Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.bali
csendes tag
Sziasztok!
Egy mostanában felugró problémát nem tudunk most már megoldani, mert a progi letiltja a macrókat és nem engedélyezi. (hiába állítom át az adatvédelmi központba) és ha továbbküldöm a táblázatot szintén nem tudják használni módosítani.
Eredetileg kiinduló probléma megoldását így oldottam meg, ami most nem működik:
adott két oszlop az első oszlopban matematikai egyenlet van (szövegként) begépelve, a mellette lévő oszlopba ezt az egyenletet kiértékeli és kiszámolja, hogy mennyi.
Ezt a névkezelőben létrehozott "számolás"-sal eddig simán tudtuk kezelni. Ha lehet így megfogalmazni az excel rejtett képletével: 'Kiértékel'
Sajnos ezt a megoldást (bár szerintem ez nem macró) letiltja és nem engedi futtatni több verzión sem (office 2019, office 2021, office 365).
Ebben kérném hathatós közreműködéseteket, aki megoldaná számomra, hogy használhassam eme remek dolgot. Kicsit utána olvasva javasolják a macró "áttelepítését" VBA-ba, de lehet, hogy egy teljesen új VBA lenne a megoldás! -
d.bali
csendes tag
Sziasztok! A következő problémám lenne. Szeretnék egy nagy „gyűjtő” excelt csinálni melybe, több a gyökérmappából létrehozott mappában lévő excelekből szeretnék cellákat behivatkozni. Milyen módon tudom megoldani, hogy a „gyűjtő” excelben a behivatkozott cellák folyamatosan frissüljenek a forrásexceleknek megfelelően és az útvonal relatív legyen (a forrásexcelek helye nem változna, de az őket tartalmazó mappa neve lehet, hogy változna). Arra gondoltam, hogy az almappákban a forrásexceleket nevezném el adat1, adat2… adat20.xls néven. A relatív útvonalra azért lenne szükség, hogy ha fő mappát másolom át egy másik eszközre, akkor ne az eredeti helyen lévő teljes útvonallal keresse (vmi hasonló: ../munka/feladat1/adat1.xls b10 cellája). Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérésemet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
d.bali
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia Delila_1!
1x már segítettél egy nagyot és van egy további probléma, amit valószínűleg az excel korlátja gátol.
Anno meg csináltam az általad használt névkezelőt:
"Felveszel a névkezelőben egy új nevet, a név legyen számolás, a hivatkozás pedig =KIÉRTÉKEL(Munka1!A1)."

Ez azóta is szuperül üzemel mind addig, amíg az egyenlet karakter hossza nem lesz 256-nál több. Ez esetben ugyanis ez a beépített makró meghal!
Van esetleg valamilyen megoldás erre?
Ha nem, akkor marad a lokálisan felülírás úgyis csak elenyésző számban fordul elő!Köszi a választ!
-
d.bali
csendes tag
Üdv!
Szerintetek meg lehet azt oldani lehetőleg makró nélkül, hogy egy adott cellában(A1) szövegként beírt egyenletet egy másik cellában (B1) ki is számolja. Azaz az A1 cellában lenne, hogy 56,00*42,00*6,50 és ezt a B1 cellában kiszámolja és ott értelemszerűen a végeredmény 15288 szerepeljen.
THX
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen processzort vegyek?
- OTP Bank topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Villanyszerelés
- Bittorrent topik
- Apple MacBook
- Family Link
- További aktív témák...
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mert alapból az excel *-al jelöli a szorzást. 
Fferi50