Hirdetés
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfag
aktív tag
válasz bugizozi #8848 üzenetére
Opppsz!
Elrontottam az előbbi linket: Import data from Access to Excel (ADO) -
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #8866 üzenetére
Adj nevet a tartománynak, ahol az ofszet fügvénnyel határozod meg az adatok mennyiségét.
Pl. az A oszlopvan vannak a feltöltendő értékek, de az A1-ben címsor is van. A hivatkozás
=OFSZET(Munkalapnév!A2;0;0;DARAB2(Munkalapnév!A:A)-1;1)
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
perfag
aktív tag
válasz bugizozi #8866 üzenetére
Delila válaszához csatlakoznék (ha még nem csináltál ilyet):
Tartományok elnevezése Excel 2007-ben és
Névvel ellátott dinamikus tartomány létrehozása munkalapon -
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #8920 üzenetére
Beteszed az egészet egy for-nextbe, ami kétszer fut le (for ciklusváltozó= 1 to2).
A for sor után rögtön adsz egy feltételt
If ciklusváltozó=1 then hova=hely else hova=hely_1A makró további részében a hova változóval határozod meg a másolás helyét.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #8931 üzenetére
kicsit kutakodtam és arra jutottam, hogy a kapcsolódásnál a kódban a Mode=Share Deny Write; résszel lehet probléma. Próbálgattam máshogy kapcsolódni, de arra meg mindig hibát dobott :S
Mode='Read';
Mode='Write';
Mode='ReadWrite';
Mode='Share Deny None';
Mode='Share Deny Read';
Mode='Share Deny Write';
Mode='Share Exclusive';Csak a Share Deny Write-vel sikerült. Az Access adatbázisban kellene valami tulajdonságot átállítani? Néztem azt is de nem igazán találtam ilyesmit
Amúgy 2003 Office.
Így esetleg valakinek valami ötlet?VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #8958 üzenetére
Szeretem amikor 2 órát gondolkozok valamin, aztán rákényszerülök hogy írjak ide hogy megtudjam hogy miért nem jo amit csinálok, aztán miután megírtam a hsz-t utána 5 percre rá rájöttem hogy hogy tudnám működésre bírni
Végülis lecseréltem erreIf ComboBox2.Value = "Január" Then honap = "1"
If ComboBox2.Value = "Február" Then honap = "2"
If ComboBox2.Value = "Március" Then honap = "3"
If ComboBox2.Value = "Április" Then honap = "4"
If ComboBox2.Value = "Május" Then honap = "5"
If ComboBox2.Value = "Június" Then honap = "6"
If ComboBox2.Value = "Július" Then honap = "7"
If ComboBox2.Value = "Augusztus" Then honap = "8"
If ComboBox2.Value = "Szeptember" Then honap = "9"
If ComboBox2.Value = "Október" Then honap = "10"
If ComboBox2.Value = "November" Then honap = "11"
If ComboBox2.Value = "December" Then honap = "12"Ennek ellenére akkor sem értem hogy az előző hsz-omban lévő kód miért nem megy vagy az úgy lehetetlen lenne?
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
perfag
aktív tag
válasz bugizozi #8974 üzenetére
Ha már ennyire fontos neked: a felépítésben (strukturáltság) van a hiba.
If...Then...Else Statement structure:
If condition [ Then ]
[ statements ]
[ ElseIf elseifcondition [ Then ]
[ elseifstatements ] ]
[ Else
[ elsestatements ] ]
End IfAzaz, így már fut a kódod:
If ComboBox2.Value = "Január" Then
honap = "1"
ElseIf ComboBox2.Value = "Február" Then
honap = "2"
...
ElseIf ComboBox2.Value = "November" Then
honap = "11"
Else
honap = "12"
End If -
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #9070 üzenetére
Írd át 2011-re a képletben a 2010-et. Ctrl+Shift+Enter-t adj neki.
Ez egy tömbképlet, amit így vihetsz be.Ha több ilyen képleted van, akkor egyszerűbb a csatolást módosítani: Szerkesztés -> Csatolások (2003), avagy Adatok -> Kapcsolatok -> Kapcsolatok .
-
MrSealRD
veterán
válasz bugizozi #9154 üzenetére
Kösz, ezt kipróbálom amint a gépeknél leszek.
Amúgy az alapértelmezett böngésző vegyes van ahol ie, de többnyire firefox.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DopeBob
addikt
válasz bugizozi #9228 üzenetére
Itt van a jelentésszűrőben, itt nem jó
Az SQL-es megoldás is jó, de sajnos használni nem én fogom, úgyhogy ha nincs más megoldás, marad a makró
MZ/X
-
félisten
válasz bugizozi #9378 üzenetére
1. Az utvonal az mit takar? Teljes elérést vagy csak egy mappát? erre gondolok
=SZUM('C:\Users\Fire\Documents\[Munkafüzet2.xlsx]Munka1'!$A$1:$A$4)2. A 2 munkafüzetnek ugyanaz a neve?
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz bugizozi #9381 üzenetére
Kézzel írtad be, vagy az excel-el szúrtad be a függvénynél?
Ha ez eredethez képest máshová kerültek a munkafüzetek, akkor a képleteket is módosítani kell, ezt magától nem tudja az excel frissíteni.
(Nem tudhatja, hogy az a munkafüzet ami eddig pl a c:\ubul-ban volt megtalálható, az átkerült a pl c:\gerzson mappába, pusztán ez esetben jelzi, hogy a c:\ubul-ban nem találja, ezért a #HIV! hibajelzés)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz bugizozi #9383 üzenetére
Ööö, tehát akkor végül is hálózaton van a másik munkafüzet?
Ha igen, akkor a vissza-perjeleket "\" le kell cserélni sim perjelre "/"Figyu szúrj be egy sima SZUM függvényt (ne kézzel, hanem a függvény beszúrása segítségével) és ott add meg a másik excel fájl adott celláit, egyből látni fogod a különbséget.
Ha úgysem jó, akkor passz...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bugizozi #9385 üzenetére
Igen, arra gondoltam, de azért nincs útvonal, mert mindkét tábla meg van nyitva ezek szerint. Úgy szúrd be azt a távoli fájlt, hogy az ne legyen megnyitva, akkor egyből lesz útvonal is. Abból meg kiderül, hogy mi is a gond a képlettel.
[ Szerkesztve ]
-
Cuci3
tag
válasz bugizozi #9458 üzenetére
Tegyük fel, hogy az adatokat folyamatosan írjuk, nincs benne üres sor, meg mindenhol ki van töltve. Ekkor kell két cella. Az első cellába rakjuk bele azt, hogy melyik az utolsó használt sor (Munka2-n állok):
=SZUM(HA(Munka1!A1:A505<>"";1;0))
Én itt A1:A505 tartományt jelöltem ki, de lehet ennél több vagy kevesebb. Meg ez után kell a cellán egy F2, majd egy ctrl+alt+enter gomblenyomás, hogy a tartomány hivatkozást jól megcsinálja.És innentől már mehet az indirekt - Nekem A1-ben van az előző képlet:
+INDIREKT("Munka1!A"&A1)
Ha nem tetszik, akkor marad a makró. -
perfag
aktív tag
válasz bugizozi #9465 üzenetére
Nem túl elegáns megoldás, de műxik: öt SzumHa összege szerintem megteszi.
SZUMHA(tartomány; feltételek; [összegtartomány])
A feltételnél relatív hivatkozol az összegző mhelykódra, a tartománynál abszolút hivatkozol az első mhelykód oszlopra, az összegtartománynál abszolút hivatkozol a jobbról lévő értékoszlopra majd egy plusz és megcsinálod ezt a többi napra is.
Ha a 2-es gépre megcsinálod csak lehúzod az egészre. -
perfag
aktív tag
válasz bugizozi #9470 üzenetére
A kérdésedből nem értettem úgy, hogy a mhely kódokat is ki kell gyűjtened.
Bár nem értem minek (persze lehet, hogy úgy kell, a feladatból alig ismerek részleteket). Akkor elvileg a második kép mhely kód oszlopa dinamikusan változó?
Szerintem túlbonyolítottad a kitűzött célt, de ilyenkor minimum újra kell gondolni az adatok elrendezését. -
Cuci3
tag
válasz bugizozi #9498 üzenetére
Alapvetően nincs ilyen funkció, tehát két lehetőség van:
1. Minden sor elejére aposztróf
2. Vagy az első sor elején egy aposztróf + mindegyik sor (kivéve az utolsó) végén egy speckó karakter (space + aláhúzás): _
Ezzel amúgy programkódot is össze lehet kapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bugizozi #9498 üzenetére
VBA Editor/View/Toolbar/Edit bepipál, ekkor megjelenik egy eszköztár, amin (többek közt) található lesz egy Comment Block és Uncomment Block gyors gomb.
Írd be a kommentelni kívánt több sort, jelöld ki mindet, majd katt a Comment Block-on.
VBA-ban csak egysoros kommentelés létezik, ami vagy a már általad is említett ' karakter, avagy a REM.
[ Szerkesztve ]
-
radam
csendes tag
válasz bugizozi #9684 üzenetére
Köszönöm, de szvsz az alapvető probléma az, hogy a nev változó a bevitt nevet idézőjelek nélkül őrzi meg. (nev="első vállalat" -> ?nev = első vállalat). Viszont amikor kiválasztom a munkalapot, akkor megint az "első vállalat" írásmódra van szükségem (Worksheets("első vállalat").Activate).
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #9723 üzenetére
Minek ehhez makró, megoldották már az Excel fejlesztői.
Mentés másként opcióval mented, az Eszközök - Beállításoknál jelszót adsz a módosításhoz. Ezután a jelszó ismerete nélkül csak olvasásra lehet megnyitni.
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #9813 üzenetére
Valóban, a Te füzeted jó eredményt ad.
Érthetetlen számomra, mert a kódodat bemásoltam egy üres füzetbe, és úgy futtatva kaptam azt az eredményt, aminek a képét az előzőben közöltem. Másik füzetben is kipróbáltam, az eredmény ugyanaz a rossz összegzés.
Előfordul, hogy 1-1 lap hibás az Excelben (pont most volt egy ilyen esetem, hogy hibás volt egy szorzás eredménye), de hogy 2× egymás után 2 különböző füzetben?!
A képlet beírását azért nézd meg a makrómban, nem kell hozzá ciklus, egy lépésben meg lehet oldani, mint ahogy a G oszlop másolását is.
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #9820 üzenetére
Másképp gondoltam...
A
Range("B2:B" & Range("A5000").End(xlUp).Row) = _
"=SUMIF(Munka1!A:A,Munka2!A2,Munka1!B:B)"sor után
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValuesa makróból megoldaná.
-
föccer
nagyúr
válasz bugizozi #9849 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. Ki kell nyomtatni (még ha részben is) az anyagot. A táblázatot már elküldtem. Most már a kinyomtatott adatlapokat kell egy jelentés mellékleteként elküldenem, így a nyomtatásra mindenképpen szükségem van.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #10663 üzenetére
A C1 képlete legyen
=HA(HIBÁS(FKERES($A$2;B:B;1;0));HOL.VAN($A$2;B:B;1)+1;HOL.VAN($A$2;B:B;0))
(ezt írhatod a háttér színével, hogy ne zavarjon), a feltételes formázásé pedig =SOR()=C$1
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz bugizozi #11045 üzenetére
Pl ha a dátumok az A1-től kezdődnek, akkor egy külön oszlopba berírod, hogy =hónap(A1) Ezzel megkapod a hónap számát. Ez után egy külön lapon 1-től 12ig egymás alá leírod a hónapszámokat, majd szumhatöbb függvénnyel összeadod a hozzájuk tartozó értékeket.
szumhatöbbnek pedig összegtartomány a számok oszolpa, kritériumtartomány a hónapszámok oszlopa, kritérium pedig az adott hónapszám az új lapon.
Delila_1 és Fire/SOUL/CD
Az a baj, hogy van olyan hely, ahol egymás alatt 3 sor egyesítve van, hogy jobban látsszon nyomtatásban, viszont van ahol kell mind a 3 sor, mert egymásból számolnak.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #11341 üzenetére
Eszközök - Beállítások - Számolás lap.
Itt a "Számolás" csoportban az "Automatikus", és a "Munkafüzet-beállítások" csoportban a "Külső hivatkozásokat felfrissít" legyen bejelölve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest