- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ffodi
veterán
Egyszóval, ha raid módra kapcsolom, akkor ugyan megy a raidem, de nincs AHCI, és ha nincs AHCI, nincs TRIM. Azért ez így elég szar. Kipróbáltam most, hogy átrakom AHCI-ra, így megy a TRIM, mert ugyan annyi az írás/olvasás, mint gyári állapotában. Átállítás előtt kevesebb volt az írás, mint most 10-20mb/s-el.
Van a gyári intel vezérlőm mellett, egy másik vezérlő is a lapon, ami elvileg SATA2-es, amin külön be is lehet elvileg kapcsolni az AHCI-t. Annyi a baj vele, hogy az olvasás kb a fele(110-120mb-s), mint ha az intel vezérlőn lenne. Ez miért lehet?
-
ffodi
veterán
válasz
Raymond #4182 üzenetére
És ezt hogy veszem észre, ha nincs TRIM? Mert a programok írják, hogy az SSD-m támogatja a TRIM-et, de fennt van az intel matrix storage is, illetve, a raidem miatt, nincs AHCI(biosban, Raid módban van a vezérlő, mert másképp nem megy a 2 samsungomon a hardveres raid). Meg lehet valahogy oldani, hogy legyen ahci? Illetve mivel tudom ellenőrizni a TRIM működését?
-
Raymond
titán
Ha csak akkora meret kell akkor az Intel X25-V Value 40GB €100 alatt van. Ez olcsobb mint a legtobb 30/32GB a tobbi gyartotol es van TRIM.
64GB-ert mar €150 fole kell menned. Ott a €150-200 kozott van rengeteg, kerdes kell-e a plusz kapacitas. GOndolom annyira nem ha a 32-eseken is gondolkodsz.
-
Chaser
legenda
Mondjatok már nekem valami ssd-t 32-64gb közt, olvasgattam, látom van ez a trim, akkor olyan legyen ami tudja is, win7 x64 alatt fogom használni egy noteszban, túl jó a fülem hogy zavarjon a hdd
Legalább 3 év garos legyen.
-
fLeSs
nagyúr
OCZ Agilityhez és Vertexhez melyik most a legújabb TRIM-es firmware és honnan lehet letölteni? A gyártó oldalán 1.2-es és 1.3-as van.
-
zotyesz 1
tag
en is koszi a valaszotokat
-
zotyesz 1
tag
ez az enyem,ugye Trim-es ha jol olvasom?ezeknel nincs lassulas,ugy vettem ki az irasokbol....szerintem ha 4-5 evet kibir,akkor mar ok,akkor meg megint ugyis vonz a lecsereles,mert lesznek gyorsabbak,es nagyobb kapacitassal
-
pincehely
addikt
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #4154 üzenetére
a prefetch is szokott defragelni (és ugye az alacsony elérési idő miatt nincs szükség a defragre, meg ez a cellákat is fárasztja). elvileg a win7 alapból kikapcsolja ha SSD-re települ, de ezt nemtom megerősíteni, mert már nem emléxem rá.
btw a microsoft oldalán az van, hogy a pagefilet nem szükséges átrakni vinyóra. -
fLeSs
nagyúr
installálásnál
BIOS-ban kapcsold be az AHCI-t, lehetőleg így installáld fel a windowst
Windows alatt ne installálj fel semmilyen IDE-drivert (Matrix Storage Managert sem)
eszközkezelőben gyorsítótárazás + puffer ürítés letiltás bepipálástovábbi lényegesek
- indexelés kikapcs
- prefetch kikapcs
- defrag kikapcs
- pagefile-t rakd át vinyóra
- browser cache-t rakd át vinyóra/ramdisk-rea többi már mind csak tökölés.
btw itt egy progi, ami segít: [link]
-
zotyesz 1
tag
a heten vettem egy ilyen tipusut SNVP325 S2B/128 GB V+SERIES KINGSTON...van valakinek ez a tipus es mi a velemenyetek rola?...egyszeruen beformatoztam igy hasznalom,kell esetleg valamit csinalni vele,vagy ez igy ok? lehet irtatok ilyenrol,de csak atfutottam a forumot,nem olvastam az osszes hozzaszolast...koszi
-
TomiLi
addikt
sziasztok! tudnátok nekem egy olyan linket adni ahol le van írva milyen beállításokat kell megcsinálni az ssd-vel kapcsolatban, hogy hosszabb élettartama legyen?
Még egy kis segítséget szeretnék az ügyben, hogy a Firmware frissítést hogyan kell elvégezni? Köszi! -
canniball
nagyúr
válasz
pincehely #4134 üzenetére
Úgy nézem nagyjából ugyanazt tudják (Kingston SNVP325-S2/64GB, OCZ Vertex) és mindegyikhez (elvileg) 3 év gari van. A különbség amiről tudok hogy az OCZ eddig többet villantott support terén. Nézz teszteket, az alapján talán könnyebben tudsz dönteni.
AndrewTdi!
Sok post között néha elsiklik az ember egy-kettő fölött.
HDD-hez képest gyors lesz mindegyik, a többi a pénztárcádon múlik. -
-
C64
őstag
köszia blogbegyejzést, hát nekem nagyon bevált az újraparticionálás vagy mi azzal a diskpar progival. lényegesen gyorsabb lett, még a gyári adatokat is felülmúlja 150 helyett 170mb/s írási sebességgel
-
canniball
nagyúr
válasz
pincehely #4129 üzenetére
Én hirtelenjében nem találtam, talán neked több türelmed lesz hozzá, de elég "friss hús" még...
-
canniball
nagyúr
Olyan körül szokott lenni.
pincehely!
Tapasztalatok az Ipon computerrel
Mod. Azt hiszem a 64GB-s Kingstonok közül ez a nyerő. -
pincehely
addikt
Még mindig nem lehet kapni sehol 40 gigás Kingstont?
-
canniball
nagyúr
-
xedos
addikt
Gyanítom az ATI X1150-es chipset lesz a bűnős :-(
Neten nézegetve hasonló felszereltségű HP gépre sem ment fel (NX6325) -
xedos
addikt
A lényeg: van egy noti SATA winyóval -amire én raktam fel az XP-t.
winyó ki, SSD be. XP install: ki tudom választani a winyót, leformázza, a kék képernyőn a fájlokat felmásolja, majd a végén közli, hogy erről nem tud újraindulni...Előtte kipróbáltam, hogy a winyóról klónoztam az SSD-t, de akkor sem indult el :-(
Az SSD jó! -
xedos
addikt
Tudna valaki segíteni?
2notebookban is szívok egy Corsair X32-es SSD-vel.
A notik felismerik -SATA-s, de simán lehetXP-t telepíteni winyóra.
SSD esetén az XP telepítő felismeri, felmásolja a cuccokat, majd közli, hogy erre nem lehet telepíteni...
Win7 esetén simán felment az SSD-re ( Fusi Si1520)Mi lehet a gond? a másik noti egy MSI S271 ATI chipkészlettel...
-
fagy53
nagyúr
Tud valaki olyan összehasonlító tesztet amelyben szerepel a Kingston SNV425-os G2 család? A 36k 64GB-ért jó ajánlatnak tűnik a mai piacon, a szekv. olv/írás igaz csak egy szűk veloci, de itt nem ez a lényeg.
Persze lehet, hogy még fiatal ez a kérdés, pár napja jelent meg... -
UdVi86
aktív tag
Igen, ez ismerős. Havernak telepítettem fel a win7-t és a telepítővel particionáltam, valamint formáztam a rendszerparticiót és létrehozta azt a 100MB-os részt is. Akkor majd én is így teszek, ahogy te, h ne jöjjön az létre. Azt tudom, hogy a felügyeleti eszközök > lemezkezelés alkalmazásban lehet megformázni. De mit takar az hogy aktívvá tetted?
fLeSs: Na ezt olvastam én.
De akkor a particionálásnál nem mindegy hol történik, a formázásnál lényegtelen.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok! Új vagyok még ebben a fórumban és témában, tervezek is SSD vásárlást, de nem tiszta pár dolog. Gondoltam itt megkérdem.
Alaplapi hardveres Stripe RAID-be is ugyanúgy be lehet rakni 2db ssd-t mint monyuk vinyóból?
Sata2 csatoló ki tudná használni a Stripe raides SSD-t? -
Kami11
őstag
Igen a régi alól mértem, miután betettem a gépbe, majd formáztam. Majd aktívvá tettem, hogy az oprendszer ne hozza létre a 100MB-os partíciót.
A win7 telepítésénél már nem kellett formázni, nem volt rá szükség és a telepítő sem kérte.
Partícionálni nem particionáltam, egyáltalán lehet ezt ssd-nél, van valami értelme? -
UdVi86
aktív tag
Értem. Az előbb a sebességet még a régi rendszer alól nézted meg? Gondolom ehhez először le kellett formázni. Utána a win7 telepítésnél megint formáztad? Mert valahol olvastam, hogy ez is számít. Érdemes a win7 telepítőjével formázni. Vagy a particionálás, már nem is tudom.
Nekem végül 38k lesz.
-
Kami11
őstag
Ma hozta a futár, végül is itthonról vettem, 52K-ért.
3 év hazai garanciával nekem megérte a +10k-t.
Ha valami lesz vele nem kell külföldre postázni stb. stb., csak felküldöm a boltba ahonnan vettem, a többit intézik ők.
A win7 10 perc alatt feltelepült!Már az új rendszer alól írok. Igaz pendrive-ról telepítettem, azért volt ilyen rövid a folyamat. Amúgy gyors, nagyon gyors!
Egyenlőre tetszik!
Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest