- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Hahó!
Olyat szeretnék csinálni (Excel 2016), hogy két oszlopban egymás mellett vannak értékek, és mellette a harmadik számol képlettel. És úgy szeretném megcsinálni, hogy amíg A és B oszlopba nem írok értéket, addig C-ben nincs (nem látható) képlet sem. Valahogy lehet, mert láttam ilyet, csak azt nem tudtam belőle kideríteni, hogy ez milyen formázás/beállítás.
-
MostaPista
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #46697 üzenetére
Passz, win szoveg fajl utf-8 kodolassal, mindent abba mentek evek ota.
Szovegszerkesztoben kicsereltem a visszaperjelet kettospontra, mert az nem volt a szovegben, azt megadva azonnal megcsinalta a tordelest.
Furcsa. -
válasz
MostaPista #46696 üzenetére
Valószínűleg a szöveges fájl (amibe mentetted a fájl- és mappalistát) karakterkódolásával van gond. Lehetőleg valamilyen unicode (UTF) kódólást használj, akkor mind az Excel, mind a Calc már meg fogja enni automatikusan, ellenkező esetben meg ki kell deríteni a szöveges állomány kódolását és azt megadni manuálisan az adatok átvételekor.
-
ny.janos
tag
válasz
MostaPista #46694 üzenetére
Beillesztés után használd az adatok menüben a szövegből oszlopok parancsot, válaszd a tagolt adattípust, majd az egyéb mezőbe írd a visszaperjelet.
Ha visszatérően lenne szükséged ilyen megoldásra, akkor a PowerQuery-t is használhatod. -
MostaPista
tag
Tudja valaki, hogyan lehet ravenni a Libreoffice/excel-t, hogy a visszaperjelet hasznalja oszloptoresnek?
(az elobbit hasznalom, igy excel 95 utani elvileg barmelyik verziora mukodnie kellene)Pendrive fajlistajat szovegfajlba lementettem, es szeretnem latni alkonyvtarak szerint oszlopokra tordelve, de mindig egyetlen cellaba teszi az egesz sort.
-
bozsozso
őstag
Lehet félreértem a kérdést, de autoszűrő? ott látod egyből mik vannak még és csak azokat választod ki? Vagy külön oszlopban akarod látni?
-
Lulu új
lelkes újonc
Megint segítséget kérek:
Egy oszlopban csak "férfi" vagy "nő" szöveg lehet. Az oszlop 30000 sort tartalmaz, de van benne 40 olyan cella, ami nem felel meg ennek a feltételnek. Hogyan tudom megtalálni ezeket a cellákat?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A dátum nem szöveg! Ezért így nem kereshetsz rá.
Dátumként kell megadnod a feltételt is, ahogyan az előttem szóló is mondta és inkább a SUMIFS függvényt használd, ott megadhatod a tól-ig intervallumot a dátumra két feltétellel.
Vagy segédoszlopba a hónapot (=hónap(A2) és utána azt használod a SUMIF paramétereként.
Üdv. -
MostaPista
tag
Csinaltam egy mintapeldat openoffice-ban, ha adsz egy mail cimet, el tudnam kuldeni, erdekelne, hogy ez alapjan szerinted hogyan oldhato meg gant-ban.
Illetve masnak is szivesen elkuldenem, aki jartas Escelben, hogyan lehet ezt megoldani.
Ott tartok, hogy 4 munkalapon levo adatokat kellene osszesiteni, de a hogyanrol fogalmam sincs.
-
lappy
őstag
válasz
MostaPista #46681 üzenetére
Mint ahogy korábban írtam a gantt diagram. És nem csak építésőiparban gyártási folyamatokra jó, hanem minden olyan projekt ami kezdet vég és elvégzendo feladatok vannak.
Persze hiányzik a személy és a hely de mivel olyan amit te szeretnél az bizony fizetős és az sem biztos hogy 100 % bán megfelelő.
Kisebb munkával egy jó alap kiegészítheto személy nevekkel és a hellyel. -
MostaPista
tag
válasz
MostaPista #46652 üzenetére
Ebben tudna valaki segiteni?
-
-
Fferi50
Topikgazda
-
válasz
Delila_1 #46674 üzenetére
Hehe, hát Te nagyon-nagyon kedves vagy, nagyon szépen köszönöm
Nem szeretnélek ezzel terhelni és ha lesz időm, szívesen bele is ásnám magamat a dologba. De ha nem boldogulok, veszem a bátorságot és szólni fogok!
Annyi fejlemény van, hogy jövő hét elején tartunk házon belül egy megbeszélést, melyik irányba induljunk el.
Tényleg nagyon köszönöm, esküszöm, teljesen megilletődtem
-
Delila_1
veterán
válasz
Peterhappy #46672 üzenetére
12 szeletelő 1 lapon elég sok. Meg lehet oldani, hogy 2, vagy 3 lapon szerepeljenek a kiinduló táblázat adatai, az egyes lapokon 6, vagy 4 szeletelőn lehet választani.
Azt egy kis makróval meg lehet oldani, hogy az eredeti lap változásait kövesse a másik 1-2 lap táblázata. Az egyes lapokon diagram is lehet.
Ha ez megfelel a főnöködnek, délután megírom a makrót (ha addig valaki meg nem teszi itt). -
válasz
Delila_1 #46671 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Ezt próbáltam délután, valamit elbénázhattam (akkor nem tudtam átlépni másik fülre kijelölés során), de ahogy nézem, ez viszont nem dinamikus, hiába bővítem a tartalmat a fő táblán, nem frissül. Ha pedig átalakítom táblázattá, akkor az irányított szűrővel nem tudom kijelölni.@Lappi: Köszönöm szépen a tippet, ránézek!
(elnézést, az előbb nem vettem észre a válaszodat) -
Delila_1
veterán
válasz
Peterhappy #46669 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Peterhappy #46669 üzenetére
Lehet irányított szűrést készíteni, csak arról a lapról kell kiindulnod, ahol a szűrt adatokat akarod látni.
-
válasz
Delila_1 #46667 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszodat!
Nem találkoztam még a szeletelős megoldással, de van benne ráció.
Megfuttatom holnap a főnökömmel, de tartok tőle, hogy "nem ezt keressük".Arra közben rájöttem, hogy az irányított szűrő nem jó, mivel nem lehet más lapra tenni vele a táblát. Pedig az szimpatikus volt...
Volna esetleg egyéb ötleted/ötletetek?
Próbálkozzak valami nagyon egyszerű VBA-val?Az a bajom, hogy a táblázatot Sharepointból és Teams-ből is megnyitnánk és nem tudom, az az egyszerűsített nézet megfelelően működne-e.
Köszönöm a segítségedet!
-
lappy
őstag
válasz
Peterhappy #46666 üzenetére
Dashboard amit még megnezhetsz
-
Delila_1
veterán
válasz
Peterhappy #46666 üzenetére
Érdemes ide kattintanod, ezzel egyszerűen és mutatósan tudsz szűrni.
-
Sziasztok!
Egy tizenkét oszlopos táblázatból (kb. 80 adatsor) kellene eszméletlen mennyiségű kimutatást készítenem, kb. minden oszlop, minden típusú értékére - külön-külön fülekre.
Készülne egy előlap, ahol egy kattintással automatikusan adott szűrt oldalra jutna az User -vagy a kapcsolódó, szűrt adatokból készült grafikonra.
Úgy 40 szűrt oldallal és ugyanennyi diagramos lapra számítok.
A lényeg az lenne, hogy a felhasználóknak kizárólag az előlapot kelljen használniuk és egy kattintással azonnal a kívánt adathoz juthassanak, anélkül, hogy bármilyen manuális inputra lenne szükség.
Mindezt úgy, hogy az alaptábla kb. naponta folyamatosan változik, így a szűrt tartalmaknak dinamikusan kellene frissülniük.
Próbálkoztam pivotálással, de nem is igazán értek hozzá és annak megjelenése nem is tetszett a felhasználóknak (felsővezetés), így a jelen irány az, hogy az egyes táblák ugyanúgy néznének ki, mint az alaptáblák, de lehet, hogy a szűrt oszlop nem jelenne meg (ahogy lehet, hogy még egy-két, a szűréssel irrelevánssá váló oszlop is eltűnne).
Nézegettem az irányított szűrést is, de azt hiszem ez nem az a megoldás, amire szükségem volna - vagy tévedek?
Dióhéjban: hogy volna érdemes nekikezdenem a feladatnak? Van esetleg valami ötletetek? Sajnos VBA-ul sem tudok...
Előre is nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Warton #46660 üzenetére
Szia!
A dátum nem szöveg!
Ezért dátumként vagy számként kell rá keresni.
Pl: =DARABHATÖBB(A1:A100;">" & DÁTUM(2021;5;1);A1:A100; "<" & DÁTUM(2021;6;1))
Ugyanígy a SZUMHATÖBB függvénnyel is.
De másként is lehet. Egy segédoszlopba felveszed a dátumok hónap értékét:
= hónap(A1)
Ezután a segédoszlop alapján már számolhatsz a darabteli, szumha függvényekkel.
Üdv. -
Pakliman
tag
válasz
the radish #46659 üzenetére
Szia!
Egy kis módosítás kell:
Dim wb As Workbook
If sFile <> "" Then
Set wb = Workbooks.Open(sFile) ' Open the Excel file.
'...
'Másolás a wb.Worksheets("munkalapnév").cells(sor,oszlop)....
'Végül:wb.Close SaveChanges:=False
End If
-
Warton
őstag
Két noob kérdésem lenne.
Adott a táblázatomban a D oszlop, amiben különböző dátumok vannak. 2021.01.01-től 2021.12.31-ig. A feladat az lenne, hogy hogyan tudom összeszámoltatni mondjuk a májusi hónap dátumait, azaz a tartományban hány darab májusi dátum szerepel. Eddig az alábbi képlettel próbálkoztam sikertelenül:=darabteli(d4:d5002;"2021.05*")
Valószínűleg a*-ot használom rosszul, de nem jöttem rá, hogy mi lenne a helyes.Ugyanezen táblázat D oszlopa melletti oszlopban számok szerepelnek, a feladat a májusi dátumok melletti számokat összegezni. Erre valami ilyesmi találtam ki, de ez sem működik, gondolom itt is a csillag a probléma:
=szumhatöbb(e4:e5002;d4:d5002;"2021.05*")
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Van egy, általában dátummal, de van mikor sorszámmal változó nevű fájl, amit alábbi módon nyitok meg:
With fd
.Filters.Clear
.Title = "Készlet megnyitása"
.Filters.Add "Excel Files", "*.xlsx?", 1
.AllowMultiSelect = False
.InitialFileName = "*készlet*"
Dim sFile As String
If .Show = True Then
sFile = .SelectedItems(1)
End If
End With
If sFile <> "" Then
Workbooks.Open sFile ' Open the Excel file.
End If
Ezután azA:D
oszlopokat kéne átmásolnom a jelenlegi, "Nyilvántartás.xls" fájlba, majd a készlet_xxxx.xls fált bezárni, de épphogy ezen fájl változó neve miatt elakadtam.
Mi lehet a mehgoldás?
Előre is köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
tomi_x #46657 üzenetére
Szia!
Ahogyan a hiba leírás is mutatja, amennyiben nem talál ilyen tartalmú cellát, akkor az "a'" változó értéke Nothing - azaz üres. Egy nem létező objektumnak pedig értéke sincs.
Mielőtt további műveleteket végeznél, meg kell vizsgálnod, hogy van-e találat:'Set a= sor után
If a Is Nothing then
Msgbox "nincs"
Else
Msgbox "van"
End If
Üdv. -
tomi_x
tag
Sziasztok !
Az alábbi kódom van, ami nem akar működni:
Dim a As Range
For i = 6 To 60
With Worksheets("Adatok").Range("a1:a100”)
Set a = .Find(What:=Worksheets("Számla lista").Cells(i, 3).Value, LookIn:=xlValues)
If a = Worksheets("Számla lista").Cells(i, 3) Then
MsgBox "van "
Else
MsgBox "nincs "
End If
End With
Next
Ha az If feltétel igaz akkor jó, de ha hamis akkor az alábbi hibát kapom:
vba runtime error 91 object variable or with block variable not set
Mit rontottam el ?
Előre is köszi a segítséget. -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! 2016-os Magyar nyelvű excellel lenne kérdésem. Adott egy oszlopdiagram, tegyük fel csütörtök, péntek, szombat,vasárnap. Namost én szeretném megcserélni az oszlopok sorrendjét, hogy vasárnap, péntek,csütörtök legyen tegyük fel. Hogy tudom ezt legegyszerűbben megtenni? Az a baj a táblázat ahonnan az adatokat szedi további más táblázatokra hivatkozik, és sajnos a dollár jel nem került bele, így a táblázat módosítása az adatokat is folyton módosítja, nekem pedig elég lenne a kinézetben felcserélni a napokat, tehát az oszlopok sorrendjét csak megjelenítés szempontjából. Van erre valami egyszerű megoldás? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
lappy
őstag
válasz
MostaPista #46652 üzenetére
Gantt diagram de azt egy kicsit tovább kell fejleszteni egy része lekezelhető vele. A másik részét külön kell megoldani (résztvevők)
De lehet van olyan megoldás ami ezt is lekezeli -
MostaPista
tag
Hello, a programozas forumrol ide iranyitottak, hogy szerintuk ez nem tul bonyolult adatbazis feladat, igy tablazatkezeloben is megoldhato.
Egy feladat nyilvantartasra lenne szuksegem, ahol lathato, hogy adott feladat milyen esemenyekbol es tennivalokbol allt, valamint, hogy mikor, hol es kik vettek benne reszt.
A csavar benne az, hogy lehessen keresni a kik es hol adatokra is.Eredetileg mindenki hataridonaplot es hasonlot javasolt, de ezeknel csak az a fontos, hogy a naptarban lehessen latni, hogy mi lesz, es riasztas legyen, de ha mar elmultak, akkor nevek es helyek alapjan nem lehet megtalalni oket.
Majd azt mondtak, adatbaziskezeles kell hozza, de programozassal, egy ido utan Sqlite lett javasolva, amit python vagy C# leven lehet programozni, de a programozo forumon tegnap azt irtak, ez excel feladat.
Eddig ugy tunik, csak labda voltam, es mindig tovabb passzoltak, remelem, egyszer eljutok a celba is.
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Ismét problémába ütköztem. Adott egy feltételmező, ha pl B3 = 1.1, akkor B4 = Kecske.
Ez a rendszer egészen addog működik, ameddig a pont előtti mező 0 vagy nagyobb, mint 13 és a jobb oldali 0 vagy nagyobb, mint 31. Ennek oka, hogy máskülönben dátumként fogja fel, tehát számára az 1.1 nem 1.1, hanem 2021. 01. 01.Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Azért használok pontot elválasztásnak és nem vesszőt (úgy a feltétel jó lenne, hiszen nem módosítja dátumra), mert az a felsorolás elválasztása.
-
PistiSan
addikt
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, viszont számomra ez nem megoldás, mivel a fentebb leírtak alapján, nálam már a forrás fájlban eleve rosszul mentődik az adat el, ezért a fent leírtak alapján kellett a mentést elvégeznem, hibás forrás adattal sajnos ez a módszer nem működik.
Viszont amiért nagyon örülök, hogy ezt leírtad, mert a táblázatot amit alapból másoltam egy excelbe, azt le tudom menteni a programból weblapként is, mentésnél UTF8-at választok, így a PQ-val erre a html fájlra hivatkozok, és a te általad ismertetett módszerrel alakítom át a pontokat vesszőre, a nyelvterület beállításával.
Összességében kicsit máshogy mint elsőre terveztem, de működik a dolog. -
PistiSan
addikt
válasz
lumpy92 #46640 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, ez segített, kicsit másképp, de jó lett!
Előre beállítottam, hogy minden cella szöveg típusú legyen, beillesztem a kimásolt dolgokat, de ugyan úgy dátum formátumra cseréli néhol az értékeket, de ilyenkor feljön a sarokban az a kis kocka (nem tudom a nevét) kiválasztom, hogy "célformátummal egyező formátum", és így minden oké!
Köszönöm szépen! -
Mutt
senior tag
válasz
PistiSan #46639 üzenetére
Szia,
Azért bedobom a megoldást, hogy hogyan lehet más formátumban lévő adatokat PQ-vel megismertetni.
A Nyelvterület használata (angolul Locale) opció kell neked.pl. 82.5-ből 82,5-t így tudsz importnál varázsolni.
Jobb klikk az oszlopon adattípus változtatásához és ott válaszd az utolsó opciót, majd válaszd ki az országot amelynek a formátumát használja az adatsor.Ha sok ilyen van, akkor a fájlra alapértelmezetté is teheted a Fájl -> Lehetőségek és beállítások -> Lekérdezés beállításai alatt.
Nálam jobban/látványosabban ebben a YT videoban is elmagyarázzák.
Az adatforrásban ahhoz hogy ne másszon el az adat érdemes egy aposztrófot tenni az adat elé, így szövegként értelmezve nem próbálja meg az Excel dátummá alakítani a számokat.
üdv
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Excelben próbálok adatokat importálni.
Excel 2016
Adatok/Új lekérdezés/Fájlból/Munkafüzetből menüpontot választom, betallózom az excel fájlomat, amibe előzetesen bele töltöttem az adatokat, sok össze vissza adat....
A probléma ott van, hogy ezek az adatok tizedes pontokkal vannak ellátva, ha beimportálom az adatokat akkor pl a "82,5" helyett "1982.05.01" jelenik meg, hogyan tudnám a "Power Query-szerkesztő"-ben rávenni az excelt, hogy abban a bizonyos 3 oszlopban amiben az adatok vannak, ő ne dátumként importálja azokat?
Ha utólag állítom az a formátumot, akkor más számok jönnek létre, mint ami eredetileg a cellában volt.Előzetesen a forrás fájlban nem szeretném ezeket keresés/csere művelettel cserélgetni, ha van mód rá, importálás alatt szeretném rögzíteni ezt a lépést, a forrás fájl gyakran változik, de a tizedes pontok mindig ebben a formában, és ugyan azon a helyen vannak.
Előre is köszönöm, sokszor kaptam már itt segítséget!Szerkesztve:
Most látom, hogy már az adatok forrás fájlba másolásakor elő jön ez a formátum hiba, rögtön dátumot csinál belőle az excel. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
llaszlo #46636 üzenetére
Szia!
Kijelölöd a formázandó területet (Pl. A1-C1000).
Kezdőlap - Feltételes formázás - új szabály - a formázandó cellák kijelölése képlettel
A képlet: =$D1="NEM" formázás megadása majd OK.
Ismét új szabály - Képlet =$D1="IGEN" formázás megadása OK.
Minden változatnak megfelelően új szabály a fentiek szerint.
Ha nem az 1. sorban kezdődik a terület, akkor a képletben azt a sort kell beírni, amelyikben a terület kezdődik.
Üdv. -
llaszlo
veterán
Hello
A következőre keresnék megoldást:
Minden sor D cellájában megadott szöveg van. NEM, IGEN, NVF, IG stb
Ennek megfelelően szeretném az A,B és C cellákat színezni különböző színekkel.
A lényeg, hogy az egész sor egy színű legyen a D cella tartalmától függően.Pl ha a D-nem NEM van, akkor az egész sor legyen szürke
Ha IGEN, akkor az egész sor mondjuk sárga stb -
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy kérdésem nem MS Excel, hanem Google Excel, de múltkor is tudtatok segíteni, így reménykedem.
Van egy feladat, hogy az adott mező értéke egy másik mező értékétől függ. Egy egyszerű példa:
IFS(A1>90, "A", A1>80, "B", A1>70, "C")
. Ez a példa konkrétan a súgófájlból van.
De a mai napon eddig valahány féle variánst írtam bele, még át is színezi rendesen, de akkor is hibára fut.
Tehát a saját súgófájlából bemásolok egy kódot és közli, hogy A rendszer elemzési hibát talált a képletben.Mi okozhatja ezt? Mit fogad el, ha a saját oktatóanyagát se?
Előre is köszönöm a választ!
-
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne még egy utolsó kérdésem... Szeretném, ha a táblázatom minden egyes adott cikkszámhoz kijelezné a legrosszabb szavatossági időhöz tartozó mennyiséget. Eddig HA függvénnyel próbálkoztam, de nem igazán akar működni. Perpillanat ott tartok, hogy a legjobb szavatossági időhöz tartozó mennyiségeket mutatja meg a táblázat, de bármit írok át, rossz lesz. Hátha valaki meglátja a problémát vagy tud mondani nekem egy élhetőbb javaslatot.
Az első két tétel jó, de pl az utánuk következő anyagoknál már a legjobb szavidőnek mutatja a mennyiségét, holott nekem az előtte levő tételnek a mennyisége kellene.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Senton
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy táblázat, ahol a nevek mellett lévő cellákat "X" értékkel tölti ki a makró. A cella helyzetét ahova az "X"-et kell tennie pedig egy segédtáblázatból veszi.
Az alábbi kód működik viszont így mindegyik névre külön szükséges módosítanom a kódot, az alapján, hogy a név melyik sorban van.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen szebb megoldást használhatnék erre.
Alább csatolom a képeket és a kódot.
Előre is köszönöm a segítséget.
Kód:
Sub SzabaN()
For Each szn In Worksheets("Sheet0").Range("F30:AJ30").Cells
For Each sznn In Worksheets("Munka2").Range("B3:U3").Cells
Select Case szn.Value
Case sznn
ActiveSheet.Range(Cells(8, szn.Column), Cells(8, szn.Column)).Value = "X"
End Select
Next
Next
For Each szn In Worksheets("Sheet0").Range("F30:AJ30").Cells
For Each sznn In Worksheets("Munka2").Range("B4:U4").Cells
Select Case szn.Value
Case sznn
ActiveSheet.Range(Cells(9, szn.Column), Cells(9, szn.Column)).Value = "X"
End Select
Next
Next
End Sub -
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Jól érzékelem, hogy legrödülő listát készítve nem tudok beírni bármennyi értéket? Beírtam kb 30 szót, de nem enged többet. Ezt kilehet valahogy kerülni?
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #46623 üzenetére
Adj feltételes formázást az M2: P... tartományra.
A formázás képlete:=DARABTELI($A:$A;$M2)=0
Mikor látod a megadott formátumot, indíthatod a másolós makrót. -
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Egész éjjel agyaltam, de nem tudtam rájönni... kb egyáltalán nem értek az excelhez, ezért inkább megkérdezem a profikat.1-1 adott cikkszám mellett van több szavidő és van, hogy ugyanaz a szavidő többször is megjelenik (a gyártási azonosítók miatt). végeredményként azt szeretném kapni, amit a lenti képen elképzeltem, hogy termékenként és szavidőnként egy összesített mennyiség legyen. Előre is köszönöm a segítséget.
-
the radish
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #46621 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #46619 üzenetére
Ímé:
Sub SorMasolas()
Dim ide As Long, sor As Long
ide = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
sor = 2
Do While Cells(sor, "M") <> ""
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Columns(2), Cells(sor, "N")) = 0 Then
Range("M" & sor & ":P" & sor).Copy Range("A" & ide)
ide = ide + 1
End If
sor = sor + 1
Loop
End Sub
-
Hege1234
addikt
köszönöm szépen!
szép hosszú sor lett : )amit írtál a KG -ra az alapján átírtam UP-ra
=if(row()-1<=counta($D$3:$E$27);textjoin(" - ";true;$A$1;if(index(FILTER($D$3:$D$27;len($D$3:$D$27)+len($E$3:$E$27));row()-1)="";E$2;D$2); text(index(FILTER($A$3:$A$27;len($D$3:$D$27)+len($E$3:$E$27));row()-1);"HH:mm");index(FILTER($D$3:$E$27;len($D$3:$D$27)+len($E$3:$E$27));row()-1));"")
ami nem sikerült az az hogy a "07:00" -át is kiírja
nem jöttem rá hogy mi miatt (ebben a sheet-ben próbálgatom)
valamint az, hogy folytatólagosan a 28. sorba működjön
(B28)próbáltam összetenni, hogy a kg és az up is egy oszlopba kerüljön de így csak az
1. találatot kaptam belőlük={if(row()-1<=counta($B$3:$C$27);textjoin(" - ";true;$A$1;if(index(FILTER($B$3:$B$27;len($B$3:$B$27)+len($C$3:$C$27));row()-1)="";C$2;B$2);
text(index(FILTER($A$3:$A$27;len($B$3:$B$27)+len($C$3:$C$27));row()-1);"HH:mm");index(FILTER($B$3:$C$27;len($B$3:$B$27)+len($C$3:$C$27));row()-1));"");
if(row()-1<=counta($D$3:$E$27);textjoin(" - ";true;$A$1;if(index(FILTER($D$3:$D$27;len($D$3:$D$27)+len($E$3:$E$27));row()-1)="";E$2;D$2);
text(index(FILTER($A$3:$A$27;len($D$3:$D$27)+len($E$3:$E$27));row()-1);"HH:mm");index(FILTER($D$3:$E$27;len($D$3:$D$27)+len($E$3:$E$27));row()-1));"")}
-
Mutt
senior tag
válasz
Hege1234 #46599 üzenetére
Szia,
Segédoszlop nélkül nem olyan könnyű, de próbáld ki ezt:
=if(row()-1<=counta($B$3:$C$16);textjoin(" - ";true;$A$1;if(index(FILTER($B$3:$B$16;len($B$3:$B$16)+len($C$3:$C$16));row()-1)="";C$2;B$2);
text(index(FILTER($A$3:$A$16;len($B$3:$B$16)+len($C$3:$C$16));row()-1);"HH:mm");index(FILTER($B$3:$C$16;len($B$3:$B$16)+len($C$3:$C$16));row()-1));"")üdv
-
Senton
csendes tag
válasz
Fferi50 #46609 üzenetére
Köszönöm ez így önmagában tökéletesen működik ahogy beépítettem a táblázatomban.
Én nem fejtettem ki jól a dolgot és a képet is csak utólag vettem észre hogy nem csatoltam a postomhoz.
Úgy szeretném, hogy amikor kitöltötte ezt az oszlopot akkor ugorjon a következő oszlopra.
Láttam róla megoldásokat sorra de egyszerűen nem tudtam összehozni, hogy működjön oszlopokra is. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Senton #46608 üzenetére
Szia!
Használhatod pl. a Select Case ..... End Select szerkezetet.Select Case Range("H6").Value
Case "H"
Range("H8:H29").Value=9
Case "K", "SZ"
Range("H8:H29").Value=8
Case "Csü"
Case "P"
.
End Select
Amint látod, a Case - nél több értéket is fel lehet sorolni.
A 6. soron végigmenő ciklus alapján csinálhatod a napok szerinti kitöltést a fenti szerkezettel..
Üdv. -
Senton
csendes tag
Sziasztok!
Az adott excel táblázatban szeretnék egy olyan makrót létrehozni ami attól függően tölti ki az oszlopokat, hogy milyen nap van az adott cellában.Pl.: Ha "H" van a H6-os cellában akkor az alatta lévő cellákat töltse ki 9-es értékkel és így sorban. A szombatnak és a vasárnapnak is más értéke lenne.
Csatolom az excel táblázatot is de képként is felteszem.Leszögezném borzasztó kezdő vagyok benne amit eddig létrehoztam azt is innen onnan megtanulva készítettem el de ez a feladat már egy kicsit soknak tűnik angol oldalakon sem jutok egyről a kettőre.
Előre is köszönöm a segítséget.
https://drive.google.com/file/d/1GEm_ymKeIZWRbN7DdVxPR_Chs94nYNOx/view?usp=sharing
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #46606 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt az Excel saját kénye-kedvére jeleníti meg....
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #46604 üzenetére
Szia!
Worksheets(1).ShowDataForm
Üdv. -
Pakliman
tag
Ha előre tudod, hogy melyik mappákban kell keresni, akkor kis bővítéssel működik.
Csak annyiszor kell a programkódot lemásolni a megfelelő mappanévvel, ahány mappában keresni akarsz.
Ezt csak néhány mappa esetén célszerű használni.
Természetesen a mappaneveket tömbbe is rakhatod, majd egy For..Next ciklussal végig mész rajtuk.
Így sokkal rövidebb (és elegánsabb) lesz a kód.Sub xx()
Dim aMappa
Dim sMappa As String
Dim s As String
Dim wb As Workbook
Dim i As Long
aMappa = Array( _
"C:\Dokumentumok\___TEMP\", _
"c:\Dokumentumok\Run\", _
"c:\Dokumentumok\_ VEGYES\_Downloads\" _
)
For i = LBound(aMappa) To UBound(aMappa)
sMappa = aMappa(i)
s = Dir(sMappa & "*.xls*")
Do While s <> ""
Set wb = Workbooks.Open(sMappa & s)
If IsEmpty(wb.Worksheets("Ellenőrzendő").Range("B25")) Then
wb.Worksheets("Ellenőrzendő").Range("B25") = "Készítő neve"
wb.Save
End If
wb.Close
s = Dir
Loop
Next i
End SubVáltozó mappastruktúra esetén már előkerül a rekurzív könyvtárkezelés.
Az már egy kicsit bonyolultabb dolog. -
[w]
őstag
válasz
Pakliman #46601 üzenetére
köszi, próbálkozom...
mi az ellenőrzendő, a lapfül neve?most így hirtelen "subscript out of range"ok, elírás volt a lapfül nevében...
annyiban bonyolult a helyzet, hogy az egyes munkafüzetek saját, külön könyvtárakban vannak legyűjtve, tehát nem egy mappából kell őket megnyitni (sMappa), hanem rengetegből
ezzel így megoldható?
-
Pakliman
tag
Sub xx()
Dim sMappa As String
Dim s As String
Dim wb As Workbook
sMappa = "C:\Dokumentumok\___TEMP\"
s = Dir(sMappa & "*.xls*")
Do While s <> ""
Set wb = Workbooks.Open(sMappa & s)
If IsEmpty(wb.Worksheets("Ellenőrzendő").Range("B25")) Then
wb.Worksheets("Ellenőrzendő").Range("B25") = "Készítő neve"
wb.Save
End If
wb.Close
s = Dir
Loop
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G3 - AMD A10 I 8GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest