- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
-
Mutt
senior tag
Hello,
Azert nem megy, mert nem tombkepletkent vitted be. Kapcsos zarojel nelkul masold be a cellaba a kepletet majd nyomj Ctrl+Shift+Entert, igy lesz CSE keplet belole es az Excel kapcsos zarojelekkel fogja megjeleniteni.
Elonye, hogy kompatibilis a tobbi Excellel, nincs makro. Hatranya hogy lassabb mint egy sima keplet, de tovabbra is gyorsabb mint egy makro, vagy udf.
Ha szerkeszted akkor se felejts el Ctrl+Shift+Entert nyomni.Udv
-
Delila_1
veterán
Ezt a makrót rendeld egy gombhoz. Az első részt rögzítővel hoztam össze.
Sub Jpg()
Dim usor As Long, sor As Long, oszlop As Integer
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
'Szövegből oszlopok
Range("A1:A" & usor).Select
Selection.TextToColumns Destination:=Range("A1"), DataType:=xlDelimited, _
TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=False, _
Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=False, Other:=True, OtherChar _
:="/", FieldInfo:=Array(Array(1, 1), Array(2, 1), Array(3, 1), Array(4, 1), Array(5, _
1), Array(6, 1)), TrailingMinusNumbers:=True
'Munka2 lapra az utolsó oszlop adatai
For sor = 1 To usor
oszlop = Cells(sor, 100).End(xlToLeft).Column
Sheets("Munka2").Cells(sor, 1) = Cells(sor, oszlop)
Next
End Sub -
biker
nagyúr
konkrétan ennek a kimenete a kép elérési útra:
=KÖZÉP(Munka1!E2;SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(Munka1!E2)));1)
egy darab h betű a http://......... sorból, szerintem innen borul mindenDelila: nem nekem gáz, a leendő felhasználónak.
A korábbi excelei is olyanok, amiket csináltam, hogy 1. munkalapra bemásolja az adott nagyker listáját, 2. munkalapon ott a kimenet, még te segítettél az egyiket összerakni.de itt görcsöl,hogy ő nem tudja a kép neveket innen kiszedni.
de lehet ez lesz, csinálok neki video tutorialt mellé
-
-
biker
nagyúr
válasz
Delila_1 #18686 üzenetére
ez a megoldás nem tűnik jónak, annyiból, hogy kézzel kell futtatni, én egy konvertáló munkalapot szeretnék csinálni, egyik árlistából másikat készít, ehhez kell más és más frissített forrásból automatikusan lefutnia újra.
Ilyet meg nem akar tenni.+ ha megadom, hogy a CÉL másik munkalap legyen, érvénytelen hivatkozást dob, amit nem értek, csak önmagára felülírva akar futni, ez se lenne egetverő baj, de mindig kézzel???
-
Delila_1
veterán
A szöveg feldarabolására egy másik módszer a Szövegből oszlopok funkció használata. A különféle verziókban más helyen éred el. Ha megtaláltad, az első ablakban a Tagolt legyen jelölt, a másodikban az alapértelmezett Tab-ból vedd ki a pipát, az Egyéb-be írj egy / jelet, Befejezés.
A példád szerinti adatot az L oszlopig szétdarabolja, az utolsó oszlopban megkapod a kép címét a kiterjesztésével.
-
Mutt
senior tag
Hello,
...feldarabolni a / jeleknél, és a tömb utolsó eleme kell...
A Munka1 lapon lévő A1 cellában lévő szövegből adja vissza az utolsó "/" utáni szövegrészt. CSE képlet!
{=KÖZÉP(Munka1!A1;MAX((KÖZÉP(Munka1!A1;SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(Munka1!A1)));1)="/")*SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(Munka1!A1))))+1;6^6)}
Az alábbiak szerint működik:
1. A KÖZÉP(Munka1!A1;SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(Munka1!A1)));1) rész a szöveget 1 betüs tömbre bontja. Az eredmény ez lesz:
={"h";"t";"t";"p";":";"/";"/";"w";"w";"w";".";"n";"o";"m";"a";"d";"s";"p";"o";"r";"t";".";"e";"u";"/";"/";"u";"p";"l";"o";"a";"d";"/";"t";"e";"r";"m";"e";"k";"/";"k";"e";"p";"e";"k";"/";"b";"i";"g";"/";"_";"0";"/";"5";"8";"4";"3";"/";"5";"6";"8";"9";"8";"/";"e";"s";"b";"i";"t";"-";"g";"y";"u";"j";"t";"o";"k";"o";"c";"k";"a";".";"j";"p";"g"}2. Majd megnézzük hogy ez mikor azonos "/"-el. Az eredmény ez:
={HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;IGAZ;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS;HAMIS}3. Ezt szorozzuk a pozicíónak megfelelő számmal (vagyis 1, 2, 3 stb). Ez lesz:
={0;0;0;0;0;6;7;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;25;26;0;0;0;0;0;0;33;0;0;0;0;0;0;40;0;0;0;0;0;46;0;0;0;50;0;0;53;0;0;0;0;58;0;0;0;0;0;64;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0}4. Kikeressük a maximumot és hozzáadunk egyet.
5. A kapott pozicíótól a maradék részt kiíratjuk. =KÖZÉP(Munka1!A1;65;6^6)Ha érdekel akkor kapsz egy saját függvényt is.
Használata egyszerű: =szovegresz(Munka1!A1;"/";2^12)
Első paraméter a vizsgálandó cella, a második az elválasztó jel, a harmadik a kért rész (jó nagy számot megadva az utolsó részt kapod).Function szovegresz(bemenet As Range, Optional elvalaszto As String = " ", Optional resz As Integer)
'az elvalaszto ha nincs megadva akkor szóközként értelmezzük
Dim arraySplit
Dim vFelsoMeret As Long
'szétszedjük a szöveget az elválasztójel alapján
arraySplit = Split(bemenet, elvalaszto)
'megnézzük hogy hányrészre szedhető
vFelsoMeret = UBound(arraySplit)
'ha az utolsó utáni darabot kérik, akkor is az utolsót adjuk
If resz >= vFelsoMeret + 1 Then
szovegresz = arraySplit(vFelsoMeret)
End If
'ha a legelső darab előtti kell, akkor is az elsőt adjuk vissza
If resz <= 0 Then
szovegresz = arraySplit(0)
End If
'megadjuk a kért részt
If resz > 0 And resz < vFelsoMeret Then
szovegresz = arraySplit(resz - 1)
End If
End Functionüdv
-
biker
nagyúr
üdv
excelben, x munkalapról y lapra hivatkozás másolás közben lehet e text-en search-replace módosítást végezni?
kicsit pontosabban:X.A1 mezőben ez van:
http://www.nomadsport.eu//upload/termek/kepek/big/_0/5843/56898/esbit-gyujtokocka.jpg
Y.A1-be ez kell csak
esbit-gyujtokocka.jpg
Tehát feldarabolni a / jeleknél, és a tömb utolsó eleme kell, ezt php-ben 3mp megoldom, de itt nem tudom, hogy illene
Ha valaki tud, heeeeeeeeeelp -
bajor14
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok a dologban ez lenne az első makróm…
van egy makró ami minden fél órában lefut (fontos, hogy minden fél és egész órában… így a now + 30 sec sajnos nem működik…) viszont ha a munkafüzetet bezárom akkor az időzítő miatt újra megnyitja és futtatja… ezt kellene lelőni…ezt így oldottam meg:
Application.OnTime TimeValue("07:30:00"), "fris", ("07:30:01")
Application.OnTime TimeValue("08:00:00"), "fris", ("08:00:01")
Application.OnTime TimeValue("08:30:00"), "fris", ("08:30:01")
Application.OnTime TimeValue("09:00:00"), "fris", ("09:00:01")
Application.OnTime TimeValue("09:30:00"), "fris", ("09:30:01")
Application.OnTime TimeValue("10:00:00"), "fris", ("10:00:01")
Application.OnTime TimeValue("10:30:00"), "fris", ("10:30:01")
Application.OnTime TimeValue("11:00:00"), "fris", ("11:00:01")
Application.OnTime TimeValue("11:30:00"), "fris", ("11:30:01")
Application.OnTime TimeValue("12:00:00"), "fris", ("12:00:01")
Application.OnTime TimeValue("12:30:00"), "fris", ("12:30:01")
Application.OnTime TimeValue("13:00:00"), "fris", ("13:00:01")
Application.OnTime TimeValue("13:30:00"), "fris", ("13:30:01")
Application.OnTime TimeValue("14:00:00"), "fris", ("14:00:01")
Application.OnTime TimeValue("14:30:00"), "fris", ("14:30:01")
Application.OnTime TimeValue("15:00:00"), "fris", ("15:00:01")
Application.OnTime TimeValue("15:30:00"), "fris", ("15:30:01")
Application.OnTime TimeValue("16:00:00"), "fris", ("16:00:01")
Application.OnTime TimeValue("16:30:00"), "fris", ("16:30:01")
Application.OnTime TimeValue("17:00:00"), "fris", ("17:00:01")
Application.OnTime TimeValue("17:30:00"), "fris", ("17:30:01")
Application.OnTime TimeValue("18:00:00"), "fris", ("18:00:01")
Application.OnTime TimeValue("18:30:00"), "fris", ("18:30:01")
Application.OnTime TimeValue("19:00:00"), "fris", ("19:00:01")
Application.OnTime TimeValue("19:30:00"), "fris", ("19:30:01")
Application.OnTime TimeValue("20:00:00"), "fris", ("20:00:01")End Sub
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.OnTime Now, "fris", , False
End Subviszont sajnos ez így nem működik…. tudnátok segíteni?
-
olyan kérdés merült fel bennem, hogy egy változó értékét hogyan tudom definiálni mondjuk egy msgboxból , vagy valamilyen szofisztikáltabb módon, mint, hogy egy cellába beírom. kár legördülő lista is lehet. tehát megnyomok egy gombot, hogy induljon el a makró, és aztán a fentiek alapján deklarálok egy későbbiekben használatos változót.
köszönöm
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Vannak adatok egy lapon, amit négy helyről másolok össze... Ezek 4 gép adatai külön monogrammok (gépkezelő) és hozzá tartozó számok vannak! Viszont előfordul, hogy több gépen is szerepel a monogramm egy értékkel.
Nos nekem van egy táblázatom, ahol a nevek (monogrammok) szerepelnek az összesített számokkal. De ezt csak szummával csináltam eddig.
Most szeretnék olyat, hogy ha kijelölöm mondjuk MT, akkor az összesítő táblázat MT sorába gyűjtse ki szummázva a kijelölt adatsorból a hozzá tartozó értékeket...Köszi
-
-
Delila_1
veterán
válasz
desolator #18674 üzenetére
Valószínű, hogy a zöld alatti rész szöveg formátumú.
Írj a lapodon egy üres cellába egy egyest. Másold (Ctrl+c), majd jelöld ki az I oszlopon a nem zöld tartományt. Jobb klikk, Irányított beillesztés. Itt a műveletek közül a Szorzás-t jelöld be, OK.
Ezzel számmá alakítottad a szöveges tartományodat, a beírt egyest törölheted. -
desolator
senior tag
válasz
desolator #18673 üzenetére
Közben eszembe jutott még egy kérdés. Miért van az, ha a zöld mezőben lévő számok közül rákkatintok egyre ami pl így szerepel: "3 061,00" azt a szerkesztő lécben így látom: "3061" ? Viszont ha a zöld rész alatti részből kattintok rá egy számra, akkor az ugyanúgy néz ki a szerkesztő lécben mint ahogy a táblában is, tehát vesszővel és tizedes jeggyel? Hogyan tudnám ezt átállítani? A "Number" -nél megnéztem és elvileg minden számnak ugyanaz a formátuma:
-
desolator
senior tag
Sziasztok, egy lehet tök egyszerű kérdésem van, de sajnos annyira nem értek hozzá így felteszem
Van egy excel táblám amiben van egy csomó összeg a következő formátumban:
3 061,00 a "formula bar" -on pedig így szerepel: 3061 a típusa pedig "number". A zöld rész alatti számok viszont össze-vissza formátumban vannak, így ezeket össze se bírja adni ha egyszerre többet kijelölök. Meg lehet valahogy oldani az összes érték ugyanolyan formátumú legyen mind a zölddel kijelöltek? Format painterrel próbálkoztam de az sajna nem segített. Ja, 2007-es. -
Delila_1
veterán
válasz
bandus #18670 üzenetére
Utólag elolvasva a válaszomat rájöttem, hogy egy kicsit félrevezettelek.
Az .End(xlUP).Row ez annak a műveletnek a VBA-s leírása, mikor egy cellán állva (jelenleg az A oszlop legalsó celláján) Ctrl+fel nyilat nyomsz. mondat a .Row nélkül igaz. A Row határozza meg, hogy a cellának milyen tulajdonságát akarod a változóhoz rendelni. Ha Row helyett pl. Address-t írsz, a változó a cella címét tárolja el, és ezt beírathatod egy cellába, vagy másképpen használod fel.
Adhatsz .Inrerior.ColorIndex-et is Row helyett, akkor a megtalált cella háttérszínének a kódja lesz az eredmény. Sok lehetőség van ezeken kívül is. -
Delila_1
veterán
válasz
bandus #18668 üzenetére
Az aktuális lapod A oszlopában lévő utolsó, adatot tartalmazó sorának a számát adja meg.
TotalRows=Cells(Rows.Count, 1).End(xlUP).Row
TotalRows a változó neve, amibe eltárolja az értéket.
Rows.Count a lapon (füzetben) lévő összes sor, ami függ a verziótól.
Cells(Rows.Count, 1) a lap A oszlopának utolsó sora, verzió-függő.
.End(xlUP).Row ez annak a műveletnek a VBA-s leírása, mikor egy cellán állva (jelenleg az A oszlop legalsó celláján) Ctrl+fel nyilat nyomsz. Arra a cellára áll a fókusz, ami felfelé a hozzá legközelebb lévő, adatot tartalmazó cella.Ha egy lapon az alsó kitöltött sor alá akarsz pl. másolni, vagy beírni valamit, ezt szokás alkalmazni, de a végére kerül +1, hogy ne a kitöltött cellára írj.
-
egy kis kód értelmezésben szeretnék segítséget kérni, ami nem teljesen világos nekem. tehát a következőképp néz ki a dolog, amiről tudom, hogy egy deklarált változó értékét a munkalap utolsó, adato tartalmazó sorának a számával teszi egyenlővé
TotalRows=Cells(Rows.Count, 1).End(xlUP).Rowszóval, az első rész megad egy range-t, amely az első oszlopot és az oszlop utolsó értékét jelenti. a második rész azt mondja meg, hogy ne felülről, hanem alulról, a valós utolsó értéktől induljon a kijelölés. de mire jó az utolsó .Row? ez adja meg, hogy nekünk a sorok száma szükségeltetik?
-
Jumbo
tag
Szia!
Egy cellával is csak villant, de nem hajtotta végre.
1. elmentettem xlsx-ként, volt is benne egy VB-projekt nevű makró (gondolom a makró miatt 5,6M-ról, 107,5k-ra csökkent a mérete), de a problémát nem oldotta meg.
2. kijelöltem - felfedés, de jól emlékeztem, hogy nem volt benne rejtett sor/oszlop.
3. File -> Beállítások -> Speciális-> Beállítások megjelenítése ehhez a munkafüzethez részben, az Objektumoknál megjelenítendő-t átállítottam az összes-re, és így már működik!Köszönöm szépen!
Üdv!
-
Mutt
senior tag
Hello,
...Egy egész sort kijelölve másolás, majd másolt cellák beszúrása parancsra nem csinál semmit, villan egyet az ablak, de nem szúrja be a sort...
Csak egy cellát másolva is ugyanez történik?
Három tippem lenne:
1. Van benne makró, amely a beillesztést "blokkolja".
Ha .xlsx-ként lemented akkor makrómentes lesz, kérdés hogy ekkor is így viselkedik?
2. A sorok, ahova beillesztesz el vannak rejtve/vagy egy autoszűrövel épp nem láthatók.
Bal oldalt a sorok számozásánál nincs kimaradás a számozásban?
3. File -> Beállítások -> Speciális-> Beállítások megjelenítése ehhez a .... részben vmi elállítódott.
3+1. Virtuális gép vagy távoli asztal program zavarhat be, állítsd le ha ilyen fut a háttérben.üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
nimmy001 #18660 üzenetére
Hello,
..hozzá lehet rendelni excel makróhoz olyan billentyűparancsot, ami egyébként az excelben alapból foglalt?
Igen, hozzá lehet rendelni.
Fejlesztőeszközök -> Makrók -> Egyebek alatt lehet a már rögzítettekhez rendelni.Valamint az Application.OnKey módszerrel. Bővebben itt olvashatsz róla.
üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
kvoaksz #18659 üzenetére
Hello,
...ha csoportosítok oszlopokat, de le szeretném védeni (lapvédelem) ..., akkor nem engedi használni a +, - jelet azaz a csoportosítás nem működik, van erre megoldás?
Csak makróval tudod ezt megoldani:
Private Sub Workbook_Open()
With Worksheets("minta")
.EnableOutlining = True
.Protect Password:="t1T0k", UserInterfaceOnly:=True
End With
End Subüdv
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
Adott egy excel tábla (.xls, még 2002-2003 körüli excellel készült az eredeti táblázat, azóta ki tudja hányszor lett elmentve másként), most 2010-es excellel használom.
Egy egész sort kijelölve másolás, majd másolt cellák beszúrása parancsra nem csinál semmit, villan egyet az ablak, de nem szúrja be a sort.
Korábban, vagy ennek a fájlnak a korábbi elmentettjénél működött ez a parancs.
Kipróbáltam, másik gépen is ez a jelenség, szintén 2010-es excel.
Van tippetek mit nézzek meg beállításokban egyebekben, hogy miért nem működik, illetve, hogy működjön ez a parancs?Előre is köszi!
Üdv!
Jumbo
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18658 üzenetére
Privátban tegnap írtam, hogy küldd el a fájlt.
-
nimmy001
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy hozzá lehet rendelni excel makróhoz olyan billentyűparancsot, ami egyébként az excelben alapból foglalt? Egyelőre csak a Q és az E szabad a ctrl-hoz, és kezd kevés lenni a felmerülő igények mellett. Én eddig a makrórögzítőnél található billentyűparancs megadási módot használtam, esetleg van más lehetőség is billentyűparancsot beállítani? Kerestem, de nem találtam még.
-
kvoaksz
csendes tag
Sziasztok!
Az az egyszerű kérdésem, ha csoportosítok oszlopokat, de le szeretném védeni (lapvédelem), hogy ne töröljenek bele véletlenül, akkor nem engedi használni a +, - jelet azaz a csoportosítás nem működik, van erre megoldás?
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18656 üzenetére
Akkor valami baj van a kréta körül, mert hivatalból el kellene mentenie.
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18653 üzenetére
Nagyon szívesen.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #18643 üzenetére
Okay, de azt továbbra sem értem, hogy tudom azt beállítani, hogy a részeredményeket ne mutassa, azaz csak akkor mutasson eredményt, ha az összes adat meg van adva.
Magyarul: A-ba kapok egy adatot, B-be is egy másik adatot és az A ill. a B összegét mutassa C-be. Na mármost nekem most úgy működik, hogy ha A értéke meg van, akkor azt mutatja a C-ben, mivel B-t nullának fogja fel. Én viszont azt szeretném, hogy C-be csak akkor mutasson értéket, ha az A és a B értéke is ott van.
-
Delila_1
veterán
Vegyük, hogy amit módosítasz, a Munka1 lap A1 cellája.
A következő lapon erre a cellára kell hivatkoznod. Beírod a =Munka1!A1+1 képletet abba a cellába, ahol az előző dátum + 1 nap dátumot szeretnéd látni. A harmadik lap képlete =Munka1!A1+2.
Az Excelben az idő mértékegysége az 1 nap, ezért semmit sem kell változtatnod a képleten.
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18640 üzenetére
Kijelölöd azt az oszlopot, ahova bevitted a formátumot.Duplán klikkelsz a formátumfestő ecsetre, majd átlépsz a következő lapra, és az ecsettel kijelölöd a kérdéses oszlopot. Mivel duplán kattintottál az ecsetre, nem kell újra felvenned hanem újabb lap, újabb jelölés az ecsettel. Kilépés a formátumfestés üzemmódból Esc billentyűvel, vagy újabb kattintással az ecset ikonra.
Próbáltam, hogy az ecsettel felveszem a formátumot, és egyszerre több kijelölt lapra másolom, de ezt nem hajtja végre az Excel.
-
Delila_1
veterán
-
Gyick
őstag
18629-re vki?
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18636 üzenetére
Hiába zavaros Neked a leírásom, még így is simán megoldottad amire gondolok
A fájl felépítése a következő:
Minden dolgozónak külön munkalapja van ahol vezetik a napi információkat.
Mivel minden hónapban más napra esnek a vasárnapok, ezért az túl sok munka, hogy egyenként minden hónapban ez javításra kerüljön. Ha az alapadatok munkalapon lévő egy cellába beírom a hónap számát, minden munkalapon az adott hónap napjait alkalmazza (pl. 28, 30, 31 hónapos a hónap, vasárnapok jelölése szürkével). _Ezt akarja jelenteni az adott hónap dátumaEzzel az új hónap kezdése pontosan 10 másodpercre zsugorodott az eddigi fél napról (köszönhetően Neked is!)
A feltételes formázást (az ünnepnaposat) hogyan lehet minden munkalap megfelelő cellájába is érvényessé tenni? Ne kelljen másolgatni egyesével.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Azt hogy tudom beállítani egy táblázatban, hogy az egymásra épülő adatok a számoláskor addig ne jelenjenek meg, amíg a legutolsó adat nincs megadva?
Ugyanis azt próbáltam meg elérni a táblázatban, hogy ne jelenítse meg egy képlet részeredményét. Ehhez használtam a "HA" függvényt, de most meg ilyet ír ki, hogy "#ÉRTÉK", amíg az utolsó adat sincs megadva.
Így néz ki az általam beírt képlet: =HA(B14=" ";" ";B14+B18)
Kép.
Amit el szeretnék érni, hogy a B14 és a B18 cellák összegét adja össze és jelenítse meg a B19-ben (ahol ez a képlet szerepel), de úgy, hogy csak akkor jelenjen meg az eredmény, ha már mind a kettő cella (B14 és B18 is) adatai szerepelnek és ne mutogasson se részértéket, sem pedig #ÉRTÉK "értéket".
A másik kérdésem pedig az, hogy szintén egymásra épülő cella értékeknél, mindig úgy számol, hogy az előző hónap értékéhez, hozzáadja az aktuális hónap értékét. Ez eddig rendben is van, viszont azt szeretném megoldani, hogy amíg az aktuális hónap nincs megadva, addig az előző havi értéket ne mutassa.
A megadott képleteke értelemszerűen változva: =B3+C4 majd, =C4+B5, majd =C5+B6... stb.
Kép.
Tulajdonképpen u.a. a probléma és valószínűleg a megoldás is, mint az előzőnél.
Elismerem, hogy ez így bizony zavaros, de ha segít, akkor szívesen elküldöm magát a táblázatot.
-
paatrick
őstag
válasz
Delila_1 #18637 üzenetére
Így már elfogadja, de semmi nem történik. Na mindegy, nem olyan nagy dolog, csak egy betűt kell beírni addig meg le tudom nyomni a shiftet, a makró volt a lényegesebb.
Makróhoz:
Ugyanez a helyzet egy másik munkalapon csak most C-től G-ig van autószűrő (2. sorban), gondoltam csak átírom
Sub AutoSzuro()
Dim krit As Integer
For krit = 3 To 7
Selection.AutoFilter Field:=krit
Next
End Subde látom nem ilyen egyszerű.
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18631 üzenetére
Bocsi, kicsit zavaros nekem a leírás. Mi az, hogy az adott hónap dátuma?
Próbáld meg így:
A feltételes formázás első képlete =HÉT.NAPJA(A2;2)=7, ehhez rendeltem a szürke hátteret.
A második feltétel =NEM(HIBÁS(FKERES(A2;Ünnepek;1;0))), vagy 2007-től kezdve =HAHIBA(FKERES(A2;Ünnepek;1;0);""), ez a piros hátterű.A feltételes formázás a bal oldali fül dátumokat tartalmazó területére vonatkozik.
-
paatrick
őstag
-
Mutt
senior tag
válasz
tzetko #18630 üzenetére
Hello,
Az Excelben makroval ki akarom kapcsolni az automatikus helyreálítást. Auto openbe be akarom rakni, ha megnyitom az Excelt akkor a korábbi (bal oldalt lévő) helyre állított fájlokat automatikusa törölje.
Csak egy munkafüzet esetén:
ActiveWorkbook.EnableAutoRecover = FalseMiért nem kapcsolod ki véglegesen? File->Beállítások->Mentés->Automatikus helyreállítás.. pipa ki.
VBA-ban:
Application.AutoRecover.Enabled = Falsehttp://support.microsoft.com/kb/289273
üdv
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18624 üzenetére
Nem akarja az igazságot.
A munkalap A oszlopában van az adott hónap dátuma.
ezek közül ami vasárnapra esik azt szürkére színezi feltételes formázással.
Az ünnepnapok egy másik munkalapon vannak. Ott A oszlop a hónap száma, B oszlop a hónap neve. Utána ha van ünnepnap a hónapban akkor C, D... J oszlopig az ünnepi dátum, ha nincsen üresek ezek az oszlopok. -
tzetko
csendes tag
Szia Delila!
A segítségedet szeretném kérni.
Az Excelben makroval ki akarom kapcsolni az automatikus helyreálítást. Auto openbe be akarom rakni, ha megnyitom az Excelt akkor a korábbi (bal oldalt lévő) helyre állított fájlokat automatikusa törölje.Köszönöm a segítséged!
-
Gyick
őstag
Üdv!
Egy excel profitól kérdezném,hogy azt hogy lehet megoldani hogy (egyszerre több munkalapban dolgozom és egy valamit átírok amit úgye átír az összesben..) és akkor ezt úgy írja át hogy mindig 1-et pl hozzáad az előzőhőz.pl ha egyben átirok egy dátumot mondjuk akkor a következőben az egy nappal későbbi dátum legyen az azt következőben meg a következőnap stb...office 2010
-
Delila_1
veterán
válasz
paatrick #18627 üzenetére
1. Másik oszlopba írj, ebbe meg írd be a Nagybetűs(...) függvényt, ami a beírt szövegre hivatkozzon..
2. Rendeld egy gombhoz a makrót
Sub AutoSzuro()
Dim krit As Integer
For krit = 1 To 18
Selection.AutoFilter Field:=krit
Next
End Sub3. A 2013-at nem ismerem, de ha válogathatsz, a 2007-et hagyd ki.
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
több kisebb kérdésem is lenne (2003-as excel):
1. Hogy lehet megadni azt hogy egy cellaoszlopba csak nagybetűvel írjon? Nézegettem a cellaformázás opcióit de sehol nem látok erre vonatkozót.
2. Szeretnék az A1 Cellába egy AutoSzűrő "nullázó" gombot. A 2. sorban van A-tól R-ig (tehát 18db) szűrési lehetőség, na most ha elállítgatom és utána mást szeretnék keresni akkor mindet egyesével vissza kell állítanom "mind"-re. Ezt meg lehet valahogy csinálni hogy csak egy gombnyomással visszaállítsa az összes szűrőt "mind"-re?
3. Ha előre akarok lépni, melyik excel-re érdemes váltanom a 2003-as után?
-
válasz
Delila_1 #18623 üzenetére
igen, tudom mit csinál, illetve, hogy mit kellene csinálnia. ez a makró, így, ahogyan bemásoltam egy példa fájlból származik, ahol teszi is a dolgát.
de ha egy általam készített fájlba írom meg a makrót, akkor nem működik, sőt, akkor sem, ha ezt ugyanígy átmásolom. az isempty fv valamiért nem lesz IsEmpty
és fogalmam sincs miért nem :/
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18622 üzenetére
Tegyük fel, hogy a dátumaid az A2-ben kezdődnek, az ünnepnapokat tartalmazó tartomány neve Ünnepek.
A feltételes formázás képlete: =NEM(HIBÁS(FKERES(A2;Ünnepek;1;0))) – 2003-as verzióig,
=HAHIBA(FKERES(A2;Ünnepek;1;0);"") – 2007-es verziótól kezdve. -
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18373 üzenetére
Adott a munkalapos táblám, és az új probléma.
Egy alapadatok munkalapon meg vannak adva 2013. ünnepnapjai.
A dolgozók munkalapjain pedig azt szeretném, ha az ünnepnap napján a dátumcella automatikusan pl. piros színű lenne.
A vasárnapok szürkére színezését megoldottam, de az ünnepnapok nem mennek.
Azért kellene az automatizmus, mert a tábla most úgy működik, hogy a dolgozóknál nem kell minden hónapban külön felvinni a hónapra vonatkozó adatokat, hanem csak a hónap számát kell átütni az alapadatok munkalapon. -
elbeszélgetek itt magamban
a kérdés, hogy miért nem bírom működésre bírni az IsEmpty függvényt?
az alábbi példa makró hibátlanul működik:
Sub ColorBlankRows()
LastRow = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
For i = 1 To LastRow
If IsEmpty(Cells(i, 1)) Then
Cells(i, 1).Resize(1, 4).Interior.ColorIndex = 14
End If
Next i
End Subde ha elkezdem bepötyögni abban az esetben egy kellemes "Wrong number of arguments or invalid property assignment" hibaüzenetet kapok, és nem tudom megfejteni miért nem jó ez a fv. a példafájlban tökéletesen működik, de átmásolva az én fájlomba már megint nem
-
-
Delila_1
veterán
válasz
dobri320 #18608 üzenetére
A laphoz kell rendelned a makrót. A képnek Kép1 nevet adtam, és a B1 cellára kattintva jelenik meg, más cellát kijelölve eltűnik.
A Kép1 helyett tehetsz be alakzatot, és akkor annak a nevét írd be a helyére.Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$B$1" Then
ActiveSheet.Shapes("Kép1").Visible = True
Else
ActiveSheet.Shapes("Kép1").Visible = False
End If
End Sub -
baderoli
tag
A táblázatban lévő vezérlő gombokat szeretném fixálni. Ha görgetem a neveket,szeretném ha legfelül maradnának. Hogyan tudom megtenni ezt? Köszi!
-
dobri320
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni excellel kapcsolatban.
Egy cellához szeretnék képet, vagy szövegdobozt rendelni, hasonló módon mint egy megjegyzésnél.A különbséget a kép láthatóságának módja adja:
A képnek (figyelmeztetésnek) akkor kellene láthatónak lennie, amikor beleklikkelek a cellába, és nem csak akkor amikor az egérrel felette állok. De akkor nem szeretném a figyelmeztetést látni, amikor nem állok a cellán.Erre ismertek valamilyen megoldást?
Előre is köszönöm:
András
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Hasonló kérdésem lenne, mint baderolinak. Van 2007-es Excel-em és azt kéne megoldani pár sorban, hogy a 6 fölötti számokat egy bizonyos színnel jelölje és másik pár sorban pedig a 0 alatti számokat. Viszont ezek a számok már meglévő függvényből keletkeznek, nem tudom ez probléma-e? -
Delila_1
veterán
válasz
bandus #18605 üzenetére
A gyűjtő füzetben arra a lapra, ahova be akarod gyűjteni az adatokat, tegyél ki 2 választó kapcsolót.
A nevük legyen Utvonal1 és Utvonal2. Ehhez a laphoz rendeld az első makrót.Private Sub Utvonal1_Change()
Dim utvonal As String
If Utvonal1 Then utvonal = "C:\Elso utvonal\" Else utvonal = "C:\Masodik utvonal\"
TobbFuzetbe utvonal
End SubA saját útvonalaidat írd be hozzájuk.
Modulba jön a második makró.
Sub TobbFuzetbe(utvonal)
Application.ScreenUpdating = False 'Képernyőfrissítés letiltása
Application.DisplayAlerts = False 'Kérdések letiltása
'Helyfoglalás
Dim usor, FN, WBGy As Workbook, WBU As Workbook, WSGy As Worksheet, WSU As Worksheet
'Értékadás
Set WBGy = ActiveWorkbook 'Gyűjtő füzet
Set WSGy = WBGy.Sheets(1) 'Gyűjtőnek az a lapja, ahova másolni kell
ChDir utvonal 'Direktor váltás
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
'Fájlok behívása
Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN
Set WBU = ActiveWorkbook 'utvonal-ról behívott füzet
Set WSU = WBU.Sheets(1) 'behívott füzet lapja, ahonnan másolsz
WSU.Visible = True 'láthatóság engedélyezése
WSU.Activate 'ez legyen az aktív lap
'első üres sor a gyűjtő füzetben
usor = WSGy.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("A1:A25").Copy WSGy.Range("A" & usor) 'másolás
ActiveWindow.Close False 'behívott fájl bezárása módosítás nélkül
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
Application.DisplayAlerts = True 'Kérdések engedélyezése
Application.ScreenUpdating = True 'Képernyőfrissítés engedélyezése
End SubA sorokhoz írtam magyarázatot.
Mindegyik füzetben az első lapot vittem be a Set utasításokban, de ezen változtathatsz.
Set WSGy = WBGy.Sheets(1)
Set WSU = WBU.Sheets(1)Az 1-es érték helyére a füzetben elfoglalt helyzetüket add meg.
-
én is segítséget kérnék ismét, próbálkozom, de nem akar összejönni a dolog. fájlokat kellene beolvasnom, melyek két könyvtárban helyezkednek el. első lépésként meg kellene adni valamiféle választógomb segítségével, hogy melyik könyvtárból kezdje beolvasni a fájlokat a kettő közül.
aztán itt különböző nevű fájlok vannak, amelyeket mindet használni szeretnék, a folyamat a következőképpen néz ki.
könyvtár kiválasztása-->első fájl megnyitása-->rejtett munkalap felfedése->munkalap adott tartományának vágólapra helyezése (1*25-ös tartomány)-->a vágólap tartalmának a makrót tartalmazó munkafüzetbe való másolása (adott helyre)-->megnyitott fájl bezárása-->ugyanez a következő fájllal, csak a kijelölt területet egy sorral lejjebb kell másolnom.és ezt egészen addig, amíg el nem fogynak a fájlok (amelyek neve folyamatosan változik). nem tudom mennyire egyszerű, főleg azzal van bajom, hogy nem tudom hogyan kellene kezelni a változó nevű és számú fájlok megnyitását, bezárását. gondolom valamiféle for ciklus kell ide, de ott meg kell adnom a lépések számát, nem? idáig nem jutottam még a makrós tananyagomban
-
Delila_1
veterán
válasz
baderoli #18600 üzenetére
Kijelölöd a formázandó tartományt (D2-től le, ameddig kell).
Kezdőlap | Stílusok | Feltételes formázás | Új szabály | A formázandó cellák kijelölése képlettel.Az "Értékek formázása, ha ez a képlet igaz:" rovatba beírod: =D2>MA()
A "Formátum..." gomb előhozza a formázási lehetőségeket, ezekből válogathatsz. 1-2 enter után kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest