Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
válasz Eagle16 #62894 üzenetére
[link] időzítve meg minden
(#62898) james001 Azok a lövedékek a célzást segítik, valóban ilyen minden második vagy harmadik lövedék direkt nyomjelzős.
(#62900) madgie
Most beindult, szerintem még ma lesz belőle Pont tegnap este bontottam le a kivetítőt, felújítás van.. így marad a 40" fullhd[ Szerkesztve ]
-
james001
veterán
Remek film volt,néhány negatívum van benne,de ezeken kívül baromira élveztem (pedig nem vagyok nagy háborús film kedvelő). Pitt és Bernthal nagyon jól játszott benne,meg azért LöBlöff is (pedig nem bírom a csávót),bár az a sok síró szemes nézése már néha idegesítő volt.
Negatívumként a klisés "új srác" sztorit mondanám,meg a Star Wars-ból átmásolt zöld és piros lézer lövedékeket,néha már vártam mikor lép elő egy birodalmi lépegető Plusz a vége se tetszett annyira,gondoltam hogy kinyiffannak a srácok,de persze majd pont Norman fog megmenekülni és még ráadásul pont az egyetlen "kedves" német katona veszi észre a tank alatt... 9/10
https://psnprofiles.com/kazama001
-
madgie
titán
Háppersze, hogy pont most vacakol a kölcsönző forródrótja (úgy értem, sz@ranet, öt óra lenne, míg leér)
-
PuMbA
titán
Úgy látszik, hogy az IMAX kamerák még mindig bevernek minden digitális cuccot képminőségben Azannya...
-
Viszlát
addikt
-
pohár
félisten
válasz #54715584 #62887 üzenetére
bácsi? milyen bácsi? (mert ugye neked mindenki nő néni, férfi meg bácsi, úgyhogy teljes a sötétség )
HG... biztos?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
törölt tag
Ne szóld le, az egyik legjobb feliratforrás És nem ki tudja honnan, hanem pontosan tudjuk honnan, mert 3 oldal a forrása.
Inkább várt volna a bácsi vele még egy órát. Vagy ha előzetes fordításból származik és csak időzíteni kellett, akkor meg szégyellje magát
Egyébként abszolút nem nehéz az angolja, csak azért kezdtem a magyarral, mert azt gondoltam lesznek benne olyan angol kifejezések, amiket nem fogok érteni. Viszont tényleg halk a center beszédnél[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz #54715584 #62885 üzenetére
el tudom képzelni, hogy milyen feliratokat szed az le, meg ki tudja honnan...
szerintem épeszű ember nem használta még ezt a szolgáltatástGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
Szolgálati közlemény: Interstellarhoz bsplayer lekapta a magyar feliratot. NE HASZNÁLJÁTOK. Sok a félrefordítás benne. Ráadásul igeidőkben is, nem fogjátok érteni, ha nem beszéltek angolul.
-
HuMarc
veterán
válasz FoxiestFox #62881 üzenetére
Köszi, el fogom olvasni
-
emiki6
veterán
-
félisten
Why Blade Runner is timeless.
HuMarc figyelmébe. -
pohár
félisten
válasz BITBOYS #62871 üzenetére
főleg mikor berobbantja az irányítótornyot, az rendes hangrendszerrel hogy szólhat, áááá
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
mayday00
őstag
A szürke ötven árnyalata imdb 4.2 bele kezdjek, vagy sem?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
pohár
félisten
válasz Pearce #62868 üzenetére
na így én még nem jártam
én azt se tudtam jószerivel, hogy mi ez a film, de mondom megnézem, kiskoromban a Turbo rágókban egy ideig TF-es matricák voltak, így legalább volt kis fogalmam róla, hogy ez most mi is lesz
arra emlékszem, hogy a legelején, amikor Blackout megtámadja a katonai bázist, a moziban akkorát szólt, hogy a fejem majd leszedte, utána vagy 5 percig minden szőrszálam az égnek állt
-
S e t h
nagyúr
válasz devil-k #62866 üzenetére
Kinek mi számít, nem szeretheti mindenki a zsíros kenyeret avagy a kaviárt sem.
Van olyan film, sorozat, amiben nem kevés jelentősége van az akcentusnak és ez valóban elveszik a szinkron alkalmával, de ennek fontosságát kihangsúlyozni valakinek, aki nem fogékony rá olyan mint vaknak mesélni a színekről.
Van akinek ez átjön egy filmből, sorozatból és igényli is utána ezt, de van aki csak legyint rá.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Pearce
aktív tag
"hát ugye az 1. TF-et csak felirattal adták itthon,"
Na ezaz, én meg elmentem rá úgy, hogy azt hittem, szinkronos.
Ülünk a padon haverral, a jegy már megvan, kezemben a Pesti Est-et, azt látom, hogy a mozirovatban bent van a TF feliratosan. Mondom miiii? De nem volt mit tenni, megnéztük úgy. -
pohár
félisten
válasz Pearce #62859 üzenetére
hát ugye az 1. TF-et csak felirattal adták itthon, a 2. részénél szerencsém volt, mert csak a MOM-ban volt feliratos vetítés, úgyhogy pont úgy időzítettük, hogy buli előtt beugrunk rá, aztán később, még a 3. rész előtt a TV2 leadta az első részt, na mondom ebbe belehallgatok, hát majdnem dobtam egy hátast, annyira retek lett
a robotok nem voltak rendesen effektezve, LeBouf hangja pedig már nem tudom ki volt, de nagyon, de nagyon nem illett hozzá
de az IS-é tényleg korrekt volt
-
Bad Pritt
félisten
válasz devil-k #62864 üzenetére
Bane karakteréhez Hardy a közép-ázsiai, pakisztáni, indiai angol akcentusokat tanulta. Azt a film végére sem tudjuk meg, hogy honnan származik, milyen ember, de ugye ázsiai vonatkozásai vannak (egyrészt az Árnyak Ligája, másrészt a börtön is erre enged következtetni), ehhez volt fontos adalék az akcentus, amit magyar szinkronba értelemszerűen nem lehetett átültetni.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Pearce
aktív tag
Azért a TF-ek se voltak szarok szinkron tekintetében, de hogy az Interstellar az lenne?
Persze itt nyilván előjön, ha valaki csak eredeti nyelven néz filmet, akkor gyengébb lehet neki a magyar, de azért ahogy olvastam, hogy kik a szinkronhangok, kb. mindenki a megszokottat kapta. Lehet látni a neveken, hogy egy korrekt cast jött össze és a szinkronrendező is jól választott.[ Szerkesztve ]
-
Ace owner
addikt
No megnéztük tegnap a Chappie-t. Nekem nagyon tetszett, Die Antwoord sem idegesített annyira, esküszöm megtetszett az a nyávogós bizarr zene A végére kicsit mintha elkattant volna Blomkamp
a legvége meg végképp érdekes lett, de így is bejött. Csak legyen náluk bika kábelamikor a walking dead mellékszereplő fiatalembert ketté tépte és falhoz vágta az óriás robottal kicsit bizarr és indokolatlan volt
8/10Galaxy Fold 4
-
Realradical
őstag
válasz devil-k #62847 üzenetére
A pokoljárásról jut eszembe amit mostanában néztem:
Förtelmes főnökök 2 - annyira gyatra a, mint a Ne rohanj a vesztedbe. 10/3. Két ponttal Jennifer Aniston menti a 10/1-től. Valamiért nem nyomtuk ki félidőben. Így utólag kár volt hagyni.Ment a beszélgetés a napokban a Mátrixról így előástam a trilógiát.
Matrix 10/8 Így sok évre a megjelenéstől, már nem akkora durranás, mint régen volt. A történet már akkor sem ütött számomra akkorát, az "álmodott valóság" több helyen is megjelent már, nemhogy az irodalomban. de filmen is. A Dark City például sokkal jobb alkotás szerintem. Most először néztem szinkron nélkül a filmet és azt is meg kell állapítsam amit már több másik filmnél nyugtáztam: Keanu-nak kifejezetten jót teszt a szinkron. Valahogy olyan élettelen a hangja, talán épp ezért adta a hülyét olyan hitelesen a Bill és Tedben. Lepontozni nem fogom a filmet, a 8 ponttal megérdemelt helyen van, elvégre csak kultuszfilm volt akkoriban. Mostanra nekem csak egy modernizált kungfu-film.Matrix Reloaded 10/5
Anno nagy várakozásokkal mentünk a moziba, majd realizáltuk, hogy nem érte meg a mozijegy árát. Mostanra nem voltak akkora elvárásaim, de attól még a film gyenge eresztés lett. A félpucér nőkkel teli swinger-rave-halálváró party ugyanúgy teljesen időhúzó és fölösleges, mint a szükségtelen kamu-filozófiával áthatott párbeszédek fele. Ha ott élnék Zionban, félnék megkérdezni valamelyik főszereplőtől, hogy éhes-e. Valószínű 5 perces választ kapnék rá.
Az az egyik leghihetetlenebb pont, amikor Neo egy mozdulattal nem cseréli le a latex-lady-t, Monica Belluccira.
A harmadik részre még erőt gyűjtök Nem sokra emlékszem, de azt hiszem nem volt a kedvencem az sem.What we do in the shadows 10/7.5
Jó nagy blődli!
Egy tálca sör mellé ajánlott a horror-komédia rajongóknak.
Aki szereti a The Black Sheep, Undead (2003), és a Megasupergiantoctosharkvscybergator típusú filmeket annak tuti tetszeni fog .Nightcrawler 10/9.5 Nagyon élveztem, eszméletlen jó alakítások, még jobb történet. Az egyetlen ok amiért nem adok rá 10/10-et, mert valahogy nem érzem annak a filmnek amit rendszeresen újranéznék. Az antihősök között Lou toplistás helyre került.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Bad Pritt
félisten
Megnéztem a tavalyi Robotzsarut, ez tényleg nem lett olyan rossz. Mondjuk jó sem, de erről a robotzsaruról legalább elhiszem, hogy lezúzza a mobstereket, a régi inkább vicces volt azzal a mozgással.
-
pohár
félisten
-
PuMbA
titán
Erre gondoltam, de igen
Természetesen első nézésre nem látjuk teljes valójában egy film hibáit, mert nem tudunk mindenre figyelni, de ezektől függetlenül szerintem a film nagyon-nagyon jó, mert a pozitívumok azért jóval többen vannak. Ahogy eredetileg írtam az első 1 órában semennyire se mozgatott meg a film, amikor néztem a moziban. Most például érdekes módon már jobban mozgat, mert tudom, hogy milyen a közepe/vége és keresem, hogy mik vannak még a film elejében
McAdam6: IMAX-ben nem vettem észre, majd következőnek jobban megfigyelem
[ Szerkesztve ]
-
McAdam6
aktív tag
Az interstellarnál döbbentem rá a moziban, hogy mennyire nincs feketéje/dinamikája a d-cinemának a jó öreg filmhez képest, mintha LCD tv-t néztem volna (kékes-lilásan derengő űr)...
-
devil-k
nagyúr
válasz Realradical #62846 üzenetére
Nem, hanem szerintem a pokoljárásra gondolt ami most következni fog.
- mozi bolondéria -
-
Devid_81
félisten
válasz bagyulajuve #62841 üzenetére
En a Noe-t vegigneztem, de elejetol a vegeig ugy ereztem magam mintha egy vallatason lennek...szinte fizikai fajdalmaim voltak attol a filmtol, olyan rossz volt
...
-
bagyulajuve
addikt
válasz Devid_81 #62839 üzenetére
Bár megbírtam nézni, de csak 2 részletben. Volt 1-2 jobb jelenet, Bale hozza az erős karaktert, jó színész, ha ő nem lenne benne, akkor kb kuka lenne teljesen. A CGI helyenként pocsék, néhol elmegy, de csak kevés helyen lenyűgöző: ahogy Viszlát írta, nem tudni mire ment el 140 misi, mert nem erre az biztos
Azt nem mondom, hogy ne nézd meg, mert 1-2 ismerősömnek tetszett, mondjuk nekik a Noé is[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Devid_81
félisten
válasz bagyulajuve #62834 üzenetére
Nah szuper, epp most reggel akartam megnezni...de mivel mas nincs, lehet neki kezdek...max elore tudom, hogy fjosh lesz
By the way, szerintem eleg sok Interstellarol szolo hozzaszolast kapunk hamarosan.
...
-
eeXaa
addikt
...nem az ájmax anyira széles mint a többi, hanem azok kissebbek hogy beleférjenek, mintahogy leírtam..
...mellesleg sokat gondolkoztam, ezen a filmen, azóta hogy jól lehúztam, és arra jöttem rá hogy 2 dolog volt iszonyatosan elrontva.... a legfontosabb, hogy nem szabadott volna az öcsire bizni a forgatókönyvet, bár tudom ő dolgozott rajta eredetileg, és spilberg viszadobta időközben, mostmár értem miért... bűn rosz...
a másik kapitális hiba a cast miatt volt.... mettyu mcconahi, meg ann hettövély, teljesen borzasztó volt ezekben a szerepben, hetövély szrtem abszolute nulla... mindkettő helyett komolyabb kaliberű szinészeket alkalmazva, szerintem sokat lehetett volna menteni az öcsi fércforgatókönyvén...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Egyébként ez az ábra hibás, ugyanis az IMAX pont annyira széles, mint a többi, illetve az egész kép és felfele meg lefelé jön be még nagyobb képterület, hogy meglegyen az 1.4:1, de gondolom azért nem sikerült így ábrázolni, mert senkinek sincs IMAX képkockája egy filmből se
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...jja belenéztem most a DK-ba, kompoziciós eszközként váltogatja őket, a nagylátó objektível forgatott jelenetek, (leginkább a közelről felvett akciójelenetek) amik igénylik a minél nagyobb felületet.... ilyenkor eltűnik az alsó, felső sáv és átvált 16:9-re, ami ugye közelebb áll az eredeti képarányhoz..
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...amúgy megtévesztő lehet ez az ábra annak aki nem érti, de az összes szélesebb arányt addig kell kicsinyiteni, amíg az eredeti Imax-os két oldalsó szélével nem egyezik, tehát a valóságban viszonyítva, az összes szélesebb verzió kissebb felület, vagyis az eredeti kompozíció sérül, és részleteket vágnak le alulról és felülröl... jobban belegondolva, szivesebben nézném oldalsó csíkokkal, az eredeti formátumban....
... de szerintem változik a filmen belül is valamenyit, mert 3 különböző formátumban lett felvéve [link] ...Igy volt legalábbis a Dárkknájt Imaxos verzióján ami nekem van... -
PuMbA
titán
Így van Az eredeti vágatlan verzió csak filmszalagon létezik, ugyanis az IMAX digitalizáláskor, ahogy a képen látszik 1.9:1-re szkennelték be, moziban is így volt, tehát pár mm fekete csík van alul-felül egy 16:9-es kijelzőn (mint a Transformers 4 esetén), ami azért megfelelőbb, mint a széleken a vastagabb csík a nagyobb terület miatt
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...vagyis minél kevesebb alul és felül 16:9-en a fekete sáv, annál közelebb áll az eredeti verzióhoz, sőt ha az eredeti vágatlan verzió lenne akkor még kétoldalt kellene lennie egy kis vékony fekete sávnak 16:9-en... [link] ...nagy valószínűséggel a zöld képarányra vágták ki...
#62833:..mindenképpen! ...legalábbis nekem...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz Vikthor #62827 üzenetére
devil-k: De hamar... A magyar szerintem se annyira jó, TARS beszédét elrontották, de nagyon.
IMAX verzió csak a változó képarányt jelenti, elméletileg az összes BD kiadás IMAX-es lesz az USA-ban, Európában kérdéses, mert egyiket a Warner Bros, másikat a Paramount adja ki Xpress.hu-n például szélesvásznúan van felsorolva a magyar BD, ami azt jelentené, hogy nem lesz IMAX-es.
[ Szerkesztve ]
-
-
Viszlát
addikt
Exodus: Gods and Kings: gusztustalan és öncélú megerőszakolása egy történelmi jelentőségű történetnek, érthetetlen torzításokkal, ferdítésekkel. Nem ma kezdtem, így nyilván fel voltam készülve néminemű "egyedi" értelmezésre, de ez sokkal durvább, több volt annál. Egyetlen pozitív momentumot sem tudok megnevezni, mintha csak azért kellett volna a cím, hogy valahogy eladják az embereknek ezt a szánalmas ámokfutást. Vallásosság ide vagy oda, ez nem egy tiniregény, hogy kényünkre-kedvünkre szórakozzunk a sztorival...
De még ha mindezt félre is teszem, akkor sem tudok jót írni a filmről. Kidolgozatlan és egysíkú karakterek, erőltetett konfliktus (bár itt nem lehet elmenni a kérdés mellett, hogy vajon miért nem volt jó a valódi ok), ritmustalan, csapongó történetvezetés, gyenge színészi játék, helyenként kifejezetten borzalmas CGI-vel, hihetetlen, hogy 140 millióból csak ennyire futotta. Hálát adhatnak a készítőknek a jó marketingnek, csak az menthette meg a csúfos bukástól a filmet...
2/10
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
devil-k
nagyúr
És akkor befutott az Interstellar BD-n, IMAX verzióban!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
félisten
-
-
Bad Pritt
félisten
Tony Stark formájában meg kicsit olyasmi, mint Cappa72 fórumtárs avatarja. Ez nem tudom bók-e.
-
pohár
félisten
válasz cyberkind #62804 üzenetére
az a '78-as Avengers videó, meg alatta a komment:
Vasember elég korrektnek nézett ki A kolumbiai drogbáró, akire ráhúzták nagyanyám mosógépét.
lényegében össze is foglalta
-
petata
őstag
No, nálam is megvolt a Birdman. Azt hittem unni fogom majd és túl elvont lesz számomra, de pozitívan csalódtam. Habár kemény dráma volt, a vágás és a poénok nagyon feldobták. A kikacsintások közül a
Keaton és Norton zseniálisak voltak, a többi szereplő is teljesen rendben volt. Illetve én megjegyezném, hogy ez egy a kevés film közül, aminél életszerű, és aminek jól áll a rendszeres káromkodás.Scorsese-set nagyon adtam. Maga az ötlet, na meg a neve kiejtésével való bénázás iszonyat jól állt a filmnek. Bár lehet elfogult vagyok, lévén ő a kedvenc rendezőm Tarantino mellett. 8/10
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz FoxiestFox #62813 üzenetére
Rotten 22%, közönség 86%, erre mondják szerintem, hogy megosztó.
-
dokee78
félisten
válasz FoxiestFox #62813 üzenetére
Az első tetszett,ezt még nem láttam.
-
félisten
-
-
cyberkind
félisten
válasz #79621120 #62803 üzenetére
Sharknado 1-2?
---------------
A legjobb filmek, amiket sosem fogsz látni: híres el nem készült szuperhősfilmek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kezdődjék hát a mozimaraton .
-
Pitterix
őstag
Nálam már akkor elkaszálta magát, mikor a lovagló emberek előtt porzik az út. Hogy ezen még mindig nem tudnak túllépni, pláne egy ilyen volumenű filmnél.
Harmatgyenge, hosszú.
Szeretem a Bibliát, a történeteket, de ez...4\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
dokee78
félisten
KingKress79 62795
Skandináv krimi.Fasandræberne
Kraftidioten
Kvinden i buret
Open Grave (nem skandi szerintem,de nem rossz,Sharlto Copley-val)
The Treatment+2 fekete humoró horror vígjáték.
Død snø
Død snø 2Ace owner Nem tudom,de az 5.3 nem túl meggyőző egyelöre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest