Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Corair F3-t vagy OCZ Agility-t . ha van sata3-s csatid csak akkro tuddo teljes mértékben kihasználni. Ha rendszer nek lesz a kis jószág akkor nem sok előnye van a sata2-es el szemben. ha másra is használod amiknél előjön az írási sebesség akkor igen , másrészről nem.
-
ZolikaE46
senior tag
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Én nem látok ilyet a firefox 4.0.1-be, lehet Én vagyok ennyire vak, de nem taláom...

itt hova menjek?
-
scope2007
addikt
válasz
canniball
üzenetére
ja bocsánat

íme a kieg és a neve:
Cache Status 0.7.10 -
Gorneck
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Háááát én a dög lassú Samu SSDm mellett éreztem, hogy nem 4magos a vas alatta...szal, ha nem gond azt a lepkekergető vasat kevésnek tartom továbbra is egy jobb SSDhez...de egy olyanhoz is, mint az enyém...

Amúgy remek kis cucc...havernak most raktam össze egy ilyen masííínát...

-
Ren Hoek
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy a mostani Samsung F3-am ír 140-130-at simán, eléggé kevés.
Főleg hogy ha maradna szabad hely, az aktuális munkákat (általában 2-3 GB .psd file 120 mega / db + raw file-ok) azon tárolnám, hogy gyorsan meg lehessen őket nyitni. Nos itt jön a probléma... fotosopp közben állandóan nyomogatni kell a CTRL-S-t mert könnyen el lehet cseszni (lefagy a gép, áramkimaradás, véletlenül bezárom stb... ) Itt meg elvérzik a 35 MB/sec-el...Ez biztos.
Vagy kb 5 percenként 120 MB írást nem bír ki az SSD? (4-5 éves élettartam azért minimum legyen már...) és inkább HDD-n kell tárolni és írni ezeket?
Másik bajom az Intellel, hogy csak 40 GB....Azaz kb 30 GB-ot szabad használni
Ezen viszont nem tudok elférni. Próbáltam már 30G-s partícióval, progikkal és egy játékkal... Kínszenvedés volt. 
Amúgy mégvalami: Ha PS-ben megvan nyitva 3-4 kép, és szerkesztve, akkor scratch disket jól teleírja 2-3 GB -al is néha. Ez SSD esetében megint ki lenne lőve? Tehát kinyírja?
-
band1103
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Mit tom' én
nem vagyok (még) kiművelt ezen a területen. Ennyire sok embernek van már "évek óta" ssd-n az os.-e? Ez az 5 év NTFS esetén volt számolva? Érdekelne a cikk vagy hsz vagy mi. 
Tényleg! Mi manapság a best buy a ssd piacon a tartósság tekintetében (32GB környékén)
-
válasz
canniball
üzenetére
Hmm... értem, tényleg nem árt előtte körbejárni, mit bír a gép, ráadásul nem mai darab. Az ötletet igazából az adta, hogy egy ügyfelemnek ugyanilyen gépe van mint az enyém, és SSD van benne. Ő azt mondta, nagyon gyors lett a windows működése tőle. Meg fogom kérdezni, milyen SSD-t használ.
Kösz a tanácsot

-
the dealer
tag
válasz
canniball
üzenetére
az a gond, hogy 1 progi sem indul el ami ilyen parancssoros ablakban ke'ne, hogy elinduljon
proba'ltam mindenfe'le kompatibilit'si dolgokat bea'lli'tani, de egyik sem segi'tettsemmi tipped nincs mi lehet a megolda's?
egyelo''re a'tcsoportosi!tottam a dolgokat, amine'l fontos az i'ra's sebess'ge azok a sima vinyo'mra vannak felinsatalla'lva, de ugyan u'gy az ssd-n maradt a win xp-m
-
Mankó
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Érzésre gyorsabb, de még nem volt igazából időm kitesztelni. Felhúztam az este rá egy játékot, majd meglátjuk a mai nap során, hogy mennyire lesz folyamatos rajta a játék. Telepítésnél kicsit lassabb, az ablakokat viszont gyorsabban rakosgatja fel. Bár még igazán nagy méretű programot nem indítottam vele, majd talán most a Warhead.
El kell telnie néhány napnak, amíg érdemben tudok róla nyilatkozni. -
Mankó
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ott is volt a hdd helyén, de ott sem látja a telepítő. Sehogy sem látja a telepítő. Ha rá van dugva a másik winyó, ha nincs.
Teljesen mindegy neki, hogy a sata 0-s, vagy 1-es csatira van rádugva.
A partíció ntfs-ben volt, de nem is kínlódtam vele, hogy megformázzam, mert olyan még nem volt, hogy telepítő ne lásson meghajtót, ha a bios látja. Most már ilyenem is volt.
Lehet holnap megpróbálom még egyszer, de már most nem idegesítem vele magam.
Esetleg ha valakinek eszébe jut valami ötlet, ne tartsa magában! -
Mankó
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Kikapcsoltam a biosban az ahci-t, s most minden ok. A kérdés az., hogy az ahci később se fog menni? Így érezhetően lassabb a gép.
A silicon power nem támogatja a trim-et, ettől függetlenül még a többi meghajtón működnie kellene az ahci-nek nem? Vagy esetleg az ssd-n is mennie kellene? -
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Már több hete megy trim nélkül az egyébként trimes Kingston 425 és semmi hátrányát nem tapasztalom a kikapcsolt trimnek.
Igaz, rengeteg szabad helyem van és a tesztek is ritkultak, mert igyekszem az átlagos napi használatot tesztelni.
Valószínű érezni lehetne a hiányát, ha ötször egymásután teleírkálnám a partíciót, de ez a valóságtól elrugaszkodott cselekedett lenne
Azóta nem használtam a Diskeeper optimizer funkcióját sem, mert semmi szükség nincs rá.
Ezek az akadások valószínű a cache kis méretéből adódhatnak, 32MB felett nem hinném, hogy ilyen probléma lenne, a mai SSD-k már 64-128MB gyorsítótárral rendelkeznek. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Ezt csak az tudja megmondani, aki ugyanabban a gépben használja a két SSD-t klónozott OS-mel. Ilyen tulaj kevés van, de az eddig olvasott tesztek alapján egyértelmű, hogy a gyakorlatban mérhető, de alig érzékelhető a különbség és messze az árkülönbség alatt van a teljesítmény különbség.
A Win élményindex és a tesztek jóval nagyobb különbséget sejtetnek az SSD-k között, de általában nem ezért vesszük őket.
Azt a különbséget ami az SSD és a HDD között van egyelőre két SSD között biztosan nem fogjuk érezni.
Jelenleg inkább megéri ugyanazon árért a nagyobb kapacitásút választani, a redundáns terület a regenerációnál jól jön még, mint a papíron gyorsabb, de kisebb tárterületűt.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
canniball
üzenetére
Filmet nem kódok SSD-vel, mert még nem végtelen írási ciklussal bírnak. Túl nagy gyorsulás nem érezhető, majd erről fLeSs tesztje is tanúskodik. De a tudat, hogy sokkal gyorsabb SSD van a gépedben rátesz egy lapáttal.
Lényeg a lényeg, aki teheti inkább Intelt válassza. Nincs nagy különbség árban, de minőségben és 4k sebességben igen. Oprendszernek pedig az kell.
-
-
tomic
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Áááá kész vagyok. Nem tudom mi legyen.
Lehet maradok az első gondolatomnál és egy 40es intel lesz.
40GB INTEL X25-V Value G2 Postville (SSDSA2MP040G2R5) ez az amelyik újabb . Ezt a tipust érdemes megvenni?
Esetleg később lenne ebből még egy raidben az hozná a 80 as teljesítményét? -
pincehely
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Windows 7 telepítővel partícionáltam, formáztam, nem ment!
Ekkor vinyórol boot windows 7: lemezkezelés--aktívvá tettem a partíciót.
Újra telepítés, megint csak nem ment.
Végül csak úgy tudtam feltelepíteni, hogy a vinyó is rá volt kötve a gépre.
Nem értem, de jó lett!
Miket kell kikapcsolni a winben?defrag, search, ilyesmiket kikapcsoltam, Prefetchet is, de a superfetchet nem találom a szolgáltatásokban.Olvastam, hogy van valami program ami optimalizálja az SSD-t.
Ez csak akkor kell, ha nincsen trim, vagy trim-es működés esetén is lehet használni? -
Mankó
veterán
-
C64
őstag
válasz
canniball
üzenetére
a kingston honlapot néztem először, aztán az érakat... neem, 32 gigáért nem adhatok ki 100e ft-ot, a 64-ért meg 190k-t, akárhogyan is szeretném

amúgy az az slc-s mennyivel tudhat többet mint az mlc-s?
ja és hol tudnék egy m szériás 80 gigás kingston olcsón beszerezni?? -
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
A gond csak az, hogy a Kingston oldalán nem írja a TRIM-et és az igen részletes adatlapján sincs megemlítve. Az viszont megvan, hogy napi 20GB írás esetén az Intel min. 5 év élettartamot ad meg!
Persze lehet, hogy azóta változtattak rajta, de ez van a hivatalos oldalon ma is. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
canniball
üzenetére
Semmi változás, arra tippelek hogy a ramdisk dolog összekutyulta a drivereket. Csak 1 pendrive nem működik a gépemen a 4ből. Az a pendrive megy másik gépen gond nélkül.
1 hét múlva megjön az SSD-m, úgyis újra kell tennem a Win7-et, akkor meg szerintem nem "bajlódok" ramdiskkel, bőven elég a temp cuccokat átpakolni D meghajtóra. -
-
Chaser
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Nem a sebesség miatt kell, páran meglepődnétek innen hogy a notesz 5400-es hdd-vel fél perc alatt használatra készen behozza a win7-et
Most hogy telipakoltam minden xarral, de tényleg mindennel, 40-45 sec, meg pörög minden. De hallom a motorhangot, seekről nem is beszélve, ami zavar, mert a a venti elég ritkán kapcsol be, szóval muszájból vennék ssd-t, még most is pocsék ár/érték arányú cuccnak találom. Bruttó 40k-nál nem szívesen adnék többet.radi8tor1: Silent is gold...és tényleg aranyárban mérik, de csak ezért venném.
-
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
akkor már meg is válaszoltad magadnak
vedd a samsungot.

Ezen viszont nem tudok elférni. Próbáltam már 30G-s partícióval, progikkal és egy játékkal... Kínszenvedés volt.
Köszi a tippet.
nem vagyok (még) kiművelt ezen a területen. Ennyire sok embernek van már "évek óta" ssd-n az os.-e? Ez az 5 év NTFS esetén volt számolva? Érdekelne a cikk vagy hsz vagy mi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igaz, rengeteg szabad helyem van és a tesztek is ritkultak, mert igyekszem az átlagos napi használatot tesztelni.
Pontosan, de ennek még nem jött el az ideje. Mindig azt mondom, hogy egy új korszak elején vagyunk, a mechanikus tárolók kiiktatása a cél, gyors változások elé nézünk,