- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
zsolti_20 #46999 üzenetére
Szia!
Itt egy pár sorral rövedebb makró:Sub splitel()
Dim cl As Range, clstr
For Each cl In ActiveSheet.UsedRange.Columns("A").Cells 'az A oszlop celláin végigmegyünk
clstr = Split(Replace(Replace(cl.Value, ",", "."), " ", "."), ".") 'átcserélünk minden elválasztó pontra és tömbbé alakítjuk az értéket
clstr(UBound(clstr)) = "." & clstr(UBound(clstr)) ' az utolsó tömbérték elé betesszük a pontot
cl.Offset(0, 1).NumberFormat = "@" 'szövegformátumú legyen a célcella
cl.Offset(0, 1).Value = Join(clstr, "") 'a B oszlopba összefűzzük az értéket
Next
ActiveSheet.UsedRange.Columns("B").AutoFit 'a B oszlop szélességét méretre igazítjuk
End Sub
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #46997 üzenetére
A1-től másoltam a lehetséges értékeket, lefelé. A makró a B oszlopba írja az eredményeket.
Szöveg formátumú legyen a B oszlop.Sub Atalakitas()
Dim sor As Integer, usor As Integer, b As Integer, szoveg As String
Dim valtozo As String, split0 As String, split1 As String, eredmeny As String
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 1 To usor
split0 = "": split1 = "": valtozo = ""
szoveg = Cells(sor, 1)
For b = 1 To Len(szoveg)
If Mid(szoveg, b, 1) = "." Or Mid(szoveg, b, 1) = "," Then
szoveg = Left(szoveg, b - 1) & " " & Mid(szoveg, b + 1)
End If
Next
For b = Len(szoveg) To 1 Step -1
If Mid(szoveg, b, 1) = " " Then
valtozo = "." & Mid(szoveg, b + 1) & ""
szoveg = Left(szoveg, b - 1)
Exit For
End If
Next
On Error Resume Next
split0 = Left(szoveg, InStr(szoveg, " ") - 1)
split1 = Mid(szoveg, InStr(szoveg, " ") + 1)
eredmeny = split0 & split1 & valtozo
Cells(sor, 2) = eredmeny
Next
End Sub
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint lehetséges splitelni az alábbi értékeket VBA macroval?
198 876.433
198 876,433
198,876.433
198.876,433Az elválasztó értékek azok lehetnek {" ", ".", ","} . Tehát lehet szóköz,pont,vessző és ezek bármikor bárhol lehetnek.
Azt szeretném megoldani, hogy a macro jöjjön rá, hol van a legutolsó elválasztó. Ha ez megvan, alakítsa át pontra, a többi elválasztót pedig törölje.
Nagyjából a logika úgy lett felállítva, hogy egy tömbbe megadnám az elválasztókat.
Majd bedobnám neki az értéket, és ezek alapján elkezdené splitelni.
Az utolsó splites érték elé egy pontot tenni, majd az első két értéket hozzá adnám.
Ez a fenti példa alapján így nézne ki:
198 876.433
split[0]:198
split[1]:876
split[2]:433valtozo = .433
Teljes összes:
split[0] & split[1] & valtozo
És így jön ki a 198876.433
Viszont a probléma itt, hogy nem tudjuk hány tagú lesz a splitelni kívánt összeg.
Lehetséges hogy az érték csak 366.54 vagy 366 esetleg 9,878,454.566.
Eléggé megakadtam ennél a résznél és nem tudom, hogyan tovább. Ráadásul VBA- ban soha nem csináltam hasonlót. Az ötlet is C#-ból jött, így nem tuti hogy VBA képes erre. -
naheha
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Van 12 oszlopom A-L-ig párosával az AB, CD, EF, GH, IJ, KL oszlopok neveket és email címeket tartalmaznak A oszlop név B oszlop email, C oszlop név D oszlop email és így tovább . Az lenne a feladat, hogy össze kellene hasonlítanom a dupla oszlopokat és azokat a neveket és email címeket megjelenítenem, amelyik mindegyik oszloppárban szerepelnek.
Előre is köszi!
-
aclandiae
senior tag
válasz
aclandiae #43480 üzenetére
Sziasztok!
Az L oszlop eredménye a D és K oszlopokban lévő cellák összeadásából jön ki.
Szeretném megoldani az alábbi módosításokat:
- ha a D oszlopban lévő érték 15 perc vagy annál kisebb, de nem megy mínuszba, akkor ne számolja bele a K oszlopba
- ha a K oszlopban lévő érték 15 perc vagy annál kisebb, akkor ne számolja bele a K oszlopba
(itt viszont maradhat a mínusz érték, tehát csak 0-15-ig terjedő értéket ne számoljon bele)Hogy néz ki erre a függvény?
-
MostaPista
tag
válasz
Fferi50 #46990 üzenetére
Amit irtal, az van a bal oldalon, az az indulo.
A jobb oldalit kellene elernem, de nem sikerul ezzel a modszerrel.
Talan ugy kellene, hogy ossze kellene vonni az elso kettot, hogy "fajlnev es konyvtar" szerint rendezzen?Privatban kuldom a peldat.
PS:
Barki mas, akit erdekel, kuldon neki privatban, ide csak kepet tudok feltolteni.Kilove, privatban is csak kepet enged kuldeni.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
MostaPista #46989 üzenetére
-
MostaPista
tag
Megprobaltam megtanulni a tablazat-adatbazis kezeleses trukkoket, de nagyon nem megy ez nekem, tudnatok segiteni oktatoanyagokkal, vagy jo peldakkal, hogyan lehet megoldani?
Itt egy pelda, a leheto legegyszerubb, azonos fajlnevek listaja kulonbozo konyvtarakban, a bal oldalit es ahhoz hasonlokat konnyen letre tudok hozni - de hogyan tudom elerni a jobb oldali allapotot, ahol az azonos fajlneveket konyvtarak szerinti sorrendben kellene latni?
Barhogyan probalkozok, csak konytarnevek szerinti lista jon, ami nem jo. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
DVDHooligan #46986 üzenetére
Megjegyzés:
Még az is lehet, hogy SZUMHATÖBB függvényekkel is megoldható, amit szeretnél, nem kell hozzá kimutatás.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
DVDHooligan #46986 üzenetére
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DVDHooligan #46982 üzenetére
Szia!
Bocs, de ez úgy látom nem az alaptábla! Ez már egy kimutatás.
Az alaptáblát lenne jó látni, amit töltenek.
Üdv. -
DVDHooligan
csendes tag
Kedvel Delila_1 és Fferi50!
Kiszedtem egy lapot a táblából és remélhetőleg helyesen itt megosztottam: [link]
A lényeg az lenne, hogy ezt a táblát nem én fogom tölteni és akik igen, azok még kevésbé értenek hozzá, mint én. Igyekeztem mindenben "karámba terelni" őket, legördülő listákkal, érvényesítéssel, satöbbi. Itt most minden fix.
Remélem így egy picit érthetőbb lesz a problémám. Lehet hogy másképp kéne az adatokat rendszerezni? -
Delila_1
veterán
válasz
DVDHooligan #46973 üzenetére
"A dolgozó teljesítményét egy adott napon több sor írja le"
Az egyes dolgozók minden sorában szerepeljen a dolgozó neve, akkor a kimutatás dolgozónként összegez. -
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DVDHooligan #46978 üzenetére
Szia!
Ettől még a kimutatás 1 dolgozónak fogja tekinteni szerintem. Erre is való többek között.
Valami mintaforrást tudnál mutatni? Esetleg priviben (bár ennek nem vagyok nagy híve - több szem többet lát)?
Üdv. -
lordring
aktív tag
Sziasztok! Van egy excel havi feladatom, minek egy részét nem tudom automatizálni, így havonta elvisz ~ 3 órát. Érdekelne, valakinek van-e ötlete, hogyan lehetne a processzt gyorsítani, akár makróval, vagy más módon.
Tehát: a táblázatban az EU-s vevők által vásárolt szerszámok vannak összegezve ország/vevő/vámtarifaszám/származási ország szerinti bontásban.
Maga az alapfeladat nagyon egyszerű: az adott vevőhöz tartozó szállítási díjat (VTSZ: 4941 zölddel jelölve) kell szétosztani a vevőhöz tartozó többi tételsorra súly alapján.
A problémát az okozza, hogy:
-az egy adott vevőhöz tartozó sorok száma folyamatosan változik, így nem tudom hogyan lehetne felismerni, hogy egy adott sor még a vevőhöz tartozik-e.
-folyamatosan változik az 1 kg-ra eső szállítás díj, amit a második képletben használni kell (Súlykorrigált sorösszeg)
Jelenleg 2 képletet használok és kézzel másolgatom be. Az első vevőnél megcsináltam a korrigálást példának, kékkel jelölve az eredménymezők.
Akinek nincs szállítási díj (VTSZ: 4941 zölddel jelölve), annál értelemszerűen a korrigált összeg megegyezik az eredeti sorösszeggel. A pédában a cégneveket gyümölcsökre cseréltem.
Példatábla:
[link] -
Fferi50
Topikgazda
válasz
DVDHooligan #46973 üzenetére
Szia!
"mivel ugye egy dolgozó, egy műszakban több tételt csinál, így hiába csinálok kimutatást, mert "20" fővel számol, miközben csak összesen mondjuk 7 ember volt a műszakban."
Ezt nem egészen értem. Ha a dolgozó a sor v. oszlopcimke és a tételekkel nem foglalkozunk, akkor csak 7 értéket fog találni nem pedig 20-at és a 7 emberre gyűjti össze az adatokat.
Üdv. -
DVDHooligan
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert több órányi kattintgatás és guglizás után sem találtam megoldást a problémámra. A helyzet a következő:Három műszak teljesítményét kell monitorozni. Műszakonként egy tábla, külön lapokon. Alapesetben nem okozna gondot, de. A dolgozó teljesítményét egy adott napon több sor írja le, tehát nem egy összegző tábláról, összegzett adatokról van szó. Ebből adódik a problémám, mert egészen odáig szépen eljutottam, hogy a három műszak külön tábláit összekapcsoltam, csináltam belőlük egy nagy közös táblát, majd erre szerettem volna kimutatás segítségével "összegezni".
A cél ugye a műszakok teljesítményének összehasonlítása. A gond az, hogy mivel ugye egy dolgozó, egy műszakban több tételt csinál, így hiába csinálok kimutatást, mert "20" fővel számol, miközben csak összesen mondjuk 7 ember volt a műszakban. Ezt sikeresen "megoldottam" úgy, hogy adatmodellbe vettem fel és akkor ugye már az értékmezőben az "eltérők darabszáma" opció segítségével tovább tudtam lépni.
Már majdnem közel vagyok a megoldáshoz, egy számított oszlopot kellene felvennem, ami a nettó műszakidőt szorozza a dolgozók darabszámával, majd ugye százalékosan kiköpi mennyire kummantunk közösen. De mivel adatmodell, így nem aktív ez a lehetőség. Hogy lehetne mégis megcsinálni? Vagy teljesen rossz irányba indultam el?
Lehet túl is bonyolítottam, sajnos szokásom, de egyszerűen nem jövök rá a megoldásra. Segítségeteket előre is köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Apollo17hu #46970 üzenetére
Szia!
Próbáld ki ezt a makrót. Végigmegy a munkafüzet összes kimutatásán, kigyűjti a forrásokat, a végén kiírja az Immediate ablakba az eredményt:
Munkalapnév:kimutatásnév>forrás
formában.Option Base 1 'ezt a modul első sorába írd be lsz.
Sub lista()
Dim ws As Worksheet, pvt As PivotTable, udim As Integer, pvtfrs(), pvtfr
udim = 1
ReDim pvtfrs(udim)
For Each ws In Worksheets
For Each pvt In ws.PivotTables
If pvtfrs(udim) <> "" Then ReDim Preserve pvtfrs(udim + 1): udim = udim + 1
pvtfrs(udim) = ws.Name & ":" & pvt.Name & ">" & pvt.SourceData
Next
Next
For Each pvtfr In pvtfrs
Debug.Print pvtfr
Next
End Sub
Természetesen a kiírást lehet munkalap celláiba is tenni pl.:Dim x As Integer
For x = 1 To udim
ActiveSheet.Range("A1").Offset(x - 1, 0).Value = pvtfrs(x)
Next
Az aktív munkalap első oszlopába írja ki a forrásadatokat.
Üdv. -
csferke
senior tag
válasz
Fferi50 #46955 üzenetére
Szia!
Az volt az alap feltételezésem, hogy a Vlookup nem is ad találatot akkor is az Excel úgy tekint a cellára, hogy nem üres hiszen benne van a képlet.
Hosszas próbálkozás folyamán jött ez a képlet
=IF(VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0)="";"";VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0))
Amikor az első Vlookup nem ad eredményt akkor kitölti a cellát "üressel" ha viszont van találat akkor a második Vlookup beírja a találatot. Erre már működik a feltételes formázás.Ki fogom próbálni a te képleted is. Mindig tanul valamit az ember.
köszönöm
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Fferi50 #46968 üzenetére
Nah, úgy néz ki, sikerült. Köszönöm a tippeket.
Leválasztottam az összes szeletelőt a pivotokról, utána a pivot forrását módosítottam, majd visszacsatoltam a szeletelőket. Most megnyitva a fájlt már nem dobja a biztonsági üzenetet.
Viszont a jövőre nézve nem tudom, milyen módszerrel lehetne hatékonyan azonosítani ezeket a hibás kapcsolatokat, mivel ezek nem cellákban vannak tárolva, tehát a [Ctrl] + [F] nem működik. Esetleg - ha a mostani után lesz még hozzá kedvem
- próbálok keresni vmilyen makrót a neten, ami a fájlban szereplő pivotok adatforrásait listázza, mert abból lehetne látni a hibát.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Fferi50 #46968 üzenetére
Szia! Azt hiszem, megtalálttam a probléma forrását, pontosabban forrásait. Valamiért a pivot táblák hivatkoznak egy másik fájlra. Az a gond, hogy a pivotok forrását nem tudom szimplán átírni, mert ezekere épülő chartokat és szeletelőket készítettem. Azt írja, hogy ezeket előbb le kell választanom.
Atyaég... Remélem, leválasztás után vissza is tudom majd őket kapcsolni.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Apollo17hu #46965 üzenetére
Szia!
Nézd meg légy szíves a neveket is, ott is maradhatott külső kapcsolat, a feltételes formázásnál is.
Elképzelhető, hogy esetleg munkalapot másoltál egyik munkafüzetből a másikba, az ott levő képletek a régi munkalapra hivatkoznak.
Próbáld megkeresni az esetleges hivatkozásokat a Ctrl+F (keres) párbeszédpanelen a [ (nyitó szögletes zárójel) beírásával az egész munkafüzetre, képletekben. Aztán keresnék még a HIV hibára is.
Üdv. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #46964 üzenetére
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Valamit összekutyulhattam az Excel-fájlom különböző verziói között, így az utolsó verziónál azt az üzenetet kapom felül sárga sávban, hogy:
"BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS A rendszer letiltotta a külső adatkapcsolatokat"
, és lehetőségem van a "Tartalom engedélyezése" gombra kattintani.
Nekem nincs szükségem fájlok közötti kapcsolatokra, mert minden fájl tartalmazza azokat a munkalapokat, amelyekre szükség van. Hogy tudom törölni a kapcsolatot, hogy megnyitáskor ne bukkanjon fel a hibaüzenet?
Ha rámegyek az Adatok / Meglévő kapcsolatok / Táblák fülre, akkor látom is a kapcsolatot, de csak megnyitni tudom. Ezt követően egy "Adatimportálás" nevű ablak bukkan fel, de én nem importálni akarok adatokat, hanem a kapcsolatot megszüntetni. Mit lehet tenni?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #46961 üzenetére
Szia!
https://itcafe.hu/tema/excel/hsz_46930-46930.html
Angol 2007
Üdv. -
Pakliman
tag
válasz
andreas49 #46956 üzenetére
Szia!
Egy lehetőség...
Az sPath mappában lévő összes *.xls* fájlon végigmegy.
Megnyitja a fájlt, a benne lévő munkalapokon megkeresi és kicseréli az összes sMit (cserélendő) szöveget az sMire szövegre majd bezárja MENTÉSSEL a megnyitott táblázatot.Sub x()
Const sPath As String = "d:\_Egyéb\"
Dim sName As String
Dim sFullName As String
Dim wb As Workbook
Dim ws As Worksheet
Dim r As Range
Dim sAddr1 As String
Dim sMit As String
Dim sMire As String
sMit = "keresendő szöveg"
sMire = "erre cseréljük"
sName = Dir(sPath & "*.xls*")
Do Until sName = ""
sFullName = sPath & sName
Set wb = Workbooks.Open(Filename:=sFullName)
For Each ws In wb.Worksheets
With ws.Cells
Set r = .Find(What:=sMit, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlPart)
If Not r Is Nothing Then
sAddr1 = r.Address
Do
r.Value = Replace(r.Value, sMit, sMire)
Set r = .FindNext(r)
Loop While Not r Is Nothing
End If
End With
Next ws
wb.Close SaveChanges:=True
sName = Dir
Loop
End Sub -
föccer
nagyúr
válasz
andreas49 #46956 üzenetére
Ha jól értem akkor az összes vezétés/keresztnév párosítást ki kell egyelni, hogy mindenből csak 1 szerepeljen?
ha csak egyszer kell megcsinálni, akkor lehet egyszerűbb ha összevágod 1 munkalapra a teljes adattáblát, összefűzöd a vezeték és keresztneveket, majd használd az adatok/azonosak eltávolítását (lehet nem pontos a név)
Macerás, összerajni egy munkalapra, de billentyűzetről gyorsan be lehet tanulni a mozdulatsort. A1 kijelölve, ctrl+END-el adatsor vége, ctrl+C másilás, Alt+tab-al átlépsz arra ahol össze fűzöd az adatokat. ctrl+ lefele nyíllal lépz az urolso sorra, majx ctrl+v-vel beszúrsz. Ha begyakorolod, akkor pár 10 másodpercenként meglehetsz 1-1 munkalappal. Kicsit unalmas, de 1-2 óra altt le lehet darálni. Én sokszor lusta vagyok makrózni.
üdv, föccer
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
csferke #46951 üzenetére
Szia!
Csak nagyon csendben jegyzem meg, ha korábban pontosan mutattad volna a P4 cella képletét, akkor biztos hamarabb kaptál volna megoldást. Mert így csak találgattunk a Vlookup eredményét - illetve a cella eredményét - tekintve.
Arról pedig nem volt szó egyáltalán, hogy találat hiány nem fordulhat elő, az utolsó képleted ugyanis erre utal, hiszen nincs benne a hibalehetőség kezelése. (Mint már többen megjegyeztük, a függvény találat hiány esetén hibát ad vissza eredményként.)
Ezért én módosítanám a függvényedet:IF(ISERROR(VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0));"";VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0))
Ez hiba esetén üres cellát eredményez, amire működik a feltételes formázás.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
Darko_addict #46952 üzenetére
több vizsgálat kell hogy több féle színt lehessen rárakni a cellára
ez a képlet nem teljes de vmi hasonlókat kell vizsgálnod
=HA(ÉS(30<(B3-MA());60>(B3-MA()));1;0)
ez a 60 és 30 közötti napokat vizsgálja
=HA(ÉS(30>(B3-MA());-10<(B3-MA()));1;0)
ez a 30 és -10 közötti napokat
azt hogy > vagy >= legyen azt majd eldöntöd -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
A problémám vagy egyszerűbb, mint én gondolom, vagy bonyolultabb, mint aminek látszik, de az biztos, hogy rajtam kifogott.
Egyszerű matematikai művelettel kellene leírjama szabályt, de nem megy...Van egy tanúsítvány, amely lejár 2021.08.25-én.
Feltételetes formázással szeretném megoldani, hogy a lejárat után a 10. naptól piros legyen a háttér, 08.25-e előtt 30 nappal és után 10-zel mondjuk halványpiros, a lejárat előtti 60-30 között pedig még halványabb piros.Szóval lejárat előtti 60. es 30. nap kozott egy szinu, 30. es minusz 10 nap kozott masik, minusz 10. nap után meg harmadik színű.
Próbáltam HA függvényt, relációs jeleket, MOST() dátumból kivonni, lejárati dátumból kivonni és a MOST-hoz viszonyítani, de zsákutca.Tudna segíteni valaki a logikában vagy egyenesen a megoldásban?
Köszönöm szépen!
Ilyen dátumból van 350+, univerzális megoldás érdekelne.
-
csferke
senior tag
válasz
Fferi50 #46947 üzenetére
Szia!
=NOT(ISERROR($P$4))
Ez így nem kóser.
Eddig jutottam a P4 cella képletével=IF(VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0)="";"";VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0))
Csak ez pont a fordítottját csinálja mint ami én szeretnék. Akkor színez amikor nincs találat, vagyis üres a cella.
Valamit változtatni kellene az " " üres értékkel vagy valahová beékelni egy NOT-otüdv
-
andreas49
senior tag
Erre esetleg valaki?
[link] -
Fferi50
Topikgazda
válasz
csferke #46946 üzenetére
Szia!
A képlet nem azt vizsgálja, hogy üres-e a cella, hanem azt, hogy hiba-e az eredmény.
A lépések - sajnos csak magyar Excelem van, de talán értelmezhető angolban is:
Kijelölöd a P4 cellát
1. Kezdőlap - feltételes formázás
2.Új szabály
3.A formázandó cellák kijelölése képlettel:
A képlet:=NOT(ISERROR($P$4))
(Ezt tudom angolul).
Beállítod a formát és OK.
Bocs a szájbarágós magyarázatért.
Talán az lehet a probléma, hogy nem abszolút (dolláros) címet adtál meg a képletben.
Üdv. -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Sajnos sehogy sem akar összejönni ez a cella színezés.
Ezekkel próbálkoztam=NOT(ISERROR(P4)) =NOT(ISERR(P4))
de nem lett jó az eredmény.
Ha van, ha nincs Vlookup találat a cella mindig beszíneződik.
Talán azért mert a cella sohasem üres, van benne egy képlet.köszi fáradozásotokat
Angol Excel 2007 -
S.J.
tag
sziasztok! legutóbb nagy segítséget kaptam itt a fórumon, köszönöm
kicsit továbbvinném a táblázatot
2 oszlopom van, irányítószámok és a másikban összegek. (rendelések)
a kérdésem, hogy hogyan lehet azt lekérdezni, hogy egy adott irányítószámhoz mennyi a rendelések összege?
ez egy részlet,
pl. rászűrök hogy 8105, akkor, és a totalnal meg tudom nézni a summa összeget.
szeretném ha minden irányítószámhoz a summa összeg meglegyen.
lehetséges ez excel -el, vagy erre más programot szoktak használni?
-
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Beleestem abba a hibába, hogy nem pontosan fogalmaztam meg a kérdésemet.
Kapkodtam. Elnézést.Íme a pontosított kérdés.
Szeretnék egy cellának P4 feltételes formázással bizonyos színt adni amikor nincs benne "eredmény".
A P4 cellában van egy képlet=VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0)
amely az I5-ben levő szöveg alapján kikeresi az eredményt a Vevok lapról. Van amikor talál adatot de legtöbbször üres a keresett cella.
Azt szeretném, hogy amikor az I5 keresés alapján talál adatot a Vevok lapon és azt megjeleníti a P4 cellában akkor az kapjon pl. sárga színt.
Tehát a P4 cella sohasem "üres" mert benne van a képlet.
Az I5 tartalma szöveg és a P4-ben is szöveg jelenik meg ha van találat.köszönettel
Angol Excel 2007 -
lappy
őstag
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy cellának feltételes formázással bizonyos színt adni amikor nincs benne "eredmény".
A cellában van egy képlet=VLOOKUP(I5;Vevok!A:Q;17;0)
amely az I5-ben levő adat alapján kikeresi az eredményt a Vevok lapról. Van amikor talál adatot de legtöbbször nincs adat.Azt szeretném, hogy amikor talál adatot és azt megjeleníti a cellában (I5) akkor az kapjon pl. sárga színt.
köszi
Angol Excel 2007 -
Delila_1
veterán
válasz
Apollo17hu #46923 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
MostaPista #46921 üzenetére
Próbáltam úgy megadni a kritérium tartományt, hogy a 3 meg nem jelenítendő oszlophoz <>"" értéket adtam (nem üres string), de úgy nem jött össze, minden sort betett a szűrésbe. Ezért összefűztem a 3 oszlop adatait. Mivel szöveg lesz ebben az új oszlopban, így már meg tudtam adni, hogy a tartalom nagyobb, mint "a".
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Apollo17hu #46925 üzenetére
Szívesen!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Apollo17hu #46923 üzenetére
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
2013-as magyar nyelvű Excelben a chart értékfeliratait próbálom formázni. Elég nagy számokkal dolgozom, ezért az értékeket milliókban mutatnám ki. Amikor viszont ezt beállítom a 2 db szóközzel a custom numberformat alatt, nem történik semmi, hanem a két szóközt hozzáfűzi az eredeti értékekhez. Próbálkoztam szóköz helyett vesszővel is, de ugyanaz az eredmény.
Tehát a lenti példában az első oszlopnál hibásan
10 200 000,0 m Ft
szerepel. Helyesen10,2m Ft
lenne.Ez miért van? Van rá megoldás?
Hova tudnék mintafájlt feltölteni, ha szükséges? -
S.J.
tag
sajnos csak első látásra lett jó, mivel ezt az oszlopot szeretném speciálisan szűrni, benne kell legyen a *, és nem csak látszólag
segédoszlopos megoldásra tudsz küldeni egy linket, hol tudok utánanézni?
sajnos elég amatőr csak excelben
-
S.J.
tag
sziasztok,
biztos egyszerűt kérdezek, sajnos nem találom sehol a megoldást, és nem is igazán tudom hol keressem a súgó részben
adott egy számokból álló hosszú oszlopom, pl.
4534
3453
3453
3453
2333
stb.szeretném ha minden szám előtt, és után egy * legyen, így:
*4534*
*3453*
*3453*
*3453*
*2333*
stb.van rá megoldás, azon kívül hogy egyesével beírom őket?
köszönöm előre is a segítséget!
-
Delila_1
veterán
válasz
MostaPista #46912 üzenetére
A Munka2 lap első sorába bemásolod a megjelenítendő oszlopok címét (datum, megnevezes, leiras). Legjobb, ha másolod az első lapról, hogy biztosan egyformák legyenek a címek.
Vegyél fel a táblázatod mellé egy új oszlopot, legyen a címe összefűzés. Ennek a képlete=c2&d2&e2
Az új oszlop címét másold a Munka2 lapra, 1-2 oszloppal jobbra az előző címektől. A cím alá írd be:>"a"
Jelöld ki az A1: C2 tartományt, irányított szűrő menüpont. Ijesztget, de adj okét.
Add meg a tartományokat, ahogy az előző hozzászólásomban láttad. -
MostaPista
tag
válasz
Delila_1 #46900 üzenetére
Aha, most mar ertem, hogy nem ertettetek meg a semat, jobb lett volna csinalni egy peldat, igy nez ki, ezert nehez a rengeteg sort elrejteni.
Az adatok megnevezes es datum szerint vannak sorbarendezve.Talan ugy kellett volna irnom, hogy a szukitett listaban azokat a sorokat kell csak latni, ahol az anyag, szin, meret oszlopokban nincs adat es az anyag, szin, meret oszlopok nelkul:
-
Delila_1
veterán
válasz
PistiSan #46904 üzenetére
Nézz el ide!
Nálad a LE helyett a FEL nyilat kell megnyomnod, mivel a fent lévő szöveget akarod bevinni az alatta lévő üres cellákba. Ne maradjon ki az értékek beillesztése, másképp egy rendezésnél bekavarnak a hivatkozások. -
hjozsi32
friss újonc
Helló!
Lehet, hogy egyszerű a kérdésem, de korábban átmásoltam egy táblázatot Calc-ból Writer-ba a szokásos Ctrl+C Ctrl+V vel, ezek után ugyanezt a táblázatot képként illesztettem be, minden jól ment. Később egy újabb táblázatot szerettem volna átmásolni szintén Calc-ból Write-ba, de ezek után már csak képként illesztette be (hiába próbáltam irányított beillesztést). A kérésem az lenne, hogy tudna valaki segíteni, hogyan todom ezt visszaállítan. Köszi -
lappy
őstag
szia!
nem teljes de amit kellett az átalakítottam így kis munkával fel is tudod használni.
persze a lépték beállításokhoz kell egy kis matek, de használható. -
Pakliman
tag
válasz
PistiSan #46904 üzenetére
Szia!
Egy lehetőség:
Sub Kitölt()
Dim us As Long
Dim sor As Long
Dim s As String
us = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
For sor = 1 To us
'végig megyünk a sorokon...
If Cells(sor, 1) <> "" Then
'Ha az 1. oszlopban van szöveg,...
'akkor eltároljuk...
s = Cells(sor, 1)
Cells(sor, 1) = "TÖRLENDŐ" 'Csak a későbbi egyszerűbb azonosítás miatt...
Else
'ha nincs szöveg, akkor...
'ha 2. oszlopban van szöveg, akkor az . oszlopba beírjuk az elmentett szöveget
If Cells(sor, 2) <> "" Then Cells(sor, 1) = s
End If
Next sor
'Most jön az Extra, a fölösleges sorok törlése...
For sor = us To 1 Step -1
If Cells(sor, 1) = "TÖRLENDŐ" Then Rows(sor).EntireRow.Delete
Next sor
End Sub -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Szerintem egy makróra lenne szükségem, ami a probléma jelenleg.
Van több excel fájl, leltárral kapcsolatos dolgok.
"A" oszlopban vannak a nevek (1 név, utána sok üres sor, utána megint a név), amiket nekem másolni kellene minden egyes olyan sorba, ahol van mellette adat, bonyolultan hangzik, de igazából arról van szó, hogy mondjuk "A1"-ben oda van írva, hogy "szoba kód" aztán "B2"-től mondjuk "B25"-ig vannak a tételek. (A záró szám a tételek számától függ)
Manuálisan ezt úgy oldom meg, hogy "A1"-en a jobb alsó sarokba 2x kattintok, és az automatikusan kitölti az "A" oszlop sorait pont addig amíg adat van mellett a "B" oszlopban, ilyenkor nyomok egy CTRL+LE nyilat 2x, ekkor a következő elemre ugrik az "A" oszlopban, innentől ismétlődik a művelet. Ezt szeretném makróval megoldani, ha esetleg van valakinek rá ideje.Elég keszekusza lett ahogy fogalmaztam, de töltöttem fel egy példa fájlt hozzá, talán úgy érhetőbb, hogy mit szeretnék. [link]
Excel 2016, magyar nyelvű.Előre is köszi!
-
andreas49
senior tag
Sziasztok
Létezik olyan kereső-csere funkció az Excel-ben, ami több excel fájlban egyidejűleg (és a munkalapokban) keres és cserél?. -
Delila_1
veterán
Nem őrizgetem a fájlokat, amikben segítséget adok. Arra gondolok, hogy megadom a választ, és kész. Ahányszor új kérésed van, újra létre kell hoznom a szükséges adatokat.
Valóban elnéztem a cserélendő részt, de még mindig nem világos, mit akarsz. Az a bizonyos "cég/sorszám/más" azonos az egyes fájlokban, vagy nem, a más mindig más, vagy mindenhol azonos? Ez nagyon nem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Hyundai, Kia topik
- Autós topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest