- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
visit
tag
Üdv!
Egy munkalap második oszlopa dátumokat tartalmaz, ebben a formában: nn.hh.éééé
Hogyan tudom makróval sorbarendezni a sorokat dátum szerint?
Mert a szokásos sorbarendezéssel pl. a 13.02.2020 megelőzi a 14.01.2020 -at.
Köszönöm ha adtok megoldást! -
-
Fferi50
Topikgazda
-
lappy
őstag
válasz Norbika1493 #46395 üzenetére
https://www.contextures.com/xluserform02.html
Akár ez is jó lehetBámulatos hol tart már a tudomány!
-
Norbika1493
csendes tag
Sziasztok,
Excellben szeretnék készíteni egy adatbázis kezelőt ami soronként 4 adatott visz fel.
A kiválasztott értékek legördülő menüben lehetne kiválasztani. Valahol találhatók valamiféle útmutatót, hogy tudnám elkészíteni?köszönöm a segítséget.
-
alikov
csendes tag
válasz Fferi50 #46389 üzenetére
A sikeresen teljesített feladat előtti sorban kiadott feladat teljesül a következő sorban. A többi kiadott feladat nem kell, azok nem teljesültek.
Nem elég csak a sikeres teljesítés, azért kellene a két egymás alatti sort, vagyis a kiadott feladat és teljesült feladat együtt kinyerni valahogy.
Az is elég lenne, hogyha kijelölné a két összetartozó sort. -
Hege1234
addikt
múltkor már segítettetek ebben a google munkafüzetben most egy kicsit tovább gondoltam
vannak benne lapok amik az adott napra vannak elnevezve
pl:A1:A2=PROPER(TEXT(DATE(2021;4;7);"yyyy.mm.dd - dddd"))
2021.04.07 - Szerda <- ez a munkalap neve isgoogle script-el meg lehetne oldani azt hogy minden nap 20:00 órakor törölje az aznapi munkalapot?
-
Kátai
senior tag
válasz Fferi50 #46390 üzenetére
A szám és megnevezés kellene oda.De már az is elég lenne,ha a több azonos számokat és megnevezéseket egy cellába hozná,és mellé Delila_1 képletét alkalmazva kész lenne.Vagyis több sorban lévő egyező megnevezéseket vagy bármit kellene egy cellába egyesíteni.Remélem érthető voltam.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz alikov #46388 üzenetére
Szia!
Hááát....
Én nem látok semmi olyan azonosítót, amellyel ki lehetne választani a feladathoz tartozó teljesítést. Legfeljebb azt lehetne feltételezni, hogy az előbb "kiadott" feladat teljesül először, (vagy az először kiadott feladat teljesül legkésőbb gondolom az előbbi valószínűbb...).
Megpróbálhatsz egy ilyen képletet a C oszlopba (a B oszlopot üresen hagynám)
C1 képlete=FKERES("*SIKERES*";$A1:$A$2000;1;0)
Ez megtalálja az első sikeres teljesítést.
Ezután a képletet az első sikeres teljesítési sor utáni cellába másolod Ctrl + C Ctrl+V használatával. Ez megtalálja a következő sikeres teljesítést. Az eredményt bemásolod értékként a második feladat sorhoz.
Kövekező lépés: A második sikeres teljesítési sor utáni cellába ismét bemásolni a képletet, az eredményt pedig a harmadik feladat sorhoz másolod értékként.
Ezt így folytatod, míg végig nem érsz az adataidon.
Azért van erre a kissé bonyolult eljárásra szükség, mert az FKERES mindig az első eredményt adja vissza, ezért "mozgatni kell" a keresési tartomány elejét.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
válasz Lasersailing #46381 üzenetére
Most kicsit utána olvastam, az RMB a RENMIBI rövidítése, de ha jól értelmezem ez gyakorlatilag a CNY, amit viszont az MNB jegyez...
https://en.wikipedia.org/wiki/Renminbi
CNY-t meg jegyzi az MNB, így kérdés törölve. -
Lasersailing
senior tag
Tud valaki olyan honlapot, ahonnan a kínai yuan árfolyamát le lehet tölteni (min. 1 hónapra visszamenőleg, ingyenesen)?
(MNB-ről tudok letölteni VBA-val, de az MNB meg nem jegyzi a yuan-t) -
Delila_1
veterán
válasz Intel q8200 #46379 üzenetére
Nem kell jobb klikk. Ahogy a lapra lépsz, bekapcsolódnak a letiltások.
Megszűnik a Ctrl+c, Ctrl+v, Ctrl+x, és a vonszolás.
Másik lapra lépve engedélyeződnek, ami azt jelenti, hogy egy másik lapon minden működik.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Intel q8200 #46377 üzenetére
Egyúttal más funkciók letiltását és engedélyezését is leírom. Mindegyiket a laphoz kell rendelni, és a lap aktiválásakor lépnek életbe.
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim oCtrl As Office.CommandBarControl
'CTRL+C letiltása
Application.OnKey "^c", ""
'CTRL+X letiltása
Application.OnKey "^x", ""
'CTRL+V letiltása
Application.OnKey "^v", ""
'Cut menü letiltása
For Each oCtrl In Application.CommandBars.FindControls(ID:=21)
oCtrl.Enabled = False
Next oCtrl
'Copy menü letiltása
For Each oCtrl In Application.CommandBars.FindControls(ID:=19)
oCtrl.Enabled = False
Next oCtrl
'Vonszolás letiltása
Application.CellDragAndDrop = False
End Sub
Private Sub Worksheet_Deactivate()
Dim oCtrl As Office.CommandBarControl
'CTRL+C engedélyezése
Application.OnKey "^c"
'CTRL+X engedélyezése
Application.OnKey "^x"
'CTRL+V engedélyezése
Application.OnKey "^v"
'Cut menü engedélyezése
For Each oCtrl In Application.CommandBars.FindControls(ID:=21)
oCtrl.Enabled = True
Next oCtrl
'Copy menü engedélyezése
For Each oCtrl In Application.CommandBars.FindControls(ID:=19)
oCtrl.Enabled = True
Next oCtrl
'Vonszolás engedélyezése
Application.CellDragAndDrop = True
End Sub
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Intel q8200
senior tag
Sziasztok!
Tudnatok segiteni abban, hogy letiltsam a masolast, kivagast es torlest az excel fajlomban (jobb gomb hasznalat es billentyu kombinacioval)?
Probaltam a koddal valo levedest, de ha kiveszem a lezart cellak kijelolesenek engedelyet, akkor keresni sem enged, az pedig fontos lenne. Probaltam VBA kodokat, de egyik sem mukodott, amiket google-ban talaltam.
Elore is koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro
-
cortez25
senior tag
Sziasztok!
Van két kimutatásom két különböző fülön lévő adatokból összegezve. Viszont a kimutatások között az adatokban van átfedés (egyező név különböző érték), azokat, hogy tudom egységes kimutatássá alakítani? Kimutatást kimutatom?
Üdv
Cortez
Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
Pakliman
tag
válasz Viszlát #46371 üzenetére
Szia!
Egy lehetőség...
=DARABHATÖBB(B:B;"<>";A:A;">=" & G5;A:A;"<=" & H5)[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Hello,
A következő feladathoz próbálok függvényt találni: számolja meg a nem üres cellákat a B oszlop azon soraiban, amik a Kezdő (G5) és Befejező (H5) dátumtartományba esnek az A oszlopban és az eredményt jelenítse meg a Napok száma cellában. A dátumtartomány az év folyamán folyamatosan változik és más-más viszonylatban kellene kiszámolnia a függvénynek az eredményt, attól függően, hogy mit adnak meg a G5 és H5 cellákban. Az A oszlop az összes napot tartalmazza a 2021-es évben természetesen.
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
félisten
Az egy ún. Google Script (Te írtad, hogy Google Táblázatról van szó), ez olyan, mint Excel-ben a Makró. Bocsesz, azt hittem, hogy ezt már tudtad...
Ha megnyitod a Google Táblát, akkor az Eszközök/Szkriptszerkesztő menüvel juthatsz el hozzá és oda kell/lehet bemásolni a kódot.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lappy
őstag
-
Met
nagyúr
válasz Delila_1 #46356 üzenetére
Azt hiszem valamit nem jól csinálok mert nem jó Fire/SOUL/CD Köszi de ezzel végképp nem tudok mit kezdeni
A villany óra állásokat irkálom.
A1 (előző havi állás) B1 (jelen havi állás)
A2 (előző havi állás) B2 (jelen havi állás)Azt szeretném hogy amit a B1-be írok átkerüljön az A2-be (aztán a B2 A3-ba stb.).
Az Excel okos szerintem tud ilyet csak én vagyok a buta hogy nem tudom használni"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Egy excel fájl, több felhasználó által egyidejűleg történő megnyitása-szerkesztése megoldható intranetes felületen?
(Office 365-ben van megoldás rá - ha jól láttam -, de a cégnél régebbi verziókat használunk...)
Köszi előre is!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
félisten
function onEdit(e){
var MySpreadSheet = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
// Ha A1 cella tartalma változik (és csak az), akkor kerül A1 értéke a megadott cellákba
// Itt a példában B1 és C1 cellákba
if (e.range.getA1Notation() == "A1") {
MySpreadSheet.getRange("B1").setValue(MySpreadSheet.getRange(e.range.getA1Notation()).getValue());
MySpreadSheet.getRange("C1").setValue(MySpreadSheet.getRange(e.range.getA1Notation()).getValue());
};
}[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
w.miki
veterán
Adott egy ilyen táblázat: kép
Betűk után egy pontszámot kell beírni, és a végén össze kell számolni, melyik betűnek hány pontja van.
Ezt hogyan tudom excelben megoldani?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Delila_1
veterán
Függvényt kell beírni a "másik" cellába.
=HA(A1>"";A1;"")
A HA függvényt azért ajánlom, mert ha simán =A1 a függvény, akkor ha az A1 cella üres, a másik cella értéke nulla lesz.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Met
nagyúr
Azt hogy lehet megoldani (a Ctrl-C Ctrl-V-n kívül) hogy ha beírok valamit az egyik cellába akkor az megjelenjen egy másik cellában is?
Google táblázat, ha számít."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
félisten
válasz SzabóPéter02 #46353 üzenetére
"Az a problémám, hogy az elrejtett jegyzetek mentés és újranyitás után a táblázatban újra megjelenítve jönnek elő. Miért csinálja ezt és mi a megoldás?"
[link]"Másik kérdésem, hogy lehet-e jegyzeteket csoportosan beszúrni illetve törölni?"
Másolni ugyanúgy lehet, ahogy cellákat is, azaz ráállsz az adott jegyzetet tartalmazó cellára, CTRL+C, kijelölsz egy cellatartományt és jobb egér/Irányított beillesztés és a Jegyzetek opciót jelölöd ki.Csoportos törlésnél elsőre ki kellene jelölni az összes jegyzetet tartalmazó cellát.
Ez is egyszerű, Kezdőlap fül/Szerkesztés csoport/Keresés és kijelölés lenyíló/Megjegyzések, kijelölt terület bármelyikén jobb egér/Megjegyzés törlése[ Szerkesztve ]
-
SzabóPéter02
friss újonc
Sziasztok !
Az a problémám, hogy az elrejtett jegyzetek mentés és újranyitás után a táblázatban újra megjelenítve jönnek elő. Miért csinálja ezt és mi a megoldás?
Másik kérdésem, hogy lehet-e jegyzeteket csoportosan beszúrni illetve törölni?
Üdvözlettel: Szabó Péter -
Delila_1
veterán
válasz RAiN91 #46351 üzenetére
Egy próbát megér.
1. Egy új füzetben helyezz el az A1 cellába egy hivatkozást a törölt tábla A1 cellájára. Ez valahogy így fog kinézni:Kód: ='C:\[Régifüzet.xlsx]Munka1'!A1
A pontos elérést puskázd ki valamelyik meglévő hivatkozásból. A lényeg, hogy a végén A1 legyen és ne $A$1! Amikor bekéri frissítés céljából az Excel a hivatkozott fájlt, nyomj mégsét.2. Autokitöltéssel húzd végig jobbra a frissen létrehozott cellát annyit oszloppal, amennyit a forrás tartalmazott. Ha túlhúzod, akkor sincs gond. (Autokitöltés = kijelölöd az A1-et, majd a cella jobb-alsó sarkában levő pöttyöt megfogva végighúzod jobbra a kijelölést.) A frissítéshez újra kéri az Excel a forrásfájlt, megint mégse.
3. A felső, immár helyreállt sor celláit jelöld végig ki, majd csinálj egy autokitöltést lefelé is. Innentől kezdve meg kell, hogy kapd a forrásfájl tartalmát.
4. Ezt az egészet jelöld ki, majd CTRL+C, majd szerkesztés->irányított beillesztés->csak értéket. Ekkor a hivatkozások felülíródnak a megjelenített értékekkel, ezzel végleg elválva a fantom forrástól. A helyreállt táblát már át tudod másolni másik Excel fájlba, stb.
Sajnos a formázásokat és a képleteket végleg elvesztetted, de ez legyen a legnagyobb baj, megvannak az adatok.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok, volna mégegy kérdésem.
Az egyik excel fájlom megsérült valahogy, nemtudom megnyitni, az Excel sem tudja megjavítani. Milyen megoldás lehet még? -
RAiN91
őstag
válasz Lasersailing #46348 üzenetére
Köszönöm, ilyenre gondoltam!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van egy subrutinom, amit egyszer szeretnék lefuttatni az Excel fájl indításakor. Ezt hogy tudom megadni? -
lcdtv
tag
Ha valakinek kellene. A cellatartalom hyperlink kell, hogy legyen (ez nálam hiba volt), mivel több száz F2+entert nem akartam nyomogatni ezért van ez a script. Ez minden cella adatból hyperlinket csinál.
Sub HyperAdd()
'Converts each text hyperlink selected into a working hyperlink
Dim xCell As Range
For Each xCell In Selection
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=xCell, Address:=xCell.Formula
Next xCell
End Sub
majd ez a script meg letölti egy adott könyvtárbaConst TargetFolder = "C:\temp\"
#If VBA7 And Win64 Then
Private Declare PtrSafe Function URLDownloadToFile Lib "urlmon" _
Alias "URLDownloadToFileA" ( _
ByVal pCaller As LongPtr, _
ByVal szURL As String, _
ByVal szFileName As String, _
ByVal dwReserved As LongPtr, _
ByVal lpfnCB As LongPtr _
) As Long
Private Declare PtrSafe Function DeleteUrlCacheEntry Lib "Wininet.dll" _
Alias "DeleteUrlCacheEntryA" ( _
ByVal lpszUrlName As String _
) As Long
#Else
Private Declare Function URLDownloadToFile Lib "urlmon" _
ByVal pCaller As Long, _
ByVal szURL As String, _
ByVal dwReserved As Long, _
ByVal lpfnCB As Long _
) As Long
Private Declare Function DeleteUrlCacheEntry Lib "Wininet.dll" _
) As Long
#End If
Public Const ERROR_SUCCESS As Long = 0
Public Const BINDF_GETNEWESTVERSION As Long = &H10
Public Const INTERNET_FLAG_RELOAD As Long = &H80000000
Public Const folderName As String = "c:\temp\"
Sub MyFileDownload()
For Each Hyperlink In ActiveSheet.Hyperlinks
For N = Len(Hyperlink.Address) To 1 Step -1
If Mid(Hyperlink.Address, N, 1) <> "/" Then
LocalFileName = Mid(Hyperlink.Address, N, 1) & LocalFileName
Else
Exit For
End If
Next N
Call HTTPDownloadFile(Hyperlink.Address, TargetFolder & LocalFileName)
LocalFileName = “”
Next Hyperlink
End Sub
Sub HTTPDownloadFile(ByVal URL As String, ByVal LocalFileName As String)
Dim Res As Long
On Error Resume Next
Kill LocalFileName
On Error GoTo 0
Res = URLDownloadToFile(0&, URL, LocalFileName, 0&, 0&)
End Sub
Sub bcvb()
End Sub -
lcdtv
tag
Sziasztok! Szeretnék egy Excel fájlból ahol az "A" oszlopban több száz pdf link van letöltést csinálni egy adott könyvtárba. Több példát is néztem de nem jön össze.
Lehet az a hiba hogy https-ről kellene tölteni?
Annyit csinál csak hogy a "C" oszlopba a "Unable to download the file" szöveget teszi minden fájl mellé.Option Explicit
#If VBA7 And Win64 Then
Private Declare PtrSafe Function URLDownloadToFile Lib "urlmon" _
ByVal pCaller As LongPtr, _
ByVal szURL As String, _
ByVal dwReserved As LongPtr, _
ByVal lpfnCB As LongPtr _
) As Long
Private Declare PtrSafe Function DeleteUrlCacheEntry Lib "Wininet.dll" _
) As Long
#Else
Private Declare Function URLDownloadToFile Lib "urlmon" _
ByVal pCaller As Long, _
ByVal szURL As String, _
ByVal dwReserved As Long, _
ByVal lpfnCB As Long _
) As Long
Private Declare Function DeleteUrlCacheEntry Lib "Wininet.dll" _
) As Long
#End If
Public Const ERROR_SUCCESS As Long = 0
Public Const BINDF_GETNEWESTVERSION As Long = &H10
Public Const INTERNET_FLAG_RELOAD As Long = &H80000000
Public Const folderName As String = "c:\temp\"
Sub downloadImages()
Dim i As Long, ret As Long, sWAN As String, sLAN As String
With Worksheets("Munka1")
For i = 2 To .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sLAN = folderName & .Cells(i, 1).Value & ".pdf"
sWAN = .Cells(i, 2).Value
ret = URLDownloadToFile(0&, sWAN, sLAN, BINDF_GETNEWESTVERSION, 0&)
If ret = 0 Then
.Cells(i, 3) = "File successfully downloaded"
Else
.Cells(i, 3) = "Unable to download the file"
End If
Next i
End With
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
válasz wreakz #46337 üzenetére
Szia,
B oszlopban lévő képletet látod a C oszlopban:
(Nálam W01-en van két "sz", W02 üres, a többi meg nem létezik, azért ad rá hibát)Ezt megcsinálnám az adott sheeten végig (A oszlop: W01-W52, B oszlopba a képlet amit a C2-ben látsz), majd Szumma B1 : B52 megadja a számot amit keresel. (ill. egy minusz nálam kimaradt)
Üdv.
-
mdk01
addikt
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hoyg van egy excel fájl fent a google drive-ban amit valamikor itthonról használok a win10 excel 365-tel és van mikor a munkahelyem, win7 excel 2010-zel.
A gondom annyi, hogy itthonról simán megnyitom rámentek bármi, viszont a munkahelyemen ha megnyitom a fájl és próbálok rámenteni akkor megosztásütközéssel nem engedi 10-ből 9x.
Nem tudom mi lehet a probléma pontosan, de ha valakinek lenne rá ötlete kérem árulja el. Jelenleg úgy tudom hazsnálni a fájlt, hogy elmentem más néven amit leszinkronizálva megtudok otthonról is nyitni, de így egy év távlatából már kezd kicsit macerás lenni.
Köszönöm -
moma
őstag
Sziasztok!
Esetleg el tudnátok magyarázni nekem mit jelentenek ezek, hogy kellene kezelnem őket?
1. Ez asszem amiatt lesz, mert másolgatok másik fájlokat kiindulópontnak.
A munkafüzet egy vagy több külső forrásra mutató hivatkozást tartalmaz. Ezek a források esetleg nem biztonságosak.
Ha megbízok a forrásokban, frissítse a hivatkozásokat a legújabb adatok beolvasásához. Egyébként tovább dolgozhat a meglévő adatokkal.
Frissítés/Nincs frissítés/Súgó2. Ez akkor keletkezik, amikor másolok cellákat másik fájlból. Igen szoktam rá mondani, de nem értem mi ez
A(z) prior név már létezik. A név azon változatának használatához kattintson az Igen gombra, vagy kattintson a Nem gombra a(z) prior áthelyett vagy másolt változatának átnevezéséhez.
Igen/Nemwe all deserve a bit of luck.
-
bozsozso
őstag
Az alap arányokat azt tudom, de nem szeretném végigírni annak függvényében, hogy melyik nap van. A minta táblában az arány oszlopom pl. hétfőre vonatkozik. Keddi napon szeretném ha a túra arányt adná meg. A túra arányt most én töltöttem ki úgy ahogy működnie kellene. Elnézést ezt kifelejtettem és nem írtam le. Tehát ha van túranap mind a 2 szállítónak akkor megtartja az eredeti arányt ha nincs akkor annál a szállítónál lesz 100% amelyiknek van túranapja a másik az 0%
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz bozsozso #46338 üzenetére
Vmi nem kerek, mert ahhoz hogy 100% írjon be vmi függvény ahhoz tudni kell az arányt, de ha már tudom az arányt akkor csak azt kell másolni így nincs értelme egy bonyolult függvénynek.
Mert a példában is ott az 50-50% de mégis az egyik 0 a másik 100% így semmilyen függvény nincs amivel megoldhato[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Lenne egy több száz soros táblázatom. Az első oszlopban vannak telephelyek, a második oszlopban vannak a telephelyhez tartozó szállítók(egy telephez 2 szállító tartozik), harmadik oszlopban van egy arány ami az adott telepn megbontja a hozzá tartozó szállítót. Negyedik oszlopban a szállító túranap. A túranap nem változik addig amíg el nem ér az utolsó telepig(pl. kedd). A lényeg annyi lenne, hogy van olyan szállító amelyik pl. kedden nem szállít az adott telepre. Ebben az esetben ennek a szállítónak az aránya adott telephelyre 0%, de a másik szállítónak viszont 100% kellene. Ha viszont van mind a kettőnek túrája akkor marad az eredeti arány.
Lenne valami ötletetek erre, hogy makró nélkül hogyan lehetne megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
wreakz
tag
Sziasztok !
Munkaidő összegzéshez szeretnék egy cellát ami összeszámolja a dolgokat. Tudtok olyan függvényt amivel nem manuálisan kellene beírni a lapok -at ? Jelenleg így írogatom egymás mögé
-COUNTIF('W12'!C8:I8;"sz")-COUNTIF('W13'!C8:I8;"sz")
-
maestro87
őstag
HTML lekérdezésben meg API használatában kellene segítség.
Külföldi rendelős oldalakról szeretném lekérdezni a termékek adatait.
Pl. Aliexpress-ről ha beszúrok egy linket, akkor töltse ki a hiányzó mezőket magától (termék neve, ára stb.).
A másik meg, hogy egyes oldalakhoz van API hozzáférés, és abból is az adatokat be kellene olvasni. De nem nagyon vágom és rendes tutorialt se találni ami Google Script-hez van. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Egy kicsit OFF.
Google táblázattal kapcsolatba hol lehetne segítséget kérni? A topikja halott a maga három hozzászólásával. Script írásban kellene segítség. -
Fferi50
Topikgazda
válasz Salex1 #46330 üzenetére
Szia!
" tele van valami nemlátható, örökölt szeméttel. "
Erre az esetre sajnos nem jó még a másolás - beillesztés értékként sem, mivel ugyanúgy visszamásolja a "szemetet", a nem látható karaktereket is.
Próbáld meg a TISZTÍT függvényt, egy másik munkalapra másolva az értékeket:
=TISZTÍT(Munka1!A1)
Ez húzható oldalra és lefelé is.
Utána ezen a munkalapon másolás- irányított beillesztés értékként.
Talán segíthet.
Üdv. -
Salex1
őstag
Van egy hatalmas excel táblám, ami tele van valami nemlátható, örökölt szeméttel. Van valami mód, hogy a szövegen és formátumon kívül mindent töröljek, a másolás-érték beillesztésen kívül?
-
Lokids
addikt
válasz Lokids #46327 üzenetére
Oké, most néztem, hogy amúgy kis sárga ikonnal jelzi, hogy a szám szövegként van formázva, vagy aposztróffal kezdődik. Na most ha itt rákattintok, hogy átalakítás számmá, akkor működik.
De kérdem én, ha egyszer cellaformázással az egész tartományt átrakom szám formátumba, akkor miért marad szöveg?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz Fferi50 #46322 üzenetére
Furcsa nálam nem. Annak ellenére, hogy próbáltam már átrakni szám sőt dátum formátumra is a mezőt, összehasonlításnál még mindig 2021 = "2021".
Pedig elvileg még a szövegként kezelt számot is képesnek kéne lennie összehasonlítani. De valamiért HAMIS az eredmény.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Excelben hogy hasonlítunk dátumot számmal?
A1-be beírom, hogy 2021, szám formátumban.
B1-be azt, hogy 2021.04.04 dátumként.
C1-be meg =HA(A1 = ÉV(B1), valami, valami)
De ez így nem lesz igaz.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Mutt
senior tag
válasz pube111 #46306 üzenetére
Szia,
Talán vmi ilyen kell:
function sendEmails() {
var alapDatum = new Date(2021,2,1); // 0-11 a hónapok számozása
var maiDatum = new Date();
var ss=SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
var cellaA1 = ss.getRange("A1").getValue();
if (cellaA1.length == 0 && maiDatum > alapDatum) {
var emailAddress = 'valami@gmail.com';
var message = 'üzenet';
var subject = 'tárgy';
MailApp.sendEmail(emailAddress, subject, message);
}
}üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
válasz Hege1234 #46303 üzenetére
Szia,
A többiek adtak már megoldást a lap elnevezésre.
A .toString() metódus egy dátumon UTC formátumot eredményez. A munkalap függvényes megoldás talán a legegyszerübb.Az A1:A2-t tartományt így tudod megkapni: getRange("A1:A2") vagy getRange(1,1,2)
Több cella esetén azonban a getValue() helyett getValues()-t kell használni, ami egy 2-dimenziós tömböt ad vissza. Az első sor első oszlopát a [0][0] pozíció tartalmazza, míg a második sor első oszlopát a [1][0]-ban találni.üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Fferi50
Topikgazda
válasz FoxiestFox #46305 üzenetére
Szia!
Leszűröd az adott oszlopot majd átmásolod az eredményt az új táblába.
Az új munkalapot másold be abba a fájlba, amelyikben az adatod van. Ebben az esetben az Adatok - Speciális (szűrő) alkalmazásával egyből az új helyre másolhatod.
Üdv. -
Warton
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egy egyszerű Excel (nem VB-s, nem makrós) legördülő menüben a választható dolgok betűméretét növeljem? Csak mert 100%-os nagyításnál is elég picike marad.
Eddig csak olyan megoldást találtam, ami VB-t igényelt, amit nem szeretnék. Ha az egész táblázatot nagyítoma akkor OK, de én csak a legördülőmenüt szeretném, van-e esetleg olyan beállítás, ahol ezt lehet állítani? 2013-as Excelem van.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
pube111
senior tag
válasz pube111 #46306 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ahhoz meg kell nyitni a táblázatot, hogy lefusson a függvény. Nekem meg a háttérben kellene működnie naponta egyszer.
A szerkesztőben találtam olyan triggert, hogy naponta fusson le a szkript. Ehhez viszont a szkriptbe kellene betenni a cella és dátum figyelést.
Azt meg lehet oldani? -
pube111
senior tag
Üdv!
Google táblázatban milyen függvénnyel lehet azt megoldani, hogy
ha A1 cella üres és a mai nap nagyobb mint 2021.03.01. akkor futtassa az email szkriptet.
ez az email szkript:function sendEmails()
{
var emailAddress = 'valami@gmail.com';
var message = 'üzenet';
var subject = 'tárgy';
MailApp.sendEmail(emailAddress, subject, message);
} -
félisten
Sziasztok!
Van néhány évnyi Excel táblám (külön fájlok, havi bontásban), melyekből egy új táblázatba kellene exportálnom bizonyos sorokat.
Tehát, pl ha az eredeti tábla adott oszlopában lévő adat eltér a nem-től, annak az egész sora kellene hogy menjen az új táblázatba.
Hogyan lehet ezt legegyszerűbben megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
Sun Mar 21 2021 03:00:00 GMT-0400 (keleti államokbeli nyári idő)
ezt a hosszú részt sikerült megoldanom egy =TEXT -el
A1 cella =TEXT(DATE(2021;3;21);"yyyy.mm.dd dddd")
A2 cella =TEXT(WEEKDAY(A1);" dddd")mivel arra nem jöttem rá hogy hogyan kellene megoldani hogy az A2
felismerje ezt "yyyy.mm.dd - dddd"
ezért inkább egyesítettem a két cellát
=TEXT(DATE(2021;3;21);"yyyy.mm.dd - dddd")
2021.03.21 - vasárnap
így már tudom használni úgy hogy a már meglévő sheetekből ne csináljon újat..hogyan kell a vasárnapból nagy kezdőbetűst csinálni?
(az egyéni időformátumoknál is kisbetűvel vannak írva a napok) -
Hege1234
addikt
tökéletes köszi, hogy elmagyaráztad!
egy olyanba akadtam még el hogy
az A1 cellából kiolvasott dátum elnevezze az adott lapotfunction onEdit2() {
var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSheet();
var oldName = sheet.getName();
var newName = sheet.getRange(1,1).getValue();
if (newName.toString().length>0 && newName !== oldName) {
sheet.setName(newName);
}
}
ami végül is működik de erre nevezi el a lapot, ha nem szöveg a cella
Sun Mar 21 2021 03:00:00 GMT-0400 (keleti államokbeli nyári idő)
ez mitől lehet?az én tervem 2 cella volt A1 A2 (mert a vasárnapokon kívül minden más napra van egy sheet elvileg van erre is valami szűrő hogy a hét napból a vasárnapot ne mutassa...)
A1 cella: 2021.03.20
A2 cella:=WEEKDAY(A1)
így csak pár számot kellett volna mindig átírogatnomamire még nem jöttem rá hogy az itt látható (1, 1) - et hogyan kell értelmezni?
var newName = sheet.getRange(1,1).getValue();
ha beírtam az (1, 2 ) akkor kiírta ami a B1 -ben volt
milyen számokat kell beírni oda hogy A1,A2 cellát olvassa? -
Mutt
senior tag
válasz Hege1234 #46301 üzenetére
Szia,
Ezt próbáld ki:
function onEdit(e) {
var oldValue;
var newValue;
var activeCell = ss.getActiveCell();
newValue=e.value;
oldValue=e.oldValue;
if (oldValue !== undefined && newValue !== undefined) {
activeCell.setValue(oldValue + ', ' + newValue);
}
}Másolás során mind az oldValue, mind a newValue értéke "undefined". Az undefined pedig false-nak feleltethető meg, ezt tagadva az eredeti kód a 10-es soron fut le, ami törli a cella értékét.
üdv
-
Hege1234
addikt
aki ért az apps script-hez tudna segíteni hogy hogyan kellene
módosítani hogy az A1 cellát ne törölje egyből?alapból jól működik de ahogy másolatot készítek ebből a lapból
akkor a másolatból egyből ki is törli az A1 cellát amibe nálam a dátum vanfunction onEdit(e) {
var oldValue;
var newValue;
var activeCell = ss.getActiveCell(); {
newValue=e.value;
oldValue=e.oldValue;
if(!e.value) {
activeCell.setValue("");
}
else {
if (!e.oldValue) {
activeCell.setValue(newValue);
}
else {
activeCell.setValue(oldValue+', '+newValue);
}
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest