Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz cszn #14802 üzenetére

de ezt:
    11. tedd be a win7 telepítő lemezét, keresd meg a bootsect parancsot és tedd egy könnyen elérhető helyre (c:\)
    12. parancssor, c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele)

ezt akkor is meg kell csinálni a backup helyreállítás előtt, ha a win7 telepítőlemezes particionálást csinálom?

• szab.tam

nagyúr

válasz cszn #14802 üzenetére

ööö, igen..... :)
    szájbarágós, valóban. :R

de szeritem én valami mást szeretnék csinálni.
    ráadásul semmilyen win7 nem szerepelni a manőverben.

még 1x zanzásítva. lesz egy futó xp, amin acronis van. ezzel fogom végezni a klónozást, futó os alól. de nem ezt fogom klónozni, hanem egy dokkolóba betett hdd-n lévő xp-t egy másik sata dokkolóba betett ssd-re. ami vadi új lesz, partícionálatlan. azon hiába hoznék létre eltolt partíciót, a hdd to ssd klónozáskor a céllemezről alapból leradírozza a meglévő (márha van), partíciót az acronis. ha a régi partíció törlését nem engedélyezem, az egész folyamatban, a klónozási beállításoknál, tovább sem enged lépni...
    csak mivel a klónozást (hdd to hdd), egy régebbi acronissal csinjáltam idáig, és nem volt a képletben ssd, így gőzöm nincs, hogy ilyenkor mit kell, és lehet egyáltalán állítani...

engem az érdekel, hogy a klónozás indítás előtti beálításoknál pontosan milyen lépéseket kell figyelnem, beállítanom az acronis-ban, hogy a klónozás célján, az ssd-n megfelelő módon jöjjön létre a partíció.

de ez az acronis-ban a klónozásnál egy, összetett folyamat. tehát nem külön particionálok előbb, és utána klónozok...

a témaindító elemző írás említi, hogy van ilyen, az acronis tudja is,csak nem részletezi. meg azt is, hog meg kell nézni, hogy a forrás nincs-e eleve úgy, hgoy nem kell állítani a klónozáskor. én ezeket a lépéseket sem értem, csak azt, hogy megoldható.

és ha ne látom előre, hogy ezt maradéktalanul meg tudom csinálni, akkor meg sem veszem az ssd-t. de szimulálni sem tduom, amíg ugye nincs itt. kóka fogta kuka, vagy hogy is van ez... :D

Aktív témák