Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Van egy táblázatom, amiben van egy oszlop, amiben egy szám van, erre a számra kellene csinálnom egy feltételes formázást, hogy ha az értéke tól ig van, akkor az egész sor legyen piros.
Ezt hogyan tudom megcsinálni?
Az adott cellát be tudom feltételesen formázni, de hogyan tudok a cella színére hivatkozni a sor formázásánál?PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Nekem olyan kérdésem volna, hogy egy jelenléti ívet próbálok összerakni, és az időket kéne szummáznom, ehhez mi a legjobb megoldás?
Valamint érdekelne az, hogy azt hogyan lehet megcsinálni, hogy az adott hónapban a hétvégék sorait kijelölje valamilyen megkülönböztető színnel!?PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Azt hogyan lehet megoldani, hogy van egy oszlop diagramom amiben havonta van egy-egy oszlop, és a diagram felett van a tábla amiből jelenleg minden hónapban kézzel beírom az adott hónap összesített értékét a diagramban lévő hónapnak megfelelő oszlop fölé egy szövegdobozba, és ezt szeretném, ha magától venné át?!
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Olyan gondom van, hogy a cellák formátumát hiába állítom mondjuk dátum formátumra, nem szól érte semmit, ha szöveget írok bele, simán megjelenik.
Mintha semmi hatása nem lenne a beállításnak!
Örököltem a gépet munkahelyen telepítve, valószínűleg minden el van állítgatva rajta, de nem tudom, hogy mi és hol?
2003Van valakinek ötlete?
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #14492 üzenetére
Próba képen, de ha dátumot írok, azt sem alakítja át a kívánt formátumra.
Azt gondoltam, hogy szól érte, hogy ebbe a cellába nem lehet szöveget írni?!PC
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Egy oszlopon belül hogyan lehet a legnagyobb értéket megszínezni?
Maximum keresés, meg feltételes formázás, de hogyan?
Vagy más megoldás kell?PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy A oszlopban lévő értékeket keresek, és a hozzájuk tartozó értékeket a b oszlopból szummázom egy harmadik oszlopban lévő cellába?
Másik kérdés, hogyan tudok keresés alapján darabszámokat kiíratni?
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Excelbarat #16629 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Az évszámot hogyan tudom paraméteresen megadni?
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Excelbarat #16663 üzenetére
Annyit szeretnék csinálni, hogy egy képletben hivatkozok egy másik táblázatra, aminek a nevében benne van a 2013.
És ezt szeretném kiváltani, hogy ott a fájlnévben paraméteresen az aktuális év szerepeljen.
Tehát mindig az aktuális évnek megfelelő táblára hivatkozzon.[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
Még egy kérdés:
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$29;A38;Január!$V$2:$V$29)
Ha nem az a 38 cellát szeretném feltételnek, hanem 3252 DMU 60E vagy 3254 DMU 125T szerepel az adott oszlopban, akkor azokat összegezze, akkor hogyan kell az a38 helyére beírni szintaktikailag helyesen?
PC
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$29;"Ide nem lehet VAGY feltétellel felsorolni feltételeket?";Január!$V$2:$V$29)
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Delila_1 #16668 üzenetére
Nem így van, hanem van egy oszlop, amiben vannak elnevezések, mint pl ez:3254 DMU 125T ez egy gép, van vele egy csoportba tartózó másik gép, az a 3254: DMU 125T
Ezek csinálnak egy hónapban több problémát, aminek van költsége.
Ezeket kellene összegeznem egy cellában. De előre nem tudom, hogy melyik cellákban fognak szerepelni és hányszor.
Köztük természetesen van még egy csomó másik csoportba tartozó xy gép.
Ez a kettő egy csoport.3254 DMU 125T 100.000Ft
xy
xy
3252: DMU 60E 50.000Ft
xy
3254: DMU 125T 90.000Ft
3252: DMU 60E 15.000Ft
xy
3252: DMU 60E 20.000Ft[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
Na szóval valami ilyesmi összegzést kell csinálnom:
http://kepfeltoltes.hu/130211/_sszegz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpgValami ilyesmit nem lehet?
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$14;"3252 DMU 60E" VAGY "3254 DMU 125T";Január!$V$2:$V$29)[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Delila_1 #16680 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem értek jól, vagy elbeszélünk egymás mellett!
Ha kézzel kell beirkálnom a sor mellé a csoportot, ahová tartozik, azt megette a fene.
Holnap megnézem, hogy-hogyan tudom azt automatikusan megoldani!?Jól értem, az amit elképzeltem, hogy egy képletben vizsgáljon többféle lehetőséget, azt ilyen egyszerűen nem lehet VAGY kapcsolattal vizsgáltatni?
PC
-
Wasquez
senior tag
Oszlop diagramba kellene húznom egy vízszintes tavalyi átlag vonalat office excel 2003-ban, meg lehet ezt valahogyan oldani?
PC
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
Excel táblázatból hogyan kell a képleteket kiszedni egy táblázatból az értékek mögül?
Azt szeretném, hogy a számítások ne látszódjanak a cella értékek mögött!?PC
-
Wasquez
senior tag
A munkafüzet egyik lapjának a nevére hogyan kell paraméteresen hivatkozni?
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Aladár 3
Béla 0
Dezső 4Ebből hogyan tudok csinálni egy olyan táblát, ahol
Dezső 4
Aladár 3Lesz a végeredmény?
Tehát két oszlop megvan, kigyűjtve, a nevek mellé külön oszlopba a számérték, és egy rangsort kell készítenem belőle!?PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Delila_1 #18857 üzenetére
Köszönöm!
Minden Excelek Királynője!Azt megkérdezhetem, hogy hobbiból foglalkozol ilyen excelfogyatékosokkal, vagy ez egy munkakör az oldalon?
Excel:
Lehet, hogy néha túlgondolom az excel képességeit, és olyan dolgokat szeretnék megoldani, amiket nem is lehet olyan módon megvalósítani, ahogyan elképzelem!?Például most ennek a kínlódásaként felmerült egy olyan kérdés bennem, egy HA feltételben teljesülés esetén valamit beíratunk a cellába. És innen lehet e egy képleten belül azt megcsinálni, hogy ha teljesült és a cellába beírodott valami, akkor a rekord másik cellájába is kerüljön egy másik érték?
Vagy ezt csak úgy tudom megcsinálni, hogy először vizsgálom a cellához tartozó fügvénnyel az első cellát és ha beírta az értéket a 2. cellába, akkor ugyanezt a játékot meg kell csinálnom a 3. cellával is, mármint, hogy vizsgálja a 2. cellát?
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amiben
13-123-xcv
13-124-cxx
13-125-vbn
Stb van, oszlopban, a második öszlopban értékek vannak, ezeket kellene összeszummáznom
egy harmadik oszlop alapján, amiben szintén meg vannak adva a13-123-xxx
Csakhogy nem stimmel a két táblában szereplő utolsó xxx rész.
Ezt a képletet csináltam, amiben meg kellene oldani, hogy a vizsgált cellában is csak az első hat karaktert nézze.$B10 az amivel össze kell hasonlítania és ez már csak 13-123 formát tartalmazó cellákat néz.=SZUMHA(Szeptember!$B$2:$B$29;$B10; Szeptember!$V$2:$V$32)
Hogyan tudom ebbe a BAL(6) függvényt beleaplikálni?
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy cellalista lenyíló elemeinek a megjelenítendő sorainak számát beállítani?
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Senki nem tudja a megoldást, vagy csak kimaradtam?
Hogyan lehet egy cellalista lenyíló elemeinek a megjelenítendő sorainak számát beállítani?PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Ebből a 2015.00.00 formátumot, hogyan tudom kinyerni?
K 2015.03.03. 13:43
K 2015.03.03. 14:15
K 2015.03.03. 14:01
Sze 2015.03.04. 13:40
K 2015.03.03. 13:29
H 2015.03.09. 9:43
H 2015.03.09. 7:57
K 2015.03.03. 14:49
H 2015.03.09. 8:13
K 2015.03.10. 10:19
K 2015.03.10. 9:37
K 2015.03.10. 9:45
K 2015.03.10. 10:23PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Hogyn tudok olyan oszlopban fkeres függvényt használni amiben hivatkozások vannak? #hiv eredményt ad jelenleg.[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz föccer #39806 üzenetére
A teljes feladat úgy nézne ki, hogy generálok egy táblát böngészőből excelbe. Nyitok egy másik böngészöt, akol hivatkozok a generált táblára, innen átveszi az adatokat. Majd egy új munkalapon a második excel-ben megírom az fkeres függvényemet. És # hiv érték jön vissza. Ha azt a cellát átírom amit keresek, tehát egy fix értéket adok bele nem az első generált excelt hivatkozom, akkor jön az érték akeresésben. Így én arra gongoltam, hogy nem az fkeres-em rosz. De nem vagyok nagy excel-ben.
PC
-
Wasquez
senior tag
Elrontottam a leírást, nem másik böngészőt, hanem egy másik excelt nyitok, és oda veszem át az elsőből az adazokat hivatkozásként.
PC
-
Wasquez
senior tag
Hogyan lehet hibás az fkeres képletem, ha statikus adatok közt használva működik?
[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet azt megoldani, hogy az fkeres függvénynek több rekordban is van eredménye, akkor azokat egymás alá felsorolja?
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz ny.janos #39994 üzenetére
Szóval, akkor ez nem jó irány! Mivel kellene megpróbálni? A pontos feladat az lenne, hogy van egy szöveges oszlop és mellette egy oszlopban számok. Ahol a szám nem 0-a, azt a sort ki keellne raknom valahová, egymás alá felsorolva a szöveg és mellé a szám, külön cellába, ha lehet.
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy excel fájlom, amiben két munkalap van, pár soros mind a kettő, de különböző oszlop elrendezéssel vannak megcsinálva.
Ezeket szeretném valahogyan egy munkalapra összehozni.
Hogyan lehet azt megcsinálni? Gyakorlatilag teljes fektetett A4 szélességbe kellene beleraknom egy oldalra kétféle fejléccel pár sort egymás alá.
Meg lehet ezt oldani valahogyan?Valamint több munkalapot, hogyan lehet egy oldalra folytatólagosan kinyomtatni egymás alá?
A nyomtató beállításainál próbáltam a több oldal egy lapra, a munkafüzet minden lapjának nyomtatásával, de valamiért külön oldalra nyomtatja mindig.
Mit kellene beállítani még itt?PC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest