Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8101 üzenetére
Az lenne a rövid kérdésem, hogy ezt a parancsot:
Application.DecimalSeparator = ","
ki lehet-e úgy adni, hogy csak egyetlen munkafüzetre legyen érvényes, ne pedig az összes megnyitottra?
Workbooks-nak vagy Worksheets-nek van ilyen vagy ehhez hasonló eszköze?
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
Ettől a választól féltem, nagyjából én is ezt tudtam lederiválni a súgóból, csak gondoltam hátha rosszul néztem.
Az a feladatom, hogy egy ilyen struktúrájú: 63:37 (21.3 %) cellatartalomból (kb 12000 db cella) kell kiválogatnom a százalék értékeket majd azokkal egyszerű matematikai műveleteket végezni. A munkafüzetnek egymástól eltérő területi beállítású gépeken is működnie kell ezért nem mindegy, hogy a tizedeselválasztó "." vagy ","
Mivel az általam beidézett parancsnak nem látszik hogy lenne egyetlen munkafüzetre érvényes változata ezért marad a B terv miszerint a munkafüzet betöltődésekor le kell kérdezni a területi beállítást és az eredménytől függően vagy lefuttatni a cseréldleazösszespontotvesszőre makrót vagy nem.
A kérdés mostmár az, hogy hogyan lehet excelből lekérdezni a gép területi beállítását különös tekintettel a tizedeselválasztóra.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8157 üzenetére
De valamiért attól még nem kezd el számként viselkedni, hogy levágtam róla a felesleget. Ha lecserélem a "."-t ","-re és megszorzom az egészet egyel akkor már lehet vele számolni. addig nem.
Azokon a gépeken amelyek "."-t várnak tizedeselválasztónak ott #VALUE hibakódot ad
Nagyjából így néz ki a fv:
=HELYETTE(KÖZÉP('másik munkalap'!D22;SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22)+1;(SZÖVEG.KERES("%";'másik munkalap'!D22)-1)-(SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22))-1);".";",")*1[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8159 üzenetére
Bocs közben átírtam a hsz-t. Az újban már látszik, hogy hogyan csinálom a darabolást
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8159 üzenetére
Nagyjából az a struktúra van amit te megadtál annyi különbséggel, hogy a zárójelben lévő értékek a 0-100 ig változnak és ami kívül van az sem mindig ugyanolyan hosszú.
De ezzel nincs is semmi gondom, az előbb idézett képlet rendesen megcsinálja a leválasztást csak akkor van gond ha hurcolászni kell a fájlt két gép között (márpedig kell)
Ha csinálok egy olyan mentést amiben kiveszem a képletből a =HELYETTE fv-t és megnyitom a "."-t váró gépen akkor az is megy tökéletesen.
A baj hogy nem akarok két fájlt és amennyire lehet nem akarom a felhasználóra bízni a módosítgatásokat mert ezeket a fájlokat nagyon különböző informatikai képességekkel rendelkező emberek fogják használni öszzesen vagy tizen-huszan (az egyik tud makrót is írni a másik azt sem tudja mi az a Ctrl-c Ctrl-v)
Ezért akarnám a felismerést automatikusan megcsinálni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8162 üzenetére
Értem én ezt valóban frappánsabb megoldás mint az enyém de ez sajnos nem oldja meg a tizedeselválasztó problémáját. Továbbra is #VALUE hibakódot ad a képlet olyan a gépen aminél "." az elválasztó ha benne hagyom a "." "," cserét.
Köszönöm
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8164 üzenetére
Stimmel, valsz ezt fogom tenni csak reméltem, hogy le lehet automatizálni ezt a részt is.
Apropos: 2007es Office-ban van-e lehetőség új menüpont beszúrására? Nem a Gyorsindítás gombok közé tehető parancsgombokra gondolok, hanem a Szalagra lehet-e definiálni egy menü elemet (új fület) ahova lehet pakolgatni makróhoz rendelhető parancsgombokat.
Régebbi verziókban volt ilyen sőt az Openoffice-ben is van
Egyébként köszönöm a választ itt is ott is.[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
Egy excel munkalapra szeretném beilleszteni a vágólap tartalmát a következő parancssorral
Sheets("Munka1").Select
Range("A1:O1").Select
Range(Selection, ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.ClearContents
ActiveSheet.PasteMűködik is a dolog abban az esetben ha a vágólapra másolás nem excelből történik. Azonban ha a vágólap tartalma egy másik excel munkalapról kerül a vágólapra akkor a program "Run-time error 1004 A worksheet osztály Paste metódusa hibás" hibaüzenettel elszáll.
Ilyenkor ha megnézem a vágólap tartalmát az nem üres de jobb klikkre a Beillesztés menüpont inaktív, mintha nem lett volna előtte kijelölve semmi. Pedig nagyon is ki lett.
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #8181 üzenetére
Olyan mintha valamelyik .Select vagy a Selection.ClearContents felülírná a vágólap tartalmát.
Hogyan lehetne lekezelni ezt a problémát úgy hogy ha nem muszáj nem szeretnék formot tenni a munkalapra?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #8182 üzenetére
Közben megoldottam.
Az azért érdekelne, hogy mi is a pontos különbség Select és Activate metódus között.
-
m.zmrzlina
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy karaktersorozatot tartalmazó cella valahanyadik elemét szeretném változóba írni. Mi ennek a legegyszerűbb módja?
köszi
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8357 üzenetére
Köszi, működik.
-
m.zmrzlina
senior tag
Adott egy feladat, amit excelben szeretnék megoldani de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás.
Képzeljünk el egy gépet ami mondjuk több lámpát kapcsolgat ki-be és a kapcsolási időpontokat (másodperc felbontással) egy ecxelbe könnyen beilleszthető log-ban rögzíti a következő formátumban:
M TimeStamp Event Params
1 0 2010.09.17 0:01 off green;
2 0 2010.09.17 0:01 off yellow;
3 0 2010.09.17 0:04 on green;
4 0 2010.09.17 0:06 on yellow;
5 0 2010.09.17 0:12 off green;
6 0 2010.09.17 0:12 off yellow;
7 0 2010.09.17 0:13 off red;
8 0 2010.09.17 0:13 on green;
9 0 2010.09.17 0:14 on yellow;
10 0 2010.09.17 0:15 on red;Ezt a formátumot szeretném a könnyebben kiértékelhetővé tenni. Amit én jelenleg az excelről tudok annak alapján az látszik megoldásnak, hogy fölveszek 3 db 86400 cellából álló tartományt (ennyi másodperc van 24 órában) és az elemi cellák háttereit szinezem attól függően pirosra vagy zöldre, hogy az adott lámpa az adott másodpercben on vagy off állapotban volt. Ebből kialakulna három sáv, (lámpánként egy) amin különböző szinekkel látszanának a különböző üzemállapotok.
Kérdésem, hogy van-e erre a feladatra a fent vázoltnál egyszerűbb megoldás ill ki milyen irányba indulna el? Félreértés ne essék, nem kész makrókra számítok hanem elvi iránymutatásra, hogy milyen eszközei van az excelnek ennek a problémának a megoldására.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8364 üzenetére
Kiindulásnak jó az elképzelés, csak nagyon fontos lenne, hogy a működéseket egymáshoz képest is vizsgálni lehessen. Ezért minden lámpa állapotát minden másodpercben (na jó percre kerekítve is jó első körben, az csak 1440 cella) kell látni.
Vannak olyan állapotok amikor nagyon informatív tud lenni az, hogy pl mindhárom lámpa ugyanabban a másodpercben (percben) alszik el vagy gyullad ki. Máskor pont az mond el sokat, hogy "összevissza" kapcsolgatnak.
Ezért kell minden másodperc (perc) állapotát ismerni és kijelezni, ezért gondoltam arra, hogy ha minden időegységnek saját cellája van és a három oszlopot egymás mellé helyezem akkor könnyebben le lehet ellenőrizni hogy pl 12:35:18 mp-kor melyik lámpa mit csinált.
Csak hát 86400 cellát nem egyszerű kezelni. Nekem legalábbis
:-) -
m.zmrzlina
senior tag
Tettem pár kört a tegnapi témával kapcsolatban (lámpák ki-be) és kövezzetek meg érte (vagy vessetek megvadult mókusok elé) de arra jutottam, hogy az eredeti ötletem mentén indulok el egyelőre perces felbontásban próbálom ábrázolni a ki-be kapcsolás intervallumait Valahogy így fog kinézni:
A-E oszlopokat tudom beilleszteni külső sw-ből. Mivel a kapcsolás idejénél nekem csak a perc:másodperc fontos ezért azt a G1-ben látható fv-nyel képzem. Ha ugyanezt makróban próbálom megcsinálni akkor a következő hibaüzenetet kapom. Nyilván a szintaktikánál szúrok el valamit De mit?
Kis módosítás az érthetőség kedvéért:
A makróban lévő változók Meterlost=OFF, MeterRecovered=ON.
Csak hogy ne kavarjon meg senki hogy más a cella tartalma mint amit a makró keres.[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #8377 üzenetére
Időközben az előző kérdés nagyban leegyszerűsödött.
Hogyan tudom a mindenkori aktív cella értékét (tartalmát) átadni egy változónak?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #8378 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy az aktív cellában lévő tizedestörtről (aminek a formátuma dátum) leválasszam a napot reprezentáló egészrészt.
Tehát pl a 40438,00128 helyett 0,00128 kerüljön a a változóba.
-
m.zmrzlina
senior tag
Továbbra sem vagyok biztos benne, hogy jól értem a feladatot de ha csak azt kell megoldani hogy minden linknek legyen n darab másolata arra két egymásba ágyazott ciklus megfelel.Ezek ugyan nem linkek csak karaktersorozatok és továbbra sem tudom mire kell mutatniuk.
A oszlopban vannak az eredeti linkek, B-K-ban pedig amit a ciklus generált.
-
m.zmrzlina
senior tag
Van egy változóm (legyen a neve mondjuk: parameter) ami 1;2;3;4;5 értékeket vehet fel.
Van 5 másik változóm (valtozo_1;....valtozo_5) aminek úgy szeretnék értéket adni, hogy ha a parameter = 1 akkor a valtozo_1 kap értéket ha parameter = 2 akkor a valtozo_2 ....és így tovább.
Milyen szerkezettel szokás megoldani az ilyen feladatokat?
Case? -
m.zmrzlina
senior tag
Az aktív cella oszlopának azonosítóját így képzem:
columnid_1 = ActiveCell.Column
Így szeretném használni: (az első sor columnid_1-edik oszlopába szeretnék állni, vagy ha nem akkor az I1-be)
If columnid_1 <> 0 Then Range(1, columnid_1).Select Else Range("I1").Select
Ha az ActiveCell.Column számot ad vissza oszlopazonosítóként akkor miért nem lehet ezzel a számmal hivatkozni ugyanarra az oszlopra?
Megint valami szintaktikai hiba?
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8404 üzenetére
Ez a sor a Case szerkezet egyik ága ezért nem evidens hogy a columnid_1-nek 0-tól különbözik az értéke. Simán lehet 0 ezért kell ezt az esetet kezelni.
Sajnos ez a módszer sem működik.
Range(1, columnid_1).SelectInteger adattípus jó a columnid_1 változónak?
Ebben a Case szerkezetben szeretném használni:
Select Case Params
Case Is = 1
If columnid_1 <> 0 Then Range(1, columnid_1).Select Else Range("I1").Select
Case Is = 2
If columnid_2 <> 0 Then Range(1, columnid_2).Select Else Range("I1").Select
Case Is = 3
If columnid_3 <> 0 Then Range(1, columnid_3).Select Else Range("I1").Select
Case Is = 4
If columnid_4 <> 0 Then Range(1, columnid_4).Select Else Range("I1").Select
Case Is = 5
If columnid_5 <> 0 Then Range(1, columnid_5).Select Else Range("I1").Select
Case Else
Range("I1").Select
End SelectÍgy adok értéket a változóknak:
Select Case Params
Case Is = 1
columnid_1 = ActiveCell.Column
Case Is = 2
columnid_2 = ActiveCell.Column
Case Is = 3
columnid_3 = ActiveCell.Column
Case Is = 4
columnid_4 = ActiveCell.Column
Case Is = 5
columnid_5 = ActiveCell.Column
Case Else
Range("I1").Select
End Select -
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8406 üzenetére
"Ez a sor a Case szerkezet egyik ága ezért nem evidens hogy a columnid_1-nek 0-tól különbözik az értéke. Simán lehet 0 ezért kell ezt az esetet kezelni."
Ez a korábbi hsz-odból, meg ebből a kódból sem derül ki, mert a ActiveCell.Column sosem ad vissza nullát.
Gondolom a változók nullázásáról a kód más részén gondoskodsz.Illetve a változók csak akkor kapnak 0-tól különböző értéket, ha egy másik feltétel teljesül (Params változó bizonyos értékei esetén) Van amelyik a program futása során végig nulla marad.
A feladat az, hogy I1-ből indulva végigmegy az I soron és az ott lévő értékeket összehasonlítja egy változó értékével és ha az aktív cella értéke nagyobb mint a változó akkor az adott cella alatt Params-nyival (1-5) lévő cella hátterét beállítja adott színre. #8377hsz-m első kép
Úgy már működik a program, hogy minden eseményt az I1-ből indulva ellenőriz végig de ez rengeteg időt vesz igénybe. Ezért szeretném eltárolni az utolsó ellenőrzött cellát változóba, hogy ne mindig I1-ből induljon a keresés.
Az eltárolás megy is csak a visszaolvasás nem.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8407 üzenetére
Range helyett Cells
Ez lett a megoldás.
Thx a lot.
-
m.zmrzlina
senior tag
Egy cella háttérszínét tartalmazó adatot szeretnék változóba tenni a következő formátumban
RGB(x,x,x)Milyen adattípust kell ehhez használni?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8419 üzenetére
Hát nem igazán.
Azt szeretném, hogy definiálok egy változót majd a program futása során értéket adok neki.
Valahogy így:Dim hatterszin As "nemtudommelyik"
.
.
.
.
hatterszin=RGB(0,255,0)aztán így használnám:
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = hatterszin
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With -
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #8420 üzenetére
Illetve meg lehet fogalmazni úgy is a kérdést, hogy van-e a szín megadásának olyan módja amihez egyszerűbben lehet rendelni adattípust.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz jobbacsabba #8428 üzenetére
Olvasd át a #8151 számú hozzászólásommal kezdődő thread-et. Ugyanez volt a problémám.
A megoldás az lett hogy egy fv kombinációval ki lett cserélve az importált adatokban a "." ","-re és tökéletesen működik a fájl bármilyen területi beállítású gépen.A #8166-ban van Fire univerzális megoldása a problémára.
-
m.zmrzlina
senior tag
Do
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
If ActiveCell.Value = "" Then
Select Case Params
Case Is = 1
Cells(1 + Params, columnid_1).Select
cikl = columnid_1
Case Is = 2
Cells(1 + Params, columnid_2).Select
cikl = columnid_2
Case Is = 3
Cells(1 + Params, columnid_3).Select
cikl = columnid_3
Case Is = 4
Cells(1 + Params, columnid_4).Select
cikl = columnid_4
Case Is = 5
Cells(1 + Params, columnid_5).Select
cikl = columnid_5
Case Else
Range("I1").Select
End Select
For k = cikl To 1440
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.ColorIndex = 4
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
Next k
Else Goto start
Loop Until Mid(ActiveCell.Text, 13, 1) = ParamsA fenti programrészlet Futtatáskor a következő hibaüzenetet adja
LOOP without DOMi lehet az oka?
Próbáltam már kikommentezni a Case szerkezetet és a ciklust is de nem jöttem rá mi kavar be.[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #8433 üzenetére
Az If...Then okozta. A végére kellet az End If
-
m.zmrzlina
senior tag
Az alábbi kódban szeretném azt elérni, hogy a nextline subrutinban bekövetkező feltétel esetén a kód ugorjon nomorelines: címkére.
Meg lehet-e tenni ezt és ha igen hogyan kell deklarálni a címkét?
Application.ScreenUpdating = False
Do
Call nextline
Call back_color
Call colorize
Loop Until Range("A" & Lnum).Value = ""
nomorelines:
Application.ScreenUpdating = True -
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8448 üzenetére
A kód szerkezete olyan, hogy van egy főciklus ami vegyesen tartalmaz szubrutin hívásokat és programsorokat is.
A probléma ott kezdődik, ha egy szubrutinban bekövetkezett feltétel esetén a főciklus megadott pontján szeretném folytatni a program futását.
Ha egy cikluson belül vagyok akkor GoTo címke és készen van. Azonban ha a cimke a szubrutinon kívül van akkor jön ez a hibaüzenet.
Gondoltam van valami módja ennek a teljes munkafüzetre kiterjedő cimke megadásának ahhoz hasonlóan mint hogy változót is másképp kell deklarálni, ha nem csak egy szubrutinban akarom használni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8448 üzenetére
Vagy estleg az is megoldás lehet, hogy a belső szubrutinban:
ha feltétel=igaz akkor egy logikai tipusú változót igazra állítok majd exit subAztán a főciklusban a hívás utáni sorban levizsgálom ezt a változót és igaz esetén innen már tudom küldeni a cimkére hamis esetén pedig foltatódik a főciklus a következő hívással.
Így fejben úgy tünik működhet ez a megoldás csak egy kicsit erőltetettnek tűnik.
Hogy szokták az ilyet csinálni?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #8458 üzenetére
A kérdéseimre adott válaszokból meg a linkekből amiket kaptam pont azt deriváltam le hogy címkét nem lehet teljes munkafüzetre érvényes hatókörrel létrehozni a Public változók mintájára.
Szerintem marad a #8451-es hsz-ben vázolt ragasztgatós-szegelős megoldás. Bár ahogy #8457-ben láttam nem is annyira amatőr módszer.
Kész kódokra pedig végképp nem számítok mivel én ide nemannyira halért mint inkább hálóért járok.
Ha már háló. Lehet ezt a két parancsot egy sorban kiadni? Elegánsabb lenne.
If ActiveCell.Value = "" Then isLastRow = True
If ActiveCell.Value = "" Then Exit Sub -
m.zmrzlina
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy milyen szokásos formája van egy változó értékadásának ha a változó minden értéke egy egy feltétel teljesülésétől függ.
Pl:Sub back_color()
If whatMin_new - whatMin_old < 0,000694 Then backcolor=7
If MeterEvent = "MeterLost" Then backcolor = 4
If MeterEvent = "MeterRecovered" Then backcolor = 3
End SubAzt szeretném, ha az első feltétel igaz, akkor a második kettőt ne is vizsgálja.
Saját ötletből így csinálnám:Sub back_color()
If whatMin_new - whatMin_old < 0,000694 Then
backcolor=7
Exit Sub
End If
If MeterEvent = "MeterLost" Then backcolor = 4
If MeterEvent = "MeterRecovered" Then backcolor = 3
End SubVan-e erre a feladatra bevett profi módszer?
-
m.zmrzlina
senior tag
Van egy makróm ami azt csinálja, hogy a felhasználó által egy txt fájlban kijelölt szöveget beilleszti egy munkalapra elvégez bizonyos ellenőrzéseket majd megformázza.
A következő módszerrel egy felhasználói hibát szeretnék kezelni ami abból adódik, hogy nem tett semmit a vágólapra mielőtt elindította a makrót. Így szeretném csinálni:
Cells(1, 1).Select
On Error GoTo hiba
ActiveSheet.Paste
'további utasítások (jó ág)
hiba: 'hiba ág
MsgBox "Nincs mit beilleszteni." + Chr(13) + "Végezd el a kijelölést!", vbCritical, "Figyelem !!!"
Exit SubEz most úgy működik, hogy akár üres a vágólap akár nem a hibaüzenet mindenképpen megjelenik és folytatódik tovább a program. Mintha mindkét ág lefutna függetlenül attól hogy volt-e hiba vagy sem.
Mit rontok el?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8558 üzenetére
Köszi a megoldást de szükségem lenne egy kis magyarázatra is.
Nem lesz abból gond, hogy ha a további utasítások során valahol hibára fut a kód akkor nem lesz ami lekezelje? Az On Error Resume Next sor - gyakorlatilag mivel a makró egyetlen szubrutin - kikapcsolja a hibakezelést az egész kódban, és az utána lévő néhány sor csak a beillesztés problémáját kezeli.
Az On Error Resume Next-tel kapcsolatban itt:
http://www.cpearson.com/excel/ErrorHandling.htm
legalábbis ilyesmit lehet olvasni.Nem akarok tudálékoskodni csak nem értem a dolgot.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8562 üzenetére
The second form, On Error Resume Next , is the most commonly used and misused form. It instructs to VBA to essentially ignore the error and resume execution on the next line of code. It is very important to remember that On Error Resume Next does not in any way "fix" the error. It simply instructs VBA to continue as if no error occured. However, the error may have side effects, such as uninitialized variables or objects set to Nothing. It is the responsibility of your code to test for an error condition and take appropriate action.
Ebből a bekezdésből gondoltam, hogy gond lehet abból ha a kód többi részében előfordul egy hiba amire nem készítettem fel a programot. Számomra ez arról szól, hogy az On Error Resume Next önmagában nem old meg semmilyen hibát csak ettől a kód "nem vesz tudomást" a hibáról. Aztán ha én magam intézkedtem a hibakezelésről - mint te a válaszodban adott kóddal - akkor minden ok, ha meg nem akkor....kisnyúl.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8565 üzenetére
Nyilván alapvető hiányosságaim vannak ami a programozást illeti (ez vitán felül áll nem is tagadom) vagy csak funkcionális analfabéta vagyok (magyarul és angolul is) de nekem ez:
Ha azt akarjuk, hogy a program folytatódjon hibaüzenet nélkül, ha hiba történik, akkor használjuk a következő formátumot:
Sub Teszt
On Error Resume Next
' ... feladat végrehajtása, amely közben hiba történhet
End Subugyanazt jelenti mint amit Chip Pearson hivatkozott oldalán találtam.
Mindenesetre az eredeti problémámat megoldottad, és hogy miért jó úgy azt egyszer úgyis megértem.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AliExpress tapasztalatok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest