- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Excelbarat
tag
válasz
nimmy001 #18299 üzenetére
+1 aki tudni szeretné a megoldást
tegnap 4 órámba telt mire rájöttem h ott csúszik el az én exelem is h amikor "manuálisan" nyitom meg akkor szépen fel van osztva cellákra ha viszont makróból akkor csak az "A" oszlopban van összevonva az összes... sajnos az oszlop felosztása nem működik mert eleve hibásan (random több sornál a vesszőt is elválasztónak veszi a pontosvessző helyett) nyitja meg és így idegölő.
Viszont a csv fálj törlésére van megoldásom, és itt járok:Dim teszt
teszt = ActiveWorkbook.Path & "\" & "adatbázis.csv"
ment = ActiveWorkbook.Path & "\"
Application.ScreenUpdating = False
If FileLen(teszt) > 0 Then
Workbooks.OpenText Filename:=teszt
Sheets("adatok").Select
Sheets("adatok").Copy
Cells.Select
Cells.EntireColumn.AutoFit
Range("A1").Select
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=ment & "Kimutatás.xlsx", FileFormat:= _
xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
Windows("bizonylatkereses.csv").Activate
ActiveWorkbook.Close
Kill teszt
Windows("Kimutatás.xlsx").Activate
'ide jöhet egyéb parancsok
Else
Call MsgBox("Nem létezik a fájl!", vbOKOnly)
End IfA fájl törlése a "Kill" parancsal történik! (nálam ugye a teszt változó amit már a makró elején meghatároztam).
Egyenlőre én is azt a megoldást alkalmazom hogy megnyit és elment xlsx-ként és úgy megmarad a cellafelosztás így már azt nyittatom meg vele. Valami ötlet? -
nimmy001
csendes tag
Sziasztok,
Hogy lehet excel makró segítségével egy csv fájlt xlsx formátumba átmenteni úgy, hogy utána az xlsx fájlt meg is lehessen nyitni, és hogy ami a csv-ben egy cella volt, az az xlsx-ben is egy cella legyen, és ne vonja össze az egy sorban egymás után következő cellákat egy cella tartalmaként?
Egyelőre makróval nem megy, csak úgy, ha megnyitom a csv-t és mentés másként paranccsal elmentem, így megtartja a forráscellák helyeit és a tartalmukat jól, de makróval vagy lementi ugyan, de hibaüzenetet kapok, hogy nem lehet megnyitni az xlsx fájlt, vagy összevonja az egy sorba tartozó cellák tartalmát egy cellába. Keresem a megoldást, de egyelőre nem találtam meg. Amíg nincs meg a makrós, addig marad ez a kerülő megoldás, de jó lenne, mert nem egyszeri használatra kellene, és gyorsabb lenne, ha a makró megcsinálná jól.
Esetleg még jobb lenne, ha a csv-t törölné is, de az már csak bónusz, az eleje a fontos. -
bteebi
veterán
Sziasztok!
A csere funkciót szeretném használni Excel 2003-ban úgy, hogy egy adott karaktersor bizonyos részét cseréljem le. Példa: 01-K ... 02-K ..., és ezekből szeretnék olyat csinálni, hogy 11-K ... 22-K ...
Sima cserével (0 ->1) nem megy, mert a szövegben többször máshol is előfordul a nulla. Tehát helyettesítő karaktert (? vagy *) kellene használnom. Ha a "Keresett szöveg" részbe beírom, hogy "0*-", a "Csere erre" részbe pedig a 0 helyére 1-et írok, akkor lecseréli a 0-kat, de a 2. karakter helyére ?-t tesz, pedig az eredeti karaktert (ami valamilyen szám) kellene meghagynia. Mit írjak a "Csere erre" mezőbe a "?" helyett? Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Geryson
addikt
Sziasztok!
Anno kaptam egy függvényt itt, de sajnos csak most volt időm megnézni és bizony nem megy. Tudna valaki segíteni? A függvény lényege az lenne, hogy kerekítsen a mostani pénztári szabályoknak megfelelően:
[M](C)=IF(MOD(A2,10) <3, A2-MOD(A2,10), IF(MOD(A2,10)<8,A2-MOD(A2,10)+5,A2-MOD(A2,10)+10))(/C)[/M]
-
ElemiKoczka
csendes tag
Sziasztok!
Munkaügyi témában kérnék Excel segítséget.
A dolgozók munkalapját excelben vezetjük.
A oszlop: hónap napja (pl. 1, 2, 3...31)
B oszlop: munkakezdés időpontja (pl. 17:00)
C oszlop: munka befejezés időpontja (pl. 01:00)
Ezek az időpontok a nap minden időpontjára érvényesek lehetnek, mivel folyamatosan üzemelünk.
A munkavégzés idejét ki tudom számolni.
Amit nem tudok az az, hogyan lehet külön venni a délelőttös bérrel számolt időtartamot (6tól 18ig) és az éjszakás bérben számolt időtartamot (18tól 6ig).
Előre is köszönöm a segítséget. -
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #18288 üzenetére
Helyes.
-
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #18286 üzenetére
Az oszlopban bárhol állva a Ctrl+le-nyíl azonnal az alsó adathoz visz, nem kell görgetni.
-
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #18284 üzenetére
Miért nem helyben szűröd? Ha egy sorban vannak az összetartozó adatok, bármelyik oszlopra szűrhetsz.
Az adatok duplikálása (redundancia) a 7 fő bűn között van. -
marchello1
csendes tag
válasz
Delila_1 #18283 üzenetére
Alapvetően ezt egy edzésnaplóként szeretném használni. Az egyik munkalapon lenne a beviteli felület (óra, darab szám, helyszínek, stb). Majd ezeket az adatokat, egy másik munkalapon összegyűjtené, ahol majd lehet szűrni stb.
De egy naphoz-dátumhoz tartozhat több edzés alkalom, vagy helyszín.
Lehet kicsit bonyolultan próbálom megközelíteni a dolgot? -
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #18282 üzenetére
Már csak azt nem tudom, hogy mit szeretnél az adatokból kihozni.
Az mindenesetre meggondolandó, hogy azonos rekordban (sorban) legyenek az összetartozó adatok. -
marchello1
csendes tag
nem csak azokat amiknél meg van mind a kettő. Lehet, hogy lesz olyan ahol csak egy helyszín lesz, de a következő bejegyzésnél már kettő vagy akár több is a későbbiek során. Nem tudom mennyire érthetően írtam le
-
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #18278 üzenetére
Más elrendezést javasolok, amivel 1 rekordba kerülnek az összetartozó adatok, és a cellák összevonása is elkerülhető.
A makró:
Sub helyszinek()
Dim sor%, sor1%
sor% = 2: sor1% = 2
Do While Cells(sor%, "A") <> ""
If Application.WorksheetFunction.CountA(Range("B" & sor% & ":C" & sor%)) = 2 Then
Cells(sor1%, "I") = Cells(sor%, "A")
Cells(sor1%, "J") = Cells(sor%, "B")
Cells(sor1%, "K") = Cells(sor%, "C")
sor1% = sor1% + 1
End If
sor% = sor% + 1
Loop
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Tulajdonképpen azt szeretnéd, hogy a bal oldali táblázatból gyűjtse ki a jobb oldaliba azokat az adatokat, ahol mind a két helyszín megvan?
-
Delila_1
veterán
válasz
if range("b4")="" then nextrow=nextrow+2
-
-
dellfanboy
őstag
van az egyik oszlopban a ,b,c,d vevőm. ezek ismétlődnek, a többi oszlopban ezeknek a vevőknek a tulajdonságai vannak pl telephely.
hogy tudom a legelső oszlopban a vevőket úgy elrendezni, hogy a mellette lévő oszlopok is változzanak?
példa
A oszlopban most így szerepel az első három sor, vevőx,vevőy,vevőa, mellette b,c,d oszlopban, telephely, dolgozók száma, ajtók száma
Azt megnéztem hogy vevőa-ból 9 van, szeretném ha a2 oszloptól a11-ig ez a 9 vevő szerepelne, mellette b,c,d oszlopban pedig ezen telephelyek adatani? már próbáltam sorba rendezni de akkor a többi oszlop adatai nem változtak... -
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #18275 üzenetére
A Sheets("Munka1").Cells(nextrow, 11) = Munka1.Range("B4").Value helyett
Sheets("Munka1").Cells(nextrow+1, 11) = Munka1.Range("B4").Value -et írj.A B3 és B4 cellák adatait azonos helyre írattad be.
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok,
Írtam egy makrót, de vannak pontok ahol elakadtam.
Az első az, hogy ha megadok egy DÁTUMOT akkor beírja a jobb oldalon lévő összevont cellába, de az újabb bevitelnél már nem. Tehát csak az első cellába írja ki a bevitt dátumot. (akkor működik, ha nincsenek a cellák egyesítve)A második, meg, a két helyszínt csak egymás mellé tudom kiadni, egymás alá már nem megy.
Ha erre valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném
Itt van a kép: [link]
Itt a file: link
Itt az eddig megírt makró:
Private Sub CommandButton1_Click()Dim nextrow As Integer
nextrow = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Munka1").Range("i:i")) + 1Sheets("Munka1").Cells(nextrow, 9) = Munka1.Range("B2").Value
Sheets("Munka1").Cells(nextrow, 11) = Munka1.Range("B3").Value
Sheets("Munka1").Cells(nextrow, 11) = Munka1.Range("B4").ValueMunka1.Range("B2").Value = ""
Munka1.Range("B3").Value = ""
Munka1.Range("B4").Value = ""End Sub
-
littledon
tag
Ó nagyon szépen köszönöm!
úgy néz ki jó lett... lehúztam és kiírta, hogy igaz/hamis... Egyébként nem értem, hogy az A oszlopot miért nem kellett rögzíteni?? Valamint a képlet végén "=1" ez jelentené azt, hogy Igaz (Benne van) ??
(összességében nem úgy lett megoldva ahogyan szerettem volna, de nekem így is tökéletes) -
Mutt
senior tag
válasz
kvoaksz #18243 üzenetére
Hello,
Delila_1 megoldása mellett csak függvényeken alapuló megoldásomat innen tudod letölteni.
A színes naptár valójában egy feltételes formázást tartalmazó táblázat. Az adott napokhoz vagy 0, vagy 1-et iratok ki attól függően hogy a név a vizsgált dátummal szerepel-e a beviteli listán vagy sem. Ha szerepel akkor 1 a függvény értéke és ekkor van pirossal kitöltve a cella. A függvény pedig egy sima DARABHATÖBB.
A 0 és 1 értékeket elrejtettem egy egyedi számformátummal így nem látszanak, de az Excel tud számolni velük.Próbáltam interaktívvá tenni ezért van még pár plusz számítás is és formázás is, ezek főleg a számítás lapon vannak. Ezzel csak a beviteli lista első 1000 sorát figyelem és csak az első 25 nevet rakom ki a naptár oldalra.
Egy igazán profi megoldást a http://chandoo.org/wp/2013/01/24/employee-vacations-tracker-dashboard/ oldalról tudsz letölteni.
üdv.
-
föccer
nagyúr
válasz
terencehill #18268 üzenetére
Jah, félre értettelek. Én ezt mindig cellák összevonásával oldottam meg. Beszúrok +1 oszlopot, megcsinálom a kellő kiosztást, majd a fennmaradó sorokban összevonom a 2 külön oszlophoz tartozó cellákat.
üdv, föccer
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Ha meg lehetne oldani, akkor a keskenyebb oszlopokkal rendelkező soroknál mivel töltenéd ki a "hézagokat"? Egyáltalán ez mire lenne jó?
-
föccer
nagyúr
válasz
Sorok illetve oszlopok sorszámai közé beviszed az egere, akkor megváltozik az egér mutató. Ekkor egérgombot nyomva tartva szét tudod húzni, vagy össze tudok őket nyomni.
Több sort kijelölve is működik, illetve, ha duplán kattintasz akkor automatikus méretezésre áll át.
üdv, föccer
-
terencehill
tag
Sziasztok!
Valaki megtudja mondani nekem hogy az excel-be lehet olyat csinálni hogy különböző sorokban az oszloptávolság más legyen. pl: első 5 sor szélesebb oszlopokkal utána meg vékonyabbal??
Előre is köszi a választ!!! -
littledon
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem, biztosan egyszerű de sajnos csak a nagyon alapokat "tudom" excelből...
A feladat az lenne, hogy van két oszlop adatom az "A" oszlopban 1417 db az "F" oszlopban 835 db adatom van . Az "A" oszlopban megtalálható az "F" oszlop mind a 835 adata. Szeretném, hogy az "A" oszlopban piros színnel színezze be az "F" oszlopban is megtalálható adatokat, hogy lássam melyik adatok egyeznek meg a két oszlopban és mik azok amik az "F" oszlopban nem találhatóak meg. Milyen módon tudnám ezt elérni?(picit szájbarágósan, hogyha kérhetem...)
Nagyon szépen köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #18264 üzenetére
Szivi.
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #18262 üzenetére
A TRIM függvény [=trim(a1)] megszünteti a hivatkozott cella elején-, és végén lévő szóközöket, valamint az adat belsejében lévő dupla szóközöket eggyé alakítja a több szóból álló kifejezésekben.
A tisztítás után ezt az oszlopot irányítottan, értékként illesztheted az eredeti oszlopra. -
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #18260 üzenetére
A szokásos hiba ilyenkor, hogy vagy a keresendő, vagy a listában lévő adat tartalmaz egy nem látható, pl. szóköz karaktert. Ezt ellenőrizd mind a kettőnél.
-
dellfanboy
őstag
miért nem működik az fkeres?? egy id-t keresek egy másik táblában.
ha ctrl+f-el rákeresek akkor kapok eredményt, de fkeres nem talál semmit hiányzik az érték...
pedig van...
formátumot átállítottam, már átcopyztam egy sheet-re de eredmény ...
pedig a hozzárendelés 1:1-hez és egy id... -
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #18257 üzenetére
Ami azért érdekes, mert ha másodszor kijelölöm az értelmezési tartományt azzal a gombbal akkor a képlet a következőre változik:
=DARABTELI($B$2:$B$2001; B2)>1
Viszont ha manuálisan írom be a képlethez a fenti képletet ( a dollár jelekkel) akkor megint nem fogom működni, mert minden cella formázása a B2-re fog mutatni.
Szóval ezt nem értem...
-
Delila_1
veterán
válasz
BenJoe80 #18251 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy "Jelöld ki a B oszlopot, és a feltételes formázásnál add meg a képletet".
Ebben az esetben nem kell másolgatni. Ha így teszel, akkor az 1517. cellán állva a megfelelő képletet találod a feltételes formázásnál. Figyelj arra, hogy a képletben a 2. paraméter B1 legyen.Lehet úgy is másolni, ahogy a leírásban szerepel, de egyszerűbb, ha a másolandó cellán állva rákattintasz a formátumfestő ecset ikonra, és az ecsetté vált egérmutatóval befested a cellákat, ahova a formátumot szeretnéd másolni.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #18250 üzenetére
Igen. De a többi 2000 cellába hogy adom meg ugyan ezt a képletet, úgy hogy közben a vonatkozás a cellákra változzon? Mert eddig is megtudtam ezt oldani, de csak a B3-ra mutatott minden cellában. Márpedig minden cellában a saját cellájára kellene mutatnia, nem? Pl.:
B3 cella - =DARABTELI( B: B;B3)>1
B4 cella - =DARABTELI( B: B;B4)>1
B5 cella - =DARABTELI( B: B;B5)>1... stb.
B1517 cella - =DARABTELI( B: B;B1517)>1
És ezt a feltételes formázást, hogy tudom úgy bemásolni az összes cellába, hogy közben a cellák értéke nem változzon?
Itt találtam egy leírást. Az én problémám és kérdésem a 3. bekezdés: "A feltételes formázás másolása a többi cellába"... nekem nem változnak át a cella értékek...
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Az eszem áll meg...! Kb. egy hónappal ezelőtt érdeklődtem, hogy hogy lehet egy 2003-as Excel táblázatban az ismétlődéseket kiszúrni. Akkor meg is tudtam csinálni, most van egy másik táblázat és nem tudom.
Ill. csak egy részét...
Odáig okay, hogy megadok egy feltételes formázást egy DARABTELI képlettel. Mondjuk a B oszlop:
=DARABTELI(B: B; B3)>1
Azt még beállítom, hogy az ismétlődés pirosra váltson, de aztán jön a bökkenő: hogy a sunyiba tudom ezt a formázást az összes többi cellába átmásolni, úgy, hogy a cellák tartalma ne változzon???
Egy leírás alapján a megformázott cellát kijelölve "Másolás", majd az egész B tartomány kijelöl és irányított beillesztéssel bemásolom a formátumot. Még ezt is megtudom csinálni, csak az a bökkenő, hogy akkor az összes cella formátuma B3-ra mutat, márpedig a leírás alapján a többi cella formázása, a cella száma alapján kellene, hogy változzon, tehát:
B4 - =DARABTELI(B: B; B4)>1
B5 - =DARABTELI(B: B; B5)>1
B6 - =DARABTELI(B: B; B6)>1... stb. De nálam az irányított beillesztés után minden cella a B3 cellára mutat.
Mit csinálok rosszul?
-
Delila_1
veterán
válasz
kvoaksz #18243 üzenetére
Írtam rá egy makrót.
Az A oszlop adataiból az egyedi értékeket kigyűjti az E oszlopba, és ezek mellett színez, ahogy írtad.
Az F1:AJ1 tartományban dátumok vannak – ezeket írd be –, a cellaformátumuk nn.Sub Szinezes()
Dim sor As Long, usor As Long, sor1 As Long, oszlop As Integer
Dim elsodat As Date, ucsodat As Date, nev$
'Irányított szűrés az E oszlopba
Range("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range( _
"E1"), Unique:=True
'Előző napok hátterének festése fehérre
Range("F1:AJ1000").Interior.ColorIndex = 2
'Színezés
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usor
nev$ = Cells(sor, "A")
elsodat = Cells(sor, "B")
ucsodat = Cells(sor, "C")
sor1 = Application.WorksheetFunction.Match(nev$, Columns(5), 0)
For oszlop = 6 To 36
If Cells(1, oszlop) >= elsodat And Cells(1, oszlop) <= ucsodat Then
Cells(sor1, oszlop).Interior.ColorIndex = 3
End If
Next
Next
End Sub -
kvoaksz
csendes tag
válasz
Delila_1 #18242 üzenetére
Ezt ábrázoltam.
Próbáltam ábrázolni, mert erre is lehetne valami egyszrűbb módszer.A lényeg szöveggel: Van egy táblázatom ami neveket tartalmaz, mellette két dátum, de a nevek ismétlődnek, mivel több részletben kaptak időpontokat (az alap táblázatot nem módosíthatom).
Ezt szeretném egybe ábrázolni:ennél jobb képet nem tudok csinálni, amíg el enm árulja valaki hogyan kell egy excelt ide bemásolni.
-
kvoaksz
csendes tag
válasz
Delila_1 #18238 üzenetére
Köszönöm, nagyon jól néz ki!
, csak az a gond vele, hogy nekem az almát, körtét stb. egy sorban kell ábrázolnom, azaz folytonosan pl. :piros, piros fehér, fehér, piros!
és az első táblát nem is nagyon módosíthatom, persze minimálisan ha nincs más megoldás!
Mindenesetre az egyik gondomat megoldottad!
Az a gyanum excelben ez nem is nagyon megoldható, mert az fkeres csak az első értéket veszi figyelembe.
Köszönöm. -
Delila_1
veterán
válasz
kvoaksz #18230 üzenetére
Itt egy megoldás.
Képletek
D2 -> {=MIN(HA($A$2:$A$10=$A2;B$2:B$10))}
E2 -> {=MAX(HA($A$2:$A$10=$A2;C$2:C$10;0))}
Mindkettő tömbfüggvény, Shift+Ctrl+Enter-rel kell bevinni, akkor kapja meg az elején és a végén a kapcsos zárójeleket. Ezeket másold le a 10. sorig.F2 -> =HA(VAGY($D2>=DÁTUM(ÉV($D2);HÓNAP($D2);NAP(F$1))+1;$E2<=DÁTUM(ÉV($E2);HÓNAP($E2);NAP(F$1))-1);"";1)
Ezt másold az F2:AI10 tartományba. A tartományra adj feltételes formázást. Ahol a cella értéke 1, ott legyen a kitöltés és a betű színe piros, és kapjon a cella fehér keretet. -
kvoaksz
csendes tag
válasz
kvoaksz #18230 üzenetére
név ;kezd ;vég; tartam
Alma 2013.06.03 2013.06.04 2
Alma 2013.06.10 2013.06.14 5
Barack 2013.06.11 2013.06.15 5
Körte 2013.06.12 2013.06.12 1
Körte 2013.06.13 2013.06.14 2másik
név;2013.06.01; 2013.06.02; 2013.06.03; 2013.06.04
Alma
Barack
Körte=HA(FKERES($A:$A;Munka1!$A$1:$D$6;2;0)=B$1;"x";"")
Hogy jutok el a következő Almához?
És hogy írom ki az x-et a következő dátum alá? -
válasz
k78chriss #18231 üzenetére
Őőőő? Nem egészen értem - a végén úgyis 0-t vonna ki, mert ez van az utolsó értékkel rendelkező sor után. Vagy én nem értek valamit? Mit jelent neked, hogy "értéket tartalmaz"?
Azt mondjuk meg lehet oldani, hogy egy csoportból (pl itt a C3
1000 oszlopból) az utolsó értéket vegye fel:
=HA(($D$1-OFFSET(C3,INDEX(COUNTA(C31000),1,1),0))<(A3-20);"oké";"NEM")
-
Apollo17hu
őstag
válasz
k78chriss #18231 üzenetére
C3 helyett egy egymásba ágyazott HA() függvény esetleg? Vagy a C oszlopban akár C1000-ig is el lehetne így menni?
(Utóbbi esetben felvehetsz egy segédoszlopot, ami azt vizsgálja, hogy C-ben van-e érték. E segédoszlop cellaértékei legyenek mondjuk 1, ha C-ben nincs semmi, 2 pedig, ha van. Ezután FKERES-sel rákeresel a 2-es értékre, és a legelsőt fogja megtalálni.)
-
k78chriss
tag
Sziasztok
adott a következő képlet =HA(($D$1-C3)<(A3-20);"oké";"NEM") Az meg lehet-e oldani ha C3 értéket tartalmaz akkor automatikusan C4 et vonja ki, ha C4 értéket tartalmaz C5-öt. Az az automatikusan a következő cellát vegye figyelembe.
Köszönöm a segítséget
-
kvoaksz
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, a következő a helyzet: Van egy táblázatom nevekkel, amelyek tartalmaznak egy dátum kezdet és egy dátum vég:
pl:
név dátum kezd. dátum vég
xy 2013.05.06 2013.05.08ezt kellene ábrázolnom egy naptárban (excelbe rajzolt naptár), pl:
név ;01.; 02. ;03. ;04. ;05. ;06.; 07. ;08.; 09.; 10.stb
xy ; ; ; ; ; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;xx;xx; xx; ;
(majd legközelebb beszúrok egy képet)Remélem így marad és érthető a tábla, persze a problémám nem ezzel van, mert ez egy sima fkeres és ha függvény kombinációjával megoldom, a gond azzal van, hogy a felső táblához nem nyúlhatok
és több ismétlődő nevet tartalmaz, mivel újabb sorokban szerepel a következő dátum. Remélem érthető volta a kérdésem, és köszönöm előre is a lehetséges megoldásokat.
-
Dylen
senior tag
Sziasztok!
Állásinterjúra megyek és lesz excel teszt is. A HR-es azt mondta, hogy "nem lesz nehéz, függvények, pivot tábla, stb." Ezekkel még el is boldogulok talán de mik lehetnek még, amik ilyenkor felmerülnek?
Nem vagyok egy excel mágus, péntek óta oktatóvideókat nézek, de még nem értem a végére.
Egyáltalán hogy szól egy ilyen feladat/utasítás? Készíts egy pivot táblát?
Ha valaki tudja és megosztaná, megköszönném! -
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Mit jelent az, hogy Can't read SAT, illetve mit kéne csinálni, ha a Pentaho JasperReportsComponent komponensével parszolt .xls fájl megnyitásakor File corrupted hibával elszáll?:S
Esetleg találkozott már valaki hasonló hibával? üdvmegj: kicsit hosszabb magyarázat:
A Pentahos Design Studioban összehozott Action Sequence a JasperReportsComponent-en keresztül egy .jasper fájlból parszol egy excel fájl amit emailben küldök ki. A parszolás meg is történik, jól is történik meg, de amikor megjön az email, és meg akarom nyitni, akkor ezt a hibát kapom:
The document is corrupt and cannot be opened. To try, and repair it, use the Open and Repair command in the Open dialog box, and select Extra Data when prompted.OpenOffice sem nyitja meg, és egy ízben Can't read SAT -ot is kaptam. Nem tudja valaki, hogy mi az a SAT?
-
Delila_1
veterán
válasz
Booci&Milka #18215 üzenetére
Excelben tudok segíteni, majd átírod, ha nem egyezik a tiéddel.
A termékek nálam az A17:A23 tartományban vannak, mellettük a hozzájuk tartozó kép neve a B oszlopban.
Az A2 cellában egy érvényesítés van, ami a terméke nevét tartalmazza. A B2 cella FKERES függvénye megkeresi a kiválasztott termékhez tartozó kép nevét.
A képeket a bekeretezett tartományba szúrtam be egymás fölé.
A makrót a laphoz kell rendelned, és akkor a választást követően a hozzá tartozó kép lesz csak látható.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim kep$, k%
If Target.Address = "$A$2" Then
kep$ = Range("B2")
For k% = 1 To ActiveSheet.Shapes.Count
If ActiveSheet.Shapes(k%).Name = kep$ Then
ActiveSheet.Shapes(k%).Visible = True
Else
ActiveSheet.Shapes(k%).Visible = False
End If
Next
End If
End Sub -
Booci&Milka
csendes tag
HI
Vki aki hardcore pro excelben tudna segíteni? Ez lenne a problémám:
Adott 1 táblázat
pl zölségek és mellettük másik oszlopban a képeik
irányított szűrővel rászürve az egyikre nem az egyik zöldség képét hozza fel hanem kb az összesetés nekem ezt kellene h pl hagymához csak hagyma képét hozza felás mást ne . és nem bírtam még megoldani.Makrót ajánlottak de nem igazán tünik hasznáhatónak
Vki tudna esetleg egy érthető leírást ezen problémához?
THX
-
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni,mert egyáltalán nem értem az excel-t.
le tudja valaki röviden írni nekem, hogyan kell beállítani azt, hogy egy oszlopban szereplő óra:perc:másodperc
értékeket összeadja?
Vagyis, úgy,mint a normál számokat tartalmazó oszlopoknál, hogy ahogyan jelölöm ki a sorokat alul látszik az összeadés eredménye.Csak itt időtartamokat kellene összeadni.
Tehát az alábbi példán az F oszlopban szereplő időtartamokat szeretném összeadni. -
Lokids
addikt
Hello,
Segítséget szeretnék kérni excel 2010-hez. A data fülön a connection properties (Adatok -> tulajdonságok) szürke. Milyen feltétel kell ahhoz, hogy használni tudjam?
El akarom értni, hogy a sharepoint alatt tárolt excel file-kat is többen tudják szerkezteni egyszerre. HA jól tudom erre a sima megosztás nem elég.
Ezt találtam hozzá, de itt használja a connection propertiest.Köszönöm.
-
vamzi
senior tag
válasz
m.zmrzlina #18209 üzenetére
Köszönöm, sajnos makróhoz nem értek.
sztanozs
Végül így sikerült megoldanom:
=IFERROR(INDEX(Fő!$A:$A;MATCH(D44;Fő!$K:$K;0)+MATCH($C$46;INDIRECT(CONCATENATE("Fő!G";MATCH(D44;Fő!$K:$K;0);":G";MATCH(F44;Fő!$K:$K;0)-1));0)-1);"")Köszönöm a segítségeket.
-
m.zmrzlina
senior tag
Esetleg próbálkozz ezzel a (gondolatébresztő) saját függvénnyel:
Function HOLAKORTE(tartomany As Range, ertek_1 As Variant, ertek_2 As Variant)
For Each cella In tartomany
If cella.Value = ertek_1 And cella.Offset(0, -1).Value = ertek_2 Then HOLAKORTE = cella.Offset(0, -2).Value
Next
End FunctionHárom argumentumból az első az a tartomány amiben az ertek_1-et keresed (esetedben a C1:C9). Az ertek_1=100, az ertek_2="körte"
-
m.zmrzlina
senior tag
Nekem ezzel a makróval (vagy valami nagyon hasonlóval) tűnik legegyszerűbbnek a feladat megoldása:
Sub holakorte()
For Each cella In Range("C1:C9")
If cella.Value = Range("E1").Value And cella.Offset(0, -1).Value = Range("F1").Value Then Range("G1").Value = cella.Offset(0, -2).Value
Next
End SubE1-ben és F1-ben adod meg a feltételeket. Az E1 ben lévő értéket fogja keresni a C oszlopban, az F1 értékét a B-ben és G1-be írja ki az eredményt.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
A MATCH(HOL.VAN) függvénnyel bajlódok. A függvény táblázatát több kisebb függvényből/szóból szeretném összerakni, de nem megy, mert mindig #VALUE(#ÉRTÉK) hibát dob.
Tehát. A "C" oszlopban megkeresem , hogy hol kezdődik a 200-as tartomány:
=MATCH("200";C1:C9;0)
Megkeresem, hogy hol ér véget:
=MATCH("300";C1:C9;0)-1A kapott két értéket veszem a "B" oszlop tartományának és megkeresem a "körte" értéket.
Ezután meghatározom a "körte" egyedi azonosítóját, ami most "5"Tehát az "5" értéket keresem a lenti táblázatban úgy, hogy annyit tudok, hogy "200" és hogy "körte".
tartomány:
A1:C9
Az első oszlop egy egyedi azonosító
1 alma 100
2 körte 100
3 banán 100
4 alma 200
5 körte 200
6 banán 200
7 alma 300
8 körte 300
9 banán 300Tudtok ebben segíteni? Igazából csak annyit kellene, hogy a MATCH-be hogyan ágyazhatnék be több MATCH értéket, amivel a keresési tartományt adom meg.
Előre is köszönöm,
Ádám. -
D5
aktív tag
válasz
Delila_1 #18205 üzenetére
Köszi szépen!
Viszont nekem igazából fontos lenne, hogy A1+1 (azaz a következő cella legyen), mivel itt vált egy ismétlődő felsorolás. Vagyis van 30 nevem, és nekem az kellene, hogy ha a 30. után következő cella megegyezik az első cellával, akkor már mást adjon eredményül a HA() függvény.
Vagy túl bonyolítom? -
D5
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
A1 cella: Kis József
A2 cella: Nagy Imre
A3 cella: Kovács Móni
D1 cella: Nagy ImreHogyan tudom azt megcsinálni HA() függvényben, hogy ha az A1 cella után következő cella (azaz A2 cella) megegyezik D1 cellával, akkor ez és ez... (a vége már nem lényeg)?
Amit próbáltam: HA(A1+1=D1;...;...), csak ezzel az a baj, hogy "ÉRTÉK" választ ad (nyilván, hiszen szöveghez akar hozzáadni 1-et), de nekem nem hozzá adni kell, hanem a soron következő cella kellene...
Tudtok segíteni? -
bzooli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy makrókkal ellátott excelem, ahol jelölőnégyzetek és makrók segítségével rejtek el és fedek fel munkalapokat. Pár hete upgradeltem az Office-t 2010-ről 2013-ra és azóta ezek a felfedések és elrejtések nem működnek működnek megfelelően, csak egy bizonyos számú belőlük.
Mi lehet a probléma? Lehetséges, hogy egy VBA modulon belül túl sok parancs (hide és unhide) van? -
válasz
Apollo17hu #18201 üzenetére
jogos a felvetés, kb 4 perc volt így összehozni, köszönöm, valamiért ezt sokkal gányosabbnak gondoltam fkeressel
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Valami baja van a tápomnak
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Warships
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó egy XMG P406 laptop
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest