Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Lenne egy olyan problémám, h a 40gb-os kingston ssd-m, asrock a770de+ lappal csak 20Mb/s-os 4k -s írást produkál, gb g31m-es2c-vel viszont rendesen 43-at

-
WiZARD
veterán
hmm valóban, az újabb V+ az toshibás, a régi volt samsungos.
-
WiZARD
veterán
thx.
kis webshopban venném, és picit félek ezektől, hogy mikor szűnnek meg, vagy változtatnak nevet.bootdrivenak kell, mellette megtartanék 1 velociraptort adatoknak, meg arra ami nem fér rá. filmeknek és társainak meg van nas...
kingstonban elég bizonytalan vagyok, volt ahol azt írták hogy V+-ból a 64 gigás samsung a 128as toshiba...
-
chege
aktív tag
Intel Warranty supportnál azt írják, hogy a gari mind náluk, mind ahol vetted érvényesíthető. Szóval ezen nem kell szerintem aggódnod. Ha Mo.n veszed akkor oda viszed vissza ahol vetted, ha nem akkor értelemszerűen, vagy pedig nekik kell küldeni, RMA-s megoldásssal mint pl a ramoknál
Bootdrivenak az Intel a legjobb, a random 4K olvasása miatt. Ha rendszernek veszed ez a legfontosabb amit nézdned kell.
A kingstonokkal kapcsolatban keversz valamit. Vagyis én ugy tudom hogy volt a G1 ami (SNV225) az Samsung vezérlős. És most van az SNVP325 ami a G2-s széria ez az újabb. Toshiba vezérlős.
de ha tévedek javítsatok
-
WiZARD
veterán
ssd vásárláson gondolkozok.
fő kiszemelt a 80as intel x25-m (viszont ennél a gari kérdéses, lehet ezt gyártóhoz küldeni közvetlenül?), másik amit nézegettem a 64 gigás Kingston V+, viszont erről nem nagyon találok rendes tesztet. (elvileg samsung vezérlős ez a kingston, jóaz?)vagy mit érdemes még nézni? nettó 40-45 körül szánnék rá.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
persze mert a sok okoska azonnal ráugrott a hírre, és a poén hogy ki is mérték ezután, hogy 250 MB/s-kel gyorsabb a RAID tömb mint az MS driverrel.
kb. ennyit ér ez a crystaldiskmark.
btw nem a crystaldiskmark tehet róla hanem a win7 pufferező eljárása (írási gyorsítótár).
ha lefuttatsz egy tesztet és megtelik a cache és pont akkor indítasz el egy másik tesztet amikor a puffer ki akarna ürülni akkor rosszabb eredményt fogsz kapni. ha hagysz egy kis szünetet és kiürül a puffer akkor elvileg jó eredményt fogsz kapni. egyébként még így is elég ingadozó. én az SSD-ken 4-5-ször mérem le az AS SSD másolási tesztjét, megnézem hogy milyen érték jött ki a legtöbbször és az lesz a végleges eredmény.
volt hogy egy SSD friss format után hirtelen 70 MB/s-kel másolta az ISO-kat, a második futtatásra meg már csak 40 MB/s-kel. -
pincehely
addikt
Intel has recently released a new driver that allows Windows 7’s TRIM instructions to be passed through the Southbridge. The new driver is labeled "Rapid Storage Technology 9.6" and it can be found here. These drivers are also able to pass TRIM commands to RAID 0 and RAID 1 arrays.
My early testing with the new RST 9.6 driver shows that the drive is much faster than the Microsoft Windows 7 AHCI driver whilst also being just as stable. Testing has also shown a significant performance increase in many real world tests with a significant boost in the 4K range.Vélemény?
-
fagy53
nagyúr
Pár napja kikapcsoltam a Trim funkciót a win 7-ben, azóta nem romlott az írás, sőt talán javult egy kicsit...
Mindenesetre folytatom a teszteket, de ez érdekes ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Úgfy döntöttem használatba veszem a Kingston snv125-s2/40GB ssd-met. Viszont előtte kéne pár tanács, hogy mit érdemes vele csinálni win telepítés előtt(xp 32bit).Értve itt a formázás mikéntjét, esetleges fw frissítést(trim-es x25-v-re bár xp-nél az ugye nem műxik)
-
pincehely
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami hatása!
-
pincehely
addikt
A Perfectdisk programban hogyan lehet az ssd-t optimalizálni?
Azt hallottam van benne olyan funkció, mint a hyperfast. -
Mankó
veterán
Egy furcsa kérdés:
MLC vs. SLC. Tegyünk fel egy 100/70-es sebességet, ez ugyanakkora gyorsaságot feltételez a 2 tipusnál? -
Mankó
veterán
Már annyi féle, fajta dolgot hallottam az ssd-kről, hogy már nem is tudom mit válasszak.
Ajánljatok nekem egyet Ti, ami árban is ok és sebesség ügyileg sem fogok csalódni. Win 7 64 alá kell rendszernek.
Még egy dolog SLC és MLC között mi a különbség? Ár is érdekelne.
Köszi. -
Sunzi
aktív tag
Valakinek van linkje az intel ssd toolbox 1.2-es verziójához? Képtelen vagyok találni egyet... (1.3 nem jön szóba, 1.1 sem)
Linket megköszönnék, de emailben ha jöhet, azt megköszönném (3-4MB ha jól emlékszem). Email címet privátban elküdöm...
Előre is köszönöm valakinek. -
-
Mankó
veterán
2.5" OCZ Core V2 64GB SSD S/N
CZSSD2-2C60G
Tudtok erről mondani valami biztatót?
Gondolom ez még nem trim-es, illetve egy gyors kérdés, hogy semmi progival nem oldható meg az, hogy lassuljon a drive. S ha lassul is, akkor mennyi idő alatt érezhető ez a dolog? -
fLeSs
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
kelleni fog.

főleg mert én már nagyon régen RAID-eztem, és úgy emlékeztem, hogy a RAID tömböt még a Win elindulása előtt be lehet állítani, viszont ezen a P55-ös lapon nincs semmilyen RAID-bios vagy minek szokták ezt nevezni. Ezexerint csak Win alatt lehet RAID tömböt létrehozni? mert ha igen, akkor valszeg szívás lesz. -
C64
őstag
nos, így néz ki most az intel x25-m g2 80gb ssd intel ich10r raid módban hd firmware-rel:

abszolúte elégedett vok

-
fLeSs
nagyúr
Holnap komoly kihívás elé nézek.

Az X25-V RAID0-ra valahogy rá kell tennem egy olyan Win7-es rendszert, ami IDE/SATA alatt lett felinstallálva.
Ugyanis a vinyóteszteket csak így tudom lefuttatni.
Valszeg ehhez trükköznöm kell. Egy harmadik SSD-re (vagy vinyóra) rárakom a rendszert, és beimportálom a registrybe a RAID-hez szükséges kulcsokat + iastor.sys bemásolása a system32/drivers-be. Ezután át kell klónoznom a rendszert a RAID tömbre és így amikor elindítom a Win-t RAID módban, nem fog kékhalállal elszállni. Ez az elmélet.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
sony666
üzenetére
számold ki.
mondjuk napi átlag 5 GB írás a jellemző egy júzernél.
egy cella 10 000 írást képes elviselni.
ha veszel egy 64 GB-os SSD-t, akkor egy ciklus 12 nap alatt megy végbe, 12 nap után kezdődik el a második írási ciklus (valójában majdnem 13, de mind1, egyszerűsítsünk).
ezek alapján egy év alatt 30 írási ciklust használsz el, vagyis elvileg 333 évig működőképes marad az SSD.
de ebbe persze beleszól ha nem 5 hanem 10 GB-ot írsz rá, ha nem 10 000, hanem csak 9000 írást visel el a cella, a static wear-leveling miatt keletkező "overhead", stb.
sztem nem kell parázni. ha mégis, akkor az majd kiderül.
-
pincehely
addikt
Kingston ad valamilyen programot?
A honlapjukon nem találtam. -
sony666
csendes tag
Mennyire tartósk ezek, van valakinek fogalma róla?
Mármint hogy mennyi ideig tartják az adatot / Mennyi ideig működnek.
Persze a hdd-khez képest. -
C64
őstag
megvolt végre az fw update, aztán megint nem engedte raid módban a win7-et telepíteni csak ahci módban. ok. feltettem, ahci módban, megy is vele frankón, de aztán ugye nekem kell a raid mód, na, ott meg megint nem akar elindulni, kifagy a rendszer boot alatt!
most már nagyon elegem van, mi a .... baja lehet??????

-
proof88
addikt
Igen, ahogy radiátor mondta, a legújabb (talán 9.6-os?) Intel Rapid Storage Driver már küldi rendesen a TRIM-et lefelé tovább RAID-módban is, persze ez még nem működik, ha az SSD RAID-kötetben van. De ha egyedül van, és mondjuk 2 másik meghajtók van RAID-ben, akkor nincs gond, megkapja az SSD a TRIM-et.
-
C64
őstag
a firmware update-nél pedig ezzel a problémával zaklat:
Intel SSD is not attached or disabled, please contact.... FUCKEEEEEEEEEEEEEEEEER!
Mi a pics@ baja van? tudjátok?
-
C64
őstag
ha az intel ich10r raid-re van állítva, akkor a trim nem fog működni??

-
fLeSs
nagyúr
OK, rájöttem, hogy hülyességet beszéltem.
az AHCI támogat bizonyos plusz funkciókat/parancsokat az IDE-vel szemben, és ilyen az NCQ illetve a TRIM parancs is. -
fagy53
nagyúr
CrystalDiskInfo mutatja, Kingston 125,425 325 egyiken sincs NCQ de ehhez köze nincs a Trim-nek, mert az utóbbi kettő támogatja...

Az NCQ funkció a HDD esetében is csak a szerverekben számított, az SSD nagyon kicsi hozzáférési ideje végképp jelentéktelenné teszi ezt a funkciót.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
g.gergo
üzenetére
Itt pedig azt írják, hogy van NCQ ano = igen (csehül)
-
chege
aktív tag
olyannal találkozott már valamelyikőtök, hogy van egy HDReady film, elindítom elindul szépen, majd ha beletekerek akkor beakad, megnéztem a folyamatokat, és betölti a filmet a memóriába majd játsza, ha újra beletekerek akkor eldodbja a memóriából és újrabetölti. De mindig csak a tekerés után a hátralévő adatmennyiséget tölti be, szóval ha a végére tekerek akkor nem töltbe mondjuk csak 200-300Mb-t, de mondjuk az első 15 percnél meg 1.6GB-t.
De ez csak erre a fájlra jellemző, és minden lejátszóval ezt csinálja. Mi lehet a gond vele?
Bár lehet ezt nem itt kéne kérdeznem

-
g.gergo
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nekem is inaktív a NCQ, és nekem is AHCI, de a TRIM aktiv. Ki érti ezt?!

-
chege
aktív tag
Patriot Torqx M28 128GB - Nagyobb Cache 128MB, 10év gari, vezérlő egy rev.el újabb, elvileg trim képes, bár azt nem tudodm hogy a sima nem lehet-e az egy új FWvel
. Hát a chippeket nemtudm, gondolom samsungok, a cache meg epida.
M28-nak valamivel magasabb a seq ovasása, de a seq írást meg lassabb. -
fLeSs
nagyúr
aki SSD-t használ RAID 0-ban mekkora stripe mérettel használja?
-
redgold
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung MCBQE32G5MPP-0VA 32 Gb-os, SLC ssd-m, amit a WIN7 64 bit operációs rendszer futtatására használok!
Kérdezném Tőletek, akik értetek is hozzá, van ehhez olyan firmware, amivel működne a TRIM? Mert amit a samu oldalán találtam, az mintha csak mlc shipeket emlegetett volna!
Ha va is hozzá, akkor gondolom mindent újra kell telepíteni a frissítés után...
Volt máe példa rá, hogy meghalt az ssd a firmware frissítést követően?
Köszi!
Üdv.!
RED
-
Mankó
veterán
Szerintetek mi igaz ebből a sebesség értékekből? Kicsit soknak tünik nekem. Ez tudhatja már a Trim-met?
-
fLeSs
nagyúr
Van köztetek olyan vállalkozó szellemű, aki ideadná az X25-M-jét egy napra letesztelni? A PH-s tesztekbe kéne. Senkitől sem tudunk szerezni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
GomezGTS
üzenetére
sztem kinyiffant.
így is elszállhat egy NAND-os háttértár, semmi sem tart örökké.
de van olyan amikor csak az írásokat elégeli meg, ilyenkor még tudsz róla olvasni (lementheted az adatokat), de írni már nem.
nekem egy pendrive-om vált írhatatlanná pár hete, az a szerencse hogy csak bootolásra használtam, arra meg még most is jó.
Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Fitbit Versa 4 okos óra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mindenesetre folytatom a teszteket, de ez érdekes ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)