Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Well I just couldn't wait any longer to try this on Windows 7. I did a system image and then installed Flashpoint b3.
I don't believe what I'm seeing.
OCZ Solid Series 60GB
Windows 7 Beta build 7057
IOMeter 4KB 100% Random Write, 10GB portion of the drive, 2 minutes, queue depth = 4
Without Flashpoint:
With Flashpoint:
The above indicates that flashpoint seems to be able to completely alleviate the JMicron stutter. Can it be true? According to the above benchmark, my $96 60GB SSD has about 3x the IOPS performance of a single raptor HDD. Of course this is basically nothing compared to a Vertex, but it is significant because it takes an SSD that most people have declared worthless and makes it a high performance drive.de aztán írják, hogy Win7 alatt gondok vannak (eltűnik 1-2 fájl
) szóval senki ne használja Win7 alatt (ez volt 1 éve). de WinXP alatt is hasonló a gyorsulás. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Matamata
üzenetére
ez biztos nem ua. mint a wines gyorsítótárazás. ez a program direkt a 4K írásokat javítja. a ramcache-be összegyűjti a 4K-s írásokat és nagyobb blokkokban küldi el az SSD-nek, gondolom 512KB-ot használnak, mert az SSD-ken egy blokk 512KB.
írják is:
"OS buffer cache tries to reduce the amout of writes (or reads) but FlashPoint does not reduces the amount of writes.
It translates small writes (which are not matched with SSD) to sequential big writes." -
fLeSs
nagyúr
megtaláltam.
ki lehet próbálni. 24 MB RAM-ot ad az SSD-nek de csak 32-biten müxik. de legalább Vistával is.
-
fagy53
nagyúr
A Kingston SNV425-S2/64GB TRIM - 28K+ÁFA kiskerben

Támogatja ugyan a trimet, de az AS SSD szerint már gyengül az írás sebessége és hozzáférési ideje. Igaz. hogy a HD Sentinel szerint 5 nap írási átlaga egy napra vonatkoztatva 24GB amit nehezen tudok elképzelni hogyan jött ki, de a telepítéseken túl rengeteg tesztet futtatok le rajta így nem kímélem.
Pár nap múlva már biztosan fogom tudni, hogy működik a trim, vagy sem. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
hogy adsz neki cache-t?
a neten találtam egy progit ami képes erre de ahhoz azt írták, hogy csak xp alatt működik (kár, hogy már nem találom sehol). -
fLeSs
nagyúr
annyit azért hozzáteszek, hogy ha azonos áron választhatnék egy jmicronos és egy indilinxes/samsungos ssd közül akkor nyilván az utóbbit venném (asszem már a samsungok is támogatják a trimet).
de egyelőre a jmicron az olcsóbb.
nagyker árakat nézve
a 64 gb-os ocz agility (indilinx) 42+áfa
a 64 gb-os kingston (SNV125-S2-64GB azaz még jmicron) viszont 30+áfaha megkérdeznék, hogy mire jó a jmicron, akkor azt mondanám, hogy sztem kezdésnek nem rossz a kingston rendszer alá (főleg notiba) vagy játéktárolónak (mondjuk lehet, hogy 64 gb egyeseknek kevés a játékok alá de sztem felesleges a gépen tartani 3-4 játéknál többet, mármint olyat, amivel rendszeresen játszok is, nem csak úgy ott van).
szerk: ráadásul ha úgy használnám a CSX-et mint a kingstont (pagefile a vinyón, böngésző cache ramdisken) akkor még ezeket sem tapasztalnám. most minden az SSD-n van.
-
Spr1nG
tag
Mire tönkre menne az SSD-m (mint tudjuk TRIM nélküli) addigra olyan elavult lesz, hogy az öcsémnek is ciki lesz odaajándékozni...

-
-
fLeSs
nagyúr
azért akárhogy is nézem, továbbra is áll az amit mondtam, ez a jmicronos ssd sztem simán jó lightosabb felhasználásra. ezeket a lagolásokat nem tapasztalom, mert mostmár nem az a célom, hogy előhozzam az ssd hibáit, csak szimplán használom úgy, mint az intel alapú kingstont. játékok alatt sincs gond.
őszintén szólva 99%-os az egyezőség. a betöltések picit lassabbak, de a vinyónál még így is sokkal jobb.akkor van gond, ha megy vmi komoly írás a háttérben, többszáz MB vagy több GB (telepítés, másolás, tömörítés) és közben csinálni akarok vmit (mondjuk netezés), de ez elég ritka.
miután felment a win7 és feltelepítettük a programokat többé nincs olyan dolog, ami bekavarna. 3 letöltésem megy a háttérben (utorrent), közben simán netezek, levelezek, zenehallgatás, filmnézés és csak 1-2-szer volt 1 pillanatra megakadás de azt is csak az egérkurzoron vettem észre, egyébként nem volt érezhető. sztem egy lassú notis HDD sokkal rosszabb, amikor csak annyit látsz, hogy megy a töltés, az enyhén hallható kerregés és olyan lassú, hogy malmoznod kell.
-
C64
őstag
és arra tudok megoldást, hogy nem ugyanakkora méretű particióra/lemezre állítanám vissza a drive snapshotot?

kisebbre nem engedi, nagyobbnál meg levágja a méretet és elkúrja a particiót!
-
fagy53
nagyúr
válasz
luciferk
üzenetére
Én is e kettő között vaciláltam, de végül a 425-öt választottam. Az igazi különbség a HDD és az SSD között van. Az SSD-k közötti különbség jóval kisebb az alkalmazásoknál és nagyon alkalmazás függő. Én átlag felhasználónak számítok, kevés pénzzel és mivel egyik sem egy nagy dobás, érthetően az olcsóbbat választottam és nem is bántam meg, mert tényleg jóval gyorsabb az F3 Samsung HDD-nél. A lényeg, hogy támogatja az SNV425 is a Trim-et, hogy mennyire arra nagyon kiváncsi vagyok, majd kiderül!

-
fagy53
nagyúr
válasz
janos80
üzenetére
Az SSD vezérlő legnagyobb gondja, hogy az írás/törlés terhelést egyenletesen ossza szét a cellák között, ami azért szükséges mert ezen funkciók korlátozzák a cellák élettartamát. Az MLC - 10.000, az SLC - 100.000 ilyen ciklust bír ki cellánként. A Win 7 TRIM funkciója segíti a vezérlőt azzal, hogy ismeri az szabad cellákat, így gyorsítja a vezérlő munkáját.
Az SLC-nek éppenúgy szüksége van erre a segítségre, mint a jóval rövidebb életciklusú MLC-nek. -
janos80
senior tag
slc-s ssd-knél nincs és nem is kell trim igaz?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Matamata
üzenetére
MBR helyreállítást lehet csinálni a Win7 telepítő DVD-jével, bebootolsz róla és az install helyett javítást választasz.
vagy lehet a bootsect nevezetű programmal.
btw próbáld meg először úgy, hogy beállítod a bootsorrendet a BIOS-ban.btw még az sem biztos, hogy ez a baj.
-
-
C64
őstag
úgy tudom, hogy a drive snapshot az mbr-t nem menti...
ahhoz kell egy külön progi vagy parancssori utasítás... -
törölt tag
rá kéne pakolnom végre a truecryptet a noti ssd-jére. jól gondolom, h a trim-et a továbbiakban elfelejthetem?
-
-
fLeSs
nagyúr
C:\Program Files\Apacer\SSDOptimizer>SSDOptimizer.exe C: full
SSDOptimizer 1.0.2.33 Diskeeper Corporation Copyright (c) 2009
???SSDOptimizer - Invalid volume parameter: C:
SSDOptimizer usage:
SSDOptimizer DriveLetter [full]
where:
DriveLetter is the letter of the volume to optimize
full is an OPTIONAL parameter to do a more thorough defragmentC:\Program Files\Apacer\SSDOptimizer>SSDOptimizer.exe c full
SSDOptimizer 1.0.2.33 Diskeeper Corporation Copyright (c) 2009
???SSDOptimizer - Invalid volume parameter: c
SSDOptimizer usage:
SSDOptimizer DriveLetter [full]
where:
DriveLetter is the letter of the volume to optimize
full is an OPTIONAL parameter to do a more thorough defragmentilyenkor mivan?
-
Matamata
aktív tag
Én is erre gyanakodtam.
Drive snapshot-ot próbáltam de mivel a visszamásolás után nem tudtam hogy MRB-vel mit kezdjek ezért nem sikerült megcsinálnom vele.
Acronis true image-ből meg csak ingyenes wd editiont próbáltam ami csak klónozni tud, de azt is elég szerencsétlenül.
Sajnos az MRB piszkálásához nem értek.
SDD+Optimizer mért logolja hogy nem kap érvényes kötetlistát?
(erre már rákérdeztem diskeepereseknél is azok meg továbbhárították az apacerhez de ott már nem kérdeztem rá samsung ssd-vel
) -
fLeSs
nagyúr
jé, apacer telepítő, első kezdőképernyő
"Powered by
HyperFastTM
1.0.2a
For Windows®info@diskeeper.com
hotline@diskeeper.co.uk"
szerk: ez ennyi volt? feltelepítettem és már szolgáltatásként fut is? hol vannak a beállítások?
-
fLeSs
nagyúr
-
FF23
senior tag
"SDD+OptimizerTM"-t kell beallitani" ezt nem tudod beállítani, az alap karbantartás indul/fut automatikusan. Úgy lenne logikus, hogy a full-t lemegy és visszaáll a karbantartásra. Kipróbálom és kiderül

fLeSs -ugyanaz, csak ha többünknél is működik akkor nem kellene felrakni az egész diskeepert.
-
Matamata
aktív tag
fLeSs blogjában olvastam az alignálásról és tegnap megpróbáltam megcsinálni a saját ssd-men is hátha gyorsul tőle egy kicsit.
Először ellenőriztem, hogy jelenleg mi a helyzet. A partíció kezdetének eltolása 32256 bájt ,ami rossz mivel ennek a számnak 4096-al maradék nélkül oszthatónak kéne lennie. Ezután merevlemezről elindítottam egy másik win7-et amivel formáztam az ssd-n lévő partíciót, majd aktívnak jelöltem. Beraktam a win7 telepítő dvd-t és javítás opcióval visszamásoltam az ssd-n lévő win7 lemezképét. Miután végzett újból ellenőriztem a partíció kezdetének eltolását ami továbbra is 32256 bájtnyi maradt.Valamelyikőtök esetleg el tudná magyarázni, hogy hogyan lehetne jól megcsinálni?
SDD+Optimizer nállam és FF23-nál is óránként logol hogy nem kap érvényes kötetlistát. Erre nincs valami megoldás?
-
fagy53
nagyúr
FULL-ban már csak azért sem mehet mindig, mert rengeteg törlést és fájlmozgatást végez az üres helyek felszabadítása végett, ezek a műveletek meg éppenséggel élettartam csökkentők, tehát csak módjával!
Elvileg érdemes a progi telepítése után FULL-lal egy nagytakarítást csinálni, aztán automatán hagyni. -
DV
senior tag
Csak azt irjak, hogyha pl. a C:\-n szeretned lefuttatni, akkor igy fog kinezni a parancs, amit a parancssorba kell begepelni.
Egyszer erdemes lefuttatni, magatol nem fog menni kesobb sem.
Az egyszeri (FULL) futtatas utan az "SDD+OptimizerTM"-t kell beallitani es az karbantartja az SSD-t. -
FF23
senior tag
Jó ez a Hyperfast. Kár, hogy nem az SSD+optimizerest próbáltad ki, hogy nálad is működik-e.
Itt [link] a 7. kérdésnél van olyan, hogy egyszer érdemes lehet futtatni parancssorból FULL módban, csak nem értem teljesen, mert nem C gyökérbe települt:: "C:\SDD Optimizer C Full"
Meg vajon ez egyszeri futtatás, vagy fullban megy ezentúl mindig? -
fLeSs
nagyúr
1 perc 18 mp, és ebben benne van a post is (gép indulása után a ramszámolás, vinyók felismerése).
a leállás volt kicsit lassú.
újraindítás után megint 1 GB szabad helyem van.
de most látom, hogy a pagefile.sys ~4 GB-ról már 2 GB-ra csökkent, ezexerint ennek köszönhető az "ingyen" tárterület.
a lényeg, hogy a telirakott SSD sem lassabb, mint a félig teli (legalábbis hyperfasttal). -
fLeSs
nagyúr
OK
-
fLeSs
nagyúr
újra teliírtam az SSD-t, 17 MB szabad helyem van. az utolsó rámásolás 100 MB/s-kel ment, amit nem mondanék lassúnak, sztem azon a területen a hyperfast TRIM-elte az SSD-t.
nyomok egy újraindítást, amint felállt a rendszer, be fogom írni ide, hogy OK. így láccik majd, hogy mennyi idő alatt indul újra a gép. a firefoxban 8 megnyitott ablak van, szal ez kicsit le fog lassítani.
-
fLeSs
nagyúr
azt olvastam, hogy ezeken a Jmicronos SSD-ken minél kevesebb a hely, annál lassabbak (elvileg az összes SSD-nél fennáll ez a probléma). Előfordul, hogy 5 perc a Windows boot. Ezt a 64 GB SSD-t most teliraktam, már csak 100 MB hely van, és most megnézem a bootolást.
-
chege
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, bár még mindig nem tudom melyiket válasszam
A szívem az inkább az intel felé húz.A vásárláson még gondolkodom, aki már rendelt neweggről, az tudna dobni egy privit, milyen feltételekkel lehet, és hogy megéri-e
köszönöm -
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
"Hogy feltúrbózzák a Notebookot. Valahol ezt olvastam"
Erre jó minden SSD.
"De lehet az M nem Mobility-t hanem Mainstream-et jelent."
Ahogy mondod.
Mod. Látom lassú vagyok...hiába, a precizitás ára.

-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
"Intel X-25M az elsősorban Notebookoba való használatra lett kitalálva..."
Miért is?"...abból is a G2 jóval gyorsabb."
Ez alapján tényleg gyorsabb, de nem tűnik eget rengetőnek a különbség. (Persze ettől még ha ma vásárol az ember akkor egyértelműen G2.) -
radi8tor
MODERÁTOR
Na végre találtam egy tesztet ami megerősítette az értesülésemet, hogy a 64GB-os V plus nem 170Mb/sec írásra képes, hanem 150Mb/sec-re. 128GB-os képes 170-re.
Kingston SSD NOW V+Series 64GB SSD review
Továbbra is úgy gondolom neked beleszól valami a tesztelésbe. Alaplap vagy valami...
-
radi8tor
MODERÁTOR
SNVP325 lényegesen jobb, mint az általad írt SNV325. Intel X-25M az elsősorban Notebookoba való használatra lett kitalálva, de jól működik. Ennek van Kingston megfelelője is: SNM125-S2/80GB viszont ez kicsit drágább. Nem tudom az X-25M első vagy második generációs, mert abból is a G2 jóval gyorsabb.
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Egy SSD vásárlásán gondolkodom.
Végülis 2 között vacilálok, Intel X25-M 80Gb és Kingston SNV325-S2B/64GB.
Rendszer drivenak lenne. PC Mark tesztet nem nagyon találtam ezen két ssdről. Azt tudom, hogy az Intel az jobb, gyorsabb rendszernek, de mennyire észrevehető a különbség? Tudnátok nekem segíteni ebben? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Van egy transcend 32gb-os mlc ssdm. Az lenne a gond, hogy míg nem rakom fel az alaplapi hangkártya drivert addig semmi gondja a windows bott-nak, kb 2 másodperc a betöltő képernyő aztán be is jön, de ahogy felrakom nagyon belassul
Van erre valami megoldás? -
FRENK1988
veterán
Nah ma megrendeltem a SNVP325-S2B/64GB Kingston SSDNow+ SSD-m. Remélem jól döntöttem
Full csomag (tehát a kerettől kezdve a külső házig) 50500FT-be került.
Érdekelne pár tanács ha megkapom, hogy mit csináljak Win telepítés alatt/közben/után vagy majd a Win7 beállít mindent magától? -
fLeSs
nagyúr
most végülis a TRIM-et nem támogató SSD-ken az üres hely optimalizációjára jó a Diskeeper Hyperfast?
kipróbálom. -
DV
senior tag
Ez azert tenyleg nem semmi... HAROMszoros es OTszoros gyorsulasok!

Koszi szepen a teszteket!

szerk.: tudom, hogy lehetne frissiteni az SSD-met, de nincs USB csati rajta. A leiras szerint azon keresztul lehet megoldani, vagy megsem? Betehetem kulso USB-s hazba es ugyis menne?

-
fLeSs
nagyúr
na a frissítés utáni eredmények
szekvenciális olvasás/írás (512K-s blokkokat használok)
ilyen volt
150 MB/s - 88 MB/s
ilyen lett
148 MB/s - 21 MB/s
nyilvánvalóan a második esetben jobban feltöltöttem az SSD-t, az elsőnél gondolom volt még szabad "spare space"
egyébként üresen ugyanúgy 88 MB/s mint volt4K olvasás/írás
ilyen volt
14 MB/s - 0,02 MB/s
ilyen lett
14 MB/s - 0,03 MB/s
wow, itt elég nagy a gyorsulásaz írásnál
ilyen volt
átlagos elérési idő 270 ms
max elérési idő 963 ms
ilyen lett
átlagos elérési idő 119 ms
max elérési idő 906 ms4K/64thread olvasás/írás
ilyen volt
16 MB/s - 0,01 MB/s
ilyen lett
14 MB/s - 0,03 MB/sa HÁROMszorosára gyorsult az írás!

4K/3thread-del olvasás/írás
ilyen volt
16 MB/s - 0,01 MB/s
ilyen lett
14 MB/s - 0,05 MB/s
ez már az ÖTszöröse!!!az írásnál
ilyen volt
3,5 IO/sec
átlagos elérési idő 800 ms
max elérési idő 2800 msilyen lett
12,05 IO/sec
átlagos elérési idő 239 ms
max elérési idő 2054 msazért javított vmicskét az új firmware, de sz@rból nem lehet várat építeni.

ezt a firmware-t az összes JMicron vezérlős SSD-re rá lehet tenni, a Core V2-re is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Lelketlendög
üzenetére
Ezt a Samsung készítette reklámcéllal
Nem privát videó ez... -
fLeSs
nagyúr
ez a megakadás jelenség még mindig megvan ha a háttérben másolok/kitömörítek/installálok.
ezt a hsz-t úgy írom, hogy tesztelem az SSD-t és mindig hozzáfűzöm a tapasztalatokat. btw most éppen a Dirt2 van a háttérben és a hsz írása közben kicsit laggzik a gépelés.

na innentől kezdve a tapasztalatok időben előrehaladva:megy a kitömörítés és az indexen a felső autós reklám akadozik.
lent a tálcán ha vmelyik alkalmazás fölé viszem az egeret, akkor néha megakad az ablak kicsinyített megjelenítése. ezek csak ilyen kisebb, véletlenszerű akadások.
btw a steam könyvtárat másolom (TF2), rengeteg kis fájllal (összesen ~19000 db).most felinstallálom a Dirt2-t.
15:27:40-kor indult. közben meg letörlöm az ide-oda másolgatott/kitömörített steam könyvtárakat.
közben firefox alatt a lapváltás akad mint az állat.
a steam könyvtárak letörlését leállítottam, mert ez így már elég durva. az előbb már olyan volt mintha lefagyott volna a gép.
már az is elég ha csak a Dirt2 install megy, behoztam a http://body.builder.hu/-t és kb. 10 mp-ig állt a gép, a firefox nem válaszolt. utána a http://hozamplaza.hu/hozamplaza/alapkereso.php-t, itt csak 2-3 mp-ig szöszölt.
szal annyi megállapítható, hogy csodát nem tett az új firmware.
időközben jött egy mail pdf csatolmánnyal, rákattintok, és kb. 5 mp-ig áll a gép, aztán megjelenik a levél tartalma (a pdf-et itt még meg sem nyitottam). a pdf megnyit egy fület firefox alatt (+acrobat reader), ez is kb. 10 mp.
most végzett a Dirt2 telepítő.
kipróbálom a játékot aztán a TF2-t is.
előtte átneveztem egy fájlt a Dirt2 könyvtárban, kb. 2 mp-ig állt a gép.ehh, kipróbáltam a Dirt2-t. a játék játszhatatlan, kb. 1 mp-es időközönként megakad és az SSD a gond, mert látom a leden, hogy tölt vmit. annyit tudni kell, hogy az SSD-n van a pagefájl is, majd talán megnézem, hogy ezt a vinyóra rakva megmarad-e az akadozás. Intel SSD-vel és vinyóval nincs ilyen gond az fix. ez azért elég durva, hogy ha Jmicronos SSD-n van a rendszer, akkor nem lehet játszani a gépen.
kíváncsi vagyok ezért újra elindítottam a Dirt 2-t. most viszont előzőleg letöröltem az SSD-ről azt a sok steames szemetet ami a másolgatásból és a kitömörítésből származik.
és jéé, most jól müxik, bár még így is volt néhány beakadás.
most ismét visszamásolom a szemetet hogy kevesebb hely legyen az SSD-n, mert lehet, hogy ez volt a gond. jelenleg 22 GB van rajta és így úgy ahogy jól megy a Dirt2.
átmásolás után 12 GB hely maradt, próba.
most sem akadozik. nemtom mi volt akkor az első indításnál a gond, de nem túl bizalomgerjesztő.jöjjön a TF2.
na nyomtam vele negyed órát, alapvetően nincs nagy gond, volt 1-2 ilyen lag még a meccs elején amikor még betölti a hangokat/stb-t, de aztán OK lett. viszont kicsit olyan a játék, mintha kevés lenne az fps, nagyon enyhe késés van ahhoz képest, amit az egérrel/billentyűzettel művelek. Intel SSD-n és vinyón nincs ilyen, pont emiatt vettem észre. maga a játék betöltődése kicsit lassabb, mint az Intellel, de még mindig sokkal gyorsabb, mint vinyóval.összességében nagyon lightos notis használatra még elfogadható a teljesítménye, ezek a lagok viszont mindenféle picit is komolyabb melóra/multitaszkolásra alkalmatlanná teszik. elég arra gondolni, hogy mondjuk videót tömörítek vagy videót vágok a gépen, vagy simán tömörítek, emellett már szinte használhatatlan az egész gép.
kb. erre jó:
1. utorrent - 1 írás mp-enként (aztán ez könnyen lehet, hogy nem 4 KB, hanem 250 kB 2 mbites nettel)
2. a windows mindig logol vmit
3. böngésző, nem kell, hogy új oldalra menjek, elég ha a sűrűn látogatott oldalon vmi megváltozott, és mondjuk egy új flash reklámot kell letölteni/felírni az SSD-re
4. skype log fájl
5. photoshoptehát notiba sztem elfogadható.
mindjárt jönnek az IOMeter eredmények.
ja igen, ezek a tapasztalatok úgy születtek, hogy "alignálva" van az SSD, AHCI mód be van kapcsolva, és előzőleg már teli lett írva tehát az SSD-nek read-modify-write ciklusokat kell végrehajtani amikor írni akar. az ESET smart security fel van installálva (vírusírtó + tűzfal).
-
fagy53
nagyúr
Ahogy észrevettem a Kingston SNV425-nél, a jmicron vezérlőnek Toshiba ide vagy oda még megvannak a hátrányai pl más SSD-kel szemben, de azt az írási sebességet és hozzáférési időt nem produkálja, szerencsére. Szerintem ott nálad a cache hiánya a fő oka a gyengeségnek, amit lehet fw-vel pofozgatni, de pótolni sohasem.
-
canniball
nagyúr
válasz
total90
üzenetére
Leegyszerűsítve ez felel az SSD állapotának karbantartásáért. Bővebben a wikipedia-n. Az általad említett drive trimes "megfelelője" az SNV425-S2.
fLeSs!
"asszem most ezt az ssd-t fogom használni pár napig hogy lássam a hibáit én ugyanis egy eléggé átlagjúzer vagyok ebből a szempontból, ha nekem megfelel egy "gagyi" SSD, akkor a notis emberek többségének is meg kéne, hogy feleljen..."
Sok szeretettel várjuk a tapasztalatokat!
-
fLeSs
nagyúr
itt van a Jmicronos SSD-khez kiadott random írást javító firmware: [link]
mindjárt kipróbálom. -
fLeSs
nagyúr
na hogy átlássuk a dolgot, IOMeterrel szimulálom az AS SSD résztesztjeit, tehát egy CSX Jmicron JMF602 vezérlős SSD-ről van szó (itt van róla egy teszt, jobbról a második a képen)
szekvenciális olvasás/írás (512K-s blokkokat használok)
150 MB/s - 88 MB/s4K olvasás/írás
14 MB/s - 0,02 MB/saz írásnál
átlagos elérési idő 270 ms
max elérési idő 963 ms
ergo negyed másodpercet kell várni átlagban, és 1 mp a max, de ez csak akkor igaz ha csak egy írásról van szó. ez van olyankor, amikor egy böngészőablakot megnyitsz vagy érkezik egy e-mail. elég ritka az olyan eset, amikor csak egyetlen lekérés érkezik a HDD/SSD felé (ha hozzá sem nyúlsz a géphez akkor elképzelhető
).4K/64thread olvasás/írás
16 MB/s - 0,01 MB/sitt az írásnál kb. 5 mp-et kell várni az első eredmény megjelenésére.

valós használatban a 4K/2thread-es vagy 4K/3thread-es beállítás lenne releváns, mondjuk tegyük fel, hogy
1. frissítődik a pagefile
2. böngésző cache-be kiíródik egy fájl
3. másolás vagy tömörítés vagy megérkezik egy e-mailvagy vehetjük azt is, hogy
1. és 2. és 3. megnyitsz három eddig nem meglátogatott weboldalt
vagy
1. és 2. megnyitsz két eddig nem meglátogatott weboldalt
3. frissítődik a pagefájl vagy írnak neked skype-on (frissül a logfájl) vagy jön egy e-mailez kapásból 3 konkurens írás
4K/3thread-del olvasás/írás
16 MB/s - 0,01 MB/saz írásnál
3,5 IO/sec
átlagos elérési idő 800 ms
max elérési idő 2800 msezek a 800 és 2800 ms-es értékek reprezentálják a pici akadásokat.
ha 3 konkurens lekérés (írás) érkezik egyszerre, akkor átlag 0,8 mp-et kell várni (ez a megakadás), de előfordulhat 2,8 mp-es akadás is, ilyenkor nem tucc semmit csinálni a gépen.a jövőben másféle SSD-tesztek fognak kikerülni a PH-ra, csak ezért próbálkozok most itt ezzel a CSX-szel.
-
fLeSs
nagyúr
próbálj olyan oldalakat megnyitni, ahol korábban még nem jártál.
megy a másolás (írás) a háttérben az SSD-re, és ha eddig nem látogatott oldalt nyitsz meg olyankor a böngésző tempjébe elmentődnek az oldalon található képek, javascriptek, flash videók, a sok kis szirszar. ezek azok a kis írások amiknek a hatására a cache nélküli SSD-n ilyen kis akadozásokat lehet tapasztalni.ha olyan oldalra mész fel ahol már voltál korábban akkor még jó hogy nincs akadozás, mivel ezek a kis fájlok már ott vannak az SSD-n, szal csak be kell olvasni őket.
1ébként egyszerűbben is ki lehet akasztani.
kezdj el skype-pal chatelni, a logfájl írás miatt akadozni fog. vagy próbálj létrehozni egy text fájlt, a létrehozásnál leáll a gép 1-2 mp-re.ha elindítom az IOMeter tesztjét és elkezdek ebbe a PH-s hozzászólás ablakba írni akkor addig kell várnom a szöveg megjelenésére amíg le nem állítom a tesztet.
ez azért elég durva. -
Spr1nG
tag
Tegnap CrystalDiskMark ment és gond nélkül tudtam közben netezni.. Általában az erős procimra kell várnom, nem az SSD-re.
Amikor jelen volt a hiba, akkor teljesen használhatatlan volt a gép, és mivel én CS:S játékos vagyok (csak hobbi nem prof) így számomra egy sapka kakit nem ért ez az SSD.
De most pozitívan csalódtam benne.
Egyébként az ég világon semmit sem állítottam el a win7 telepítése után
De még is. A rendszer visszaállítót kikapcsoltam. -
fLeSs
nagyúr
TF2 alatt nincs semmi gond.
-
Lelketlendög
csendes tag
Sziasztok én minap láttam ssd-ről egy elég tetszetős kis videót
Bár magyar ember legyen a talpán kinek van pénze kiperkálni a videón látott eszközök árát!
Azért belinkelem hátha érdekel valakit
VIDEO
Aktív témák
- Path of Exile 2
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) szóval senki ne használja Win7 alatt (ez volt 1 éve). de WinXP alatt is hasonló a gyorsulás.

tele lévő SSD vs üres SSD 

Amikor jelen volt a hiba, akkor teljesen használhatatlan volt a gép, és mivel én CS:S játékos vagyok (csak hobbi nem prof) így számomra egy sapka kakit nem ért ez az SSD.