Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz lezso6 #165396 üzenetére
De ez a 1 vagy 10 binárisság is abból fakad, hogy nehéz, macerás, túl bonyolult végig gondolni mind a 10 lépcsőfokot és egyszerűbb azt mondani, hogy igen vagy nem.
Még a kategóriás különbségeidre visszatérve, akkor neked ez valahogy fejben nagyon kirajzolódott, az úgy rendben is van, de ott leszel bajban amikor ugyanezt a saját magad által már jól bejáratott szabályrendszert próbálnád elvárni mástól is. Nem hiszem, hogy sokan vannak akik így szavakba tudnák önteni, relatíve egymáshoz képest is, hogy valami mitől 6 és nem 7, mitől 4 és nem 5, mitől 9 és nem 10 stb.
Egy konkrét példa jutott eszembe, nagyon szerettem a Holnap Háborúja (The Tomorrow War) c. filmet, a saját rendszeremben gondolkodás nélkül tudom rá mondani, hogy 4/5. A 10-es skálán már bajban lennék, vagy 7 vagy 8 pontos lenne, de kb egyik nap ide tenném, egy hét múlva meg már oda. Mennyivel könnyebb azt mondani, hogy 4/5 nem?
-
totron
addikt
A skála. Thriller, kamaradráma. Hamarosan a mozikban.
-
válasz myckey #165392 üzenetére
teljesen egyszerű a helyzet: a 10-es skála 1-10 között van. Mindenhol. De ha esetleg 0-10 között lenne, akkor meg mínusz 1-et osztanának egyesek, mert úgy érzik így kell nyomatékot adni a frusztrációjuknak. Miközben amúgy a sima 1/10 is ritka azért, s a 2/10 sem sokkal sűrűbb. Mert az értékelések haranggörbét kéne leírjanak, azaz 1-es és 10-es filmekből ugyanannyi van, de nagyon kevés, míg a legtöbb az 5-6 értékelésesekből.
Amúgy meg ez a baj az értékelésekkel:
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
myckey
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Major Lion #165389 üzenetére
Csak akkor ha mondjuk a moziban se nézed végig.
Volt egy ismerősöm akinek ha nem tetszett egy film felállt és kiment. Mondom ezt miért?
Ő nem fogja az idejét elbxni olyannal ami nem tetszik neki.
De mondom kifizetted a jegyet. Ja, de csak felidegeli ha végig bent marad.⭐ Stella
-
-
myckey
veterán
Miért ne lehetne ! Akkora szar, hogy az már nem is létezik kategória.
valaki szerint.
Ez is egy vélemény."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Major Lion
senior tag
Tldr, lehet akkor nullara pontozni egy filmet vagy sem?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
válasz Yodamest #165387 üzenetére
Számomra kategóriás különbség van a kettő között.
A 6-osra van egy jó definíció:
ha akció, hadd jöjjön, de a dráma, akkor meneküljünk!
Egy jó akciófilm tipikusan ilyen, Marvel filmekből is a jobbak, a kiemelkedők már 7-esek. Vagy egy gyenge dráma. A 6-os az, amit simán megnézel, mint ahogy megeszel egy MegDöglesz vagy Kunsági Friss Csirke menüt is. Megeszed, nem rossz, nem vagy éhes. De nem egy kulináris élmény. Csak amolyan habkönnyen fogyasztható valami.Az 5-ös az, ami a tipikus középszer, vannak bajok, akár komolyabbak. De még nézhető, nincsenek vagy max 1-2 pillanat van, amikor azt érzed, hogy ki kell kapcsolnod, mert annyira rossz. Ha ezekből több van, akkor az már 4-es, de ott már előfordulhatnak trash elemek is.
-
Yodamest
veterán
válasz lezso6 #165386 üzenetére
De nem inogsz ilyenkor meg, hogy miért 6/10 és miért nem mondjuk 5/10? Mihez méred, hogy ebben ilyen biztos vagy? Mi az ami 5/10 nálad? Így az elmondásod alapján kb én is hasonlóképp éreznék a filmmel kapcsolatban, nálam ez egy 3/5 lenne, de szerintem régebben is annyit adtam volna rá. Végül is ugyanazt mondjuk, csak én megkönnyítem az életem azzal, hogy nem vállalkozom olyanra, amit tudom, hogy nem tudnék konzekvens módon alátámasztani mondjuk egy vita során. Ha már skálák, korábban valamikor a 3 kimenetelű is felmerült már (rossz, közepes, jó), én előbb mondanék arra egy áment mint a 10-esre, ha már el kellene mozdulnom az 5-ről. (csak érzékeltetésképpen, hogy nekem ilyen szinten nem begyere a 10)
-
válasz Yodamest #165385 üzenetére
Na ez az, hogy mindenki számára máshol van a középút. Ezt a százalékos 1-100-as pontrendszert valószínűleg én pont olyan hülyeségnek tartom, mint te a 1-10-est.
Neked soha nem volt olyan, hogy egy régebben látott filmre visszagondolva vagy újra nézve már nem pont azt a hatást váltotta ki?
De, bizony, van ilyen. Pl lásd a Good Will Hunting értékelésemm, ami egy durvább példa. És nem azért mert láttam valami újat, ami sokkal jobb. Hanem én magam változtam.
A fél pontok is nálam ugyanaz, mint a százalékos pontozás, teljesen lekövethetetlen, indokolhatatlan, erre nem lehet egy alátámasztott film véleményt felhúzni
Mondjuk én is szoktam olyan írni egy értékelésre, hogy erős 8-as vagy gyenge 7-es. Legjobb viszont az, ha írsz a filmről részletesen. Egy pontszám leginkább magadnak jó meg annak aki tudja hogyan pontozol.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz lezso6 #165383 üzenetére
"De hát az egy bites skála meg végképp ad szubjektív megélésnek teret." - ezt meg is fordíthatnám, tehát akkor szerinted a 0-100%-os pontozással mi a helyzet? Amikor egy filmre 88% meg 65%-ot adnak, szerinted az lekövethető, megfelelő indoklással alátámasztható álláspont? Azt kell látni ebben szerintem, hogy sem a túl egyszerű nem jó, sem pedig a túl bonyolult, egyfajta arany középutat kell megtalálni, ami nem indokolatlanul redundáns, érvekkel alátámasztható a rendszer minden eleme és nem is túl egyszerű, tehát azért teret is ad az egymáshoz viszonyításra.
Hehe ez a link jó, ez egy bő évvel ezelőtti elég hasonló beszélgetésünk, vicces látni hogy visszatértünk a gyökerekhez. Nézem a pontszám jellemzéseidet, de én ezt nem tudnám ennyire keretek között csinálni az tuti. Neked soha nem volt olyan, hogy egy régebben látott filmre visszagondolva vagy újra nézve már nem pont azt a hatást váltotta ki? Hogy tudsz ilyen pontosan értékelni, ha mi magunk is változunk közben? Én néha új filmeket, sorozatokat megnézve már más fényben látok korábbiakat és ezáltal picit árnyalódik a véleményem is róluk. Ha én 10 ponttal értékelnék tuti sokszor előfordulna, hogy egy korábbi 8 pontost éppen időn mondjuk 7 pontosnak éreznék vagy egy korábbi 9 pontost 8 pontosnak. Nekem ez kis mértékben simán tud így csúszkálni jobbra-balra, ezért érzem ezt az egészet bizonytalannak így ebben a formában. Viszont 5 pontnál nincs ilyen gond, ha valami azt mondtam 5 éve, hogy az 4 pontos, akor nem tud annyit változni az ízlésem, hogy azt ma már csak 3-nak vagy éppen 5-nek érezzem, számomra ez sokkal időtállóbbnak érződik így.
A fél pontok is nálam ugyanaz, mint a százalékos pontozás, teljesen lekövethetetlen, indokolhatatlan, erre nem lehet egy alátámasztott film véleményt felhúzni. Ilyen 7,5 pontok és társai áh, ez annyira lelkiállapot függő, törékeny dolog, nekem már kiesik az igazságkeresés és lehető leginkább objektivitásra törekvés kereteiből.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Mai "születésnaposunk", aki 20 éves lett:
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
válasz Yodamest #165381 üzenetére
Igen, az első bekezdéssel egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy a szubjektív dolgokról érdemes beszélni, mert konkrétan megfogalmazad, más által érthetővé, hogy miért gondolod úgy ahogy. Ehhez persze érvelni kell, s az érvek bizony már simán lehetnek objektíve rosszak.
10-es skálának pont ez a lényege, hogy tudod melyik pont mit jelent, én erről írtam már többször is, hogy számomra melyik szám micsoda. Ha nincs definíciód még magadnak se, akkor hogy értékelnél? És akkor ugyanezt lehet 5-össel. Amit lehet "interpolálni" 10-esre úgy, hogy 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10, s akkor az 5-ös skáládon egy-egy pontszámon belül vagy rosszabb-jobb. Ami neked hiperpontos az lehet másnak alap, ugye különbözőek vagyunk, ezért szubjektív maga az értékelés. De az előző bekezdéssel legalább közös nevezőre lehetne hozni az értékeléseket. Szó szerint.
Azért "pontosabb" az 5-ös skála mert pont, hogy teret hagy annak a szubjektív megélésnek
De hát az egy bites skála meg végképp ad szubjektív megélésnek teret. Bár nem igazán értem, hogy pontosan mire gondolsz itt szubjektív megélésen. Hisz utóbbi maga a pontozás. Sokan egyébként még fél pontokat is osztogatnak a 10-es skálán.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Yodamest #165381 üzenetére
Még ehhez: mert persze tűpontosan az 5-ös skálán sem fogom tudni megmondani, hogy mindenkinek az a film pont annyit fog-e érni, de a haranggörbe felső hányadát azért elég jól be lehet lőni vele. Egy gyűrűk ura trilógia azért érezzük, hogy nem 1-3 pont közé esik, vagy 4 vagy 5, de még mindig pontosabb erre mondani valamit (ennyi személyes mozgásteret a döntésben megengedhetünk), mint mondjuk 7-10 között mondani egy számot. Ugyanez mondjuk egy Jurassic Park, részemről 5/5, de elfogadom ha valakinek csak 4/5 mondjuk, viszont sokkal jobb ez a bináris döntéshelyzet, mint 4 szám közül választani, ha ezt a felső skálatartományt vesszük most alapul.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz lezso6 #165380 üzenetére
Azzal nem értek egyet, hogy minden szubjektív és kész pont, minden vitafórumot, podcastet be lehet zárni. Ez nem ilyen fekete-fehér. Én inkább úgy képzelem el, hogy van egy egyetemes objektív igazság, ami szimplán az evolúciós múltunkból, társadalmi berendezkedésünkből származtatható és ezt a nagy igazságrendszert/halmazt tudja árnyalni +- XY százalékkal a szubjektív megélés. Ha nem így lenne, nem léteznének marketingesek, nem léteznének reklámok, társadalomkutatók, semmi sem létezne, ha nem lenne valami objektív kiindulópont abban, hogy mit szeretünk és mit nem. A filmekkel is így vagyok, tehát hiszek abban, hogy objektív mércékkel meghatározható, hogy egy film
mennyire jó (körülbelül), és ezt tudja adott mértékkel még árnyalni, az hogy az adott személy hogy nevelkedett, hol nőtt fel, milyen élményeket gyűjtött élete során.Az utolsó bekezdés szintén túl megengedő, megfoghatatlan így. A 10-es skálát illetően sem lehet annyival letudni a dolgot, hogy "hát valakinek ez tetszik valakinek nem", kell egy rendszerezettség, hisz ez a lényege az egésznek nem? Aki a 10-es skálát használja szerintem az sem azért teszi, mert tudatosan végig gondolta a lépcsőket és hogy ez miért jó/miért nem jó, pro kontra érveket sorakoztatott fel egy papíron. Szimplán csak ezt látta régről és ez maradt meg a fejében. Én sokkal tudatosabban nézem ezt, ezért állítom, hogy nem használható praktikusan a 10-es skála, szemmel látható, hogy még aki így is értékel 1-10 az is legtöbb esetben hatalmas bajban van vele, hogy hová is helyezzen el bizonyos filmeket.
Azért "pontosabb" az 5-ös skála mert pont, hogy teret hagy annak a szubjektív megélésnek, amit az első bekezdésben taglaltam (honnan jövünk, mit éltünk meg életünk során) és nem próbál egy hiperpontos konklúziót ránkerőltetni, ami egyébként is egy lehetetlen kísérlet lenne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Yodamest #165377 üzenetére
Ja hát objektív értékelés nincs, meg mindig írtam maga az értékelés módja is szubjektív. A film szubjektív, de ugye nem intézhetjük el azzal, hogy minden is ízlés kérdése, s ízlésről csak pofozkodni lehet, mert akkor ezt a topikot gyakorlatilag be kellene zárni.
Adott az ízlés, valami tetszik, valami nem. Na most ha itt csak a konklúziót írod le, akkor ez gyakorlatilag semmit nem ad hozzá a topikhoz. Érdemes lenne kifejteni, konkretizálni. Persze ezzel már konfliktus, vita kerekedhet, hisz állítasz valamit, ami már nem ízlés kérdése, de hát nem erről kéne szólni a topiknak? Hogy részletesebben kibeszéljük a filmeket, megvitassuk hogy miért látjuk úgy hogy jó vagy rossz?
Neked jól láthatóan a 10-es skálával az a bajod, hogy túl részletes, elég 5 is. Nekem meg (valószínűleg sok másnak is) az 5-ös skála kevés. Megint másnak meg az 5-ös skála is sok, csak egy biten képes értékelni: teccett vagy nemteccet.
-
Yodamest
veterán
válasz lezso6 #165322 üzenetére
Filmértékelések, szubjektív pontszámok, nem létező pontszámok adása, emberi oldal, túlértékelt színészet téma:
Előszó:
Egészen az elejére visszamennék, látom kicsit elfajult a vita, pedig ez egy nagyon jó és elképesztő mély téma és mint lezso-t engem is folyton foglalkoztat. Az értékelések objektivitása, arra való törekvés vagy nem törekvés, egyetemes igazság keresése vagy csak minden a vizsgáló szemében létezik stb. kérdésekről napokig lehetne beszélni, főleg ha normális keretek közötti értelmes vita zajlik.A skála:
Mindig elmondom ilyenkor, hogy ez a 10-es rendszer eredendően rossz, egyszerűen az ember nem tudja kellő módon elkülöníteni fejben ezt a sok pontszámot. Úgy használjuk, mintha muszáj lenne, pedig ez csak egy korábban kitalált rendszer, ami felett eljárt az idő, soha nem volt pontos, nem értem miért erőltetjük magunkra. Saját magunknak nehezítjük meg a filmek lehető legpontosabb osztályzását ezzel a 10-es rendszerrel és mivel számomra mindig ez a cél, hogy a lehető legpontosabban értékeljek, nekem ez totál használhatatlan. Kicsit ambivalens, hogy több a szám és mégis kevésbé pontos, mint egy 5-ös skála, de a pontosságot itt ne a matematikai értelemben vegyétek, hanem emberi, humán értelemben. Egyszerűen nem lehet egy filmet (de zenét vagy játékot sem), ami egy absztrakt mű, ennyire behatárolni, hiszen mindenki más tapasztalatokkal érkezik, mindenki kicsit mást élt meg, mindenki kicsit másnak fogja látni. Teljesen felesleges valamire 7 pontot adnom, amikor az valakinek 6 is lehet vagy 8 is lehet, de akár ettől jobban is eltérhet. Mit jelentenek ezek a pontok, ki tudja ezeket pontosan megfogalmazni?
Na és akkor itt jön be az 5-ös skála, ami szerintem sokkal jobban használható. Én itt pontosan fejben tudom tartani, hogy mit jelentenek az adott pontszámok 1-5-ig és még emlékszem is rá, hogy melyik filmre mennyit adtam, mivel intuitív számomra az egész rendszer. Nem kell azon filóznom, hogy jaj az a bizonyos film most 7 vagy 8 pontos volt-e, hanem tudom azt, hogy igen, egy jó film volt, de nem vájt a lelkembe, tehát 4 pontos. Minden pontszámnak jól meghatározott helye van.Nah egyelőre hirtelen ennyi, majd még a többi témára is áttérhetünk, szerintem ez már önmagában egy elég jól kibontható indulópont.
-
mephi666
nagyúr
válasz Grave_444 #165374 üzenetére
...1-1 rész még saját magával is alig függ össze visszaemlékezve a cselekményt fel tudom nagyjából idézni, a kapocs kb csak Mia Goth a részek közt és a célja, hogy "fuckin star" legyen... de más-más időben játszódnak ezek, totál más az alaptéma és jókora elborulás volt mindkét rész, tele wtf? motívumokkal nekem bejöttek, mert az atmoszféra nagyon megfogott és Mia Goth is fergetegesen jó ....színészként szerintem több van benne, mint Tom Hanks-ben
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz gyuromoj #165372 üzenetére
ez a trilógia vicces lesz egyben, úgy érzem
...az "i'm a fuckin' star" dumát itt is bedobták
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
k-adi
nagyúr
válasz shotika #164679 üzenetére
Dűne: Második rész
Dune: Part Two (2024)Ugyanígy érzem én is, ahogy leírtad. Szép, szép, de jobban mögé nézve ez egy erős közepes. Timothée Chalamet egyáltalán nem mutatta meg színészi képességeit - ha vannak neki egyáltalán, még Zendaya és Rebecca Ferguson is lemosta - pedig előbbi sokszor kendővel, utóbbi pedig fátyollal takarja az arcát és néha
beszél - na ez az oltás Timo-nak.telepatikusan A történet is érdekes lenne meg komplex, árulás, taktikázás, vallás, politika, stb... de mivel nem sorozat ahol lenne játékidő kifejteni ezeket, ezért érezhetően le van butítva minden ilyen: mire beindulna az igazi dráma, már másik jelenet megy.
Az akció jelenetek viszont tényleg jók, azt elismerem, a látvány megvan és a díszlet, kosztümök, ruhák is korrektek, a történet univerzumához passzolók.A spice kapcsán továbbra is van pár kérdés, a
is, akék löttynél is egy WTF dehát kellett valami OP a buckalakóknak, különben negyedóra alatt vége lenne a filmnek.... de azért van jó pár vicces (a dagi főgenya aki csöveken él és kátrányban fürdik, a kopasz pszichopata aki Russell Crowe-nak képzeli magát a Gladiátorból, stb....), logikailag kérdéses akciós jelenet benne, a közelharcoknál inkább táncolnak sokszor, mint harcot imitálnak, nameg ez:féreg-lovaglás The first extractor attack, a number of Fremen attacked the Sardaukar soldiers on foot with numerous casualties. Once the ornithopter was shot down, the extractor was destroyed with long distance weapons, rendering the Fremen land attack and numerous losses pointless.
Sok hibája van a filmnek, viszont vannak értékelhető részei is, (ezért az értékelés az ami..) de a legnagyobb gond az maga a játékidő. Erre nem kell 3 óra. Bőven elég lett volna 2 is, sőt. Én értem, hogy tök jó a homokban korcsolyázó mozdulatokkal sétálni előre, legalább lehet sok meme videót készíteni belőle később tiktokra de ha kicsit is őszinték vagyunk és nem elvakult rajongóként nézzük a filmet, akkor jó pár töltelék jelenetet ki lehetne vágni a kukába és semmi nem változna az összhatáson. Szóval olyan magas pontszámot nem adnék neki, mint amivel most fut a neten, se nem masterpiece
Na talán majd a Part 3[ Szerkesztve ]
-
válasz myckey #165369 üzenetére
Pl Jim Carrey, Robin Williams, Bruce Willis. Ők a jó színész kategóriában vannak, csak sok szemetet vállaltak el. Tom Hankshez hasonló egyébként a másik Tom, Cruise. Mindkettőnek szerethető karaktereik és filmjeik is vannak, habár Cruise-nak azért kevesebb, s neki nincs szerintem egy kiemelkedő szerepe sem. Nagyobb a füst, mint a láng. Amúgy csomó ilyen tehetségű, csak névtelen színész van. De nem tudom a nevüket, hisz ugye közepesek és nincs hype, így nem maradnak meg. Annak a nevét jegyzed meg aki jó vagy népszerű. Pl ott van George Clooney. Jó színész, de nem egy nagy szám, mondjuk nálam Tom Hanks felett van továbbra is. Tom Hanksnél van pár kiemelkedően jó szerep, de úgy általában, átlagosan gyenge szintet szokott hozni. Lásd pl most legújabban a Man Called Otto. Ezt az szerepet az eredeti svéd sokkal jobban hozta. Hollywoodon belül meg egy Clint Eastwoodhoz (Gran Torino) hasonlítva ég és föld. Pedig Eastwood sem egy zseni színész, mint a fenti listán lévők.
De nézzük alulról is, itt is a népszerűbbekkel nyilván. Pl Vin Dieselnél jobb színész Tom Hanks. Ahogy a legtöbb klasszikus maszkulin színésznél is, mint Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Dwayne Johnson és társaik. Mondjuk Jason Stathemnél már nem olyan biztos... De a nyálas romantikus gagyikban szereplő Adam Sandlernél biztosan. Meg Ben Stillernél is valamivel.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz OPiiPO #165363 üzenetére
Edward Norton, Gary Oldman, Sean Penn, Al Pacino, Robert De Niro, Daniel Day-Lewis, Jack Nicholson, Dustin Hoffmann, Brad Pitt, Christian Bale, Kevin Spacey, stb. Soroljam még? És ezek nem kicsit jobbak, hanem nagyságrendekkel, a legjobb férfi színészek hollywoodon belül.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz OPiiPO #165363 üzenetére
...Tenet után Tom Hanks lesz a következő téma, amit időnként be lehet dobni, ha leül a topik?
...saját listámon én sem tenném a tetejére: szerintem is vannak olyan szerepek/karakterek, amire nem lehet nála jobbat találni, viszont nem mondanám sokoldalúnak... ha szigorúan színészként vizsgáljuk, akkor pl egy Ethan Hawke-ot jóval magasabbra raknék, mert ő pl akármilyen karaktert kap, kihozza belőle a maximumot nem mondanám semmiképp rossznak, de ő nálam karakterszínész, aki bizonyos típusokból kihozza a maximumot, de ha kikerül a komfortzónájából, abba könnyen belesül
-
-
totron
addikt
válasz lezso6 #165361 üzenetére
Ha idézném elfogadnád nem rendben lévőnek a választott hangnemed...? Naugye.
Jó, engem is érdekelnek a mozgatórugók, de a tiszteletet ne hagyjuk el a kíváncsiság közepette.
Nálam pl. van amit elvből nem seedelek vissza, pl. az erőszakra épülő szarok ilyenek. Rossz belegondolni miféle lelkivilágokat szolgálnak ki így. Más meg bosszúnullázkodik magában, elvégre is skálán belül nincs igazán ütős elutasítás vagy imádás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz totron #165360 üzenetére
Egy élmény így beszélgetni, hogy nem támasztod alá az állításaid...
Komolyan, engem nem érdekelnek az emberek személye, csak véleményük, ezzel is szeretek foglalkozni. Meg a jelenségekkel, ezeket írtam le. Ha valaki esetleg magára ismer bennük, az nem azt jelenti, hogy bajom lenne a személyükkel vagy szar emberek lennének. Legfeljebb a véleményükkel vagy annak megalapozottságával illetve a jelenségekkel van bajom, ezt miért ne lehetne szóvá tenni? Erről szól a fórum, eszmecseréről.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz bitblueduck #165357 üzenetére
A 0 csak mellékzönge volt itt.
(#165358) lezso6, baj, ha nem látod.
-
válasz bitblueduck #165357 üzenetére
Nem is feltétlenül közös nyelv, mert az 1-10 értékelés kiosztása is szubjektív. De ez tök oké, nekem inkább az a bajom, amikor egy sima nem tetszik 0 pontos lesz, ami nincs is a skálán.
Egyébként nálam az első Dune egy 7-es.
[ Szerkesztve ]
-
válasz totron #165355 üzenetére
Pontosan hol személyeskedtem? Mert láthatóan neked már sikerült, hisz már rögtön arról beszélsz hogy nekem biztos tudsz napom volt. És ez baromi szomorú ám, amikor érvekre reagálás helyett ez megy...
-
bitblueduck
senior tag
válasz totron #165355 üzenetére
Annyiban azért igaza van, hogy kommunikációhoz kell egy közös nyelv. Pl általánosan elfogadott, hogy 1 és 10 között (beleértve a határokat is) pontozunk. Aztán jön Anakin Skywalker és azt mondja 0 pont mert nem szereti a homokot akkor előfurdulhat, hogy valaki ezt furcsállja
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
totron
addikt
válasz lezso6 #165348 üzenetére
Emberileg elég minőségtelenül tolod, ha már itt tartunk. Nem tudom mi a bajod az emberrel vagy a témával és nyilvánvalóan azt hiszed, hogy a személyeskedésbe nem nyúlik át a reakciód, pedig de. Oka gondolom nincs a toxikus légkörkeltésnek, csak rossz napod van. Abba is lehet hagyni. Semmi bonyolultat vagy hülyeséget nem írt a felhasználó.
-
eeXaa
addikt
Dune Part Two
- Masterpiece -
myckey
veterán
válasz lezso6 #165350 üzenetére
Végigmentem az Arni hasonlaton, látom hova futott ki a dolog... de akkor is durva volt együtt olvasni
persze Svarcit bírjuk, meg a munkásságát, úgy en bloc..lifetime
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
válasz myckey #165349 üzenetére
Nincs baj. A túlértékeltségével van, azt meg leírtam, hogy látom. Arnold csak amiatt jön a képbe hogy szintén népszerű és sok jó filmben szerepel. Ennyi, ebben hasonlítanak csak. És azért jó példa, mert kb minden másban más, így érthető mire gondolok. Már ha erre van igény, nem pedig a szándékos félreértésre...
-
myckey
veterán
-
válasz arcitec #165346 üzenetére
Milyen érdekes, hogy az "ez csak ízlés", mint érv mindig pont akkor jön elő, amikor valaki nem tudja megindokolni az álláspontját. Egyébként sem egyenlő minden vélemény, pont az indokolás minősége miatt, függetlenül attól hogy egyetértek-e vele.
-
negyven2
veterán
Fly Me To The Moon - Official Trailer
Starring Scarlett Johansson and Channing Tatum, 'Fly Me to The Moon' is a sharp, stylish comedy-drama set against the high-stakes backdrop of NASA’s historic Apollo 11 moon landing. Brought in to fix NASA’s public image, sparks fly in all directions as marketing maven Kelly Jones (Johansson) wreaks havoc on launch director Cole Davis’s (Tatum) already difficult task. When the White House deems the mission too important to fail, Jones is directed to stage a fake moon landing as back-up and the countdown truly begins…
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
arcitec
addikt
válasz lezso6 #165336 üzenetére
Látod látod, a TE véleményed ugyan mitől lenne másabb, mint a "kollégák" itteni véleménye is? (eme témában ). Mind mind csak és csak is egy véleményecske. Semmi több. Nem több mint ízlés, éppen akkori hangulati érzések alapján vélemények.
Etalonként tekinteni, balgaság lenne, még a komolyabb kritikákra sem minden esetben igaz, az igaz. Te hagyjuk is, mert ez már lassanként személyeskedésbe megy át! OK?[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
mephi666
nagyúr
...magyar címe: szörnyűség... hát az... már az első 5-10percben adja magát, hogy miről fog az egész szólni... láttunk már ilyen sztorit 20féleképp... ez egy vérszegény próbálkozás volt Christina Ricci, a "60-as évek amerikája atmoszféra" és néhány zene volt csak értékelhető az egészből...
amikor előkerült a főszereplő bulidoboza a vodkás üvegekkel és cigivel, akkor sejthető volt, hogy a film nagy részét flashelni fogja "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
totron
addikt
válasz lezso6 #165336 üzenetére
Meg amikor egy színész miatt néznek meg egy filmet... Nem egy nagy kedvencről van szó, aki amúgy tehetség is mellé és bizonyított már, hanem jól néz ki, és ennyi elég. Egy 8 éves szintjével beülnek moziba/torrentbe, nem értik a filmműfaj lényegét.
Pontozás témában felesleges kiforgatni a kollegát, aki eltér az átlagnézőtől - ami valljuk be, egy meglehetősen homogén eszköztárra bukik - ott valóban teljesen más, egyéni pontszámok jönnek ki: meg lehet a maga bája egy 5.5-nek is, ahogy erős fájdalmat idézhet elő egy 7.5 is. Ettől még nem tévesztődik szem elől egy imdb medián mivolta. Úgyhogy sikerült beletalálnia.
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #165339 üzenetére
Nagy Feró tökéletes lett volna: minden felfedezésnél bedobhatta volna meglepődöttségében a klasszikus "eszemf*szommegáll"-t
-
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #165337 üzenetére
40 évesen 70nek nézett ki
...hitelesség kedvéért ki illett volna a szerepre? Balázs Péter?
-
devil-k
nagyúr
Semmelweis
7.5/10
Ez egy elég jó magyar film lett, tetszett. Igényes képi világ, vágások stb.Bár nem értem, külsőre miért kellett úgy bemutatni ezt az embert, aki sosem volt. Azt sem értem, miért kellet mindig kb. úgy beállítani, mint Rick Grimes-t a Walking Deadből. Valahogy így:
- mozi bolondéria -
-
válasz arcitec #165330 üzenetére
De hát pont ez a probléma, hogy ez nem igazán értékelés, ha még az 1-10 skálába sem sikerült beletalálni, nemhogy definiálni legalább magadnak, hogy a skálán melyik érték mit jelent.
Tom Hanks az egyik legtúlértékeltebb színész, legnagyobb jóindulattal is közepes. Itt az a probléma, hogy az emberek nem tudják elválasztani a színészi tehetséget az általa játszott karakter felé érzett szimpátiától. S akkor így lesz akár Adam Sandler is jó színész. Persze azért Tom Hanksnak volt néhány többé-kevésbé erős szerepe (pl Forrest Gump, Betörő az albérlőm), de amúgy a legtöbb helyen max a tűrhető szintet hozza, rengeteg jobb színész van nála. Csak Tom Hanks egy nagyon ismert név. Olyan mint a mókus: nem sokban különbözik egy átlagos patkánytól, viszont kurvajó a PR-ja.
Hasonló keveredést látok abban is, hogy ha egy film jó, akkor azt a főszereplő színésznek tudják be. Mintha nem létezne olyan, hogy rendező, író, producer. Tom Hanksra visszatérve: ő rengeteg jó filmben játszik. De ettől nem lesz jó színész senki, csak legfeljebb jól ismert. Arnold Schwarzenegger is több jó filmben játszik, de amúgy meg a legrosszabb színészek egyike, s ennek ellenére szerethető. Ahogy Tom Hanks is.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cyberkind #165333 üzenetére
én bírtam Jason-t is: '80as évek B slashere... ...és igen, a 3. részben kerül elő asszem a maszk
1. részben anyja gyilkol, 2. részben lisztes zsák van a fején, utána jön a maszk, ami a védjegyévé válik "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
tag
Friday the 13th
Péntek 13Pár éve sikerült már megnéznem, csak nem írtam róla semmit. Úgyhogy most felfrissítettem az emlékeimet. Kellett. Mert nincs benne semmi újszerű, sejtésem szerint, akkoriban sem számított újdonságnak. Talán csak a gyilkos leleplezése okozhatott némi meglepetést (főleg nekünk, akik a Péntek 13mat a hokimaszkos Jasonnal azonosítjuk). Egész addig, debil rövid nacis félmeztelen fiúk, melltartó nélkül futkározó lányok, sok vér és mészárlás.
A film a 4. percben megejti az első gyilkosságot és utána sem ül se túl sokat pihenni. A maszk munka kvázi rendben van, az ijesztések, gyors kaszabolások is sikeresen felráznak, ha a felvezető percekben bealudna az ember. Egynek jó volt, de egy Rémálom az Elm utcában féle kreativitásnak, itt nyoma sincs.
Friday the 13th Part 2
Péntek 13: II. részEzt a vértelen szart. Pedig, a flashback jelenetet kivéve, hangulatosan kezdődik. Egy snittes, "vágatlan" jelenetben nézhetünk végig egy iskolás drámai szakkör hakni jelenetét, majd MACSKA!
Viccet félre téve, a kamerakezelés némileg javult, a vágás viszont értékelhetetlen szintre süllyedt. A maszk, praktikus effekt munka, ha volt is, a fehér vágás áldozatául esett, úgyhogy semmit érdekeset nem látunk a filmben. Csak néhány debil gyereket újra, akik kínosan lassan, a fehér vágás által kiíródnak a filmből. A végén van egy zsákos Jason, aki a széken lábujjhegyen állva ijeszgeti az embereket, de aztán már a rendező is megunja az egészet, és abbahagyja a rendezést.
Még két részt letervezek zavarni, most már remélem előkerül a hokimaszk és vele együtt valami élvezhető trash élmény is, mert ez így nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
proci985
MODERÁTOR
A History of Violence (2005)
Jó színészek, jó rendezés, szögegyszerű sztori, sallangok nélkül elmesélve. Gyakorlatilag egy eléggé véres maffiathriller.
Cronenberg a body horrort néha mind horrorra cseréli és az emberi pszichére fókuszál. Valahol ez a film az Eastern Promises párdarabja. Az Eastern Promises viszont sztorira és kidolgozottságra sokkal kiforrottabb, míg a History of Violence egy nagyon véres 90s TVfilm feelingjét hozza néha, pár kifejezetten jó színész ellenére is.
6/10. Pár kifejezetten jól megcsinált jelenet ellenére ez Cronenberg egyik gyengébbje.
#értékelés
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
arcitec
addikt
válasz lezso6 #165322 üzenetére
Nézd, különösebben nem is akartam a matek szerint értékelni, - úgymond szakszerűen értékelni - nekem abszolút nem tetszett, sőt nagyon nem tetszett semmiképp ennél többet nem ér nálam, egyébként alant is írtam miért nem. De ez nehogy már bárkit is minősítsen.
OK? U.I: Apropó van, hogy van akinek Tom Hanks nem jön be, és van akinek meg egy nagyon jó színész, mint szerintem is. Az meg elkerülhetettlen egy hosszú karrier során, hogy ne legyen egy olyan film, ami talán nem rá íródott. De hát egyénként is kinek a pap, kinek a papné.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Miklós315 #165328 üzenetére
nem dokumentumfilmet vártam: rendes filmként is fel lehetett volna jól építeni úgy, hogy hű maradjon az életrajzához és elvinni a végére dráma irányba ezektől az arckaparós kliséktől nem lett jó film...
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #165326 üzenetére
...most vissza kellett keresnem, mikor is láttam: még karácsony előtt... tippre 1-2 hónapot mondtam volna, mert teljesen kiesett.. cselekményből pedig semmit nem tudnék felidézni ...csak az rémlik, hogy hosszú volt és baromi unalmas
-
paatrick
őstag
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (2023)
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & SnakesAtyagatya ezt a semmit
Anno olvastam a 3 könyvet, az első jó, a második már küzdelmes, a harmadikat meg csak muszájból toltam végig hogy tudjam mi a sztori vége. A filmek kb hasonló utat járnak be bár még így is rosszabbak a könyveknél.
Szóval ebből már úgy voltam elég lesz a film is, a könyvet nem olvasom el.Elég nagy csalódás ez a film, amolyan Harry Potteres receptet szeretett volna eladni az írónő miszerint itt minden összefügg és ő már mindent kitalált előre. Na a valóságban ez úgy jött le hogy volt 1db dala és aköré próbált összeszenvedni egy sztorit, beleerőltetni karaktereket vagy inkább csak neveket a 3 könyvből (Tigri, Heavensbee, Flickerman). Sikerült ezt úgy megoldania hogy szinte semmi mélységet nem tudott adni Snow karakterének, se magának a játéknak, se a játékmesternek.
Szóval csináltak egy filmet ami igazán semmit nem ad hozzá az előző háromhoz(négyhez).
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz Miklós315 #165301 üzenetére
na, végignézve és reggeli kávé közben tömör életrajzot olvasva a film valóságalapja a következő:
Semmelweis tényleg bécsi kórházban dolgozott, ahol elég rossz volt a születési/halálozási arány... sokkal rosszabb, mint a lefitymált bábaképzőben... pedig oktatókórházként sokkal jobb arányt kellett volna produkálni tényleg Klein volt a kórházvezető... tényleg vérmérgezésben halt meg a csehszlovák cimborája... tényleg ő kezdte kutatni, hogy mit csinálhatnak rosszul és jött rá, hogy sokkal komolyabb fertőtlenítésre van szükség, mivel boncolást is végeznek elég gyakran és ezáltal szépen megfertőznek sok egészséges pácienst is és tényleg rühellték: részben a magyarsága, részben pedig amiatt, hogy a felfedezésével kb megvádolta az orvosokat, hogy tudtukon kívül ők okozzák a megbetegedéseket ...ami kimaradt a filmből és érdemes lett volna vele foglalkozni: a későbbi, budapesti évei, majd végül a döblingi halála, ami körül elég sok kérdés merült fel (kb félholtra verték több soron, csontjai törtek és ezek következményben, ellátás hiányában vérmérgezésben halt meg...) ...viszont kaptunk (de én speciel nem kértem) rétestésztaként nyújtott faék sztorit... felesleges szerelmi szálat... összecsapott oknyomozást, ármánykodást, bénán bekiáltott "ő az anyák megmentője" szlogent én ebből a 2 órából kivágtam volna legalább 1.5-et és helyette bemutattam volna a korábbi éveit, majd a későbbieket, egészen a haláláig... ahol a film véget ért, az nálam az első fele lett volna tényleg jó, hogy készül ilyen témában magyar film, viszont a megvalósításnak nem ilyen elb*szottul klisés, magyarnak kellene lennie [ Szerkesztve ]
-
válasz arcitec #165317 üzenetére
Ez a hozzászólásod leginkább azt jelzi, hogy nem tudsz értékelni. De ne értsd félre, nem kell hivatásos kiritikusnak, pláne nem Puzsérnak lenni hozzá. Csak le kell tisztáznod magadban, hogy az 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 értékek mit jelentenek számodra.
Tehát 10-es skálán 1-től értékelünk, nem 0-tól. De ha nagyon erőltetni akarom, akkor a filmes skálán a nullás értékelést az veszi fel, ami nem film. Nem nagyon szar film, hanem tényleg tényleg olyan, ami nem film, tehát pl filmes skálán 0/10 pl egy lapra szerelt bútor, gumicsónak, tölcséres fagylalt, eeXaa, stb.
Na de az 1/10 is már olyan, hogy mindent el kell rontani benne. Mindent is. Technikai oldalon a rendezés, színészi játék, látvány, zene, stb mindennek gagyinak kell lennie. A forgatókönyvnek borzalmasan rosszul kell lennie megírva, hemzsegve a hibáktól. Tartalmilag nullának kell lennie. Az 1/10 már gyakorlatilag annyira rossz, hogy érdekes. És nagyon ritkák az ilyen filmek, mert kimagasló tehetségtelenség, elhivatottság és szerencse is szükséges ahhoz, hogy a fenti követelmények megvalósuljanak.
Hogy legyen példa is, 1/10 az Álom.net meg Kis Vuk. Ezek a filmek ténylegesen nézhetetlenek, röhejesen rosszak. A Dune-t ezek mellé raknád?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
arcitec
addikt
válasz Narxis #165318 üzenetére
Írtam, hogy nem kell besértődni. Nálam nézhetetlen kategória. Még is mi fogott volna meg benne? Semmi, olyan nem történik ami katarzist váltana ki. Látod ez itt ezzel a baj, de ha neked tetszett heuréka örülj és ne bánkódj bosszankodj más véleményén.
U.I: A neten fel lehet kutatni, nagyon is reális és jól megfogalmazott véleményeket, sajna az nekem nem megy(nem vagyok egy írói véna), hogy ennél jobban kifejtsem.
Majd talál lesz olyan is akár itt is...[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz arcitec #165317 üzenetére
Speciel mint a Dune nálam 0 pont
Szerintem nulla pontot a nézhetetlen filmeknek adunk, lol.
#165319 jó megpróbálok lenyugodni...
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
arcitec
addikt
A film értékelésekkel az a baj, hogy a legjobban megosztó, jobban, mint pl a zene.
Az, hogy x embernek 10 pont y embernek 0 pont nem mond semmit. És ez az átlagos emberek értékelése. Kinek a piros, kinek a kék. Persze mint az imdb így mérhetik(így is) a nézőség érdeklődését és a többségnek készülnek a produkciók.
Speciel mint a Dune nálam 0 pont. Semmi értelmezhető tartalom, a látvány sem fogott meg. Sivatagi por töményen stb ..De nem kell senkinek besértődni, ez csak egy vélemény.
Egyébiránt vannak filmkritikusok, akik tanulják és a tehetségükkel sokkal reálisabban tudnak megítélni egy produkciót. Persze, ahhoz egy nagy adag tudás/tehetség szükséges, mert nem minden kritika igazán megfelelő.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Narxis
nagyúr
Dune: Part Two
10/10-et akartam adni de inkább 10/9. A látvány odacsap de Mondjuk így is majd 3 óra a film, érthető, hogy ha ezt kicsit jobban cifrázzák akkor túl megyünk a 3 órán is.a nagy félelmetes fremenekről kiderül, hogy könnyen vezethető nép. "As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Miklós315
aktív tag
válasz Rigormortiis #165312 üzenetére
Jó, hát és fejben tudtam, mire gondolok, nektek nehezebb a távolból lekövetni
Kategóriákra értettem: "5-ös" film, "7-es/8-as" film. Polcok, szintek, minőségek (már az imdb-pontozás értelmezés függvényében).Szóval gyengébbre értékelt film tetszett már jobban mint magasabbra pontozott (hype-olt) film.
"Szerintem."
-
nagyúr
válasz lezso6 #165310 üzenetére
Egy szót nem írtam a haranggörbéről
Ez a fajta majdnem totális polarizáció szerencsére azért nem sok filmre jellemző, és nem akkor szokott jönni, amikor a film megvalósítása megosztó, hanem amikor a film középpontjában lévő téma megosztó, esetleg kiemelten rossz esetben a film készítésében résztvevő emberek maguk a megosztók. Az első eset eleve nehéz pálya, úgyhogy ott sanszos, hogy nem sikerül jól a film. A második eset meg filmről filmre más lehet - ha valaki a cancel-culture céltáblája lesz, akkor simán belefuthat ilyenbe a filmje, minőségtől függetlenül. Nem tudok hirtelen ilyen valós példát előhúzni, de ha pl. a Dilbertből most készülne animációs sorozat, az vszleg erre a sorsa jutna.#165311 Miklós315: megbízható sosem volt, legfeljebb első indikációnak volt használható, 70-75%-os hitrate-tel. Most ez romlik tovább. Miután az 50% a totál random, túl sok tér már nincs romlani...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
válasz gbors #165309 üzenetére
Inkább a haranggörbe-fixáció mehetne a kukába. Függetlenül attól, hogy tényleg probléma van az értékelésekkel. De érdekes módon, ami ennyire megosztó az kb mindig hulladék film szokott lenni. Vannak egyáltalán pozitív példák? Abból hirtelen a Joker jutott eszembe, de az IMDB-n most épp TOP #81.
-
nagyúr
válasz Miklós315 #165304 üzenetére
Lassan mehetnek a kukába az IMDB-s pontok amúgy minden olyan filmmél, ami bármilyen megosztó tulajdonsággal rendelkezik - a pro-réteg megszórja 10-esekkel, az ellen-réteg meg 1-esekkel, és az egésznek semmi köze nem lesz ahhoz, hogy a film milyen. Ráadásul a MvS esetében még az sem tűnik jó megoldásnak, ha a röhejes arányú 1-est és 10-est kidobod - az összes többi szavazat is egy inverz haranggörbét ír le, ami statisztikailag kb. a nonszensz kategória.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem, nem láttam még.
Ja értem.⭐ Stella
-
-
Miklós315
aktív tag
válasz radi8tor #165305 üzenetére
Láttad a filmet? Csak mert úgy könnyebb, mint ha úgy magyarázom, hogy nincs meg az élmény.
Én elsősorban a színészekre hárítom ezt a minőséget, így adták át a szerepüket (szerintem rosszul). Hovatovább professzortól az utcalányig mindenféle karakter felvonul."Szerintem."
-
Az idei Most vagy soha, avagy a Petőfi-film 1.8/10-re áll az IMDB-n. Persze ebben lehetnek politikai indulatok is, de simán elképzelhető, hogy ilyen rossz. Katasztrófa-turizmus jellegű nézése végülis megérheti.
-
mephi666
nagyúr
...este elkezdtük, de késő volt és kb fél órát haladtunk vele: eddig érdekes a téma ...eléggé megkoptak az ismereteink és azon agyaltunk, hogy....
spoiler:
Semmelweis = penicillin és ő az "anyák megmentője"?
Szent-Györgyi = c-vitamin?"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Miklós315
aktív tag
Annyira jó, hogy jó témákról készülnek manapság magyar filmek, de annyira jó lenne, ha végre JÓ filmek készülNÉnek.
A technikai háttérstábon kívül az egész magyar film"szakmát" (rendezők, írók, színészek) el kéne kergetni a fenébe.A nők hisztis ripacsok, a férfiak modoros pozőrök, a fele ráadásul beszédhibás, a sztorivezetés aránytalan, ebből adódóan feleslegesen túl hosszú a film, több jelenet csak úgy van egymást követően, mert miért ne (pl.
, stb.... érthetetlen koncepció), a rendezés - gyanítom - igen sok hibáért felel (pl. színészvezetés).a báli - amúgy is kiugróan túlzó - gégemetszést követő jelenet után, mintha mi se történt volna, sétálnak az utcán tök másról csacsogva
Kár az egészért.Az Aranybulla gyász, a Tündérkert siralom, a Semmelweis pocsék, a Most vagy sohára már reményem sem maradt...
Kiábrándító, elkeserítő.#értékelés
"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest