Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Napkollektor - csak úgy
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakliman
tag
-
woolwich
tag
válasz
Fferi50 #45894 üzenetére
Szia!
Nem jól fogalmaztam, én a data barokra gondolok, de inkább beszúrok egy screenshotot:
Szóval azt szeretném megjeleníteni, hogy adott személy (sor) milyen szintű tudással (az ábrán jelenleg 1-2-3) rendelkezik egy adott területen (oszlop) és a színekkel szemléltetném azt, hogy egyébként érdekli az a terület (zöld) vagy nem érdekli (narancs). A "smiley" mutatja azt, hogy ha nincs tudása az adott területen, de amúgy érdekli vagy hidegen hagyja.
A feltételes formázás-data bars funkcióval egész jól lehet ezt szemléltetni, csak még jobb lenne, ha egy irányba telítődne a bar mindkét szín esetén, de amennyire utánaolvastam tegnap ez nem megoldható ezzel a funkcióval. -
woolwich
tag
Sziasztok,
Meg lehet valahogy csinálni azt, hogy conditional formatting-bar charttal ugyanazon a területen 2 féle színű értékek jelenjenek meg?
Úgy értem, hogy pl. 1-5 között zöld és -1 és -5 között piros legyen a bar és mindezt úgy, hogy mindkét esetben ugyanúgy jobbra telítődik a bar, csak a színek mások.
Egyelőre úgy tudom megoldani, hogy 2 színnel mutatja őket, de a -1-et nagyobbnak mutatja, mint a -5-öt -
kromatika
veterán
Sziasztok.Párom ügyében szeretnék segítséget kérni.Munkája révén Excel dokumentumokat kezel,és azt vette észre hogy a dokumentumban módosítás történt ,ahhoz képet amit ő napokkal előtte rögzített. Konkrétan egy adott dátumot rendelt esemény dátumát módosították.Hogyan lehet megnézni hogy mikor és esetleg milyen gépről történt a módosítás?Köszi előre is.
-
-
ny.janos
tag
válasz
tozo86 #45884 üzenetére
Szia!
A Power Query biztosan megoldást ad a problémádra, de nem vagyok annyira gyakorlott benne, hogy perfekt megoldást mondjak annak használatával. Ha a táblázatot Power Query beolvasást követően az alábbi pontot választod
Akkor ezt az eredményt kapodEzt betöltve az excelbe, majd ez első két oszlopot összefűzve, és az összefűzött azonosító+tulajdonságra az FKERES függvény már megoldás lesz neked.
Attól tartok, hogy a P.Q. a teljes megoldásra is alkalmas és az én megoldásom kissé fapados, de még én is csak most tanulgatom, hogy mi mindenre is jó.
Ha Mutt felbukkan, biztos ír neked egy sokkal kifinomultabb megoldást az enyémnél. Én is kíváncsian várom. -
IG55
senior tag
Üdv!
Egy táblázat egyik cellájának a tartalmát ha megtalálja egy másik táblázat adott oszlopában, akkor adja vissza eredményül annak a cellának a tartalmát, ami a megtalált cellától egy oszloppal balra van.
Példa: X táblázat F67-es cellájának tartalmát, ha megtalálja Y táblázat egy adott oszlopjának bármely cellájában (legyen most ez a H34), akkor eredményül a G34-es cella tartalmát adja vissza.
Ilyent lehet-e?
Köszi! -
tozo86
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni. Adott egy excel tábla nagyon sok adattal, amit össze kéne fűznöm az alábbiak szerint (ez csak példa):
Tehát az egyforma azonosítójú cellákat összevonja és az üres cellák helyére betegye azokat az értékeket amik másik sorban ugyanazon azonosítónál szerepelnek.
Mi erre a megoldás? -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Elképzelhető, hogy "megbuggyant" az Excel, mert ez a változó a VBA könyvtár része.
Próbáld újratelepíteni az Excelt.
Esetleg a másik gépen rendben lefutó munkafüzetet másold át ide. Ha akkor is jelentkezik, az Excel a hibás, ha nem, akkor a nálad levő verzió a bűnös.
Üdv. -
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van egy, makrókra erősen épülő táblázatom, aminél feljött egy olyan anomália, hogy a makró nem fut le korrekten. Date hibával leáll, míg más, ugyanúgy Excel 2016-ot használó gépen tökéletes. Van tippetzek, mit kellene telepítenem / engedélyeznem?
Köszönöm szépen!
-
ny.janos
tag
válasz
kokokka #45873 üzenetére
Szia!
Volt egy hasonló kérdés sok-sok hónappal ezelőtt melynek a gondolatmenete szerintem itt is hasznosítható. A cellákat én a helyedben nem színnel jelölném, hanem beleírnám a szakok rövidítését (De, Du, Éj) kiegészítve a hétvégével (pl. "Hv"). Ekkor a színezést megoldhatod feltételes formázással, a beírt értékekre pedig tudod használni a DARABTELI függvényt. A táblázat végére beszúrt 3 oszlop fejlécében ehhez megadnám a szakokat és egy pontosan megírt függvény másolható minden irányban.
Azokra a hétvégékre, ahol valaki dolgozott, értelemszerűen a szak jelét írd a Hv helyett. Én nem erőltetném ez esetben a makrót, mert könnyen kiváltható.
-
kokokka
addikt
válasz
Fferi50 #45872 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem.jol írtam, vagy inkább én nem értem :)
Szóval ez lenne amiről szó van. Ebből szeretném összesíteni külön külön a három színnel jelölt napokat, hogy tudjam, kinek mennyi napja van összesen szakonként (ez ugyanis a dolgozók De, Du, Éj szakjait jelöli). Annyival "bonyolódik" a helyzet, hogy van, amikor hétvégén is kell jönniük és én azt az adott szak színével színezem ki. Az kevés, hogy beirnám az adott szakot és darabtelivel összesítésben (ez meg is van egyébként), mert szeretném, hogy egyszerre tudja milyen szakban jöttek és mikor. Nem tudom érthető e? :) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
kokokka #45871 üzenetére
Szia!
Szín szerinti összesítés csak saját függvénnyel (makróval) működik jelenleg.
Ha csak egy oszlopot szeretnél értékelni, akkor megoldható a színre szűréssel és a RÉSZÖSSZEG Függvény első paraméterének 100 fölötti értéket adva:
Pl.=RÉSZÖSSZEG(109;A1:A100)
az adott tartomány szűrés után látható celláinak összegét adja eredményül.
Üdv. -
kokokka
addikt
Sziasztok! Adott egy táblázat, egy éves összesítő. Hogyan tudom elérni azt, hogy összesítse azokat a cellákat, melyek egy bizonyos színnel vannak kitöltve? A cellába írt értékeket tudtam összesíteni bizonyos kritériumok alapján a darabteli függvénnyel, de ez valahogy nem sikerül. Köszi szépen előre is a választ!
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt valaki meg tudja mondani hogy egy 2007 excelben miért nincs szumha? És ha ez normális mivel lehet funkcionálisan helyettesíteni?
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Levédtem egy munkafüzetet, hogy ne lehessen módosítani benne semmit, csak pár cellának állítottam be a "cella formázása" és a "cella kijelölése" lehetőséget, hogy bele lehessen írni az adott cellákba.
Viszont én azt is szeretném, hogy tényleg csak írni lehessen bele mindenféle formázást le szeretnék tiltani.
A "cella formázás"-on belül hol lehet részletezve beállítani, hogy milyen formázásokat engedélyezek?
Köszönöm -
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Van ez a képlet
=SUM(N3:N4)
ehhez hogy tudom hozzáadni hogy pl. az N8-tól 11-ig cellák értéke is hozzá adódjon? -
ny.janos
tag
válasz
andreas49 #45861 üzenetére
Szerintem nincs itt semmi anomália. Nem csak az ISO rendszer létezik, amit te paramétert korábban megadtál, az pedig nem az ISO rendszer szerint számol.
-
ny.janos
tag
válasz
andreas49 #45857 üzenetére
Lappy javaslatát (eredmény típusa: 21) próbáltad? (Office 365-öm nincs, de 2019-ben hiba nélkül működik, míg az 1-es vagy 2-es típus a 2019-es excelben is azt az eredményt adja, amit te írtál).
Egyébként létezik az ISO.HÉT.SZÁMA függvény is, ott nem kell eredmény típusát megadnod.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan vonaldiagramot szeretnék, ahol vizuálisan el tudom különíteni az értékeket a rajzterületen. Leírom, hogy nagyjából mire gondoltam. Tételezzük fel, hogy a diagram a napi készletek alakulását mutatja. Ha a készlet 15 db alatt van, akkor a 0-15 közötti sáv piros, a 15-20 közötti sáv sárga és a 20 feletti rész zöld.
Ez megvalosítható?
Előre is köszönöm a segítséget! -
andreas49
senior tag
Szerintem az Excel-nél van valami hiba. (2020-2021)
Valamikor úgy régen tanították, hogy, ha az utolsó hét három napból áll, akkor az a hét a következő év első hete. Ha négy napból áll, akkor az az előző év év utolsó hét száma lesz.
A hét száma nem kezdődhet a hét közepén. Vagy vasárnap (1)vagy hétfőn (2) kezdődik.
Nálam a Microsoft 365 ezt csinálja most, akár 1 vagy 2 az 'eredmény_típus' -
daver88
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdés merült fel, hogy adott egy excel fájl, amit onedrive megosztással, online használunk 3-an. Ezt a fájlt szeretnénk most megosztani még egy féllel, viszont nem minden oszlopot szeretnénk, hogy lásson. Van ilyenre lehetőség, hogy csak bizonyos részeit lássa a táblázatnak, úgy hogy a többiek viszont szerkeszthessék tovább?
Köszi!
-
-
lappy
őstag
válasz
NdrewSunix #45853 üzenetére
21 et írj akkor jó lesz, de ilyenkor 01.04 lesz valószínűleg a kezdő nap de így legalább helyes a hét száma
-
Sziasztok!
Valamiért a HÉT_SZÁMA függvény nem megfelelően adja meg az aktuális hét számát 2021-ben. pl:
2021.01.20 - =HÉT.SZÁMA(D3;2) eredmény: 4
Már pedig ez a dátum a 3. héten van még csak.2021.01.13 - =HÉT.SZÁMA(D4;2) eredmény: 3
Ez pedig a 2. hét közepe hivatalosan.Mi lehet a probléma?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Ingyenes az Epic Store-ban a Dead Island 2 (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest