- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aztaa van ilyen, szuper, el tudok indulni. Viszont egyből kérdés az elején: ARPL vagy TCRP? Mind1 igazából? Illetve mi alapján válasszam ki a DSM-et? N100 procis kis egybegépre raknám fel, SSD-re menne a rendszer. Nagyon köszönöm!
-
Dexter74
tag
Sziasztok!
Először is BUÉK mindenkinek!
Az elmúlt hetekben több hardvert is cseréltem az itthoni NAS eszközömben, így elérkezettnek láttam, hogy megpróbáljak egyel magasabb DSM verzióra váltani.
A loadert innen töltöttem le.A loader konfigurálása több lépés mint az eredeti leírásban látható és én a NAS-ra kötött eszközökkel (monitor-billentyűzet) készítettem nem pedig böngészőben másik gépről jelentkeztem be. Nem tudom a másik módszer működik e mivel nem próbáltam.
Az elvek ugyanazok a loder felépítését tekintve, mint a 7.1-esnél. Modell választásnál nem volt közötte a DS3617xs ezért a béta modellek listáját is bekértem, ott meg is találtam.
Pat állomány elérésére is a loader konfigurálás közben került sor, de automatikusan adott egy linket, amit elfogadtam, így telepítéskor már csak a letöltést választottam és azzal sikerült is.Alapból a DSM 7.2.1-69057 Update 3 ment fel és egyenlőre tökéletesen működik nálam.
Ha valakinél esetleg az újra telepítés került szóba, megpróbálkozhat vele. -
Dexter74
tag
Sziasztok,
tud valaki olyanban segítséget adni, hogy volt egy 1TB merevlemezem Xpeno szerveren (DSM 7.1.1-42962) kicseréltem 4 TB-re, ezen csak média állományok voltak tárolva főleg a DS futott róla.
Jelenleg ott tartok, hogy korábban letöltött kb 800 GB torrentem egy részét sikerült újra betöltenem és megy a megosztás rendben, de pl a lényeg a sorozatokat 4 GB iso állományokat nem. A valamikori több mint 200 torrentem kb fele nem akar betölteni.
Leszedtem a DS-t újra telepítettem csomagkezelőből, nem segített. Indítottam újra is a rendszert, ez sem segített. Valami jogosultság bajom van? Járt esetleg hasonlóan más is? Mi lehet a megoldás? Köszi előre is. -
csehig
csendes tag
2 napot csesztem el mindenféle kombinációval (dsm 6.2-t szerettem volna visszatenni, az eredeti boot image-t is lementettem hozzányúlás előtt, de abból sem sikerült visszaállni), végül hagytam a fenébe, ment a microserverre egy nas4free, volt adatmentésem, a raid pool-ok megvannak így is, ennyi volt.
-
Imco
őstag
Olvass vissza 1 picit.
Ugyan GEN8 az enyém, és küzdöttem én is, de simán felment.
Amit még ajánlanak, hogy 8 GB pendrive minimum. A 6.2 még 4-esen volt nekem is.GEN8-ra tettem a arpl-i18n-23.10.0 loadert és hozzá DSM_DS3622xs+_69057.
Kis ösztökélésre 2.-3. nekifutásra müködik. -
csehig
csendes tag
Hp microserver N36L gen7 amd
próbáltam ARC 23.11.12, arlp v1.1-beta2a , modell: ds3617, ds3622 (a dsm6.1 ezzel futott ue a vason), dsm7.1, 7.2, a configurálást követő bootolás után lefagy.
biosban az ec1 disabled (mert korábban is xpeno futott rajt')
4G-s pendrive bárhova dugva
lemezek kihúzva, csak egy maradt bent, vagy ha az összes, mindegy. bootolás alatt van ipcím, pingelhető egészen a lefagyásig.
bárkinek bármi ötlete hogy lehetne 7.x-et telepíteni?
köszönöm!
-
1juhfej
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy melyik loaderrel és DSM-el tudok működésre bírni egy
Mini PC - HP Elitedesk 800 G4 DM - i5-8500 / 16GB / 512GB / WIFI / készüléket, melyben nvme m 2 ssd
van. Sajnos a próbálozásaim során eddig sajnos nem látta a hdd-t.
Előre is megköszönöm. -
Imco
őstag
Nem vagyok hozzáértő!
De a DSM_DS3622xs+_69057 /talán 7.2.1 van már/ Gen8-on most telepítem 5.-re. Müködik hibátlanul. Talán neked is jó lehet ez mert intel a lapod. / 10-30 perc egy próba kb./
A torrentel /TM/ nem boldogulok.
Az újakat simán megoldja, de sok régebbi van amit nem tudok felszedni vele.
A sok újra telepítés a hozzá nem értésem eredménye. -
depmod
aktív tag
Nálam blackout volt, a régi DSM alól elszállt a táp, 3 HDD és az alaplap úgy tűnik maradt épségben. És mellékesen szétesett a pendrive is fizikálisan, mikor kivettem. Jó kezdet volt.
Aztán az ARPL segítségével a leírásnak megfelelően, ugyanazon SATA portokon hagyva a 2 fő HDD-ket megcsináltam a konfigurálást, a harmadik backup HDD-t lehúztam. 3517XS 7.1.1 DSM ment fel a Kontron KTQM87 -es lapra, ebben van egy i7 4860EQ.
Maga a telepítés gond nélkül ment, sőt, az adatokat is áthozta a régi rendszerről, beállításokat, adatbázisokat, megfrissítette a package-eket. Az adatok nem sérültek, habár a Transmission hibát jelzett, de rekonfigurálással bevette már. Öröm, és boldogság.Viszont érdekes, hogy rádugva az a alaplapra 3. és 4. HDD-t, azokkal nem hajlandó bootolni a gép, vagy csak sokadik próbára. Anno csinált már ilyet, akkor a rendszercsere és másik NAS alá pat fájl megoldotta a dolgot, de még teljesen a táphibát sem zárom ki.
Most csináltam egy külső mentést a fontos állományokról, és szerintem újrahúzom új tápegységgel a komlett rendszert, viszont nem tudom, hogy a különböző NAS típusok közül melyik lenne a legjobb az alaplap alá, 4 HDD-nél többet nem terhelnék rá, kezelni sem tudná. Tipp, javaslat?
-
Imco
őstag
Köszi a leírást! Részben ezzel sikerült, más loadert használtam.
Akinek sikerült a régi dsm HDD-t felszippantani az újjal adatvesztés nélkül az hogy csinálta? Torrentek megmaradtak? Örülnék a beállításaim importjának is.
Köszi!***********
GEN8-ra tettem a arpl-i18n-23.10.0 loadert és hozzá DSM_DS3622xs+_69057.
Kis ösztökélésre 2.-3. nekifutásra müködik. -
balkoger
tag
Köszi a választ, közben olvasások után egyértelmű lett.
A verzió dsm amit felraktam csak ssd-gyorsítótárként fogja kezelni az nvme meghajtót, mondjuk azt hozzáköthetem raid tömbhöz, ami megfelelő.
Fiókot hiába csináltam, nyílván generált serial nem használható, így ez zsákutca, de van megoldás a külső csatlakozásra (mobil pl) és szolgáltatások használatára, amit meg is csináltam és faszán megy. -
balkoger
tag
Köszi a leírást, nagyon szépen felment egy mini itx.es configra.
Pár kérdés:
Synology fiókot érdemes csinálni? A gépet hozzáadhatom a fiókhoz?
Van a hardverben 2db nvme ssd, sajnos alapból SSD gyorsítótárként kezeli, nem tudom eltávolítani onnan?
Amennyiben a sima sata-s ssd (amire települt a dsm) kiveszem és úgy megpróbálom telepíteni, akkor használhatom rendszerként az nvme ssd-ket, (természetesen egyformák) és akkor telepítés után raid-be?köszönöm
-
gambeca
tag
Szeretném megosztani veletek eddigi tapasztalataimat.
Az alany egy Dell Poweredge 2950 szerver.
6darab sata (igen sata) hdd-vel, amit egy Dell PERC 6/i vezérel, hardveres raid-ben.FreeNas telepítése zökkenő mentes volt és látta a hddket.
Három féle betöltőt találtam az xpenology-hoz.
1. ARPL
Az usb stick betöltő hibátlanul lefutott, telepített mindent.
A synology rendszer első indításkori web felülete is betöltött, DE SAJNOS NEM talált hdd-ket. Így tovább lépni sem lehetett/tudtam.2.TCRP
Valami linuxot telepít, majd az alatt fut a synology rendszere.
Nem folytam bele, nem olvastam végig a teljes leírást, kicsit bonyolult volt nekem, lehet nem is telepít linuxot...
Nem próbáltam ki.3. ARC
SIKER.
Telepítése szinte ugyan az mint az arpl.
LÁTTA a hdd-ket, feltelpült, megvolt a beállítás és már üzemel is.7.2 települt rá, a gyáró honlapjáról töltötte le a "nas".
-
gotz
tag
https://xpenology.com/forum/topic/485-dsm-42-x64-on-dell-poweredge-2950/
"Big waste of powerful hardware and electricity. The whole point of NAS is to have it on the cheap hardware with large storage."
-
gambeca
tag
Most már működik az ARPL féle telepitő.
A következő a gondom:
Egy Dell Poweredge 2950, 2U magas szerverre telepitettem az xpenology rendszert.
SATA hdd-k vann benne, igen sata.
Weben már üdvözöl a rendszer ha brirom az ip cimet, viszont a szerverben lévő hdd-ket nem látja.
Gyanitom, hogy hardveres raid van a gépben. (free nas alatt meg vannak a hdd-k).Mit csináljak, hogy lássa az xpenology a hdd-ket?
Tudok valami megoldást rá?
Keresek én is........ -
gotz
tag
válasz
sziszi-fuszi #82 üzenetére
Párszor végigzongoráztam az ARPL-t, mert jókat olvastam róla. Nekem nem működik Lenovo M900-on
-
gotz
tag
válasz
sziszi-fuszi #78 üzenetére
Simán kifagyhat, nekem se működött ARPL-lel. TCRP Loader lett nálam is a nyerő
-
gambeca
tag
Sziasztok!
Telepített már valamelyikőtök Dell Poweredge 2950 gépre xpenologyt?
A leírás alapján sikerült minden, újraindítás után bootol, már ki írja az IP címet és utána még kettő sor szövegesen majd kifagy...
Valakinek valami ötlet esetleg?
-
zsolt501
nagyúr
DSM 7.1.1-42962 Update 6 nálam is fenn van, gond nem volt.
-
Dr.FantastiK
őstag
jol.
ennek nincs frisseb , de masnak van !! -
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Nekem az a bajom, hogy a telepítésre használt pendrive nélkül nem indul el.
Mit csináltam rosszul?Üdv
Attesz
-
Ms2
csendes tag
válasz
sziszi-fuszi #60 üzenetére
Nem volt semmi létrehozva. Egyetlen egy 16 gigás ssd volt benne a rendszerben....
-
sziszi-fuszi
senior tag
Ezt is írtam le. (Bár lehet a pár perc türelmet nem írtam.
Remek, hogy sikerült! A távoli elérést is meg lehet oldani, csak nem syno ddns igénybevételével, hanem sajáttal. Pont ugyanannyira jó, ha valami free ddns-t használsz.
Nekem belső vinyók voltak rákötve. Igaz partíciók nélkül. Semmiféle gondot nem okozott. Gondolom nálad létre voltak hozva a partíciók, azt pedig a syno nem szereti. -
Ms2
csendes tag
válasz
sziszi-fuszi #50 üzenetére
Sikerült feltenni és elindítani,viszont a külső elérés nagyon hiányzik belőle. Valóban el lehet érni az 5000-es portról,de kell várni pár percet az újraindítás után mire összeszedi magát. Illetve telepítéskor csak a rendszerlemez kell legyen rádugva, telepítés után le kell állítani és úgy rádugni az adattároló HDD-ket. Köszönöm az információt és a segítséget!
-
kklausz
tag
válasz
sziszi-fuszi #50 üzenetére
nem ragozom tovább. a fent csatolt képen lévő állapot során megáll a boot folyamat se előre se hátra. gépelni sem lehet, (pl reboot parancs) mert a prompt is döglött. max kikapcsolni lehet. Ennek a topiknak az elején lévő képek között ott van a rendes boot folyamat lefutása. jól látható a különbség. többen tapasztalták ezt külföldi fórumok alapján. de megoldás ott sem volt. pontosabban olyan megoldás ami általánosan megoldott volna
ebben az állapotában nem megy végig a boot folyamat, NEM elérhető a DSM. -
sziszi-fuszi
senior tag
Nálam is ugyanilyen volt a helyzet azzal a különbséggel, hogy pingre válaszolt. Ezért próbáltam meg a végén azt, hogy ha az 5000-es porton megpróbálom elérni, akkor mi történik. Sikerült. Azóta is működnek a gépek. (2 napja). Sőt még frissítést is kaptak. Az is működött.
-
kklausz
tag
nem látszólagos. megáll még a prompt villogás is. sehogy nem elérhető semmilyen porton. syno assistant sem látja.
van különbség a valóban bebootolt, (az nem is áll meg és nem is így néz ki), és ez között a lefagyott állapot között. egy szűz gépen próbálva bebootol, de a meglévő le fagy.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Mint írtam, nekem is így volt. Nem kell tovább lépnie. Próbáld meg a korábbi sorban kiírt IP--t pingelni. Ha válaszol, akkor az IP után kettőspont, majd 5000 ezzel megadod a portot, el kell indulnia. Természetesen, mindezek előtt újra kell indítani a gépet, vagy reboot-tal, vagy kikapcsolod és újraindítod.
-
Ms2
csendes tag
válasz
sziszi-fuszi #46 üzenetére
ez nem látszólagos,sehogy sem lép tovább,lefagy a booting... sor után következő prompt végén.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Nekem is ez volt a gondom. Ez csupán látszólagos. (Engem is megszívatott!
) Menj egy másik géphez, és a kiírt IP + 5000-es port beírásával simán elérhető és működésre bírható a rendszer. Több alaplappal, prockóval is kipróbáltam. Mind műkdik. A leíráshoz képest hiányzik az utolsó néhány sor a képernyőröl. Egy dolog volt más, nekem minden alaplapon INTEL prockó van. De nem hinném, hogy ezzel lenne a gond.
-
kklausz
tag
Én az eljárást teszteltem egy másik gépen. megcsináltam a pendrive-ot, felment szépen a dsm. AZtán egy msáik verzióval megcsináltam újra és lement a migrálás is.
Viszont mikor az éles nas-on próbáltam akkor a fentebb írt lefagyást tapasztalom.
EGy fórumon ezt írták :
(I just forgot to change the following BIOS parameter : Advanced > CPU > CE1 Support = Disabled) mint megoldás, de nekem nem segített.
Több pendrive-ot próbáltam, több portban, több ds típust is. Az eredetit, és másikat is.
Egyenlőre nincs megoldás.
Mind a két gép intel. -
Ms2
csendes tag
Villog igen, kap ip címet. Amíg csak konfigurálom és nem indítom újra, addig megy. Restart után eljut a képen látható promptig és befagy. Egyébként nem pendrive - ról futtattam a telepítést, hanem az img képfájlt kíírtam egy writer programmal egy külön erre a célra vásárolt 16 gigás ssd-re. Nincs jelentősége honnan indítom a telepítést, mivel pendrive-nál is és az ssd-nél is megáll ugyanott. Amd chipset nem jelenthet gondot?
-
zsolt501
nagyúr
Megjelent ma az DSM 7.1.1-42962 Update 5 frissített már valaki az 5-ös re?
-
zsolt501
nagyúr
Nos megtörtént a kísérleti telepítés.
A gépem Asrock J3710-ITX (2x 4GB) 8GB RAM-al próbaképpen feltelepítettem a legutolsó loaderel a DS3617-re költöztetést 1db HDD-vel és gond nélkül felment a DSM 7.1.1-42962 Update 4-es verzió, még hálózatból is ébreszthető lett, ami az előzőleg nem volt összehozható eddig.
Még kísérletezek vele, de eddig jónak tűnik.Amin még gondolkodom, hogy milyen torrent programot volna érdemes ezen futtatni, a gyári DS-t hanyagolnám a futtatott torrent duplikálása miatt, túl sok tar helyét kíván így.
-
valenteen12
csendes tag
Kedves Zsolt501!
Én a leírás szerint több telepítést is végeztem, nálam minden esetben jól működött, adatot nem vesztettem, sőt a beállítások is megmaradtak (#7-15). Igaz nem fut torrent.
Garancia viszont nincs, ezért azt javaslom, hogy minden fontos dolgot ments a NAS-ról, amíg az adatok elérhetők. A te adataid, a te felelősséged.Hogy válaszoljak a kérdésre, én csak az SHR kötet egyik lemezét költöztettem egy másik gépbe. A sikeres telepítés után kijavítottam a hibás SHR kötetet.
Ha van teljes mentés, akkor egy, az egyben megpróbálnám. A hozzászólások szerint a te verziód is frissíthető az új verzióra.
Ha egy gépen frissítenék és nincs mentésem, megtartanám a régi pendrive-ot,egy újat vennék, lehúznám az egyik vinyóról a SATA kábelt és úgy próbálkoznék a telepítéssel. Ezzel a megoldással van lehetőség a régi pendrive-ról bootolva visszaállni a régi verzióra.
Javaslom, hogy olvasd végig a hozzászólásokat, ez a mennyiség még bőven emészthető.
Üdv,
AUi.: ha mindenki megadná milyen vason fut a rendszere, akkor tudnád, hogy a te vasadnál számítani kell-e problémára.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
valenteen12 #33 üzenetére
Xpenologyvan van már tapasztalatom, most is használom, de ezzel az újfajta loaderrel még nincs tapasztalatom, jelenleg DS3615xs DSM 6.1.7-15284 Update 3 fut nálam, (évek óta) de már időszerű lenne frissíteni mert nem túl optimális már.
Nem tudom frissíteni lehetne e, hogy ne keljen mindent újra beállítgatni pláne a plex miatt, illetve qbitorrent miatt.
Szerintetek hogyan vágjak bele? -
valenteen12
csendes tag
Kedves Zsolt501!
A támogatások kivételével (pl.: QuickConnect) ugyan azt tudja, mint egy azonos típusú Synology NAS, mivel azt a telepítőt használja a telepítés során. Nálam probléma mentesen futott DS920, és DS3617xs.
Itt leginkább a telepítés kapcsán felmerülő problémában tudsz segítséget kérni - persze nincs garancia, hogy mindenre lesz válasz.Amennyiben általános képet szeretnél szeretnél kapni, javaslom olvasgass az eddigi hozzászólások között, illetve a Fórumban keress rá a DSM, XPEnology, Synology szavakra.
Egyébként van online DSM felület kipróbálási lehetőség is, ha most ismerkednél a rendszerrel.
Esetleg itt olvashatsz még róla.Szép napot!
A -
zsolt501
nagyúr
Ahogy nézem nagy itt a csend, remélem nem problémák miatt.
-
zsolt501
nagyúr
Én most akarok áttérni erre a rendszerre, érdekelnének az eddigi tapasztalatok pozitív és negatív irányból a használattal és a rendszerrel kapcsolatban.
Előre is köszönöm a tapasztalat beszámolót.
-
Dexter74
tag
Sziasztok, ma vettem a bátorságot és kicseréltem a régi 6.1.27 DSM -et a 7.1.1-re. A leírás szuper, köszi szépen! Ott akadtam meg, hogy a pat file-t kellett volna telepítenem de kb a 10-ik próbára sem jött össze így
azt választottam, hogy töltse le a netről. Legnagyobb örömömre működött a dolog, így nem kellett tovább kísérletezgetnem a pat letöltésekkel.
Amúgy nagyon tetszik, hogy a beállításokkal nem kellett szüttyögni csak a csomagkezelőben mindent javítani és kész is. Torrenteket sem kellett úja betöltenem, ezek nagyon kellemes meglepetések voltak! -
kabar
senior tag
válasz
valenteen12 #28 üzenetére
Én már azóta feldobtam 3 db intel D510MO -s alaplapra 2GB RAM-mal. Gond nélkül fut mind. Csak ha valakit érdekelne.
-
netike
csendes tag
válasz
valenteen12 #26 üzenetére
persze hogyne nekem eddig a 3617 volt most a 3622 vel probálkozok a procim xeon d-1531 8gb ram és egy dell optiplex 9020 ha érdekel még valami irj!
-
netike
csendes tag
válasz
valenteen12 #24 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a bot lemez volt kicsi igy egyből telepedik!
-
valenteen12
csendes tag
válasz
valenteen12 #22 üzenetére
Bocsánat, netike részére akartam írni.
Egyébként nálam is pont ezek az összetevők.
Üdv,
A -
gotz
tag
válasz
valenteen12 #22 üzenetére
Én DS918+-t telepítettem Lenovo M900-ra.
arpl-1.1-beta2.img
synology_apollolake_918+
DSM_DS918+_42962 -
valenteen12
csendes tag
Szia,
milyen DS_____ eszközt próbálsz telepíteni?
Az eddigi leírásod alapján a Xeon E3-1270L v4 CPU-ra tippelek, az pedig a DS3617xs eszközhöz hasonló tulajdonságokkal bír.
A pat fájlt a synology oldaláról a DS3617xs-hoz töltsd le, a legújabb 7.1.1-42962 (with Update 1) alapverziót.
A boot pendrive-ot MBR partíciós szektorra formáztam és a 3. partíció legalább 4GB legyen. A arpl-1.1-beta2a.img.zip -et használd, ha nem virtuális gépként futtatod.
Üdv,
A -
netike
csendes tag
Sziasztok!
letöltöttem a dsm7 bootloaderjét elinditottam minden ok volt addig mig el nem értem addig hod feltöltsem a megfelelő pat fájlt elidult a feltöltés és a telepítés de mindig megszakad azzal az üzenettel hogy valószínű sérült a fájl töbször is letöltöttem de nem müködik a gép egy delloptiplex 9020 eddig a 6os verzió futott rajta
xenon procival van szerelve ami 3000 és 8gbrammal -
valenteen12
csendes tag
Üdv!
Kipróbáltam a leírás szerinti telepítést és szerintem ez a legstabilabb módja a 7.1.1 feltelepítésének úgy, hogy nem vagyok a linux/unix parancsok ismerője. Nem volt gondolkodás, vagy hibaüzenet a telepítés során, tette amit kell. Gyorsan és egyszerűen feltelepült.
Itt jegyzem meg, hogy a másik, költöztetni kívánt 6.2.3 NAS SHR tömbjének egyik lemezét az új NAS-ba behelyezve (ugyan arra a sata csatlakozó számra), a lemezen tárolt adatokat, és beállításokat megtartotta. Ez a saját tapasztalatom, nem tudom másnál működne-e.
Nyilván most rendszerhibát jelez a vezérlőpultban, de ha behelyezek egy másik lemezt, javíthatom és a rendszer újra ép lesz - most már a DSM 7.1.1 NAS-on.A telepítéshez az arpl-1.1-beta2.img-t használtam. Új telepítés volt,, egy Asrock J4125-ITX lapot (CPU: Geminilake) vettem erre a célra.
Megnéztem a https://kb.synology.com/hu-hu/DSM/tutorial/What_kind_of_CPU_does_my_NAS_have oldalon, hogy Geminilake CPU-t melyik eredeti synology NAS használja. A DSM7.1.1 DS920+ -t azért választottam a telepítés során, mert az eredeti synology NAS is 4 lemezes és 2 db hálózati kártyával rendelkezik, valamint az alaplapnak megfelelő Geminilake CPU-t használja.
Mivel az alaplapomon csak 1 db hálózati kártya van, vettem egy két csatlakozós Digitus DN-10132 PCI-e hálózati kártyát, ami az alaplap PCIe 1x slotba belemegy.
A DSM 7.1.1 vezérlőpultjában viszont a három hálózati csatlakozó közül csak 2 csatlakozót látok, az egyik az alaplapé.
Ide is kell megjegyzés, mivel amint lett LAN2 a tűzfal beállításoknál, az eredeti 6.2.3 NAS-on a LAN2-re beállított tűzfal beállítások is megjelentek.
Tulajdonképp semmilyen további beállításra nem volt szükség az átköltöztetést követően. A 6.2.3 NAS GA-J3455N-ITX lapon futott.
Manuálisan szerkesztettem a user config file-t. A netif értékét 3-ra állítottam és a fájlban hozzáadtam a vásárolt hálózati kártya MAC címeit is.
Továbbra is csak kettő hálózati csatlakozót látok a vezérlőpultban a 3 db helyett.A hosszú bevezető után egy rövid kérdés: tudnátok segíteni abban, hogy hogyan adható további hálózati csatlakozó a DSM 7.1.1 verziójú DS920+ NAS-hoz? Vagy lenne esetleg más javaslat?
Előre is köszönöm!
A -
ITcr0wd
csendes tag
Helló,
Valami gond lehet a arpl-1.0-beta13.img-el (de korábbival is próbálkoztam), mert a konfiguráció utáni újraindítás tökéletesen elindul, kiírja a "Loading DSM kernel... Booting... " ot, de másik gépről nem jön be a DSM pat betöltés felület.
próbálkoztam port-al és port nélkül. Port scanner-el is néztem, nincs nyitott port.
Hát szóval megszívtam. -
törölt tag
Teszt jelleggel,,,,,, i3 2100 -al egyelőre hibátlan.
Syno photosba feltöltött videóknak jó lenne ha thumbnail-t generálna valahogyan. -
Pacee87
aktív tag
Hát, a bátorságot azt én is gyűjtögetem, főleg, hogy lóg a NAS-on egy EATON UPS, egy Domoticz szerver RFX TRX 433 modullal, + 2 surveillance kamera.
Tök más hardveren, de próba jelleggel meg tudnám csinálni, hogy felrakom rá ugyanazt a régi DSM verziót és megpróbálom azt frissíteni az újra, de nagyon jól jönnének előzetesen korábbi tapasztalatok, vagy legalább javaslatok, hogy mit hogyan próbáljak ki. Szerintem nem mi vagyunk az elsők, akik szeretnének újítani, de nem a 0-ról újrakezdve.
-
Pacee87
aktív tag
# legelek-nek hatalmas köszönet az írásért!
5 év után telepítettem ismét (egy barátomnak) Xpenology-t.
Ez azt is jelenti, hogy a sajátom az megragadt a 6.1.7-es verzión, amit most már szívesen frissítenék a legújabbra. Ezt tényleg ilyen egyszerűen meg lehet tenni, mint ahogyan a leírásban van, anélkül, hogy adatot veszítenék a winchesterekről? Csinált esetleg valaki ilyet mostanság? Pontosan milyen konfigurációk vesznek el a frissítés következményeként?
Köszi: Pacee
-
kabar
senior tag
Felment a próbaverzió mint a karikacsapás! Tökéletes lépésről lépésre leírás!
Köszi
UI: Most már csak a kurázsi kellene a 4db 8TB vinyó átrakásához -
valenteen12
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nagyon szuper írás, bár én más úton jutottam el a 7.1.1-42962 update 1-ig (ha hozzáférek az adatokhoz, megadom a linket és leírom a tapasztalatot) :
Sajnos van a DSM-ben a felhasználók esetében egy hiba, ami miatt másodszor sikerül kizárni magam, nem tudok belépni.
Az adatokat tartalmazó lemez áthelyezése után minden rendben ment. Mindent beállítottam. A második, tartalékban megtartott régi adatokat tartalmazó SHR kötet lemezét is az új kötethez csatoltam. Végső beállításként a saját admin profilomhoz megpróbáltam még az e-mail címet hozzáadni. A DSM felület egyből kidobott és azóta nem tudok belépni. "Érvénytelen felhasználó, vagy jelszó" hibaüzenetet kapok. Sem a profil nevet, sem a jelszót nem módosítottam.Tud valaki vész megoldást a DSM felülethez a bejutáshoz? Lehet az alapból letiltott admin felhasználót valamilyen módon engedélyezni és azzal belépni?
Napokig tartott az adatok átmásolása, ha lehet, nem kezdeném elölről.
Köszönöm előre is!
Üdv,
valenteen -
ciccio79
újonc
Sziasztok! Érdeklődni akartam, hogy ha minden telepítve és konfigurálva van, akkor a DSM frissítés egyszerűen elvégezhető a vezérlőpultról (DSM frissítés), vagy van más eljárás?
Ezer köszönet
-
Speeedfire
félisten
Nagyon köszi!
-
Dr.FantastiK
őstag
Nagyon hasznos iras !! koszi.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Nekem megáll a pat file feltöltése 8%-nál. Virtual boxban.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Amire szükség lesz:-Rufus-Pendrive (nálam 8GB-os volt)-Egy gép, amiről telepítesz (konfigurációs gép)-Egy gép, amit...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest