Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony
Grincsi grincs nekem ez idáig mindig kimaradt, de akkor már gondoltam megnézem az eredeti változatot is.
Na de egy kis trivia hozzá: Dr Seuss írta az eredeti sztorit 1957-ben, aki amúgy nem volt doktor, csak felvette írói álnévként. Többségében gyerekkönyveket írt és rajzaival illusztrálta, olyanokat amin a gyerekek olvasni tudnak tanulni, így jött a rímes kevés szóval operáló stílus. Ismertebb címei még amit feldolgoztak: Kalapos macska, Lorax, Horton.
Dr Seuss' How the Grinch stole Christmas! (1966)
imdb: 8,3Rajzfilm egy más korból, talán így tudnám jellemezni. 25 perc, nagyon faék sztori, elnagyolt mondanivalóval. Ezen tényleg érződik hogy gyerekeknek szánták, a 8,3-tól fényévekre van, de az ilyen régi filmeknél könnyen megfigyelhető hogy a nosztalgia faktor bőven felértékeli azoknál akik ezen nőttek fel.
Egyszer láttam, soha többet nem fogom.---
A Grincs / How the Grinch stole Christmas (2000)
imdb: 6,4És itt az össznépileg utált és lenézett feldolgozás
ami amúgy jobb lett mint az eredeti.
Mikor elkezdődött mondtam is magamban, na ezt biztos Tim Burton csinálta. Ésss nem. Pedig annyira jellemzőnek tűntek a díszletek, a kamerabeállítások, a hangulat.
A sztorihoz jól nyúltak hozzá, okosan adtak hátteret a karaktereknek, és az eredetiben elnagyolt mondanivaló itt ki tud bontakozni. Persze 1,5 óra volt rá, mégsem éreztem hogy bármikor üresjárat lenne.
Ez a film egy nagyon jó példa arra mit veszítettünk a CGI erőltetésével. Csodás épített díszletek, ruhák, hajak, sminkek és maszkok, igazi vizuális csoda annak aki szereti ezt a mostanra "régimódi" felépítést.
Nem tudom hogy újranézném-e de simán tetszett.Amúgy az évek során folyamatosan kúszott fel az értékelése, 2016-ban pl még csak 6,0-n állt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Xbox Series X|S
- Proxmox VE
- Háztartási gépek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen notebookot vegyek?
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dell notebook topic
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ami amúgy jobb lett mint az eredeti.