Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
-
Márton
nagyúr
nem tudom, 30k-ért mi jobb lenne?
random írás jó, trim van, és mégsem valami noname vacak. -
fLeSs
nagyúr
a blogomban találsz néhány tesztet.
a szekvenciális íráson kívül kb. ugyanazt tudja, mint az X25-M G2. írásban 40 MB/s a max mert csak 5 NAND chipet tartalmaz (vagyis 5-csatornás).
anandtechen már letesztelték, ez a tökéletes boot drive az árat is figyelembe véve.
az 50 GB-os itthon nem kapható sandforce vezérlős SSD-k gyorsabbak, de kb. 2-2,5-szer ennyibe kerülnek. -
DV
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
Remelem ez megoldja a problemat. Forras: Intel Customer Support forum. [link]
"Instead of changing system file, you can place this file (after unpack) to c:\Program Files\Intel\Intel® Solid-State Drive Toolbox\.
This is a program that simply output "No shadow copies" and exiting.
If you are using shadow copies - you should not use this file - as it is allways saying "No shadow copies"." -
audi100td
nagyúr
Üdv,
beszereztem egy X25-V-t, amit Win XP alatt használok. Futtatni szerettem volna TRIM miatt az Intel SSD Toolbox-ot, viszont ez a hibaüzenet fogad. Nincs semmilyen másolás vagy backup folyamatban, mi lehet a probléma? IDE módba használom a Sata vezérlőt, mivel AHCI esetén nincs SMART.
-
Chapell
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom mennyire nagy hír, nem olvastam végig a topicot, de ahogy körbenéztem neten, gondok voltak a régebbi Kingston SSD-k TRIM-elhetőségével firmware hiányában. Namost én egy SNV225-S2-n próbáltam ki a Samsung új firmwarejét próba-szerencse alapon (elvileg csak Samsung meg Corsair-re jó).
Simán felment (természetesen formatolódott), immár a Crystal Disk jelzi a TRIM támogatást, a vinyó gyorstesztek alapján biztosan nem lassult, talán nőtt is a teljesítménye, azt még most vizsgálom.
Egyébként link a Samsung firmware-re:
Link a Sasmung letöltő oldaláraHa nagyon triviális dolgot írtam sorry, de mindenhol csak a 125-ös szériára találtam TRIM-es hackelt firmware-t, ez meg gyári samsung.
-
rakal
senior tag
Sziasztok!
Ha jó minőségű SSD-t szeretnétek venni,ajánlani tudom a következő site-ot:
[Mydigitaldiscount]
[ezt] vettem tőlük.
A szállítás az USA-ból csak 5 nap volt. -
Bodor
veterán
Akinek nem TRIM-es az ssd-je vagy több ssd van RAID-ba kötve annak jól jöhet EZ okossággal együtt....
Diskeeper.2010.Pro.Premier.14.0.Build898 -
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Én erről beszéltem, ez a második generációs vezérlővel készült SSD. Az SNVP325-S2/64GB egy tízessel drágább és az írás sebessége nagyobb de a használat során nem hinném, hogy észrevehető különbség van a két SSD között, teszt szinten igen.

-
fLeSs
nagyúr
-
törölt tag
uninstall, illesztőprogram törlése, újraindul, kifagy. póvergomb hosszan nyomvatart, norton cd után nyúl. újraindul, intel visszatelepül megy. akkor erről ennyit, itt abba is fejeztem.
az alignáláshoz elméletileg csak a másik particiót kéne törölnöm, ha jól veszem ki, mivel a c-t a win7 telepítőlemezzel töröltem és formáztam. ezt egyszer majd talán. igazából, firefox max 10-20 tabos használatához, közepes offisz/pdf hegesztéshez, nyitogatáshoz, némi ocr munkához szerintem érezhető gyorsulást nem kapnék, esetleg access-hez. az meg úgyis a szerverről nyitogatom, ahogy a multimédiát is. az alkalmi multimédiához meg rendeltem egy 16 gigás sd kártyát mert van kb. 7-7 giga szabad hely a kettéosztott vinyón.
újraindítani meg talán ha havonta párszor szoktam a notit. megy készenlétbe. -
fLeSs
nagyúr
válasz
üzenetére
ha win7-et használsz, akkor ne rakd fel az intel rapid storage vagy matrix storage controller programot. a microsoft saját driverét használd AHCI módban (ha RAID-et használsz, akkor nem szóltam).
az alignálásról itt olvashacc: [link]
Offset: 31 K - BAD: ezt írta ki nekem is, és azt hittem, hogy van 31K bad szektorom (cellám) az SSD-n.
de szóltak, hogy az mást jelent. -
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Jelenleg a legjobb ár/GB, jóval gyorsabb mint az F3, fele annyi idő alatt tölt be a rendszer az SSD-ről, a leállás is hasonló. Ez az SNV425-S2/64GB-re vonatkozik. Hordozható PC-ben a fogyasztása miatt nem a legjobb választás, asztalinál ez nem tétel. Támogatja a Trim-et és egyelőre bírja a folytonos tesztelést is.

fLeSs: hogyan?
-
törölt tag
AS SSD Benchmark 1.4.3704.27281
------------------------------
Name: KINGSTON SNV425S264GB
Firmware: C091
Controller: iaStor
Offset: 31 K - BAD
Size: 59,62 GB
Date: 2010.03.15. 16:14:27
Sequential:
Read: 191,07 MB/s
Write: 115,94 MB/s
4K:
Read: 7,88 MB/s
Write: 11,35 MB/s
4K-64Threads:
Read: 9,63 MB/s
Write: 9,91 MB/s
Access Times:
Read: 0,474 ms
Write: 0,299 ms
Score:
Read: 37
Write: 33
Total: 88
------------------------------ -
fLeSs
nagyúr
ezt figy
"Transactional logs are written in a sequential and synchronous manner. Since SAS disks are capable of delivering very respectable sequential data rates, it is not surprising that replacing the SAS "log disks" with SSDs does not boost performance at all. However, placing your database data files on an Intel X25-E is an excellent strategy. One X25-E is 66% faster than eight (!) 15000RPM SAS drives. That means if you don't need capacity, you can replace about 13 SAS disks with one SSD to get the same performance. You can keep the SAS disks as your log drives as they are a relatively cheap way to obtain good logging performance."

-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Szemezek egy Kingston SSDNow V Series 64GB-el.
Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?
Nagyon nem mélyedtem még el az ssd-k világában...Köszi

-
ffodi
veterán
Azért valamivel jobban teljesít mint a Te OCZ-d. Illetve támogatja a TRIM-et is. Nem azt mondom, hogy egy szuper gépbe jó választás, mert lehet sokkal jobbat is kapni, de ha 20k, vagy az alatt lesz az ára, akkor egy régi gépbe, ami csak netezésre van, pl. egy 80gb-os 5400-as maxtor helyett tökéletes szerintem, és jobb nem is kell.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
A kingston SNV125-S2/30GB-ról tud valaki valamit? Esetleg ez is intel vezérlős-e mint a 40gb-os volt trim-et támogatja-é?
-
allein
addikt
-
fLeSs
nagyúr
elég nehéz összehasonlítani, mert mind2nek vannak előnyei hátrányai
hang - a raptorok hangosak, az SSD hangtalan
melegedés, fogyasztás - SSD a nyerő
random elérés - SSD a nyerő
szekvenciális írás/olvasás - a Raptorok valszeg gyorsabbak lennének, egy
Raptor RAID 0 olvasás kb. megegyezik egy jobb SSD olvasásával
viszont írásban már a Raptor RAID 0 a gyorsabb
ha állandóan nagy fájlokat másolsz ide-oda akkor a Raptorok a gyorsabbak.ár - az SSD GB-ra vetített ára jóval magasabb (cserébe a fenti előnyökért)
-
allein
addikt
Értem,tehát kis fájlok olvasásában/írásában még mindig veri az ssd a 3 raptort.Nem játékra használom a gépemet egyelőre,sőt integrált vga-val elvagyok,viszi szépen a hd filmeket,phenom 965,4 gb ddr3 1333 mhz ram,dual kit,de ha lehet akkor legyen gyors a gép,ezért érdeklödöm,hosszú távon mit érdemes,megtartani a 3 raptort amit még nem láttam mit tudnak,mert ma vettem ma a harmadikat,vagy eladni és venni ssd-t a 3 vinyó árából?
-
allein
addikt
Üdvözlet mindenkinek.Következő kérdésem lenne:van 3 db 80Gb WD800HLFS merevlemezem.Raid5-be szándékom őket használni op rendszer futtatására.Jobban járnék ha eladnám őket és egy SSD merevlemezt használnék a 3 vinyó helyett?Mi lenne gyorsabb,3 raptor vagy 1 SSD?Köszönöm előre a válaszokat

-
Dr. Romano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez a pontos típus: Samsung SLC SSD SATA MCBQE32G5MPP-0VA
Nem kell sok mindent állítani. Én az indexelést letiltottam rajta, a környezeti változókat a áthelyeztem a hdd-re a böngészők munkamappájával együtt (temp, stb...), ütemezett töredezettség mentesítés kikapcsolása, rendszer visszaállítás kikapcs az SSD-n és a virtuális ram tiltása. Ezeket a beállításokat tettem meg az elején ami megvan max. 5 perc alatt.
Ez nem ismeri a TRIM-et, de a Diskeeper telepítője a gépen van, így ha esetleg még is éreznék valamikor valami lassulást, csak elindítom és kész, de amióta megvan minden ugyanolyan gyors mint az elején.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
"Félreértettél. Arra próbáltam utalni hogy én pénzt fogok áldozni rá akkor nem adom SLC alá. Ilyen jmicron jellegű cuccokat pedig messziről kerülni fogom.
"hajrá.
ilyen jmicron jellegű cucc pedig ez az egy volt, az ezután megjelent vezérlőkkel már nincs ilyen gond. ezek már csak annyiban különböznek egymástól, hogy egyik gyorsabb/lassabb mint a másik.
az SLC-ket szerverekbe gyártják, olyan az áruk is."Abban nem kételkedek hogy lehet érezni a hatását de ez a sok után hangolás meg kapcsoljuk ki ezt meg azt meg még amazt is hogy ne lassuljon be egy hét után, számomra annyira nem tűnik bizalomgerjesztőnek."
az újabb SSD-k már támogatják a TRIM-et szal nem kell lassulástól tartani (az MLC-sek is).
az ilyen prefetch/index/stb kikapcsolásokat meg az összes SSD-nél érdemes végigzongorázni. -
Oliverda
félisten
Félreértettél. Arra próbáltam utalni hogy én pénzt fogok áldozni rá akkor nem adom SLC alá. Ilyen jmicron jellegű cuccokat pedig messziről kerülni fogom.

Dr. Romano:
Pontosan melyik modellről beszélsz?
Abban nem kételkedek hogy lehet érezni a hatását de ez a sok után hangolás meg kapcsoljuk ki ezt meg azt meg még amazt is hogy ne lassuljon be egy hét után, számomra annyira nem tűnik bizalomgerjesztőnek.
-
fLeSs
nagyúr
1ébként elég szomorú, hogy a JMicronnak ez nem jut eszébe, valszeg semmibe sem telne nekik készíteni egy ilyen programot (akár felvehetnék ezt a programozót is aki a flashfire-t írta), ha már tudnak róla hogy kibasztak a vevőkkel akkor enyhítsék a fájdalmukat.
végülis elég szépen felgyorsul tőle az SSD, használható lesz. -
fLeSs
nagyúr
nem működik.
maga a fejlesztő csávóka írta a program fórumában, hogy lefordította a 64 bites sys-t de fogalma sincs, hogy működik-e, és nem is tudja kipróbálni. aztán a fórumos emberkék kipróbálták és nem volt jó.de azért megnézem én is, mert én egy korábbit próbáltam.
szerk: nem jó. fel sem települ normálisan. akkor lenne jó ha a #4808-as hsz-ben látott ablakban ott lenne a ffirex64.sys is. Vista32 alatt odatelepült.
-
-
ffodi
veterán
Működik 64 bites Win 7-el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Innen le tudod szedni a 64 bitest.

Amúgy én kipróbáltam, de nekem csak rontott a helyzeten.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
megérné ha kompatibilis lenne a 64 bites win7-tel.
azért van neki 1-2 baja is1. usb pendriveokat nem lehet mellette használni
2. ramdisk-et sem
3. egy ilyen crystalos benchmarkozás után percekig használhatatlan marad a gép, mintha a RAM tartalmát akkor írná ki az SSD-re. de kétlem, hogy ezt csinálná mert 64 MB-ot biztos nem ír ilyen sokáig. te tapasztaltál ilyet? -
-
ffodi
veterán
Én is csináltam egy tesztet az új Crystalmarkkal(3.0 Beta 5)
-
fLeSs
nagyúr
Íme a Flashfire eredmények.
32 bites Vista
CSX Jmicron SSD
Windowsos gyorsítótárazás kikapcsolvaFLASHFIRE előtt
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0 Beta5 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 bytes/sec [SATA/300 = 300,000,000 bytes/sec]
Sequential Read : 166.230 MB/s
Sequential Write : 88.289 MB/s
Random Read 512KB : 149.896 MB/s
Random Write 512KB : 54.765 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 18.653 MB/s [ 4553.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.740 MB/s [ 424.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 20.166 MB/s [ 4923.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.941 MB/s [ 473.8 IOPS]
Test : 100 MB [C: 28.5% (17.2/60.2 GB)] (x3)
Date : 2010/03/14 15:13:59
OS : Windows Vista Ultimate Edition [6.0 Build 6000] (x86)FLASHFIRE UTÁN
Sequential Read : 159.576 MB/s
Sequential Write : 95.600 MB/s
Random Read 512KB : 146.362 MB/s
Random Write 512KB : 30.576 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 18.147 MB/s [ 4430.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 7.630 MB/s [ 1862.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 19.450 MB/s [ 4748.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 8.885 MB/s [ 2169.2 IOPS]
Test : 100 MB [C: 39.3% (23.6/60.2 GB)] (x3)
Date : 2010/03/14 17:46:54
OS : Windows Vista Ultimate Edition [6.0 Build 6000] (x86)Ez a 64 MB-nyi cache-sel készített eredmény, a 32 MB-os kicsit lassabb. Az 512KB-os random írás felére esett, viszont a 4KB-os random írás négyszeresére gyorsult és a szekvenciális írás is gyorsabb lett egy kicsit.
Ezek a vinyóm eredményei. Samsung F2 Ecogreen 1 TB. 500 GB-os tányérok, 5400 rpm. Tegnap hülyességet mondtam, mert a T166-ot már eladtam.
Sequential Read : 80.896 MB/s
Sequential Write : 80.622 MB/s
Random Read 512KB : 39.082 MB/s
Random Write 512KB : 55.343 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.587 MB/s [ 143.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.213 MB/s [ 296.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.688 MB/s [ 167.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.280 MB/s [ 312.5 IOPS]
Test : 100 MB [D: 76.2% (709.6/931.5 GB)] (x3)
Date : 2010/03/14 17:50:46
OS : Windows Vista Ultimate Edition [6.0 Build 6000] (x86)Ez a Crystaldiskmark sztem nem igazán jó teszt. Az SSD 4K-s írási eredményei Flashfire nélkül hogyan lehetnének ilyen magasak? 400+ IOPS. Ha tényleg annyi lenne, akkor nem lennének lagok. Az IOMeter 3-4-es értékei hihetőbbek.
-
fLeSs
nagyúr
lásd fentebb...
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Annyira nem vészes az ára (a korábbiakhoz viszonyítva). Én 32GB-os Samsung SLC-t itt a PH-n 20k+pk-ért szereztem. Nagyon lehet érezni, ha a rendszer SSD-n és nem a merevlemezen helyezkedik el, sokkal pörgősebb az egész.
Egyébként én még semmiféle akadást, lassulást nem tapasztaltam. -
DV
senior tag
Nekem nem indul el a gep Flashfire install utan. Win7 32bit. Uj a rendszer.

Van vmi otleted, mi lehet a gond? A B5-s Flashfire-t probalom feltenni.
AS SSD 37 perc alatt futott le. [link] OCZ Core v2 30GB, eredeti firmware.
CrystalDiskMark 3b5 eredmeny. [link]
Mindvegig be van kapcsolva az "Enable write caching on the device". -
fLeSs
nagyúr
Vista 32bit alatt végre látni a Flasfire nyújtotta előnyöket.
Tudna vki linkelni Indilinx vezérlős 64 GB-os SSD Crystalmark eredményeket? Toshiba vezérlős Kingston is jöhet. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
normális MLC SSD-ket lehet kapni, ez pont nem olyan.
egy Intel X25-M Intel vezérlővel vagy mondjuk egy Indilinx vezérlős akármilyen márkájú SSD agyonveri az összes létező vinyót. az SLC-nek ehhez semmi köze.ezzel a szenvedéssel most csak arra szeretnék rájönni, hogy a JMicron vezérlővel mi a gond, a cache hiánya vagy vmi más? és ha a cache hiánya, akkor érdemes ezzel a flashfire progival próbálkozni.
-
janos80
senior tag
A Buffalo 30GB-os SSD-i azok milyen vezerlősek? pontos tipusa: Buffalo SHD-NSUM30

semmit sem talaltam a neten rola
-
fLeSs
nagyúr
uninstalláltam a flashpointot és ugyanolyan gyors az SSD mint volt.
de legalább használhatom a pendrivejaimat.
mostmár tuti, hogy ez nem müxik Win7 64bit alatt.felrakom a 32bites XP-t és megnézem ott is, XP alatt tuti működik, legalábbis az OCZ fórumban mindenki el volt ájulva tőle.

de ez azt jelenti, hogy ramcache nélkül is 50x-esére gyorsult az SSD, mostmár csak azt nemtom, hogy mitől.

-
DV
senior tag
Ezt fogom most kiprobalni. eredeti firmware, Win7 32bit. Jelenleg az uj rendszerrol irok. OCZ Core v2 30GB. Nincs USB port az SSD-n igy nem tudom feltenni az uj firmware-t.
Gondoltam futtatok AS SSD-t, ATTO-t, CrystalDiskMark-ot.
Csak a rendszer van meg a gepen. 15.8 GB free of 28GB.Teszt futtatasakor teleirjam az SSD-t? Vagy kiprobaljam ugy, ahogyan most van es tele is?
Nincs trimmelos progim, nem is tervezem hasznalni.
-
fLeSs
nagyúr
ez a flashpoint még elég bugos.
a pendriveomat jelenleg nem tudom használni. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
CSX-re, de ez a firmware az összes JMicronos SSD-re rámegy.
1ébként ez a firmware kikapcsolja a gyorsítótárazást (vagyis win alatt nem tudod bekapcsolni).
még az is lehet, hogy az eredeti firmware-rel a cache-t adó programmal sokkal jobb eredményeket érnék el. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
mind ilyen.
ezek az úgynevezett első generációs SSD-k, a gyártók arra mentek rá, hogy szekvenciális írásban/olvasásban hasítson az SSD mert azzal lehet eladni, a 4K írás a kutyát sem érdekelte akkoriban, illetve még most sem igazán érdekel egy átlagjúzert. csak annyit lát a dobozon/a termék weboldalán, hogy 200MB olvasás/150 MB írás, ezalapján hasonlítják össze az SSD-ket, pedig semmi értelme. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
a tied 99,9%, hogy Samsung vezérlős.
amúgy a neten rá lehet keresni. -
-
-
fLeSs
nagyúr
Azoknak akik nem akarják végigfutni a topikot, leírom a lényeget.
A JMicron-vezérlős SSD-t három lépésben sikerült kb. 50x-esére gyorsítani 4K random írásban.
1. firmware frissítés
2. Diskeeper hyperfast (ez lényegében garbage collection, hogy az SSD írása ne lassuljon az idő előrehaladtával)
3. cache-t kapott az SSD a memóriából (64 MB-ot)innen indult (IOMeter)
4K/3thread-del írás
0,01 MB/s - 3,5 IO/sec - átlagos elérési idő 800 ms - max elérési idő 2800 msés ide jutottam
0,52 MB/s - 133 IO/sec - átlagos elérési idő 22 ms - max elérési idő - 823 msösszehasonlításul a Samsung T166-os vinyóm
0,94 MB/s - 241 IO/sec - 12 ms - 1011 msPersze egy Indilinx vagy Intel vagy bármilyen komolyabb vezérlőhöz még mindig nincs semmi köze, de használható lett az SSD, nincs lagolás (legalábbis nem annyi).
-
fLeSs
nagyúr
lásd feljebb...
-
fLeSs
nagyúr
letöröltem némi cuccot az SSD-ről (semmi hely nem volt, most van 7 GB), és az IA32-es sys helyett felraktam az AMD64-es sys-t. azonnal észrevettem, hogy a ramdrive-om nem működik, tehát vmi történt.
32 MB cache4K/3thread
ilyen volt
0,09 MB/s - 22 IO/sec - 130 ms - 1125 ms
ilyen lett
0,23 MB/s - 59 IO/sec - 49 ms - 673 ms
hosszabb ideig futtatva
0,37 MB/s - 95 IO/sec - 31 ms - 709 msez már elvileg olyan teljesítmény, amivel nem kéne akadásokat tapasztalni. ki is próbáltam.
korábban ha a 4K random írás teszt közben behoztam a stooq.com-ot és rányomtam az "Analiza techniczna"-ra (java-s grafikon), a grafikon nem jelent meg amíg ki nem kapcsoltam az IOMetert. most viszont normális sebességgel elindul. ez asszem elég jó eredmény.az a poén, hogy az IOMeter-t futtatva ahogy telik az idő, egyre gyorsabb lesz az SSD.

4K írás
ilyen volt
0,11 MB/s - 37 ms - 671 ms
ilyen lett
0,53 MB/s - 136 IO/sec - 7 ms - 546 msha megnézitek a tegnap(előtti?) eredményeket, akkor a 4K írás 0,02 MB/s-ről indult.
firmware frissítéssel, hyperfasttal és RAM-cache-sel 26-szorosáre gyorsult.
szerk: a steam könyvtárat a háttérben kitömörítve még mindig megvannak az akadozások, bár vmivel jobb mint volt.
-
fLeSs
nagyúr
kipróbáltam így is és nem változott semmi. sztem nem is működik.

itt szerepelnie kéne a diskfp.sys-nek is
valszeg a 64bites verzió mégsem müxik, szal a 32 bitessel kell majd próbálkozni.
azért még kipróbálom az amd64-es sys-t is, lehet hogy a winem most össze fog omlani.

-
fLeSs
nagyúr
sztem ez a "gyorsulás" nem ennek a cache-nek köszönhető, itt vmi más van a háttérben. talán az, hogy a régebbi tesztek futtatásakor még nem volt felrakva a hyperfast most viszont megy a háttérben. azért gondolom ezt, mert amikor boot után elindítom a firefoxot a 8 megnyitott ablakkal, még most is akadozik.
egyébként ez az ssd cache-ző dolog alapértelmezés szerint a 0-s háttértárat cache-eli be ami nálam miután megnéztem kiderült, hogy a vinyó.
nálam az SSD az 1-es lemez (felügyeleti eszközök - számítógép kezelés - lemezkezelés). most átállítottam és új próba. ott a fórumon sokszoros sebességnövekedésről írtak, mintha cache-es SSD-ről lenne szó szal ez a lentebb írt gyorsulás fika ahhoz képest. -
fLeSs
nagyúr
32 MB vs. 64 MB cache
4K írás
32 MB
0,11 MB/s - 37 ms - 671 ms
64 MB
0,13 MB/s - 31 ms - 459 ms4K/3thread
32 MB
0,09 MB/s - 22 IO/sec - 130 ms - 1125 ms
64 MB
0,1 MB/s - 24 IO/sec - 122 ms - 907 mspicit javult.
egyébként innen szedtem le [link] és az IA64-es diskfp.sys-t használom, gondolom ez kell inteles gépen. de lehet, hogy az amd64-es jobb lenne.btw az SSD-n már egy gramm hely sincs.
-
fLeSs
nagyúr
találtam egy 64bites verziót, de nem lett vertex szintű az írás.

ez a beta5 64bit4K írás
ilyen volt
0,03 MB/s - átlagos elérési idő 119 ms - max elérési idő 906 ms
ilyen lett
0,11 MB/s - 37 ms - 671 ms4K/3thread
ilyen volt
0,05 MB/s - 12,05 IO/sec - átlagos elérési idő 239 ms - max elérési idő 2054 ms
ilyen lett
0,09 MB/s - 22 IO/sec - 130 ms - 1125 msmondjuk nem tudom, hogy működik-e egyáltalán vagy ez vmi placebó effekt, mert nem lehet sehogysem leellenőrizni, hogy jól installálódott-e fel.
-
Henkei
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Hat ez a gagyi jmicron egy katasztrofa. Pont olyan mint a bugos alaplapi vezerloik. Ha utanam dobnak akkor sem raknam be a gepembe. En azt varnam el hogy ne kelljen a vasarlas utan meg napokat szivni meg kiserletezgetni hogy normalisan mukodjon. Ezek a megakadasok meg egyszeruen nevetsegesek.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 26
- Path of Exile 2
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe (SFYRD/2000G)
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hogy elmondhasd, a te farkad a nagyobb?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)