- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
gbors
üzenetére
Te írtad hogy "fogták a Nagy Hollyowoodi Drámakalapácsot, és belevertek vele mindent ugyanabba a halálosan unalmas sablonba."
Én erre írtam hogy miért lenne ez unalmas sablon? Semmi köze nincs a hollywoodisághoz hiszegy csomóan elvesztek, majd előmásztak a romok alól Nagaszakiban meg Hiroshimában is karcolásokkal. Aztán meg meghaltak 2 hónapon belül sugárbetegségben. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
gbors
üzenetére
mikozben nezem az ertekelesedet, es magaban az, hogy neked a vege kivetelevel 9 volt, az azt jelenti, hogy nekem is erdemes lenne megnezni

par embert en is kb kovetek itt a topikban, az egyszerre imadja az agyatlan akciot / tavolkeleti dramat / europai arthouset egy eleg ritka kombo.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
gbors
üzenetére
Hát én ezeket már csak szőrszálhasogatásnak érzem, abszolút nem éltem meg ilyen tragikusnak a dramaturgiát egyik esetben sem.
Ezer és egy film van, ami hasonló elemeket használ a feszültség fenntartására, de ennél sokkal rosszabbul. Részemről túltárgyaltuk.Ami jobban zavart a végén
az a civil flotta hősies megjelenése, az nagyon Star Wars-szagú volt nekem.
Valamilyen szinten értem a célját (civil lakosság hozzájárulása egy háborús helyzetben bemutatása), csak nem így valósítottam volna meg. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
1. Hogyne kellett volna,
utolsó utáni pillanatra készült el, és elb***tak ki tudja, hány napot a kereséssel 
2.Godzilla éppen ráfordult célozni a hősugárral - a szája minden volt, csak nem mozdulatlan. Oda úgy beletalálni még folyamatos, last minute kontrollal is kemény lett volna. #166683 lezso6: mások a hangsúlyok, csak ennyi. Én az első felét imádtam, a második felének a hülyeségei meg nem zavartak vészesen.
#166687 paatrick: Jesszusom, hol írtam ilyet?
Noriko teljesen jó volt .- csak a halála / feltámadása lett elrontva -
válasz
myckey
üzenetére
Pont ez az, hogy a japán stílus felemás, egyértelmű, hogy amerikai piacra készült.
Engem egyébként pont az egész elegye fogott meg, ahogy ábrázolták az időszakot, beleszőtték a karakterdrámát és megfejelték Gojiraval.
Igen, ez a plusz, még ha nincs is normálisan kifejtve, enélkül max 5 pont lenne nálam.
-
myckey
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
De azért a japánoknak van egy sajátos habitusuk, ami visszaköszön itt is. Ami a redezésre, játszásra, karakterekre értendő. Inkább ezt emésztik meg nehezen, többen. Ezt ki lehet vetíteni egyes esetekre.
Engem egyébként pont az egész elegye fogott meg, ahogy ábrázolták az időszakot, beleszőtték a karakterdrámát és megfejelték Gojiraval .
-
válasz
myckey
üzenetére
Gbors leírta spoilerben, pontokba szedve a lényegi problémákat.
Ha nincsenek a fenti gagyiságok, akkor simán megvan egy 7-es. Ha a háborút, s annak következményeit jobban kifejtik, s nem ennyire infantilis, akkor 8-as is. Illetve a Joker szint se lehetetlen valószínűleg, akkor ugye 9-10.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
gbors
üzenetére
De meglett az ember, szóval nem kellett B-szerelőt keresni.
Most erre mondhatnám azt, hogy tuti találtak volna (doki mondta is, hogy vannak mások), de nem arról szól a film.
A második pontodhoz érdemben nem tudok hozzászólni,mert nem vagyok pilóta, kamikaze meg végképp nem, de azért láttam és olvastam már az első világháborúból is cifra helyzeteket, amiket expert pilóták megoldottak. Ha elfogadjuk, hogy Shikishima egy jó pilóta volt akkor el tudom képzelni, hogy betalál még utolsó pillanatban katapultálva is egy nagyrészt mozdulatlan célpontba. -
válasz
gbors
üzenetére
A lényeget jól összefoglaltad.
Szvsz Noriko halála nem felesleges, viszont gagyi a megvalósítás, ahogy ellöki főszereplőnket. Vetődhetett is volna vele. 
Amúgy ez poén, hogy kb egyetértünk, de ami nálad 8-as, az nálam csak 6-os.
Lehetett volna 8-as ez a film, szvsz az eleje egy nagyon erős 7-es. Aztán elkezdődtek a bajok sajnos, pedig alapvetően jók az alapok, csak ilyen gagyi gyermeki szintre van lehúzva, ugye nem véletlen a PG-13. Szinte semmi vér nincs benne, de a Godzilla eltapos meg a szájába vesz embereket, utóbbi egy kicsit mókás, nonszensz módon történik. Van egy romantikus szál (still better than Twilight
), de egy csók se történik meg, habár ez nem baj (lásd Blood Diamond / Véres Gyémánt). Az mondjuk meglepő volt, hogy kvázi háborús film, de senki sem iszik vagy dohányzik. 
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát, az első az elég necces gondolat, de tegyük fel
Az OK, hogy ő miért ezt a szerelőt akarta, de mindenki más miért volt ennyire tehetetlen? Sehol nem volt egy B-szerelő, ha esetleg nem találja meg a régi ismerősét. A repcsi pedig nem csak a kamikaze-tervhez kellett, kulcsszerepe volt a süllyesztésben is.
Utolsó: igen, ez lett volna a lényege, de a túltolással elrontották.Egy 50-100 méteres hadihajóba bele lehet úgy repülni, hogy előtte katapultálsz, a párszáz méter magas Godzillába szintén, viszont Godzilla 3-4 méteres szájába nem. Pont ezek miatt írtam, amit eredetileg írtam - látszott, hogy próbálkoznak épeszű keretek között tartani a dolgot, és nem is lett katasztrófa, de az én ingerküszöbömhöz képest eléggé szétcsúszott és itt-ott átment kreténbe. Belefért (összességében adtam neki egy 8-ast), de nem károk nélkül.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
gbors
üzenetére
Egyes ponthoz:
neki nem az ország megmentése volt a lényeg, hanema saját békéje, ahhoz meg kellett a szerelő. Egyszer sem beszélt arról, hogy na majd ő lesz a hős, a megmentó, csak azzal foglalkozott, hogy ezzel megtalálhatja a nyugalmát végre évek után. Ráadásul mindenki bízott a süllyesztős terv sikerében, szóval ekkor még az egész önfeláldozás értelmetlensége is ott volt a pakliban, mint a háborúban is.
Utolsóhoz:pont ez volt az egésznek a lényege, hogy ha van katapultülés, akkor nem 0% a túlélési esély, de nem volt (remek fricska a német felirat a háttámlán). Ahogy Godzillába bele tudott repülni, úgy a háború során is bele tudott volna bármilyen hajóba és túléli. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én ezeket értem, meg nem értelmeztem semmit fordítva, csakhogy:
- Az első pontnál a hős "feloldozásának" alá lett rendelve az ország megmentése, ha nem találja meg a csókát, akkor nem lett volna szerelő. WTF?
- Pontosan ezért írtam, hogy külön-külön működött volna a két dolog, de összekombinálva egy katyvasz lett. Amit leírsz, az teljesen OK lenne akkor, Értem a szándékolt üzenetet, csak túl lett tolva, és így pont nem érte el a kívánt hatást.ha a végén nem egy 0%-os túlélési eséllyel rendelkező küldetésbe ül bele, amit aztán mégis túlél. -
Bad Pritt
félisten
válasz
gbors
üzenetére
Az első spoileres pontodat nyugodtan ki is húzhatod,
mert nem azért kellett ő a repülőhöz, mert olyan jó szerelő, hanem mert Shikishima attól várt feloldozást, hogy őt bevonja és megmutatja neki, hogy most már kész feláldozni magát. A doki mondta, hogy vannak más szerelők is és nem is értette, hogy miért pont ez az ember kell.
Az utolsó pontoddal sem értek egyet, pont fordítva értelmezed a film üzenetét.Az egész egy nagy kritikája volt a japán 2. vh. hadvezetésnek és szó szerint ki is mondatták az egyik karakterrel, hogy az emberi élet értéktelen volt a hadseregben és Godzilla ellen ne legyen az, mert akkor semmi értelme az egész küzdelemnek. A lényeg nem az volt, hogy fogadja el a kamikaze feladatot hazaszeretet, fanatizmus, vagy csak a társadalmi nyomás miatt, hanem épp ellenkezőleg, ismerje fel azt, hogy ez egy rossz hozzáállás és küzdjön valamiért, amit utána meg is élhet. -
válasz
paatrick
üzenetére
Nekem a fő bajom az volt, hogy egy órán keresztül karakter és dramaturgia terén viszonylag szabadon csapongott ide-oda a film, ami teljesen rendben is volt, aztán egy adott ponton fogták a Nagy Hollyowoodi Drámakalapácsot, és belevertek vele mindent ugyanabba a halálosan unalmas sablonba. Sorolom a teljesség igénye nélkül - nyilván spoilerrel:
- Hősünk találkozik egy random szerelővel egy random szigeten - akiről aztán kiderül, hogy véletlenül akkora spieler, hogy csak ő lehet a kísérleti repcsi befejezője és az ország megmentője - Noriko jó dráma közepette, de végső soron totál feleslegesen meghal - aztán feléled. Aztán kiderül, hogy mégis halálra van ítélve. - Godzilla ellen mindent bevetnek, amit lehet, de semmi nem ér semmit. Aztán jön Lone Starr hősünk, és megoldja. Vagy mégsem - horror klisé #1. - A fentihez kapcsolódva, hősünk hosszú agónia végén szembenéz "szégyenteljes" múltjával, felvállalja kamikaze gyökereit, és... életben marad. Ez a két dolog amúgy külön-külön működött volna, értem az üzeneteket benne, de összekombinálva ordítóan bénának hatott. Ezek csak a nagyobbak, egy csomó apróságot lehetne még idehozni. Nem tették tönkre a filmet, mint ahogy azt Hollywoordban megszoktuk, de azért lerontották.
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
ebben a filmben szó szerint mindent ki akarnak maxolni
25 percnél kicsit meg kellett állítanom, hogy emésszem az eddig látottakat- nincsenek normális férfikarakterek, kb csak cápakajának vannak benne
- a nők okosak, bátrak, mindent megoldanak (és nem halnak meg)
- a nők jó célokért küzdenek
- amikor egy női páros egyik tagja merüléshez készült, mondtam hogy "már csak leszbicsók hiányzik ide" ...azonnal megkaptam
ja és az is egyértelmű volt, hogy nő nem halhat meg, mert okosabb annál... így is lett
- és akkor most jött a rendőrök női főnöke pluszba
- a motorcsónakot hiába vezette férfi... bénázott... egy nőnek kellett utasítgatni, hogy jól tegye a dolgát
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
...no, hát 10 perc alapján a netflix név garancia lesz a minőségre... izé... "színvonalra"

kb minden percre jut egy facepalm... és minden 3. percre egy double facepalm
...ettől függetlenül még bekerülhet az "annyira sz*r, hogy már szórakoztató" kategóriába... a cápa legalább jól nézett ki -
-
perempe
veterán
Cápák a Szajnában. Ez komoly? Látta már valaki?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Nálam ez most a 2020-as évtized mátrixa.
Átlagosnak ható srác, aki éli a mindennapjait, de érzi, vmi nem oké.
Kiruccan egy másik világba.
Lenyeli amit eléraknak, amitől kinyílik a harmadik szeme.
A mentora nyüstöli, hogy higgy magadban te hitvány xar.
Másik szerint ő a kiválasztott.
Átlag feletti skilljei vannak.
Relevalisztikus ébredés.
A gonosz nem egyszerűen gonosz, hanem szinte legyőzhezetlenül romlott, aztán a kiválasztott egy csicskalángossal pihenni küldi.
-
Elemental
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én kifejezetten örültem a végének... hogy végre már eljött

-
Gojira -1.0 (2023) (Godzilla Minus One)
A legjobb Godzilla film. Csak kár, hogy ez se túl erős. Vegyes a film. Nagyon jól indul, a második világháború utáni Japán hangulata nagyon megfog, de aztán fokozatosan megyünk lefelé a lejtőn. Vannak erős pillanatai, maga a szörny tökéletes, de sok a kellemetlen, gagyi, szekunderszégyen rész is. Főleg a vége. Illetve nekem kicsit Battleship / Csatahajó utánérzésem van ezzel a filmmel.
Japán, de jól láthatóan amerikai piacra készült, PG-13 besorolásra. A 10-12 éves Lezsónak biztosan nagyon bejött volna. De amúgy szögegyszerű gagyi sztori, jó körítéssel, CGI egész jó, habár pár helyen látszik, hogy nem volt pénz / idő 4K renderre, így pixeles.6/10
Ha akció, hadd jöjjön, de a dráma, akkor meneküljünk!
-
Pitterix
őstag
Rebel Moon - Part One: A Child of Fire
Rebel Moon - Part Two: The Scargiver
A sok fika ellenére elindítottam, mi baj lehet alapon.....
Aztán, még tetszett is, főleg a látvány.
Kicsit mintha innen-onnan lett volna lopkodva a dolog, más hasonszőrű filmekből.
De, nem zavart, talán azért, mert úgy álltam neki, hogy ezaztánbiztosanvalamiernyafilmlesz. És enyhén kellemeset csalódtam, sőt várom a 3. részt.
No jó, néhol kicsit túlzásba estek a néhol szuperhősi erővel. -
Major Lion
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Kar volt belinkelni az a mozit a hsz alatt

-
Grave_444
nagyúr
Meglepődtem mennyire tetszett a Dűne 2. Milyen badass lett Atreides. Volt pár epic jelenet benne, a homokférgeken közlekedés kicsit trónok harcás.
A nevekkel és hogy ki kivel van kicsit bajban voltam, mert alig emlékeztem az első részre. Nagyobb csatára számítottam mondjuk, hamar lerendezték, kíváncsian várom a folytatást. -
mephi666
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
...ez a crown vic most került nálam pótlásra, tényleg jó film
és a training day-hez is megjött a kedvem, hogy újrázzam...volt még pár hasonló:
street kings - lightosabb, de nálam Keanu Reeves és a fekete charger elviszi
the recruit - ez pedig nem járőrös, hanem cia-s, de baromijó
(gondolom megvolt: mi 20 éve kb felváltva néztük többször a training day-el) -
Bad Pritt
félisten
Ezt is elkezdték végre.
-
dokee78
félisten
válasz
lezso6
üzenetére
Imerem a Training Day-t sőt pár hete néztem újra.
Imádom is,de nem az a tipikus járőr film.Igen a Crown Vic,ami nem jutott eszembe!
erahurka
The Shield-el régóta szemezek,de aztán lehet el kellene kezdenem!
De szerintem az sem járőrökről szól szerintem!Dukumentum film is jöhet!
-
-
-
válasz
lezso6
üzenetére
Ma munkába menet meghallgattam őket agybadugós fülesen, a Night train az tetszett, a Bounce az közepes volt, a Neck oil nem fogott meg. Majd a hétvégén tudom csak kipróbálni nagyobb hangfalon hogy milyen a mély, de ha leírnám min próbálom ki biztos hogy az audiofil inkvizíció azzal együtt vetne máglyára.
-
válasz
dokee78
üzenetére
Crown Vic (2019)? Bár nyilván nem olyan jó, mint az End of Watch.
A Training Day (2001) nagyon ajánlott, az egy napról szól, szvsz legjobb rendőrös film kb. Van egy kis GTA San Andreas hangulata, ami szerintem nem véletlen, de a játék meríthetetett filmből, hisz pár évvel később készült. ITT írtam kicsit a filmről.
-
dokee78
félisten
End of Watch-hoz hasonló zsarus filmeket keresek!
Láttam egy hasonló járőrös filmet pár éve,de nem ugrik be a címe.
A.C.A.B. Megvolt, -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Rick and Morty, season 7, episode 1 marmint?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
...bakker a colonial marines: egyik oldalról olyan a játék, amit imádni lehet, mert apró részletekig ki van dolgozva, másik oldalról meg egy 2pálcás f*s... mintha egy 2 órás film első felét Cameron rendezné 500millió dollárból, második felét meg Uwe Boll 2 tálca sörért

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Na mert aztán annyira fontos, hogy a hülye horrorfilmes klisé döntéseket fiatalok vagy negyvenesek hozzák meg.

-
cyberkind
félisten
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mert Fede papa miket csinált? Az új Evil Dead-hez semmi köze, de az is ilyen, ez van, a Dízni éfisze alatt, ennek is örülni kell.
-
myckey
veterán
Bad Boys 4 behind the scenes
Will bácsi...vártam hogy lepofozza a kamerát
-
cyberkind
félisten
-
lemmy9
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Meleg, afropredatus lesz a kotló.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
myckey
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Becsületükre válik, amit kihoztak a -1.0 ből a készítők...odaát remélem figyelnek, mire is képes az tisztességes meló. Ezt pár helyen már szóvá tették.
A Shin Gojira sztm túlment a határon, ami a politikát mutatja be, szürreálisan...a - 1.0 élhetőbb volt.
Kár összevetni a többi Kaijus movie-val, mert ez a két film merőben más, bőven elfér egymás mellett az egyik és a másik is. A Téma komolysága miatt, felhoznám az Oppenheimert is...ez sem kötött le sokakat, megvan a maga közönsége ezeknek a moziknak. Vegyük a ' 98 -as Godzit...itt is akad, aki azt bármikor újrázza, pedig mások azt kb. szentségtörésnek élik meg.Megvan a maga japános beütése, furcsasága a Minus One-nak...de élvezetes és szerethető alkotás. Értékes filmélmény.

-
-
myckey
veterán
Batman: Mask of the Phantasm
( 1993 )Jó adag nosztalgia, a " bőregér " hőskorából ...

Kifejezetten kedvelem a rajzolást, animációt ebből az időszakból és a sztori is elég komor, továbbá rálátásunk lesz a " szuperhős" emberi oldalára is. Egy kerek egész, koherens movie, az egyik legjobb sztm a témában. ( bár a végjáték felejthető ) -
Bad Pritt
félisten
Holnap új trailer.
-
Bad Pritt
félisten
-
-
válasz
üzenetére
Szép színesek
Nálam ennyi.
"A kemény rock és a heavy metál mellett zenei repertoárjuk az aréna rockkal egészül ki, ezzel keltve egy olyan hatást, mintha a Metallica és az Iron Maiden kereszteződne az Abbával, a Pink Floyddal, vagy épp a Rolling Stones"Ez alapján ezt a Ghostot szinte nekem találták ki, de nem futottam még bele olyan dalukba, ami tetszett volna.
Amúgy elég slágergyáros zenét játszanak (főleg az utóbbi években), rá lehet kattanni.
Csapd fel a Youtube-t és ismerkedj velük, ha bejön néhány daluk, érdekes élmény lehet moziban. "Spoilerezhetsz" is akár, és megnézheted, mely dalokat játszották akkor, s akkor külön bevizsgálhatod azokat a nótákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezer és egy film van, ami hasonló elemeket használ a feszültség fenntartására, de ennél sokkal rosszabbul. Részemről túltárgyaltuk.
még valami 3. nyelvre kellene fordítani és az lehetne "cápák párizsban"
Japán, de jól láthatóan amerikai piacra készült, PG-13 besorolásra. A 10-12 éves Lezsónak biztosan nagyon bejött volna. De amúgy szögegyszerű gagyi sztori, jó körítéssel, CGI egész jó, habár pár helyen látszik, hogy nem volt pénz / idő 4K renderre, így pixeles.
... én szóltam.