Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz cszn #14836 üzenetére

röviden, meddig jutottam.

backup image kész.
    ssd partícionálva win7 alól.

backup image recovery, szintén win7 alól.
    itt 2 választás:
    - recover whole disc and partitions
    - recover chosen files and folders
    elsőt választom, mert a második csak file-okat másol, abból nem lesz os lemez.
    köv. lépésben választhatok, 2 pipa, külön is jelölhető, egyszerre is, de valamelyik kell, hogy továbbengedjen:
    - NTSF (unabed) G 52Gb, stb...
    - MBR and Track 0 - na, aszem erről írt az elemzés, hgoy ki kelhagyni. én ide nem tettem pipát.
    recovery végigment.

ssd visszarak a kis gépbe, meghajót az elején látja a listában, de a "verifying dmi pool data" után áll.

vissadokkolam a nagy gépbe a win7 alá. megnéztem a partícióeltolást. az osztás után 256, azaz egész szám jött ki, tehát jó helyen van.

vaszeg hátra van a bootsect mizéria. gondolom, emiatt nem indul a winboot.
    tehát még egyszer:
    most a win7 fut a nagy gépen, ssd bedokkolva, rajta recovery xp.
    milyen bootsec-et kell leszednem? honnan? gugliztam, és utána már nem volt egyértelmű. mert ugye most win7-en vagyok, de az xp-s os-ben garázdálkodnék...)
    hová tegyem?
    parancsosban még 1x pontsan mt is írjak? (kis betű, nagy betű a meghajtónál?)
    ítt a kettőtők leírásában találtam asszem valami különbséget, ez is megzavart...
    mert ha a bootsec-et berakom a windows/system32 mappába, és beíroma parancssorba, hogy c:\bootsect /nt60 X: , ahol a meghajtó ugye most "G" (egyáltalán nagy "G"-t kell írni?), akkor jó lesz?
    tehát: bootsect-et pontosan melyiket, honnan, , hová, és ehhez képest parancssorba hajszál pontosan mi kerüljön? :R

Aktív témák