- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dellfanboy
őstag
most jott szembe egy video YT-n, hogy letezik Excel vilagbajnoksag. nem tudtam. valaki esetleg nevezett innen? tapasztalatok? pontosan, hogy mukodik? mert nem halottam arrol, hogy lett volna akar eb, orszagos bajnoksag, talan kozepiskolaban volt oktv de az is informatikara kihegyezve nem pedig excelre.. vagy vmi lasvegasi vagany szervezett egy excel kupat es elnevezte vb-nek?
-
dellfanboy
őstag
a oszlopban orszagnevek vannak b-tol honapok. szummaznam egy uj munkalapra
pl ausztria eladast Q1-re.ez nalam az otodik sor, valamint b,c,d oszlop. konkretan b5,c5,d5 ertek kellene. nyilvan az muxik, hogy letrohozok egy segedoszlopot ami osszeadja bcd oszlopot, es ezt siman szummazom, de nem tudom, letezik-e jobb gyorsabb megoldas, hogy pl. a sumif ne csak B oszlop ertekeit vegye fel hanem c-t is. ne adj isten szeretnem az elso felevet latni akkor meg ugye 6honap/oszlop adatait.(ill. tobb evrol van szo de remelem ertheto)
-
dellfanboy
őstag
sumif vagy 1 oszlopra mukodik? hogy kellene adatokat szummaznom, hogyha tobb oszlopban van adatom? (azon kivul, hogy krealon egy uj oszlopot.) jelenleg 124 oszlopba van adatom ezt akarnam szummazni. vmi fv-el. letezik ilyen fv?
-
dellfanboy
őstag
vki tudja, hogy lehetseges-e hogy a filter-szurot ne fuggolegesen hasznaljam hanem vizszintesen?
-
dellfanboy
őstag
válasz
Atomantiii #51601 üzenetére
en a data-text to columnal a pontoknal szetszednem az ertekeket 3 oszlopba a 4ik oszlopba concenate-val osszefuznem es azt mar tudod kivonni.
-
dellfanboy
őstag
adott cella aminek erteke CEST 11:30. talalkozott mar vki olyan fv-el ami azt mutatna meg, hogy ez az ido mennyi lenne pdt, edt xy idozonaban? persze kiszamolom, hogy -6 az edt most seccpercc alatt, de nem akarok fel ev utan barkobazni, hogy most akkor volt-e nyari/teli idoszamitas es az mit kavar be... van erre beepitett fv?
-
dellfanboy
őstag
tudtok olyan hirlevelet, ami excel feladatokat kuld gyakorlas cellal? vagy vmi jo YT csatorna?/blog? kezdem azt eszrevenni, hogy altalaban ugyanazt a 10-20 fv-t hasznalom es nem lenne rosz boviteni a tudasomat.
-
dellfanboy
őstag
a ceges gepemen a legujabb office 365 es excel van. tortent vmi upgrade vagy miert nem tudok a bill.levo kurzor nyilakkal a cellak kozt mozogni?idaig ha a1be voltam megnyomtam a jobra nyilat atugrottam b1 cellaba de most nem.. ez vmi setting beallitas, vagy upgr miatt most mar ilyen lett?
-
dellfanboy
őstag
van egy Excel file-om ami eleg nagyra hizottt az evek folyaman, es mar megnyitni is eleg sok ido.
gondoltam atnezem a kepleteket, es mar talaltam is egy ket jo otletet hogy mit,hogy updateljek. pl vlookup elfelejtese, helyette xlookupa kerdesem, hogy tudtok meg ilyen 'praktikakat'? lehet hogy vannak olyan uj fv-ek amikrol nem is tudok. nincs vmi website ahol le vannak irva az ujdonsagok? esetleg egy MS hirlevel excelre vonatkozolag letezik?
ill. mi lenne az idealis formatum egy ilyen kalkulacios file-nak ami eleg sok fv-t tartalmaz? xlsb?xlsx?xlsm??
-
dellfanboy
őstag
koszi mindkettotoknek. lehet nem voltam pontos
megprobalok egy kepet feltolteni.
szoval a 3. sorban levo vegeredmenyt szerenem megkapni HA, vagy barmi mas fv-el amennyiben lehetseges. 2. sorban van amit most hegesztettem ill. 9.sorban a munka2-rol adatok csak az egyszerusebb kedveert idemasoltam.
zold celle a legordulo honapom. ha kivalasztok egy honapot akkor:
az adott honaphoz tartozo erteket valamint az utana jovo honapokat kellene megjelenitenem 3.sorba -
dellfanboy
őstag
lenne egy kerdesem amit jelenleg if[ha] fv-vel probalok megoldani, de lehet maskepp kellene.
a1 cellaban ki lehet valasztani a honapokat [jan-dec] legordulo lista data-data validation.
jelenleg A5:L5 tartomanyban egy masik sheetrol hivatkozok ertekeket.amit szeretnek, ha a1 cellaban kivalasztja vki az apr- honapot akkor
a5(jan)b5(feb)c5(mar)d5(apr) cellak 0 erteket hozzanak fel, viszont E5:L5 tartomanyban a hivatkozott munkalaprol az ertekeket.
erre van otletetk mi lenne az idealis, gyors fv? jelenleg ctrl ctrv-vel masolgatok de meguntam.a masik munkalapon mindig lesznek ertekek jan-dec intervallumban, viszont en csak a jovo honapokra szeretnem megjeleniteni ertekeket. erre van vmu tuti formula/otlet?
koszonom szepen! -
dellfanboy
őstag
van egy excel file-om ami arrol szol, hogy van egy havi adatmennyisegem kb 20-30 ezer sor20oszlopal oracle-bol. honaprol honapra novekszik. a lenyeg hogy a 20 oszlopon felul van 5 amit manualisan tolt ki a szamvitel.
a problemam hogy a file merete igy ev vegere tul nagy megynitas is percekig tart. van otletetek, hova/hogy tudnam meggyorsitani a file-t? jelenleg nem sok formula van benne minden ertekkel szerepel..
powerpivot mukodhet? vagy ms access? a lenyeg, hogy mas emberek is tudjanak updatelni kb 5oszlopot ugy hogy latjak a 20oszlopot(vagy ha nem is mind a 20-at par kulcs oszlopot).(ha jol remlik besorolgatnak vmi szamlakat vendorok alapjan..)
-
dellfanboy
őstag
van egy cellam xls-ben ami igy nez ki, pontosvesszovel van elvalasztva egymastol.
van olyan/letezik olyan fuggveny ami eredmenykent a '2.blokk` tartalmat adja kipl
123456;abc;hungary;xyz
, ebbol nekem az abc kellene mint eredmeny( a cella hossza valtozhat/valtozik ezert a bal/jobb fv nem adja ki azt a megoldast amit en keresek.
-
dellfanboy
őstag
Van egy xls file-m ami tobb munkalapbol, all, hasonlo strukturaban
Van egy fooldal ahol a A-L oszlopban a honapok vannak [jan-dec], es kulonbozo sorokban linkelve van a tobbi munkalaphoz.
A fooldalon felteteles formazasst hasznalok, hogy konnyen eszreveheto legyen ha valami gebasz lenne.
Ezt szeretnem kicsi automatizalni a kovetkezokeppen.
Jelenleg ugye majus van, tehat a fooldalon jan-apr adatok vannak megjelenitve, ha most atmasolom a fv-t az apr cellabol a majusiba akkor altalaban piros felteteles formazast kapok sok esetben mert a majusi adat meg hianyzik. Ezt akarnam elkerulni, hogy a cella erteke maradjon ures, formazatlan, viszont ha uj periodusba lepunk akkor meg automatikusan kitoltodjon a feltetels formazassal eggyutt. Erre van tippetek milyen fv-t hasznaljak?
koszi -
dellfanboy
őstag
lappy, Mutt,
-
dellfanboy
őstag
tudnatok segiteni egy random sorrend generalon?
a1,a2,a3 cellaban van harom nev: jancsi,juli,jeno, ezt kellene mittomen megjeleniteni vhol pl b4 random sorrendben
pl 1 jancsi 2 jeno, 3 juli,
es ha ujrakalkulalja az excel table f9 akkor uj sorrendet dob -
dellfanboy
őstag
van egy excelem ami jelszoval van levedve. par sor csoportositva van (data-group)
ha jelszoval van levedve akkor ugye nem lehet kibontani ezen sorokan.
ragugliztam es talaltam egy makrot.
Sub EnableOutlining()
'Update 20140603
Dim xWs As Worksheet
Set xWs = Application.ActiveSheet
Dim xPws As String
xPws = Application.InputBox("Password:", xTitleId, "", Type:=2)
xWs.Protect Password:=xPws, Userinterfaceonly:=True
xWs.EnableOutlining = True
End Subviszont ezt hasznalva ha elmentem a file-t xlsm kent hiaba nyitom meg a sorokat nem tudom kibontani. van otletek miert? esetleg mas taktika hogy tudnam a jelszovedett xls-embe engedelyezni a sorok kibontasat/becsomagolasat (data group/ungroup0
vi -
dellfanboy
őstag
muxik
koszi mindenkinek
(nem vagyok meg eleg jartas az offset-fv-ben (se)) -
dellfanboy
őstag
tudnatok segiteni hogy tudnek egy YTD formulat kesziteni?
[kép]
azt szeretnem hogy AZ5 cellaban attol fuggoen hogy milyen honap van kijelolve a piros mezoben az addigi YTD sum erteket mutassa. azaz jelenlegi feltetelek mellett 5488. ki gugliztam mar egy offset-es ytd formulat, ami lepesenkent mukodik, csak a vegen nekem 0-ra fut ahelyett, hogy szummazna amire szuksegem van [link]vagy esetleg van mas otlet, hogy tudnek az adorr parameterek mellett konnyen egy YTD erteket szamolni azt megkoszonnem
-
dellfanboy
őstag
-
dellfanboy
őstag
Letezik olyan excel formula ami az adott cellabol ‘felszedi’ azt a karaktersort amit en keresek?
Jelen esetben a rendszam aminek a formatuma: ABC-123;
Van egy oszlopom (manual input) mas tarsosztalyoktol, ahol a Jobbik esetben ugy kezdodik a cella erteke rendszam, pontos vesszo mas infok. Hogyha a kollegak betartjak a szabalyokat akkor egy sima bal- fv-vel fel tudom szedni a rendszamot elso 7 karakter. A problema ott kezdodik ha nem tartjak be a szabalyokat es a rendszamot az adott cellaban pl. az auto marka utan teszik.
Nekem vegeredmenynek a rendszam Kellen abc-123 az adott cellabol. Letezik erre vmi formula vagy tovabb kell edukalnom oket? -
dellfanboy
őstag
Kezdek elerni az excel hatarait, mert tul nagy file okkal dolgozok, ill limitet a sorokra vonatkozolag is mindjart elerem.
Gondolkozok, hogy az egesz excel cuccaimat atrakom Power Pivot fele adatbazisba, viszont Errol jelenleg halvany fogalmam sincs. Van otletek hol/hogy kezdjek hozza a power pivot-hoz? Esetleg egy jo tutorial?ebook?akarmi? ph-n nem talaltam hozza topic-ot letezhet hogy nincs? -
dellfanboy
őstag
Makrofelvevo-vel felvettem egy makrot de nem akar lefutni. Van 27 txt file-om ezt importalom be excelbe majd osszemasolnam 1 file-be.
Jelenleg run time error 9 subscript out of range hiba-t kapok. Talalkozott mar vki hasonloval? A windows sort sargitotta be nekem:Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Windows("Blackline Upload file 2019 Phx v1 MASTER.xlsm").Activate
Range("A3").SelectIll lenne 2 apro kerdesem.
A makro soran tobb esetben is CTRL+A-val jelolok ki tartomanyt, viszont megnezve a kod-ot ott mintha tartomanyt latnek pl A1-tol b45-ig. Honnan tudhatom biztosra, hogy mindent kijelol? Mert ebben a honapban ok hogy az adat A1-B45 tartomanyban fekszik, viszont ha jovo honapba lesz 2uj sorom, honnan tudhatnam biztosra, hogy azt is bemasolja?Makrofelvevovel vettem fel, szoval minden lepes latszik. Hogy tudnam ezt elhide-olni? Talan mintha regebben olvastam volna hogy a kepernyot le lehet tiltani, de ennek mi a modja?
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #40660 üzenetére
sorry megtalaltam
hlookup -
dellfanboy
őstag
Van vkinek tippe, hogy melyik fv-t kellene alkalmaznom, hogy ha azt szeretnem hogy:
A b5 cellaban levo ertek megegyezen az adott honapban levo ertekkel? Most egy szimpla egyenloseg, van de ezt ugye minden honapban manualisan felul kell irnom erre keresnek, vmi fugvenyt? Ha letezik, kb 25 munkafuzeteten kell ezt megoldanom, a print screen csak 1 pelda.
-
dellfanboy
őstag
talalkozott mar valaki olyannal, hogy levedtem jelszoval 1 munkafuzet reszet pl. e4 cellatol p55ig viszont ettol fuggetlenul a d oszlop tartalmat siman lehet modositani, barkinek, ill
bizonyos sorok eseten akar az x,y,z oszlopot is?! fogalmam sincs miert, mert pl x44 modosithato x45,46,47 nem.ugy csinaltam, hogy allow edit ranges-ben kijeloltem a teruletet e4:"p55 majd protect sheet.
valamit kihagytam? -
dellfanboy
őstag
Van 1 riportom ami egy makro segisegevel all elo. (Delila azt hiszem tavaly segitettel a makroirasban)
A riportom xlsx formatumban mentodik el a makro segitsevel. Viszont arra jottem ra ha xlsb-kent van elmentve negyedannyi helyet foglal.
Nem vettem eszre valtozast, hogy lassab lenne a file beolvasasa xlsb-kent de megkerdeznelek titeket, hogy mik lehetnek a hatranyai ha a riportom xlsb-kent van elmentve?Ha xlsb a jovoben tamogathato formatum, hogy kellene modositano-m a makromat? Mert hiaba irtam az utolso sort xlsx-rol xlsb-re nem menti el a makro az alabbi hibauzenettel all le:
Run time error 1004 this extension can not be used with the selected file type.ez pedig a programkodom:
Sub Masolasok25()
Dim WBE As Workbook, WSM As Worksheet, ide As Long
Dim FD, utvonal As String, FN As String
Set WBE = ActiveWorkbook
Sheets(1).Copy '1. lap másolása
Set WSM = ActiveWorkbook.Sheets(1)
WSM.Name = "Sheet1"
ide = WSM.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 '2. lap másolása
WBE.Sheets(2).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Copy Range("A" & ide)
ide = WSM.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 '3. lap másolása
WBE.Sheets(3).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Copy Range("A" & ide)
'Másolt fájl neve és útvonala
FN = Application.InputBox("Please fill in the file name like example:GL download Noetix EMEA YYYY_MM v!", , , , , , 2)
MsgBox "Please Choose Folder??", vbExclamation
Set FD = Application.FileDialog(4) 'mappa választás
With FD
.AllowMultiSelect = False
.Show
If .SelectedItems.Count = 0 Then
MsgBox "You did not choose destination folder, we stop.", vbInformation, "Értesítés"
Exit Sub
Else
utvonal = .SelectedItems(1)
End If
End With
ActiveWorkbook.SaveAs utvonal & "\" & FN & ".xlsb" 'mentés
End Sub -
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #40023 üzenetére
esetleg vmi excel fv, makro, letezik ami azt adja hogyha a5 cellaban cim szerepel akkor az a6-ot adja eredmenykent?
if-el probaltam "idezojelbe" rakni a szoveget de value-ra fut -
dellfanboy
őstag
excelbe importalok egy txt file-t, eleg nagy sok adattal, ezt probal emeszthetove tenni.
van benne a cimnek egy ilyen resz
5.sor: Cim
6sor: utca neve
7.sor utca szama
8.sor orszagez ismetlodik (sok massal egyutt) kb 10-20k soron keresztul, random. van ra vmi mod, hogy ha kivalasztom
az 5.sor-t akkor lassam a 6.ikat is. azon kivul hogy a filterbe 1egyesevel kivalasztom oket? -
dellfanboy
őstag
válasz
Fferi50 #39948 üzenetére
excel-ben kb minden honapra levetitve 150-300k sor. ezt akarnam 1 excelbe bemasolni, viszont ha igy csinalom, a file amit krealok eleg nagy lesz (tobb szaz mb) es megnyitni is eltart jo par percig. erre keresek egy gyorsabb szebb megoldast, viszont az end userek meg csak excel-hez ertenek, szoval hiaba raknam access-be be kene tanitani oket.
a power pivot-ot neztem, hogy keszitek a havi excel imputokbol csv-t es azt beolvasom power pivottal mint adatbazis, csak mivel meg nem csinaltam ilyet nem tudom van-e jobb /gyorsabb/elegansabb modja, ill meg tudnam-e sporolni a csv gyartast?
sorry most nezem ceges gepen a power query nem tamogatott...
-
dellfanboy
őstag
Van egy adathalmazom ami tartalmaz cca 2 millio sort. Ezt kellene egy XLS tablaba beheggesztenem, Mert az end userek csak ehhez ertenek…
Tudnatok segiteni hogy azon kivul hogy xlsb-kent mentem el hogy tudnam a legfelhasznalobaratabba tennie a file-t?
az se art ha a merete nem haladja meg a 100mb-t -
dellfanboy
őstag
van egy oszlopnyi ID-m, ahol az id-k ismetlodnek.
van olyan excel formula ami helyettesit azt hogy kijelolom az osszeset, beszurom egy masik munkafuzetre majd adatok, duplikacio eltuntetese-vel
csak 1x jelenitem meg oket? -
dellfanboy
őstag
Kellene egy kis otlet/iranymutatas a tolem tapasztalabbaktol:
Van egy excel file-om ami jelenleg 160mb, eleg sok adat van benne, es ez honaprol honapra no. a file felepitese ugy nez ki, hogy a-ca oszlop import egy masik szoftverbol, majd mellett cb-fm kulonbozo fv-ek ami nagyreszt az a-ca adatait hasznaljak.
Csak megnyitni eltart kb 2 percig, egy teljes kalkulacio tobb percig is eltart. Hogyan tudnam gyorsabba tenni?
Arra gondoltam az a-ca adatokat bedobom egy access tablaba, csak nem tudom mellette a cb-fm oszlopokat hogy tudnam access-ben (meghatarozott) fv-el /logikaval kitolteni?
Ha kesz az access table akkor pedig excel powerpivot hozzaferessel elemezgethetnem az adatokat.
Szerintetek ez jo otlet? Ha nem milyen iranyba gondolkozzak? Merre olvasgassak?miben gondolkozzak?
Esetleg van tippetek, hogy akar a jelenlegi excel tablet hogy tudnam irto gyorsa tenni?koszi
-
dellfanboy
őstag
van olyan beallitas excelben ami:
- mindig az elso sorra mutat? jelen esetben ha legorgetek, a150. sorra es elmentem, akkor amikor ujbol megnyitom a file-t a 150. sor fel mint default.
Azt szeretnem ha mindig az elso sorok latszodnanak.
- kizarja hogy adott cellaba mas excel file-bol linkeljek adatot. csak ertekek, vagy excel fv szerepelhet. ilyen letezik? -
dellfanboy
őstag
ilyen hibauzenettel talalkozott mar valaki? vegignyalazva a google talalatait nem jutottam megoldasra
ha megnyitom az excel-t, eloszor jon egy olyan uzenet hogy: we found a proble with some content xxx.xlsx, do you want to recover as much as we can?
yes
utana pedig
excel was able to open the file by repairing or removing the unreadable contentlinkek/formazas eltuni, pedig nekem szuksegem lenne ra.
-
dellfanboy
őstag
datum fv-nel az excel erzekeli a a > , < , a kacsacsoroket, mint kisebb nagyobb?
van egy ilyen egyszeru ha fv-m
=IF($L$25>=BY$24,$O25,$P25)by24-ben a datum ertek aug 1 2018, mig l25ben 2020 jan 8, eredmenyre pedig a p25-ot kapom holott en az o25-ot varnam...
segitenetek mi lehet a gond? -
dellfanboy
őstag
excel-ben jol gondolom hogy a ctr c utana ctrlv = a beilleszt mindennel? van arra gyorsbill. ha en csak erteket vagy formatumot akarok belilleszteni? vagykell ra egy mini makro?
-
dellfanboy
őstag
hello,
tudnatok segiteni ennek a kepletnek az ertelmezeseben
IFERROR(VLOOKUP(E4,Vlookup!$CK$2:$CM$3147,2,0),VLOOKUP(D4&E4,Vlookup!$CV$2:$CY$3149,4,0))
e4 cellat keresi eloszor a ck2 cm3147 tablaban es d4e4-et a masikbannem talalja akkor a masikban? -
dellfanboy
őstag
válasz
föccer #38469 üzenetére
koszi, kozbe este megalmodtam es a data-text to columns-al mukodott ( angol excelem van)
tehat kijeloltem a nemjo formatumu sorokat (szurovel) aztan data text to columns fixed with date m/d/y es finish
mukodik (csak azert irtam le hogyha a jovoben vki rakeres akkor meglelje) -
dellfanboy
őstag
nem jutok dulore egy datumos problemaval. adjatok 1-2 otletet/ tippet.
van egy oszlopnyi adatom, ahol a datum 2 formatumban szerepel egyszer a cella formatuma general h/n/ev a cellaban az ertek balra van rendezve.
masik alkalommal cellaformatum datum usa tipus n/h/ev a kettobol kellene 1et csinalnom ugy, hogy a a vegeredmeny a leheto legszebb legyen.
gondolok itt arra ha most rarakok egy szurot akkor ugy jon be a datumok kb fele hogy eloszor lehet szurne evre, 1 lepessel lejjebb honap, majd nap.amivel idaig probalkoztam
1esevel kozos nevezore hozni, az egesz oszlopra 1 cellaformatumot stilust alkalmzni, de idaig nem mukodott, raadasul az egyik datumformatum nap-al
kezdodik masik honappal, gondolom elobb ezt kellene kozos nevezore hozni de hogy??
biztos tok 1szeru de nem jovok ra -
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38315 üzenetére
az nem igaz, hogy nem probaltam ki, mert kiprobaltam es nem jol mukodott, de ahogy e-mailbe is irtam mostmar jol fut. amit nagyon koszonok
csak annyi kerdesem lenne hogy amikor feljon a msgbox van-e arra opcio hogy feljojjon egy sztenderd szoveg? pl riport 1 amit ha akar a felh modosit? -
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38295 üzenetére
1. beraktam personalba, most 0-ra fut, hibauzenet nincs, viszont elolvasva az elso hsz-t az en excel-em angol ez okozhat barmi fele hibat?
masik problemammal kapcsolatban (ahol 3sheetrol kellene1ujba masolni) atirtam a tartomany kijelolest de az se hozott meg pozitiv vegeredmenyt...
-
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38292 üzenetére
koszi, lesz erom mindjart megnezem.
ha a 38283-hsz-re gondolsz (ott irtam hogy uj excelben mukodik) akkor az a cella szinenkenti szummazasra vonatkozott. bocs, ha nem voltam1ertelmu .ott all fen az a problemam, hogy ha letrehozok egy uj excelt abba belerakom azt a modult akkor tok jol tudom szummazni szin szerint. viszont ha a jelenlegi file-be rakom bele akkor vannak gondjaim.
ma pl. tok jol mukodott, egeszen addig mig az excel-t nem mentettem el, nah akkor a vegeredmenyek eltuntek es ?name error-ra futott ki..
( a file makrobaratkent van elmentve, nincs mas makro ami bezavarni viszon valo igaz, eleg nagy sok keplettel lappal) viszont nem ertem hogy mikor eloszor beleraktam a modul-t, akkor a fv mukodott, majd mentesre kidoba a ?name-t... -
dellfanboy
őstag
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #38280 üzenetére
nah megneztem #1-rol minden sor atjott
#3- duplikaltan jott at az osszes sor
#2 hianyzikmi okozhatja ezt a hibat? foleg ugy hogy az elso sheet adatai pontosan atjonnek
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #38278 üzenetére
bocs, most nezem 30k sor helyett a makro csak 20k-t hozott at
atirtam a makrot mert nekem az adatsheet-ek pontos nevei: #1,#2,#3 erre irtam at WBE.Sheets("#1") de akkor ezek szerint rosszul? -
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38275 üzenetére
ez vmi kibebasz*t jo lett, koszi szepen
2 finomhangolasi kerdesem lenne: a vegen mikor feldobja hogy adjam meg a nevet: hogy irjam at hogy ne blank legyen a cella hanem pl. riport v1?
ill. amikor a vegen a helyet kell kivalasztanom lehet vmi halozati beallitas miatt de csak a local C:re tudom menteni halozatra nem. itt be lehet vmit allitani hogy alapbol. mondjuk a X:\riportok mappa ugorjon fel?meg egyszer halas koszonet
-
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38271 üzenetére
igen, mert a fejlec/elso sor mind a harom lapon u.a egyedul a sorok szama valtozik. (ma pl sheet1 150sor, sheet2 123, sheet3 55, holnap meg tripla ennyi fele annyi) sheet3 rol is b2 cellatol masolom az ertekeket annyit amennyi van (ezert hasznaltam a ctrl shtr le jobbra-t mint kijeloles)
idaig manualis munka volt copy paste-el de meguntam.viszont ha gyorsabb/szebb/jobb masolhatom mind a 3 sheetrol b2tol az adatokat es a vegen az egyikrol a fejlecet/elso sort. vagy amikor letrehozom az uj dokumentumot ahova a 3sheet adata kerul akkor lehet elso lepes csak a fejlec/elso sor masolasa utana meg a 3 sheetrol az adatok.
nemtudom melyik a szebb/jobb/gyosabb/elegansabbviszont a cella szinek alapjan szummazas, hogy toroltem azt a paramatert #name error-ra fut. fogalmam sincs miert
-
dellfanboy
őstag
válasz
Delila_1 #38254 üzenetére
Koszi szepen ez mukodik de makrom nem pedig a makrofelvevovel felvettem. Tudnal esetleg segiteni
Van 3 sheet-em es az itt levo adatokat kellene egy uj excelbe masolni igy csinaltam:
Makrofelvevo elindit irany sheet1 a1 cella. Itt ctrl shift jobbra, le (tartomany kijelolese) majd file uj excel megnyitasa itt a1cella es bemasoltam a sheet1rol a dolgokat. Irany regi file sheet 2, itt b1cella ctrl shift le jobbra majd masolas, uj file a1 cella majd ctrl le( legutolso sor) es meg egyet le a kurzorral hogy ures sorba masoljam a sheet2 tartalmat. Majd u.a 3 -al. es amikor kesz akkor fel kene dobnia hogy mentes maskent en meg kivalasztom a helyet+nevet…Masik kerdesem:
Szeretnek siman cella szin alapjan szummazni (osszeadni cella ertekeket) google-ztam 1 makrot, de itt a tizedesjegyekkel gondba vagyok mert van amikor a makro(fv,module) vegeredmenye mast ad mintha egyesevel osszeadnam, ill van amikor total mas vegeredmeny pl 8 helyett 808
Function SumByColor(Cellcolor As Range, rRange As Range)
Dim cSum As Long
Dim ColIndex As Integer
ColIndex = Cellcolor.Interior.ColorIndex
For Each cl In rRange
If cl.Interior.ColorIndex = ColIndex Then
cSum = WorksheetFunction.sum(cl, cSum)
End If
Next cl
SumByColor = cSum
End Function
ezt makrot talaltam a neten
Esetleg nincs olyan makrod ami cella szin alapjan szummaz? Ill mi lehet a fentivel a baj?
elore is koszonom -
dellfanboy
őstag
hogyha makrofelvevovel felveszek egy makrot amit utana lefuttatok. lehet latni a lepeseket
mit hogy csinaltam (gyorsitott felvetelbe).
van arra parancs hogy ezt ne lehessen latni? ha igen le tudna irni valaki a kodreszletet? -
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #38243 üzenetére
meglett
-
dellfanboy
őstag
tudnatok segiteni hogy tudok kulonbozo sorokat csoportba foglalni tobb szintre?
jelenleg csak 2 szintet latok, ezt szeretnem 3-ra kiboviteni. bal oldalt oszlopok tetejen 1-2
pl. igy neznek ki a sorok:
honap
het
nap
azt szeretnem elerni hogy a napok,hetek honapok 1-1 csoportot(szintet reprezentaljanak), igy hogyha vki az1-re kattint akkor kibontja a honapokat,2 hetek 3 napok.
jelenleg a napok vannak csoportba foglalva ez a 2-es szint, viszont ha a heteket is csoporta foglalom, akkor ok is a 2-hoz tartoznak. -
dellfanboy
őstag
tudtok olyan oldalt ahol le tudnek tolteni 1-2template-et? ossze kellene raknom egy mini dashboard-ot es ahoz kellene minel csili-vilibb grafikon chart akarmi stb. nagyreszt penzugyi dolgok szoval semmi extra
-
dellfanboy
őstag
van egy excel file-m ami eleg nagy.
le van vedve jelszoval hogy csak az adott oszlophoz, cellakat lehet modositani ami valtozik honaprol, honapra.
idaig mindig manualisan felulirtam a hogy mely cellak/oszlopok elerhetoek irni/olvasni:
pl januarban a-n oszlop
februarban b-n
marciusban c-nvan erre valami beallitas hogy egy adott intervallumban valtozzon az elerheto mezok szama, vagy marad a havi manualis elerheto cellak modositasi metodus?
-
dellfanboy
őstag
koszi szepen igy mar tisztabb a helyzet
lenne egy masik kerdesem is. van egy oszlopom ahol datumformatum van: 5/10/2018 13:51:05
ebbol a formatumbol nekem csak az ev, honap erdekelne. mellette levo cellaba szeretnem beilleszteni az ev-honap-hoz tartozo erteket amit egy sima fkeres-el keresek meg.ez a keplet hogy nezne ki? if? vagy esetleg mit hasznaljak? igazsag szerint csak azt nem tudom hogy kellene beparameterezni a fv-t hogy a datumcellabol, csak az ev/honapra figyeljen masra nem. letezik ilyen?
-
dellfanboy
őstag
adott az alabbi keplet:
=ROUND(IF(AH1="BS",VLOOKUP(Z1,FX!A:MV,VLOOKUP(L1,'FX columns'!A: F,4,0),0),VLOOKUP(Z1,FX!A:MV,VLOOKUP(L1,'FX columns'!A: F,6,0),0)),5)
ki kellene egeszitenem hogy a z1-es mezo mellett m1-es cellat is ugyanilyen feltetelekkel vlookupoza:
irtam egy ilyet:
ROUND(IF(AH1="BS",VLOOKUP(Z1,FX!A:MV,VLOOKUP(L1,'FX columns'!A: F,4,0),0),VLOOKUP(Z1,FX!A:MV,VLOOKUP(L1,'FX columns'!A: F,6,0),0)),VLOOKUP(m1,FX!A:MV,VLOOKUP(m1,'FX columns'!A: F,4,0),0)5)de nem mukodik. van otletetek mit rontottam el?, vagy esetleg az eredeti kepletet elmagyarazna vki, ez a sok vlookup megorjit. az megvan hogy round es HA, ah1-es celle egyenlo BS-el akkor jonnek a vlookup-ok, ha nem egyenlo BS-el akkor 0
-
dellfanboy
őstag
letezik excelben olyan egyszeru parancs/beallitas amivel le lehet korlatozni hogy 1 cellaban csak ertekkent bemasolni, beirni lehet, ne lehessen linkelni?
-
dellfanboy
őstag
van egy excel tablam amit szeretnek levedeni. angol excelem van hogyha a ribbon-on a review majd az allow edit range-ra kattintok
es letrehozok uj szabalyokat (permisson) hozza rendelek felhasznalo neveket akkor tok random hol a szabaly szerint jol mukodik, viszont
bizonyos esetekben hiaba van lekorlatozva a user 100%-ban garazdalkodhat ossze vissza a dokumentumban.
szerintetek mi lehet a hiba?merre nezzek korul? makroval meglehet oldani hogy egy excel bizonyos tablait csak x,z lassa/olvassa/irja? -
dellfanboy
őstag
szerintetek mi okozza azt hogyha egy excelt bezarok, allandoan feljon az a hibaablak hogy az excel.exe stopped working and restarting? jogtiszta, meg uj gep...
-
dellfanboy
őstag
válasz
Bati0501 #37566 üzenetére
ha a pivot tablaban rakattintasz az ertek oszlopra, es kivalasztod hogy atlag akkor masolgatni se kell
nekem angol az excel de ha kesz a pivot tabla akkor rakattintasz a tablara nekem jobb oldald pivot table settings- value field setting es kivalasztod hogy avg meg persze mast is lehet min,max -
dellfanboy
őstag
válasz
Fferi50 #37528 üzenetére
koszi
igen azt neztem hogy a szemem kaprazik-e vagy nem. de mind a ket ertek ua. ezek id-k raadasul meg a cella formatumot is number-ra raktam mind az ertek es a keresett tabla neveben is.
szoval amikor ctrl f-el keresem akkor u.a. az ertek es meg a formatum is stimmel (2tizedes, szam,) -
dellfanboy
őstag
mi okozhatja az a hibat az fkeres vlookup alkalmazasa kapcsan hogy eredmenynek n/a-t kapok?
sima fv 1 erteket keresek 1 tablaban ami melle rendeli a tabla 3. oszlopat, nincs duplikacio semmi megis ha fv-t hasznalok az eredmeny n/a mig ha siman ctrl f-el rakeresek az ertekre a tablaban megtalalom 1 alkalommal..
value not available. megneztem a cellaformatumon mindenhol number... -
dellfanboy
őstag
válasz
kopogo #37482 üzenetére
koszi a gyors segitseget
igaz angol excel-em van de ugy csinaltam ahogy irtad:
review-allow edit ranges. csinalok egy ujat, permission1 nevvel kivalasztom az adott cellat, hozzaadom az usert (nem en) hogy allow
apply ok jelszo ujra es kesz
viszont siman tudok bele irni. (1usernek adtam allow jogot aki nem en vagyok) ez normalis??)koszimeg1x
-
dellfanboy
őstag
excelben tudok olyat csinalni hogy a1 cellat adott felhasznalo tudja csak modositani mig b1et egy masik es igy tovabb... van valami user limit?
megnyitni read only-ba mindenki megtudja de a cellakat (vagy kulonbozo munkalapokat csak az adott user)?
merre keresgeljek -
dellfanboy
őstag
válasz
Fferi50 #37298 üzenetére
az fkeres-es működött a Ha fv-be túlságosan belebonyolódtam.
máslenne egy olyan kérdésem hogy
van 4 oszlopom szöveggel és az ötödikbe szeretném a 4 szöveg átlagát írni
pl. ha
jó- jó-jó- közepes van akkor az ötödik oszlopba jó kerüljön
jó közepes közepes közepes akkor az ötödik oszlopba közepes kerüljön stb.ezt ti milyen fv-vel oldanátok meg?
még 1xköszöönm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest