Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13051) Sub-ZeRo válasza bajnokpityu (#13050) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Hát de abban lehet volt anyag is. Nézz meg egy dugattyú magasságot, meg az akkorit. Régen volt vagy 20 centi az már ma 5. Egy példa, valami ilyesmi. Azt mind a tartósságból lopják el a mérnökök. Mert ezeket a mai motrokat nem hinném hogy 20 éve tesztelik... Nem nem.
Meg 3 henger... :N

Meg pont a hondát hozod fel, amit hülyére lehet pörgetni és ott van neki a változó vezérlés is? :DDD

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#13052) Jenne válasza bajnokpityu (#13050) üzenetére


Jenne
senior tag

"...azért nem eszik ilyen forrón. sokkal többet tudnak ma a tervezők, mint régen..."

Ez így igaz, de az autósok egy része nem úgy használja ezeket a kis turbós motorokat ahogy kellene.
Mit értek ezen? Például hideg indítás után, legyen az nyáron vagy télen, 25-30 másodpercet várni kell az indulással, amíg az olaj elér a legtávolabbi helyekre is. Rögtön a motor beindítása után már indul az autóval, emelt fordulatszámon, a turbó erre nagyon érzékeny. Nagyon oda kell figyelni az olaj minőségére, az olajcsere intervallum betartására. Nagyon ajánlott a 15 ezres csere ciklus, de rövid távokra vagy sportosan vezetve inkább a 10 ezres ciklus.
Indítás után várni kell fél percet amíg eljut az olaj a turbófeltöltőhöz, vagy egy hegyi út vagy egy autópályás utat követően leállításkor 2-3 percet alapjáraton járatni a motort a turbó visszahűtéséhez. Egy normál városi közlekedésnél elég egy perc is. Na sokan ezeket nem tartják be. Ilyenkor van az, hogy még 100 ezer Km sincs az autóban és a turbó megszorul. Igen húzós költsége van egy ilyen turbó cserének vagy a javításának.
Ezzel csak akartam mondani, hogy jobban oda kell figyelni az ilyen autókra, már nem elég a régi beidegződés, hogy nem kell melegíteni az autót lehet azonnal indulni vele.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#13053) RazoR válasza bajnokpityu (#13050) üzenetére


RazoR
veterán

Persze, de ilyen motoroknál mi fog történni? Indít, egyes, megy, 150/180 ló, kinyomják a szemét hidegen is, 100k km után turbó elfárad (jó esetben csak az). Nem lesznek hosszú életű motorok...
Nekem ez a 3 hengerezés nem fér a fejembe, miért nem jó a 4 henger?

(#13054) troll81 válasza RazoR (#13053) üzenetére


troll81
addikt

Pontosan jön a motorcserés autók hada. Kéken füstöl a 75 % a amit látok kis turbós csodáknak.inkább egyen többet legyen örgebb. :K

(#13055) bajnokpityu válasza Jenne (#13052) üzenetére


bajnokpityu
félisten

userek most is ölik az 1.0s kisfokákat, mesélték flottaüzemeltetők (nem Peter), h 80%ukat kinyirják 2éves korukig.

mit tehet az autógyár? 1-2% papiron kimutatható hatékonyságnövelésért szinte már ölre mennek, turboval meg papiron sokkal többet lehet nyerni.

de ettől még, megfelelő használattal jók lehetnek. ezeket majd használtan lesz cidri megvenni, mert röntgenszeme senkinek sincs. időben se könnyű utazni..

és valóban, használtpiacról én is inkább vennék 140lóval 2.0litert, mint 180al 1.5litert, csak arra akartam reagálni, hogy nem egyértelmű, hogy a nagy literteljesitmény = rövid élettartam. de ha kérnék új flottakocsit, akkor tuti turbóval kérném, mert kit érdekel, mi lesz vele 3-4 évesen...

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13056) kcsa válasza RazoR (#13053) üzenetére


kcsa
veterán

kisebb belső súrlódás, emiatt (elvileg legalábbis) alacsonyabb fogyasztás, károsanyag kibocsátás, eleve kisebb anyagszükséglet, csupa előnyös dolog.

(#13057) radi8tor válasza kcsa (#13056) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jaja, nagy prioritást kapott az utóbbi időben a környezetvédelem.
Remélem nem jutunk el odáig, hogy 2 hengeres boxermotorok lesznek az autókban. :D

⭐ Stella

(#13058) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Én azt mondom,az elektromos autóké a jövő. :U

(#13059) radi8tor válasza Mikulásbá (#13058) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze azoké, de azokat ki is kell szolgálni infrastruktúrával. Mert egy villanyautó nem 5 perc alatt végez a "tankolással", mint egy belsőégésű társa. Annak ott kell állni 1-2 órát legalább még gyorstöltő esetén is.

⭐ Stella

(#13060) Mikulásbá válasza radi8tor (#13059) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Én nem ebben látom a lényegét-ez még gond,de egyre hosszabb idejű akkukat "találnak fel".Hanem ami nemrég kiszivárgott,hogy már létezik kamion méretű atomreaktor,amivel egy városnyi energia termelhető aránylag kis költséggel.A napenergiáról nem is beszélve,ami ugye korlátlan.

(#13061) kcsa válasza radi8tor (#13057) üzenetére


kcsa
veterán

Fiatnak van kéthengeres turbós motorja már kisautókba.

(#13062) Mi5u válasza Mikulásbá (#13058) üzenetére


Mi5u
tag

Igen...de ahhoz kell egy fejlett infrastruktúra, valamint hatótávban is fejlődniük kell még.

A másik, hogy nem mindenki tudja háznál megoldani a töltést(lakótelepeken megnézném amúgy :DDD ).
Valamint amitől jobban félek a helyi viszonyokat nézve,hogy ott van a jóféle "oldjukmegokosban" mentalitás. Emiatt fejlődnünk kellene fejben is szerintem , mert kezdetben biztosan lenne pár szénné égett szakkontár(lásd az LPG-s autók fénykorát). Talán egy 20-50 év múlva érett is lesz rá a társadalom.
Amúgy ha egy NAGYvárosaban laknék, én meglennék autó nélkül is...de így sajnos napi szükséglet.
BP-n járva le szoktam tenni az autót valamelyik P+R parkolóban aztán napijeggyel el szoktam lenni BKV-val. A legtöbbször gyorsabb is.

[ Szerkesztve ]

(#13063) molnarpeter válasza bajnokpityu (#13055) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Használtan cserélt motorral kell venni :DDD

(#13064) Mikulásbá válasza Mi5u (#13062) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Ez a bizonyos "érés" van most folyamatban-van,ahol hamarabb meg lesz,van,ahol később.A kőolaj ipar hatalmas befolyásáról nem beszélve-évi 9 billiárd dollár!

(#13065) radi8tor válasza Mi5u (#13062) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja, de ha Bp-n laknál, akkor szerintem rászoknál az autózásra kivéve akkor, ha szereted a hering-feelinget. Meg ugye ott vannak a bevásárlások is, gondolom nem akarsz 6 kistáskával a villamoson fel-le szállni.

⭐ Stella

(#13066) RazoR


RazoR
veterán

MK2,5 Trend Plus-nál van kihangosító (esetleg kékfogas)?

(#13067) Sub-ZeRo


Sub-ZeRo
nagyúr

Srácok féktárcsából melyiket érdemes venni? Fékbetététből is melyiket érdemes venni? Fóka mk1 kombi az autó. Napi használtban van a verda.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#13068) bajnokpityu válasza Sub-ZeRo (#13067) üzenetére


bajnokpityu
félisten

gyárit :)
kia, skoda árak után felüdülés a gyári ford alkatrészár. új akku, első lengéscsillapító kell lassan enyémbe, és meglepődve látom, h a 80Ahs 30rugó kedvezmény nélkül, egy pár lengéscsillapító 53e. ezektől drágább a kérdéses minőségű utángyártott általában.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13069) Mi5u válasza radi8tor (#13065) üzenetére


Mi5u
tag

Testvérem ott lakik, a bevásárlás 95%-át online oldja meg. Irigylem is érte. Ha év közben elutaznak valahova arra a pár alkalomra meg bérelnek autót. Még olcsóbb is így mint sajátot finanszírozni egész évre.

(#13067) Sub-ZeRo: Tárcsából ATE-t vagy TRW-t, betétből ATE,Bosch vagy Textart vennék. Rengeteg eladott darab, szinte 0 reklamáció. Sajnos a sok helyen ajánlott Brembo hajlamos a hullámosodásra.

[ Szerkesztve ]

(#13070) bajnokpityu válasza Mi5u (#13069) üzenetére


bajnokpityu
félisten

textarral is megszivtam 1x.

amig még fontos szerintem, hogy a betét is illeszkedjen a tárcsához. Egyéb esetben túlzott kopás, v csikorgás lehet. Persze menj egy kört bárdiéknál, de nem lennék meglepve, ha versenyképes ára lenne a gyárinak.

ate, zimmermann esetén meg szokták mondani, h gyári beszállító vw, bmw esetén, de nem egészen ugyanaz, amit gyárnak adnak el, és a 3party piacra gyártanak.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13071) radi8tor válasza Mi5u (#13069) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hát nem tudom, de szerintem nem olyan jó, ha el akarsz jutni valahova mondjuk külvárosból belvárosba, akkor át kell szállni 4x és bele telik majdnem egy órába csatlakozásokkal. Míg kocsival ezt megoldod 20 perc alatt. Sok kicsi sokra megy, ha hetente többször kell ezt megtenned az már jó sok időkülönbség.

⭐ Stella

(#13072) Mi5u válasza bajnokpityu (#13070) üzenetére


Mi5u
tag

Unix/Bárdihoz én 30-40% kedvezmény alatt nem mennék. Durván túláraznak.
Sajnos minden gyártónál ki lehet fogni hibásat,de én konkrétan azokat a márkákat soroltam fel amiket még Ford szervizben is ajánlanak ha drágállod a gyárit.
Egykori autóalkatrész kereskedőként, volt szerencsém járni pár gyártónál látogatáson és biztosíthatlak, hogy 99%-ban ugyanazt a minőséget kapod márkalogóval, mint logó nélkül az aftermarket piacon.

(#13071) radi8tor: Elhiszem, én őket látom és jól elvannak saját autó nélkül. Nekem pedig ezek szerint mindig sikerült olyan helyre vetődnöm ahol max. 1 átszállással megoldottam a problémám. :)

[ Szerkesztve ]

(#13073) DeFranco válasza radi8tor (#13071) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ez nagyon függ a lokációtól. én napi 2x40 percet utazom keresztül a komplett városon de se heringezés se szívás nincs, kényelmesen, komfortosan teszem. tömegközlekedéssel.

eszembe nem jutna átülni kocsiba, 1-2-1-ezni furakodni, kuplungolni, harcolni minden reggel és este. rühellem a dugót, a csorgást, az állandó készenlétet hogy ki húzza be merre tikktakkoljak. időben nem nyernék semmit, kb. ugyanennyire jönne ki átlagosan, plusz-minusz 5 perc forgalomtól függően.

eseti ugyanez, pedig nem metró mellett lakom, de ha "befelé" kell menni nem veszem elő az autót mert minek. vásárolni persze azzal megyünk, tiszta sor, de az hétvégi program és egyébként a limo/greengo meg a filléres hiperes házhoz szállítás korában simán nélkülözhető lenne.

persze ettől még szükséges, ha peremkerület felé van dolgod akkor oda nagyon előnyös az autó de egyékbént tipikus "városi" használatra simán nélkülözhető.

[ Szerkesztve ]

(#13074) ReFleXx válasza bajnokpityu (#13070) üzenetére


ReFleXx
addikt

nekem mar hullamosodott be gyari fomoco tarcsa focus mk1en 5e km utan.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#13075) bajnokpityu válasza ReFleXx (#13074) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nekem ferodo is. de az valszeg akármilyen más tárcsával is behullámosodott volna. nagy fékezés után forró tárcsa kap egy pocsolyát, akkor ij..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13076) troll81 válasza Sub-ZeRo (#13067) üzenetére


troll81
addikt

szia én Ate t tettem mindenből és elégedett vagyok vele.

(#13077) Sub-ZeRo


Sub-ZeRo
nagyúr

Köszönöm fiúk! :R

Kérdés: Ez jó lenne nekem? -> [link]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#13078) troll81 válasza Sub-ZeRo (#13077) üzenetére


troll81
addikt

ha DNW a kombi akkor ezt venném [link] a linked fiestára mutat :DDD melyik motor van benne? :F

(#13079) Sub-ZeRo válasza troll81 (#13078) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

DNW, de a kombihoz is jó, csak nyisd le a az ablakot.

Amúgy 2003, turnier, 1.6

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#13080) troll81 válasza Sub-ZeRo (#13079) üzenetére


troll81
addikt

akkor elnézést nem figyeltem de én ate párti vagyok mindenben és ajánlom is. teljesen elégedett vagyok vele.

Az 1.6 motor benzines gondolom,hogy birja :F rozsdával van e bajod?

(#13081) Sub-ZeRo válasza troll81 (#13080) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Mit bír az 1.6? Motorilag nincs vele baj, 11e km után 1 dl olajat eszik.

Amúgy meg nem rozsdás a verda. :N Csak a szokásos alsó felületi néhol. De nem rohad, meg ilyenek. :N

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#13082) #31600896


#31600896
törölt tag

Hali!

Van egy 2005-ös II-es Focusom. A bal első ajtóban nem szól a mélyközép hangszóró. Hol tudnák ezt kicserélni? Sokba kerül? Próbáljam meg otthon házilag? Nem nagyon szeretnék kárt tenni a műanyag borításban, de ha nem nehéz szétkapni az ajtókárpitot nekifekszek.
Kilazult volna a kábel?

(#13083) Salex1 válasza bajnokpityu (#13040) üzenetére


Salex1
senior tag

Elvileg adtak ki Mondeo-t gyárilag 205/55R16 gumival/ 16*6,5 felnivel, ami megegyezik a focuséval. Egyedül az ET szám ami eltérő Mondeo ET50 a Focus ET52,5.
Nem vásárlás, mert ha vennék, akkor megvenném a 215-öst, de mivel jó minőségű, saját gumiról van szó, nem szeretném elkótyavetyélni, ha el is tudom használni.

(#13084) troll81 válasza Sub-ZeRo (#13081) üzenetére


troll81
addikt

az remek hozza a jó megbizható autó formáját. ez is érdekes a régi motorok nem eszik az olajat.

az enyém 2002 és a só elkezdte nagyon dolgozni.idén lesz alvázvédőzve javitva . :W olajfogyasztás felém sincs de konkrétan nem észrevehető nem látom a pálcán h fogyna.meg a 10 ezer hamar megvan. mindig cserélem időben.

(#13085) Mi5u válasza troll81 (#13084) üzenetére


Mi5u
tag

Az olajfogyasztás tulajdonosfüggő. Ha egy autónak van gazdája és időben megkapja a minimális törődést , akkor bármelyik kimegy a világból. Egy hanyag, nemtörődöm ember bármilyen autót kinyír rövid idő alatt.
Szerintem mindenki látott már pár éves, de leharcolt, csörgő-zörgő, olajfüstöt okádó autót.

(#13086) DeFranco válasza Mi5u (#13085) üzenetére


DeFranco
nagyúr

vezetéstől is függ, legalább is én így tapasztalom. ha sokat pályázol vele (1.6b) sebességhatáron, akkor azért belecsipeget az olajba. ha megelégszel a 110-120 utazóval és csak a belsőben tolod neki előzéskor, akkor elvan olaj "nélkül".

(#13087) RazoR


RazoR
veterán

Segítsetek már egy kicsit, hogyan tudok lecsekkolni egy Fokát, gondolok elsősorban a szervíztörténetre (szervízkönyvön kívül), volt e törve, hány tulaja volt, ilyesmikre gondolok. Köszi!

(#13088) Gombinyó válasza RazoR (#13087) üzenetére


Gombinyó
őstag

Márkaszervizben ha szerencséd van kiadják az infót alvázszám alapján.

(#13089) molnarpeter válasza #31600896 (#13082) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

YouTube nincs videó door panel removal kulcsszóra? Ha lejött, ki kell mérni a kábelt, lehet ajtó előtt meg van törve.

(#13090) bajnokpityu válasza Salex1 (#13083) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ezt nem tudtam. az én táblázatomban biztosan nincs 205ös, azt hittem máséban sincs.

Mi5uhaverom a jéghideg 1.5dci vel mutogatta mindig városban, h milyen jól forog. aztán, amikor a 3. jobbkezest nem adta meg 80al, szóltam, h nyugi van. nah ő kocsiját sose venném meg..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13091) sziku69


sziku69
senior tag

Sziasztok!
Van valakinek Visteon 6000 CD RDS EON rádiója?
Van rajta egy kis telefon embléma.
Lehet ezt valahogy hangolni a telefonhoz?

(#13092) SpaceKombajn válasza Salex1 (#13083) üzenetére


SpaceKombajn
tag

így van:

[ Szerkesztve ]

spacetime

(#13093) ReFleXx válasza troll81 (#13084) üzenetére


ReFleXx
addikt

de a focus 1 is szerette enni az olajat.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#13094) ReFleXx válasza Mi5u (#13085) üzenetére


ReFleXx
addikt

hat nem feltetlen. 110e km-el vettem a focus1-et. akkor meg nem ette az olajat , aztan fokozatosan elkezdte, a vegen 1000km utan kert 1 litert. 280+ ezer kmnel adtam el. Nem nyustoltem hidegen esz nelkul, nem palya tempon haladtam vele nap mint nap, olajat 10-15e kmenkent csereltem. szoval nem mondanam hogy nem tettem meg a tolem telhetot. Azt nem tudhatom hogy elotte mennyi km ment bele a valosagban illetve hogy volt hasznalva es karban tartva elottem.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#13095) bajnokpityu válasza ReFleXx (#13094) üzenetére


bajnokpityu
félisten

én 140nél vettem és 230nál adtam el 2001es 1.6 fóka ghiámat. elődöm katasztofálisan vigyázott rá, apeh árverésről jött, úgy, hogy liter olajnál többet öntöttem bele, mire elérte a nivópálva alját. Nem hiszem, h volt benne 1l olaj (akkor olyan 1-1.5l között volt éppen benne). és így használták. jó eséllyel az az utolsó olaj több, mint 20ezret ment, hogy ennyire elfogyjon.
Nem kellett a neppereknek (azok mninden xart levadásztak apehtől akkoriban) 740ért vettem, amikor 1.1körül értek a közepes álapotúak.

nálam 10enként kapott olajat, és 230nál még nem kellett tölteni két olajcsere között. Amennyire emlékszem, olyan 1.5l körül volt a nivó alja és teteje között.

Nagyon régen történt, lehet a sztoriban pontatlanság.

DeFranco: akkor pláne nem ette az olajat. 1l/10000km alatt volt az olajfogyija. amennyire rémlik 10w30at kapott fordot, végig.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13096) DeFranco válasza bajnokpityu (#13095) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tudtommal bő 7 deci van a min-max között.

(#13097) bajnokpityu válasza ReFleXx (#13094) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Amig használtad, milyen olajat kapott?

előző szerk: nem végig ford olajat kapott. néha fordot, néha maxlife 10w40et, így visszagondolva.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#13098) ReFleXx válasza bajnokpityu (#13097) üzenetére


ReFleXx
addikt

többnyire Ford Formula F 5w30, volt 1-2x probabol 5W40 Ford full synt, parszor Agip I-sint 5W30, 10w40-et soha.
jo hat lehet 10w40bol nem evett volna, de ez nem zsiguli azert, mar az 5w40-nel is erezheto volt hogy nem olyan fickos es a fogyi is nott kicsit.

motor nem volt bontva soha, meg a szelepszar szimmeringek sem voltak cserelve, pcv szelep sem volt atnezve. lehet ezen ketto orvosolta volna az olajfogyi egy reszet, de meg az olajfogyival egyutt tudtam elni, a rozsdaval mar nem.

[ Szerkesztve ]

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#13099) ReFleXx válasza DeFranco (#13096) üzenetére


ReFleXx
addikt

az jo, en 1 literrol tudok Focus Mk1 eseten :D

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#13100) DeFranco válasza ReFleXx (#13099) üzenetére


DeFranco
nagyúr

passz, nekem egy fórumtárs mondta, lehet hogy 1 liter, nem tudom mi a 7,5 deci forrása

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.