- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
válasz
sherlock82
üzenetére
Úgy látom az egyik link rossz, de már nem tudom szerkeszteni. Szóval ez akart lenni a másik
Világvége -
Juhaszatti
addikt
válasz
sherlock82
üzenetére
Ha ez tetszett, nézd meg ezeket is
Haláli hullák hajnala
VilágvégeUgyanaz a rendező, ugyanazok a főszereplők, hasonló humor
-
Juhaszatti
addikt
válasz
ripla
üzenetére
"Dínók... már megint? Rettentően unalmasak már"
Amúgy kifejezetten kevésszer bukkannak fel filmekben. Normális, nem ZS kategóriás mozikban gyakorlatilag senki nem mer hozzányúlni a témához a Jurassic széria mellett. Pár éve volt a "65", ahol még megpróbálkoztak ezzel, de az a film minden elemében rossz volt. -
Juhaszatti
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Azt nem tudom, az Etelében nem láttam

-
Juhaszatti
addikt
válasz
gerii
üzenetére
Egyelőre magyar adatokkal még nem találkoztam, de csak abból amúgy sem érdemes kiindulni. Világszerte elég jól megy, és a jó értékeléseknek köszönhetően valószínűleg lassan is fog csökkenni a nézettsége
-
Juhaszatti
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Én a Sugár moziban néztem, ott nem tűntek homályosnak a flashbackek. Viszont az űrbeli jeleneteknél 100%-ban biztos vagyok, hogy otthon egy oleden ezerszer jobban fognak kinézni. Itt már a mozi technikai hiányosságai jöttek ki, úgyhogy egy újranézés idővel nálam is meg lesz szerintem.
-
Juhaszatti
addikt
Látványos, szórakoztató, szerethető, van szíve. Utóbbi jelzőt nem sűrűn használom egy filmre, de itt most tényleg ezt érzem.
Néhol kicsit giccses, néhol pátoszos, legtöbben akik kritizálják a túlzó humora miatt teszik. Időnként ez szerintem is sok, de az esetek többségében nálam azért a humora is működött. Ahol arra van szükség, ott pedig kellően intelligens, feszes, és drámai. De senki ne várjon tőle hard sci-fit mert csalódni fog, ez egy szórakoztató matiné, annak is szánták.
Amúgy van benne egy kis Számkivetett, egy kis E.T., egy kis Érkezés is. De olyan jól keveri őket, és olyan jól tálalja, hogy nem veszik el közben a film saját hangja sem.
Ryan Gosling 5 csillagos casting volt, mintha rá írták volna a karaktert, pedig tudjuk hogy nem, hiszen könyv adaptáció.
Szerintem szükség van ilyen filmekre, örülnék ha sikeres lenne, ritkán járok moziba de erre most én is beültem.8/10
#értékelés
-
Juhaszatti
addikt
Az Egyik csata a másik után nálam is mellément sajnos
A film utolsó harmada tetszett, tényleg jó volt, de nagyon nehezen jutottam el addig.
A színészekre sem lehet panasz, Sean Penn, Di Caprio, del Toro is zseniálisak, sőt még az eddig számomra ismeretlen Chase Infiniti is baromi jó volt. Nem rajtuk múlott. Penn szobrával egyet is értekÉrdemi történetről viszont nem nagyon beszélhetünk ebben a filmben. Ami csak akkor nem probléma ha elkap a hangulat, a cselekmények sodrása, visz magával a flow és ezt elfeledteti. Ez sajnos nálam ennél a filmnél most nem történt meg
-
Juhaszatti
addikt
válasz
ripla
üzenetére
Atreus külsejével nekem nehéz volt megbarátkoznom a játékban, kifejezetten nem volt szimpatikus. Ahhoz képest ez nekem előrelépés.
Kratos itt annyira nem tetszik, de kifejezetten előnytelen pozícióban készült róla a kép, nem is értem én sem, miért gondolták ezt jó ötletnek megosztani.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
proci985
üzenetére
A listádat végigolvasva, kiegészíteném még egy darabbal: MadS 2024
A Martyrs után a 2. olyan film (egyébként szintén francia), ami engem annyira felkavart, hogy soha többé nem szeretném látni. Pedig bírom a horrorokat, az egyik kedvenc műfajom. Nagyon kidob a komfortzónádból, de pontosan ez a célja, és nagyon jól csinálja. Túl jól.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
gameboy
üzenetére
A köd ugrott be rögtön a hozzászólásodat olvasva, a 2007-es, Darabont féle feldolgozás.
A vége annyira erős, hogy nálam minden idők legjobb film befejezései között ott van. Váratlan, és olyan hatással volt amire a mai napig "aztakurva" érzéssel gondolok vissza, pedig nem tegnap láttam utoljára. A film korábbi szakaszai nem extrémen jók, de a vége mindenképp letaglózó. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nemrég láttam én is, kb 2-3 hete
Nálam eléggé mellément sajnos.
Így írtam róla akkor egy másik platformon:"Megvannak azok a 2000-es évek eleji igen prosztó vígjátékok?
Cooltúra, Buliszerviz, Sulihuligánok és társai.. Prosztók voltak ugyan, de a maguk módján igen szórakoztatóak tudtak lenni, ha jó hangulatban ült le eléjük az ember.
Na most képzeld el, hogy ez valami ilyesmi akar lenni, csak a sztori alapját lenyúlták a The Purge - A bűn éjszakája filmekből. Vince Vaughnal, a füves gyerekkel a Stranger Thingsből, meg még pár fiatal színésszel, akik amúgy teljesen rendben vannak. Ez akár jó is lehetne, mert ebben így van potenciál, de sajnos nem lett az.
Egyetlen igazán jó poént sem sikerült írni, egyszerűen nem vicces, ami egy vígjáték esetén elég nagy probléma"Persze a humor szubjektív, annyira azért nem rossz az össz értékelése, mint ahogy nálam lecsapódott a dolog
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A Pacemakerből még csak az első évadot láttam, az egész jó volt. De az már ugyanannak a projektje volt mint az új Superman film
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az Acélember még nem volt rossz, annak a megítélése sem az.
Minden más borzalmas, ami utána jött Snydertől -
Juhaszatti
addikt
Wake Up Dead Man
A második részt eléggé ripacsnak éreztem, ahhoz képest ez nagyon más, és sokkal jobb irány. A színészek is remekelnek, Josh O'Connort jó egyre több filmben látni, Josh Brolin pedig mindenben szuper. Még Jeremy Renner is odatette magát a körülményekhez képest, persze nála azért érezhető hogy nincs már a top formájában.
Nem rossz a szerepben Daniel Craig sem, de mindenképp jót tesz a filmnek hogy Blanc ezúttal is csak mellékszereplő, nem ő van a fókuszban hanem a fiatal pap karaktere. Glenn Close elképesztően idegesítő, de ő így lett megírva, és ezt tökéletesen hozza.A dialógusok jól vannak megírva, és ez a sztori most annyira nem is kiszámítható. Oké, vannak közben gyanús dolgok és elemek, de hogy hogyan és miért, az tényleg csak a végén áll össze.
Örülök hogy Rian Johnson továbbra is a saját projektjeivel foglalkozik, a Looper óta nagyon szeretem a munkásságát. Szerencsére nem törte meg a Star Wars féle fiaskó sem.
Részemről jöhet még ebből.8/10
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Én is jól elvoltam vele. Nem nézek Forma 1-et, úgyhogy nem is voltam kiélezve az ilyen jellegű logikátlanságaira. Mint film meg szerintem nem volt rossz.
A színészek terén pedig sokkal jobban bejött mint mondjuk a Ford v Ferrari, pedig amúgy bírom Christian Balet is. -
Juhaszatti
addikt
-
Juhaszatti
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Szerintem sem kiemelkedő, de rossz sem volt a Weapons. Azt mindenképp a javára írom hogy elég friss, egyedi, és legalább nem a szokásos gyilkos ház, valamilyen démon, ördögűzés, maszkos gyilkos témakörökből válogat amikből a horrorok egy igen jelentős része.
Az utóbbi időben ami engem leginkább megfogott ebben a műfajban, az a Cobweb volt.
Nem túl magasak az értékelései, és túl nagy visszhangja sem volt a filmnek. Talán azért talált be nálam mert végre nem csak jumpscare-ekkel akart riogatni, hanem sikeresen felépít közben egy baromi nyomasztó és feszült atmoszférát, és még a csavar sem sült el rosszul benne.
Na meg Antony Starr iszonyú para tud lenni
-
Juhaszatti
addikt
Úgy ültem le elé, hogy én egyáltalán nem nézek Forma 1-et, sőt, semmilyen autósportot.
Nekem ez így bejött. Ha rajongója lennék a sportnak, lehet hogy jobban ki lettem volna élezve a hibáira, logikátlanságaira, stb, de így nem ezekre figyeltem. Számomra így szórakoztató volt.
Mint film, pedig egyáltalán nem volt rossz. A színészek kifejezetten tetszettek. Nem csak Brad Pitt és Javier Bardem, de Kerry Condon és a fiatal pilótát játszó Damson Idris is jó volt. Meg volt köztük a kémia is.
Technikai megvalósítás terén pedig pazar, jó volt nézni. A történet nem túl csavaros, de ebbe a műfajba szerintem ennél nem is kell több. Hosszú a film, de sokkal gyorsabban elrepült, jobban működött számomra mint mondjuk az új Mission Impossible hasonló hosszúságú játékideje7.5/10
-
-
Juhaszatti
addikt
Superman 2025
David Corenswet nevét soha nem hallottam azelőtt, hogy megkapta volna a szerepet. De szerintem jó választás volt, nekem egyáltalán nem hiányzott Cavill a film nézése közben. Őt is bírtam mint Supermant, abszolút illett rá a szerep, de azt kell mondanom hogy Corenswet jobb akkor amikor színészkedni is kell.
Kicsit szokatlan hogy rögtön belecsapunk a történések közepébe, ez Gunn személyes döntése, szerinte nincs szükség újra és újra elmesélni a jól ismert hősök eredettörténetét. Ebben van is logika egyébként, nincs vele különösebb probléma. A történet, hááát...az kaotikus. Van itt minden, a zsebuniverzumoktól, a kettéhasadó világon és az interdimenzionális szörnyeken át, az izraeli - palesztin konflikusig pepitában. Kicsit sokmindenbe kap bele, de nem fókuszál rá igazán semmire. Az viszont tetszett, ahogy Superman múltjához nyúltak. Behoztak vele egy elég komoly dilemmát arról hogy a származásod határoz-e meg, vagy ahogy élsz, ahogy neveltek. Ad egy mélységet a karakternek, ami a Snyder féléből kissé hiányzott. A karakterek is rendben vannak, bőven akad köztük olyan akiket nyugodtan tovább lehet vinni későbbi filmekbe is.
Vannak ugyan hibái, de összességében a jobb Superman adaptációk közé tartozik. Kíváncsi vagyok hogyan építik tovább ezt az univerzumot.7.5/10
-
Juhaszatti
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Amazon Prime ha minden igaz. Jön az új Pacemaker évad, és ezért feldobták, hogy minél többen meg tudják nézni előtte. Elvileg Apple TV-n is van/lesz rövidesen
-
Juhaszatti
addikt
válasz
markknight
üzenetére
2025 eddigi legerősebb nyitánya. Az eddigiek alapján kb 600-700 millió dollárra taksálják a végét.
-
Juhaszatti
addikt
Mennydörgők*
Kifejezetten frissen hat az utóbbi évek MCU filmjei után.
Egész kreatív az is ahogy összehozták a csapatot, nem olyan Piszkos 12 utánérzés, mint amilyen az Öngyilkos Osztagnál volt. A karakterek között van kémia, és vannak köztük kellően érdekesek is.
Wyatt Russel US Agentjében még mindig több potenciált látok mint az új Amerika Kapitányban, de hát ez van.
Örülnék ha lenne folytatás, de hiába lett jó mind a kritikusi mind a nézői vélemények alapján, úgy néz ki a kasszáknál elhasalt. Úgyhogy esélyes hogy őket már maximum vendégszereplőként láthatjuk más filmekben. -
Juhaszatti
addikt
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Louro
üzenetére
Liam Neeson meglepően jó választásnak tűnik, ehhez a fapofával viccelődéshez. Az O.J. Simpsonos poén alapján nem lesz ez PC sem.
Szerintem nagyot fog szólni, ha meg találja a fiatalabb generációkat is. Nekik szokatlan lesz ez a fajta humor moziban, nagyon rég nem volt ilyesmi.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Mindenképp érdekes lesz, kíváncsian várom. Villeneuve a Sicarioval már bizonyította, hogy tud jó akciófilmet csinálni. Kicsit lassabb, komolyabb a stílusa talán mint amit a Bond filmektől megszoktunk, de ez nem feltétlenül baj, ha hozza azt a szintet amit a Sicarioval.
Aaron Taylor-Johnson sem tűnik rossz választásnak így elsőre, szerintem ígéretes a projekt. -
Juhaszatti
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Bizony, egy komplett generáció kezdett félni, de minimum gyanakadova nézni a rönkszállító autókra az úton a 2. rész után. Annak valódi társadalmi hatása van/volt, ezt kevés horror mondhatja el magáról.
Még akkor is, ha mint film amúgy közepes. Az a jelenet a mai napig erős.
Kedvelem amúgy a szériát, nekem a 4. rész ami kilóg a sorból. Tele volt nagyon gyengén megvalósított CGI-al, ami már akkor sem nézett ki jól, és egyenesen borzalmasan öregedett. -
Juhaszatti
addikt
Ez az eredeti, 2000-es rész.
Ennek megfelelően a 2000-es évek eleji tinihorrorok összes jellemzőjét magán viseli. A hokimezben flangáló Sean William Scott mai szemmel kifejezetten mókás.
Viszont a korábban említett tinihorrorok többségénél ez sokkal jobb, kreatívabb alapkoncepcióval rendelkezik. Amit egész jól kiaknáz, még a finoman szólva közepes színészi játék ellenére is. Érdemes az apró részletekre figyelni, nem is biztos hogy minden érdekesség feltűnik első látásra.Mielőtt megnézném az új 2025-ös részt, végigmegyek a szérián. A többségét láttam már korábban, emlékszem hogy lesznek iszonyú mélypontok. De azt mondom inkább ebből jöjjön 15 rész, mint a Fűrészből.
-
Juhaszatti
addikt
"Expedició (2018) ellenben most véltem felfedezni, hogy ezt a filmet, ma leadja a Paramount.
Ha jól gondolom, csak szinkronnal adnak filmeket, nagy ritkán nem és csak eredeti hanggal. Viszont elvileg ehhez a filmhez meg nem készült soha."Végül tényleg megkapta a szinkront így 7 évvel később.
Remélem Garland másik szinkron nélküli filmje, a Polgárháború lesz a következő. -
Juhaszatti
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Tom Cruise a Trópusi Viharban mozdult ki egy kicsit a komfortzónájából
-
-
Juhaszatti
addikt
Amerika kapitány: Szép új világ
Hát, egynek elment. Anthony Mackie sajnos nem jó kapitány, nem is lesz az. Ha már mindenképp kellett mellé egy társ, az új Sólyom helyett igazán kaphatott volna több szerepet a filmben Bucky. A sorozatukban egész jól működött ez a páros, vihették volna azt tovább. A sztori súlytalan, kicsit megalapoztak az X-Meneknek az adamantium behozatalával, de igazából ennyi.
Ami jól működött, az a Tim Blake Nelson és Harrison Ford féle sztoriszál. Igazából ez a Vörös Hulk dolog egész jó lett volna, ha nem spolierezték volna el már a film promójában, előzetesekben, plakátokon. Szépen vezették fel, szóval nagyot is üthetett volna ha a filmben szembesülünk vele először. Végre úgy zúzott Hulk ahogy már rég, de ezt a ziccert kihagyták.
De ez sajnos kevés pozitívum összességében, én ezt az Anthony Mackie féle kapitányt nem erőltetném tovább. Ennél még Wyatt Russel U.S. Agent karakterében is több potenciál lenne.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mickey 17 (2025)
Az alaptörténet jó, a könyv is biztosan jó amiből készült. De ennyi ripacskodást mint ami ebben volt, már nehezen tudok megemészteni. Főleg Mark Ruffalo karaktere, de mások is.
Valószínűleg ez Bong Jun-ho rendező stílusából fakad. Igazából már az Élősködők is nagyon hasonló volt tőle ilyen téren, de ott könnyebb volt befogadni, mert ázsiaiak voltak a szereplők, és ázsiai filmekben ez a színpadias túljátszás sűrűn előfordul, megszokottabb.
Nekem emiatt volt csalódás a film. Igazából a sztori rendben volt, jól is nézett ki, alapvetően a színészekkel sem volt baj, valószínűleg rendezői utasításra tolták túl a biciklit. -
Juhaszatti
addikt
Tavalyi darab, én most jutottam el addig hogy megnézzem. Horror, de nem az az ijesztgetős fajta, szóval aki azt várja a műfajtól, az csalódni fog.
Ez nagyon erős atmoszférát épít, amit nem tör meg jumpscare-ekkel, és a végére nagyon nyomasztóba fordul át, a 70-es évek late night műsorainak könnyed világából. A casting is elég jól sikerült, a színészek remekelnek. Nem bánom hogy késő este álltam neki, az alap szituációja miatt még egy kicsit hozzá is tett az élményhez.Nálam eléggé betalált 8/10
#értékelés
-
Juhaszatti
addikt
Az utazás
Norvég Horror-Vígjáték
Igazából nehéz bekatogirázálni, de elég humoros, és nagyon véres is tud lenni, szóval én valahogy így lőném be, de ne az agyatlan amerikai horro-vígjátékokra gondoljatok. Az IMDB dark-comedy címkéje talán találóbb.
Aki szereti a nyers skandináv stílust, meglehetősen őszinte európai humorral, annak tudom ajánlani. Persze csak ha a vértől sem riad vissza az ember.
A sztoriról inkább nem is írnék semmit, legyen elég annyi hogy egy diszfunkcionális házaspár kiruccanását követhetjük végig.
A megvalósítás, értem ez alatt a vágást, rendezést, operatőri munkát, kifejezetten profi. Meg nem mondaná az ember ez alapján, hogy norvég filmet indított el.
Noomi Rapace játssza az egyik főszerepet, akit a Prometheus vagy az Alien Covenant filmekből is ismerhetünk, vagy a skandináv krimik kedvelőinek a Tetovált lányból lehet ismerős. A párja kevésbé ismert színész, de nem lehet panasz az ő játékára sem.Nem sok jó filmet láttam idén, és elég szőrös szívűen is tekintek rájuk mostanában. De lehet hogy pont ezért vagyok kicsit elfogult ezzel a darabbal, frissen hatott.
Nálam simán 8/10 -
Juhaszatti
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
"És elhiszem, hogy ez a 10/10 rajongókat nem érdekli, mert ők flow élményben voltak, de visszautalva KISDUCK-ra, nem én ülök fordítva a lovon csak azért, mert meglátom ezeket a hiányosságokat, inkább azok részéről hiba ez, akik becsukott szemmel, szemellenzővel, kapucniban nézték a filmet."
Egyébként az ilyen és ehhez hasonló adaptációknál pont a rajongóknak a legnehezebb megfelelni. Ők azok akik tisztában vannak az anyaggal, és a legkritikusabban figyelik, hogy hogyan nyúlnak hozzá. Ha még ők is olyan magas pontszámokat szórtak ahogy mondod, akkor ez objektíven nézve egy nagyon jól sikerült feldolgozás. -
Juhaszatti
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Az Amazonnal nekem nincs különösebb bajom. Képesek jó és igényes tartalmakat összehozni, amiket sokan szeretnek. A The Boys széria elég nagy siker, tavaly a Fallout sorozatuk futott nagyot, és 3 évadot is ők csináltak a zseniális The Expanse-ből.
Szerintem sokkal jobban járt ezzel a Bond széria, mintha akár a Netflixhez, akár a Disneyhez került volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Autós topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Automata kávégépek
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest