- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
Iletve egy másik: Wordbe be lehet állítani hogy a betütipus speciális részénél a térköz ritkított legyen, és a mértékét lehet állítani. Excelbe alabol csak alsó felső index van, oszt ennyi.
-
akyyy
senior tag
Valamiért Excelbe nincs vonalzó, és szeretnék egy nagyobbacsaka cellácskákat (vagy táblázatot) csinálni, amit méretre cm-ben adnék meg (esetleg mm)
Sugót találtam, ahol leírja hogy a sormagasság illetve oszlopszélességben 1 pont 0.35 mmnek felel meg, de kiszámolva egy 9 cm-es szélességű cellát, meg egy 25mm-es magasságút, egyáltalán nem úgy néz ki, mint ahogy elterveztem -
Delila_1
veterán
Ha lépésenként futtatod, rájössz, hogy minden sort másol, de felülírja az előzőt.
Csv-kel nem szoktam dolgozni. Beteszek egy rövid makrót, amit majd átalakítasz. Ez az A oszlop adatait másolja át egyenként a B-be, és hozzáfűzi, hogy 1, 2, vagy 3. adatsorról van szó.
For sor = 1 To 9 Step 3
Cells(sor, 2) = Cells(sor, 1) & " 1"
Cells(sor + 1, 2) = Cells(sor + 1, 1) & " 2"
Cells(sor + 2, 2) = Cells(sor + 2, 1) & " 3"
Next -
Delila_1
veterán
Tom Teke és gyga
szívesen. -
Oly
őstag
Én egy ilyesmivel indultam neki:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim FileNum As Integer
Dim DestFile As String
Dim i, iv, c
iv = Range("A1").End(xlDown).Row:
c = 1
d = 3
DestFile = "Z:\TESZT\" & Cells(4, 4) & ".csv"
'DestFile = "Z:\TESZT\" & Cells(4, 4) & c & ".csv"
FileNum = FreeFile()
Open DestFile For Output As #FileNum
For i = 1 To iv
'MsgBox "i: " & i
'MsgBox "iv: " & iv
'MsgBox "d: " & d
'MsgBox "c: " & c
'If i = d + 1 Then
'c = c + 1
'd = d + 3
'DestFile = "Z:\TESZT\" & Cells(4, 4) & c & ".csv"
'End IfPrint #FileNum, Trim(Cells(i, 1))
Close FileNum
Next iMsgBox "The CSV file has been created succesfully!", vbOKOnly, "SAVE"
End Sub
Itt most csak 9 sort tesztelek, amit 3 soronként kellene szét szednie, de mindig csak a 3. sort rakja a CSV-be.
-
Oly
őstag
Szia
Ismét hozzád fordulnék.
Van egy ~48ezer soros táblám.
Abból kellenne 2000 soronként leválogatott CSV-t csinálnom.
Nem bírok vele.Tudsz valami egyszerű megoldást?
Üdv
oly -
Delila_1
veterán
A makró akkor másolja át a 2 cellát, ha mindegyiknek adtál háttérszínt.
Tegyél ki hozzá egy gombot, vagy adj bill. kombinációt.Sub masol()
If Range("A2").Interior.ColorIndex <> -4142 And Range("B2").Interior.ColorIndex <> -4142 Then
Range("A2:B2").Copy Sheets(2).Range("A" & Sheets(2).Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1)
End If
End Sub -
gyga
senior tag
válasz
Delila_1 #20884 üzenetére
egy füzetben van 1es munkalap és az ezen kijelölt sorok és a 3as munkalapra kellene másolni. (Még nem tudtam eldönteni a kijelölés fajtáját talán ha az első cellát átszínezem, de lehet csekboxszal kellene megoldani mert két féle színt nem lehet alkalmazni egy cellára és ez előfordulhat, vagy nem is tudom).
És most belefutottam egy olyanba hogy nem veszi be a 8szor beágyazott ha függvényt....
-
Delila_1
veterán
válasz
TomTeke2 #20879 üzenetére
A képletek másolása után a csatolást kell átírni az új füzetedre.
2003-as verzióban ezt a Szerkesztés | Csatolások menüpontban találod meg, ahol a (ha jól emlékszem) Módosítás gomb lenyomása után ki tudod tallózni az aktív füzetedet, mire megszűnnek az átirányítások.Magasabb verziókban ezt ügyesen elrejtették. A Gyorselérési eszköztárra ki kell tenned egy ikont. A További parancsoknál a Választható parancsok helye legyen a Minden parancs. Itt kikeresed a Fájlhivatkozások szerkesztése nevűt, kiteszed az eszköztárra, innen tudod meghívni a csatolás módosításához.
-
Delila_1
veterán
válasz
alfa20 #20877 üzenetére
A látható sorokat töröljük, majd a végén a többi sort láthatóvá tesszük a szűrő feltétel kihagyásával.
Sub szur()
Dim usor As Long
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$V$" & usor).AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*alma*"
ActiveSheet.Rows("2:" & usor).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Delete
ActiveSheet.Range("$A$1:$V$" & usor).AutoFilter Field:=2
End Sub -
TomTeke2
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert már az őrület határán vagyok.
Hogy tudom átmásolni másik dokumentumba egy ill. több cella képletét. A gond az, hogy a beillesztés után ( irányított beillesztés/képletek) az eredeti cellákra hivatkozik, és nem azokra a cellákra amik ugyanúgy ott vannak a másik táblázatban is.
Hogy értsétek is amiről beszélek, ahova másolni szeretném, az egy régebbi verzió, amiben nem működtek megfelelően a képletek, viszont rengeteg adatot tartalmaz, konkrétan 32 munkalapnyit. Ezek mind egy-egy bajnoki forduló eredményei, és a dokumentum egy lapján van rengeteg képlet, amik különböző statisztikákat számolnak. Ezeket alakítgattan egy adatok nélküli dokumentumban. Most ellenőrzés céljából szeretném átmásolni a képleteket a már adatokkal teli dokumentum azonos oldalára, de már lassan 3 napja sikertelenül. Ha lenne valami ötletetek azt megköszönném.
-
gyga
senior tag
Még egy vba-s okosság kellene.
adott munkafüzet1 van 200 sorom. az első 2 cella háttér színe zöld pl, (vagy nem is tudom lehetne checkbox-al is megjelölni.)
akkor az a sor kerüljön át a munka3 következő üres sorába. -
alfa20
senior tag
van egy táblám amiben rá azt szeretném, hogy rászűrők pl az almát tartalmazó szavakra
és törölni szeretném ezeket a sorokat.
eddig jutottam, de így mindent kijelöl a tábla legaljáig, ezért a törlés sokáig tart:
Range("B1").Select
Selection.AutoFilter
ActiveSheet.Range("$A$1:$V$" & usor).AutoFilter Field:=2, Criteria1:=Array( _
"*alma*"), Operator:=xlFilterValues
Rows("2:2" & usor).Select
Selection.Delete Shift:=xlToLeftStophogy lehet csak a kitöltött cellákat kijelölni?
-
Delila_1
veterán
A laphoz rendeld:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$E$15" Then Rejt
End SubModulba:
Sub Rejt()
Sheets("Munka2").Select
Rows("2:202").Hidden = False
Rows(Sheets("Munka1").Range("E15") + 2 & ":202").Hidden = True
End SubNálam Munka1 a lap, ahol az E15-ben megadod a megjelenítendő adatsorok számát, és Munka2 a másik. Ezeket írd ár a makróban a saját lapjaid nevére.
Mikor írsz az E15-be, a másik lapon végrehajtódik a rejtés, és az a lap lesz aktív.
-
Delila_1
veterán
válasz
bandus #20863 üzenetére
Az első cellába beírod: 00:00:00. A mellette lévőbe 01:00:00. Kijelölöd a két cellát együtt, és a cellaformázásnál az egyéni kategóriánál megadod a formátumot: "H " óó:pp.
Most lemásolod az első cellát addig, míg eléri a 23 órát. A másik cellát kijelölve a jobb alsó sarkában lévő kis fekete négyzeten duplaklikk, kész a jobb oldali oszlopod.
A két oszlopot lemásolod közvetlenül a kitöltött cellák alá, és a formátumban a H-t átírod K-ra. Ezt ismételd meg a többi nap beírásához.
Mindig ezt a füzetet hívd be, és az új adatok beírása után a Mentés másként opciót választva más néven mentsd el.
-
fel szeretnék tölteni egy hetet az alábbi dátumformával, óránkénti bontásban:
H 00:00 H 01:00
H 01:00 H 02:00.
.
.K 03:00 K 04:00
.
.
.V 23:00 V 0:00
tehát mindkét oszlopban az aktuális nap kezdőbetűje, utána pedig az órák. ezt meg kéne tennem minden egyes futtatáskor, és nem szeretnék előre "legyártott" templatettel dolgozni.
köszi az ötleteket és a segítséget
-
bteebi
veterán
válasz
z123456789 #20861 üzenetére
Ahogy gondolod
. Amúgy összességében egyszerűbb a megoldásod, én is azt használnám inkább. Nem gondoltam végig, hogy makró nélkül is meg lehet csinálni
.
-
freewaer
csendes tag
Sziasztok!
Egy picit leakadtam egy fontos feladatnál. Adott három cella:
A1 = 20,2
A2 = 19,4
A3 = 60,4A feladat az lenne, hogy az A4-es cellába fel kellene írnom a fentebbi három cella kerekített arányát a következő módon:
A4 = A3:A1:A2 azaz A4 = 60:20:20
Ezt így meg lehet oldani valahogy, vagy ez erősen humán beavatkozást igényel?
Köszönöm a választ előre is, még ha a kérdés lehet bugyuta is
-
bteebi
veterán
válasz
Psytróger #20857 üzenetére
Ha jól értettelek, akkor ez jó lesz:
Sub melleir()
Dim i As Integer, LastRow As Integer
LastRow = Columns(1).Find("*", SearchDirection:=xlPrevious).Row
For i = 1 To LastRow
If Cells(i, 1).Value = "" Then
i = i + 1
End If
If Cells(i, 1).Value = Cells(i, 2).Value Then
Cells(i, 4) = 1
Else: Cells(i, 4) = 2
End If
Next i
End SubMűködésre bírni az itt leírtak alapján tudod. Nem kell semmit se lemásolnod, az egész tartományra működik.
-
Psytróger
tag
Kiokoskodtam Fkeres függvénnyel, ne fáradozzatok tovább
Köszi azért
-
Psytróger
tag
#20854-re: Lejárt a szerkesztési idő bocsánat
Szóval nekem az is jó, ha megnézi hogy B1 értéke szerepel-e A oszlopban, és ha igen akkor kiír mondjuk egy 1-est, ha meg nem akkor egy 2-est a D1 oszlopba... És ha ezt lehúzom akkor megcsinálja ugyanezt B2-vel, B3-mal, stb.
-
Psytróger
tag
Fűűű... Nekem ez magas
Hova kell írni? Jaj, látom hogy ez a színes kérdésre válasz, de az már aktualitását vesztette, bocsánat hogy nem szóltam
-
bteebi
veterán
válasz
Psytróger #20851 üzenetére
Erre ez működik:
Sub melleir()
Dim i As Long
For i = 1 To Rows.Count
If Cells(i, 1).Font.ColorIndex = 3 Then
Cells(i, 3).Value = Cells(i, 1).Value '"P"
End If
Next i
End SubEbben az esetben az A oszlopban lévő cella tartalmár írja a C oszlopba. Ha a "P" elől kitörlöd a Cells(i, 1).Value-t és az aposztrófot, akkor minden piros betűs cella mellé P betűt tesz.
-
Psytróger
tag
Lehet hogy előbb hülyén fogalmaztam...
Gyakorlati példa:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsbbN5jVO88QdGtHQ0poYm9tcGZfX2VSRWVaaWMyeGc&usp=sharing
Hogyan tudom A oszlop tartalmát B mellé berendezni? Az A-ban lévő nevek mindegyike megtalálható B oszlopban, fordítva ez nem igaz (B-ben több név van). C oszlopban a B oszlopban található, játékosokat fedő nevek pozíciója látható. Szeretném megkapni A oszlopban lévő játékosok pozícióját, és ez a módszer tűnik a legegyszerűbbnek
Köszi előre is! -
bteebi
veterán
válasz
z123456789 #20849 üzenetére
Most akkor végülis működik? Amúgy meg azt csináld, hogy miután beírtad a kódot, a munkalapon Alt+F8-at nyomsz, és akkor ki tudod választani és el tudod indítani a makrót. De egyébként tudsz hozzá gyorsbillentyűt is rendelni (pl. Ctrl+r, vagy Ctrl+Shift+r), de akár egy gombot is csinálhatsz neki: egyszerűen rajzolsz egy téglalapot, jobb gomb → Szöveg szerkesztése (beírod mondjuk azt, hogy "Makró indítása"), majd szintén jobb gomb → Makró-hozzárendelés. Így már gombbal (is) tudod indítani, frissíteni
.
#20847: Idézőjel és WorksheetFunction nélkül működik?
#20851: Feltételhez kötötten, vagy csak simán? Makróval?
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #20849 üzenetére
Köszi egyébként, ez (#20839) detroitrw leírása alapján sikerült.
És végül is mindegy hogy attól zöldül hogy beírok valamit a megjegyzés rovatba, vagy besárgítom.
Ez így tökéletes az én táblázatomba.Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Psytróger
tag
Meg tudom azt csinálni, hogy egy oszlopban lévő lista mellé berendezze egy másik oszlop tartalmát úgy, hogy az egyező értékű cellák egymás mellé kerüljenek?
Pl.
Egyik oszlopban van
alma
körte
barack
szilva
A másikban meg körte, szilva
És a második oszlop tartalmát rendezze be az első mellé így:
alma
körte körte
barack
szilva szilva
Fontos lenne hogy A oszlop ne mozogjon, mert a mellette lévő másik oszlop tartalmának ott kellene maradnia
Remélem érthető a kérdés -
csferke
senior tag
válasz
detroitrw #20833 üzenetére
ez nem jó?
=AVERAGEIF(B:B;E3;C:C)
igen, ez jó lett, kösziMost azonban tovább bonyolítanám a kérdésem.
A C oszlop adataiból van egy diagramom, havi lebontásban a következő tartományok.
=$C$2:$C$8
=$C$9:$C$15
=$C$16:$C$22Hogyan tudnám automatikusan bővíteni a diagramot amikor új évet adok hozzá? =$C$23:$C$29 ??
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Van egy UserForm-om és adatokat szeretnék kiíratni a táblázatba. Na most idáig eljutottam:
With Worksheets("Kigyujtes").Range("A8")
.Offset(RowCount, 0) = Me.TextBox3.Value
.Offset(RowCount, 2) = "=vlookup(A,Táblázat1,2,0)"Az "A8" cellától írná ki a tételeket újabb sorokba.
Viszont az FKERES függvény fog ki rajtam, hogy hogyan kellene hivatkoznom az "A" oszlop aktuális sorára..Megj.: remélem valamennyire érthetően írtam le
-
bteebi
veterán
válasz
z123456789 #20834 üzenetére
Ez elvileg azt csinálja, amit szeretnél. Jobb gomb a munkalapra → Kód megjelenítése. Oda másold be ezt:
Sub osszead()
Dim szum As Long, i As Long
szum = 0
For i = 1 To 200 'Rows.Count
If Cells(i, 2).Interior.ColorIndex = 6 Then
szum = szum + Cells(i, 2).Value
End If
Next i
Cells(2, 3).Value = szum
If Cells(2, 3).Value > 50 Then
Cells(2, 3).Interior.ColorIndex = 4
Else
Cells(2, 3).Interior.Pattern = xlNone
End If
End SubA Cells(i, 2)-nél a 2 helyére annak az oszlopnak a számát írd, amiben az összeadást szeretnéd (A=1, B=2, stb.). A Cells(2, 3)-ba teszi az összeget, ami a 3. oszlop, 2. sor cellája (vagyis C2). Az első 200 sorra végzi az összeadást, ezt tetszőlegesen változtathatod. Ha a Rows.Count elől kiveszed az aposztrófot, akkor megcsinálja mind a 65536 sorra, de az már elég lassú
.
-
válasz
mivel gondolom a sárga cellák mindig fix-ek így arra fölösleges lenne olyat futtatni ami figyeli a sárga cellákat
szal manuálisan összegezni kéne s készolyat könnyebben lehet hogy pl. a megjegyzést figyelembe véve adja össze az adott értékeket
ez lenne a
C oszlop ahol a megjegyzés van
B oszlop ahol az összeadandó érték
=SZUMHA(C:C;"banki feltétel miatt kártyáról fizetve";B:B)a feltételes formázást megtalálod az aktuális excel verziódat is beírva a google-be
ha megvan akkor kiválasztod az aktuális cellát s rányomsz a feltétel formázásra
itt pl.
csak az adott tartalmú cellák formázása/cellaérték/nagyobb, mint/itt megadod az értéketmajd a formátum gombra klikkelve beállítod miként jelezze neked ha egy bizonyos számot túllép a cella
(#20838) z123456789
ha nem megy akkor privibe belinkelsz/küldesz egy mintát s megcsinálom -
-
alfa20
senior tag
válasz
Feltételes formázás?
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ha más nem makróval tuti.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy kis excel táblám havi költekezésről.
Ebben szeretnék olyat létrehozni, hogy egy külön cellába jelezze nekem, ha elértem a bankszámlám által megmondott minimum tranzakciós összegek határát. (Így lesz 0 Ft a számlavezetéso díjam, egyébként meg drága. :S )
Konkrétabban így gondoltam:Amit a kártyámmal fizetek, azt besárgítom. Amit besárgítok, szeretném hogy a jobb oldali Banki feltétel összesítőjében megjelenjen szummázva. Vagyis kell egy feltétel, hogy amelyik sor sárga, annak értéke összeadódva jelenjen meg a Banki feltétel sorában. Továbbá, amikor elérem a limitet (mondjuk itt most legyen 50 Ft) akkor a banki feltétel sora változzon zöldre.
Ez megoldható? Vagy ábrándokat kergetek?Előre is köszönöm!
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne az F3-F9 mezők képletét úgy automatikussá tenni, hogy amikor az A-C oszlopban hozzáadok egy új évet akkor vegye azt figyelembe és bővüljön a tartomány a megfelelő hónappal az átlagszámításhoz?Az F3 képlete =AVERAGE(C2;C9;C16) és ezt kellene automatikusan bővíteni =AVERAGE(C2;C9;C16;C23) és így tovább minden újonnan hozzáadott évnél
köszi
-
gyga
senior tag
#20803-ra valaki?
-
csferke
senior tag
-
bteebi
veterán
válasz
#02644736 #20825 üzenetére
Úgy mindenképp meg tudod csinálni - kicsit kerülőúton -, hogy ="Bcs" & A1 & "/2014". Ebben az esetben az A1 cellában van a karakterlánc (pl. 0234), a cella formátuma pedig szöveg. Próbáltam máshogy, de jobbat egyelőre nem tudok. Ha fix számú (pl. 4) karakter lenne a Bcs után, akkor meg tudnád adni úgy, hogy "Bcs"0000"/2014", és akkor mindig 4 jegyre egészíti ki a számot, nullákkal.
-
bteebi
veterán
Ez így jó szintaktikailag? Megnéztem makrórögzítővel, és nekem így csinálta meg:
.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Amúgy az xlPasteValuesAndNumberFormats is jó lehet akár neked. Vagy egyszerűen hagyd ki a PasteSpecial-t, ha lehet. Ez is segíthet. Magamtól nem is gondoltam volna, hogy lehet gond a PasteSpecial használatával.
-
törölt tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani, ha beírom az egyik cellába, hogy 115, azt írja ki, hogy Bcs115/2014.
A vége mindig az aktuális év lenne, jelen esetben 2014.
Ez megoldható valahogy egyáltalán?
-
earth
csendes tag
Sziasztok.
Azt tudja valaki hogyan változtassam meg ezt a program részletet hogy mindent (formátum, aláhúzások stb.) másoljon át az egyik lapról a másikra csak a képleteket ne. Gondolom a .PasteSpecial xlPasteValues ezt kellene megváltoztatni de nem tudom milyen parancsra.Program részlet:
Private Sub Végrehajtás_Click()
Dim row_main As Integer, row_sec As Integer
Sheets("proba").Range("A10:Q1000").ClearContents
Sheets("számítás").Select
row_sec = 10For row_main = 10 To 200
If Cells(row_main, 12).Value >= 1 Then
Range("A" & row_main & "" & row_main).Copy
Worksheets("proba").Range("A" & row_sec).PasteSpecial xlPasteValues
row_sec = row_sec + 1
End If
Next row_mainSegítséget előre is köszönöm.
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Microsoft Excel 2010 verziójának használhatóbbá tételében. Azt szertném elérni hogyha megnyitok egy új Excel táblázatot akkor az ne a már megnyitott ablakba nyissa meg hanem egy teljesen független új ablakban, hogy egyszerre 2 képernyőn is tudjak dolgozni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Endless
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit béna vagyok segítséget szeretnék kérni, egy függvény kellene amivel ki tudom számolni a túlórámat. Pl 9:30-18:00-ig kell dolgozom és van úgy, hogy 8:30-19:00-ig bent vagyok...nekem az is jó lenne ha megadná eredménynek a 120-at majd a hónap végén elosztom 60-al.
-
-
válasz
detroitrw #20812 üzenetére
koszi a faradozast, de sajnos ez sem lesz jo, a felso sorban tobbszor is elofordulnak a gyumik.
olyan valami kell, ami megszamolja hany kulonbozo gyumi van, es ezek ala listazza egyenkent az ertekeket. a tobbi szukseges muvelet is bonyolitja a dolgot, de azokat meg tudom csinalni
Jah, axt nem irtam, hogy valami vba kod kellene.
-
válasz
bandus #20809 üzenetére
én ilyet használnék: klikk
F2 cella értéke:
=INDEX($A$1:$B$7;HOL.VAN(KICSI(HA(F$1=$A$1:$B$7;SOR($A$1:$A$7);"");$E2);SOR($A$1:$A$7);0);2)
ha a cellába beírtad az értéket akkor nyomj egy ctrl+shift+enter kombinációt
a képlet húzhatóa hiba eltüntetését rád hagyom, hogy ne legyen teljes a képlet
-
sziasztok!
van egy problémám és nem tudom hogyan kellene elindulni a megoldásában. nem is kérek teljes megoldást, inkább csak rávezetést
a táblázat a következőképp néz ki:
alma 3
körte 5
barack 5
barack 6
alma 5
dinnye 8
ananász 9ebből szeretnék egy ilyet csinálni, hogy:
alma körte barack ananász dinnye
3 5 5 9 8
5 6pesze mások az adatok és a táblázat mérete is változik folyamatosan a gyümölcsökkel együtt. tehát hogyan tudom megszámoltatni az excellel (tehát azt, hogy ne én adjam meg miket keressen), hogy hány különböző gyümölcs van a táblázatban, hogy azokat vízszintesen felsorolhassam, majd aláírassam a gyümölcsökhöz tartozó értékeket?
köszönöm szépen
-
O##T
újonc
Sziasztok! Új vagyok itt nem volt időm végignézni a teljes topicot, így lehet olyan a kérdés ami már szerepelt. Szóval hogyan tudnék valamilyen függvénnyel megkerestetni egy olyan értéket, ami bárhol elhelyezkedhet? Mondjuk a1:h100 tartományban valahol van "ló" kifejezés. Ennek a "ló"-nak kellene a hivatkozási helye. A területben még egyesített cellék is vannak a változatosság kedvéért. A "KERES" és társai, HOL.VAN nekem nem akart működni, mert ha az érték mondjuk "f50"-ben van, akkor #HIÁNYZIK-al jönnek vissza.
-
Bobrooney
senior tag
Tudna nekem valaki segíteni ennek a megoldásában? Minta zh-ban szerepel, csak sajnos sem megoldást sem kommentárt nem kaptunk mellé. Köszönöm előre is!
Szerk: A kép nem jelentik meg (legalábbis nálam), itt a link -
ghoul_
csendes tag
Sziasztok,
Van egy megosztott dokumentum, amit többen használunk, de csak 2 embernek van írási joga hozzá. Kb 20 emberből 3 különböző gépen az excel nem tartja meg a mentett munkalap beállításokat. Pl. nem maradnak rögzítve a panelek, nagyítás megváltozik, illetve a legutóbbi mentett pozíciót se jegyzi meg.
Ez mitől lehet? Próbáltam microsoft office javítást, de nem használt. Ugyanaz a dokumentum a másik gépen jó.
Találkozott már valaki ilyennel?
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
Adott egy munkafüzet 2 sheettel
az első munkafüzet általános adatokat rögzít
És itt van egy fontos cella az E15 aminek az értékét kellene definiálni VBA intergerként pl: i
második lépésben ez a változó szabja meg hogy a 2-es lapon a 2.sortól kezdve ennyi sort jelenítsen meg
tehát ha i = 5 (azaz E15 cellaértéke) akkor a 2:6 sorok láthatóak plussz a 203 as sor itt összesítés van.
a 2.es lapon 1es fejléc, és 2.-től 202. sorig vannak értékek, a 203.utolsó sor összesítés.ezt kellene összecsapni Vba ban.
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra nem tudok görgetni egérrel egy excel fájlban, annak is csak az egyik munkalapján. Pedig jó lenne írni bele. Munkahelyen van, hálózati meghajtón, másnak minden ok, nekem is jó volt még múlt héten.
Egér görgetésre nem reagál, ha a kurzor billentyűt nyomom pl. lefelé, akkor simán "kimegy a képből" a kijelölés, ha oldalt a görgetősávot húzom, akkor csak egy szám jelenik meg mellette, hogy éppen melyik sorban tartok.
Rémlik valami, hogy régebben már jártam így, akkor valahogy megoldottam, de már nem emlékszem hogyan
Valakinek valami ötlete esetleg? -
Delila_1
veterán
válasz
#02644736 #20800 üzenetére
Úgy tűnik, szeretsz velem levelezni. Ha nem így lenne, már először megírtad volna, hogy más lapokról akarod behozni az adatokat. Azt még most sem árultad el, hogy az egyes lapoknak melyik oszlopából várod az értékeket. Nem baj, a megadott képletet átalakítod, ha nem az A-ból.
A Munka1 lapon megadod az egyes lapok számát, ami nálam az első sorban van.
A szerkesztőlécen látod az A3 képletét, ezt másold jobbra az R (18) oszlopig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzoftverPremium.hu
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest