Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
james008bond
üzenetére
Registryben kell átírni nem az IE-ben.
-
james008bond
őstag
Sziasztok! Win7 alatt ugye IE8. Átrakom a cache mappát másik meghajtóra, azt írja ok, majd mikor újra megnézem, hol is van ez a mappa, akkor megint a régi helyén a C meghajtón, ami ugye nálam ( is ) az SSD-n van... mi lehet az ok?
Másik. Mikor letiltottam a Win7 induló szolgáltatásaiban az IE-t, akkor a CCleaner mindig mutatott valamilyen fájlokat IE alatt...ez mitől van? -
Joe100
csendes tag
Hello! Ha ssd-n van a rendszer és átállítom a másik sima winyóra a temp, lapozófájl, Ideiglenes internet fájlok...stb-t, de kiveszem a sima winyót, akkor nem is fog működni a rendszer? Bocs ha hülye a kérdés.
-
fagy53
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
chege
aktív tag
Patriot Torqx 128GB - Indilinx IDX110M00-LC
Patriot Torqx M28 128GB - Indilinx IDX110M01-LC
Patriot Warp v2 128GB - JMicron 602
Patriot PS-100 64GB - PhisonG.Skill Falcon II 128GB - Indilinx IDX110M01-LC
G.Skill Falcon 128GB - Indilinx IDX110M00-LC
G. Skill Titan 256GB - JMicron 602OCZ Agility EX 60GB - Indilinx IDX110M00-LC
OCZ Summit 120GB - Samsung S3C29RBB01-YK40
OCZ Vertex 120GB - Indilinx IDX110M00-LC
OCZ Apex 120GB - JMicron 602A-DATA S592 128GB - Indilinx IDX110M00-LC
Corsair P64 64GB - Samsung S3C29RBB01-YK40
Crucial M225 64GB - Indilinx IDX110M00-LC
Super Talent UltraDrive ME 64GB - Indilinx IDX110M00-LC
Super Talent revises MasterDrive - JMicron 602Gyűjtöttem neked párat
Indilinx IDX110M00-LC/Indilinx IDX110M00-LC = Indilinx Barefoot-tal
-
luciferk
senior tag
A Kingston P325 SSD vezérlője valóban jmicron-os ? csak rá van szitázva a TOSHIBA márkanév, hogy kelendőbb legyen

-
radi8tor
MODERÁTOR
Köszönöm a válaszokat!

-
fLeSs
nagyúr
itt vannak a kingston ssdnow v boot drive-om eredményei (átcímkézett intel x25-v).

összehasonlításul ezt nyújtotta az SSD-m 1 hónappal ezelőtt: [link]
ez mutatja, hogy működik a trim.
-
fLeSs
nagyúr
az lenne az igazi, ha mindenki megnézne 1-1 márkát, mondjuk OCZ, Patriot, Kingston, Intel, Samsung, Corsair, CSX, Transcend, stb.

minél lassabban jön ez össze, annál később jelennek meg a valódi SSD és HDD-tesztek, mivel először a gyorstalpalónak kell elkészülnie.
előre is köszi. -
fLeSs
nagyúr
tudnátok nekem segíteni összeszedni, hogy a Mo.-on kapható SSD-k milyen vezérlővel kerülnek forgalomba? egy készülő SSD-gyorstalpaló cikkbe szeretnék készíteni erről egy táblázatot viszont nehéz lenne egyedül utánanéznem minden egyes SSD-nek.
-
Mankó
veterán
Ehhez a drive-hoz mist szóltok? Vagy akkor már legyen a 425 ös verzió, 36-ért?
-
Mankó
veterán
Win 7 64 bit alá keresek boot rendszernek ssd-t. Milyet ajánlotok? Fontos lenne, hogy ne legyen aranyárban.
Köszi -
fagy53
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nálam sem aktív, valószínű a jelentőségét vesztette a több tizednyi hozzáférési idő miatt a HDD-hez képest.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
ha nem támogatja az SSD akkor nem kapcsol be vagyis nem aktív (és így nincs trim sem).
-
Dr. Romano
veterán
A CrystalDiskInfo szerint nálam az NCQ nem aktív, pedig AHCI módban mennek a SATA eszközök (a HDD-nél mutatja, hogy működik).
Mit kell még ahhoz állítani, hogy működjön vagy számít ez egyáltalán valamit az SSD-knél?
-
siraly84
csendes tag
Drága még , és vajon valóban időt álló?
-
GomezGTS
tag
Hali Srácok!
Nemtom jó helyre írok-e...max elhajtotok

Van egy 16 Gigás Kingston pendrive-om, ami eddig nagyon szépen működött is. NTFS-t is csináltam belőle már vagy 3 hónapja és telepakoltam. Mostanában is használtam gond nélkül. Erre tegnap betoltam és I/O hibát adott ki. 3 különböző géppel is megnéztem, mindegyiken rossz. Nem garis sajnos így nem tudok vele mit kezdeni. Kernelt pedig nem tudok frissíteni, ehhez még nem értek. Tippek, ötletek? Segítsetek ha tudtok!

Köszönöm!
Ádám
-
30ezer környékén az Intel X25-V 40GB-os cuccal járnék jelenleg még mindig a legjobban? Vagy van valami új besbuy kis ssd (min 40gb) cucc? Köszi!

-
Matamata
aktív tag
Itt írnak Anandról.
-
chege
aktív tag
valóban nem a 2CV102HA a legújabb intel fw? Nemsok infót találtam róla
-
ANT
őstag
Nálam ugyanez a figyelmeztetés jelenik meg.
Viszont az AVG link scannere meg nem visít.
-
fLeSs
nagyúr
lépjetek bele vmelyik szekcióba (pl. storage).
-
fLeSs
nagyúr
használ itt vki firefoxot?
nálam az anandtech.com-ra azt írja ki, hogy támadó weboldal.
másnál is ez a helyzet? -
fagy53
nagyúr
Kikapcsoltam a Trim-et a Windowsban, készítettem egy file bench-et a HD Tune Pro-val, majd egy optimalizációt a Hyperfast-tel és újra a file bench-et. Monitoroztam a meghajtót az optimalizáció alatt, 11687MB-ot írt és 12896MB-ot olvasott ez idő alatt. Az írás sebessége 30%-ot javult és most a továbbiakban kikapcsolt Trim-mel használom, az utolsó file bench a referencia. Kíváncsi vagyok hogyan működik Trim nélkül, ergo mennyit ér a gyakorlatban a Trim? Az is érdekel, hogy mennyire lehet visszahozni visszakapcsolt Trim-mel ill. a Hyperfast-tel a halottaiból az SSD-t?

-
chege
aktív tag
Na nem nyugodtam, tettem mégegy próbát, ujratettem AHCIba a WIN7-t. Na most a regeditben msahci melett 0 van, de az IastorV melett 3, azt is átállítsam 0-ra? Változtat valamin?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
nálam ez ilyen lett [link]
egyébként, most olvastam végig az ipon tesztjét, ezt is tesztelte joker, ugyanezt kapta.. szoval akkor, ezt tudja..
(csak tudnám, honnan a francbol voltam abban a tudatban, h ez a tipus valami 200-at tud majd olvasásban, míg irásban valoban 100-alatt lesz..
) -
Bodor
veterán
Ezek után feltettem az új Inteles Raid drivert, nevezetesen a Intel® Rapid Storage Technology (RAID) driver version 9.6.0.1014 for Intel® Desktop Boards.nevezetű szoftvert és drivert, melynek hatására az alábbi eredményeket kaptam .Ezeken az eredményeken nem segített a Diskeeper sem. A win7.-ben be van kapcsolva a TRIM funkció, bár szerintem ez nem sokat jelent, mert az ssd nem trimmes. Az eredményeken látszik, hogy az új inteles driverrel a kisebb fájloknál 16 kb-ig drasztikusan nő az olvasási sebesség, utána viszont siralmas lesz, míg az írási sebességek hasonlóak mindkét driverrel. Használat során kicsit fürgébbnek találtam a rendszert a programok indításánál, ami nem is meglepő, mert főleg kis fájlokat kell olvasnia, de mivel az átlag olvasás 70 mb-nak tünik, ezért megijedtem és "visszaghostoltam" a rendszert a régi driverrel, mert azért csak szimpatikusabb volt a 300 MB körüli olvasás....
Mit javasoltok az általános használat és az ssd élettartama szempontjából? Melyik drivert? Vajon melyik esetben lesz tartós az írási és olvasási eredmény? (A régi driver a diskeeperrel együtt már bizonyított az egy év alatt)
Hozzáteszem, hogy a Raid tömb még sosem volt 60%-nál jobban teleírva, és csak az oprendszer van és lesz rajta a programokkal.
Üdv
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
2009.01. óta használok két Jmicronos 64 GB-os G.SKILL ssd-t Raid 0- tömbben, az alábbi környezetben és eredményekkel.
WIN 7 64 bit, Raid 0 4K Stripe és 32K Cluster-rel formázva a laggolás elkerülése miatt
Alaplap: Gigabyte EP45-UD3R (Intel ICH10R raid vezérlő,BIOS F5)
Diskeeper Hyperfast progival optimalizálva. -
fLeSs
nagyúr
basszus találtam egy durva vinyókinyíró tesztet.
torrentről leszedtem a virtua girl hd-t
ami egy zipbe van csomagolva.
total commanderrel bele akarnék lépni és már 5 perce kerregteti a vinyót, közben meg érezni hogy fogja a gépet, de a proci terhelése csak 0-20% között van. a 4 GB memóriám teljesen betelt ettől, de hogy miért azt nemtom.szerk: bakker kiderült, hogy hibás a tömörített fájl.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tibiajax
üzenetére
Kéne nézned valami olyannal is, ami mutatja az olvasási sebesség görbét (HDTune, HDTach, stb) Az a gyanúm, hogy nagyon ingadozni fog a sebessége, ezért lassabb összességében.
Ezt pedig a telepítésnél rákerült file-ok okozzák. Én úgy "egyenesítettem ki" a gorbéjét, hogy lementettem Image-be és visszaírtam rá. Totál egyenes lett utána.
-
chege
aktív tag
szerintem ennyit kellene
Itt PH!-n Chaplin nevű kolégának szerintem volt ilyenje. Őt kéne megkérdezni -
Tibiajax
nagyúr
no, mostmár megy az ahci.

az eredmények, sajna ugyanazok.. ennyit tudna ezek szerint?.. -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
beraktam egy kingston 64-es SNV-125-t, és eddig ennyire futja..
tudok ennek még csinálni valamit?
szüz win764bit, ide-mod (ahci-val fel sem áll a win, kékhalál)
mod. ja, még annyi, ide-modban raktam fel a win-t.. ez lehet gond?.. -
DV
senior tag
Amugy erre gondoltam. Ide mod valtasa AHCI-ra.
Forras:[link]
1. Exit all Windows-based programs.
2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
4. Locate and then click one of the following registry subkeys:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
5. In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
6. In the Value data box, type 0, and then click OK.
7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor. -
chege
aktív tag
régóta olvasom a topikot, és megnézem 0-n van az msachinál a Start a regeditben. De nem kellett átállítani érdekes.
Meg az is fura amikor feltettem a Win7-t megnéztem hogy megy-e a trim és azt írta hogy megy, pedig akkor még ide voltNálad HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\pciide - Start az min van? Nálam az is 0, de elv 3nak kéne lenni. Megnéznéd nekem?
-
DV
senior tag
Fura, mert hogyha IDE modban van telepitve a win (barmelyik win) es telepites utan AHCI-ra szeretned allitani a BIOS-t, akkor eloszor a registry-ben kell atallitani a win-t AHCI-ra es utana a BIOS-ban, hogy ne kek halallal induljon a gep. Ugy nez ki nalad kek halal nelkul is indul... fura.
Azert a te helyedben visszaolvasnek 1-2 oldalt itt a forumon es megneznem, hogy a registry-t hogyan kell beallitani ebben az esetben. -
chege
aktív tag
Aha így történt, figyelmetlen voltam, én nem az a vezérlő volt ACHI-n amin az SSD volt. De most utólag átállítottam és most az van achin. Az számít valamit hogy nem achival telepítettem a Win7-t?
btw a bootolos probléma megoldódott, régivinyó lement -> particiók törlése -> új létrehoz -> megformáz, lám bootol. Szóval a régi win 7 kavart be, érdekes.
-
DV
senior tag
Azt ugye tudod, hogy nem a legujabb firmware van az SSD-n?
Amugy gratulalok szepek az eredmenyek.
Most akkor melyik Sata vezerlon telepitetted a geped? Gigabyte vagy Intel?
Hogyha Intelen, IDE modban es a Gigabyte vezerlojet allitgattad IDE modrol AHCI-ra, akkor az joforman semmit sem csinalt az SSD-vel.
Remelem jol ertettelek eddig, mert ugy veszem ki, hogy az Intel chipseten volt IDE modban telepitve a win es most az Intel vezerlot atallitottad AHCI modra. Eddig OK?
-
chege
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
amikor detektálja az eszközöket, az Intelt felismeri, de utána megakad.
Belistázza a portokat, az ssd az a SATA_0ra van téve azt beadja, de utána mondjuk a vinyó az SATA-4-re akkor kiírja hogy SATA_1-None... 3ig, és utána megakard.
valami ilyesmi a szöveg
"controller bus #00 driver #1F function 02 06 port 02 drives" - látja hogy 2 van rajta, de nem megy tovább
Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
nem jött be, lassú vagy mi a gondod vele?

)