Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) DeFranco válasza -v- (#1649) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jól megfogalmaztad...

(#1652) radi8tor válasza Vesztor87 (#1641) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már törölték is a hirdetést.

⭐ Stella

(#1653) Dorien válasza -v- (#1647) üzenetére


Dorien
veterán

"az emberek 99%-a nem akar klímátlan, 1.4 fapad focust. Az azért volt olyan olcsó"

Ez azért volt 600k, mert 500k-ért számította be a kereskedő az előző tulajnak. :) Tudom, mert a 98-as dízel kisteher Berlingómat is hasonlóan nyomott áron (300k) számította be és 360k-ért már aznap feldobta hirdetésbe. Azzal is jól járt valaki, kb. 2 hét alatt elvitték tőle. Meg volt csináltatva a hátsó hídja, ki volt cserélve a kuplungja, jó motor, váltó, keveset használt téli gumik, stb. Nekem nem volt idegem már a sok hülye vevőjelölthöz...

Amúgy a magyar családok kb. felének egyáltalán nincs autója. Semmilyen. Szerintem sokan hálásak lennének ha hozzájuk vágnának egy jó állapotú 2004-es klímátlan 1.4-es kombi Focust.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#1654) DeFranco válasza Dorien (#1653) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez azért volt 600k, mert 500k-ért számította be a kereskedő az előző tulajnak.

Na itt vagy te nagyon nagy tévedésben :)

Amúgy a magyar családok kb. felének egyáltalán nincs autója. Semmilyen. Szerintem sokan hálásak lennének ha hozzájuk vágnának egy jó állapotú 2004-es klímátlan 1.4-es kombi Focust.

Egészen addig amíg át nem ülnek az unokaöccs klímás gasztrájába, ami mondjuk megy is nem csak taknyol az úton, meg nem kell benne megrohadni hogy az öcsi ne kapjon középfülgyulladást és kerül ugyanennyibe.

Ne értsd félre, én örülök, hogy boldog vagy az autóddal, de ez a színvonal mai értelemben nem elégíti ki az összkomfortos autózás fogalmát, olyan mintha amellett érvelnél, hogy lehet kapni bp. belvárosban 200k/m2 áron is lakást, igaz a gang végén van a wc meg nincs bekötve a gáz, de hát aki türelmes annak jó a közös wc is, te meg úgy is jobban szeretsz fával fűteni. Az meg hogy szuterén külön jó mert nem kell lépcsőt mászni.

Tök jó hogy szereted, és a legfontosabb, hogy boldog vagy vele, de nem veszed figyelembe, hogy hamis illúziókat keltesz másokban, aminek kiábrándulás lesz a vége, amiért te vagy a felelős.

(#1655) Vesztor87 válasza Dorien (#1653) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Öcsém régi stiftjét 200k-ért vette be a kereskedő, és másnap 360-ért volt kint:D Nemtom mennyit engedett belőle, de durva. És tőle vette az újabb Swiftjét (2007-eset). A régiben nem volt klíma, azt mondta végülis nem fontos az újban sem, de megmondtam neki hogy nem engedem hogy anélkül vegyen. A klíma áldásos :) Kell az azért.

A családok felének nincs autója? Há nemtom, nálam sokkalta rosszabb anyagi helyzetben lévők tartanak autót, most hirtelen ha körbe nézek gondolkodnom kell hogy ki lehet az akinek nincs.... úgy hogy én már a saját lakásban lakom, ő meg albérletben (meg folyószámlahitel, hitelkártyák kupacban stb)...
A 70+-os nagyit most nem sorolnám ebbe a nincs autója kategóriába. De ezen kívül elég sok embernek van autója.
Jó, hozzá teszem hogy boldog lennék a kókusszal én is ha nekem adna valaki egy olyat. Más kérdés hogy első dolgom lenne egy klímát berakni.
Az 1,4-es mocin lehet elgondolkodnék, nem volt még autóm, most vidékre szülőkhöz lejárni elég lehet, pályán egy tartós 120-hoz megint elég (más kérdés hogy gyorsítani nem túl gyorsan tud ott se ha kell)... Szval nemtom. Ha veszünk majd jövőre akkor 1,6-benzin 5 ajtót preferálom, de mostanában a kombi is kezd tetszeni valamiért.... lehet öregszem :D

(#1656) DeFranco válasza Vesztor87 (#1655) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kombinál a hátsó futóműre figyeljetek. sok minden dupla árban van hozzá (gátlók is pl.) mint a simához, és esélyesebb is a csere, ha sittet hordtak vele.

(#1657) Dorien válasza Vesztor87 (#1655) üzenetére


Dorien
veterán

Nepper és nepper között van különbség. Ez egy kaposvári cég, 20%-os árréssel dolgoznak, hogy gyorsan pörögjön a készlet. Az órákat sem tekergetik.

[link]

Ha sokat akarsz előzgetni, akkor 1.6-os alá ne add. Városban és viszonylag nyugis vezetéshez viszont elég az 1.4-es is. Pálya 120-nál még érezhetően tol, 150 körül kezd elfogyni az ereje. Meg itt már bőven 7 l felett eszik.

DeFranco: Asszem leírtam már párszor, hogy nekem nem lényeges klíma. Ha az lenne, nyilván olyat kerestem volna. De azért hajtogasd csak... :U

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#1658) DeFranco válasza Dorien (#1657) üzenetére


DeFranco
nagyúr

senki nem vitatta, hogy neked nem lényeges. ;)

(#1659) -v- válasza Dorien (#1653) üzenetére


-v-
addikt

Amúgy a magyar családok kb. felének egyáltalán nincs autója. Semmilyen. Szerintem sokan hálásak lennének ha hozzájuk vágnának egy jó állapotú 2004-es klímátlan 1.4-es kombi Focust.

Nyilván. Biztosan félreérthetően fogalmaztam: a focus 1-et/ebben az árkategóriában autót keresők 99%-a nem 1.4-es fapad klímátlan-t szeretne.
Tudod amikor megkérdezem hol és mennyiért lehet egy jó hamburgert enni, akkor se a legócskább balatoni büfében adott "hambira" vagyok kíváncsi, ami örülök ha nem szalmonellás. Persze lehet valakit az is kielégít, jó neki, ennek ellenére az emberek nagy része amikor felteszi ezt a kérdést nem arra gondol. Persze utána lehet azt mondani, a világ istentudjahány százaléka éhezik, és örülne ha hozzávágnák azt a hambit.

(#1660) lajafix válasza Dorien (#1653) üzenetére


lajafix
addikt

"Szerintem sokan hálásak lennének ha hozzájuk vágnának egy jó állapotú 2004-es klímátlan 1.4-es kombi Focust."
Talán az első szervíz kifizetéséig. Ugye senki nem képzeli hogy egy 11 éves autóra elég sokáig csak a normál olaj és szűrő csere.

Azért nincs sokaknak autója mert
1. egyszerűen nincs elég jövedelme hogy fenntartsa.
2. A kevés jövedelem miatt is nem megy sehova, autó sem kell neki.

Rock'n Roll

(#1661) DeFranco válasza lajafix (#1660) üzenetére


DeFranco
nagyúr

vagy céges autója van, vagy nyugdíjas, vagy bp-belvárosban lakik, vagy életkezdő fiatal, esetleg elvi okokból nincs autója

ez a szám önmagában pont semmit nem mond el arról, hogy kinek és miért nincs autója.

(#1662) Vesztor87 válasza lajafix (#1660) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Gazda és km függő. Van a családban 8 és 10 éves autó, ami 60-80k km-t futott, garázsban tartott, majdnem hogy széltől óvótt darab. Szerintem ezek 10 évig még elmennek a kopó/elöregedő dolgok cseréjével:)

(#1663) LamaCube


LamaCube
addikt

Kár ezeken morfondírozni. Klíma nem klíma 1,4 -1,6 stb. Mindenki a saját igénye szerint választ, na meg, hogy milyen vastag a pénztárcája. Nekem is 1.4 klímás van, de nem volt feltétel a klíma. Viszont én 90%-ban városban megyek ott meg be se kapcsolom a klímát, mert nincs értelme arra a 20 percre. Azt elismerem, hogy hosszú távokon kánikulában nagyon jó szolgálatot tesz. Nem vagyunk egyformák és ez így is van jól. :)

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#1664) DeFranco válasza LamaCube (#1663) üzenetére


DeFranco
nagyúr

de te nem is terjeszted, hogy lehet 1-es szuka áron fókát venni csak kikkefonni meg jomekkenézi.

az olvtárs rendszersen terjeszti ezt a blődséget a sok okos meg elhiszi és ugatja utána (felének még autója sem volt életében) aztán egyrészt ráül pár gyanútlan arc a szopórollerre másrészt meg mi vagyunk hülyének nézve.

megmondtam, hogy tök szuper, ha örül az autójának és jól érzi magát benne, ez a legjobb dolog ami történhet vele, és éppen ezért is tűrök már hónapok óta, és nem nagyon cseszegetem, mert nem akarok dementorkodni, de most már megelégeltem.

nehogy azt hidd, hogy annyi megmarad a jobbágy fejében, hogy 600-ért vehetsz az ország szélén egy kibelezett fordlogós fasztrát. kipörgeti neki a kerék, hogy focus és 600k, a többi tldr és már indul is 500k-t lobogtatva (mert ő ugye még ennél is okosabb lesz) az üllői sorra ghia 1.6-okat nézni.

legyen 1.4 legyen klímamentes, legyen '99-es, mit bánom én csak tudjuk már hogy minek hol a helye.

(#1665) Dorien válasza DeFranco (#1664) üzenetére


Dorien
veterán

Persze, hogy nem terjeszti, mert ő is 930k-ért vette a sajátját. :) Te is milla körül vetted, ezért irritál ennyire...

Nem tagadom, biztosan szerencsém is volt ezzel a vétellel, és azt sem vitatom, hogy magasabb ársávban nagyobb arányban lehet jó állapotú Focusokat találni.

Viszont ebből a felsőbbrendű, gyökér stílusból nyugodtan visszavehetsz - még akkor is, ha a meggyőződés hajt, meg ha a szomszéd topikban ez a menő - nem vagy te itt sem topikgazda, sem senki, csak egy normál user. Próbáld elfogadni, hogy ebben a dologban különbözik a véleményünk.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#1666) Vesztor87 válasza Dorien (#1665) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Peace emberek:)
Vélemények különbözhetnek, az tény, és látom is, hogy klímátlan (főleg 1,4-es) Fókából könnyebb kifogni a jót olcsón:)

(#1667) Joker88


Joker88
őstag

na, jelentem elvittem egy karosszériás műhelybe a Fiestát..

pár ezer forint híján 150.000 .. de festve/fényezve lesz az új küszöb+hátsó kerékjárati javító ív..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1668) bajnokpityu válasza Dorien (#1665) üzenetére


bajnokpityu
félisten

600ért még én is csak ócska 1.6 fókákat láttam. eléggé felmentek a használt autók árai.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#1669) forintuser


forintuser
őstag

Nem tudom mennyire buta kérdés...Magyar nyelvű kezelő felületet csak a szakszerviz képes rávarázsolni a német nyelvű autómra? Vagy ők sem? :F

Holnapkészítést vállalok.

(#1670) SzlobiG válasza forintuser (#1669) üzenetére


SzlobiG
félisten

Milyen kezelőfelületről van szó? Converse?

(#1671) forintuser válasza SzlobiG (#1670) üzenetére


forintuser
őstag

Nem értem a kérdést.. :B Mi a Converse és mi nem... Egy 2013-s Ford Focus-ról beszélünk... Sima fedélzeti computer..Semmi extra..

Holnapkészítést vállalok.

(#1672) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Ma letörte egy gépi mosó az antennámat.
Most már talán le fogom tudni tekerni az új antennát mosás előtt. Ezt is csak roncsolással tudtam lecsavarni annyira rá volt gyógyulva.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#1673) sch_a válasza radi8tor (#1672) üzenetére


sch_a
addikt

Mennyire bonyolult egy antennacsere egyébként? Az a baj én sehogy sem tudom kicsavarni a talpából, úgyhogy azzal együtt kellene.

(#1674) radi8tor válasza sch_a (#1673) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Vízpumpa fogóval megfogtam az antennát a tövében, és tekertem. Egyszer csak megindult és le tudtam csavarni. De azért a gumit szétdarálta a fogó, szóval ezért nem estem neki ameddig semmi baja nem volt az antennának.
A talpa amúgy elég masszív öntvénynek tűnik, de mindent azért az sem bír.

Talpnak a cseréjéhez nem tudom mi kell, gyanítom a belsőtér világítást kiszerelve hozzá lehet férni a talp csavarjához.

⭐ Stella

(#1675) SzlobiG válasza forintuser (#1671) üzenetére


SzlobiG
félisten

Mondeoba debütált a convers lcd kijelzős fedcomp. Abba tudtam volna segíteni magyarosítani. :) Focus sima fedcomba sajna nem.

(#1676) Erdei88 válasza SzlobiG (#1675) üzenetére


Erdei88
veterán

Frissítésben is tudsz segíteni? 2012es MK4es Mondeo. De a magyarítás is jól jönne

(#1677) SzlobiG válasza Erdei88 (#1676) üzenetére


SzlobiG
félisten

Igen, tudok adni elérhetőséget aki megcsinálja. Frissíti többet fog tudni meg magyar lesz, mondjuk az ára is megvan... De nekem pl megérte rohadt jó lett.

(#1678) Erdei88 válasza SzlobiG (#1677) üzenetére


Erdei88
veterán

Mennyibe került? Helyileg hol van?

(#1679) sch_a válasza radi8tor (#1674) üzenetére


sch_a
addikt

Értem, köszi! MediaMarktban láttam pár ezerért antennákat, ezek is jók, vagy érdemes gyárit keresni?

(#1680) radi8tor válasza sch_a (#1679) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem tudom, de ha a gyári bírta 13 évig, akkor áldozok rá 4900-at, hogy bírja megint 13 évig. :)

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#1681) SzlobiG válasza Erdei88 (#1678) üzenetére


SzlobiG
félisten

Asszem 30k volt az update+magyarosítás. [link]

(#1682) Erdei88 válasza SzlobiG (#1681) üzenetére


Erdei88
veterán

A gyári csodálatos navigációhoz sd kártyát hol lehet venni? Esetleg azt is tudják frissíteni?
Ez a frissítés nem jár garanciavesztéssel?

(#1683) SzlobiG válasza Erdei88 (#1682) üzenetére


SzlobiG
félisten

Az jó kérdés, de a navit is megtudja csinálni.

Passz, sztem nincs köze hozzá, van még rá gari?

(#1686) Erdei88 válasza SzlobiG (#1683) üzenetére


Erdei88
veterán

3+2 évet kaptunk rá, lennie kellene. Az olajcserénél is úgy küldik az értesítőt

(#1687) berek21


berek21
senior tag

Sziasztok. Szerintetek milyen váltóval érdemes venni S-Max-ot? Manual vagy automata? Főleg a kettőstömegü lendkerék miatt érdekelne. Esetleg tapasztalat? Valszeg 2.0 TDCI motor lesz mert az 1.6 gyengének tűnik akkora kasztnihoz.

LG Velvet eladó!

(#1688) Kornel


Kornel
veterán

(#1689) sEtuke


sEtuke
tag

Hello,sziasztok!

Adott lenne egy Ford MK3 Mondeo 2004-es autóka gyári sony fejegységgel.

Namost,elvileg,ha 3x lemerül az akku a fejegység letilt,és nem kapcsol be. Sajna sok motorikus gond volt az autóval,sokat volt birizgálva az akku is,és most bele estem ebbe a gödörbe. Gyújtás,és semmire nem reagál a fejegység. El sem jut odáig,hogy a kódot be tudjam írni.

Amit eddig próbáltam: Akku negatív csatlakozóját lecsatlakoztatni kis időre,majd vissza: nem segített!

Valakinek volt már hasonló gondja?

Köszönök mindent előre is ! :C

(#1690) Satan_Claus


Satan_Claus
senior tag

Üdv, ha a benzines fókának dízeles lesz a hangja hideg motornál, akkor jól gondolom, hogy a vezérlés csereérett? Vagy más lesz a baja?

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#1691) -v- válasza Satan_Claus (#1690) üzenetére


-v-
addikt

Ha csapágyas lett a hajtókar, az szokott dízeles kopogást okozni ...

(#1692) Satan_Claus válasza -v- (#1691) üzenetére


Satan_Claus
senior tag

Hát, nekem volt egy csapágyas autóm jó régen, az egy bizonyos fordulaton csörgött (3500 körül), ez meg csak az első fél percben kerreg.

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#1693) Kornel válasza Satan_Claus (#1692) üzenetére


Kornel
veterán

hidrotőke lesz az, de azért ha felvennéd és megmutatnád, akkor pontosabb válaszokat kapnál.
szerintem a nem megfelelő és nem időben cserélt olaj nagyban hozzájárul, hogy ilyeneket tapasztalj.
ha városban használod, akkor max. 10.000.ként csere, vagy egy év.
tesóm 1.6 16V escortja nagyon szereti a liqui moly olajat, igaz nem olcsó, de minden mástól csak csörgött, csattogott, ezzel szépen jár.

5w30 micsoda?
pl. tesómnak a ford olajtól csörgött zörgött a motor, ami egyébként ugyanaz, mint a fóka1-ben az 1.6.

[ Szerkesztve ]

(#1694) Satan_Claus válasza Kornel (#1693) üzenetére


Satan_Claus
senior tag

90%-ban autópályázok 170-nel (Deutschland). 270e km van a gépben kb. Olajcsere 1 hónapja volt legutóbb 5W30, azóta ment bele 4e km. Ezalatt fogyott kb. 4 deci olaj belőle.

Szervizelni nyilván hazaviszem, mennyi lehet a csapágycsere otthon? :)

[ Szerkesztve ]

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#1695) -v- válasza Kornel (#1693) üzenetére


-v-
addikt

Nincs hidrotőke a focusban :W

(#1692) Satan_Claus: vedd föl és mutasd meg. Milyen motor és évjárat? Ha 1.6 ti-vct akkor a vezérlésmódosító döglődése így szokott kezdődni, indítás után zörög először

[ Szerkesztve ]

(#1696) Kornel válasza -v- (#1695) üzenetére


Kornel
veterán

akkor mégse teljesen ugyanaz a motor, mert az escrotban van.

(#1697) Satan_Claus válasza -v- (#1695) üzenetére


Satan_Claus
senior tag

1.8 16V kombi, FL előtti, 2002. Majd csinálok felvételt, ha tudok. :R

[ Szerkesztve ]

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#1698) DeFranco válasza Kornel (#1696) üzenetére


DeFranco
nagyúr

akkor végül is majdnem teljesen szakszerű volt a válaszod :D

(#1699) Kornel válasza DeFranco (#1698) üzenetére


Kornel
veterán

sorry.
annyit tudtam, hogy a fóka1-ben az escort motorját rakták bele továbbfejlesztve.

(#1700) Dorien válasza -v- (#1695) üzenetére


Dorien
veterán

Akkó' ez mi? [link] :F

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.