Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baderoli
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni több dologban. Szeretnék készíteni egy adatbázist , amibe ha beírok egy nevet hozzá rendel egy születési évet a mellette lévő oszlopba. Minden nap meg kell csinálnom különböző nevekkel és nem tudom hogy el lehet-e menteni előre a születési éveket.
Előre is köszi! Üdv!
-
baderoli
tag
Azt meg tudom csinálni,hogy a beírandó adatok az munka 1-en van, az adatbázis a munka 2-ön, a képlet kikeresi a munka 2-ön lévő névhez tartozó évszámot és beírja a munka 1re? Ez bonyolult?
ui: nagyon kezdő vagyok excel-ben
[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Örök hála! Valszeg zaklatlak még, egy darabig el leszek, míg össze áll a fejembe és felviszem az adatokat.
Másik téma: Készítettem egy csomag nyilvántartó táblázatot. Már beillesztettem gombokat, rendeltem hozzá makrót (sorba állítás név, dátum és csomagszám szerint) Egy olyan gombot szeretnék még ,hogyha megnyomom akkor abba a cellába amin állok ,beírja az aznapi dátumot.
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16045 üzenetére
Köszi! Már kaptam egy megoldást,de ezt is ki fogom próbálni!
-
baderoli
tag
Király! Köszi! Sikerült megcsinálnom ,plusz még készítettem ez alapján egy másik parancsot is, elég csak egy adatot megadnom az illetőről és beír mindent. Már csak az a szépséghiba ,hogy nem tudok rájönni mikor és miért ismétli magától a parancsot az adott cellára adoptálva.
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16074 üzenetére
"4. Ismét a D2 -re mész és a jobb alsó sarkát lehúzod ameddig szeretnéd ezáltal oda is beírja a képletet"
Köszi! Ezzel nagyot segítettél a melómon.
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16076 üzenetére
Ez jól jött, mert átírta az egészet és hamis értékeket kaptam, de most megint okosabb lettem! Köszi!
-
baderoli
tag
Sajnos nem találom a megoldást arra, hogy csak egy kijelölt területet lehessen görgetni.
Ami pedig körülötte van az maradjon fixen.[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok! Szeretnék egy képletet kérni tőletek vagy makrót ami azt tudja,hogy egy adott cella területen belül véletlen szerűen beilleszt soronként két cellába egy X-et középre, ezt egy gomb megnyomásával szeretném elérni. A gombot be tudom illeszteni a táblázatba. Előre is köszi!
-
baderoli
tag
válasz Delila_1 #16100 üzenetére
Köszönöm! Ha két különböző területet szeretnék megjelölni egy makrón belül,akkor elég csak megismételnem a lezáráson belül? Pl:
Sub X_ek()
Dim sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%, i%, sor%, oszlop%sorF% = 42: sorA% = 71: oszlopE% = 4: oszlopU% = 8
For i = 1 To 2
sor% = Rnd() * (sorF% - sorA%) + sorA%
oszlop% = Rnd() * (oszlopU% - oszlopE%) + oszlopE%
Cells(sor%, oszlop%) = "X"
Next
Dim sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%, i%, sor%, oszlop%sorF% = 42: sorA% = 71: oszlopE% = 10: oszlopU% = 12
For i = 1 To 2
sor% = Rnd() * (sorF% - sorA%) + sorA%
oszlop% = Rnd() * (oszlopU% - oszlopE%) + oszlopE%
Cells(sor%, oszlop%) = "X"
Next
End SubHa jó a logikám akkor a D42:H71 és J42:L71 területre írja be. De szerintem a Dim sor nem is kell kétszer és talán a Next sem. Amúgy ez milyen nyelven van ? Visual Basic?
-
baderoli
tag
Köszönöm! Ismét sokat segítettetek.
-
baderoli
tag
Sziasztok! Külön tudom menteni a munka 2-ön lévő változásokat? Köszi! Üdv!
-
baderoli
tag
Sziasztok! Ismét szeretném kérni a segítségeteket. Szeretnék átmásolni egy munkalapot egy másik táblázatba. A gondom az hogy ez sikerül de a munkalapon vannak képletek amit módosít.
ebből:=Munka1!B42
ez lett: ='[kész napi lista új.xls]Munka1'!B42Van erre valami megoldás, hogy az eredeti legyen benne?
Köszi!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Adott két táblázat 1.ből szeretnék átmásolni 2.be . 1.ben az adatok egymás alatt vannak sorban, 2ben a beillesztési helyek közt van pár sor amit üresen kellene hagynom. 30sor adat 5sor üres. hogyan tudom kizárni azokat a sorokat hogy ne másoljon oda? szeretném egyben átmásolni és nem 30asával.
-
-
baderoli
tag
Sorry, ismét megkérdezném.
Készítene valaki nekem egy makrót?
Munka1 A1.C30 tartomány másolása Munka2 B4.C34 re.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok! Létezik olyan képlet ami ha a dátum lejárt akkor pirosra színezi a háteret? Pl A oszlop a név B üres C a kezdeti dátum, a D "=c1+7" Köszi! Üdv!
-
baderoli
tag
A táblázatban lévő vezérlő gombokat szeretném fixálni. Ha görgetem a neveket,szeretném ha legfelül maradnának. Hogyan tudom megtenni ezt? Köszi!
-
baderoli
tag
Sziasztok! Szeretnék tőletek kérni egy képletet, ami összeszámolja hogy egy adott oszlopban hány db X van. Üdv! Olivér
-
baderoli
tag
Van az eddig év minden munka napjára külön táblázatom, oszlopokra van osztva a tevékenység, sorokban vannak a személyek. Ha megtörtént az adott feladat akkor a keresztmetszetben van egy X. Ezeket az xeket szeretném össze számolni egész évre. A file nevekben az eltérés a dátum. pl. iparos 2013.11.18, iparos 2013.11.19 stb...
Nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Egyesíteni kell a munkafüzeteket, vagy van egy képlet ami össze számolja minden egyes munkafüzetből oszloponként az xeket és összeadja?
-
baderoli
tag
válasz Delila_1 #19576 üzenetére
Sajnos nem jutottam vele előrébb , az nekem megoldás lenne ha egy új munkafüzetben összesíteném a dolgokat. Odáig eljutottam hogy az összesítő gomb után betallózom a kívánt filet, de utána nem működik a darabteli függvény amit előzőleg írtál ha beírom. Esetleg erre van megoldás?
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Tud olyat az excel, hogy egy adott cella értékét elosztja az aktuális hónap hátralévő napjainak a számával?
Esetleg kaphatnék egy ilyen képletet?Üdv!
Olivér[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Van egy gombom a munkafüzetbe és szeretném azt, hogyha ráklikkelek akkor beírjon egy félkövér nagy X-et abba a cellába középre, amin épp állok.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok! Sajnos nem találtam megoldást a fileméret duplázódására a neten. Esetleg valakinek ötlete?
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnék egy cellán belül beírni képletet és szöveget?
Szeretném ha az oszlop legfelső cellájában összesítené az alatta lévőket és nevet is szeretnék adni mellé.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest