- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lulu új
lelkes újonc
Csak abból lehet főzni ami van! Ha az alapbetegségeket minősíteném, akkor hamisítanék! Így is sokszor kellett az interneten ellenőriznem, hogy a különböző néven nevezett, de azonos "alapbetegségeket" össze tudjam vonni.
Az azért egyértelmű, hogy a szív- érrendszeri betegségek toronymagasan vezetnek (elérik az 50%- %-ot), utána jönnek a különböző légzőszervi betegségek, majd a cukorbetegek. Egy demens (3,15%), vagy autista beteg kórházi kezelése nagyon nehéz, előfordulási mennyisége, pedig nem illeszkedik az általad feltételezett propagandába!
Köszönöm a segítségedet, egyedül nem tudtam volna megoldani! -
-
Delila_1
veterán
válasz
Lulu új #45597 üzenetére
2 nap alatt 392 fővel nőtt az elhunytak száma. Ez nagyon szomorú, és riasztó.
A kimutatásodban betegségként írod le az okokat. Nagy különbség, hogy betegségről, vagy alapbetegségről beszélünk. A link, ahonnan veszed, a második szerint adja meg az adatokat.
A propaganda úgy szól, hogy gyakorlatilag csak azokra veszélyes ez a kór, akiknek komoly alapbetegsége van. Hogy jön ide a demencia, a pikkelysömör, az autizmus, a nagyothallás? Ezek (és még sok egyéb a felsoroltak közül) nem befolyásolja a halálos kimenetelt. -
Lulu új
lelkes újonc
válasz
Delila_1 #45585 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
December 17-ig megvizsgáltam az elhalálozott COVID 19 betegek alapbetegségeinek előfordulását.
Összes elhunyt beteg: 7522 fő
Összes betegség: 1290 (egyes betegségek több elnevezéssel is szerepelnek, amit tudtam, azokat összevontam)
Elhunytak átlag életkora: Nőknél 78,5év, férfiaknál 73,1 év.
Az első 30 leggyakrabban előforduló betegségek és %-os aránya:
magas vérnyomás
27,52%
cukorbetegség
8,04%
iszkémiás szívbetegség
3,76%
demencia
3,15%
krónikus vesebetegség
2,35%
szívelégtelenség
2,29%
COPD
2,29%
szívritmus zavar
1,66%
veseelégtelenség
1,66%
szívbetegség
1,66%
pitvar fribrilláció
1,62%
érelmeszesedés
1,38%
adat feltöltés alatt
1,18%
daganat
1,13%
vérszegénység
1,08%
Parkinson kór
1,01%
Stroke
0,98%
tüdőgyulladás
0,93%
agyi infarktus
0,90%
pangásos szívelégtelenség
0,78%
Alzheimer kór
0,77%
asztma
0,76%
tüdőbetegség
0,72%
epilepszia
0,63%
érszűkület
0,59%
általános érelmeszesedés
0,58%
reflux
0,58%
elhízás
0,58%
csontritkulás
0,49%
tüdődaganat
0,47% -
HREH
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam egyedül megoldani, de nem akar összejönni...
Családban gyakran FIFA-zunk, ennek az eredményét szeretném egy excelben vezetni.
Feltételes formázással lenne a gond...
Mellékelek egy példatáblázatot, hozzá egy kis magyarázat.
1 - alapesetben az E3 ill. F3 cellák üresek (ide kerül majd a rendes játékidős eredmény), alatta az E4:F5 tartomány szürke
2 - ha valaki rendes játékidőben nyer, akkor bekerül az eredmény (E7, F7), de marad a szürke kitöltés
3 - itt jön a csavar, ha döntetlen az eredmény (1-1 a E11, ill. F11 cellákban), akkor az E12 ill. F12 cellák ne legyenek kitöltve szürkével
4 - ez gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző, csak a tizenegyesekről is eltűnik a kitöltés, ha hosszabbításban sincs végleges eredménya szürkére kitöltést próbáltam megcsinálni, próbálkoztam mindenféle függvénnyel (ÜRES, AZONOS, ÉS/VAGY összefűzés), de egyszerűen nem akar összejönni, vagy ha össze is jön, akkor sem jó (pl. E12-ből eltűnik a kitöltés, F12-ből már nem).
majd még annyit szeretnék, hogy a szürkén kitöltött cellákat levédeni, hogy oda ne lehessen semmit sem írni, de az szerintem már menni fog valahogyA feltételes formázás(ok) képletében kérnék segítséget, bár az legjobb az lenne, ha egy darab formula lefedné az összes variációt.
O365-ös, angol Excel
Itt lesz a példatáblázat: [link]Köszönöm a segítséget!
-
Lulu új
lelkes újonc
válasz
morgusz #45586 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Az alapbetegségekkel kapcsolatos véleményedet vitatom! Egyes országok a statisztikájukban nem számolják azokat akiknek valamilyen betegségük volt. Pl. ha valakinek COPD betegsége van, ami gyógyíthatatlan, de karban tartható és a Covid 19 hatására a tüdeje összeomik, akkor nem Covid fertőzöttként szerepel a statisztikájukban. Nálunk, meg mindenki aki Covid 19 fertőzött és meghal, az szerepel a statisztikában!
Evés közben jön meg az étvágy: szeretném azt is megállapítani, hogy melyek a leggyakoribb együttesen előforduló betegségek az elhunytaknál. -
zzz012
csendes tag
válasz
morgusz #45590 üzenetére
Jön egy megkeresés A-tól mondjuk 2-án 5-én 8-án akkor őt meg kellene jelölni mert teljesül a feltétel, hogy hét napon belül 3-szor volt, többet A-val nem kell foglalkozni az adott évben, de ha mondjuk 2-án 5-én 15-én jön akkor tovább figyelem, mert több mint hét nap telt el az első és az utolsó megkeresés közt, és ha pl 15-én 20-án 21-én van dátum akkor az jó,mert teljesül a hét napon belüli feltétel. Majd jön B, C D...., stb. Nem tudom elég érthetően írtam- e le.
-
zzz012
csendes tag
Sziasztok, ismét segítséget kérnék! Egy sorban három egymás melletti cellában dátumok vannak amihez egy név tartozik a dátumok melletti cellában. Ezek eladási dátumok amik mindig felülírásra kerülnek (mindig a legrégebbi ) eladáskor.
Azt szeretném lekérdezni, hogy egy héten(7 napon) belül volt-e háromszor adott név.
Ez megoldható valahogy? pl. HA(ÉS(H4-G4<7;I4-H4<7);"volt";" ")) verzióval próbáltam, de így nem mindig jó. Köszi! -
morgusz
csendes tag
Még egy kérdés!
FKERES függvénnyel keresek egy sorba rendezett tartományból adatsorokat. Két oszlopban (A és B) vannak a keresendő adatok, és ugyanúgy két oszlopba (X,Y), és mellettük levő cellákba várnám az eredményt. Amíg csak az A oszlop adatait kerestem, addig működött. Viszont a B oszlop adatait keresve az Y oszlopba nem talál, illetve hibás találatot ad.
Mi lehet a baj? -
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Lulu új #45582 üzenetére
Még egy módszer. Letöltöd az összes alapbetegséget egymás alá.
Az Adatok | Ismétlődések eltávolítása funkcióval kiszeded a duplikációkat.
Az Adatok | Szövegből oszlopok funkcióval szétszeded oszlopokra a vesszővel elválasztott adatokat.
A több oszlopot egymás alá másolod 1 oszlopba.
Ebből az oszlopból is eltávolítod az ismétlődéseket.
A megmaradtak mellé beviszed az előző (45583 hsz) képletet. Az új oszlopot már számolhatod a DARABTELI függvénnyel.
Érdekel az eredmény. Az adatok között most láttam skizofréniát is! Sőt, a zöldhályog is alapbetegség. Szerintem ez felháborító! Azt akarják közölni, hogy az összes halál azért következett be, mert amúgy is halálos beteg volt, aki elkapta. -
Delila_1
veterán
válasz
Lulu új #45582 üzenetére
Az első kérdésedre
=DARABTELI(A:A;"*alma*")
Az alma helyett persze a betegség nevét írd be.
A másodikra: igen, csere.
Még azt is meg tudod tenni egy oszlopban, hogy HA és VAGY függvénnyel azonosra változtatod a tartalmat.=ha(vagy(a1="COPD";a1="krónikus obstruktív tüdőbetegség";a1="idült obstruktív tüdőbetegség ugyanazt a betegség");"BNO";a1)
Remélem, jól írtam.
Ebből ki fog derülni, hogy egészen egyéni módon például a depressziót, vagy az autizmust is képesek alapbetegségnek titulálni. Hol marad a "pattanás az orron" alapbetegség? -
Lulu új
lelkes újonc
Excel 2010-et használok. Ha egy oszlopban meg szeretném számolni, hogy bizonyos karakterláncok (szavak) hányszor fordulnak elő, azt hogyan tudom végrehajtani. Nem titok, a vakcinainfo.gov.hu elhunytak alapbetegségeit szeretném összeszámolni. Az oszlopon belül egy-egy sorban több alapbetegség is előfordul ","-vel elválasztva. Ha csak egy betegség van a sorban, akkor a DARABTELI függvény működik, de a felsorolás estén nem!
Erre nem találok megoldást!
Másik problémám, hogy azonos betegséget több néven is jeleznek pl. COPD, krónikus obstruktív tüdőbetegség, idült obstruktív tüdőbetegség ugyanazt a betegséget jelenti. (Nem is értem miért nem használják a BNO kódokat?) A számolást az is bonyolítja, hogy a nyilvántartás nem homogén, gyakran használnak u-t az ű helyett, o-t az ő helyett stb. Ezeket a problémákat a csere funkció segítségével oldom meg, igen macerásan.
Ha van ötletek, segítsetek! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
morgusz #45579 üzenetére
Szia!
Egy segédoszlop első cellájába írd be az alábbi tömbképletet:=MAX(($A$1:$A$7=$A1)*SOR($A$1:$A$7))=SOR($A1)
$A$7 -ben a 7 helyére írd az utolsó sorod számát.
A tömbképletet Ctrl+Shift + Enterrel kell lezárni és az Excel kapcsos zárójelbe teszi.
A képlet lehúzható a segédoszlopban.
Eredménye IGAZ lesz, ahol az adott cikkszám utolsó előfordulása van, mindenütt máshol pedig HAMIS értéket ad.
Ezután a segédoszlop alapján már tudsz szűrni az IGAZ értékekre.
Üdv. -
morgusz
csendes tag
Végül is az"i" oszlopból ki tudom szűrni a nem megfelelő sorokat. Így csak a cikkszámonkénti utolsó sorok kiszűrése a problémám.
Köszi!
-
morgusz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Adott egy 9 oszlopos táblázat, változóan kb. 80-150 sor, amiben az "A" oszlopban, növekvő sorrendben ( betűkből és számokból álló) 10 különböző cikkszám ismétlődik. Ebből kellene leszűrni, az utolsóként előforduló cikkszámok sorait, ahol az utolsó cella ("i"oszlop) nem üres, és nem nulla. (Az "i" oszlop cellái lehetnek: szöveg, üres, vagy 0.)Köszi!
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy Excel guru, de mégis rám maradt egy nemes feladat ezzel kapcsolatosan.
A "probléma", hogy adott korcsoportokat kellene szűrnöm 1-es és 0-val. Magyarul ha az illető abba a korcsoportba esik életkora alapján, akkor 1-et ad vissza, ha nem akkor 0-át. Amikor egy konkrét életkor volt a kitétel, pl. 20 akkor azt megoldottam. De mikor már tartományban kell vizsgálni (mint a képen is), ott már elakadtam. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne hozzátok. Lehúzok egy oszlopban dátumokat, és a hétvégi napokat szeretném pirossal jelölni. Van erre valami feltételes formázás vagy hasonló lehetőség?
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Fferi50 #45568 üzenetére
Szia
Kiderítettem a probléma az, hogy a cellaváltozás saját magának kezdte el generálni a makró futást. Mivel alapból egy Worksheet-Change-ben volt benne az egész. Ezzel tudtam megoldani a dolgot:
Application.EnableEvents = False
r8.Value = "Double"
Application.EnableEvents = True
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Írtam egy makrót ami lefut minden egyes cella tartalom megváltoztatásakor. A problémám, az hogy ha szöveget szeretnék egy cellába íratni, olyan mintha túlcsordulna az excel. Szimplán befagy pár mp-re majd bezáródik és újra megnyitja. Ezzel a sorral van problémám:
If (r1.Value = "YES" Or r1.Value = "NO") And r5.Value = "Double" Then Cells(7, i - 1).Value = "doublee"
Nem tudok rájönni mi lehet a probléma. A cella színezés szépen működik, de a cella tartalom változtatása se hogy sem akar sikerülni.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
zzz012 #45562 üzenetére
Szia!
A feltételes formázást az alábbiak szerint add meg:
Kijelölöd a formázandó területet
Kezdőlap - feltételes formázás - új szabály - a formázandó cellák kijelölése képlettel.
A képlet pedig:
=$G1>=2
beállítod a kívánt formázást. Ha terület nem az első sorban kezdődik akkor a $G1 helyett $Gkezdősorszáma legyen.
Üdv. -
zzz012
csendes tag
Sziasztok,
ha van egy táblázatom amiben számok vannak, (150 sor 8 oszlop) hogyan tudom azt megoldani, hogy egy adott oszlopot kiválasztva megnézem cella értékét és ha az egy összegnél nagyobb akkor az egész sort kiszínezze? (pl. a G oszlopban azt kellene megvizsgálni, hogy szerepel-e a kettes vagy nagyobb szám és ha igen akkor minden hozzátartozó sort kiszínez mondjuk pirosra)Feltételes formázással próbáltam, de más sort is kiszínez nem csak a feltételnek megfelelőt. Köszi! -
sztikac
őstag
Sziasztok,
ha van egy Excel táblázatom ahol pl. F2:G8 tartományban az egyes cellákban vagy az szerepel, hogy "OK" vagy üres a cella.
Milyen képlettel tudnám a tartományban összeszámolni azokat a sorokat, ahol mindkét cellában "OK" szerepel? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lokids #45552 üzenetére
Szia!
Ha képletet (formula) szeretnél a cellába írni, akkor azt abban a formában kell, ahogyan a cellában láttad, vagyis nem VBA formában, hanem "direkt" címezve a szabályok szerint:Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme2).Cells(s_Outrow, 3).Formula="=Countifs([MainWBName.xlsx]s_wsName!C : C,[MainWBName.xlsx]s_wsName!A: A)"
Továbbá nem pontosvessző kell, hanem vessző a paraméterek közé.
Üdv. -
Lokids
addikt
Ezzel mi a problémája?
Tuti elírtam valamit, de nem látom mit.Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme2).Cells(s_Outrow, 3).Formula = "=COUNTIFS(Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme).Range("C:C");Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme2).Range("A:A"))"
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Ötletre lenne szükségem a következővel:
adott egy táblázat, aminek az A oszlopában minden sorhoz egyedi azonosító tartozik. A sor B oszlopában szöveg van, ami ismétlődhet a sorokban.
A C oszlopban szeretném összegyűjteni, hogy az adott sor B cellájának a szövege hol ismétlődik, az A cella egyedi azonosítók felsorolásával. Tehát valahogy így szeretném:
A B C
1 alma 1, 3, 5
2 körte 2
3 alma 1, 3, 5
4 narancs 4
5 alma 1, 3, 5 -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy excel fájl aminek az indítása után elméletileg nem jelenne meg a táblázat hanem azonnal egy userformot indít, de sajnos az indításnál feldobja a biztonsági figyelmeztetést, hogy letíltotta a makrókat. Van erre mód, hogy csak ennél az excel táblázatnál ne vegye figyelembe ezeket a biztonsági beállításokat? -
Pakliman
tag
válasz
Lokids #45540 üzenetére
Szia!
Private Sub Kód_írása_programból()
Dim c As Long
'Új munkafüzet létrehozása
Workbooks.Add
c = Application.VBE.ActiveVBProject.VBComponents("ThisWorkbook").CodeModule.CountOfLines
'Az új munkafüzetbe beírunk egy kódot!!!
With Application.VBE.ActiveVBProject.VBComponents("ThisWorkbook").CodeModule
.InsertLines c + 1, "'Ezeket a sorokat programból hoztuk létre!!"
.InsertLines c + 2, "Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)"
.InsertLines c + 4, "End Sub"
End With
End SubItt egy részletes és "teljesen érthető" leírás.
Én is ebből (is) tanulgattam. -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50 #45544 üzenetére
Sajnos az sem.
Viszont megvan a megoldás!!!codeString = " Target.Interior.ColorIndex = 0"
With ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents(newSheet.CodeName).CodeModule .CreateEventProc "Change", "Worksheet" .InsertLines .ProcBodyLine("Worksheet_Change", 0) + 1, codeString End With
Ez hozzáadja azt az 1 sort. Működik rendesen.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fferi50 #45544 üzenetére
Szia!
Ebben a fájlban
az ujlap makró a Munka1 munkalapot kimásolja egy új munkafüzetbe.
A Munka1 munkalapon nem színezi a cellákat változáskor, de a létrehozott új munkafüzetben a megnyitás után igen.
(Megjegyzés: most pirosra színezi, mert nem sárga a cella és a colorindex=0 esetén nem látszik a változás.)
Kicsit várj a letöltéssel, mert még víruskergetés folyik odafenn a Data.hu-n.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lokids #45543 üzenetére
Szia!
Az miért nem opció, hogy abban a munkafüzetben, amiből létrehozod az újat, van egy olyan munkalap, amiben már benne van ez az eseménykezelő makró a munkalap kódlapján. Ezt a munkalapot másolod át új munkafüzetbe és küldöd el - persze makróbarátként?
Egyébként az is megoldható, hogy nálad ne fusson le ez a "fehérítés", csak ott amikor használják.
Üdv. -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50 #45541 üzenetére
Márpedig azt kell, hogy a makró írjon makrót a létrehozott munkafüzetbe.
Csak azt a fenti 3 sort kéne hozzáadni. Hogy mikor létrehozta az új munkafüzetet és elküldi mailen akárkinek, akkor ott a másik végén megnyitva ezt, már úgy működjön, hogy átszínezze fehérre a módosított cellákat. És nem opció, hogy a mail küldés előtt manuálisan beleírjam. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lokids #45535 üzenetére
Szia!
Ha cella egy feltétel teljesülése miatt sárga, akkor a benne levő érték módosítása esetén továbbra is a feltételnek megfelelően fog színeződni. Ha megfelel a feltételnek, marad sárga, ha nem felel meg, akkor visszaáll az alapszín.
Ha egy cellánál az érték változtatást szeretnéd színnel is jelölni, ahhoz viszont makró kell.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lokids #45540 üzenetére
Szia!
"Viszont ennek a ws change makrónak a létrehozott WB-n kell futnia."
Úgy érted, hogy amikor bezárják és újra megnyitják, akkor a "saját" makrója fusson?"makróval hogyan tudok makrót illeszteni egy létrehozott WB-be"
Elvileg lehet a VB projektben makróval makrókat módosítani, újakat beleírni, törölni stb. DE nem javasolt - bármelyik vírusírtó veszélyesnek ítélheti és kigyomlálhatja - és nem is egyszerű.
Megoldható például úgy, hogy mented az alap munkafüzetet más néven, kitörlöd belőle azokat a munkalapokat, amelyek nem kellenek bele, hozzáadod az újakat, formázod stb.
A mentéssel mentődnek a makrók is - természetesen makróbarát vagy bináris munkafüzetként kell menteni. Mindezt megteheted az alap munkafüzet makróiból.
Ráadásul mivel más néven mented, az eredeti mindig megmarad és újra felhasználható.
Aztán lehet sablont is létrehozni, amiben benne vannak a makrók és az új munkafüzetet a sablonból megnyitni.
Üdv.
Mentsd -
Lokids
addikt
Nem így értem.
Macroval hozom létre a WB-t és másolok/állítok be rajta mindent.
Viszont ennek a ws change makrónak a létrehozott WB-n kell futnia.
Az a cél, hogy egy gombra rányomva majd az asszisztens kislány is képes legyen előállítani. Ő nem fog utólag a létrehozott excelbe makrót illeszteni.
Ezért kérdem, hogy makróval hogyan tudok makrót illeszteni egy létrehozott WB-be. -
Lokids
addikt
A feltételes formázás tud olyant, hogy ha egy cella színe sárga ÉS módosítják, akkor állítsa vissza fehérre?
-
chigisch
újonc
Az 1 táblán a göngyölítést a HA(C6="" ;"" ;SZUM(C$5:C6)) függvénnyel csinálom, a 2. Táblán is ugyanúgy szeretném, de ott bekavar az alapanyag szükséglet.
Ha a c oszlopba beírom pl. 3398.006.836 cikkszámot, akkor a 3.táblának megfelelően a 2.sorban szereplő alapanyag cikkszámokhoz kellene értéket adnia az adott sorban. -
chigisch
újonc
Sziasztok!
Elakadtam, szépen kérlek segítsetek!
Adott egy munkalap Munka2 és Munka3
lapja. A Munka2 lapon vannak a kivitelek cikkszámonként, a Munka3 lapon pedig a cikkszámonkénti alapanyag lista, az alapanyag cikkszámokkal. A Munka2 lapon göngyölítem a kiviteli cikkszámok alapján az alapanyag felhasználást.
Amit nem tudok megoldani, hogy ha a Munka2 lapon bírom a késztermék cikkszámát (függőleges oszlop), akkor a vízszintes sorban szereplő alapanyag cikkszámokhoz beírja a Munka3 lapon szereplő normáknak megfelelő anyagszükségletet....
Ez a két munkalap közötti átjárás nagyon nem akar sikerülni!
Köszönöm szépen! Szia! -
-
Lokids
addikt
Ismét szeretnék segítséget kérni, de ezúttal függvényekben.
Feltételes formázás lenne a cél:Van a korábban említett 1500 ember. Ezek mindegyike egy szervezeti egységhez (B oszlop) tartozik, amiből van mondjuk 40-50 darab. Továbbá mindegyik ember 100% (C oszlop, 1 ember 1 havi munkája = 100%), a lényeg, hogy színezni kellene azon emberek nevét (A oszlop), vagy az egész sort, akiknek a szervezeti egysége 80% feletti!
Azaz. ha egy szervezeti egység 10 embert tartalmaz, az ugye 100 * 10, azaz 1000%. Tehát, ha 800% feletti.pl:
Ádám V01 100%
Béla V02 100%
Éva V01 50%
Géza V03 70%
Peti V02 90%Ha jól sejtem, meg kell számoltatni, hogy 1 szervezeti egység hány embert tartalmaz, ezt felszorozni 100-al. Majd összeadni ezen emberek %-át, és utána elosztani őket. Emberek% / teljes% > 0.8 akkor színezés
Azt nem tudom, hogy tudunk megszámoltatni minden egyes szervezeti egységet/embert, hogy utána az eredményét lehessen szorozni/osztani.
-
daddy9
tag
válasz
Fferi50 #45521 üzenetére
Szia!
Sikerült meghívnom a Moduloknál megírt SUB-ot, így nagyban leegyszerűsödött a dolgom, csak a publikus változókkal kellett még gyors ismeretséget kötnöm, hogy minden jól működjön.
A hiba egyébként az volt, hogy egyszerűen amikor a Function-t használta volna a SUB, akkor szimplán átugrotta, viszont emiatt nem jött létre egy lapfül, amit a Function eredményétől függően (létezik-e már) hoztam volna létre.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
daddy9 #45520 üzenetére
Szia!
Először a második kérdésedre a válasz:
"egy Modulban megírt SUB-ot (vagy Function-s) hogyan tudok "meghívni" a Userform egy gombjával?"
Ha általános modulban vannak az eljárásaid, akkor egyszerűen az eljárás nevét kell megadnod, de használhatod a Modulnév.Eljárásnév formát is.sub Gomb_click
eljárásnév
end sub
A fentiekből következik, hogy nem kell a Userform kódlapjára átmásolnod a modulokban levő eljárásokat, ha használni szeretnéd azokat.
Egyébként mit jelent az, hogy nem látja a SUB a bemásolt Function-t? Mi a hibaüzenet?
Üdv. -
daddy9
tag
Sziasztok!
Bocsi a béna kérdésért, de elakadtam.
Van egy folyamatom, amit megírtam Module1-ben egy SUB-ba. Ez alatt található ez a Function:Function Sheet_Exists(WorkSheet_Name As String) As Boolean
Dim Work_sheet As Worksheet
Sheet_Exists = False
For Each Work_sheet In ThisWorkbook.Worksheets
If Work_sheet.Name = WorkSheet_Name Then
Sheet_Exists = True
End If
Next
End Function
Ez ilyen formán rendben működik.A táblázatomban úgy szeretném használni ezt a folyamatot, hogy több másikkal együtt egy Userform-on helyezek el gombokat és azokkal indítom a fent már megírt folyamatot.
Ha a Formhoz kapcsoltan (View Code) egy gombra bemásolom a fent megírt SUB teljes kódját és odamásolom a Function-t is, akkor nem "látja" a SUB az oda bemásolt Function-t.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám ezt a legegyszerűbben megoldani?
A másik, amire sajnos nem tudtam rájönni (nem olvastam ezek szerint még eleget), hogy egy Modulban megírt SUB-ot (vagy Function-s) hogyan tudok "meghívni" a Userform egy gombjával?A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Winner_hun #45516 üzenetére
Szia!
Ha már nincs képlet a cellákban csak az eredmény (átalakítottad értékké), akkor Ctrl F
Keres 0, Cserél üresen hagyod Egyebek - bejelölöd a Ha ez a teljes cella tartalma kockát.
Az összes cseréje.
Ha még a képleteid vannak, akkor az új képlet Ha függvény Lappy szerint, a két idézőjel (macskaköröm) között ne legyen semmi.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
Winner_hun #45516 üzenetére
A következő módon tudod összehozni
Ha függvény kell majd hozzá.
Ha(szum>0;szum;"") így ha nulla az eredmény akkor nem fog látszik majd a nulla. A két " szóköz legyen. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lokids #45514 üzenetére
Szia!
Talán ez lehet a probléma:
IttVan = Application.Match(Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(sor, 1), Workbooks(FteWBName).Worksheet(1).Range("A:A"), 0)
Helyette:
IttVan = Application.Match(Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(sor, 1), Workbooks(FteWBName).Worksheets(1).Range("A:A"), 0)
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Winner_hun #45512 üzenetére
Szia!
Mindkét munkalapot átmásolod a harmadik (összesítő) munkafüzetbe.
Ezután az összesítő lapon a két munkalapból képlettel tudsz összeadni, pl.
A1 cella ---> =Munka2!A1+Munka3!A1
Ez így húzható is lefelé és oldalra.
Majd kijelölöd az összesítő munkalap adattartományát, másolás - irányított beillesztés értéket ugyanoda.
A már nem szükséges átmásolt munkalapokat törlöd.
Hamarabb megvan, mint amennyi idő alatt elolvastad.
Üdv. -
-
lappy
őstag
válasz
hódmaci #45508 üzenetére
Alt + F11-el elő tudod hozni a kódot, dupla klikkel a Bal oldalon kiválasztod a Workbookot (ha esetleg ez magyar nyelvű lenne, akkor a Munkafüzetet), a fönti kis lenyíló ablakokban pedig kiválasztod a Workbook-ot illetve a BeforePrint eseményt.
Végül ennyi lesz maga a kód:
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Cancel = True
End Sub -
lappy
őstag
válasz
Winner_hun #45507 üzenetére
Közvetlenül nem lehet
Csinálsz egy másolatot az egyikről onnan kitörlöd az adatokat.
Ha ez megvan akkor a két számokat tartalmazó adatokat itt fogod összeadni.
Vagy csinalhatod úgyis hogy minden adat mellé beszúrász egy oszlopot ide bemasolod az értéket majd ezt egy következő oszlopban összeadod és ennek az eredménye lesz az első oszlopba beillesztve de csak mint értek ezután törlöd a másik 2 oszlopot. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van arra megoldás, hogy az elkészített munkafüzetet jelszóval védjem?
Mármint az megtaláltam hogyan védjem jelszóval a szerkesztését de a nyomtatást lehet valahogyan zárolni?
Vagyis azt szeretném ha csak olvasható lenne és más jog nincs.
Vagyis se szerkesztés se nyomtatás.Van erre mód?
365
-
-
lappy
őstag
válasz
Winner_hun #45505 üzenetére
Egy harmadikba lehet osszevonni majd tartományt kijelölöd és másolás beillesztés érték így csak az összeguk marad
-
Winner_hun
félisten
Két azonos dokumentum tartalmát össze lehet vonni? Ugyanaz a dokumentum, csak más tartalommal és kéne egy összesítő: ha az egyikben K3-ban 5 van, a másikban K3-ban 8, akkor az legyen 13 az összevont dokumentumban.
-
morgusz
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!
Hogy lehet dátumot tartalmazó cellát beállítani, vagy egy újat létrehozni (szövegként) körlevél alapjául szolgáló táblázatban úgy, hogy az ÉÉÉÉ.HH.NN formátumban jelenjen meg Word körlevél készítésénél.
Most úgy jelenik meg, hogy: N/H/ÉÉÉÉKösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged