- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #46796 üzenetére
Szia!
A GET.CELL függvény nevét magyarították (mint a többit is), ezért a magyar nevét kell beírni:
CELLÁT.VESZ
A többi stimmel. (Ez még a régi Excel4-es függvények egyike, amelyek egyébként most is használhatóak ilyen trükkel - névkezelőben megadott új névvel.)
Egy kis info hozzá
Üdv. -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Excel 365-ben, meg lehet tudni egy cella színét, makró használat nélkül? Ha egy meglévő cella színéhez hasonlíthatok az is megvelelne.
Van egy 250 cellás tartományom, amin feltételes formázások vannak beállítva. Össze kellene számolnom, hogy melyik színből mennyi van. Ha másképp nem megy, akkor darabhatöbb függvénnyel meg sok-sok feltétellel megszámoltatom, de sokkal egyszerűbb lenne csak a feltételes formázás eredményét felhasználni
Köszi!
FG
-
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A képek tulajdonságainál állítsd be az Áthelyezés és átméretezés a cellákkal együtt opciót.
Persze ehhez előbb vissza kell állítanod a helyes méreteket.
F5 ugrás irányított - objektumok kijelöli az összes objektumot. Ha csak képeid vannak, akkor egyszerre átállíthatod a tulajdonságot.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nixon18 #46787 üzenetére
Szia!
Hát hiszen a manuális az kézenfekvő
Viccet félretéve: természetesen makróval megoldható a másolás, találsz rá ebben a fórumban is megoldást, több félét is. Néhány dolgot, mint pl. fájlnév, elérési út nyilván hozzá kell alakítani a te környezetedhez, de az nem olyan nehéz dolog.
Üdv. -
Met
nagyúr
Készítettem egy táblázatot.
A sorok:A1 adat A2 adat A3 kép (ctrl+v-vel beillesztve)
Ebből van 200 sor de változó sormagassággal mert a képek nem egyforma magasak.
Átrendeztem ABC rendbe, vitte a képeket is azzal nincs gond viszont a sormagasságokat nem.
Ahol magasabb a kép az átlóg az alatta lévő sorra, vagy éppen egy nagyobb magasságú sorba egy kis kép került.
Ezt lehet valahogy normalizálni? 200 sort nem állítgatnék kézzel ha nem muszáj. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Nixon18 #46785 üzenetére
Szia!
Lehet, nem jól gondolom, de én így csinálnám:
Az "összesítő" munkalapra bemásolnám az egyes vizsganapok adatait fejléc nélkül egymás után. (Nyilván az első esetben fejléccel együtt.)
Majd a vizsgadíj oszlopra "ráereszteném" a befizetve szűrőt. Az eredményt pedig szükség esetén kimásolnám egy új munkalapra. Ehhez akár az Adatok - Speciális (irányított szűrő) menüpont is használható.
Üdv. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy összesítő táblázatot csinálni.
Az összesítő táblázathoz az adatok különböző excel fájlokból lennének, amikből mindig készülnek újak ugyanazon mappába.
Az adatok táblázatai mindig ugyanúgy néznek ki. 2 vizsganap, ugyanannyi vizsgabizottság, ugyanaz az elrendezés, csak a dátum és a vizsgázók változnak.
Az összesítőnek azt kellene csinálni, hogy ebből a táblázatból kinyeri azokat a sorokat, ahol az egyik oszlopba (vizsgadíj) az szerepel, hogy befizetve.Az sem gond, hogyha az összesítőtáblázatba a képleteket mondjuk hetente másolgatni kell és csak a forrásfájl nevét kicserélni.
Az adattáblázat kb. ilyen formán néz ki. Ezen sajnos változtatni nem lehet.
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
lappy
őstag
Sub LoopSheetsSaveAsPDF()
'Create variables
Dim ws As Worksheet
'Loop through all worksheets and save as individual PDF in same folder
'as the Excel file
For Each ws In ActiveWorkbook.Worksheets
ws.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, _
Filename:=ThisWorkbook.Path & "/" & ws.Name & ".pdf"
Next
End Sub -
Met
nagyúr
Ezt a két cellát kellene egyesítenem
12:16:46
(ez dátum formátum),117,81,64
(ez szám).
=ÖSSZEFŰZ függvénnyel 0,511643518518519,117,81,64-et kapok.
Gondolom a formátum különbség miatt.
Hogy lehet ezeket egyesíteni úgy hogy megmarad a formátum (az időben a :-ok) -
Fferi50
Topikgazda
-
sike!
tag
Sziasztok!
Hogyan tudok több munkafüzet-lapot úgy .PDF-be exportálni, hogy a kimenet ne egy .PDF legyen, hanem minden egyes lap külön-külön .PDF-be exportálódjon?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
zsolti_20 #46773 üzenetére
Szia!
Akkor ez ezreselválasztó (ThousandsSeparator) - az angolban. A cellaformázásban tudod megadni, hogy ne vessző, hanem pont legyen az elválasztó, illetve Általában is átírhatod a beállításoknál az ezreselválasztó jelet.
De: Nem világos, hogy a cella értéke 322650 mint szám, vagy 322,650 mint szöveg. Ha az első, akkor a fent írtak használhatók szerintem. Ha a második, akkor megy a szövegfüggvény.Üdv.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Fferi50 #46769 üzenetére
Koszonom szepen mindkettotoknek.
A keplet szepen mukodik, a problema csak annyi hogy ha az osszeg "30,700" akkor "307.720" lesz belole.Az alabbiak szerint alakul ezzel a formazas:
3,072 - 307.720
30,720 - 307.720
307,200 - 307.200Es igen angol officet hasznalok, bar jo lenne ha magyar officeban is mukodne a dolog.
-
Pakliman
tag
válasz
zsolti_20 #46768 üzenetére
Szia!
A csatolt kép alapján (feltételezve, hogy azon nincs semmilyen formázás!) az egy számokból álló szöveg (mivel a cella bal oldalán van).
A vessző az az angol területi beállítás szerinti ezres elválasztó. Pontra cserélni csak úgy tudod, ha elosztod 1000-el vagy szövegként kezeled és BAL/JOBB függvényekkel "kettévágod" és középre teszel egy pontot.
Pl.: =IF(A1 <> "",AJ5/1000,"") vagy =IF(A1 <> "",LEFT(AJ5,3) & "." & RIGHT(AJ5,3),"") -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam egy nagyon egyszeru de megis iszonat bonyolultnak tuno dolognal.
Van egy cella aminek az erteke "307200", de a cellan latszik hogy az valojaban "307,200".
Szeretnem az alabbi fuggvennyel ezt az erteket megjeleniteni mashol:
=IF(A1 <> "",AJ5,"")
De a roblema az hogy ekkor igy jelenik meg:
[link]Lehetseges valahogy ugy megoldani hogy a formatumot megtartva a vesszo az pont legyen?
Tehat "307,200" helyett "307.200". Es ezt mind ugy hogy formulaval. -
Pakliman
tag
válasz
MostaPista #46764 üzenetére
Szia!
A fájlrendszeren a formatáláskor létrejönnek a meghatározott méretű "tárhelyek" (az oprendszer ezek címére tud hivatkozni íráskor/olvasáskor), Mindegyikhez kizárólag "1 darab fájlnév társulhat".
A felső sorban látható, hogy a szektorméretnél kisebb méretű fájlok mekkora helyet pocsékolnak el!
Még a legkisebb (a képen 200 Bájtos) fájl is elfoglal (jelen esetben) 4096 Bájltnyi helyet!
Az alsó sorban sokkal kevesebb a veszteség.
Ezért nincs értelme számolgatnod. -
meke11
aktív tag
válasz
Nem mindegy , hogy 1 fájlt, vagy több ezer fájlt másolsz. A fájl- és könyvtár-szerkezet is foglal helyet.
-
lappy
őstag
válasz
A másodikat meg talán értem mért lehet van vmi olyan folyamat ami tarhelyet foglal és emiatt lesz kevesebb hely. De az első esetében nincs ilyen (max nagyobb méretű fájt akarsz másolni?)
Amúgy jól számolták.
u.i. nem volt időm a projektre vizsgázom ma és ha vége megcsinalom amiről beszéltünk. -
MostaPista
tag
Bocs az off-ert, nem boldogulok a 1024-es szorzasokkal, illetve a gyakorlatban mas az eredmeny, mint amit kiszamitok.
Ket pelda:
250GB-os merevlemez, (250,014,stb. bytes) TC szerint 244GB szabad rajta.
Ramasolok 227,1GB-nyi adatot, mire kozli, hogy tele van.Masik eset, TC szerint merevlemezen 65,864,840 KB szabad,
ramasolok 66,782,565,456 bytes-nyi adatot, ami a szamitasaim szerint 65,217,349 KB, tehat marad majd 647,491KB, de a masolas utan azt irja, hogy mar csak 538,536KB szabad.Mit rontok el a szamolassal?
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Egy gyors kérdésem volna. Weblapról adatot kihúzva excelbe .-ként szerepel a tizedes vessző, automatikusan hogy lehet átalakítani ,-re?
-
rovgab
csendes újonc
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
rovgab #46753 üzenetére
Viszont, ha már görcsölünk és feltételezzük, hogy csak anyagra vannak rendezve a tételek, akkor az alábbi - nem túl egyszerű - képlettel talán érdemes próbálkozni:
=INDEX(INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($A2;$A$1:$A$100;0);1)&":$E$100");HOL.VAN(MIN(INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($A2;$A$1:$A$100;0);2) & ":$B$100"));INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($A2;$A$1:$A$100;0);2) & ":$B$100");0);5)
A képlet mindig csak az anyagtalálattól lefelé vizsgálja a szav.idő dátumot.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
rovgab #46753 üzenetére
Szia!
Görcsölünk itt jó nagyokat... de, ha anyag - szav.idő - mennyiség szerint sorba vannak rendezve az értékek, akkor a képlet az F2 cellába:=HA(A1=A2;F1;E2)
Ez pedig húzható végig az oszlopon.
Ha pedig azt szeretnéd, hogy csak az első érték jelenjen meg, akkor a képlet:=HA(A1=A2;"";E2)
Üdv. -
djcsabii
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 56db-os A4-es etikett címke (Link) 4 oszlop és 14 sor osztással.
Word-ben próbálom megcsinálni a nyomtatást hozzá, de sajna el akadtam.
A problémám az lenne, hogy az oszlop szélesség és sor magasság beállítása után a nyomtatási képnél és nyomtatásnál is az első sor tetejéből hiányzik pár karakter, míg az utolsó sor aljából egy teljes szövegrész hiányzik.
margó beállításnál minden 0-ra van állítva, illetve a fej és láb léc is.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a megoldás? -
rovgab
csendes újonc
Sziasztok! Remélem utoljára kérem a segítségeteket.
Szóval a táblázatomban azt szeretném elérni, hogy adott cikkszámonként a sorok végére a legrosszabb szavatossági időhöz tartozó mennyiségeket írja ki. Egyszer már kértem tanácsot ezzel kapcsolatban, de valamit rosszul írhattam be. Az egész táblázatban egyedül a legrosszabb szavidőhöz írja ki a saját értékét, a többihez #HIÁNYZIK-ot ad, holott nekem minden cikkszámhoz kellene a legrosszabb szavidő értéke. Beillesztem a képet, hátha megtalálja valaki, hogy mit rontottam el. Előre is köszönöm a segítséget. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
kopogo #46737 üzenetére
Szia!
Kijelölöd azokat a munkalapokat a lapfülekkel, amelyeken szeretnéd látni ugyanazt az értéket ugyanott. (A kijelölés úgy műxik, mint a celláknál - egymás mellettiek Shift, nem egymás melletti Ctrl + egér.)
Beírod az első munkalapra az értéket és mindegyikben kitöltődik ugyanott.
Üdv. -
Pakliman
tag
válasz
Norbika1493 #46735 üzenetére
Szia!
Pl. az összefoglaló utolsó sora...
-
Delila_1
veterán
válasz
thedivision2 #46738 üzenetére
-
thedivision2
aktív tag
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott 2 táblázat, cikkszámból, terméknévből áll. Az egyik táblázat egy régi terméklista, a másik pedig egy új. Az újból kikerült több száz termék, amit a régiben valahogy meg kellene jelölni. Erre létezik valami lehetőség, képlet, akármi ? Konkrétan olyasmire gondolok, hogy ami nincs benne az új listában, összehasonlításkor cikkszám alapján (első oszlop), azt a régi listában valami általam beállított színnel jelölje meg.
Előre is köszönöm a segítséget !
-
kopogo
tag
Helló
Lehetséges az munka 1lapon az 1 cellába írok valamit akkor az írogyon át a többi 6-10 munkalapon is ? -
Norbika1493
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék megtanulni excelben automatizálni, ezért szeretném a makróba írással komolyabban foglalkozni. Interneten hol találok ingyenes oktató anyagokat?
előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
ny.erno
tag
Sziasztok!
Az excel-ben létezik korlátozás szűrésnél? Egy ~9700 soros adatbázist szeretnék szűrni, de a 9,525 feletti sorokat nem szűri meg. -
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha jól látom, kell egy névvel ellátott lista az adat érvényesítéshez.
A kérdéses cellának ezt a nevesített listát kell megadni érvényesítésként.
A harmadik oszlopban van a vizsgálni kívánt cellád?
Ha nem, akkor a Target.Column=3 sorban a 3-at át kell írnod a megfelelő oszlopra.
Nálam műxik, 2016-os Excel. (Tudom, ez nem vígasz.... még csak nem is Las Vegas ..)
Üdv.
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy miért szállhat el a kód? O365-ben szeretném megnyitni. Excel 2013-mal használtuk eddig, ott nem volt gond. Nem olvastam még utána mi változhatott, de valami biztosan.
Köszi
P. -
Delila_1
veterán
Szia!
Jó lenne, ha tabulátorokat használnál. Így ömlesztve nehéz megtalálni, hogy ki kivel van (If, End If).
A fő hiba, hogy először megadod, hogy ha a Target.Column nagyobb 1-nél, akkor lépjen ki. Ezután lép(ne) oda, hogy ha az oszlop=3, akkor csinálja ezt, vagy azt.
Több helyen a feltételnek csak Else ága van. Ilyenkor érdemes a feltétel megfordítása.If oldVal = "" Then
Else
If newVal = "" Then
Else
On Error Resume Next
Ar = Split(oldVal, ", ")
strVal = ""
helyett
If oldVal <> "" Then
On Error ....
-
lappy
őstag
legördülő lista több elem kiválasztása esetén ezzel a kóddal lehetne, de nem működik és nem tudom miért
ha vki ránézne köszönöm
Option ExplicitPrivate Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim rngDV As Range
Dim oldVal As String
Dim newVal As String
Dim strVal As String
Dim i As Long
Dim lCount As Long
Dim Ar As Variant
On Error Resume Next
Dim lType As Long
If Target.Count > 1 Then GoTo exitHandlerlType = Target.Validation.Type
If lType = 3 Then
Application.EnableEvents = False
newVal = Target.Value
Application.Undo
oldval = Target.Value
Target.Value = newVal
If Target.Column = 3 Then
If oldVal = "" Then
Else
If newVal = "" Then
Else
On Error Resume Next
Ar = Split(oldVal, ", ")
strVal = ""
For i = LBound(Ar) To UBound(Ar)
Debug.Print strVal
Debug.Print CStr(Ar(i))
If newVal = CStr(Ar(i)) Then
strVal = strVal
lCount = 1
Else
strVal = strVal & CStr(Ar(i)) & ", "
End If
Next i
If lCount > 0 Then
Target.Value = Left(strVal, Len(strVal) - 2)
Else
Target.Value = strVal & newVal
End If
End If
End If
End If
End IfexitHandler:
Application.EnableEvents = True
End Sub -
woodworm
veterán
Bocsi, de túl nagy ugrás nekem így. Nem látom ebből hogyan lesz név szerinti felsorolás a partnerenkénti göngyöleggel.
Tegnap azért akadtam el, mert nem vettem észre, hogy a keretprogram az adatbázisból a mennyiségeket tizedesponttal adta meg, ezért az FKERES és a mennyiség szorzása hibaüzenetre futott. Teljesen zsákutcába vitt, mert azt hittem rosszul kezdtem hozzá.
Tehát az első táblázat jelenleg így néz ki:
-
woodworm
veterán
Tehát az első táblázat termékenkénti darabszámát be szeretném szorozni a második táblázat méret értékével. A harmadik táblázatban pedig szerepelne partnerenként összesítve (mindig) felkerekítve.
Ha ez lenne egyelőre a végeredmény megelégednék, majd később tovább csiszolnám. -
LED333
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Megoldható, hogy egy adott weboldalról adatokat nyerjek ki egy cellába?
A cél konkrétan az árukereső első találat első ára lenne:A | B | C
Ean | Terméknév | Ár =(https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=A1) és az oldalról az első találat ár értéke lenne szám formátumban.Kivitelezhető?
-
válasz
Dilikutya #46704 üzenetére
Makróval meg így lehet megoldani (A és B oszlopba számok kerüljenek, mert C cellában összeadom őket a példában)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
'csak A és B oszlopban figyeljük a cellákat, hogy megváltozott-e a tartalmuk
If Not Intersect(Range("A:B"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
'megnézzük, hogy A és B oszlopban, de azonos sorban található 2 cella üres-e
If Not IsEmpty(Range("A" & Target.Row).Value) And Not IsEmpty(Range("B" & Target.Row).Value) Then
'ha egyik sem üres, akkor beírjuk a képletet a C oszlop megfelelő sorában lévő cellába
'(ez esetben összeadja a két cella értékét)
Range("C" & Target.Row).Formula = _
"=A" & Range(Target.Address).Row & "+" & "B" & Range(Target.Address).Row
Else
'ha bármelyik is üres, akkor kitörlünk mindent a C oszlop megfelelő sorában lévő cellából
Range("C" & Target.Row).Clear
End If
End If
End Sub -
Pakliman
tag
válasz
Dilikutya #46704 üzenetére
Nem igazán értem, hogy ez miért lenne jó Neked, de ha ettől függ a világbéke, akkor a munkalap Worksheet_Change eseményébe kell megírni a kódot, valami ilyesmit, hogy:
ha ez a cella (Target!) változik
ha nem üres (most írtál bele valamit) akkor abba a cellába beírjuk a képletet
ha üres (most törölted az értékét) akkor abból a cellából töröljük a képletet -
MostaPista
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #46702 üzenetére
Mar toroltem, csak addig kellett, amig betettem csv-be.
Legkozelebb majd figyelek a teljes folyamatra, megint tanultam valamit.
-
válasz
MostaPista #46698 üzenetére
Ha gondolod, küld el az email címemre azt a szöveges fájlt, elég, ha csak 1-2 sor marad benne (érintetlenül a visszaper-jelekkel) és ránézek. Ha nálam is előjön a jelenség, akkor talán tudok megoldást javasolni.
-
Dilikutya
félisten
Nem erre gondolok. Van két oszlop, amit folyamatosan töltenek fel adatokkal, és az egymás mellett lévő A és B adatot a C számolja ki. És azt szeretném, hogy amíg A-ba és B-be nem kerül adat, addig a C-ben a képlet a szerkesztőlécen se látszódjon.
Feltételes formázásnál látszik a szerkesztőn, mi van a cellába írva, a HA fgv. pedig értékekkel dolgozik, de nekem A-ban és B-ben lehet bármi, nulla, pozitív, negatív, csak az a lényeg, hogy amíg nincs érték, addig abban a sorban a képlet se látszódjon a szerkesztőn. Lehet nem fogalmaztam pontosan.
Nem életem fő problémája, meg nem is egy nagy horderejű dolog, csak idegesít, hogy láttam ilyet, de nem jöttem rá, hogy kell megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest