Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
genndy
üzenetére
De, felismertem
Sőt, az egyik kedvenc "fejem" azóta. A szomorú szemű bácsiból nagyon badass kinézetűt csináltak, hatalmas az átváltozás, nagyon karakteres lett.
A kérdés inkább a meglepődésemnek adott hangot.
Régóta cserélhetnék avatart, eddig használt volt, amit akartam. Ez jó lett volna egynek. Bár közel sem vagyok ilyen 
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát, ennyit tudtam csak segíteni. Lehet a többieknek van még valami a tarsolyban.

Lehet van anime(? nem ér kövezni
) vagy pár keleti gyöngyszem, de azokról nem tudok, mert nem nézem őket. -
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
9
Escape From Planet Earth
Final Fantasy: The Spirits Within
Final Fantasy: Advent Children
Kincses Bolygó
Meet the Robinsons
Monsters vs. Aliens
Planet 51
The Iron GiantBár ezek az ismertek. Ha van kevésbé ismert, akkor jöhet az is

Ezek meg sorozatok, de rövidek:
5ive Days To Midnight
Ascension
High Moon
Lost Room -
james001
veterán
válasz
Pitterix
üzenetére
Volt egy anime még 2013-ban,a Battle of Gods,szerintem jól sikerült. Idén pedig jön a második része

-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem nagyon, ezért sírok

Most elkezdtem novellákat olvasni.Ha viszont jöhet szórakoztató animációs, akkor van pár

-
-
devil-k
nagyúr
-
genndy
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
És milyen jó
A filmből rengeteg mindent kihagytak, amitől simán elhiszem hogy tinifilm-jellege lett pedig nem az. A könyvnek ráadásul több része is van, megjelentek magyarul (mondjuk a 2-t már nem tudtam végigolvasni, szenvedés volt
) -
-
james001
veterán
-
genndy
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
Mert azzal lett reklámozva, és verték a mellüket Kip Thoren-al?
Én is azt vártam, nem kaptam meg, ez a része csalódás (majd újranézés után akarok írni egy jó spoileres kivesézést, rögtön a mozi után még inkább nem rugaszkodtam neki).
Meg meg lehet csinálni: 2001, 2010, Europa Report. -
devil-k
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azt viszont nem értem, hogy egy ilyen jellegű filmtől sokan miért várnak tudományos hitelességet.
Szerintem, lehetetlen. Ez a sci-fi lényege. Aki ilyesmire vágyik, az olvasson Hawking könyveket. 
-
Pitterix
őstag
Az utolsó csillagharcos (1984)
Gyerekkorom egyik legnagyobb filmje.
Iszonyatosan szerettem annak idején. Még VHS-n láttam először, de évekig nem tudtam megszerezni akkor úgy, hogy a vége is meglegyen. A kazettán ugyanis a vége nem volt meg, hiányzott kb 20 perc, azaz pont a csata.
Hihetetlen ,hogy tudtam örülni, mikor végre végig láttam.
Mai szemmel a CGI, szóval, izé....
-
törölt tag
válasz
Larry303
üzenetére
Akkor nagyjából hasonló az ízlésünk és végre valaki még, aki szereti az Ink-et

dying_star-nak meg a nevéből kifolyólag szeretnie kell a sci-fit
Engem az apa-lánya érzelmi szál nem zavart, jó volt az, nálam átjött, aminek kellett. Az öreg apa-lánya meg elnagyolt volt. Az inkább zavart, hogy amikor
döntéseket kellett hozni, akkor rögtön jött az önzőség, sőt, még a szerelmet/szeretetet is próbálták megmagyarázni tudományosan, ami elég bénára sikerült. Ehhez képest majdnem mindenki az ellenkezőjét tette annak, amit kellett volna. Főleg ha már ekkora volt a tét. A 2 "referencia munkához" pedig gratula

-
Larry303
addikt
válasz
üzenetére
Moon nem rossz, event horizont örök klasszikus és a kpaxot is imádtam...elolvastam a véleményeket a stellarról, nekem azért jobban bejött, mint nektek ezek szerint
bár lehet az "érzelmi" része miatt, sokszor gondoltam a lányomra, illetve a lassan "érkező" tesójára, valahogy egy ilyen érzelmi hatásvadász filmhez, szvsz illett ez az együgyü "mesélés"
ja és ink -zseniális -
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egyik sem gyors folyású, utóbbi végefelé kicsit szürreális, de engem mindkettő hangulata beszippantott.
Pandorum, ha akciósabbra vágysz.
Sunshine ha még nem láttad.
Event Horizon kötelező
Dark City sem rossz.
K-PAX ha misztikus film kell.
13. emelet anno nagyon bejött.Most így hirtelen ennyi

Szerk: a kedvencemet kihagytam, bár nem csak sci-fi: Ink
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Utobbinal erdemes a konyvet elolvasni. Meg a folytatasokat.
-
-
lacy86
addikt
Most akkor OTP szep kartyaval lehet fizetni mozijegyet avagy sem?!

-
genndy
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Meg lehet említeni az Ender's Game-t, bár az is inkább látványos lett. Europa Report esetleg még.
-
lacy86
addikt
Hulye kerdest tettem fel

-
spiky03
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
Csak hozza a szokott szintet, meg a látványt, akkor gond nem lesz vele.
A fizika törvényeit meg arra a 2 órára otthon kell hagyni.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha volt is, elkerulte a figyelmem. Bar en ugy vagyok a scifivel, hogy jo ha van, de nem remegek erte tulzottan. Monstre sir allandoan, hogy nincs jo a mufajban, o tuti tudna rola ha epp nem ittas.
Amugy az Edge of Tomorrow nalam is lekorozte az Interstellart, szorakoztato volt szepen osszerakva, nagyjabol ennyit varok egy ilyen filmtol. -
-
Enton
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sajnos az a két film is elég sokadikpróbálkozás. Eredeti ötlet nem sok van bennük max a látvány.
-
callmeakos
veterán
A texasi SXSW fesztiválon suttyomban levetítették egy teremben az új Halálos iramban-mozit, és az első elkapott vélemények szerint a film nem okoz csalódást a fanoknak.
via.: Aeonflux
Az már jó.

-
válasz
Viszlát
üzenetére
Volt amúgy valamirevaló film a témában az elmúlt 1-2 évben?
Az alapokat szerintem láttam (a Tomkrúzosokat, (Oblivion és EOT) mindkettő jobb volt mint az Intercsillár, pedig frászt kapok Krúztól), de ezektől eltekintve leginkább régebbi filmekkel szórakoztattam magam, mostanában pótolok. -
Viszlát
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem vagy egyedul, csak finomabban fogalmaztal nalam.

-
-
spiky03
veterán
Ha valakit még érdekelnek, hogy mi kor lesz nálunk moziban és nincs kedve keresgetni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én a Szakaszban láttam ilyet először.
-
törölt tag
Volt vmi katonás film pár éve, azt hiszem talán abban is voltak ilyen lövedékek vagy mik. Bár nem vagyok biztos benne, a filmre sem emlékszem már

-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Jó kérdés. 21 éve kerültem be a magyar hadsereg szorosan ölelő
karmaikarjai közé, és bár 12 éve már leszereltem, azóta is inkább azok a dolgok tűnnek fel inkább, amik a valóságtól elrugaszkodottak, nem pedig azok, amik természetesek. Nem tudok mondani egy filmet sem, amiben használnak fényjelző lövedéket, de olyan háborús filmet sem nagyon (na jó, de igen, pl Az utolsó szamurájPl az, hogy egy egész jól felszerelt zászlóalj nem intézte el pár perc alatt a lerobbant tankot.
), amiben kijelenthetem, hogy biztosan nincs. -
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Voltak, nagyon sokban, úgy emlékszem. Vagy csak nekem tűntek fel a világítva hasító lövedékek? Főleg éjszaka szembetűnő, de bőven lehetett nappali jelenetekben is látni.
-
-
Ace owner
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ezt en is eszrevettem meg akkor hogy meglepoen keves urt mutato jelenet volt, sajnaltam is mert alapvetoen nagyon szepen megcsinaltak.
-
válasz
james001
üzenetére
Az acélmag végében található a fényjelző elegy. Amikor a csappantyú ráüt a lőszer végére, begyullad a puskapor és vele együtt ez az elegy is, ettől lesz fényes a lövedék. Abban segít, hogy lásd, hova lősz, egyébként nem csak sötétben segít. Sötétben viszont baromi látványos!
-
atike
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Részemről engem ami zavart
.... De alapjában véve, és az összképet tekintve tetszett. Jó kis popcorn mozi, ennyi.az a többször felhasznált, "közeli" az űrhajóról, semmi kameramozgás vagy ilyesmi... Előbb furcsa volt, de amikor ismételten feltűnt így a filmben már idegesített is. ...és igen, a kidolgozatlanság is érdekes volt... 
-
válasz
üzenetére
Na, akkor nem vagyok egyedül, király.
Kicsit még az is zavart, hogy nem láttuk eleget a világűrt. Voltak persze bevágások, de ezzel a látvánnyal akár percekig is tarthattak volna, hogy igazán berántson a látvány.
Pl mikor a Szaturnusz mellett száguldottak el, az gyönyörű volt, a fekete lyuk nem kevésbé... egyik sem volt képernyőn eleget. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az engem is zavart egy kicsit, hogy ennyire egyszerű volt a nyelvezete, de hát sokan még így sem értették, és az átlag mozizónak meg még ez is sok volt.
Mann figurája nagyon erőltetett volt, ha kellett a konfliktus, másképpen is megoldhatták volna.
Az szintén nem tetszett, hogy a világról, amit éppen meg akartak menteni, szinte semmi infó nem volt + fél óránként kellett egy "jaj most nagyon nehéz döntést kell hozni" helyzet.
Ettől függetlenül a technikai megvalósítás viszont bejött, a CGI, a zenék (a lehalkított párbeszédek nem), a féreglyuk, a feketelyuk, a bolygók, stb.
Kicsit felemás érzéseim voltak. Közvetlen a film után még "jaj de jó volt", most viszont felezném azt a pontszámot, amit eredetileg szántam volna neki.
De azért lehet belenézek még párszor, a házimozit jó túráztatni vele
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
nincs azzal semmi baj, h neked nem tetszett
-
Na, Interstellarhoz írok pár sort.
Sokan írták korábban, hogy már-már egy 2001 szellemi örökös, igazi hangulatbomba, többször nézős, stb
Nem. Egyértelmű egy csomó kikacsintás a 2001-re, de ez egy nagyon buta film.Nem tudunk meg eleget a világról, csak egy kis szeletkét látunk abból, amilyenné lett, és ami miatt menekülni kell a bolygónkról. Igazán bevághattak volna néhány jelenetet arról, hogy mi vezetett idáig, és hogyan reagált rá az emberiség.
Az egész cselekményt, ami a Földön játszódik, én legszívesebben feledném, szemétre való, kidolgozatlan katyvasz. Persze a mondanivaló átjön (hiszen a szánba rágják már az elején is), ugorjunk az űrös részekhez..
Amik zseniálisak. Igaz, nem vagyok fizikus, de azért számomra is feltűnt néhány elég ökör megoldás, de oké, legyen, ez mégis csak egy scifi (a fiction-orientált fajtából).
A zenék, a vizuális megvalósítás viszont lenyűgöző, szerintem kétségkívül a film legerősebb pontja, vannak benne nagyon jó ötletek is, amiktől tényleg valamirevaló scifinek lehet nézni a filmet , ilyenkor a film tényleg hangulatbombaként működik, de valahogy éreztem, hogy a végétől nem kell semmi jót várni...(gigantikus hullámok, megfagyott felhők, stb)
Igazam is lett.Van egy rész a vége felé (mikor belezúgnak robot robival a fekete lyukba), mikor eleinte a robi, aztán a főhős szóról szóra elmagyarázza, hogy mi történik épp, és mi történt eddig, és mi fog történni.
Ez oké lenne, de amit magyaráznak, az addig is rohadtul nyilvánvaló volt, és a történet komolyan a közelében sincs annak az összetettségi szintnek, amit egy általános iskola vége felé tartó gyerek ne tudna felfogni, úgyhogy elég nagy szemeket meresztgettem ezen a ponton a filmre.
A kiscsaj borzasztó irritáló volt, a fiú szintén wtf, Mann karakterébe nyugodtan bele lehetett volna invesztálni a képernyőn töltött idejüket, és kb ennyi.
Még mindig ezeken kattogtam, mikor vége lett a filmnek.
Én tényleg mindent megtettem, nem előítéletekkel ültem le megnézni, pedig Nolant egy alaptalanul túlhype-olt írónak/rendezőnek tartom (egyetlen filmjét szeretem, és az a Memento), de így is mínuszban jöttem ki belőle.
Egy jó scifinek nem nézhető el az, ha hülyének néz. Az apa-lánya nyáltengert még elnézném, mert a jó scifi legalább annyira szól az emberről, mint a tudományról, de... áh.6.5/10, de csak a látvány miatt. Ha az nincs, akkor 4.
Aki pedig a 2001 Space Odyssey-jel emlegeti egy lapon a jövőben, fapapuccsal fogom elverni a seggét, miközben kukoricán térdepel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
gyuromoj
üzenetére
Igen, ott a neve mindenhol, de egy képet nem láttunk még róla, plusz trailerben sem szerepelt.
(#62927) Enton
Hell yeah...

(#62930) gyuromoj
Pont ezért mondom én is, mert ugye ez a rész a Tokyo Hajsza után játszódik. Tony Jaa-t meg nem is tudtam hogy szerepel a filmben.

-
Enton
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
Azt tudja esetleg valaki, hogy ebben a részben végül Lucas Black szerepelni fog?
-
vj0c1
aktív tag
Age of Ultron hazai premier dátumát tudjuk?
-
Jó kis mozizós estét csaptam, Nightcrawler, utána Interstellar volt terítéken.
Most pedig kidöglöm aludni.
-
Viszlát
addikt
Wild: kellemes csalódás lett belőle, pedig félve álltam neki. Tetszett, hogy nincs idealizálva a főhős, hanem nagyon is emberi, vérzik, izzad, hibázik és szenved. A hangsúly többnyire a lelki folyamatokon van, amit egészen szemléletesen mutatnak be, nem lóg ki a lóláb, hihető a karakter és könnyű azonosulni vele, megérteni. Ami nem tetszett, hogy betűztek néhány kifejezetten spirituális elemet, viszont ezek csak úgy lógtak a levegőben, szvsz túl sokat bízva a néző fantáziájára. Néhány dolgot eléggé elnagyoltak, jó fél órát simán elbírt volna még a film, illetve az első felében szépen kidolgozott minden, aztán kissé kapkodós a vége, de azért nem vészes. A lényeg, hogy a beszippantós hangulat megvolt (ami talán a legfontosabb egy ilyen jellegű filmnél), zenék passzolnak és hervadó kanálka lassan elfeledteti az emberrel a szöszis, romkomos szörnyűségeit. Lazán elviszi a hátán a filmet, persze az sem hátrány, hogy a mellékszereplők is jól csinálják a dolgukat, egyedül talán az öccse volt súlytalan.
Kellemes, nem izzasztóan elgondolkodtatós kis dráma ez, nem rángat le túl mélyre, de hétköznapisága ellenére sem fullad klisékbe.
7/10
-
-
törölt tag
Szégyen , hogy a Bohóc a falon és a Herkulesfűrdői emlék még mindig csak VHS formátumban érhető el .

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sőt, az egyik kedvenc "fejem" azóta. A szomorú szemű bácsiból nagyon badass kinézetűt csináltak, hatalmas az átváltozás, nagyon karakteres lett.
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is azt vártam, nem kaptam meg, ez a része csalódás (majd újranézés után akarok írni egy jó spoileres kivesézést, rögtön a mozi után még inkább nem rugaszkodtam neki).