- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
Van egy excel táblázatom
A B C oszlopokkal.A B oszlopok értéktartományt jelölnek. C-ben pedig egy szöveg van Pl:
A B C
0 3 Egy
4 6 Kettő
7 9 HáromAz értéktartományokon belül kellene keresnem ész a szöveget kellene visszakapjam. Pl: Input: 2 Out: Egy
Mi lehet a megoldás?
Üdv!
-
Crystalheart
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy excel-guru, azért kérnék segítséget. Egy munkafüzetben van két munkalap, az első a "Lista", a másik a "Print". A Print csak arra szolgál, hogy a nyomtatáshoz ideális formában tartalmazza az első lap adatait. Tehát az első, "Lista" lapon lévő adatokat kellene dinamikusan átmásolnom a "Print" lapra, a Print lapon beállított formázás szerint. (Formázás, bizonyos oszlopok elrejtése, stb.) Ha csak egy egyszerű hivatkozással mutatok az első lapra a második lapból, az hirtelen jónak tűnik, de van egy nagy probléma: ha új rekordot viszek föl a "Lista" lapra Beszúrással, az nem jelenik meg a második lapon magától.
Ki hogyan oldaná meg, hogy a második laphoz abszolút ne kelljen nyúlnom, de mindig a friss adatokat mutassa? Köszönöm!
-
Caipi
tag
válasz
littleNorbi #21195 üzenetére
Kijelölöd, másolás, irányított beillesztés, és felülírod az eredeti számokat vele.
Üdv,
Caipi -
kejfel
tag
Sziasztok!!
Segítségeteket kérném kérni egy excel/csv probléma megoldásában.
Van egy több ezer soros notebook lista, mely 1 cellába ömlesztett információkat tartalmaz az adott notebookról.
Kivitelezhető e az, hogy valamilyen reguláris keresést használva, kiszedjem ebből a cellából a releváns információkat és ezt kiírassam azt egy másik cellába?Mivel több listából van összegyúrva az egész ezért sajnos a cellák tartalma nem egyformán tartalmazza a szükséges infókat, és a paraméterek elválasztása is változatos.
Segítségeteket előre is megköszönöm, tudom nem egyszerű a sztorri.
Ezeket az értékeket kellene kinyernem, abban az esetben amikor valóban szerepel is az érték a cellában.
Egyéb esetben kerüljön oda 0, vagy semmi. Azok manuálisan lesznek kitöltve, vagy még nem tudom.Processzor gyártó
Operációs rendszer
Optikai meghajto
Felbontás
Processzor-típus
Szín
Proc. Seb (Ghz)
Akkumulátor cella szám
Képernyő átmérő
Memória
Merevlemez
Kamera felbontásEzzek csak logikai vizsgálatok (igen / nem):
Bluetooth
HSDPA
Firewire
D-SUB
HDMI
DisplayportMellékelnék 3 db példacellát, hogy könnyebb legyen elképzeni: */1 cella tartalma/*
*/ACER AS5733Z-P622G50MNKK 15,6"/Intel Pentium Dual-Core P6200 2,13Hz/2GB/500GB/DVD író notebook/*
*/DELL NB Inspiron 5537 15.6" HD, Intel Core i5-4200U 1.60GHz, 8GB, 1TB, DVD-RW, AMD Radeon 8670M, HUN Win 8 64bit, 6cell, ezüst,/*
*/Notebook DELL Inspiron 5737, Core i5 4200U (1.6-2.6GHz), AMD HD8870M 2GB, 2x4GB, 1TB , Linux, DVR, 17.3" 1600x900 TrueLife, 1.0Mp, 802.11n+BT 4.0, 6cell, HU keyboard, Moon Silver, 3y Carry In/*
*/Notebook DELL Inspiron 3521 15.6" LED Backlight HD Ready TrueLife (1366x768) TFT Active Matrix, Intel Core i3 Mobile Processor 3217U, DDR3 SDRAM 4GB, DVD±RW, Intel HD Graphics 4000, Wi-Fi, BT, 500GB x 1 HDD, Num Keypad, Web Cam, HDMI x 1, 4 cells, Microsoft Windows 8.1, Hungarian Keyboard, Black/*
-
Caipi
tag
válasz
littleNorbi #21193 üzenetére
Szia,
Mellette lévő oszlopba az alábbi képletet írod:
= "1"&A1, ahol az A1 a számot tartalmazó cella. Majd ezt lemásolod mindegyik cella mellé.Üdv,
Caipi -
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Van egy oszlopom amiben számok vannak, na most minden szám elé be kellene írni egy "1"-est. Hogy lehet ezt megoldani?
-
kőbaltazár
tag
Sziasztok!
Van az excelnek az a jó tulajdonsága, hogyha egy cellába elkezdünk beírni egy szöveget, akkor végignézi az oszlopban az előtte levő cellákat, és ha van olyan ami egyértelűen egyezik, akkor felajánlja az automatikus kitötést.
Megoldható lenne az, hogy ne csak azt a munkalapot nézze végig amin dolgozom hanem a táblázatban levő öszes munkalap adott oszlopát?
Ha esetleg ezt úgy tenné meg, hogy lehetne az oszlopban közötte üres cella, akkor még jobb lenne.
Üdv, és köszi -
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #21000 üzenetére
Szia Delila_1,
ezt belehet állítani, hogy a hónap és a nap is egyformán két számjegyű legyen?
filename:="xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_" & month(date) & day(date) & ".xlsm"
hogy a mai nap ne így nézzen ki: "xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_42.xlsm
ha nem így: "xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_0402.xlsmde ne ezzel a megoldással:
filename:="xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_0" & month(date) & "0" & day(date) & ".xlsm"
mert így meg a két számjegyű napok lesznek rosszak -
pirit28
csendes tag
válasz
bteebi #21185 üzenetére
A megoldásod helyes ,köszönöm.
A kérdésed helytálló én fogalmaztam meg rosszul mert nem a ledolgozott időhöz kell hozzáadni hanem a munkaidő befejezéséhez.Ha tehát a dolgozó pl 16:00-ig dolgozott és ebben volt 60 perc szünet akkor igazából 17:00-ig kell Írni a befejezési időt.(már az én esetemben
)
Egyébként a fáradtságod,köszönöm..
-
bteebi
veterán
válasz
pirit28 #21184 üzenetére
A munkaidőhöz hozzáadni? Nem csak külön a szünetet kellene megszámolni? Talán majd jönnek szebb, egyszerűbb megoldások, de ez működik:
Sub szunet()
Dim i As Integer, lastrow As Integer
lastrow = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For i = 2 To lastrow
Cells(i, 4).Value = Cells(i, 3) - Cells(i, 2)
If Cells(i, 2).Value < 8 / 24 And Cells(i, 3).Value > 8 / 24 Then
Cells(i, 4).Value = Cells(i, 4).Value + 30 / 1440
End If
If Cells(i, 2).Value < 10 / 24 And Cells(i, 3).Value > 10 / 24 Then
Cells(i, 4).Value = Cells(i, 4).Value + 10 / 1440
End If
If Cells(i, 2).Value < 12 / 24 And Cells(i, 3).Value > 12 / 24 Then
End If
If Cells(i, 2).Value < 14 / 24 And Cells(i, 3).Value > 14 / 24 Then
End If
If Cells(i, 2).Value < 16 / 24 And Cells(i, 3).Value > 16 / 24 Then
End If
If Cells(i, 2).Value < 18 / 24 And Cells(i, 3).Value > 18 / 24 Then
Cells(i, 4).Value = Cells(i, 4).Value + 30 / 1440
End If
Cells(i, 4).NumberFormat = "[h]:mm"
Next i
End SubA kódban a B és a C oszlopban (2. és 3. oszlop) a 2. sortól van a munkaidő kezdete és vége, és a D (4.) oszlopba írja ki a munkaidő+szünet összegét.
-
pirit28
csendes tag
Jóó napot az uraknak ,hölgyeknek !
Biztosan gondolom,hogy volt már ez a kérdés vagy akár hasonló, de 1,5 órája böngészem a hsz-eket de nem találtam meg a választ..
A következő lenne a problémám,amiben egy hozzáértő segítségét kérném.2010-es excel-ben.
2 dátum közötti előfordulást szeretném valahogyan megoldani.
pl:;van egy nem normálismunkaidő 07:00-18:00-ig és ebben a szüneteket szeretném megszámolni ami a következőképp alakul 08:00-kor 30 perc ,10:00-kor 10perc és 12:00-kor 10perc ,14:00-kor 10perc,16:00-kor 10perc, 18:00-kor 30 perc
Hogyan tudnám a ledolgozott munkaidő-höz hozzáadni a szünetidőket amelyek beleesnek ?A válaszokat előre is köszönöm !
-
Geryson
addikt
Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a mai nap és egy adott dátum (A1) között az eltelt napok számát mutassa?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
peugeotmate #21180 üzenetére
rendelt csokor és csokor ár, arra figyelj, hogy a csokor árat ne összegként mutassa a kimutatásban.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
lenne egy kérdésem. Már több képlettel is próbálkoztam, de ezidáig nem sikerült.Egy "virágbolt" forgalmát kell számolnunk. A kérdés pedig ahol elakadtam, a következőképpen szól:
Állapítsa meg az eladásokból, hogy melyik fajta csokor a legkelendőbb!
Van egy oszlop, ahol fel vannak sorolva az eladott csokrok, mindegyik név szerint.KÉP1 (A kijelölt oszlop tartalmazza az eladott csokrokat. Ebből DARABTELIvel ki lett számolva, melyik csokorból mennyi kelt el. Utána ezzel a függvénnyel próbálkoztam, hogy megadja, melyik/melyek a leggyakoribb csokrok KÉP2:
=INDEX(D3: D37;MÓDUSZ(HOL.VAN(D3: D37;0)))
(Az első képen látszik, a D3;D37 jelenti nálam az eladott csokrokat.) Viszont valami hiányzik neki. Melyik képlettel kéne számoljak, hogy megadja névvel (és akár számmal együtt is), hogy melyik csokorból kelt el a legtöbb? (2013-as Excelem van, ha ez számít.)Köszi előre is a segítséget!
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Az alábbi makró részlettel van gondom:
usor = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("A6:A" & usor).Select 'ez a terület kerül átmásolásra
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("munka2").Activate
Sheets("munka2").Range("B13").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=FalseHa 4-nél kevesebb a sorok száma akkor nem jól működik, mert 4-et jelöl ki és másol át. Függetlenül attól, hogy 1; 2 vagy három adat sor van. Ha 4 vagy annál több az adatsor akkor kifogástalanul működik.
Mi lehet a gond? -
nimmy001
csendes tag
Sziasztok,
Egy ilyen üzenetet hogy lehet kiütni excelben?
A fájl egy sablon excelből dolgozik, de ha valaki azt is megnyitja sablonként, akkor már nem a forrásra, hanem a megnyitott másolatára fog hivatkozni a táblázat, ez viszont nem volt jó, mert azt nem tartjuk meg, így aztán beállítottam makróval a kódba a forrásfájlt, amire ennek hivatkoznia kell, viszont most egy ilyen üzenetet kapok. Persze ugyanúgy frissítget, de legalább már jó helyről megy a hivatkozás akármelyik gépen nyitjuk meg, és nincs az a hiba, hogy nem találja a forrást, most viszont ezt kellene valahogy eltüntetni. :-) -
csongi
veterán
Remélem tudtok segíteni.
Olyan összesítőt szeretnék, ami vezérelhető.
Mégpedig úgy, hogy ha egy vezérlő gombra klikkelek, akkor a megadott oszlop értékeit egy másik oszlopba tegye át, és a hozzá tartozó oszlop értékeit összesítse, mindaddig amíg egy törlés vezérlővel ezt( összesített oszlop) nem törlöm ki.
A nehézség még az. egyes cellákban eltérő adat is lehet.
PL: A14, itt lehet többféle cikkszám is, de az összesítésnél mindegyik kerüljön be ami az összesít gomb parancskor az a cellában szerepel.
Vagyis ha pl 001-014 a mennyisége pedig 5 akkor ez kerüljön az összesítésbe, ha a következő 002-015 és a mennyisége 6, akkor ez is kerüljön be az összesítésbe. és ezeket mindaddig adja össze , míg nullázásra nem kerülnek.
Hogyan lehet ilyet? -
alfa20
senior tag
válasz
alfa20 #21158 üzenetére
Hát ezt én nem értem...
Ha egy fájlt a Excel-ből nyitok meg akkor nem jelez hibát, de ha Excelen kívül nyitom meg, hogy nincs elindítva az Excel, akkor meg hibára fut, de ha megnyitom és rögtön nyomok egy start-ot, akkor meg lefut és szépen be is állítja az automatikus számolást.Van rá valami mód, hogy az Excel a Manuális számolást tiltsa?
A fentiekkel közben az is baj, hogy ha megvan nyitva a program, és megnyitok egy olyan táblát ami ki szokta kapcsolni, akkor újra kikapcsolja nekem az újraszámolást... -
Delila_1
veterán
válasz
fogtunder #21168 üzenetére
Cells-nél kötelező a sor, oszlop szintaktika. Ha a hangulatod szerint változtatnád, honnan tudná szegény VBA, hogy éppen mit értsen a megadott paramétereken?
A range-nél éppen fordítva, oszlop, sor a sorrend. Hogy miért így írták meg a fejlesztők, az rejtély előttem.
-
kszilard
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, nem bírok vele:
- egy táblázatot készítenék egy folyamat előrejelzésére
- a folyamat mondjuk 30 elemből áll
- megadnám egy cellában, hogy éppen hanyadik elemnél tart a sorozat
- egy cellában megadnám, hogy 1-1 elem elkészültéhez mennyi idő szükséges
- a beírt jelenlegi állapot és a max elemszám figyelembevételével egy táblázatba ki kellene írnia a következő elemek elkészülésének időpontját
- grátiszként mindezeket az időpontokat még ábrázolni sem lenne utolsó. Igaz, ezt úgy kellene megtenni hogy több különböző folyamat időpontjait kellene egyetlen ábrán (még fogalmam sincs milyen típusún) megjeleníteni.Kicsit érthetőbben: össz.elem: 30; most itt járunk: 17; 1 elem elkészülése: 10 perc; utolsó elkészülésének ideje: 6:00; a táblázatban meg kellene jelennie: 06:10; 06:20; 06:30; stb (13szor). És ha változtatom az aktuális állapotot (17), akkor annak megfelelően változik a táblázat kitöltése és elemeinek a száma.
Van valami ötlet? Előre is nagyon köszi!
-
-
peugeotmate
őstag
OFF
Sziasztok,
lenne egy Excel feladat, amiben segítséget szeretnék kérni. Nem nevezném bonyolultnak illetve aki hozzáértő, annak biztos egész gyorsan kész is lenne. (FKERES függvénynél nehezebb nincs is benne.) Rajtam kívül eső okok miatt idő hiányában szenvedek, ezért akinek esetleg lenne rá valamennyi, az írjon privátot légyszíves.
Köszönöm előre is!
ON -
*Frenszisz*
újonc
Sziasztok!
Az megoldható hogy egy adott feltételt csak bizonyos ideig vizsgáljon a makro?
Pl: az A1 cellát 5 másodpercen át figyelje, ha végig 1es volt a az értéke akkor "utasítás1" de ha pl. 2. másodpercben 0-ra váltott akkor 'utasítás2' illetve kezdje előröl a vizsgálódást.
TimeSerialal szemezgettem, de nekem nem sikerült.
Kösz a segítséget! -
Delila_1
veterán
válasz
fogtunder #21161 üzenetére
A makróba írtam magyarázó kommenteket.
Sub Valami()
Dim usor As Long, oszlop As Integer
'alsó sor az A oszlopban
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
'első üres oszlop a 3. sorban
oszlop = Range("A3").End(xlToRight).Column + 1
'képlet az első üres oszlopba 3-tól usorig
Range(Cells(3, oszlop), Cells(usor, oszlop)) = _
"=IFERROR(VLOOKUP(A3,Stock_Movements_Coverage!A:AC,17,0),0)"
Columns(oszlop).Copy 'képletek másolása
'értékek irányított beillesztése
Cells(1, oszlop).PasteSpecial xlPasteValues
End Sub -
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni macro írásban, sajnos visual basic-ben eléggé nulla vagyok, alapszinten tudok kódot értelmezni, de az most nem sokat ér sajnos.
adott egy táblázat, amiben a sorok termékeket, az oszlopok ezek heti értékesítéseit tartalmazzák. az A oszlop tartalmazza a termékek cikkódját, ez alapján szoktam fkeressel áthúzni egy reportból az értékesítési adatokat minden héten, ezt szeretném automatizálni. a táblázat időnként bővül plusz sorokkal, szóval a range sem fix.
szóval, amit a makrónak csinálni kellene:
- a harmadik sorban megkeresi az első üres cellát
- beilleszti ezt a képletet: =IFERROR(VLOOKUP(A3;Stock_Movements_Coverage'!A:AC;17;0);0)
- ezt a képletet autofill segítségével másolja lefelé
- kijelöli az imént szerkesztett oszlopot és visszamásolja bele a képlet végeredményét értékkénttaláltam egy megoldást, amivel sikerült megoldani, de az minden sorban elvégzi az első üres cella megkeresését és a képlet beillesztését egyenként, és lassabb, mint ahogy megírom a függvényt minden hétfőn.
a bónusz, hogy az Excellel felvett makró megbukik az autofill részen, szerinte hibás a range. tud valaki valami egyszerű megoldást erre?
köszönöm
-
Louro
őstag
válasz
#02644736 #21159 üzenetére
template = példafálj.
Ha túl nagy az eredeti, amivel dolgoznál vagy nem elérhető - pl. munkahely -, akkor otthon kreálsz egy excelt, amiben nagyjából ugyanott vannak az oszlopok és az értékek is megfelelően Dátum/szöveg/szám.
Én, amivel sokat szenvedtem, több több 10 megás fájl kezelése....mivel ez sokáig futna, így csináltam otthon egy fals excelt, végiggurultam a billentyűzeten és ebből lettek a mezők. Majd csináltam pár másolatot a fájlból és azokkal dolgozgattam. Így nem több 10+ megás fájlt kezeltem, hanem több pár kilobájtost.
Remélem így sikerült leírnom érthetőbben.
-
alfa20
senior tag
Jó reggelt!
Van pár illető akiktől úgy kapok táblát, hogy ki van kapcsolva az automatikus újraszámolás, makró rögzítéssel a PERSONAL.XLSB-ben beraktam egy sort a 'ThisWorkbok' munkafül Open részbe:
Private Sub Workbook_Open()
Application.Calculation = xlAutomatic
End Subde sajnos hibával indul az Excel
van rá mód, hogy az Excel automatikus számolását, automatikusan ellenőrizze és ha kell be is kapcsolja?
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az excelem nem ismeri sem a Year(Date) sem a Format(milyen formátumban írja ki az eredményt) utasításokat, néztem a bővítményeket, de nincs benne a Calendar, a Format azt nem tudom, hogy miben kéne lennie, tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám ezt megoldani?
-
djembito
csendes tag
-
Delila_1
veterán
válasz
*Frenszisz* #21141 üzenetére
Munka2 laphoz
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Képlet Target 'átadjuk a változót
End SubModulba
Sub Képlet(Target) 'átvesszük a változót
Dim updating As Boolean
Sheets("Munka1").Range("A1") = Target
If updating Then Exit Sub
updating = True
If Sheets("Munka1").Range("A1") = 1 Then
Sheets("Munka1").Range("B1") = 500
Else: Sheets("Munka1").Range("B1") = ""
End If
updating = False
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
*Frenszisz* #21141 üzenetére
A laphoz rendelt eseménykezelő csakis a saját lapján tud módosítani, de meghívhatsz vele egy nem eseménykezelő makrót.
Megoldás: a Munka2 laphoz rendelj eseménykezelőt, ami az A1 cella változása esetén meghív egy makrót, amivel a Munka1!A1-be beíratod hivatkozást.
-
*Frenszisz*
újonc
Lehet nem volt elég érthető a problémám, leírom egyszerűen:
Tehát beírok az A1 mezőbe egy 1-est, ekkor B1-ben megjelenik pl. 500, mivel:
If Range("A1") = 1 Then Range("B1") = 500De! Ha az A1 mezőbe beírom hogy =Munka1!A1 ahol szintén egy 1-est írok és meg is jelenik Munka2 A1-ben, akkor azt már nem veszi figyelembe.
Hogy lehet ezt megoldani? -
Delila_1
veterán
válasz
djembito #21137 üzenetére
A2 -> =BAL(B2;3)&C2
J2 -> =HA(DARAB2(D2:I2)>=5;SZUM(D2:I2)-MIN(D2:I2);"")
K2 -> =HA(DARAB2(D2:I2)<5;"nincs jegy";FKERES(J2;határok!$A$1:$B$5;2))
Itt a keresési tartományt át kell írnod a határok lap valós tartományára!Q5 -> =KEREKÍTÉS(ÁTLAGHATÖBB(K:K;C:C;"F";K:K;">3");1)
-
djembito
csendes tag
Sziasztok!
Hogy kéne ezt megoldani?1.Elő kell állítani a hallgató kódját (A oszlop)! A kód, a nevének első három betűje plusz a neme legyen!
2. "A J oszlopban határozza meg a jegy meghatározásához szükséges pontszámok összegét!
A meghatározás alapja a következő. Ki kell választani a hatból a legjobb öt zh-t és ennek az összege kell, hogy a J oszlopba kerüljön. Az üres cella azt jelzi, hogy azt a zh-t az illető nem írta meg. Amennyiben, valaki nem írt meg legalább 5 zh-t akkor abban a sorban üresen kell hagyni a J oszlopbeli cellát!"3. Az K oszlopban, a J oszlop alapján határozza meg ki, hányas osztályzatot kapott! A ponthatárok a "határok" munkalapon van! Aki nem írt legalább öt Zh-t, az nem kap jegyet, az osztályzat helyett legyen "nincs jegy" szöveg!
4."Milyen jegyátlagot értek el a férfiak, akiknek az elért osztályzatuk jobb volt közepesnél? Az eredmény kijelzése 1 tizedes legyen!
Az eredményt írja az adatok lap Q oszlopában, a kérdés mellé!"Segítséget előre is köszönöm!
-
*Frenszisz*
újonc
Sziasztok!
Makró gondom támadt
Van két munkalapom: Munka1 adatokat kap 0,2 másodpercenként egy programtól.
Munka2-höz hozzárendeltem egy ilyesmit:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If updating Then Exit Sub
updating = True
If Range("A1") = 1 Then Range("B1") = 999
updating = False
End SubA probléma az ha a Munka2 A1 mező a Munka1 A1-re hivatkozik ( =Munka1!A1) akkor a makróm nem reagál rá, de bezzeg ha kézzel írok egy egyest az A1 mezőbe az már teccik neki! Hogy is van ez, mit is ezt ??
-
Louro
őstag
van a lenti makróm. Lefut, de valamiért csak az első forrásfájlból menti ki az adatot és illeszti az újba. (Filterezésből csak egy egyszerű feltételt adtam meg, hogy ne most számolgasson.) Miért nem húzhatja be a többi fájlt? Van ötletetek?
Sub ProcessFiles()
Dim Filename, Pathname As String
Dim SourceWorkbook As Workbook
'Hol vannak a fájlok
Pathname = ActiveWorkbook.Path & "\Files\"
Filename = Dir(Pathname & "*.xlsx")
'Célfájl létének ellenőrzése, létrehozása, megnyitása
Dim TargetFile As String
Dim TargetWorkbook As Workbook
TargetFile = "c:\Users\User\Desktop\temp.xlsx"
If Len(Dir(TargetFile)) = 0 Then
Workbooks.Add
ActiveWorkbook.SaveAs TargetFile
Else
Set TargetWorkbook = Workbooks.Open(TargetFile)
End If
ActiveSheet.Name = "Yes"
'Menjen végig minden fájlon
Do While Filename <> ""
Set SourceWorkbook = Workbooks.Open(Pathname & Filename)
'Forrásfájlból a szükséges adatok kinyerése és vágólapra másolása
'
'Sorok megszámlálása
Dim CountOfRowsSourceTable, CountOfRowsTargetTable As Long
CountOfRowsSourceTable = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
'Filterezés és a találatok kijelölése, vágólapra másolása
Range(Cells(1, 1), Cells(CountOfRowsSourceTable, 5)).Select
Selection.Copy
'Célfájlra átváltás
Workbooks("temp.xlsx").Activate
'Célfájl utolsó, adatot tartalmazó sorának azonosítása
CountOfRowsTargetTable = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
'Vágólap célfáljba másolása
Range("A" & CountOfRowsTargetTable).Select
ActiveSheet.Paste
'Ezt csak azért, hogy a vágólapot kiürítsem.
Range("A1").Copy
'Forrásfájl bezárása
SourceWorkbook.Close SaveChanges:=True
Filename = Dir()
Loop
'Célfálj mentése és bezárása
TargetWorkbook.Close SaveChanges:=True
End Sub -
pentium4
senior tag
Sziasztok!
Excel guruktól kérdeznék, mert én nem jöttem rá hogy miként is kéne megcsinálni, tehát a feladat:
adott 5 cella egymás alatt, mind1ik cellában ilyen formátum van: 0,1 - 10, 10,1 - 20, és igy tovább, a cellák melletti cellákban van egy érték, pl első 100, 2. ba 200, stb.
van 1 beviteli cella ahova be kell írni egy számot, majd a logikai függvény az alatt lévő cellába kiirja az eredményt, tehát:A1-be: 0,1 - 10 | B1-be: 100
A2-be: 10,1 - 20 | B2-be: 200
A3-be: 20,1 - 30 | B3-be: 300
A4-be: 30,1 - 40 | B4-be: 400
A5-be: 40,1 - 50 | B5-be: 500
A6: Beviteli mező pl beirok 28-at, ekkor
B6: kiirja az eredmény! ami jelen esetben 300, mert 20,1 - 30 között van.ha nullát irok be akkor nullát kell visszaadnia, jelen esetben ha pedig 50 nél nagyobb számot irok be akkor kiirja hogy "túl nagy a szám"!
arra már rájöttem hogy HA függvénnyel kell csinálni, bár lehet nem csak azzal, remélem tudtok segiteni.
Köszönöm!P4
-
alfa20
senior tag
válasz
kőbaltazár #21125 üzenetére
Egy kicsit eltér a táblád a leírtaktól, de a lényed.
Az Excel alapesetben (ha nem lett át állítva), akkor az első dátum 1900.01.01. ennek az értéke 1.
Egy üres vagy kitöltetlen cella értéke 0. ami a nulladik nap 1900.01.00.
Ha a nullához 10-et adsz akkor a 10. napot kapod ami 1900.01.10. ezért is ezt a dátumot írja minden hova.
Ha nem szeretnéd ezt a dátumot, akkor az alábbi képletet írd a C1-es cellába:
=HA(B1<1;"";B1+10) -
kőbaltazár
tag
Sziasztok!
Hogy kéne ezt megoldani?
A1 cellában: =A3
A2 cellában: beírok egy dátumot.
A3 cellában: =A2+10
Mind a három cella dátumként van formázva.
Ha lehúzom a képletmásolóval akkor amelyik cella a B oszlopban üres, oda A; és C; oszlopba beírja,
hogy 1900-01-10.
Miként kellene formázni, hogy ahol a B cella üres, ott a mellette levő cellák is üresek maradjanak?Valamint ezt a könyvet keresem ha valakinek megvolna és eldná megvenném.
Baksa-Haskó Gabriella - Lévayné Lakner Mária "Excel 2003 táblázatkezelés és programozás a gyakorlatban 120 feladattal CD melléklettel.Üdv, és előre is köszi!
-
Delila_1
veterán
Lrow= ...(másik füzet lapján az első üres sor)
filterezés
terület kijelölése
selection.copy
Workbooks("Másikfüzet.xlsx").Sheets("AhovaMásolsz").range("A" & Lrow.).PasteSpecial xlPasteValuesHa nincsenek a táblázatban képletek, akkor elég így:
selection.copy Workbooks("Másikfüzet.xlsx").Sheets("AhovaMásolsz").range("A" & Lrow.)
Képleteknél inkább utólag add meg azokat az új füzetben, mert ha másolod, a hivatkozások az eredeti füzetre mutatnak majd.
-
Louro
őstag
Azt hogyan tudnám megoldani, hogy van egy fájl. Abból kifilterezem a szükséges adatot. Kijelölöm a range-t, majd megnyitok egy másik fájlt, megnézem, hogy hol vna az első üres sor és onnan kezdve betöltöm a kifilterezett adatot?
Több excelből (ugyanazokkal a filterekkel) nyernék ki adatot és végül egy excelben összesíteném. (Röviden
A megnyitás, filterezés megvan, de az átmásolás nincs. Csak ciklussal tömböt feltöltve menne? (Bár lehet ez noob megoldás, de így biztos menne
Rávezetés, egy-két kulcsszó elég lehet. Elég sokat tanultam, a topiknak hála.
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Most kicsit ismerkednék a 'Select Case'-el, a feltételnél a képletet, hogy kell megadnom?
egy egyszerű példa:
Ha "A1" cella páros, akkor legyen "B2" szövege "Páros".
Ha "A1" cella páratlan, akkor legyen "B2" szövege "Páratlan".sub paros_paratlan
Select Case Cells(1, 1)
Case Is = IsEven(" & Cells(1, 1) & ")
Cells(1, 2) = "Páros"
Case Else
Cells(1, 2) = "Páratlan"
End Select
end sub -
gyertya.zoli
újonc
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehet megoldani, hogy a függvény lehúzásával ne a sor számát növelje, hanem az oszlop számát?
Pl.:
1. sor: =SZUMHA(A : A;1;$ZZ:$ZZ)
2. sor: =SZUMHA(B : B;1;$ZZ:$ZZ)
3. sor: =SZUMHA(C : C;1;$ZZ:$ZZ)
...Irányított beillesztés - érték - transzponálás nem működik, mert függvénynek kell maradnia.
Köszönettel!
-
nimmy001
csendes tag
Sziasztok,
Lehet, hogy pofonegyszerű a megoldás, de most nem jut eszembe, hogy lehetne.
Egy ilyen képletet meg lehet oldani egyszerűbben makró nélkül képlettel?=A1*C1+A2*C2+A3*C3+A4*C4+A5*C5+A6*C6
Nem használhatunk makrót abban a fájlban, amibe kellene, és néha több, néha kevesebb sor adatait kell összegezni azoknak, akik használják, így viszont ha elcsúsznak véletlenül valahol, mert mondjuk emberből vannak ők is, elfáradnak, csörög a telefon, elterelik a figyelmüket, félrekattintanak, az már hibás eredményt ad, szóval erre lenne jó valami egyszerűsített képlet. Nem használhatunk még egy oszlopot a sorok külön eredményeinek se, csak egy cellát, amiben az eredményt kell feltüntetni.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Gyakorolgatok és belefutottam egy furcsa hibába:
Sub ProcessFiles()
Dim Filename, Pathname As String
Dim WB As Workbook
Dim SelectedArray As StringPathname = ActiveWorkbook.Path & "\Files\"
Filename = Dir(Pathname & "*.xlsx")
Do While Filename <> ""
Set WB = Workbooks.Open(Pathname & Filename)
SelectedArray = Range(Cells(1, 1), Cells(2, 3)).Select
Appender Filename, WB, SelectedArray
WB.Close SaveChanges:=True
Filename = Dir()
Loop
End SubSub Appender(Filename As String.......
Futáskor folyamatosan a Filename-re panaszkodik: ByRef argument type mismatch. Azért furcsa nekem, mert a fő szubrutinban is string és a hivatkozottban is string. Goglizok én ezerrel, de eddig semmi. 2 napja nem találok megoldást. Pls help.
-
Apollo17hu
őstag
Lusta vagyok megkeresni, és lehet, hogy sokáig is tartana: hol lehet beállítani, hogy adatbevitelnél az Excel ne másolja automatikusan a kijelölt cella feletti cella formátumát? (Pl. beviszek vmit A2-be, erre A2 megkapja az A1-es cella sárga hátterét.)
Szerk.: A formátummásolás akkor automatikus, ha a cellák tartalma egyezik.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Valaki tudna segíteni az infó háziban?
A táblázat bármiről szólhat. -
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #21100 üzenetére
Együtt lehet élni ezzel, csak ismerni kell
. Valószínűleg egyébként jobb, hogy így van (kisebb rá az esély, hogy véletlenül hibázzon az ember), de persze nem logikus.
Amúgy azért se lett gyanús, hogy ez egy cellaformátum miatti hiba lenne, mert láttam már hasonlót: képlet másolása után (akár "lehúzás", akár copy/paste) a másolt cellában a képletet szövegként jelenítette meg, pedig a forrás cellában még jól működött. Erre van esetleg ötleted? Bár még csak elvétve jött elő ez a hiba, de egyébként nagyon idegesítő tud lenni, és sehogy se jöttem rá, hogy hogy lehet következetesen megoldani. Előbb-utóbb megoldódott, de nem logikusan (pontosan már nem is emlékszem rá, hogy hogyan/mitől).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Peugeot, Citroën topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest