Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
lalakov #18397 üzenetére
Hello,
az angol megfelelője a következő speciális beállításnak?
"Megjelenés szerinti pontosság beállítása"..."Set precision as displayed" File-Options-Advanced settings, When calculating this workbook group.
A beállítással meg lehet adni, hogy ne az alapértelmezett 15 jegy pontosággal számoljon az Excel.
udv.
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Meg tudná valaki mondani mi az angol megfelelője a következő speciális beállításnak?
"Megjelenés szerinti pontosság beállítása"Köszönöm.
-
swoody
senior tag
Sziasztok,
Hogyan tudnám megoldani, hogyha van egy szöveg akkor az abban lévő karaktereket cserélje le egy másik karakterre egy karaktersorból?
Pl.:
a szöveg: alma
a karakterek: a=1 l=2 m=3
és akkor ez lenne: 1231Köszi a segítséget.
-
Mutt
senior tag
Hello,
Tehát akkor D4-ba megy az induló érték, akkor D5-be mehet ez a képlet:
=HAHIBA($D$4-HÉT.NAPJA($D$4;2)+(INDIREKT("C"&SOR()-MARADÉK(SOR()-4;7))-1)*7+HOL.VAN(E5;NapokListája;0);"")
A függvény azon elven működik, hogy a dátumok is számok, vagyis lehet kivonni és összeadni bennük.
Tehát D4-ben az induló érték, a C-oszlopban pedig van a sorszám (egyesített mezőkben, ami miatt kell az INDIREKT képletet), E4-ben a kívánt nap és NapokListája-ban felsorolás):1. Első lépésként a D3-ból lévő dátumnak a napját nézzük meg, HÉT.NAPJA rész és levonjuk a dátumból a számot. Ekkor a hét 0. napját kapjuk meg.
2. A 0. naphoz hozzáadjuk a hetek szerint eltelt napok számát, vagyis 1*7, 2*7, 3*7 stb. (mivel az első hét a 0. hét, ezért valójában 0, 7, 14 kerül hozzáadásra). A sorszám a C-oszlopban egyesített cellákban van, vagyis nem C4, C5, C6 stb, hanem csak C4, C11, C18-ban. Ezt az INDIREKT képlet számolja ki.
3. A végén már csak a hét napjának sorszámát kell hozzáadni, vagyis hétfő esetén 1-et, vasárnap esetén 7-et.
4. Az egész képlet egy HAHIBA függvényben van, vagyis csak akkor ír ki vmit, ha ki van választva egy nap az E-oszlopban.Javítva: D3 helyett D4-ben kezdesz.
üdv.
-
Caipi
tag
Szia,
Én pont fordítva szeretném, tehát a napokat kiválasztva mondja meg, hogy az milyen dátum.
A "Dátum" oszlop első dátumát beírom kézzel ( D 4 ), mellé ( E 4 ) kiszedem a nap nevét függvénnyel.
De ezek után már csak a napot választom ki (E oszlop) a 7 soros blokkokban ( 4-10 sor, 11-17 sor, 18-24 sor, stb) és a kiválasztott nap neve alapján szeretném mellé tenni függvénnyel, hogy az milyen dátumra esik. (Arra gondoltam, hogy a napok közti különbség összegével növelem a dátumot)
Annyi csavar van benne, hogy a kiválasztott napok ( E oszop) nem biztos, hogy egymás után sorba jönnek, mint látszik lesznek üres sorok, esetleg akár egy hét is kimaradhat.Próbáltam ezt modellezni a csatolt képpel
-
-
Caipi
tag
Közben csinálgattam és eddig jutottam:
A táblázatban hetek jelennek meg blokkokban. Mindegyik blokk 7 sorból áll, 7 nap.
Az E oszlopban kiválasztom a nap nevét és a D 4 -be beírt kezdődátumhoz viszonyítva kiszámolja nekem a dátumot.
Ha nem sorban választom ki a napokat, hanem pl csak az 1., 3. sorban választok (kedd, csütörtök), akkor -gondolom egy darabüres() fgv-el kell bővítenem az eltolást.
Ugyanezt szeretném továbbvinni a többi hetekre is, azaz a 2., 3. héten is számolja ki, hogy az előző legutolsó beírt dátumhoz képest a kiválasztott nap melyik dátumra esik.Megoldható függvénnyel?
Köszönöm
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Létezik olyan függvény, amelyik megmondja, hogy a beírt nap a hét hányadik napja?
Példa:
B oszlopban ( B 3 ) érvényesítésből választható napok (Hétfő-Vasárnap)
A oszlopban ( A 4 ) -be a B4-ben kiválasztott nap szerinti dátum kerülne.
Ha az induló érték: A 3 -ba írva kézzel 2013.06.17, majd B 4 -ben kiválasztva, hogy "kedd", akkor hogyan tudnám kiszámoltatni, hogy a kiválasztott nap hányadika lesz ( milyen dátum kerül az A 4 -be)?
Jelenleg csináltam egy segédtáblázatot hozzá, abból veszi a szükséges adatokat.
Kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e csinálni ezt csak az A 4 -be írt függvény segítségével?Köszönöm
-
Mutt
senior tag
Hello,
...Egy másik cellában szeretnék létrehozni egy érvényesítést ebből, de úgy, hogy a többszörözött elemek csak egyszer látszódjanak...
CSE képlettel megoldható, ha az eredeti dinamikus listád "Lista" névvel van akkor a C2-be ezen képlet kell:
{=HAHIBA(INDEX(Lista;HOL.VAN(0;DARABTELI($C$1:C1;Lista);0));"")}Húzd le a fenti képletet legalább addig amennyi nevet vársz és a C-oszlopra mehet egy újabb dinamikus lista
=ELTOLÁS($C$2;0;0;DARABTELI(C:C;">""")-1)üdv.
-
Caipi
tag
Szia,
Köszönöm szépen, jó tippek vannak az oldalon, mentettem is.
Csinált-e valaki ilyet, vagy megoldható-e egyáltalán, a következő:Adott A oszlopban egy lista, ahol egy-egy elem többször is felsorolásra kerül.
Egy másik cellában szeretnék létrehozni egy érvényesítést ebből, de úgy, hogy a többszörözött elemek csak egyszer látszódjanak. Ez mogoldható-e csak függvény segítségével?
Hogy az érvényesítés tartománya dinamikus legyen, azt lelestem erről az oldalról.Köszönöm előre is a tippeket
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Egy érdekes hibába botlottam.
Felhasználható keretet számol a képlet, amelyik mindegyik munkalapon feltüntetni, hogy a kiválasztott egységből mennyi még a szabad.
A felhasználható mennyiséget 100-10%-ig szabtam meg.
Több munkalapot figyel egyszerre a képlet és valamiért nem jelzett, bár elfogyott már az egység.
A cella formátumában (szám) a tizedesjegyeket 50ig megnövelve feltűnt, hogy bár minden lapon 1 és 0,1 közötti számok kerültek levonásra mégis valahol a 25 tizedes környékén maradtak számok, nem nullák szerepelnek.
Akárhogy variáltam, kitöröltem, újra beírtam, minden esetben előjött, úgy, hogy a többi többszáz tételnél nem.
Valaki találkozott már hasonlóval?
Ez egy excel-bug? -
bsasa1
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogyan oldható az meg, ha a munkalap egy bizonyos részén lévő cella van kijelölve, akkor annak értéke egy másik cellába automatikusan átmásolódjon? Ezt a beállítási lehetőséget megtaláltam:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells(2, 12) = ActiveCell
End Sub
De hogyan tudom úgy beállítani, hogy csak akkor történjem másolás, ha a B5: B62-es területen belül lesz új cella az aktív? Előre is köszi, üdv:
BS -
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #18374 üzenetére
Az FKERES függvény volt az. A tól-ig határokat külön oszlopban add meg (elég az alsó határokat megadni), és a függvény utolsó paramétere 1 (vagy IGAZ) legyen.
-
dellfanboy
őstag
volt régen egy xls példa ami arról szólt hogyha a dolgozatba a tanulok az alábbi pontokat érték el
akkor egy fv, automatikusa behúzta az érdemjegyet, tudnátok abban segíteni melyik volt ez a fv?0-20
21-40
41-60
61-80
81-100tehát ha 0-20 pontot ért el a nebuló akkor 1-est jelenít meg, 81-100 pedig ötöst..
tuti egyszerű de most nem lelem, -
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18372 üzenetére
Nem járok arra, de lakik ott egy haver. Küldhetem a sörért?
-
Allbandy
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy makróm amibe a vágólap beillesztésnél ha az üres megáll és lezáratlan marad a makró.Munka1.Unprotect Password:="Password"
Range("M1").Select
ActiveSheet.Paste
Columns("L:L").Select
........stb...........Szükségem lenne egy olyan megoldásra ami figyelmezteti a felhasználót arról, hogy a vágólapon nincs beilleszteni való adat.
Előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18369 üzenetére
Ott a hiba, hogy a szóközt is tartalmazó lapnevet aposztrófok közé kell tenni.
Ennek megfelelően a képlet is változik.
=INDIREKT("'" & $A2&"'!B33")Láthatóbban: (" ' " & $A2 & " ' !B33")
Te ne hagyj szóközöket az idézőjelek és az aposztrófok között!
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18367 üzenetére
Gyakori hiba, hogy a lapnevek nem egyeznek meg az összesítő lap celláiban szereplő nevekkel. Kis- és nagybetű, szóköz a név után, stb.
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18364 üzenetére
Feltételezem, hogy az egyes lapokon címsor van, a tényleges adatok a 2. sorban kezdődnek. 31 nappal számolva az összegző sor a 33. sorban van.
Az összegző lapon erre a sorra kell hivatkozni. Ezen a lapon is van címsor. A B2 cellában az A2 cellában tárolt név nevű lapra kell hivatkozni, ott is a B32 cellára. Erre jó az INDIREKT függvény.=INDIREKT($A2&"!B33")
A C2 képlete =INDIREKT($A2&"!C33") lesz. A képletben másoláskor az A2-re (névre) történő hivatkozás változik automatikusan.
Szerk.: Az időkön ne csodálkozz, véletlenszámokkal állítottam elő.
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18357 üzenetére
Az idő előrehaladásával jön a következő gond
Adott Kb. 50 munkalap, melyen egyenként vannak a dolgozók nyilvántartva.
És adott 1 összesítő munkalap, melyen minden munkalapról az összesítő adatok kerülnek átemelésre.
Ebben a munkalapban A oszlop Dolgozó neve, B oszlop munkaórák száma, C oszlop éjszakás órák száma stb. A B, C stb. oszlopba kell átemelni az adatokat. Az A oszlopban lévő név megegyezik az adott dolgozó munkalapjának nevével.
Remélem nem fogalmaztam nagyon érthetetlenül. -
lappy
őstag
Szia!
ezt olvasd el!! -
Caipi
tag
válasz
zulu_mester #18358 üzenetére
A csatolt doksit lemented és utána próbálod megnyitni, vagy egyből a levelezőből?
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Az alábbi feladványban akadtam el:
Munka 1 A, B, C oszlopában érvényesítésből kiválasztható elemek szereplenek.
Munka 2 tartalmazza az adattáblát, a következő formában:
A oszlop: Főkategória (szokásos példánál maradva: gyümölcs, étel, ital, stb)
B oszlop: Alkategória (déli gyümölcs, csokoládé, szeszes ital, stb)
C oszlop: Termék (papaya, banán, alma, Milka, rum, stb)Munka 1-en létre szeretnék hozni olyan lépcsőzetes érvényesítést, amelyik:
- A és B oszlop esetén csak 1-1 elemet tartalmaz a felsoroltakból (mivel a termékek soronként vannak felsorolva, így A és B oszlopban egy-egy elnevezés többször szerepel)
- Ha A oszlopban kiválasztom az egyik kategóriát, akkor B oszlopban már csak a megfelelő alkategóriákat lehessen választani, majd a C oszlopban is csak a megfelelő termékek jelenjenek meg.Olvasgattam visszafelé találtam hasonló kérdést és válaszokat és linkeket, de azok nem teljesen erre voltak megoldások.
Köszönöm
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy e-mailben kapott excel dokumentumot a program nem tud megnyitni. Bejön az excel ablak, de maga a munkalap nem jelenik meg. Más exel dokumentumot a program gond nélkül megnyit. Mi lehet a probléma?
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18356 üzenetére
Nincs mit.
-
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18353 üzenetére
Vegyük, hogy az A oszlopban vannak a dátumaid. Kijelölöd az oszlopot, és a feltételes formázásnál ezt a képletet adod meg:
=HÉT.NAPJA($A1;2)=7
majd megadod A a formátumot.
-
lappy
őstag
válasz
ElemiKoczka #18353 üzenetére
Szia!
"A hónap függvényében jelölje meg eltérő színnel a vasárnapokat."
Nem értem! Egy függvényben nem lehet megjelölni a vasárnapot!
Azt lehet hogy egy naptárban a hét napjainál jelölje a vasárnapot! -
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
ElemiKoczka #18352 üzenetére
Ahogy szokás evés közben jön meg az étvágy
A munkalap formázásánál a következő igények léptek még fel.
A hónap függvényében jelölje meg eltérő színnel a vasárnapokat.
Lehetséges az, hogy egy cella beállításait egy másik cellába átmásoljam? (pl. a fenti színezésre gondolok más munkalapon)
Ha ez is sikerül hétfőn nagyon, de nagyonlesz a munkahelyemen.
-
Mutt
senior tag
válasz
rita7107 #18335 üzenetére
Hello,
...rákattintok a gombra akkor átvigye a táblázatot pdf-be....
A 2010-es Excel már tud menteni pdfbe, esetleg az elhasaló kódot cseréld le erre:
Sheets("lapneve").PageSetup.PrintArea = "$A$1:$G$17"
Sheets("lapneve").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:="C:\mentes.pdf", _
IgnorePrintAreas:=False
Sheets("lapneve").PageSetup.PrintArea = ""A "lapneve" munkalap A1:G17-es tartományát menti ki, mentes.pdf-be.
üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
ElemiKoczka #18333 üzenetére
Hello,
A második sorban lévő időnél azonban nem számol megfelelően...
Javított képlet a nappali műszakra angol Excelhez (vagy töltsd le újra a fájlt):=((B2>C2)*MEDIAN(0;C2-1/4;1/4)+MAX(0;MIN(3/4;C2+(B2>C2))-MAX(1/4;B2)))*24
A munkalap nevét Delila_1 megválaszolta.
Ha változik a cella neve akkor változik a munkalap neve?
Nem, a cella egy kis része a munkalapnak, így ilyen módon nincs rá hatással. Ha a munkalap neve változik, akkor a cella elérése megváltozik, de a többi értéke nem.üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Sziszmisz #18345 üzenetére
Nem látok hibát benne. Neked is azt javaslom, hogy kapcsold be a bővítménykezelőben az Analysis ToolPak, és Analysis ToolPak - VBA nevű bővítményeket.
Azért a With – End With közé csak beírtad azokat a paramétereket, amiket nem szükséges megadni, mivel standard értékek. Egyedül a Color tér el az alapértéktől.
-
Sziszmisz
csendes tag
válasz
Delila_1 #18341 üzenetére
Próbáltam összerakni amit írsz, de nekem hibát ír ki.
Biztosan én szúrtam el valamit, csak tudnám hogy mit....Sub proba()
'
' proba Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+p
'
Range("A1") = "név"
Range("B1") = "megnevezés"Dim WS As Worksheet
Set WS = Workbook("ARTE.xls").Sheets("Munka1")
Range("B2") = WS.Range("A1")With Range("A1:G2").Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
Range("C1").Font.Underline = xlUnderlineStyleSingleEnd Sub
Esetleg ki tudnál javítani?
-
Delila_1
veterán
Mindkét táblában vegyél fel egy új oszlopot, ami összefűzi egy köztes karakterrel (pl. szóköz, alsó kötjel) a cikkszámot és a dátumot. Az egyik táblában ez az oszlop adja a keresési értéket, a másikban a keresés oszlopát.
Pl. ha a két értéket a H2 és J2 cellák tartalmazzák valamelyik táblában, az összefűzés =H2 & "_" & J2
Közelítő érték keresésekor az FKERES függvény utolsó paramétere 1, vagy IGAZ, de ha nem írod be, akkor is annak veszi.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Belefutottam egy érdekes kérdésbe/kérésbe a munkahelyemen, kíváncsi lennék a véleményetekre, mint excel szakértők.
Van egy hatalmas excel tábla, több százezer sorral, ami mindennemű kereskedelmi adatot (kimenő számlák) tartalmaz, és pivot segítéségével nyeri ki belőle az információt akinek szüksége van rá.
Van egy másik közepes excel tábla, pár tízezer sorral, ami minden beszerzési adatot tartalmaz (bejövő számlák), és szintén pivot segítségével nyerik ki az adatokat.
A beszerzéses táblában szeretnénk látni az eladási árat is a beszerzési ár mellett is, legalább viszonyításként. Viszont nem tudunk egy árral dolgozni, mert év közben, sőt akár hó közben is változhat honnan jött, meg ilyesmi.
A nagy kereskedelmi táblából 3 oszlopot áthoznék a beszerzéses táblába egy munkalapra. (cikkszám, dátum, egységár)A közös pontot a két tábla között a cikkek cikkszáma, és a dátum jelentené és valamiféle FKERESS-el gondoltam a következőre:
A beszerzéses táblában a cikkek beszerzési ára mellé odahúzná azt az eladási árat a másik lapról ami dátumban a legközelebb esik az adott cikk aktuális beszerzési dátumához.
Mi a véleményetek életképes ötlet, vagy van erre valami sokkal kézenfekvőbb megoldás?
-
Delila_1
veterán
válasz
Sziszmisz #18340 üzenetére
Igen, látszik is a rögzítés, ami elég sok felesleges dolgot rak be.
A Pöttyöslabda.xls fájl Munka1 nevű lapján lévő A1 cella értékét így teheted be az aktív füzet, aktív lap B2 cellájába:
Range("B2") = Workbooks("Pöttyöslabda.xls").Sheets("Munka1").Range("A1")
Ha sokszor hivatkozol a Pöttyöslabda füzet celláira, érdemes változót felvenni hozzá.
Dim WS As Worksheet
Set WS = Workbook("Pöttyöslabda.xls").Sheets("Munka1")Ha ezt megtetted, akkor az értékadás:
Range("B2") = WS.Range("A1") -
Delila_1
veterán
válasz
Sziszmisz #18337 üzenetére
Egyszerűbben is megadhatod a cellák értékét, formázását.
Range("A1")="név"
Range("B1")="megnevezés"With Range("A1:G2").Interior
.Pattern = xlSolid
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End WithRange("C1").Font.Underline = xlUnderlineStyleSingle
-
Sziszmisz
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Létrehoztam makrórögzítéssel az alábbi kódot és makró hozzárendeléssel hozzákötöttem egy pötyöslabda és egy csíkoslabda képhez a makrókat. Viszont nekem körülbelül 30 féle labdát kellene lekezeljek.
A célom az lenne, hogy ha a pöttyöslabdára kattintok, akkor a pöttyöslabda.xls-ből, ha pedig a csíkosra akkor a csíkoslabda.xls-ből tegye az általam meghatározott cellába az adatot. Tehát a macskakörmök helyére.
Egyenlőre az excelből-excelbe adat átviteli módét nagyon hálás lennék, hogy melyik cellából melyik cellába kellene menjen az adat, az további kérdés lesz, de megpróbálom megoldani ha sikerül ráéreznem a működésére..
Minden jellegű segítségért hálás lennék, még elég kezdő vagyok makró szinten.
Sub mentes()
'
' mentes Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+y
'
Range("A1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "név"
Range("B1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "megnevezés"
Range("C1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "mennyiségi egység"
Range("D1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "ár"
Range("E1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "z id"
Range("F1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "y id"
Range("G1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "y megnevezés"
Range("H1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "z megnevezés"
Range("A1").Select
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
Range("B1").Select
With Selection.Font
.Color = -16776961
.TintAndShade = 0
End With
Range("C1").Select
Selection.Font.Underline = xlUnderlineStyleSingle
Range("D1").Select
Selection.Font.Italic = True
Range("E1").Select
Selection.Font.Bold = True
Range("H10").Select
End Sub -
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
A következő a problémám:
Van egy excel táblázat (nem én csináltam) amiben van egy hivatkozás gomb aminek az lenne a szerepe, hogy ha rákattintok a gombra akkor átvigye a táblázatot pdf-be. De azt írja ki hogy run-time error 1004.
A pdf dokumentumot tudom kiadni ügyfél részére. Sajnos a készítővel nem tudom felvenni a kapcsolatot mert nem tudom kikészítette. (nagy vállalatról van szó) Ez egy számoló táblázat, ha az egyik munkafüzetbe beírok adatokat akkor a másik munkafüzetben kiadja az értéket, és a gomb segítségével tudok pdf-et csinálni.
Ezt én tudom valahogyan orvosolni, vagy valahogyan kutassam fel a készítőt!.A programok:
wi8+office2010+acrobat9
Válaszokat köszönöm. -
Delila_1
veterán
válasz
ElemiKoczka #18333 üzenetére
Munkalap neve a cellába
=KÖZÉP(CELLA("filename";$A$1);SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filename";$A$1))+1;256)
-
ElemiKoczka
csendes tag
Így már nálam is jobban működik
A második sorban lévő időnél azonban nem számol megfelelően, mivel meg kellene jelenni a délelőttös műszaknál is 2 órának az éjszakásnál pedig 7 órának. Ezt lehet még valamivel módosítani, hogy jó legyen?
Idekapcsolódó kérdésem továbbá, hogy munkalap nevét lehet cellából megadni? Ha változik a cella neve akkor változik a munkalap neve? -
Mutt
senior tag
válasz
ElemiKoczka #18327 üzenetére
Hello,
A ,második képlet angol nyelvű Excelben:
=MOD(C2-B2;1)*24-D2Az eredmény számformátumú lesz. Feltettem ide a példádat.
üdv.
-
ElemiKoczka
csendes tag
Szia!
Köszönöm a tanácsot.
Milyen formátumban vannak az egyes oszlopok?
Az én táblázatomban minden oszlop [ó]:pp;@ formátumban van, mert további számolások, összesítések is vannak még. Pl. a D, E és a D+E oszlopok időinek összege, valamint normatívákhoz is kapcsolódnak ezek az idők. -
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Excelben szeretnék bizalmas adatokat jelszóval levédeni (Office 2010-ben, xlsx) Kb 30 karakteres jelszó lenne ami védi megnyitáskor, ezt mennyire egyszerű feltörni? Mennyi idő alatt lenne lehetséges? Válasszak erre acélra inkább más megoldást?
Köszönettel: Pilács
-
nimmy001
csendes tag
-
Caipi
tag
válasz
nimmy001 #18320 üzenetére
És gondolom, ha megnézed, megtalálod a keresni kívánt adatot a Munka2-n?
Hivatalosan a magyarázat erre a hibára:
Keresési_érték: A tömb első oszlopában keresendő érték. A keresési_érték lehet érték vagy hivatkozás. Ha a keresési_érték alacsonyabb a tömb első oszlopának legkisebb értékénél, az FKERES a #HIÁNYZIK hibaértéket adja vissza.Én arra tippelek, hogy formátum hiba miatt nem találja meg.
Próbáld meg egy régebbi adatbázisból átmásolni a formátumot a formátummásolóval. -
Caipi
tag
válasz
nimmy001 #18317 üzenetére
Az #érték hibát akkor szokta adni, ha nem találja meg a tartományban a megadott feltételt.
Pl szövegként tárolt szám a tartományban, esetleg egy szóköz valahol.
Próbáld meg, hogy kimásolod a tartományt (vagy egy kis részét) és a keresési feltételt egy másik fájlba és ott próbálsz meg velük fkeressel kerestetni, megtalálja-e.A keresni kívánt adatok (C 6 ) a Munka2! A oszlopban vannak most is?
-
nimmy001
csendes tag
A képletet már régóta használjuk ebben a formában, nem változtattunk rajta, eddig működött, a korábbi adatbázisbővítéseket is elmentettem biztonsági másolatként, azokban is működik, a háttéradatbázis mostani bővítése óta nem, nincs max. sor megadva, tehát még az se lehet, hogy az adatbázison kívüli adatot szeretnénk. Van adat, és azt mondja, hogy nincs.
kieg.:
Egy ilyen képletről van szó: =HAHIBA(FKERES(C6;Munka2!A;6;HAMIS)*D6;"")
-
nimmy001
csendes tag
Sziasztok!
Rejtélyes hibába botlottam. Hogy lehet az, hogy van egy FKERES függvényem, ami jó, eddig működött, van is adat ott, ahonnan be kéne dobnia, eddig meg is csinálta, és most mégis HIÁNYZIK értéket ad? Csak a háttéradatbázis lett új sorokkal kibővítve.
-
dellfanboy
őstag
megvan s01 hivatkozási stilust kell visszapipálni
-
dellfanboy
őstag
jah és nekem az oszlopoknál a,b helyett 1,2 szerepel
-
dellfanboy
őstag
sziasztok miért csinálja azt az excel, hogy a fv sorban egy sima kiadás, össszeadás esetén így kezdi a képtelet?
=SO[.. -
Mutt
senior tag
válasz
nimmy001 #18299 üzenetére
Hello,
...ami a csv-ben egy cella volt, az az xlsx-ben is egy cella legyen...
A 17823-es postban található megoldást próbáld ki.
Szöveg fájlként olvastatom be a fájlt és utána a TAB-al elválasztott mezőket cellákba dobom be.
Ha CSV-ben más mezőhatároló van, akkor aConst chrDelimiter = vbTab
sort kell javítanod, pl. vbTab helyett ";"
üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
ElemiKoczka #18291 üzenetére
Hello,
Amit nem tudok az az, hogyan lehet külön venni a délelőttös bérrel számolt időtartamot (6tól 18ig) és az éjszakás bérben számolt időtartamot (18tól 6ig).
Nappali órák: =(MAX(0;MIN(3/4;C2+(B2>C2))-MAX(1/4;B2)))*24
Éjszakai órák: =MARADÉK(C2-B2;1)*24-D2üdv.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy Excel táblát szeretnék XML-be menteni. Sikerül is lementenem a táblát, csak ha html kódokat tartalmazó cellákat akarok menteni, akkor sajnos telerakja azt a részt mindenféle extra karakterrel. Ezt hogy lehetne kiküszöbölni? Kb annyi kellene, hogy a rendes szöveg megmaradjon azt kész, ne legyen benne extra. -
exceltanulo
csendes tag
válasz
exceltanulo #18303 üzenetére
Pontosítanám a problémát... a "Vlookup / fkeres" függvénynél észleltem ezt, mivel ott megadom, hogy hányadik oszlop értékével térjen vissza. És ha netán később módosítom a az oszlopok elrendezését, akkor történik a keveredés.
MEGOLDÁST IS TALÁLTAM ERRE, tehát ha minden igaz ez egy jó megoldás a problémára:
http://excel-bazis.hu/tutorial/fkeres-vlookup-helyett-van-jobb -
exceltanulo
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám merült fel, hogy egy táblázatba, ha új oszlopot szúrok be a korábban elkészített függvények nem változnak dinamikusan és ezért téves eredményeket hoznak. Nem veszik figyelembe, hogy már +1 oszlop van a sheet-en. Valami beállításbeli probléma lenne, de nem találom a megoldást. (2007-es angol nyelvű excel-el) Ha tudja valaki a megoldást kérem írjátok meg. Nagyon szépen köszönöm előre is.
-
Excelbarat
tag
válasz
nimmy001 #18301 üzenetére
gugliztam én is, de egyenlőre semmi érdemleges, bár még van fontosabb teendőm is de mivel láttam h egy csónakban evezünk csatlakoztam
amúgy a kódom elején egy gyors ellenőrzés is csinálok hogy a fájl létezik-e ha nem akkor egy "hibaüzenetet" dob fel persze ezt lehet cifrázni de nekem megteszi egyenlőre
a törlés tökéletesen működik nálam
-
nimmy001
csendes tag
válasz
Excelbarat #18300 üzenetére
Jaj de jó, hogy nem csak én járok ebben a cipőben. Bújom a külföldi fórumokat is, azért ha találok valamit, szólok, a "Kill"-t le fogom tesztelni, remélem, nálam is jó lesz legalább ez a fele. :-)
Egyébként a csv fájlok jók valamire azon kívül, hogy minket bosszantsanak? Még nem volt dolgom velük eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest