Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Bad Pritt #150671 üzenetére
"A Bélier Család legnagyobb problémája ugyanis az, hogy egyáltalán nem tiszteli meg azt a kisebbséget, aminek az életét hivatott bemutatni. A film siket családját halló színészek játszották, akiknek alig kevés ideje volt felkészülni a szerepre és emiatt csorbát szenvedett a játékuk."
A színész attól színész, hogy el tud valamit játszani. Nyilván persze jobb, ha siketek játsszák a siketeket, hisz nekik ez az egyetlen lehetőségük, hiszen ők kb csak siket szereplőt tudnak eljátszani (vagy olyat aki nem beszél). De érdemes szerintem a másik oldalról is megközelíteni: vajon lett volna alkalmas francia színész a szerepekre, aki siket? Mert szerintem siket színészekből nincs sok, a hollywoodi változatnál volt csak esély erre, hogy ők játszhassák el a szerepet.
Az persze probléma, ha nincs felkészülési idejük, de ez az identitáspolitika szempontjából irreleváns. Ha az eredeti ennyire nézhetetlen volt siketek számára, akkor ott elsősorban inkább a tervezés, költségvetés lett elcseszve. Emiatt volt értelme akkor a remake-nek.
Egyébként ez a "siket" szó szerintem egy baromság, úgy hangzik, mint valami közel-keleti száraz aprósütemény. Egyedül kb a nagymamámtól hallottam valaha pejoratív értelemben a süketet, aki most kb 90 éves lenne, ha élne. Én sosem használtam így. Rehabilitáljuk a "süket" szót!
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Pro Koryak
addikt
válasz Bad Pritt #150671 üzenetére
Nem tudom ugyan azt a két filmet néztük-e, de a CODA számomra szenvedés. A színészek lehet süketnémák, de annyira távol áll tőlük a karakterek életre keltése, teljesen kívülállóként nézem őket, nem tudnak bevonni a filmbe, a cselekménybe. A főszereplő kiscsaj valamennyire kedvelhető karakter, de a többiek csak próbálnak eljátszani egy szerepet. Nagyon trendi - pl. srác is, aki miatt beiratkozik, jujjj - mindeközben meg akarná tartani az eredeti film kedvességét, báját, de egy nagyon amerikai film lett belőle.
Erre Oszkárt, ez a többi jelöltre nem vet jó fényt, kb. mint az Élősködők pár éve, bár az ennél jobb volt.
Apple tv+ -ra pont megfelelő, nem jobb.
A Bélier család ehhez képest zseniális.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest