- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Van egy képletezési problémám, amit eddig csak fapados megoldásokkal tudtam áthidalni.
Konkrétan egy idősort szeretnék diagramon ábrázolni, méghozzá úgy, hogy az idősor ne torzítson, "időarányos" legyen. Ehhez ugyan ki lehet választani Excel-ben azt az opciót, hogy a tengelyt dátumként értelmezze, nekem viszont nem (csak) napjaim, hanem óráim és perceim is vannak.
Az X-tengely (idősor) feliratai pl. így néznének ki:
2013. 11. 15. 20:00
2013. 11. 16. 8:00
2013. 11. 16. 11:45
2013. 11. 16. 14:15
2013. 11. 16. 14:35
2013. 11. 16. 16:30
2013. 11. 17. 9:15
2013. 11. 17. 10:45
2013. 11. 17. 11:00
2013. 11. 17. 14:25
2013. 11. 17. 15:30
2013. 11. 17. 19:20
2013. 11. 17. 21:45
2013. 11. 18. 11:45
2013. 11. 18. 18:15
2013. 11. 18. 20:30Ezeket nem tudom dátumként értelmez(tet)ni az Excel-lel, mert az órákkal és a percekkel nem törődik. Azt találtam ki, hogy áthidalásként készítek egy olyan sorozatot, ami - növekvő sorrendben -minden dátum&időértéket tartalmaz, majd ehhez LOOKUP-olom hozzá a fenti tengelyfeliratokat (és a hozzájuk tartozó megjelenítendő értékeket):
2013. 11. 15. 20:00
2013. 11. 15. 20:05
2013. 11. 15. 20:10
2013. 11. 15. 20:15
2013. 11. 15. 20:20
2013. 11. 15. 20:25
2013. 11. 15. 20:30
2013. 11. 15. 20:35
2013. 11. 15. 20:40
2013. 11. 15. 20:45
2013. 11. 15. 20:50
2013. 11. 15. 20:55
2013. 11. 15. 21:00
2013. 11. 15. 21:05
2013. 11. 15. 21:10
2013. 11. 15. 21:15
...Ezek mellé FKERES-sel megnézném, hogy az eredeti listában lévő értékek (tengelyfeliratok) léteznek-e. Ha igen, akkor az FKERES kiadná a megjelenítendő értéket (pl. 2013.11.15. 20:00-kor 130/80-as vérnyomás).
Ebből a generált listából már torzítatlan diagramot tudnék készíteni (nem kell dátumformátumúra állítani). A gond viszont ott van, hogy ha a "lehúzós" módszerrel próbálom elkészíteni az 5 perccel növekvő sorozatot, akkor néhány tucat cellánként 1-1 másodperc hozzáadódik a sorozathoz. Ez miért van? Valamiféle Excel-kerekítés bukik ki? Ezt hogy tudom kiküszöbölni?
Emiatt az FKERES nem talál tökéletes egyezést, így nem lesznek megjelenítendő értékeim...Van esetleg más (egyszerűbb) megoldás a problémámra?
Előre is köszönöm.
-
válasz
bandus #19698 üzenetére
közben annyit sikerült előrébb jutnom a dologgal, hogy a makró helyesen másolja be az e-mail címeket abban az esetben is ha egy cellában több mailcímet adok meg. a formátum ilyenko mailcím1; mailcím2; mailcímn viszont az a probléma, hogy ilyenkor az outlook ezeket nem címként ismeri fel valami oknál fogva. viszont ha belekattintok a címzettek mezőbe, majd egy tabbal továbblépek, akkor a címek aláhúzásra kerülnek és az e-mail kár kiküldhető. van ötletetek, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, hogy rendes címként kezelje a cella tartalmát?
-
sziasztok!
találtam egy tökjó excel fájlküldő makrót, szépen át is formáltam a saját igényeim szerint, már csak egy problémám van: milyen formátumban kell megadnom az e-mail címeket egy cellán belül, ha több címre is szeretném elküldeni az üzenetet? mert ha a címzett cellába több mailcímet írok, akkor folyamatosan hibára fut a makró :/ próbáltam elválasztani ,-vel és;-tal, ezek után szóközzel, vagy anélkül, de sehogy sem akar sikerülni. tipp, ötlet valakinek? köszönöm!
-
morgusz
csendes tag
válasz
Delila_1 #19695 üzenetére
Helló!
Köszi, majd próbálkozom!
Még egy probléma!
Mitől lehet az, hogy ha egy XLS fájl-t elmentek CSV.-ként, (pontosvesszővel tagolt) akkor az adatot tartalmazó terület alatti üres cellák helyén, -jegyzettömb társításnál- több ezer sor pontosvessző látszik, és a CSV. fájlt használó program hibaüzenetet ad, amíg ki nem törlöm a pontosvesszőket.
Hogy kerülnek oda -az ezek szerint csak látszólag- üres cellák? (Az XLS.-be másolással kerültek be az adatok!?) -
honfoglalo
senior tag
válasz
honfoglalo #19691 üzenetére
Ja, ez is angol excelben működik, írd át ActiveSheet-re a Sheet1-et.
-
honfoglalo
senior tag
válasz
honfoglalo #19692 üzenetére
Így pedig nem írja át a B oszlop mezőnevét:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
a = ActiveCell.Address
b = Columns(1).Rows.Count
Range("a2:a" & b).Select
Selection.AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("B2" _
), Unique:=True
Range(a).SelectEnd Sub
-
-
honfoglalo
senior tag
válasz
greenface #19685 üzenetére
Sub lathatocellak()
Dim lArea As LongWith Sheet1.AutoFilter.Range.Columns(1)
For lArea = 1 To .Areas.Count
.Areas(lArea).FormulaR1C1 = "=peldastring"
Next lArea
End With
End SubAhol a columns()-ba pedig az adott oszlop száma kerüljön. A mezőnevet írd vissza manuálisan, a peldastring helyére kerüljön a képlet.
-
erdelyi73
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hogy lehet a leggyorsabban egy oszlopban szereplő többször előforduló adatokat , egy másik oszlopba egyszer kiírni? ( pl. az A oszlopban szerepel : a,b,c,d,a,a,b,b,c,a , ezt kellene a B oszlopba kiírni így: a,b,c,).
Előre is köszönöm a segítséget -
Sziszmisz
csendes tag
válasz
Sziszmisz #19686 üzenetére
A----------------------------B-------------C------------------------------- D
1. alma ---------------------------------piros-zöld------------------- paprika-körte
2. paprika ------------------------------sárga-zöld-piros---------- alma-körte
3. körte ---------------------------------zöld ---------------------------alma-paprika
4. labda --------------------------------csíkos-pöttyös-tarka ----terítő-asztal
5. terítő ---------------------------------tarka--------------------------- labda
6. golfütő------------------------------- fehér--------------------------------------------
7. asztal-------------------------------- fa-fém-csíkos--------------labda -
Sziszmisz
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Adott A oszlopban egy adott tétel neve, valamint C oszlopban az adott tétel összefoglaló tulajdonságai kötőjellel elválasztva.
Szeretném D oszlopba kötőjellel összefűzni a C oszlopban található összefoglaló neveihez tartozó A oszlopban található neveket, kivéve a saját nevét(ezt egy helyette függvénnyel megcsinálnám, ha a többi része kivitelezhető valahogyan).Példa:
A B C D
1. alma piros-zöld paprika-körte
2. paprika sárga-zöld-piros alma-körte
3. körte zöld alma-paprika
4. labda csíkos-pöttyös-tarka terítő-asztal
5. terítő tarka labda
6. golfütő fehér
7. asztal fa-fém-csíkos labdaAddig stimmel nálam a dolog hogy C után beszúrok egy oszlopot, majd új oszlop =A1 -> fkeres, közelítőleges egyezés, 2.oszlopból kérném vissza az adat.
Csak azt nem tudom hogyan kezeljem le, hogy a kötőjellel összekötött adatok mindegyikét keresse és minden hozzá tartozó eredményt fűzzön össze.Előre köszönöm szépen mindenféle útbaigazítást is.
Valószínűleg ez már makróval megoldható csupán, csak nem tudom merre induljak el. -
greenface
aktív tag
Erre senki?
-
lappy
őstag
válasz
kőbaltazár #19679 üzenetére
az "" csak annyit jelent hogy üresen hagyja majd a cellát
-
válasz
bandus #19681 üzenetére
Ha jól láttam, nincs közvetlenül ilyen függvény, ami segít a megoldásban.
A dátumot az excel számként kezeli, ebből kell kiindulni. A hét számát úgy lehetne megkapni, hogy osztod 7-el az év x-edik napját és ha van maradék, akkor hozzáadsz még 1-t.
Csak azt nem tudom, hogy az év elején a törthéttel mit kellene kezdeni. -
azt tudja valahogyan az excel kezelni, hogy mely dátum melyik héthez tartozik?
tehát mondjuk 2012.11.28-a az az év 48. hetében van, vagy ilyesmi. órás adatokkal dolgozom, amikől szükség esetén szeretnék a lehető legegyszerűbb módon napi, heti, havi riportokat generálni, erre keresgélem a legpraktikusabb megoldást
minden ötletet szívesen fogadok.
vagy töltsek fel egy segédoszlopot a hetek számaival és azt adjam meg a pivot táblában szűrőnek?
-
lappy
őstag
válasz
kőbaltazár #19677 üzenetére
=HA(VAGY(A1=$E$1;A1=$E$2;A1=$E$3);0;HA(SZÁM(A1);A1;""))
igen meg lehet -
Sziasztok!
Azt meg lehet-e csinálni egy vonal (és pont) diagramnál (Office 2007-ben), hogy egyes szakaszok ne egyenesek vagy görbék legyenek? Nekem csak a teljes diagramra vonatkozóan sikerült. Magyarán néhány szakasznak teljesen egyenesnek kell lenni, némelyiknek meg íveltnek.
-
T.Lacci
csendes tag
Ezt nem is reméltem, hogy pont itt vagy
-
T.Lacci
csendes tag
Kedves Delila_1!
Bocsánat, hogy csak most jelentkezem (időhiány), de nagyon köszönöm a múltkori segítségedet, teljesen tökéletesen működik a makró.
:="Gipszkarton", Replacement:="25-0-0-0", lookat:=xlWhole
ter.Replace What:="Gipszkarton tartozékok", Replacement:="120-0-0-0", lookat:=xlWholeSzeretném újra a segítségedet kérni egy újabb megoldandó problémában, :
Egy táblázat egyik oszlopában (mondjuk a D oszlopban) árak vannak. Ezeket az árakat szeretném felszorozni, de eltérő mértékben. Tehát az 1-től 10.000-ig értékeket 1,4-el, a 10.001-től 20.000-ig értékeket 1,3-al, a 20.001-től 30.000-ig értékeket pedig 1,2-vel és így tovább. Tudnál nekem ebben segíteni, hogy ezt hogy tudom végrehajtatni egy makróval? Köszönöm előre is a segítségedet! -
cousin333
addikt
válasz
joe86t #19668 üzenetére
Most akkor csak a "lefedett" oszlopok száma érdekel, vagy írni kell a soronkénti nullákat is? Mondjuk az alábbi megoldás némi módosítással erre is képes.
Tehát, a példádnál maradva a B:X oszlopok 1001-es sorába az alábbi képlet jöjjön (mindegyikbe az értelemszerű az oszlop betűjelekkel):
=DARAB(HOL.VAN($A$1:$A$50;B1:B1000;0))
Fontos! A képletet tömbképletként kell bevinni, tehát Ctrl + Shift + Enter -rel kell nyugtázni. Ez megadja, hogy az adott oszlopban hány elemet talált meg az A1:A50 tartományból.
Ezt a B1001:X1001 sort aztán kiértékelheted egy cellában, ami így a keresett értéket adja:
=DARABTELI(B1001:X1001;">0")
A megoldás működik, de nem biztos, hogy nincs ennél egyszerűbb. Most ennyire futja tőlem...
-
atillaahun
veterán
válasz
joe86t #19668 üzenetére
(majd)Nem, oszlopot kell keresni oszlopban, tehát A-t B-ben, és C-ben, és D-ben, és ..., ha pedig egyezés van, akkor a keresett oszlopok aljára kiírni egy értéket, és végül ezeket összeszámolni.
Most átnéztem a KERES szintaxisát, de azt nem egészen erre szabták, egyelőre még nem jöttem rá hogy lehetne erre ráhúzni, de ez alap műveletnek tűnik, biztosan lesz rá valami függvény. -
joe86t
újonc
válasz
joe86t #19667 üzenetére
Tehát akkor az A1:A50 tartományt akarom megkeresni egy B1:X1000 tartományban, és ha egy oszlopban szerepel legalább egy A-beli elem, akkor egy 0-t kell kiírni, majd ezeket össze kell számolni. Ezt valaki meg tudja írni, mert én most nem látom át, hogy ezt hogy kellene Excel függvényekkel?
-
joe86t
újonc
válasz
atillaahun #19666 üzenetére
Igen, valami olyasmi.
-
atillaahun
veterán
válasz
joe86t #19665 üzenetére
Akkor talán tartományban kellene tartományt keresni? Teszem azt megnézni, hogy B1: B5-ben szerepel-e A1: A5 bármely eleme, és visszaadni az oszlop aljára egy igaz/hamist (vagy 1/0-át) és aztán összeszámolni az igazakat? Valami hasonlót mintha csináltam volna már az fkeres-el vagy mivel (mikor e-mail cím listákat szűrtem egymásra az ismétlődések kizárására).
-
joe86t
újonc
válasz
atillaahun #19664 üzenetére
A te példádon a feladat:
Az A oszlop elemeire:
A 0 lefedi a C-t, a 2 a C-t, a 4 a C-t, a 6 D-t, a 8 a D-t. Tehát az A oszlop elemei által le van fedve a C és a D oszlop, azaz a fedés a 2. Ez nem egy sima darabteli, hanem több függvény valahogy egymásba ágyazva. -
atillaahun
veterán
válasz
joe86t #19663 üzenetére
Ha egy érték egy oszlopban csak egyszer szerepel, akkor pedig szerintem a darabteli tökéletes neked.
Már ha jól értettem a feladatot. Rövid példa mondjuk:A B C D
0 1 0 5
2 3 1 6
4 5 2 7
6 7 3 8
8 9 4 9Ekkor ha tudni akarod hány oszlopban szerepel a 0-ás, akkor mondjuk E1-be beírod, hogy darabteli($A$1 : $D$5 ; A1) és megkapod, hogy 2. E1-et lehúzod E5-ig, majd a végén szummázod az eredmény oszlopodat. Remélem jól értettem a kérdést.
-
joe86t
újonc
Sziasztok!
Egy kis Excel help kellene!
A probléma:
Egy oszlop elemei egy táblázat hány oszlopában találhatóak meg???Ha egy oszlop elemeiből, mondjuk az A1 megtalálható a B,C,D,E oszlopokban, az A2 megtalálható a D,E,F,G oszlopokban, az A3 megtalálható az E,F oszlopokban, akkor a keresés eredménye a B,C,D,E,F,G oszlopok száma, azaz 6. Ilyet hogy lehet, mert a darabteli csak az előfordulások számát határozza meg? Minden elem egyszer szerepel egy oszlopban, az a kérdés, hogy ha egy elem egy oszlopot fog le, akkor mondjuk egy A1-A50 tartomány mennyit fog le mondjuk a B-X oszlopok közül? Tehát egy elem egy oszlopot fog le, és egy oszlopot az B-X közül több A1-A50-beli is lefoghat, de attól az még 1 oszlopnak számít.
-
scincole
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #19657 üzenetére
De be van.
-
greenface
aktív tag
sziasztok,
azt hogyan lehet megoldani, hogy autoszűrő használata esetén beillesztéskor csak a látható cellákba illesszen be (Excel 2007)?
-
morgusz
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!
(Kaptam korábban útbaigazítást, de képzetlenségem miatt nem sikerült megcsinálni.)1.A másként mentett fájl nevében a "napi" szó helyére kellene berakni az aktuális dátumot (hh.nn.).
"Workbooks.Open Filename:="D:\előkészítés+\AVO\Avo napi PM.xls"
ChDir "\\imrst\IMR_ST\IMRElorejelzesFiles"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"\\imrst\IMR_ST\IMRElorejelzesFiles\Avo napi. PM.xls", FileFormat:= _ <-------
xlExcel8, Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False _
, CreateBackup:=False"2. Másolásra nem a teljes oszlopokat kellene kijelölnöm, hanem csak az adatokat tartalmazó területet
Sheets("Eredmény CH").Select
Columns("A:H").Select <-------------------------
Selection.Copy
ChDir "D:\előkészítés+"
Workbooks.Open Filename:="D:\előkészítés+\Avo\Avo napi CH.xls"
Sheets("Munka1").Select
Range("A1").Select
ActiveSheet.PasteSegítsetek abban, hogy a fenti részeket hogy kell átírnom!
Köszi!
-
scincole
csendes tag
Sziasztok!
Legördülő listát szeretnék csinálni, és ugyanúgy csinálom, ahogy a korábbi egymillió alkalommal: kijelölöm a cellákat, érvényesítés, lista, forrás megadása, ennek ellenére nem jelenik meg a kis nyilacska a celláknál. Beírni más értéket nem tudok a cellákba, szóval félig-meddig működik, de nem az igazi. Mi lehet a probléma?
Szerk.: Ugyanebben a fájlban korábban készült listáknál se jelenik meg a nyíl. Más fájlokban minden jónak tűnik. -
válasz
Delila_1 #19651 üzenetére
igen, de vannak olyan esetek (példában az 5-ös szám), amikor az A oszlop számai mellett érték nem szerepel a B oszlopban. ilyenkor is szeretném, ha maradna egy sor, 5-ös számmal (a példában látható 4 helyett), és így összesen 105 sorom lenne, és vagy van bennük szám vagy nincs.
az jutott eszembe, hogy törlöm az üres sorokat. aztán egymás után összehasonlítom az A oszlop egymást követő értékeit. és amekkora a különbség, annyi sort szúrok be a két érték közé.
pl:
3
6itt (6-3)-1 sor beszúrása szükséges
-
sziasztok!
gondolkozom egy problémán, de nem sikerül rá megoldást találnom. röviden vázolva
- adott oszlopban számok vannak 1-105-ig, mindegyik szám több sorban is szerepel, de a növekvő sorrend megmarad.
- a számok melletti oszlopban szintén számok vannak, összevissza, de minden első oszlopban lévő szám esetén a mellette lévő oszlopban maximum egy sorban található szám
példa:
A B
1 40
1
1
2
2 45
3
3 55
3
4
4
4 45
5
5
5
5cél: az A oszlopban lévő számok mindig csak egyszer szerepeljenek, tehát sorban legyenek 1-105-ig. Abban az esetben ha a B oszlopban tartozik valamely A oszlop-beli számhoz érték, akkor az a sor maradjon meg, ha pedig adott számhoz nem tartozik érték a B-oszlopban, akkor mindegy mely sorok kerülnek törlésre, a lényeg, hogy egy maradjon. remélem érthető volt a probléma, köszönöm minden segítséget
-
lappy
őstag
válasz
terencehIII #19641 üzenetére
Szia!
A video alapján csináltam én is meg és nekem működik, szerintem te rontottál el vmit.
Nézd át újra! Nálam az alkategória _ van egymástól elválasztva. pl: bet_uk; gyü_mi -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következőben. Adott egy táblázat, amiben az első munkalapon van egy összegzés, és további lapokon januártól decemberig a havi adatok. Csináltam egy legördülő menüt, amiben ugyan ki tudom választani, hogy melyik hónapról van szó, de az lett volna a cél, hogy ennek megfelelően változzanak az összesítő lap értékei. Próbáltam olyan formán hivatkozni, hogy pl =SZUM('A1'!B1
30), ahol az aktuális lap A1 cellájában van a legördülő menü a hónappal, és a kiválasztott lap B1
30as cellát szeretném összesíteni. Persze ez így nem megy...
Mi volna a megoldás?
Köszönöm szépen!
-
terencehIII
tag
Sziasztok!
http://www.youtube.com/watch?v=rLRrYPsxGa4
A fenti video alapján próbáltam csinálni több lépcsős lenyíló füleket, de a problémám, hogy a videóval ellentétben nekem a kategória nevek között vannak olyanok amik két szótagúak és ezeknél ha kiválasztom a főkategóriát az alkategóriáknál nem jelenik meg semmi. (próbáltam _ vonallal a szóköz helyett de így se ment)
van valami megoldás erre? -
-
Delila_1
veterán
válasz
atillaahun #19637 üzenetére
A másik gomb makrójában az első gomb visible tulajdonsága legyen true.
-
slashing
senior tag
Egy kis segítség kellene, valamikor régen láttam egy példát, ha jól emlékszem OFFSET használatával olyat csináltak hogy egy oszlopban lévő adatokból csináltak érvényesítést úgy hogy nem kellett mindig változtatni az érvényesség 'hosszát' hanem ha új adat került a végére akkor az automatikusan megjelent a legördülő listában.
Most nem találom de jól jönne. Tudnátok segíteni?
-
flierqqq
tag
válasz
atillaahun #19634 üzenetére
Köszi!
-
hallgat
csendes tag
válasz
atillaahun #19602 üzenetére
Nincs mit!
-
flierqqq
tag
Sziasztok!
Néhány cella mindegyikébe be van írva 10 db egy és kétjegyű szám vesszővel elválasztva.
Hogy tudnám egyesével külön cellába helyezni őket? -
Delila_1
veterán
válasz
atillaahun #19630 üzenetére
A sort elrejtő makró végén
Me.Gomb.Visible=False -
atillaahun
veterán
Beépítettem pár vezérlőgombot, amiben korábban segítettetek.
Nem lehet ezeket rögzíteni valahogy a helyükhöz, oly módon hogy ha az adott sort elrejtem egy másik gombbal vezérelve, akkor az ott lévő gomb is eltűnne?
Ha nagyon bonyolult akkor nem fontos. -
Stev
csendes tag
Lehet, hogy naiv a kérdésem, de nézzétek el nekem, nem mai kakas vagyok
Egy beképletezett excell táblából szeretném a bevitt adatokat úgy törölni, hogy a cella képleteit ne törölje. -
szlibud
tag
Egy olyan kérdésem lenne, ha van x db teljesen egyforma excel táblám, kb 10 sorral, 2 oszloppal, a cellákban számok vannak, hogyan tudnám egyesíteni őket egy táblába úgy hogy mindegyik cellában az összes azonos cella összege legyen?
-
lappy
őstag
válasz
PindurAnna #19622 üzenetére
Szia!
A szövegből oszlopok művelettel megoldható bár az nehéz lesz ahol az utca neve két részből is áll.
Talán célszerű lenne szétszedni mondjuk szóközönként és utána az utca neveket összefűzni.
Ha nem megy és publikus adatok vannak benne akkor töltsd fel valahova és megcsinálom. -
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok.
A következőben kérném a segítségeteket:
egy oszlopban van az irányítószám város, utca neve, házszám, emelet, ajtó. De 1500 sorban van ilyen adat, csak hogy nincs mindenhol emelet ajtó, vagy az utca neve 2 szóból is állhat.
Hogyan tudnám ezt az információ halmot, oszloponként ( irányítószám-város-közterület neve-kerület-házszám-emelet-ajtó) szétszedni? -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
geza844 #19616 üzenetére
Nem tudom hány cellát érint és mennyire szoktad a "inkognito" cellákat másolgatni ide-oda de jó esetben az is lehet megoldás, hogy nyomtatás előtt ezeket a cellákat eltünteted:
Sub formatum_inkognito()
Range("A1").Select
Selection.NumberFormat = ";;;"
End SubAzután ha megint akarod látni a cellákat akkor vissza lehet állítani a formátumukat az eredetire. Ki lehet tenni egy parancsgombot a makróhoz és nyomtatás előtt csak egy kattintás még akkor is ha sok cellát érint a művelet.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amiben
13-123-xcv
13-124-cxx
13-125-vbn
Stb van, oszlopban, a második öszlopban értékek vannak, ezeket kellene összeszummáznom
egy harmadik oszlop alapján, amiben szintén meg vannak adva a13-123-xxx
Csakhogy nem stimmel a két táblában szereplő utolsó xxx rész.
Ezt a képletet csináltam, amiben meg kellene oldani, hogy a vizsgált cellában is csak az első hat karaktert nézze.$B10 az amivel össze kell hasonlítania és ez már csak 13-123 formát tartalmazó cellákat néz.=SZUMHA(Szeptember!$B$2:$B$29;$B10; Szeptember!$V$2:$V$32)
Hogyan tudom ebbe a BAL(6) függvényt beleaplikálni?
-
geckowize
őstag
Hello!
A következőt szeretném kiszámolni hibajegyek időpontjait tartalmazó adatokból:
Két dátum közötti munkaidő (a Bejelentés és a reakcióidő közötti).Nem akar valamiért összejönni. Munkaidő H-P 8-18 óra és ezt próbálom valahogy excel függvényekkel kifejezni, de nem tudom jól, valamikor mindig rossz.
Ez hibás, mivel 9 óra 30 perc munkaidő telt el.A képletet a következő elgondolás szerint találtam ki:
Két dátum különbsége megadja a az eltelt napok számát,
ebből kivonom a manuálisan megadott Szünnapokbeli napok számát (máshogy nem tudtam megoldani, elég csúnya, tudom),
majd ebből még ki kell vonni az 1-1 nap között lefolyó 18:00 - 08:00-ig tartó 14 órás intervallumot annyiszor,
ahány munkanap eltelt, de ezt egész számként.Arra már rájöttem, hogy amikor INT-tel kerekítek, akkor fenti konkrét esetben csak 0,98 nap jön ki, ami 0, így egyszer sem vonja le a 14 órát. De ha meg hozzáadok 1-et a kerekítetthez, akkor némely esetben meg többször fog levonni 14-et, ha pl egyik nap reggel 8kor bejelentve, másnap 9kor reagálva 1 nap 1 órát már 2 napra fogja kerekíteni és levon 2*14-et, az is hibás.
Hogyan kellene helyesen kiszámolni ezt?
-
Delila_1
veterán
válasz
apeelme #19609 üzenetére
Nem tudom, mi a feladat, miket akarsz másolni, de van megoldás.
A gomb használata a dátum beírásához szükségtelen, mivel a naptár Click eseménye beírja azt a megfelelő helyre. Ehelyett bevihetjük a másolást, ha az rendre a másolat helyétől azonos távolságra történik, de egy Select Case utasításban módosíthatjuk is. A lenti makró a kijelölt területet 1 sorral lentebb, és 3 oszloppal jobbra másolja.Private Sub CommandButton1_Click()
Selection.Copy Cells(Selection.Row + 1, Selection.Column + 3)
End SubA gombnak mindig láthatónak kell lennie a másolás végrehajtásához, ezért a Worksheet_SelectionChange makró is változik.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Select Case Target.Column
Case 2, 3
Me.Calendar1.Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 2
Me.Calendar1.Top = ActiveCell.Top + ActiveCell.Height
Me.Calendar1.Visible = True
Me.CommandButton1.Top = Me.Calendar1.Top + Me.Calendar1.Height
Me.CommandButton1.Left = Me.Calendar1.Left
Case Else
Me.CommandButton1.Top = ActiveCell.Top + ActiveCell.Height
Me.CommandButton1.Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 2
Me.Calendar1.Visible = False
End Select
End SubÍrd le pontosan, milyen esetekben mit és hova akarsz másolni, akkor könnyebb segíteni.
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy nagyon gyors kérdésem lenne:
Hogyan lehet Excel 2013-ban egy cella tartalmát nem nyomtathatóvá tenni?
Köszönöm a segítséget!
-
Delila_1
veterán
válasz
dugandorges #19604 üzenetére
Sub Szamforma()
Selection.NumberFormat = "#,##0"
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
apeelme #19605 üzenetére
Ezen sajnos nem tudok változtatni, de ha már rákérdeztél, a lentebbi makrót leegyszerűsítheted. A 2. és 3. oszlophoz együttesen is meg lehet adni a naptár helyzetét.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Select Case Target.Column
Case 2, 3
Me.Calendar1.Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 2
Me.Calendar1.Top = ActiveCell.Top + ActiveCell.Height
Me.Calendar1.Visible = True
Me.CommandButton1.Left = Me.Calendar1.Left
Me.CommandButton1.Top = Me.Calendar1.Top + Me.Calendar1.Height
Me.CommandButton1.Visible = True
Case Else
Me.Calendar1.Visible = False
Me.CommandButton1.Visible = False
End Select
End Sub -
T.Lacci
csendes tag
Kedves Delila_1!
Köszönöm a segítségedet, rögtön kipróbálom! -
dugandorges
újonc
Sziasztok,
két problémám lenne. Az Excel 2010-ben dolgozom. Az ezres csoportosítás ikon rádobja a tizedeseket és középre is zárja a számot. Naponta rengeteget használom. Nekem tizedes nélkül, balra zárva kellene.eredeti
ez kellene
Meg lehet változtatni az alapbeállítást? Esetleg lehet parancsikont létrehozni a módosítottra?
Pivot..
Egy könyvelési programból kérek le adatokat az Excelbe. Behúzom az érintett oszlopokat az érték mezőbe, de nem összeg, hanem darab függvényt dob rá. Természetesen az oszlopban számok vannak, egyébként tudom összegezni (pivot nélkül). Miért csinálja???Köszönettel,
dugan
-
Delila_1
veterán
válasz
T.Lacci #19601 üzenetére
ter.Replace What:="Gipszkarton", Replacement:="25-0-0-0", lookat:=xlWhole
ter.Replace What:="Gipszkarton tartozékok", Replacement:="120-0-0-0", lookat:=xlWholeHa a végéről lemarad a , lookat:=xlWhole, akkor csinálja azt, amit írtál, mert alapból az xlpart opciót hajtja végre.
Az xlpart rész szöveget cserél, xlwhole teljes cellát. -
T.Lacci
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, az alábbi problémával kapcsolatban. Excel makróban, hogyan tudnám azt megoldani, hogy csak a cella teljesen megegyező tartalmát cserélje le az általam beírt szövegre.
Tehát a beírt sor így néz ki:
ter.Replace What:="Gipszkarton", Replacement:="25-0-0-0"
ter.Replace What:="Gipszkarton tartozékok", Replacement:="120-0-0-0"
A Gipszkartont lecseréli rendesen (25-0-0-0), de a Gipszkarton tartozékoknál a végeredmény sajnos az, hogy 25-0-0-0tartozékok (a 120-0-0-0 helyett). Ha valaki tudna nekem ebben segíteni azt nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bestbuy játékok
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Docker konténerizálás
- Motoros topic
- Router gondok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest