Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Kicsit arra emlékeztet ez a kép, mint amikor a Bloodshot című filmben Budapesten*
berongyolnak az Alagútba, majd a következő snittben kanyarban(!) történik a balhé.
Namost az alagútban nincs kanyar. Nyilván egy 350 m-es egyenesben nem lehetne eljátszani, hogy egy meglepetésszerűen(!) szembejövő kamion keresztbe fordul.
Magyarán értjük, hogy dramaturgiai szempontból alakult így = rendezői szabadság.Ellenberger a Google nem azért fotózza körbe a Balatont, hogy utána átrajzolja azt, legalábbis remélhetőleg, tehát egy ilyen torz AI "fotóval" illusztrálni a cikket? Khm... (Nyilvánvalóan mondható, hogy szerzői szabadság, de basszus: van akinek ez kell?)
*: ami kivételesen nem Moszkvát játssza.
-
-
spect80
őstag
Akit érdekel hogy dolgozik az algoritmus az AI-on felül [link]
-
rtrace
tag
válasz
üzenetére
"objektívvel lehet ekkorát torzítani"
Ilyet biztos nem, hogy egyszerre látszódjanak rajta telére és széleslátóra is jellemző karakterisztikák. Úgy nagyítja föl az északi partot, hogy közben nem "kilapítja" a perspektívát, hanem Tihanyi-félszigetként nyúlik be a Badacsony.
Plusz ahogy mondta más is, a részletek és a környező dombok sem stimmelnek. -
Kinder
senior tag
Az én házam előtt egy fa van kihomályosítva
.
Se a házszám, se a név, se semmi, de a fa, az igen.
És nincs gyalogos mögötte. -
törölt tag
Itt meg a településnévtáblákat, körforgalom kihajtókat, útjelző nagy zöld táblákat is kihomályosítja, meg a cégnév táblákat is amivel rengeteget segít a tájékozódásban amikor keresek egy boltot.
A címlapképen a kocsi igazi, egy raktárépület mellett van lefotózva. A hátteret fene tudja, vannak ilyen kiállások a déli parton és objektívvel lehet ekkorát torzítani, meg meseszerűen szétszínezni, de simán lehet AI is.
-
törölt tag
Az ugye megvan, hogy ki fogja homályosítani az összes plakátot? Mivel szavak és arcok is vannak rajta, eddig is ezt tette minden hasonlóval.
-
Erunosta
tag
-
RedSwallow
tag
A Bing Map 3D nézetét ismered? Szerintem sokkal jobb mint Google megoldása. Legalabbis a fővárosban.
-
Sinesol
veterán
Kevered a szezont a fazonnal, nekem nem a plakátokkal van bajom, hanem azzal, hogy egyes emberek mindenhova be akarják erőltetni a politikát és a kapcsolódóakat. Bárhogy magyarázod a semmit, akkor is a politikát erőltetnéd.
"Baromira nem szeretném a plakátokat bámulni még évek múlva is"Hát akkor ne bámuld.

-
Erunosta
tag
-
Sinesol
veterán
Őszinten szolva kit érdekel, nem mész fps nézetben végig az utcakon ,csak arra csekkolsz rá, hogy hol van a cim, hogy nez ki, stb. Ha latok is plakátot véletlenül, hát pont lesz.rom, napközben sem zavar különösebben, hogy ott vannak, pont mindegy hogy politikus van ott a táblán vagy valami buta reklám, ugyanugy figyelmen kivül hagyom.
Szóval kb teljesen értelmetlen ezen rugozni, nem szamit semmit, pont lesz.rja a google is.
-
Erunosta
tag
Ez nem a politika behozása, hanem egy helyzet amivel majd szembesülsz mikor google mapot nézel később. Ott majd a googlemappal veszekszel, hogy minek tolják a politikát?

Egy ekkora cégtől azért elvárom, hogy okosan szervezzen ilyet, mindent mérlegelve.
Persze lehet majd retusálni meg AI-val javítgatni talán, de akkor is baromság volt google részéről pont egy ilyen időszakban végigmenni az országon amikor kb minden második oszlopon ott vigyorog valaki. -
Erunosta
tag
Nem tudom a Google miért közvetlen a választás előtti időre tette a fotózást Magyarországon, de így legalább minden utcakép tele lesz kampányplakátokkal az elkövetkező jó pár évre.
-
btprg
senior tag
Ha a kugli egyszer kitalálná hogy fizetősek lesznek ezek a térkép, utcanézet stb. szolgáltatások, azonnal államosítani kéne. Nagyon hasznos dolgok, és nevetséges lenne ha az egész világot újra be kéne szkennelnie másik cégeknek végtelen erőforrásból, mert az aktuális Nagy Tesó úgy gondolja hogy ebből is pénzt kell csinálni.
-
TomMusic
őstag
De van, bár elégg pöttömök.
Viszont szerintem is AI, kb. ilyesmi lenne a reális: [link].
Bár sokat lehet csalni optikával, de nem stimmelnek a képen a részletek.
Viszont az azért durva, hogy már itt tart az AI képgenerálás. Ha nem rontja el a távolságot, meg nem mondtam volna hogy ez nem AI generált.
Aztán lehet hogy nem is AI, bár csodálkoznék rajta.
-
csibe1
veterán
Karikába nem lehetne?

-
VS461
tag
Hogy összement a Balaton! Vagy csak én emlékszem úgy, hogy a déli parttól ennél egy kicsit távolabb van a Badacsony, a varjú röpte szerint? Mintha egy Dunakanyar-Balaton mashup lenne a címlapkép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dzsezusz, azt olvastam elsőre, hogy Hamarosan körbefossa a Google a Balatont...
-
törölt tag
Hajdúhadházon a Viola utcába menjen be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Magyarán értjük, hogy dramaturgiai szempontból alakult így = rendezői szabadság.
próbáltam elképzelni, hogy az elmúlt néhány évtizedet sikerült úgy átvészelned, hogy SOHA, egyszer sem, még véletlenül sem jártál a déli parton.

.