- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lezso6
üzenetére
Moziban láttam pár éve. Két sertés ült mögöttem, folyamatosan zabáltak és csámcsogtak, meg néha mintha egy méterről ejtettek vona le valami dobozt a földre
Inkább vicces történetként emlékszem vissza mint zavaró tényezőként. A film elég felemás, lehetett volna jóval rövidebb. -
válasz
eeXaa
üzenetére
Az egész nagyvászon misztika csupán abból a szimpla tényből származik, hogy régen így tudták egyszerre sok embernek vetíteni a filmet, ezáltal maximalizálni a hasznot.
Hát, amúgy kb igen.
A lényeg, hogy kitöltse a látótered a film, ez kisebb monitorral is működik, ha elég közel ülsz. Persze nagyon közelről megint nem jó, mert akkor fárasztó közel fókuszálni. -
eeXaa
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
Ja, nem egy és ugyanaz az biztos..... nekem is vannak jó mozis élményeim. Nagyritkán el is megyek egy egy filmre, 2-3x egy évben....
A Gondom csak az agyatlan pénzhajhász dumával van, hogy "ezt a filmet nagy vásznon kell látni" ...holott az egész filmet kis monitorokon veszik fel, utómunkázzák stb. Aztán persze van tesztvetítés, de az már inkább csak mint önigazolásként szolgál az iparban dolgozóknak, "hogy lássátok mit tettünk le az asztalra"
Az egész nagyvászon misztika csupán abból a szimpla tényből származik, hogy régen így tudták egyszerre sok embernek vetíteni a filmet, ezáltal maximalizálni a hasznot. -
Rigormortiis
veterán
Mintha csak egy reklámot olvasnék
-
Pitterix
őstag
A középszerűnél enyhén gyengébb Statham mozi
Tudom, ennél nem a történet a lényeg, hanem mondjuk az akciók. De! Ennyi elbaltázott mégmegsemütöttemrúgtam jelenetet, ez azért sok. Néhol vágás hibák, ájvé.
-
The Deer Hunter (1978) (A szarvasvadász)
Hát, akár azt is mondhatnám, hogy halogathattam volna tovább. De csak azért, mert sokkal többet vártam tőle, ennél vannak sokkal jobb filmek is a vietnámi háború témájában.
A megközelítés jó, hogy néhány barát szemszögéből látjuk az eseményeket, habár itt azért elég hangsúlyos szerepet kap Robert De Niro. A szereplőgárda amúgy zseniális, mellette ott van Christopher Walken, Meryl Streep, John Cazale, stb.
A háborúból konkrét minimálisat mutat, szinte pár vágással elintézi, inkább az előtte-utána kontrasztjára fókuszál. Ami alapvetően jó lenne, de a film mondanivalóját én elég hiányosnak éreztem, amin az extra pátosz csak rontott, főleg a zene. Nem vészes, de azért kellemetlen, főleg azért, mert mintha ezzel akarták volna pótolni az érdemi tartalmat. Ami egyébként van, egyáltalán nem rossz, sőt. De én többet vártam. Mindenesetre így is megér egy viszonylag magas pontszámot.
7/10
-
stellaz
veterán
válasz
eeXaa
üzenetére
Pl a látvány és a hang monumentálitása. A Gravitáció IMAX-ban állat jó volt, itthon meg semmi extra. A Dunkirk-ben azok a jelenetek nagyon is ültek, ahol csak a tengert vagy a partot mutatták, aki meg otthon nézi panaszkodik, hogy milyen unalmas. A Renegadeben pedig voltak olyan jelenetek, mint amikor pl az éjjeli csendben jégomlás van. Egy lassú, kimért jelent a természet vadságáról, de ebből otthon semmi nem tudja átadni azt az érzést, amit pedig a rendező meg akart mutatni.
A Jurassic park moziban szinte élet nagyságú állatokat tudott mutatni, Interstellar a fekete lyukat, stb.Az otthoni filmnézés szerintem is praktikus és jó, csak éppen egy másik kávéház, főleg ha olyan a filmes tartalom (meg a mozi is korszerű, jó állapotú).
-
Page eight (2011)
Brit TV-dráma, titkosszolgálattal, kiszivárgott információkkal és emberekkel folytatott sakkjátszmákkal. Érdekes állat: többnyire jól van megírva, többnyire jól van eljátszva, többnyire jó a zene, többnyire jó a fényképezés, és van, amikor jó a dramaturgia is. Különlegessége a filmnek, hogy az összes faktort együtt kb. egyszer sem sikerül jól együtt működtetni, szinte minden jelenetben van, ami botladozik. Ilyen szombat délutáni egynek jó volt kategória, nem kidobott idő, de ha holnap esetleg leveszik a Netflix-ről, senki se vágja fel az ereit, hogy elmulasztotta
5.5 / 10.#értékelés
-
Bad Pritt
félisten
Mekkora film ez a Godzilla Minus One, atyaúristen, Gyakorlatilag egy kaiju filmbe ültetett tökéletes látlelet a 2. világháború utáni Japán társadalmi állapotáról a túlélő katonák, az otthon maradottak és a háborúban részt nem vett fiatalok szemszögéből is. Őszintén mondom, nem tudok még egy filmet, ami ilyen érett módon mutatná be egy nemzeti szintű traumát átélt ország helyzetét és azt a horrort, ami egy rögtön ezután következő újabb katasztrófa okoz az emberek számára.
Viszont azt muszáj hangsúlyoznom: ez a film azoknak lesz érték, akiknek van valamennyi tudása a korszakról és arról, miért is ejtett a Japán öntudaton ekkora sebet a 2. vh, viszont az Oppenheimerrel ellentétben, ami tulajdonképp egy ember jól nyomon követhető életét veszi végig, ez a téma nem annyira egzakt és főleg nekünk itt Európában talán kevésbé is érthető, hisz azt a már-már vallásosan hazafias hozzáállást, amit a japán egyenruhásoktól elvártak a háborúban nehéz megérteni 80 év és sok ezer km távolságából.
Godzilla maga mindezek mellett epizódszerepet kap, ami gondolom sokaknak nem tetszett, de legalább mikor a képernyőn van, akkor odab*sz rendesen. Az Oscar-díja nem tudom, mennyire megérdemelt, de abban biztos vagyok, hogy az részlet sokat nyomhatott a latba, még Hollywoodban is megirigyelnének ilyen vizes jelenetsort. Hangok, zenék nagyon ültek, mikor felhangzott a klasszikus téma annál a bizonyos jelenetnél rendesen elkezdett dobogni a szívem.aknász és Takao vs. Godzilla
Óhatatlan az összevetés a Shin Godzillával, bár két markánsan eltérő filmről van szó: a Minus One inkább egy társadalmi dráma, míg a Shin egy bürokratikus látlelet, mindkettő erősen merít az eredeti Godzillából, de másra helyezik a hangsúlyt. Nem mondom, hogy tökéletes film a Minus One, a vége talán kicsit pátoszosra sikeredett és avatatlan nézők számára nagyon sok apró elszólás nem jelent semmit, de számomra toronymagasan a legjobb az egész sorozatban és az egyik legjobb világháborús traumákkal foglalkozó film, amit valaha láttam. -
proci985
MODERÁTOR
Visitor Q / Bijitâ Q (2001)
Hullamzo szineszek, oke rendezes, altalaban jo bar neha hullamzo operatori munka es csapongo script ami a sajat sulyanak hianyat extrem hiperbolaval potolna, de igy is kb minden sulytalan marad.
Par jelenet nagyon extrem mai szemmel is, marmint Pink Flamingos vagy akarcsak Saló szinten. Egyebkent viszont az egesz sulytalan es teljesen feleslegesen polgarpukkaszto, meg ha Takashi Miike neha telibe is talal par jelenetet es beallitast hangulatban.
4/10. Nem oregedett annyira szornyen, mint az Ichi, de ha jo Miike filmet akarsz az erabol, akkor az tovabbra is az Audition. Viszont, ahogy neztem par helyen Passolini Teorema remakejekent tekintenek ra (bar nem az), igy el is jutottunk a kovetkezo filmhez...
Teorema 1968
Volt egy jo alapotlet es alapszituacio, amibol egy se fule-se farka sztori kerekedett. A szineszek hullamzoan gyengek, az angolul beszelo (es utolag olaszra dubolt) Terence Stamp konkretan a Sacra Corona Franco Neroja szintjen szornyu. A vagas es az operatori munka kb az egyik legrosszabb, amit utobbi evekben lattam, szoval ahol akar meg mukodhetne is a forgatokonyv narrativa szempontbol, ott a rendezo az operatorrel biztositja, hogy veletlenul se legyen sikeres.
O jaj. Pier Paolo Passolini filmjet lehetne interpretalni a keresztenyseg es a marxizmus szemuvegen keresztul, csak eppen minek: Erzodik, hogy a burzsoaziat akarja nevetsegesse tenni es a szakralissal ellenpontozni, csak eppen filmkent annyira rossz a forgatokonyv-szineszet-rendezes harmas, hogy ebbol a filmet nezve kb semmi nem jon at. Ha mindenkeppen hasonlora vagysz, akkor a Rocky Horror Picture Show es Jean-Luc Godard Week-end (Weekend) filmje sokkal, de sokkal jobb.
2/10. Attol meg nem lesz jo muveszfilm barmi, hogy egy meztelen oregember egy vulkani hegyen fut, mert az jol nez ki. Ertem, hogy a mondanivaloja miatt impactja volt, csak kar, hogy ehhez a rendezoi interjut se art elolvasni, mert a filmbol nem jon at.
#értékelés
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na elvileg hirtelen megjelent a Godzilla Minus One a Netflixen.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Borzasztó hír. Nagyon szeretetre méltó egyéniség volt, igazi tehetség mellesleg. Színészileg és énekesileg is. Játszhattam vele pár évadot, nagy élmény volt.
Miért a jó, kedves és tehetséges emberek mennek el fájdalmasan hamar, míg a gonosz tetvek jellemzően az emberi életkor legvégső határáig éldegélnek vidáman (nincs válasz). -
tibbike01
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ha lesz jó film megyek. Talán a Jóker 2 majd év végén.
Ajándékba kapott CC jegyet használtam fel a Westendben, amúgy messze kerülöm a CC-t. -
Kylesa
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Éppen most olvastam... Basszus, pedig úgy volt, hogy összegyűlt a pénz a kezelésére, de ezek szerint túl későn.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem tudtam róla, hogy ennyire beteg volt, ez meglepett, sajnálom, nyugodjék békében.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Így lett a Pixar Tixar?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De tényleg, ennyire nincs pénz, hogy ilyen sikeres cuccokat kell remake-elni? A Finding Nemo egyébként bukik a Bechdel teszten, így egy mai remake-hez több nőt kell bele írni, jellemzően a fiúk / férfiak lecserélésével. Az Incredibles viszont átmegy a Bechdel teszten, szóval annak a remake-jével már szerintem a Vito Russo tesztet fogják célozni.
-
PuMbA
titán
Sony Pictures Investment Focus Is “More IP, More Product, More Library To Sell,” Not Streaming
A Sanyit nem érdekli a streaming

tibbike01: CC-be nem szabad menni, ha minőséget akarunk látni, ezt anno beszéltük. Budapest és környékéről vannak jobb elérhető mozik.
-
törölt tag
Mik voltak eddig a kedvenc idei filmjeitek? Mármint ami idén jelent meg magyar mozikban, pl. a Zone of interest és a Szegény párák is ide számít.
-
Bad Pritt
félisten
Pixar Eying Reboots For 'Finding Nemo' & 'The Incredibles'
Itt az ideje a nonbinary Némó és a transgender Szenilla kalandjainak.

-
Ijk
nagyúr
-
tibbike01
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Amikor kijöttem a Westend moziból Dune 2 után megnéztem a telefonomon a trailert és elmorzsoltam egy könnycseppet, hogy de jó lett volna látni ilyen minőségben ezt a filmet...siralmas, ami a Westend CC-be van, fakó, a vászon közepe ki van égve és még a hang is szar volt. Otthon én is Oled TV-zek és igyekszem dolby visionben tartalmat nézni. Nagyon elment az idő a CC mellett az hótziher.
-
eeXaa
addikt
Furiosa: A Mad Max Saga - zseniális.
9/10 -
Yodamest
veterán
-
válasz
paatrick
üzenetére
Ja, a mozgás-interpoláció a legrosszabb, instant hányás. Pedig objektíve jó lenne a nagyobb FPS filmeknél, csak egyszerűen mégse, idegennek hat. S akkor a interpoláció meg ugye nem tökéletes, így a szappan-opera érzés mellett pluszban még gusztustalan artifact (képhibás) is az egész.
A túlszaturált színek meg kontraszt is borzalom, mert gyakorlatilag kiégnek / beégnek a részletek, meg egyéb "képjavító" hülyeségek lágyítják, műanyagosítják a képet. Az ilyeneket kikapcsolva a színek meg egyebek általában megjavulnak, de a kontraszt nem teljesen, az utolsó pár fokozat továbbra is beég / kiég. Én a lagom.nl oldalon szoktam csekkolni, ott van black level meg white level check is, ami nagyon hasznos erre.
-
stellaz
veterán
-
paatrick
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Az összes TV-s teszt, tanácsadó cikk azzal kezd hogy kapcsolj ki minden mozgásjavító szappanoperásító baromságot, zajcsökkentést meg hasonló képrontó cuccokat.
Nekem LG oleden pl van olyan opció hogy "cinema clear" ami pont a mozissá teszi a mozgást, nekem azzal néz ki a legjobban a TV adás, sport, film.Én is értetlenül állok azok előtt akik szappanoperában nézik a filmeket, egyszerűen annyira mű a mozgás hogy már fáj. Mondjuk én már ott tartok hogy nem oledet nézni is kín, mikor este fakón világít a fekete a tv-n, jajj

-
Elemental
addikt
válasz
eeXaa
üzenetére
Úristen! Eddig próbáltalak komolyan venni, nem bántásból írom, ne haragudj rám.
A The deer hunter - A szarvasvadászról írtad? Az a topok topja. Nehezen írom rá, hogy masterpiece, mert ezzel lealacsonyítom a többi "masterpiece" szintjére. Fenomenális mozi. -
Sziasztok ,
Nem szoktam filmeket ajánlani de úgy érzem ezt muszáj megosztanom.
Nagyon megrázó történet és sajnos valóság is.
Szülőknek kötelező részemről. -
stellaz
veterán
válasz
Elemental
üzenetére
Lehet, hogy a vetítő már régi, de a mozi az eleve nem olyan tűéles, mint egy olded, olyan kontrasztja a fehér vászonnak meg pláne nincs.
Ellenben van tizenméteres vászon, Illetve nincs rajta szappanopera hatás. Fater tévéje konkrétan nézhetlen számomra, csak akkor lesz jó, ha minden létező mozgás és kép javítót kikapcsolok rajta és akkor rögtön oda a hiper szupe, egyébként totál müűvinek ható képélesség, meg smooth mozgás egy mozifilm estén.
Gyári demó cuccokon kívül ezeken a modern tévéken egy rakás minden totál gagyinak tűnik, hiába 4K HDR a felvétel.
A mozis hatás azért nem véletlenül egy fogalom.A hangot pedig nem szabad alábecsülni, vannak filmek, ahol szinte többet ad hozzá, mint a kép.
Én úgy vagyok vele, hogy látvány filmet moziban, minden másra meg elég otthon egy nagyobbacska ultra széles monitor + egy tisztességes hifi rendszer a hangnak.
-
j0k3r!
őstag
Valami nagyobb durranást vártam. Ebben mondjuk valószínűleg az ismerősöm a hibás, aki az Apocalypse Now-al együtt ajánlotta, ezzel extrém magasra téve a lécet. Sajnos csak a film első fele (
) tudott felérni az elvárásaimhoz, a második fele annyira nem fogott meg, mert lassú volt és valahogy a karakterekhez sem tudtam kötődni. Ha kiátlagolom a 10/10 és 6/10-et, akkor kap egy 8-ast.kiképzés 8/10
#értékelés
-
Elemental
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Ennyi.
Szegeden a Cinema city-ben már a legkisebb mozgás is elmosódott. Most vagy ilyen a mozi, vagy a 65-ös oledem veri a mozit. Hang valóban jobb, de ennyi.
Most nem rátok értem, de verik a mellüket sokan, hogy mozi mozi mozi. De így hogy?
30 éve, amikor még otthon semmi minőség nem volt, persze, hogy örültünk, ha mehettünk. Meg a 2000-es évek elején, a belvárosi moziban, amikor bejött a dolby, kb a farkunk is felállt. -
stellaz
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
Írtam fentebb, hogy mozija válogatja, kis teremben, kiült széken, lefingott projektorral nyilván nem kell erőltetni.
Budapesten is megnézem melyik mozi és melyik terem. Corvin, Etele, Aréna, Cinema Pink azok azért rendben vannak, főleg a nagy termek, a többit azért mostanság kerülöm.
Uránia Nemzeti Filmszínház nem tudom milyen lehet most, nagyon szépre felújították egy 20 éve, de hogy technikailag milyen, az most nincs meg.A kis mozikról viszont én is teljesen leszoktam.
-
paatrick
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Ne felejtsd el hogy Budapest nem Magyarország. Emlékszem mikor néztem az Interstellart a moziban azt hittem könnyes a szemem olyan homályos volt néhány rész a Cinema Cityben. Érdekes módon mikor itthon nézem, vagy a TV adja tűéles minden
ennyit a százmilliós vetítőről. -
-
paatrick
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
"A fiatalabb tiktok, insta generáció a másodpercre, néhány percesre szabott tartalommal nincs felkészülve az egyre hosszabbra nyúló alkotásokra."
Nem kell ehhez fiatalnak lenni, a mostani filmek többsége 20 perccel hosszabb mint kellene mert tök felesleges üresjárattal van tele. Anno Schwarziék belefértek 90-100 percekbe. Ma egy átlag akciófilm minimum 2 óra. Már a nézésébe elfáradsz hiába pörög végig.
John Wick 1 (2014): 100 perc
John Wick 4 (2023): 170 perc - mikor már ötödjére gurult vissza a lépcsőn majdnem kikapcsoltam a francba az egészet...Nekem 2 óránál van a határ, annyiba bele kéne férnie minden filmnek.
-
S e t h
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Nem tudom mekkora az átlagéletkor a topikban, de aki már lehúzott pár évtizedet a moziban az tudja értékelni, hogy akár bizonyos mérvű kompromisszumok árán, de a nappalijába tudja hozni a varázslatot.
Engem sem rángat már az ideg, hogy azonnal rohanjak a premierre, megvárom azt a néhány hónapot.A fiatalabb tiktok, insta generáció a másodpercre, néhány percesre szabott tartalommal nincs felkészülve az egyre hosszabbra nyúló alkotásokra.
A korfa egyik végén a prosztata az akadályoztató tényező, a másikon meg a technológiai sztrádán száguldozók türelmetlensége.Ha most indulna a Fast and Furious sorozat, tudna ekkorra sikert elérni?
-
paatrick
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Biztos én vagyok a hülye de még mindig nem értem
Ami most megy pl Furiosa a moziban, az 3-4 hónap múlva már lesz streamingen ugyanabban a minőségben. Ellenben mire valamelyik TV adóhoz leszivárog az még több év.Tehát akkor az a kérdés hogy várok-e 3-4 hónapot mire megjön streamingre vagy nem? Nálam ez nem kérdés, van annyi dolog amivel tudok foglalkozni hogy a 3-4 hónap "várakozás" fel se tűnik. Oled tv, belépő 5.1-es hangfalszett, simán jobb élmény nekem mint a mozi.
Régen elmúlt már az az időszak amikor ha lemaradsz kimaradsz. Gyakorlatilag senkivel nem beszélek aktuális filmekről, itt a topikban meg simán áttekerem ha olyanról írtok amit később fogok megnézni.
-
myckey
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
Múltkor Proci fejtegette a Netflixet, hogy mekkora jó dolog ott a minőség...azt hiszem ő, de majd javt, vagy rákeres/emlékszik.
Illetőleg a mozi téma is ki lett vesézve, hogy menyivel előrébb tart mint a hazi. ( ami úgy va összerakva tech ) . (
tudom ki volt már ) ...Akad azért jó stream...de ott eléggé érezhető sztm.
-
paatrick
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
"Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy a mozi miért a streaminggel van összehasonlítva.
A mozi az otthoni tévézés ellenfele vászon és hangrendszer tekintetében. "
Moziban te választod ki mint nézel, TV-ben amit épp adnak.
Moziban nincs reklám a film közben, TV-ben van.
Moziban minimum 5.1 hang megy, TV-ben átlag 2.0.
Moziban jó képminőség van, TV-ben átlag 1080i.Hogy lenne így ellenfele? Ellenben streamingen te választod ki mit nézel, nincs reklám, 5.1 hang, 4k.
-
eeXaa
addikt
válasz
PuMbA
üzenetére
Jahh... de a moziba járók hány százalékának adódik, hogy az általad említett színten nézhesse a filmeket?
De amúgy nem kell hatalmas oled otthonra, mivel egy középkategóriás TV is tönkreveri a lézeres vetítést.... a hangot meg hagyjuk, amikor fehér holló számba mennek a tisztességes atmos, surround mixek. -
-
stellaz
veterán
Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy a mozi miért a streaminggel van összehasonlítva.
A mozi az otthoni tévézés ellenfele vászon és hangrendszer tekintetében.
A mozi olyan, mint az operaház VS otthoni hifi. Élményben az otthoni nem vetekedhet vele, de praktikus okokból többet hallgatunk otthon zenét, mint az operában. Főleg, hogy Michael Jackson nincs is műsoron. De azért amikor mégis operában vagyunk, akkor meg tátott szájjal ülünk, hogy ja, ezt így is lehet.Egyébként mozi és mozi között is nagy különbség lehet. Nálam most az Etele a kedvenc, műszaki értelemben a legmodernebb, a hangja parádés, kényelmes.
-
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Nekem egyértelműen a mozi adja a jobb minőséget itt Budapest szélén. Se Dolby Atmos rendszerem nincs itthon 24-32 hangfallal a plafon hangszórókat is beleértve, se 4K lézer projektorom nincs 10-12m-es vászonnal. Emiatt nem költök se OLED TV-re, se házimozira, mert jóval kevesebből az életem végéig járhatok moziba, ahol olyan rendszer van, ami százmilliós tétel.
-
-
eeXaa
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
"Egy moziban sok tízmilliós hangrendszer és megfelelő akusztikai környezet is van."
....hát én gyanítom hogy pár kiváltságos mozin kívűl nem sokban az országban. Sőt azok esetében is kicsit túlzónak tartom hogy sok tízmilliós hangrendszer lenne.
...A rendezők persze hogy azt kamuzzák hogy a nagyvászonon lehet csak igazán élvezni az adott filmet, de emögött semmilyen szakmai érv sem szól. Az egészet pusztán anyagi okok miatt reklámozzák így....
Pl. A dűne 2-t itthon nézve TVn meg projektoron semmivel sem éreztem kevesebbnek, miután elmentem a moziba is megnézni.
..amúgy mik lennének azok a "lehetŏségek" amiket a rendezők figyelembe vesznek ha moziba szánják a filmet?
...ez nagyon érdekelne.....
-
myckey
veterán
Elérkeztetek oda, ami már volt párszor...elég korrekt érvek voltak a mozi mellett is, meg az otthon viszonylatában is. De a NEXTFLIX tekintetében is láttam olyat, hogy a minőség
( tech. szempontból ) parádés arrafelé. -
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Sehogy, a streaming a filmek szempontjából megbukott. Nem véletlenül vetették el a stúdiók az egy időpontban történő streaming és mozis megjelenést és most már streamingre a digitális / lemezes verzió után jönnek ki a filmek, azaz legutoljára. Az Oppenheimer például rekordokat dönött a Blu-ray kiadásával, napokig nem lehetett kapni az USA-ban.
Amilyen sebességgel akarták streamingre terelni a filmnéző népet, olyan sebességgel csinálták vissza az egészet. A streamingben nincs annyira sok pénz filmek esetén. A sorozatok virágzanak rajta meg most már próbálkoznak ugye sportközvetítésekkel is.
-
törölt tag
válasz
pilóta
üzenetére
Na jó de ha nem lehet 5-6-700 millió dolláros bevételekkel számolni akkor fognak vajon 200 milliós blockbusterek készülni? Ad majd az A24 megint 50 milliót egy Civil Warra? Az már látszik hogy a moziknak nehezebb a dolga, nem véletlen vezetnek be új büfétermékeket és vetítenek annyi klasszikust. Utóbbi mondjuk nagyon nem baj.
-
S e t h
nagyúr
-
Én már elengedtem a mozit. Az 50"feleti OLED már adja látványban, amit a mozi tud, a hang meg messze jobb nálam. Egyrészt olyanra állítom a hangerőt, ami még élvezhető. Sokszor a moziban konkrétan üvölt, szinte fizikai fájdalom hallgatni.
Másrészt a légkondi vagy túl van tolva, vagy nem megy.
Meg ha 3 órás a film, és asszonynak ki kell menni pisilni (mert ki kell), akkor megállítom és utána folyatjuk tovább.
Na meg nincs szürcsölés/csámcsogás/zacskózörgés/telefonbuzerálás stb. stb.
-
S e t h
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
Leírtam egy szubjektív véleményt, hogy nekem miért nem jön be, te ezt redukáltad logikai szintre?
És még mindig, sokadjára, okokról történt elemzés, hogy miért nem sikeres jelenleg a film.
Te ezt logikai síkra kívánod terelni, hogy kinek miért nem jön be egy film, mert neked éppen ez most tetszett és akinek nem az hallkabban formáljon róla véleményt, pláne ha nem is látta.
Next lvl mi lesz, csinálj jobbat?
Mert azt már derengeni látszik az írásodból, hogy az ízlés is lehet téves, de gustibus.... -
Ijk
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
Nem csak az hogy mozi helyett majd otthon nézi meg, hanem rengeteg tartalom elérhető online. Pl. még a 2000-es években is ha nézni akart az átlag valamit akkor elment a moziba vagy DVD-t vásárolt/kölcsönzött. Most meg felpattintja valamelyik streaming szolgáltatót és nézi otthon a már lassan átlag 50" TV-n.
-
stellaz
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
A színházi hasonlat is jó és meg is van az a különbség szerintem a mozi (filmszínház) és a tv között is. Szerintem vannak filmek, amik nagyon moziba valók. Nem csak a látvány, de a hang miatt. Egy moziban sok tízmilliós hangrendszer és megfelelő akusztikai környezet is van.
Van amelyik filmeknél ez sokat hozzátesz, de a legtöbbnél annyira sokat nem számít szerintem sem.
Viszont egy mozis rendező egészen biztosan figyelembe veszi, hogy a filmet moziban fogják alapvetően vetíteni és él is ezen lehetőségekkel. Több olyan filmet is tudok említeni, ami kiváló, mégis sokkal többet nyújtott moziban, mint otthon, vagy otthon ülve láttam és szinte fájt, hogy nem moziban nézem. -
mephi666
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
...erre szerintem jobb hasonlat a színházi színdarab élőben/helyszínen, szemben vele pedig egy felvétel az előadásról
egyértelműen zenekarra és élő előadásra íródott a mű (mivel akkor más nem is nagyon volt) ...szerintem egy jó filmnek meg kell állni a talpán egy átlag háztartásban elérhető eszközökön is
...jelen filmet nem láttam még, valószínű meg fogom idővel nézni és nálam nem ront az sem az élményen, hogy otthon nézem 50"-on mozi helyett (nem volt szerencsém eddig olyan filmhez, amire azt mondtam volna, hogy "ez moziban lett volna jó") -
stellaz
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Leírtad, hogy nem jön be, meg ez a történet ebben a formában logikátlan (lehetetlen), miközben nem láttad. Ez nem tűnik egy megalapozott véleménynek. Hovatovább teljes tévedésben is vagy, mert az érveid ebben a filmes világban nem állják meg a helyüket, a nők ábrázolása koherens, a szerepük és cselekményeik illeszkednek a történetbe, nincs olyan túlzás benne, ami teljesen hiteltelen lenne.
Azt mondhatod, hogy nem kedveled az olyan filmeket, amiben a nők nem kizárólag cicababáskodnak, csak akkor a te állításod a saját ízlésedről, ezzel szemben most pedig a filmet minősíted látatlanban, ráadásul tévesen is. -
S e t h
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
Határozott vélemény helyett milyen legyen, bizonytalan?
Most tényleg azért kéne mentegetőznöm, mert leírtam saját perspektívából, hogy nekem miért nem jön be, te félreérted, hogy most akkor láttam vagy nem, utána meg ejnye-bejnye miért is fogalmazok meg ilyen határozott véleményt?
Az alaptézis a film relatív sikertelensége, érdeklődés minimális mivolta, erre reflektáltam.
-
mephi666
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
szerintem általánosságban egy jó film mindenhol jó film
...ha mozi kell hozzá, akkor inkább olyan, mint egy bűvészmutatvány, ami csak adott feltételek közt működik... lehet ettől függetlenül látványos és szórakoztató, de nálam nem kerül be a "jó film" kategóriába... (...kb olyan, mint azok a filmek, amiknek a megnézéséhez adott mennyiségű alkohol elfogyasztását javaslom
) -
radi8tor
MODERÁTOR
Úgy gondoltam mindkét fél ért abból hogy csendben töröltem a sárdobálást.
Bárki folytatja annak lesz egyéb következménye.
(értetlenkedés esetén is!) -
stellaz
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
A MadMax posztapokaliptikus világa tele van nőkkel, hogy ne menjek nagyon messzire, a Harag útjában is szerepelnek nők, sőt, Furiosa is szerepel benne, méghozzá ott is elég magas rangban, ő a konvoj parancsnoka.
Meg van még egy rakás film, ahol az erős nő teljesen jól van ábrázolva, pl Terminátor2 vagy A nyolcadik utas a halál.Ha pedig nem láttad a filmet, akkor teljesen felesleges ilyen határozott véleményt formálni róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Inkább vicces történetként emlékszem vissza mint zavaró tényezőként. A film elég felemás, lehetett volna jóval rövidebb.
A lényeg, hogy kitöltse a látótered a film, ez kisebb monitorral is működik, ha elég közel ülsz. Persze nagyon közelről megint nem jó, mert akkor fárasztó közel fókuszálni.
5.5 / 10.