- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54189 üzenetére
Köszi!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54182 üzenetére
Egy próbát megér majd, köszi
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54180 üzenetére
Csak az Excel, Word nem, fullos asztali, a legújabb M365 amire frissült, Konica C250i, vezetékes hálózat.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54175 üzenetére
Szia!
Köszi a példát. Most nem mennék mélyebben bele, ha valakinek másra lenne szüksége, úgyis megkeresi a fórumokat.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54167 üzenetére
Szia!
Ok, értem és valóban jó. Azért az kérdés, hogy a fájlon belüli különböző jogosultságokat hogyan lehet kezelni (és ezt nem kötözködésből kérdezem), ha nem elég rá az Excel által adott lehetőség.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54167 üzenetére
Az eredmény függ attól, hogy kik használják a fájlt.
Abszolút védelem nincs, mint tudjuk. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54164 üzenetére
Szia!
"a jelszó vizsgálat nélkül megnyitni a táblázatot. Ha megnyílik, akkor jó jelszót adott meg, ha meg nem, akkor nem jó jelszót"
Megmutatnád, honnan lehet akkor megtudni, hogy megfelelő jelszót adtak meg?
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54164 üzenetére
Magában a makróban meg lehet adni (pl. egy tömbben), hogy melyik jelszavakat fogadhatja el.
Ha nem jó az input, zárja be a füzetet. -
jjohn
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54098 üzenetére
Köszi szépen.
Akkor az lesz elvégzem a módosításokat, a VBA-val, makróval, gyorsabb lesz. A módosított fájl meg maradhat .xlsx, és lehet dolgozni vele. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54046 üzenetére
Kedves Fire/SOUL/CD és Mutt!
Ezzel úgy gondolom, befejezettnek tekinthetjük ezt az OFF témát. Ha még maradt megbeszélni valótok, legyetek szívesek privátban folytatni.
Köszi a megértéseteket!
Továbbra is számítok segítő közreműködésetekre a topikban!
Üdv. -
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54042 üzenetére
Szia,
Erre a részre hadd válaszoljak:
"2. szvsz meg nem az a megoldás, hogy elkezdem "kiherélni" a régi Excel-eket és a régi, gyakran használt, és hasznos függvényeket meg eltüntetem.."Az Excelben máig használhatóak 1995 előtti dolgok, aka. Excel4 makrók vagy ott van a híres elrejtett DÁTUMTÓLIG/DATEDIFF.
Nem tűnnek el dolgok, ha az Excel elfogadja a képletet, akkor az használható marad évtizedekkel később is.
Az általam javasolt magyar változat bemásolható az általad használt Excelbe de hibás, mivel ott más a függvény neve, de ha a helyes, natív függvényt használod a képletben akkor onnantól bármelyik más támogatott Excelben megnyitva (DARABHA / DARABTELI esetén Excel 2003-tól indulva) a fájlt menni fog. A szerkesztőlécen lehet hogy változni fog a függvény neve verziónként de teljesíteni fogja a dolgát.1-2 éve már talán leírtam, hogy szerintem nem jó irányba megy az Excel. Függvények tucatjai kerülnek bele, van aminek talán értelme sincs (pl. MAP). Office Scripts éppen 6 éves múlt, el is felejtettem ahogy mindenki más. Python integrálva, de inkább ne lenne.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54031 üzenetére
Szia,
Ezek szerint nálad telepíteni kell ezt a függvényt, hadd segítsek benne.
A MS365/Excel2024-ben a Névkezelőben (Képletek menű) a Névnek add meg hogy DARABTELI.
Hivatkozásnak pedig:=LAMBDA(tartomány;kritérium;DARABHA(tartomány;kritérium))
Innentől már neked is műkődni fog.Természetesen hibáztam, mert talán Excel 2016-tól (ekkor jöttek be a *HATÖBB függvények és 2010-ben még tuti DARABTELI) már DARABHA a függvény magyar neve.
Sajnos minden általam használt fordító oldal a régi nevet tartotta meg, elkezdtem írogatni nekik, hogy javítsák a hibát.Amit még elfelejtettem írni, hogy ez tömbképlet. Excel 2021 előtti felhasználóknak Ctrl-Shift-Enter-t (CSE) kell használni.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54042 üzenetére
Szia!
"Amúgy MS szerint most is még támogatja a darabteli-t az Excel 2021"
Sajnos MS nem feltétlenül látja a magyar függvényneveket, azokat a magyar "honosításért" felelősök "követik el".
Ezért (is) kérjük az összefoglalóban, hogy a kérdezők adják meg az általuk használt Office verziót, mert akkor olyan megoldásokat tudunk javasolni, ami működik az adott verzióban.
A másik témához nem tudok hozzászólni. Ellenben mostanában nincs olyan Windows "javítás", ami ne okozna valamelyik hardver-szoftver kombinációnál halált...KIjavítanak 2 hibát, 3 új meg keletkezik. (Habár ez talán mindig is így volt Redmondnál....)
Üdv és türelmet a munkádhoz. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54040 üzenetére
Szia!
Szerintem teljesen feleslegesen húzod fel magad...
Amikor az OFFSET függvény ELTOLÁS nevet kapott, illetve mostanában is folyamatosan magyarítják (nem véletlenül írtam így! ) a függvény neveket, az nem zavaró?
A régebbi verziókban benne volt a KEREK függvény, ami a magyar szabályok szerint kerekített. No az már "kimúlt, eltűnt", helyette használható a KEREKÍTÉS függvény, ami szintén tudja ezt, ha megfelelő paraméterrel használod.
Utólagos engedelmeddel OFF -ba tettem az utolsó hozzászólásod.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54033 üzenetére
Szia!
Sajnálom, a DARABTELI a COUNTIF függvény magyar neve volt, az újabb verziókban pedig a DARABHA lett ugyanazon COUNTIF függvény magyar neve. Tehát a DARABHA a DARABTELI függvény helyett került be a magyar változatba.
Valószínűleg félreérthető volt, amit korábban írtam.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54031 üzenetére
Szia!
Elég régen már a logikusabb DARABHA függvényre magyarosították. Azt hiszem 2019-től talán? O365-ben már biztosan.
Üdv. -
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53578 üzenetére
Szia,
Egyelőre még kevés dolog van Power Queryben, ami korábbi változatokban nem elérhető.
Ilyenek a fuzzy search, vagy adatok sorokba bontása.Ami már problémásabb azok az adat kapcsolatok hiánya egy korábbi Excel verzióban vagy akár ugyanazon verzió Pro és Home veziója között. Bővebben itten.
üdv
-
Tamy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53576 üzenetére
Valóban benéztem, igazából már régebben küzdöttem vele, most csak eszembe jutott, de összekevertem. Viszont hogy ontopic maradjon, mobilos Excelből se megy.
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53569 üzenetére
Legyen akkor elválasztójel (ha úgy gondolkodunk, hogy a 24 számot osztjuk fel 3 csoportra).
Felraktam a 2016-os verziómat, és nem ismerte fel a SZÖVEGÖSSZEFŰZÉST frissítés után sem. Rosszul emlékeztem akkor. Én két linket szoktam nézni, ha nem a memóriámra hagyatkozom:
https://hu.excel-translator.de/fuggveny/
Excel Microsoft Support PageMiért nem lehet üresre "" cserélni (kivágni) azt a karaktert szóköz helyett?
Ez esetben egybe fognak folyni a számok és nem lehet tudni, hogy ha több mint 24 szám van, akkor hol végződik az első bankszámlaszám és hol kezdődik a következő. Ha csak 1 bankszámlaszám lehet, akkor üres a jobb megoldás.Ha vki MS365 Insider-t használ, annak pedig már van REGEXP is függvényben:
A képlet:
=REGEXKIVONÁS(A1;"\d{8}-?\d{8}-?(\d{8})?";1)
VBA-ban már régóta lehet REGEXP-et használni, referenciák között engedélyezni kell a "Microsoft VBScript Regular Expressions 5.5" osztályt. Aztán lehet használni:
Function BankSzamlak(cella As Range, minta As String) As Variant
Dim regExp As New regExp
Dim talalat
Dim eredmeny, c As Long
With regExp
.Global = True
.MultiLine = True
.IgnoreCase = False
.Pattern = minta
End With
If regExp.Test(cella) Then
Set talalat = regExp.Execute(cella)
ReDim eredmeny(talalat.Count - 1)
For c = 0 To UBound(eredmeny)
eredmeny(c) = talalat(c).Value
Next c
Else
eredmeny = "(nincs adat)"
End If
BankSzamlak = eredmeny
End Function
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53569 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Tanulmányozni fogom. Az újabb függvényekkel már soha nem látott feladatokat is meg lehet oldani. A PQ-ról nem is beszélve.
Üdv. -
ny.janos
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53562 üzenetére
Pedig érdemes lehet és ezt nem én mondom
"How difficult is Power Query to learn?
So, how difficult is it to learn Power Query? If you are thinking that you need to be a programmer, or at least an Excel expert, you would be wrong. Power Query has an easy-to-use interface which is designed for everyday users.
There is a bit of a learning curve, but most of that is learning what each button does.
It takes years to become competent in VBA macros, it takes months to become competent in Power Query. Since 80% of what we did with VBA can be achieved with Power Query, then that is the place to focus.
If you want to go deep into Power Query, there is a programming language called “M” which you could learn. But you can harness 99% of the power without needing it at all."A megoldás egyébként (ha még jól emlékszem) egyetlen lépés kivételével a menüszalagról elérhető parancsokkal történt. Az utolsó 3 oszlopba az egyes azonosítók összevonásához kell az M kódba kézzel belenyúlni, melynek megoldását én magam Mark How to use Power Query Group By to summarize data bejegyzéséből tanultam.
-
bela85
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53556 üzenetére
Sejtettem, hogy az lehetett, hogy megkavart az azonos profilkép. (még én is nézem sokszor, hogy "mi van? ilyet nem is írtam....
ja azt más írta, nem én"
Nos, köszönöm, jó lehet az a makró az átalakítással. Amúgy ny.janos megoldása annyiból tetszik, hogy rögtön megadná, hogy hol található az azonosság, melyik sorban.
Amit most vettem észre, és lehet bonyolítja a dolgot, hogy van olyan cella, ahol nem csak 1 számlaszám van, hanem akár 2 vagy 3.
-
ny.janos
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53552 üzenetére
Bocs, de ezt most te nem értelmezted megfelelően.
A korábbi kérdésem tartalmazta, hogy csak az első 16 karakter alapján kell az összehasonlítás? Ezt feltételezve készült a megoldás is. Ha egy 16 számjegyként megadott bankszámlaszámot hasonlítunk össze egy 24 számjegyből álló bankszámlaszámmal, és az első 16 karakter azonos, akkor az ugyanazt a számlaszámot jelenti (attól, hogy kiírjuk a nyolc darab nullát, vagy nem, attól az nem lesz másik bankszámlaszám). -
bela85
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53552 üzenetére
Az azonos profilképünk ne tévesszen meg.
A számlaszámok nem így néznek ki, mint ny.janos példáiban.
Rendesen, ahogy korábban is írtam a példákat, a számlaszámok rendesen kötőjellel vannak elválasztva, tehát az egységes, csak épp előtte lehet, hogy nincs bank név írva, vagy ha van is, akkor előtte a név nincs, vagy szóköz ott stb. (ezzel azt akartam sugallni, hogy nem csak bankszámlaszám van a cellában és nem csak bank név)Ami a rossz, hogy van olyan számlaszám általában OTP bank olyan, hogy 2x8 karakterrel rögzítettek mert az utolsó 8 karakter már csak nulla. De volt aki úgy rögzítette be az OTP számlaszámot, hogy 3x8, tehát a végére is kiírta a 8 db nullát.
De pl: Erste Banknál meg pont hogy az 2x8 karakter azonos és az utolsó 8 számnál van eltérés általában. -
bela85
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53544 üzenetére
1. 2016-os az Excel
2. Igen.
3. Igen, csak a számlaszám alapján kellene keresni, hogy az egyezik e.
4. Általában fix (szóközkötőjelszóköz), de nem minden esetben, mivel nem csak én töltöm a táblát. -
KaliJoe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53534 üzenetére
Szia Fire,
Uppsz, ez Excel 2019-es. És nem aposztóffal írtam, és nem ismeri a LET függvényt. De Névmegadást / elnevezést használhatok hozzá akkor is, nemde?
-
KaliJoe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48498 üzenetére
Szia Fire/SOUL/CD,
Ha jól értem a problémát nekem erre van egy szebb (igaz, nem egy képletben megfogalmazott) megoldásom. Ha érdekes - hálából
- elküldhetem Neked.
-
KaliJoe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53525 üzenetére
Szia Fire/SOUL/CD,
Igen, találat!
-
KaliJoe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53523 üzenetére
Szia Fire/SOUL/CD,
Feri érti jól az #53524-ben.
Tehát az (5 számot tartalmazó) adatbázis rendezett, balról jobbra növekvő.
A keresett számhármas rendezett, balról jobbra növekvő, ezért a 3-10-12 lehetséges csak, a 10-3-12 nem (mert a műveleti / eredeti) adatbázis rendezett, ott nem fognak így szerepelni.
Viszont - ahogy Feri jól értette - a 3-10-x-12 (ez esetben x csak 11-gyel lehet egyenlő),
vagy szemléletesebb példán a 8-20-42 számhármas, lehet úgy, hogy 8-x-20-y-42, vagy x-y-8-20-42, 8-x-y-20-42, és ezek lehetséges permutációi, stb. Tehát, az elé- közbe, utána ékelődés minden verziója megengedett.
Feri jól mondja:Az viszont sehol nincs feltételként megadva, hogy a keresett számoknak közvetlenül egymás után kell az adott sorban lenniük, csak az, hogy legyenek benne a sorban.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53525 üzenetére
Szia!
Szerintem - az eredeti kérdést figyelembe véve - találatnak számít.
Nem szükséges a közvetlen egymás utáni előfordulás. Pl. mintha lottószámokat keresnél.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53523 üzenetére
Szia!
Amit én eddig kihámoztam:
Az eredeti kérdés szerint "Az ötös csoportok soronként rendezettek, vagyis A<B<C<D<E, számismétlődés nincs." és a minta is azt mutatja, hogy a keresett értékek is emelkedő sorrendben vannak a H-J oszlopban. Ilyen módon tehát a sorrend fontos.
Az viszont sehol nincs feltételként megadva, hogy a keresett számoknak közvetlenül egymás után kell az adott sorban lenniük, csak az, hogy legyenek benne a sorban.
Emiatt szerintem az abc karaktersorozat szerinti keresés sajnos nem játszik, külön-külön és együtt kell meglenniük egy adott sorban.
Mutt példája azért sántít, mert nincs sorba rendezve a keresési tartomány.
Szép kis feladat, erre a megoldást Mutt a BYROW függvénnyel megadta, de az gondolom nincs a kérdező által használt verzióban még.
A korábbi verziókban esélyes nagyon egy makrós megoldás.
Üdv. -
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53502 üzenetére
Szia,
A bug helyes linkje ez.
A fejlesztői csapathoz továbbkerül a probléma, meglátjuk hogy mikor lesz belőle vmi.
A korábbi Power Query sorbarendezési problémára még semmit sem mondtak.üdv
-
KaliJoe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53500 üzenetére
Szia Fire,
Köszönöm. Letöltöttem, majd tesztelem.
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53499 üzenetére
Szia,
Bugot találtál, bejelentettem itt.
Az én teoriám az, hogy az S betű egy foglalt szó, amit elsődlegesen az aktuális sort jelenti. Ha átkapcsolsz S1O1 (sor-oszlop) hivatkozásra, akkor a képlet bevitele során egyből kijelöli az aktuális sort. O esetén pedig az oszlopot.
Excel 2010-ben is megvan a hiba, de annyira kevesen használják ezt a függvényt, hogy te vetted észre egyedül. Korábban T-t használtam, ez esetben pl. HIBÁS(T("USA"))
VBA-val be lehet vinni a függvényt, és ha más nyelven használjuk akkor ott sincs ezzel gond.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53492 üzenetére
Szia,
Igazad van, magyarban S az N függvény.
Mivel feltételes formázás képleteként fogjuk használni, így az eredeti cella értékét nem változtatja, az eredeti kérdezőnek pedig segíthet eligazodni a többszáz feltételes formázás között ha használja.Azonban az sem lenne gond, ha a szöveges cellában lévő értéket számmá alakítja a nullával való hozzáadás, mert az egyedi számformátumok csak számokon műkődnek, szövegként tárolt számokra nincsenek hatással.
Pár formátumot felvittem:
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53479 üzenetére
Szia,
Esetleg LET nélkül:
=N("Nemzetközi DE")+(HOSSZ(A1)=12)*(BAL(A1;2)="49")Itt az elején egy kommentet helyeztünk el, hogy a szabály mit akar érvényesíteni.
A képlet második fele pedig csinálja az ellenőrzést hossz és kezdő karakterek alapján.üdv
-
KaliJoe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53479 üzenetére
Szia Fire,
Szimpatikus a megoldásod, ki fogom próbálni.
Le tudom ezt tölteni valahonnan?
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53469 üzenetére
Szia,
Nem hinném, hogy valaha is lehet majd direktben hivatkozni tömb elemeire a frontendben. INDEX-et lehet addig is használni.
Üdv
-
eszgé100
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #53460 üzenetére
Az elkepzelese jo volt, csak a valosaggal nem szamolt
Story annyi volt, hogy be akarta mutatni, hogy a kulonbozo kaizenek bevezetese utan mennyivel csokkent egy-egy tipus ciklusideje visszamenoleg a kezdetektol. Hat semennyivel, mert ugyanugy 2-3 darabot epit meg a kollega, mint elotte, csak mostmar k.rva raerosen, anelkul, hogy megszakadna. Ertelmezheto adatok akkor lesznek lathaoak, ha nagyobb darabszamra lesz az igeny, lesz rajta valamennyi nyomas, es nem szakitjak felbe non-standard activitykkel.
Megmondom oszinten majdnem sirva fakadtam, mikor a kapott eredmenyt kinyomtam egy bar chartra es ugy nezett ki mint egy hullamvasut a szepen csokkeno tendencia helyett
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53437 üzenetére
Köszönöm a próbálkozást, ez van sajnos, marad így akkor.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53434 üzenetére
Ha kiveszem a DAO-t, akkor
A következő sornál: Dim dbs As Database, rec As Recordset
Ha visszarakom a DAO-t, akkor pedig az eredeti problémához jutok vissza. -
MrTwister
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #53432 üzenetére
Sajnos nincs más segítségem. Köszi, holnap kipróbálom a suliban.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53431 üzenetére
Windows 10, az Office 365 excel 64 bites, gondolom a többi része is. Én már mindent pipálgattam, a referenciáknál, de egyelőre nem segített.
Most nem vagyok annál a gépnél, de ha jól emlékszem, a 32 bites program files-ban megtaláltam azt a .dll-t ahova mutatott, átmásoltam próbaképpen a 64 bites-be, és utána jutottam el a fenti hibához...ezelőtt még hamarabb állt meg az egész.
Ez a makró elég régi, több mint 10 éves. Jelszó védi, tehát belenyúlni nem lehet a forráskódba. -
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53392 üzenetére
Zéró válasz.
A frissítési jegyzékben sem látok ilyet. -
tgumis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53330 üzenetére
Szia!
Most jutottem el odáig, hogy kipróbáljam. Parádés de sajna nekem egy összeg kellene, hogy mennyi a végösszeg.
Próbáltam egy indirect fügvénnyel de #HIV hibát ad
most negjelenik:
131,589 , 159,882
ehelyett nekem a két szám összege kellne
=131,589+159,882 =291,471 -
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #53369 üzenetére
Ezt csináltam én is először, de az kellene, hogy 1000 forintonként legyen 1 hónap, tehát lássa az apuka anyuka, hogy novemberig befizette, legközelebb decemberben kell.
Tehát na a teljes összeget osszam a hónapok számával, hanem teljes összeg / 1000 és annyi hónapra írja be az 1000-et. -
PistiSan
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53348 üzenetére
Nem vált be sajnos amit javasoltál!
Gondolkodtam, hogy mit tehetnék, hogy tudjatok segíteni.
Azt találtam ki, hogy az egyik ilyen fájlt kitöltöm kamu adatokkal, 10 sorban, hogy feltölthesem ide, és rá jöttetek mi a gond.
Feltöltés előtt, még meg nyitottam a próba fájlt, ekkor láttam, hogy minden oszlop ott van! Ez nagyon furcsa.
Fogtam egyet az eredeti fájlok közül, megpróbáltam megnyitni, 1 oszopot látott megint.
Megnyitottam a fájl, rá mentettem, utána megint próbáltam megnyitni az adatok beolvasása alatt, és jó lett!A képen látható 2 fájl azonos, ugyan az a fájl lemásolva.
A különbség az, hogy a másodikat megnyitottam és rá mentettem, majd bezártam.
A fájl mérete és hash értéke is megváltozott ekkor.Mi lehet az eredeti fájlokkal, manuálisan végig megnyitva az összes (több 100) fájl és rá mentve, megoldódna a hiba, de ezt nylíván nem szeretném kézzel megcsinálni.
Valami ötlet esetleg?
-
alfa20
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53340 üzenetére
másik gépen más Excel verzióval is meg próbálkoztam, de ezek szerint én rontok el valamit. készítettem egy .CSV fájlt amit PowerPivot-tal beolvastam.
Majd a KOCKA.TAG függvényel a fejrészt be akartam tallózni, de már itt #HIÁNYZIK-ot dob.
A B2-es cellába 1-es értéket ad, az alábbi képletre:=KOCKA.ÉRTÉK("ThisWorkbookDataModel";"[data].[id].[1]";"[data].[sales]")
-
alfa20
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53340 üzenetére
igen valóban a képlet hibás volt, de sajnos nem az javítás után is ugyan úgy nem ad vissza értéket
-
tgumis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53330 üzenetére
Köszi
Ki fogom probalni
Hálás köszönet -
atyca
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53314 üzenetére
Nálam is "csak" az eleje maradt le
....
Leköteleztél Uram, köszi! -
tgumis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53277 üzenetére
Szia!
Egy újabb probléma.
Van egy lista amiben vannak az adott kaják kódjai és a hozzá tartozó érték. Egy menühöz több kód is tartozik mondjuk Zellerkrém leves plusz levesgyöngy. De ez lehet több is. Tehát segédoszlop nélkül szeretném megoldani, hogy egy cellába beírom vesszővel elválasztva az adott kajához tartozó kódokat és egy másik cellában megjelenik az adott "összeállítás" értéke.
Pl mint itt:
-
tomi_x
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53290 üzenetére
Köszi a segítséget !
Ezzel a sorral tökéletesen működik:Worksheets("Kezdőlap").Cells(13, 3).Value = megrendelo
-
tomi_x
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53288 üzenetére
Ezzel sem működik.
Ezt a hibát kapom: -
tomi_x
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53272 üzenetére
Köszi a segítséget, megoldódott.
De újfent elakadtam, az alábbi sorra dob fel "Subscript out of range" hibaüzenetet.Workbooks(bekernev).Sheets(2).Cells(6, 3).Value = keszito
Ahol a változók String tipusúak:
bekernev = c:\Users\tomi\OneDrive - valami\valami SharePoint mappa\Árajánlatok\teszt projekt\Árajánlat\teszt táblázat.xlsm
keszeto = az én nevemElőre is kösz a segítséget
tomi -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53277 üzenetére
Szia!
No ez nem jutott eszembe... Nagyon szép megoldás!
Üdv. -
lacipapi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53269 üzenetére
Köszönöm szépen, a -1-el való szorzás megoldotta a problémát.
-
Dolphine
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53264 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, pont erre volt szükségem!
-
Dolphine
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53262 üzenetére
Minden egyes cellához, amihez megjegyzést szeretnék fűzni más és más információ kerül.
Tehát a cellában van egy dátum: 2024.09.20. Megjegyzés rovat pénteki lovaglás, de egy másikhoz más szöveg.
A lényeg, hogy vannak olyan cellák, amikhez szöveges megjegyzést szeretnék (buborékban, jobb egér, az mindegy), de nem ugyanazt. Na, csak leírtam, hogy mit szeretnék! -
Traxx
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #53260 üzenetére
Mentségemre szolgáljon, hogy megörökölt képletről van szó, nem saját kútfőből jött
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53218 üzenetére
Nem azt mondom, hogy ez a legelegánsabb függvény, de a célnak megfelel
A HAHIBA azért került bele, mert ez alapvetően egy üres cella, csak akkor aktiválódik egy figyelmeztetéssel együtt, ha valaki olyan értéket ír be, ami nem osztható az alapértelmezett mennyiséggel.
De "sajnos" ki kellett törölnöm, mert végül abban maradtunk, hogy mindenhol darab/kg/liter lesz az egységár, így meg már nincs rá szükség.
Mi a baj a kerekítési függvénnyel darabszámnál? Például ha 400 db-ot kérünk és 30 db-os csomaggal számolunk, akkor 13,3-re jön ki. Felfelé kerekítem 14-re, visszaszorzom a 30-al és ki is jön a 420 db, ööm és bódottá -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53167 üzenetére
Szia!
Igen, ez így van. Az INDIREKT csak megnyitott forrás munkafüzetnél működik. "Direkt hivatkozásnál" elég a frissítés.
Mostanában nem foglalkoztam az áthivatkozások dinamikussá tételével. Az INDEX is csak a "Direkt" hivatkozást szereti.
Úgy emlékszem régebbről, hogy tudtam valamilyen módon dinamizálni a hivatkozást, de elő kell szednem a hátsó fertályból. De az is lehet, hogy a Google "anyánk" gyorsabban segít.
Mindenként IINDIREKT nélkül kell. Makróval biztosan megy és nem kell hozzá megnyitni a fájlokat. A képletet kell átírni makróval a dinamikus adatoknak megfelelően.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53105 üzenetére
Szívesen!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53101 üzenetére
Szia!
"Csak" annyi a baj vele, hogy amit Mutt írt az angol Excelben van, ahol a tizedesvessző a pont és az ezres elválasztó a vessző.
Magyarban a tizedesvessző vessző, ezres elválasztó a szóköz.
Ezért így néz ki "magyarul" a formátum:[>=1000000]#,0 " millió Ft";[>=100000]##0 " ezer Ft";## ##0" Ft"
Üdv.
Ps. Ami - a szöveges részt kivéve - egyezik a te formátumoddal.
Ezért nem mindegy, milyen Excelt használunk (angol, magyar és verzió stb.) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53101 üzenetére
Tárgytalan.
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53090 üzenetére
Ilyen már volt korábban is az OFFSET függvénnyel. Excel 2010 előtt OFFSZET volt, csak azóta ELTOLÁS a magyar neve.
Majd rájönnek hogy a sok új függvényt kellhet lokalizálni. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53078 üzenetére
Szia!
Köszi. Defenderem van csak. Azért az elég furcsa, ha a Win saját vírusvédelme nem engedné... De persze Redmondtól minden is kitelik.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53074 üzenetére
Szia!
"Frissítsed fel az O365-t, meg kellene változni 20166-ra és próba (Excel újraindít előtte), hátha segít."
Megtörtént, eredmény ugyanaz mint előbb...
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53074 üzenetére
Ehh, milyen elmaradott vagyok
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53070 üzenetére
Szia!
Nem azért, mert azt várom tőled, hogy megoldást találj, csak illusztrációként, mi történik nálam, ha rákattintok a jelölőnégyzet ikonra:
Az E1-E3 cellában a kattintás előtt ugyanazok az értékek voltak, mint a C1-C3-ban.
Jelölőnégyzetre kattintás után ilyen lett.
Biztosan én nem hibázok el valamit.
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53069 üzenetére
Én is ezen kattogtam, de nincs előfizetési díja, legalábbis kártya adatokat nem kért és nem is fizettem. Bár nem 100%-mert a céges fiókra is szoktam bejelentkezni itthonról, ha valamit sürge kell megcsinálni reggel/este.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53057 üzenetére
Most megnéztem az itthoni gépen, ezen frissebb van, mint a cégesen
Microsoft® Excel® 2021 MSO (2407 buildverzió16.0.17830.20056) 64 bites-ben sincs benne.
Fferi: O365 felületén simán beszúrás menü, vezérlők-ben ott van.
-
zés01
csendes újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #53019 üzenetére
Köszi! Mindig a legegyszerűbb megoldásra kell gondolni, elég béna voltam!
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52986 üzenetére
Szuper, köszönöm ez is működik. Mondjuk a nagy eredeti táblámban jelenleg nem tudom kipróbálni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52981 üzenetére
Na ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához szükségeltetik a kérdező által feldobott tábla. Van elképzelésem a két tábla adatairól, de az eredeti kellene. Addig csak hiába dolgozunk a feladaton.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #52978 üzenetére
Igaz, sajnos tényleg utólag jutott eszembe, hogy egy telephely, termék több időszakkal is szerepelhet.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #52978 üzenetére
Valószínű, hogy telephelyenként több termék is van. Ezért fűztem össze a telephelyet és a terméket.
Igazad van, az E2 képlete legyen=HAHIBA(HOL.VAN(D2;$N$1:$N$13;0);""),
az F2 pedig=HAHIBA(HA(C2=MEDIÁN(C2;INDIREKT("K"&E2);INDIREKT("L"&E2));INDIREKT("M"&E2);"");"")
. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #52968 üzenetére
Szia!
Szerintem makróval sem egyszerűbb a megoldás, mert nem adta meg a szabályt. Amit mutatott, abból nem lehet szabályt levonni - legalábbis nekem nem sikerült. Hol szín van, hol tárgy...
Az indító kérdésben még alma, körte, ivólé.... valamint kg és doboz szerepelt...
A konkrét példa bizony nagyon kellene.
Üdv. -
dm1970
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52968 üzenetére
De miért nem lép tovább a ha függvény a hamis ágra?
Közben rájöttem. Ez is érték hibára fut:=+SZÖVEG.KERES("zö";A6)>0
És így nincs igaz-hamis ág.
Az lenne a megoldás, hogy ha nincs a cellában a keresett szövegrész, akkor lépjen a hamis ágra. -
dm1970
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52961 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok, a példa alapján teljesen érthető is a kérdésed, de 5-10 közötti változót használnék.
-
detroitrw
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #52929 üzenetére
Koszi
-
detroitrw
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #52926 üzenetére
Koszonom
Holnap csekkolom
Esetleg azt is meg tudna jeleniteni, hogy melyik felhasznalo fiokjaval (pl. email cim) tortent a modositas?
-
-szabi-
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #51941 üzenetére
Sajnos az A oszlopfejléc szélén a duplaklikk nem vált be.
Sose találtam volna ki, hogy a betű típusa, mérete okozza.
Köszi. -
Win-T
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51918 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
Win-T
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51915 üzenetére
Teljesen jó, nagyon köszi (Delila-nak is!).
Írod, Excel 2021 esetén... a 2019 ezt akkor nem ismeri? Mert bent a melóban ilyen régi van csak. Bár ha esetleg nem akkor a lenti HAHIBA biztosan jó lesz. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #51915 üzenetére
Másik függvénnyel:
=HAHIBA(INDEX(C:AA;2;HOL.VAN("X";C3:AA3;0));"")
Lefelé másolhatod.Bocsi, nem Neked akartam címezni, hanem Win-T-nek.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #51717 üzenetére
Szia!
Szerintem nagyon hasznos az Option Explicit használata. Így sokkal kisebb az esélye annak, hogy elírjuk egy változó nevét és "nem értem miért hibás az eredmény" fejtörőt kelljen megoldani. További haszon még, hogy egy előre deklarált változó tulajdonságait a szerkesztő meg tudja mutatni, könnyebb a makró írása is.
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #51713 üzenetére
Igen láttam, csak közben megbeszélésen is vagyok.
Közben megbúboltam a szűrős függvényt.
Ez matematikailag helyes? Halmazelméletben nem vagyok túl penge
Elegendő, ha minden halmazt csak az első halmazban nézi vissza? Implicit működni látszik, szépen kitesztelgettem.
=SZŰRŐ(halmaz1;((DARABTELI(halmaz2;halmaz1)>0)*(DARABTELI(halmaz3;halmaz1)>0)*(DARABTELI(halmaz4;halmaz1)>0)*(DARABTELI(halmaz5;halmaz1)>0)*(DARABTELI(halmaz6;halmaz1)>0));"NINCS EGYEZŐ")
-
tgumis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51700 üzenetére
Csak siman megáll. Az eljén.
-
aviator
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51691 üzenetére
Nagyon köszönöm, sikerült is megoldanom így a dolgot.
Annyit hadd kérdezzek még, hogy az ékezetes betűk megjelenítésére van-e valami megoldás? Pontosabban, az ő, ű betűk jelennek meg ékezet nélkül. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #51662 üzenetére
Köszi mindenkinek! Akkor az a gond, hogy én táblázatot szkenneltem .pdf-be. Azt hittem ha Kereshető PDF-ként teszem, akkor lehet Excelbe konvertálni, de nem lehet, sőt még a keresés sem működik.
Egyébként van megoldás erre, vagy nem lehet, mert eleve képként kezeli?andreas49 próbáltam a linket, de képnél, pdf-nél is Could not get the excel-t kaptam.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51653 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam. Mindig tanul az ember.
-
andreas49
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51650 üzenetére
Szia,
Használat közben jön elő, hogy nem mindenre gondoltam a feladat megadásánál: ha bármelyik 3-as adatmezőben szerepel 'R', akkor annak a 3-as mezőnek a másik két adatát sem kell számításba venni az 'L', 'M' 'N' oszlopban.
(Az 'R' a visszalépést jelzi)
Megoldható?
Köszi előre is. -
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #51650 üzenetére
Szia,
Néztem a képleteidet és láttam, hogy több függvény előtt használod a "--" jeleket. Ennek van jelentősége?
-
flash-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #51450 üzenetére
köszönöm e tudtam távolítani az ok
de azt nem ertem hogy egy adott cellába ha számot irok csak magába akkor beszinezi a hátterét(zöldre), de ha azt irom hogy 5db akkor nem.
szeretném hogy soseel szinezze be a cellát mindegy mit irok bele.
ötlet? -
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #51435 üzenetére
FÜGG.HALMOZÁS
Hogy én éveken keresztül mit szívtam, hogy megoldjam simán indirekt cella hivatkozásokkal
Egy kérdés.
Ez így működik? Application.Wait(Now + "00:00:0.01")
Egy for ciklust szeretnék lassítani, ciklusonként 1 század másodperccel.
-
andreas49
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #51435 üzenetére
Van M365 és szuper lett, köszi még egyszer
-
rovgab
csendes újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #51388 üzenetére
Köszönöm! ezzel egy lépéssel közelebb kerültem a megoldáshoz, de a "mind nulla" kivételével mindenhova #értéket ír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest