Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
Rejtély a Riviérán.
Mai napra tervezem megnézni a filmet.
Nem tudom látta - e valaki közületetek.
-
-
-
-
Befejeztem ezt a moonfall-t, hát imdb-n a műfaj megjelölésnél nyugodtan törölhető a scifi, ennél egy sharkanado komolyabb film. Klisé van, fizika nincs, logika nincs. Ez csak azért katasztrófa film, mert maga a film egy katasztrófa.
értékelés: -2/10
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
Én is csak befejeztem előbb... erre a filmre tényleg aludni kell
arról ne beszéljünk, hogy a hód átrendezte a földet, jött minden természeti katasztrófa, meteorzápor, 100méteres kráterek, felkerült a chrysler building a hegytetőre, a hold le is koccolta a földet aztán semmi porfelhő
elvannak-trécselnek... a hold tömegvonzása meg vasúti kocsikat emelgetett, de a 60kilós gyereken meg a legalább 10el könnyebb csajon épp csak annyit emelt, hogy át tudjanak lazán ugrani egy 10méteres szakadékot
Emmerich valami nagyon jó cuccot nyomhat -
törölt tag
Most lett vége a Moonfallnak. Aki lepontozta mert "baromság" az mégis mire számított? Mármint ez baromság a köbön, de ennyit idén még filmen nem vihogtam

Le se tudom írni a sztorit amit rittyentettek, összelopták a világ minden katasztrófafilmes kliséjét és egybegyúrták (akarom mondani MAJDNEM minden katasztrófafilmes klisét, hiszen megmentendő kutyus nem volt benne), folyton meg tudott lepni mert nem számítottam rá hogy jöhet még valami

De a kedvenc jelenetem, mikor egy szállodában rekednek mert az egész várost elárasztották a szökőárok meg minden a közeledő hold miatt, errel LEFEKSZENEK ALUDNI!!!!!
De hogy nem ilyen hunyjunk egyet aztán találjuk ki mi lesz, hanem elfoglalják a szobákat és gatyára is vetkőznek mert az kényelmes 
-
-
Elkezdtem a moonfallt, de hát ez mekkora gagyi kliséhalmaz már az elején, azt még csak a 20. percet karcolom. Isten áldja azokat akik itt a topikban lebeszéltek a moziról!
-
AD4MINATOR
nagyúr
Váratlan szerencse
Windfall (2022)Best Supporting Actor jelölt Jesse, Marshall (HIMYM) és Emily (in paris) filmje, aminek az előzetese kicsit nagyobb füstöt ad neki, mint érdemelne
Az alapötlet jó lenne, a megvalósításon viszont látszik, hogy covid-szülte film ez, 1 helyszínes, low-budget alkotás, amivel még nem is lenne gond, de a film túl hosszú, emiatt túl lassú is és ez nem tett jót neki. Egy jó kis félórás kisfilmnek elment volna, de egy másfél óráshoz több puskapor kellett volna ide. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ugyanazt a két filmet néztük, csak totál más a hozzáállásod hozzájuk.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem tudom ugyan azt a két filmet néztük-e, de a CODA számomra szenvedés. A színészek lehet süketnémák, de annyira távol áll tőlük a karakterek életre keltése, teljesen kívülállóként nézem őket, nem tudnak bevonni a filmbe, a cselekménybe. A főszereplő kiscsaj valamennyire kedvelhető karakter, de a többiek csak próbálnak eljátszani egy szerepet. Nagyon trendi - pl. srác is, aki miatt beiratkozik, jujjj - mindeközben meg akarná tartani az eredeti film kedvességét, báját, de egy nagyon amerikai film lett belőle.
Erre Oszkárt, ez a többi jelöltre nem vet jó fényt, kb. mint az Élősködők pár éve, bár az ennél jobb volt.
Apple tv+ -ra pont megfelelő, nem jobb.
A Bélier család ehhez képest zseniális.
Szerintem. -
Bad Pritt
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem beszélek se franciául, se francia vagy amerikai angol jelnyelven, úgyhogy nekem a CODA. Ha valaki viszont nagy francia filmes, akkor az eredeti, nagyon megvan a hangulata.
CODA amúgy elérhető legálisan itthonról is Apple TV-n, Bélier Család nincs fent a hazai Netflixen sajna, ha ez szempont lenne.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
lezso6
üzenetére
Mindenképp a felkészülés volt elégtelen, mert a CODA-ban a főszereplő kiscsaj meg tudta tanulni a jelnyelvet a forgatásra és sokkal természetesebb volt a játéka.
Szerintem sem az a fontos ebben az esetben, hogy kik ábrázolják a fogyatékossággal élőt, sokkal inkább az ábrázolás módja.
A siket a klinikailag elfogadott kifejezés, a süketnek mai napig van negatív felhangja. Tőlem amúgy azt írsz, ami tetszik, lehet még hallássérült is akár, csak az gyűjtőfogalom és baromi hosszú is.

-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"A Bélier Család legnagyobb problémája ugyanis az, hogy egyáltalán nem tiszteli meg azt a kisebbséget, aminek az életét hivatott bemutatni. A film siket családját halló színészek játszották, akiknek alig kevés ideje volt felkészülni a szerepre és emiatt csorbát szenvedett a játékuk."
A színész attól színész, hogy el tud valamit játszani. Nyilván persze jobb, ha siketek játsszák a siketeket, hisz nekik ez az egyetlen lehetőségük, hiszen ők kb csak siket szereplőt tudnak eljátszani (vagy olyat aki nem beszél). De érdemes szerintem a másik oldalról is megközelíteni: vajon lett volna alkalmas francia színész a szerepekre, aki siket? Mert szerintem siket színészekből nincs sok, a hollywoodi változatnál volt csak esély erre, hogy ők játszhassák el a szerepet.
Az persze probléma, ha nincs felkészülési idejük, de ez az identitáspolitika szempontjából irreleváns. Ha az eredeti ennyire nézhetetlen volt siketek számára, akkor ott elsősorban inkább a tervezés, költségvetés lett elcseszve. Emiatt volt értelme akkor a remake-nek.
Egyébként ez a "siket" szó szerintem egy baromság, úgy hangzik, mint valami közel-keleti száraz aprósütemény. Egyedül kb a nagymamámtól hallottam valaha pejoratív értelemben a süketet, aki most kb 90 éves lenne, ha élne. Én sosem használtam így. Rehabilitáljuk a "süket" szót!

-
Bad Pritt
félisten
Megnéztem a minap a Bélier Családot. Nem akartam úgy írni a CODA-ról (amit társaság miatt újranéztem, szóval friss élmény mind a kettő), hogy közben kihagyom annak a lehetőségét, hogy összehasonlítsam az eredeti filmmel és igazat adhassak Pro Koryaknak, még ha a remake iránti ellenszenvét nem is osztom teljesen.
Az az igazság, hogy megtekintve mindkét filmet, kicsit utánajárva a hátterüknek arra a véleményre jutottam, hogy részben igaza van a kollégának, viszont másik oldalról meg ez egy egészen különleges, olyan esete a feldolgozásoknak, amit ritkán tapasztalni, most fejből tényleg csak Michael Mann L.A. Takedown - Heat filmpára jut eszembe, nevezetesen hogy ugyanazon készítők a jobbítás szándékától. vezérelve létrehozzák ugyanazt a produkciót, csak minden téren igyekezve emelni kicsit a minőségen.
A filmekről igazából nem szeretnék írni, érdemes megnézni mindkettőt, vagy tetszés szerint az egyiket a kettő közül, mert egy tényleg szép történet egy perifériára szorult család viszontagságairól, az eredeti nem véletlen kapott díjesőt Franciaországban és én úgy érzem, a CODA is megérdemelte a három Oscart.
Amiről viszont érdemes beszélni a remake kapcsán, hogy vajon miért érezték úgy a francia producerek, hogy egy 2.0 változatot kell készíteniük az amúgyis díjnyertes forgatókönyvükből, mert gyakorlatilag ez történt. A CODA a nagyobb költségvetésnek és figyelmesebb castingnak hála szinte minden téren felülmúlja az eredetit úgy, hogy érdekes módon a franciás hangulatot is sikerült megtartania és valószínűleg ez állt a remake hátterében.
A Bélier Család legnagyobb problémája ugyanis az, hogy egyáltalán nem tiszteli meg azt a kisebbséget, aminek az életét hivatott bemutatni. A film siket családját halló színészek játszották, akiknek alig kevés ideje volt felkészülni a szerepre és emiatt csorbát szenvedett a játékuk.
Képzeljük el, hogy életünk 40-50 évét halló-beszélő emberként éljük le és egy szerep kedvéért pár hónap alatt át kellett vedleni és hitelesen el kellett játszani teljes életében siket karaktereket, a végeredmény pedig finoman szólva is idegen, természetellenes volt sok jelenetben. Ezt tetézi, hogy a francia jelnyelvet sem tudták megtanulni rendesen és a siket közönség számára szükséges volt a felirat a francia vetítéseken, mert nem értették, amit a szereplők jelelnek.
Az egészet még meg is fűszerezték kicsit azzal, hogy a főszereplő Paulát nem egy színésznőre, hanem egy feltörekvő, tehetségkutatóból ismert énekesnőre bízták, akinek a jelnyelv megtanulása mellett a színészetet is el kellett sajátítania rövid idő alatt.Mindezek miatt a film ugyan közönségkedvenc volt Franciaországban, de elég komoly visszatetszést váltott ki a siket közösségben, a filmbéli karakterek ábrázolása és nyilvánvaló hibái miatt. A producerek ezek után döntöttek úgy, szerintem elismerésre méltóan önreflexív módon, hogy figyelembe veszik a kritikákat és újra leforgatják a filmet, ezúttal Amerikába helyezve.
Így született meg a CODA, ami a siket szerepekben siket színészeket alkalmazott, egy nagyon tehetséges fiatal színésznőre bízta a címszerepet és sok helyen finomított a francia filmen. A Sundance filmfesztiválon történő bemutatója után az Apple karolt fel és juttatott Oscar díjig. Hogy jobb film-e, mint a Bélier Család? Objektív szemmel mindenképp, hisz az eredeti film hibás interpretációját javította olyan módon, ami még Oscart is ért az egyik színésznek. Szubjektíven is jobb filmnek érzem, mert a siket színészek miatt sokkal nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni a beszéd nélküli kommunikáció nüanszaira, a mimikára és gesztikulációra, ami a kivételes színészi játék miatt jóval természetesebb az amerikai filmben.
Noha a történet abszolút nem újdonság már a Bélier Család esetében sem, egy rég ismert és sokszor feldolgozott coming of age sztori, de mégis jó látni, hogy tudtak rajta egy olyat csavarni, ami frissé, érdekessé és széppé teszi. Ajánlott mindkettő, de inkább a feldolgozás.
-
cyberkind
félisten
Azért Leto milyen komolyan tolja az ipart, mind a Marvel, mind a DC képregényeknél övé a legszarabb film.
-
válasz
üzenetére
Rotten tomato méterre nem adok, mert volt hogy csak azért pontoztak fel filmet mert hogy "haladó", de ahogy nézem a közönség ott 65%-ot ad, de ott nem szoktam nézegetni pontokat szóval nem tudom ott az mennyit ér, az baj hogy amikor az első trailer kijött már akkor meg akartam nézni és nagyon gondolkodok a mozin, mondjuk költöttem már el pénzt felelőtlenebbül is. A károm se tudja mi legyen, remélem valaki a hétvégén beszámol róla itt a topikban.
-
A Morbiust nem nézte még meg senki a topikból? Már láttam róla mémet is hogy gyenge lett, meg imdb-n most 4,8 ponton áll 6,9k szavazattal.
-
mephi666
nagyúr
most nézem, hogy erről a filmről 1 kommentben volt csak említés: falcon rising
b-akció, néhány igen jól eltalált jelenettel, sablon csavarokkal, de laza péntek esti filmnek simán jó

-
De4d
őstag
Aki látta ezeket a filmeket azoktól kérdezném
Gucci ház, Én fiam
Mennyire krimi?A Gucci házról az a gyanúm inkább afféle ármánykodás manipulálás megy az a valaki által aki a "szálakat" mozgatja - jól sejtem hogy inkább erről szól ez film mint sem a nyomozások a család körül?
Illetve az Én fiammal kapcsolatban meg az az érzésem hogy inkább szorongós dráma J. M.-tól, mint sem szintén a nyomozás folyamata.
-
törölt tag
Úgy csináltok mintha nem tudtátok volna előre hogy szar lesz a Moonfall
-
Pro Koryak
addikt
Moonfall:
Miért kell a szokásos amerikai balf.sz klisé megint???Bénának, szerencsétlennek tűnő zsenigyerek, Ő lenne a poénos rész a filmben, rajta kellene nevetni, de inkább
,megmentem egyedül a világot, közben a család többi tagja menekül, mindenki olyan laza, mintha egy szokásos nyári zápor közeledne .....stb.
Ezek nélkül valóban nézhető lenne, de így 1/10.
A végén a cgi jó volt emiatt az 1 pont. -
paatrick
őstag
Moonfall (2022)
Egynek simán jó volt
össze van ollózva sok hasonló filmből, 2012, új Függetlenség napja, Feledés, kis Kapcsolat is van benne.
Sok helyen olvastam hogy borzalmas a szövegkönyv, nekem annyira ez se volt vészes, az utolsó 20 perc talán ami olyan cringe de előtte simán bírható volt.
Látvány jó, viszont a fizika sokszor megszűnik létezni
-
radi8tor
MODERÁTOR
Khm. [link]
-
Pitterix
őstag
Christian Clavier filmek:
Les bronzés 3: amis pour la vie
Akkora nagy baromság, hogy az már fáj. Feleségemnek tetszett, de én nem tudtam végignézni.
Ez viszont nézhető volt, bár eléggé bugyuta.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
Néztem ezt az új jackass-t: nagyon beteg... ezeknél tényleg elgurult a gyógyszer
láttam már sokmindent és az eddigi "műveiket" is, de ennyire soha nem tolták fullba... ez a film képes fizikai fájdalmat okozni
1-1 ötlet kitalálásához is minimum elmebetegnek kell lenni, de hogy valaki ezeket megcsinálja, arra már nincs kifejezés 
Néztem új Scott Adkins mozit is: One shot... ő inkább közelharcban erős, itt meg ment a végtelen puffogtatás... olyan ak-val, amiben kb 1000es tár lehetett
meg a film elején jöttek a terrorpisták egy platós kocsival, ott a platón rejtőztek el, de annyian felfértek rá, hogy SA halomra gyilkolta őket és így is maradt a film végére több tucat
szódával elmegy egynek, ha b-kategóriás akció kell... (csak legyen a szódában elég vodka) -
oriic
HÁZIGAZDA
Moonfall
Ez meg mi a tököm volt? D:

-
cyberkind
félisten
válasz
kukulec
üzenetére
Anno, amikor Pryor tolta ezt a műfajt amit most CR, sokkal durvább beszólásokért, viccekért nem inzultálták, pedig ő maga mondta, hogy abszolút nem csodálkozott volna ha valaki felképeli, túl sok minden változott itt, meg persze CR Pryor-hoz képest egy törött váza se.

-
kukulec
őstag
válasz
Vikthor
üzenetére
pon ezt akartam írni, hogy nem úgy volt, hogy egy szó jobban fájhat mint egy pofon. meg hogy mennyire nem illik verbálisan abuzálni? szerintem is jár a bünti WS-nek, de kőkrisztiánt is eltilthatnák pár évre, hátha megérti, hogy beteg ember betegségén akkor sem illendő viccelődni, ha az amúgy milliók előtt beszél a nemiéletéről.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
hát az akadémia meg megtanulhatna ízlésesebb és színvonalasabb poénokat megengedni magának...
-
AD4MINATOR
nagyúr
Egyre nagyobb pácban Will Smith, fegyelmi eljárást indított az akadémia
ójaj a dráma folytatódik
-
Bad Pritt
félisten
válasz
cyberkind
üzenetére
No, Chris Rock Wasn't Wearing a Pad on His Cheek When Will Smith Slapped Him
Valami ügyesebbel is előrukkolhatnának a konteóhívők.

-
abrtom87
tag
válasz
kukulec
üzenetére
Cumberbatch játéka 100x jobb volt mint Smith-é. Örültem hogy a Föld után, Gemini, stb szar filmjeivel lehúzta végre magát a klotyón. Erre adnak neki egy Oscart. Másnak meg azért nem adtak, mert nem csak az aktuális filmet nézték, hanem a karriert … Kiváncsi lettem volna ha egy fehér színész pofozza fel Rock-ot ugyanezért a poénért. Már lángolna fél Amerika, karriernek vége, talán letöltendö börtön is, Rock megkapja a bátorság érdemendet … Igazi n betüs viselkedést hozott Smith, ami ellen folyamatosan felszólal. Hát most jól ráerösített! Mégha a felesége nem lenne színész, civil lenne, de celebkedésböl élnek, kiteregetik a búlvárnak kivel csalják meg egymást … ilyenkor türni kell! Rossz precedens ez. Sok embert felhatalmaz. Legközelebb OV is lepofozza Bödöcs Tibort vagy hogyan tovább?
-
kukulec
őstag
nem teljesen mindegy? már régóta a show elem dominál, nem pedig a teljesítmény.
más: Will Smith filmjét nem láttam, de a többi műve alapján kizártnak tartom, hogy jobb lett volna Benedict Cumberbatch-nél, aki viszont piszok jó volt egy jó, de nem kiemelkedő filmben. mondjuk Jesse Plemons és Kirsten Dunst is remek volt. ezt a szintet W.S. jellemzően távolról nézi. -
cyberkind
félisten
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát ugye 9gag-nek a világ minden pontjáról vannak felhasználói köztünk olyanokkal akiknek nem anyanyelve vagy csak felületesen ismerik az angol nyelvet vagy bajban vannak a szlenggel. De lehet hogy itt "olcsó utánzatként" gondolt rá OP vagy csak összekevert 2 szót.
-
mephi666
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
last man standing
egyik kedvenc westernem... szerintem holnapra be is iktatom... annak a filmnek van egy atmoszférája -
Láttam hogy az elmúlt napokban kisebb vita alakult ki a remaket illetően, most futottam bele ebbe 9gag-en: *KÉP*
Akárhogy nézem ennél a filmnél még a producerek is közreműködtek és több helyen azt írják hogy sok értelme nem volt mert viszonylag új film az eredeti is, de itt szerintem inkább a célpiac volt meghatározó, valószínűleg hamburgerföldén annyira nem megy jól a bagett, de hozzáadott kólával és sültkrumplival már többen megnézik.
-
válasz
eeXaa
üzenetére
Will Smith nálam az a kategória, hogy mivel sokan szeretik, biztos van valami oka, de nekem elképzelésem sincs, mi az
Willis nála azért néhánnyal magasabb polc - szerintem.#150609 sherlock82 : az Ötödik elem klasszikus esete a "megfelelő arc a szerepre" esetnek, bár olyan mértékben, mintha a karaktert kifejezetten BW-re írták volna. Szerintem ütős volt benne - én az egész filmet nagyon szeretem, az összes hibájával együtt.
-
törölt tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Meg még volt ezeken kívül csomó érdekes filmje...
-
sherlock82
senior tag
Bruce Wilis nem volt rossz karakter.
Die Hard trilógia maga korában jó kis filmnek számított szórakozató volt mindenesetre.
A negyedik rész szerintém még csak - csak. De az ötödikre azt mondom hogy borzasztó.
Nem volt rossz a Simlis és a Szende se csak, 30 évvel ezelőtt.
G.i. Joe kettőben az a kiszuperált katona szerep mondjuk neki való volt.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, aláírom, sőt, azt is hozzá lehet tenni, hogy elég jól mérte fel, mekkora kabátot bír el, és nem emlékszem, hogy bármiben nagyon felsült volna.
Én egyébként bírom az arcot, az elmúlt 10 évben nemigen láttam semmit vele, de pl. abrtom87 említette a Moonrise Kingdomot, egy olyan szerephez azért kell bátorság. -
Bad Pritt
félisten
válasz
gbors
üzenetére
Ez igaz rá, az viszont szerintem elismerésre méltó volt a karrierje első felében, hogy nem akart karakterszínész lenni és leragadni egy zsánerben, hanem tudatosan kereste a különböző kihívásokat, kisköltségvetésű szerzői filmektől egészen gigászi blockbusterekig, vígjátéktól kezdve thrillereken át drámákig sok mindenben kipróbálta magát és legtöbbször nem is volt rossz ezekben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Emmerich valami nagyon jó cuccot nyomhat

,