- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
kokokka #45873 üzenetére
Szia!
Volt egy hasonló kérdés sok-sok hónappal ezelőtt melynek a gondolatmenete szerintem itt is hasznosítható. A cellákat én a helyedben nem színnel jelölném, hanem beleírnám a szakok rövidítését (De, Du, Éj) kiegészítve a hétvégével (pl. "Hv"). Ekkor a színezést megoldhatod feltételes formázással, a beírt értékekre pedig tudod használni a DARABTELI függvényt. A táblázat végére beszúrt 3 oszlop fejlécében ehhez megadnám a szakokat és egy pontosan megírt függvény másolható minden irányban.
Azokra a hétvégékre, ahol valaki dolgozott, értelemszerűen a szak jelét írd a Hv helyett. Én nem erőltetném ez esetben a makrót, mert könnyen kiváltható.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
kokokka #45871 üzenetére
Szia!
Szín szerinti összesítés csak saját függvénnyel (makróval) működik jelenleg.
Ha csak egy oszlopot szeretnél értékelni, akkor megoldható a színre szűréssel és a RÉSZÖSSZEG Függvény első paraméterének 100 fölötti értéket adva:
Pl.=RÉSZÖSSZEG(109;A1:A100)
az adott tartomány szűrés után látható celláinak összegét adja eredményül.
Üdv. -
ny.janos
tag
válasz
kokokka #41994 üzenetére
Ha zöld vagy piros számokat akarsz, akkor 2 feltételes formázást kell megadj.
Delila_1 által javasolt medián függvény sokkal elegánsabb, mint amit én használtam. Ami még fontos, hogy csak úgy fog jól működni a formázás, ha mindenütt van alsó és felső határérték. Ahol a táblázatodban >90 szerepel, ott én felső határértéknek egy kellően nagy számot adtam meg. -
Delila_1
veterán
válasz
kokokka #41994 üzenetére
A számok tizedes pontját cseréld ki tizedes vesszőkre a két új oszlopban.
Kijelölöd az A2:Avalahány cellát, majd a Feltételes formázás | Új szabály | A formázandó cellák kijelölése képlettel. Az Értékek formázása, ha ez a képlet igaz rovatba jön a képlet:=A2=MEDIÁN(A2;B2;C2)
Már csak a formátumot kell megadnod.
A megadott táblázatban véletlenül sincs olyan érték, ami megfelelne.
-
karlkani
aktív tag
válasz
kokokka #41885 üzenetére
Szívesen. A $ jelet, jeleket úgy is be tudod vinni, hogy megnyomod (akár többször, egymás után) az F4 gombot, miután beírod, vagy kattintasz az adott cellára. A $N$7 azt jelenti, hogy a cella rögzítve van. A betű előtti $ jel az oszlopot, a szám előtti pedig a sort rögzíti. Használható bármelyik forma ($N$7, N$7, $N7), attól függ, mire van épp szükség. Jelen esetben az N$7 is jó, mivel egy oszlopban vannak a cellák.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Küszöbön az androidos PC-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Napelem
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest