Hirdetés

Aktív témák

• SeniorTilla

veterán

Sziasztok!

Elég járatlan vagyok SSD témában, ezért a hozzáértő fórumtársak segítségét szeretném kérni. Már pár napja foglalkozom a dologgal, de nem igazán tudok dönteni.

Egy 2HDD-s laptopba szeretném a rendszer gyorsítására, 128GB-osra gondoltam. Nincsenek extra igényeim, de szeretném, ha a pénzemért tényleges gyorsaságot kapnék, ami a mindennapi munkámat megkönnyítheti. Átlagos office géphasználat, sok netezés, éjszakánként néha game. Letölteni az asztali gépen szoktam, nem a laptopon.

1, Nézegettem a neten, hogy léteznek miniPCI-os SSD-k. Ezekből be lehet szerelni a gépbe, ha van miniPCI hely, vagy nagyon specifikus a dolog?

2, Ha mégis 2,5"-ost kell betenni, érdemes-e EZT egy fórumtárstól megvennem? Jó az ára, bár szívesen fizetek többet a megbízhatóságért és több garanciáért. Csak 1 év garival van, ellenben EZ a Kingston 3 évvel. Nagyon nem mindegy.

A SAMSUNG HDD-ket sokáig favorizáltam, de sajnos az elmúlt 1-2 évben sok bajom volt velük (van itthon 6-8 darab használatban). BAD Sectorok, adatvesztések, újratelepítések. Szeretném a jövőben ezeket elkerülni, úgyhogy kicsit bizalmatlan vagyok a Samsung-gal.

Ha a fenti két típuson kívül tudtok jó szívvel ajánlani valami mást hasonló (mondjuk bruttó 90e Ft-ig) árban, vagy ezek közül valamelyiket, hálás lennék.

Üdv: Attila

Aktív témák

Hirdetés