Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
Aktív témák
-
proof88
addikt
A STALKER pl ilyen játék, az minden gépen ezt csinálta, de kiegészítőben már javították ezt a problémát, ha gyorsan futkostál ide-oda, néha be-beakadt mindenképp...
Egyébként meg miért nem lehet teleírni az SSD-t 70%-on tovább? Ezt ki találta ki? Nem látom értelmét. Attól, hogy nem írom tele, úgyis tele lesz hamarosan fizikailag, persze logikailag nem, de nem értem... a tisztességes SSD-kben úgyis van memória, SuperTalent UltraDrive ME-kben tudtommal 64 MB DRAM van cache-nek, szóval van hova olvasnia a blokkokat, ha TRIM-melni akar, ezen felül nem értem ezt a "20 GB nem particionált terület kell" dolgot sem, mert az SSD nem tudja, hogy mi van rajta...
-
C64
őstag
mivel is ellenőrizhető, hogy aktív-e a trim?
-
TomiLi
addikt
Pedig az ssd lesz a gond (ramból van bőven 6Gb 2000MHz)
Most tettem egy rendszert egy hdd-re ugyanazokkal a driverekkel, mint ami az ssd-n lévő rendszeren volt. És megszünt a probléma...Hát nem vagyok boldog! Csak nem tudom, hogy mit lehetne ezzel kezdeni... Szeretném használni az ssd-ket... -
Sárpac
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Úgy néz ki kell neki, nekem szépen leesett az olvasás is meg az írás is 3hónap alatt az intel g2-őmön 4k random olvasás 16-ról már majdnem 20ra ment fel pedig csak 5percet hagytam magára látszik hogy dolgozik a hdd ütemesen villódzik a led az írás is javult de főleg 4k qd32 alatt 56-ről 84re. Szal szembetűnő a változás. 20gb nem partícionált területet adtam neki!
-
-
fagy53
nagyúr
Az hogy "0", jelenti azt, hogy a win engedélyezi a Trim funkció működését, ha az SSD támogatja, akkor hajrá! Na és itt jönnek a gondok... idővel mégis csökken az írás sebessége. Ez érthető lenne, ha az SSD elöregedett, de itt erről szó sem lehet. Lehetséges ok, hogy tele van írva és nincs, vagy csak kevés szabad hely van a meghajtón.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy okozhatja-e egy ssd a laggolást játékok alatt?
Ha igen, akkor hogyan orvosolható a probléma.
Miért kell a wint ACHI-ra állítva a biost telepíteni?Nagyon köszönöm!

-
kennyke
aktív tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam itt, keresgéltem a neten, de nem tudtam dönteni, így kérdezek:
Melyik a jobb ssd:
Super Talent SSD 32Gb FTM32GL25H
vagy
Transcend 32GB SSD TS32GSSD25S-M?Mindkettő MLC-s, és ha jól tudom nem támogatják a trimet sem.
Ettől függetlenül rendszernek jó lehet? Most egy EcoGreen 5400rpm-es van. Lenne jelentős gyursulás, illetve 17-18k-t megérnek?
Előre is köszönöm!
-
fLeSs
nagyúr
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Vettem pár hónapja egy Ocz vertex turbo ssd-t. 60GB. Elején iszonyat gyors volt, de mostanra csiga lassú lett.
1.4firmware van rajta. Hogyan tudom kideríteni hogy támogatja e a TRIM funkciót? Hogyan tudom manuálisan helyre hozni? Vagy hogyan tudnám ezt a trim dolgot futtatni???
-
fLeSs
nagyúr
válasz
luciferk
üzenetére
filmet néztem és közben lefutottak ezek a tesztek.

egyébként ez elvileg az SSD RAID-tömböket is képes megtisztítani. ha ez igaz, akkor nincs miért aggódni a RAID-eseknek. btw az Intel állítólag hamarosan kiadja a TRIM-es Rapid Storage drivert és akkor nem kell többé a Microsoft Win7-be beépített driverét használni. mondjuk nemtom, hogy milyen előnye lesz annak ha feltelepítem az Intel driverét, nem hiszem, hogy attól gyorsulna bármi is. az AMD AHCI-driveréről nincs semmi infó.
-
fLeSs
nagyúr
3 nappal ezelőtt kikapcsoltam a Diskeepert (ezzel együtt a Hyperfastot), és elfelejtődött.
Ugye Jmicronos SSD-ről van szó, ez nem támogatja a TRIM-et.
Azóta összevissza másolgattam, törölgettem, installáltam, uninstalláltam, szal rendesen használtam az SSD-t.
Ma észrevettem, hogy kedvenc játékom betöltése dög lassú. Észrevehetően lassabb volt, mint szokott. Már tegnap is picit fura volt, de akkor még nem tűnt fel ilyen szinten, felraktam egy csomó programot a gépre és gondoltam biztos ez lassította le..
Most jutott eszembe, hogy a Diskeeper nem fut, ergo most nincs garbage collection.
Elég nagy szívás, de a múltkor csináltam egy csomó tesztet (IOMeter és AS SSD másolás) de aztán letöröltem az eredményeket tartalmazó fájlocskákat, szal most nemtom visszanézni őket és összehasonlítani sem a mostani sebességgel.
Az előbb visszakapcsoltam a Diskeepert, és a HDD led kb. fél perc múlva elkezdett halványan villódzni, szal a program csinálja a dolgát. Van értelme használni.szerk: végülis most is mérhetek és az lesz a "tisztítás előtti" állapot.
-
fLeSs
nagyúr
várható volt, az x25-v a nyerő (legalábbis az én szememben).
a szekvenciális írás egy ekkora SSD-nél teljesen lényegtelen szempont, szinte sosem fogsz rá nagy fájlokat másolni. esetleg akkor érezheted meg ennek a hátrányát, amikor vmi miatt elkezd erősen swappelni a win, mondjuk kevés rammal nagy képeket szerkesztesz photoshopban.
ezen kívül viszont feltelepíted az oprendszert (milliónyi kis fájl), aztán a programokat (dettó), és kész. egy 32 GB-os SSD-n senki nem fog filmeket tárolni.
btw Win 7 alatt gyorsítótárazással az X25-V-re 80 MB/s-kel másolok nagy fájlokat, azt a pár másodperc különbséget ki lehet bírni, cserébe minden másban sokkal jobb. -
DV
senior tag
Intel's X25-V 40GB vs. Kingston's 30GB SSDNow V Series [link]
-
fagy53
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Az csak abban különbözik ebből a szempontból, hogy hosszabb az élettartama. Persze az MLC 10.000 ciklusa is sokáig elég
átlagos használat mellett egy jó emberöltő... 
Szerintem ez a téma egy kicsit túllihegett, az SSD-k lassulása nem az öregedés jele, hanem a töredezettségé. Igaz ez mesterségesen előidézett, éppen az élettartam bővítését célzó művelet, de nyűgös dolog és remélhetőleg a felgyorsult fejlesztések javítanak ezen. -
fagy53
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
A gyári vadiúj SNV425 64GB szekv olvasás 250MB/s, az írás inkább egy kicsit 110MB/s alatt.
Később az olvasás alig vált., míg az írás 60MB/s-ra lecsökken, ezt azonban csak a tesztekben veszed észre, mert ahhoz GB-os fájlokat kellene másolgatnod, ezt az SSD-vel pedig nem illik még csinálni!
-
DV
senior tag
válasz
pincehely
üzenetére
Mindegyik ugyanaz, a gyarto honlapjara ranezve azt is meg tudom mondani, hogy a:
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB - csak egy alap SSD
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BD/64GB - alap SSD + Desktop upgrade kit
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB - alap SSD + Notebook upgrade kit.
"Notebook bundle includes Acronis® True Image HD™ system cloning software, USB enclosure and cable.
Desktop bundle includes Acronis True Image HD system cloning software, mounting brackets and cables". -
pincehely
addikt
Helló!
Ezek miben térnek el egymástól, és melyik a legjobb vétel?
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BD/64GB
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB
-
C64
őstag
itt most 53k a 80gigás intel x25-m g2 szerelőbox!
én innen rendeltem egyet

-
chege
aktív tag
Argep.hu -n néztem az Intel X25-V G2 40GB-t. 3-4 boltban is láttam 3-5 napos szállítási idővel, bár fel kell őket hívni, ha valakit érdekel próbálkozzon

-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a DiskKeeper is biztosan írási műveleteket végez az SSD-vel. Szóval csökkenti az élettartamát.
Én is észrevettem ingadozást a szekvenciális olvasási sebességben Win7 telepítése után, de egy tesztben azt írták, ha lemented image-be a particiót, majd visszatöltöd megszűnnek ezek a kilengések. Így is lett. Az olvasási görbe kiegyenesedett.
-
fagy53
nagyúr
Tapasztalatok a KINGSTON SNV425-S2/64GB-os SSD és a TRIM viszonyáról.
Szűk hete használom szabványosan telepített Win 7 64bit rendszerrel az SSD-t, a klón pedig egy F3 HD 502HJ-n fut. Az átlag user üzemmódban használt gép, böngészés, OFFICE, játékok, víruskeresés stb., a videó fájlkonverziók kihagyva, minden esetben gyorsabb az SSD-s rendszer.
A folyamatosan készülő tesztek azonban rávilágítottak arra a furcsa tényre, hogy a szekvenciális írás jelentősen lassult, míg a random alig. Hasonlóképpen alig változott a hozzáférési idő írás esetében. Az olvasás sebességének csökkenése elhanyagolható, de létező.
A szekv írás 100MB/s-ról 60MB/s környékére esett vissza, a random írás 10-20%-ot veszített a sebességéből. Sajnos a különböző tesztprogik nem teljesen egzakt eredményeket produkálnak, a fejlesztőknek itt is van még dolguk!
Telepítve a Diskeeper 2010 Trial verzióját és egy optimalizációt futtatva, a szekv. írás 90MB/s-ra állt be, a random írás sebesség vesztése meg 5% körül maradt, ez már a mérési hibaszázalékba esik bele.
A szemétgyűjtés mellett nagyon jó a TRIM, de szükség van az időnkénti pl havonkénti optimalizációra.
A fenti sebességcsökkenés a gyakorlatban észrevehetetlen, csak a tesztek futtatása során derül ki a ténye. -
fagy53
nagyúr
Érdemes, gyorsabb is lesz az FPS-ek kivételével
minden,...de csak olyat érdemes telepíteni amelynek hosszúak a pályabetöltései. Az élettartamot a telepítés és a törlés korlátozza, a mentések nem komoly tételek a többi művelet meg olvasás. Az élettartamra hivatkozás meg fura dolog, mert ha az átlagos napi írás 20GB, akkor kb öt év alatt kukázásra érett az SSD. A HDD egy éves tapasztalata alapján, ahol az írás naponta 2GB-ra jön ki nálam és nincs visszafogva semmi, mint az SSD-nél, kb 40-50 évig életképes az SSD! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pl. a SHIFT pályabetöltései 35-40s a HDD-n és 20-25s az SSD-n. A Profilbetöltés 20s a HDD-n és 12s az SSD-n.
-
proof88
addikt
Most azon gondolkodok, hogy mi a gond, ha egy SSD tudja a szemétgyűjtést? Ez már nagyon jó. Arra gondolok, hogy ugyebár RAID-be kötve 2 SSD-t az a gond, hogy bár hiába tudja a Win7 a TRIM parancsot és hiába tudja az SSD is, az SSD-hez már nem jut el a TRIM parancs. Viszont ha az SSD tudja ezt a szemétgyűjtést, akkor a probléma meg van oldva, mert a háttérben ő azért írásra készre rakja az érvénytelen page-eket.
Jason: az SSD-k alapvetően arra vannak, hogy ezen tárold a programjaidat, a rendszeredet, szóval hogy gyorsan betöltődjenek a dolgok. Azt nem tudom, hogy egy játék visszatöltési ideje mitől lesz gyorsabb, vannak olyan játékok amik eleve nagyon gyorsan visszatöltenek, de ha hitványul írták meg őket, akkor SSD-vel is lassan fognak visszatölteni. Nem tudni, mi zajlik a háttérben. Én ajánlani tudom az SSD-ket, rárakod a rendszered, 1-2 kis progit amit gyakran használsz, pl. firefox, msn messenger, és rárakhatod még a játékaidat. Az egész rendszer gyorsabb lesz, még ha a játékban nem is nagyon veszed észre, a rendszered összességében lesz pörgősebb, szóval megéri. Aztán azt meg Te döntöd el, hogy mekkora SSD-t veszel. Van olyan, amikor a nagyobb a lassabb, pl. Kingstonból volt olyan 40 gigás modell, ami gyorsabb és ezért kelendőbb volt, mint a 64 gigás modell. Samsung, Intel, Indilinx vezérlős SSD-ket érdemes venni, a JMicron vezérlős SSD-k eléggé be tudják lassítani a rendszert, de ahogy a korábbi hsz-ekben is olvashatod, mindenféle hekkeléssel és segédprogrammal az ilyen vezérlős SSD-k is gyorsíthatók, hogy ne "akadjon" be a rendszer időnként.
-
Jason
tag
Hadd legyen egy amatőr kérdésem!
Nekem azon múlik, hogy 32GB-os vagy 64GB-os SSD-re van-e szükségem, hogy az 1-2 két aktuális játékomat érdemes-e a gyors SSD-n elhelyeznem?
Gyorsabb lesz-e a játékok alatt pl. a lassú mentésvisszatöltés vagy sem?
Mi az általános vélemény ezzel kapcsolatban? Mivel nem értek hozzá, még az is kiderülhet, hogy az SSD élettartamának hosszabítása miatt egyáltalán nem ajánlott ezt a fajta vinyót játékkal terhelni...Előre is köszi a válaszokat!
-
proof88
addikt
Na az előbb hülyeségeket írtam. Szóval vannak a 4 kB-os page-ek, ezeket lehet külön-külön írni és olvasni is. 512 kB-os blokkokba vannak szervezve. Felülírni viszont nem lehet page-et egyedül, mivel ahhoz, hogy írj valamit egy page-be, üresnek kell lennie, viszont lenullázni egyenként nem lehet page-eket, csak blokkonként lehet nullázni. Ezért kell kiolvasni az egész blokk tartalmát, majd visszaírni módosítva.
Az oprendszer is a 4 kB-os egységeket kezeli alacsony szinten, LBA - Logical Block Addressing, számon tartja őket, de a vezérlő dolga, hogy a logikai címeket fizikai címekké alakítsa.
Közben olvasom, hogy ha felülírsz valamit, akkor elsősorban új, felhasználatlan page-ekbe megy az írás, és az eredeti page-ek érvénytelennek minősülnek, persze ekkor még nem lehet felhasználni őket, csak az ssd elektronikája tudja, hogy ezek már szabadok. Nem lehet felhasználni őket ezt úgy értem, hogy szabadok, de törölni kell őket, mielőtt írnánk (mivel csak lenullázott page-et lehet írni, ahogy fentebb is írtam). Aztán ha nincs már szabad page, akkor az érvénytelenek felhasználása következik, ez a lassabb rész már.
Szóval ha pl csak 60%-a van tele az ssd-nek, lehet már 100%-ig tele van úgy értve, hogy a következő írásokhoz már a fent leírt macera kell, azaz kiolvas, töröl, módosítva visszaír.
TRIM esetén, ha a Win7-nél törölsz valamit, akkor küldi is a TRIM parancsot, ami ha minden jól megy, valójában eljut a vezérlőhöz és akkor az SSD egyből azt csinálja, hogy felhasználhatóvá teszi azokat a page-eket, amik a megfelelő LBA-címekhez tartoztak. Tehát kiolvassa a blokkot, nullázza, és visszaírja a blokkot, persze a felszabadult page-ek üresek maradnak. Tehát ez jó, mert bár lassabb lesz a törlés emiatt, az írások a továbbiakban nem fognak belassulni.
szerk.: most azt nézem meg, mi a különbség a TRIM parancs használata és a szemétgyűjtés között.
szerk.: a szemétgyűjtés (Garbage Collection) a háttérben történik, amikor az ssd nem csinál semmit. Itt egy link, tök jól látszik, hogy üresjárati időt hagyva az SSD-nek, javulnak a benchmark-értékek. Szóval az érvénytelen page-eket tartalmazó blokkokat írja újra az SSD, amikor ráér, és így egyből írható page-ek lesznek a blokkokban az előbb érvénytelen page-ek helyén.
-
proof88
addikt
Az a gond, hogy ez nem úgy megy, hogy "ne olvassa ki írás előtt". Én már rég olvastam az ssd működési elvét, valahogy úgy rémlik, hogy vannak ezek az 512 byte-os egységek, és ezek 4 kB-os page-ekbe vannak szervezve. Olvasni lehet egyenként az 512 byte-okat, de írni csak a page-eket lehet, pontosabban törölni csak page-eket lehet, és írás előtt muszáj lenullázni a tartalmukat, tehát ha csak egy 512 byte-os egységet akarsz írni, akkor is ki kell olvasni a 4 kB-os page-et, lenullázni az egészet és visszaírni a módosított 512 byte-tal.
Lényegében, most mire is válaszoltam?

szerk.: rájöttem, hogy nem válaszoltam a kérdésedre.
Szóval az a gond, hogy ugyebár a windows meg más oprendszerek is, LBA-ban gondolkodnak. Ahogy a winyóknál, úgy az ssd-knél is a legkisebb egység 512 byte, és egy LBA-egység is 512 byte. Az oprendszer valahol alacsony szinten az LBA-címekkel dolgozik, de ezek nem ugyanazok a címek, mint a fizikai 512 byte-os cuccok az ssd-n. Ezért az ssd firmware-e vagy akármi fordítja át ezeket a fizikai megfelelőkre, tehát valójában az oprendszernek fogalma sincs, hogy egy fájl az ssd-n hogy van elhelyezve. De a TRIM elvileg erre van, hogy az oprendszer el tudja küldeni ezt a parancsot és akkor az ssd tudni fogja, hogy ténylegesen felszabadíthatóak azok a bizonyos 512 byte-os cuccok. Na várj ennek most utánaolvasok. 
-
Bagira01
veterán
Nincs valakinek elfekvöbe egy elado kingston snv-125s2/40gb hdd-je? Esetleg valami titkos keszlet?
-
Márton
nagyúr
ha win7-ben aktív trim mellett letörlünk egy fájlt, akkor onnantól kezdve nincs undelete?

-
DV
senior tag
-
pincehely
addikt
Szeretnélek megkérni titeket, hogy van 2 percetek töltsétek ki a kérdőívemet.
Főiskolai szakdolgozathoz kellenek az adataok.
A Prohardver felhasználók internetezési szokásait viszgálja.
Ezer köszönet:
Pincehely -
Bodor
veterán
válasz
lordvico
üzenetére
Ha viszont mindegy milyen rendszert használsz (32vagy 64 bit) akkor van egy másik megoldás is, mégpedig 16 vagy 32 kb-os cluster-rel kell formázni a merevlemezt az oprendszer telepítése elött, és már meg is szünt a laggolás, feltéve ha ez az oka, de nálam ez volt a megoldás...
-
fLeSs
nagyúr
-
proof88
addikt
Üdv,
ha már pont itt vagy, megkérdezném, hogy izirájder volt tényleg múltkor az Acronis True Image-dzsel megcsinálni, hogy telepített rendszert mentettél és utána alignoltad a partíciót? Mert én hülye, bár már tudtam régebben, hogy ezt illik megcsinálni, kifelejtettem az alignolást és xp-vel formáztam.
Még egyszer meg nem volt kedvem telepíteni, így is már 2. telepítés volt, mert előzőleg G: meghajtónak rakta a rendszert
, szóval mmásodjára minden más winyót lehúztam és úgy telepítettem, úgy már C: lett... nem is értem, pedig ez 2 SSD raid-ben és az első 2 sata portra dugtam őket, de biosban is az első helyen vannak, na mindegy ez nem érdekes.
Szóval simán az ssd-s rendszerre is felpakolhatom a true image progit vagy másik rendszerre rakjam és onnan indítsam el?
Majd simán csak Drive Snapshot, alignolom és visszarakom a progival a rendszert? -
fLeSs
nagyúr
-
lordvico
csendes tag
vettem egy belépő kategóriás SSD-t, a 30 gigából kb a fele szabad és hosszú swappeléseket produkál főleg böngésző hatására. Gyakorlatilag lebénítja a gépet percekre. Mi lehet a gond? kapcsoljam ki a virtuális memóriát?
-
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
- Indexelés letiltva, töredezettség mentesítés letiltva, lapozófájl kikapcsolva.
Ez így jó? Vista alatt még ezeket állítottam be, de most Windows 7 fut.
- Miket érdemes beállítani, amit érdemes és nálatok bevált? Általánosan...OCZ Vertex Turbo 120GB SSD (270/200 MB/s)
-
Chapell
aktív tag
válasz
FRENK1988
üzenetére
Miért nem célszerű? A Windows 7 team blogjából:
Should the pagefile be placed on SSDs?
Yes. Most pagefile operations are small random reads or larger sequential writes, both of which are types of operations that SSDs handle well.
In looking at telemetry data from thousands of traces and focusing on pagefile reads and writes, we find that
Pagefile.sys reads outnumber pagefile.sys writes by about 40 to 1,
Pagefile.sys read sizes are typically quite small, with 67% less than or equal to 4 KB, and 88% less than 16 KB.
Pagefile.sys writes are relatively large, with 62% greater than or equal to 128 KB and 45% being exactly 1 MB in size.
In fact, given typical pagefile reference patterns and the favorable performance characteristics SSDs have on those patterns, there are few files better than the pagefile to place on an SSD. -
pincehely
addikt
-
FRENK1988
veterán
nem lehet egy pendrive-ra áthelyezni a lapozófájl-t? Mivel SSD-re nem célszerű
-
Márton
nagyúr
Nyugi, olvastam, sztem kevés ember nézi gyakrabban nálam a topicot

De azért hadd döntsem el, hogy egy gyártó által is supportált trim-es ssd-t vennék-e, vagy egy utólag rátett varázslatot.
S ráadásul mivel már nem kapható, lemaradtam a 25k-s árról, így nem értem mitől nem jó a 30k
Aktív témák
- ÚJ! Bontatlan ADATA SE730H 256GB Kűlső SSD USB 3.1gen2
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ezt az egyet is úgy vadásztam össze