- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Délelőtti kérdésemen kívül az alábbiakban kérnék segítséget.
1. A maró futását vetően x ideig ne lehessen újra futtatni, akkor sem, ha újraindítjuk az excelt.
2. Különböző hosszúságú szövegből szeretnék "kivágni", melyek a cellán belül vesszővel vannak elválasztva.
A1= Kovács János, Bicske
A2= Szabó Aladár, Jánoshalma
A3= Horváth Szilárda, KaposvárEzekből az első vesszőig lévő tartalomra, azaz a nevekre lenne szükségem.
Megoldható?
Köszönöm
(Office 2003)
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Lackó86 #20498 üzenetére
A füzetedben, ahol majd esetleg alkalmazod, Alt+F11-re bejön a VBA szerkesztője. Bal oldalon kiválasztod a füzeted nevét. Insert menü, Module. Bal oldalon látod, hogy kaptál egy Modules mappát, abban a Module1 nevűre állsz. Jobb oldalon a nagy üres területre bemásolod a makrót. Ezután már használhatod a füzetedben úgy, mint bármelyik másik függvényt, =csakszám(a1) formában.
Keress rá itt a fórumon a personal szóra. Találsz több hsz-t, ami erről szól. Ha ebbe a personal-ba viszed be a makrót, akkor bármelyik füzetedben alkalmazhatod az új, saját függvényedet.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Lackó86 #20494 üzenetére
A jelenlegi feladathoz ez a képlet kell. Nálam az adat az A1 cellában van.
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-1)Írtam egy függvényt, ami bármilyen összetételű adatból kiírja a számokat.
Function CsakSzám(szoveg)
Dim kar As Integer, uj
For kar = 1 To Len(szoveg)
If IsNumeric(Mid(szoveg, kar, 1)) Then
uj = uj & Mid(szoveg, kar, 1)
End If
Next
CsakSzám = uj * 1
End FunctionHa a vegyes adatod az A1-ben van, az =csakszám(a1) függvény a vegyes felvágottból a számo(ka)t adja vissza.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Lackó86
tag
Be kell írni, h M10 egy cellába, de nekem ebből kell kinyerni azt h:10
igazából ennyi volna.Bármilyen szöveg és szám kombinációból csak a számot akarom kinyerni.
Ez annyiban egyszerűsödik h nekem csak M5...M100, De lehet Tr42,
M5---> nekem csak az 5 kell.M100---> 100
Tr42--->42
jambi
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20489 üzenetére
Kijelölöd a beírt képletet, a Konvertálatlan gomb kiküszöböli a kacsintókat.
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Nem jövök rá a problémám megoldására.Bemásolok egy több soros szöveget 1 cellába. Eddig nincs is gond.
Viszont ha után a cellából át szeretném másolni a szöveget pl. egy txt-be, akkor az egészet idézőjelek közé teszi.
Van megoldás, hogy ez ne így legyen?
[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz Lackó86 #20481 üzenetére
Ha csak metrikus csavaráruid vannak, a cellák formáját az egyéni kategóriában "M"## módon add meg, akkor a cellába csak a számot kell megadnod ezután.
Most a szám kinyeréséhez a
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-1)
képleted vidd be.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz misa479 #20480 üzenetére
Ez a makró elintézi:
Sub sortorol()
Dim sor As Long, usor As Long
usor = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("B10:B" & usor).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Lackó86
tag
Sziasztok!
Az hogyan tudom megcsinálni, hogy ..
Egy mezőbe beírom,h M10
(Az érték a fontos nekem,az M csak a típusát határozza meg. (Menetekről van szó)nekem egy másik mezőbe csak a szám értéke szükséges.
A1=M10B1 mezőben csak a 10 es szerepeljen. B1(=A1) - az M betű
Köszi!
jambi
-
misa479
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni.
Lenne egy adatbázisból lekérdezett megyénkénti adathalmazom. Az első sorban van a fejléc, és utána megyénként vannak a különböző mutatók.
Az a gondom, hogy a megyék közé be lett szúrva egy üres sor. Ezt az üres sort szeretném egy makróval kivenni, mégpedig úgy, hogy ha a B oszlop üres, akkor törölje azt a sort de csak kb a 10 sortól kezdődően, mivel az elejét szeretném meghagyni érintetlenül.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
the radish
senior tag
válasz the radish #20478 üzenetére
Elnézést, a szerkesztési idő lejárt.
Az idő formátum megoldva, figyelmetlen voltam. (
Date, Time)Már csak a 2. részben kérem a segítségeteket.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Macros_ExpirationExceeded = Date >= Sheets("data").Range("IV65536").Value
'// Place at top of procedures that are directly fired by user or event.//
If Macros_ExpirationExceeded Then Exit SubFenti makrót szeretném úgy átalakítani, hogy:
- dátum helyett időkorlátot határozzon meg, azaz ha a IV65536 cella értéke egyenlő, vagy nagyobb a tényleges időpontnál, a makró ne fusson le,
- akadály esetén ne csak megszakadjon a makró futása, hanem felugró ablak figyelmeztessen pl. "A következő futtatás lehetséges időpontja: 20:14" szöveggel, de az "OK" gomb 12 mp-ig inaktív maradjon.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Szia!
Bennem is felmerült ez a gondolat, de nem tudom, hogy vajon tényleg ez lehet-e a megoldás. Ha ez, akkor az elég gáz, pláne azt is figyelembe véve, hogy a céges gépeket nem igazán lehet testreszabni, bár azt hiszem ezt még pont be lehet állítani nekünk is . Kipróbálom itthon, mert itt van 2010-es Excel is.
Szerk.: És tényleg a kiterjesztés elrejtése miatt . Meglepő, de nem mulatságos. Elég hülye hiba. Mondjuk így kicsit tanácstalan vagyok, hogy hogy lehetne univerzálisan megcsinálni, hogy minden gépen jól működjön, akárhogy is legyen beállítva.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Mutt
senior tag
válasz csferke #20436 üzenetére
Hello,
Lehetséges-e PivotTábla adataiból diagramot készíteni?
PivotChart-nak hívják, Youtube-on jópár videó van róla.Alternatív megoldás lehet sima diagram használata, amely dinamikus tartományokból dolgozik.
Ilyet a fórumon már mutattunk be jó 1 éve. Az én példám itt van, de Delila_1 is osztott meg ilyeneket.üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
válasz bteebi #20466 üzenetére
Hello,
Az élőlábba beletettem a filenevet (&[Fájl]), ami Excel 2003-ban jól jelenik meg, 2007/2010-ben viszont lehagyja a kiterjesztést.
Windows mappa beállításoknál az "Ismert filetípusok kiterjesztésénel elrejtése" opcióból vedd ki a pipát.
üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
válasz Salex1 #20462 üzenetére
Hello,
...valahogy az aktuális nap ki legyen emelve...
Feltételes formázással meg tudod tenni, ha az év az A1-es cellában van, a hónapok A, E, I stb. oszlopoktól kezdődnek és a napok a 2. sortól indulnak:
=DÁTUM($A$1;INT((OSZLOP()-1)/4)+1;SOR()-1)=MA()
üdv
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20470 üzenetére
Hogyne mennék sokra vele?!
A különböző kérdések egy halom olyan problémát vetnek fel, amikre magamtól nem is gondoltam. Ezekből, miután elgondolkozom a megoldáson, rengeteget tanulok.
-
-
Delila_1
veterán
-
csongi
veterán
válasz Delila_1 #20465 üzenetére
Én voltam a béna Működik.
Tovább bonyolítom , Ha meg van hogy cukor a cella tartalma , akkor kellene további két cella tartalmát meghatároznom, amik kapcsolódnak a cukorral. Pl a mellette lévő cellába az összetevők, mellette az ára.
Ami így nézne ki:
Termék azonosító termék neve termék ára -
bteebi
veterán
Sziasztok!
Az élőlábba beletettem a filenevet (&[Fájl]), ami Excel 2003-ban jól jelenik meg, 2007/2010-ben viszont lehagyja a kiterjesztést. Van arra valakinek ötlete, hogy hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a régebbi és az újabb Excel verziókban is látható legyen a kiterjesztés? Lehet vizsgálni makróval az Excel verzióját?
Ha igen, akkor lehetne egy olyan makrót készíteni, ami a file megnyitáskor megvizsgálja az Excel verzióját, és annak megfelelően választ az elnevezések közül (az egyik esetben az &[Fájl], a másik esetben pedig az &[Fájl].xls lenne beleírva) - ezzel mondjuk annyi probléma lenne, hogyha (többek között) mondjuk .xlsx lenne a kiterjesztés, akkor nem a valós kiterjesztést írná ki.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
csongi
veterán
válasz Delila_1 #20458 üzenetére
Nem értem. Szerintem nekem ez nem jó.
Tehát nekem nem számolt hanem meghatározott érték kell.Pl
A1 értéke 475 vagyis kisebb mint 501 akkor a F6 értéke egyenlő Cukor
Ha A1 beírt értéke 598 vagyis kisebb mint 601 de nagyobb mint 501 akkor az F6 cella egyenlő búza.
A cukor és búza.. egy másik cellákban vannak elnevezve. -
Delila_1
veterán
válasz Salex1 #20462 üzenetére
Jó lett volna, ha látszanak a sor- és oszlopazonosítók. Úgy tippelem, hogy a jan.1. a B2 cellában van, a febr.1. pedif az F2-ben.
A laphoz kell rendelned a makrót.
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim nap As Integer, honap As Integer
nap = Day(Date) + 1
Select Case Month(Date)
Case 1
honap = 2 'B oszlop
Case 2
honap = 6 'F oszlop
End Select
Cells(nap, honap).Select
End SubFolytatsd a Case utasítást 12-ig. A hónap mindig annak az oszlopnak a száma legyen, ahova az ahavi adatok kerülnek.
-
Salex1
őstag
válasz Salex1 #20459 üzenetére
Rátaláltam, de ha kellene másnak is az adott időpontban való makró futtatás:
Bele kell írni egy bármilyen makróba (pl. auto_open), amit lefuttatva már a memóriába kerül és ez után már végre fogja hajtani az adott időpontban.Application.OnTime TimeValue("8:00:00"), "Makró név"
-
Salex1
őstag
Lehet egy makró futtatást időhöz kötni? Pl. minden reggel 8-kor szeretném, hogy lefusson.
-
Delila_1
veterán
válasz csongi #20457 üzenetére
Ha több értékhatártól függ a C3 eredménye, érdemes egy kis segédtáblát bevinni. A képen ez a tartomány a H1:I5, amit bővíthetsz.
Az I1 cellába írt hivatkozás =F6, ezt lemásoltam I5-ig.
A C3 cella képletét láthatod a szerkesztőlécen.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
csongi
veterán
válasz Delila_1 #20455 üzenetére
Ez jóó
Tovább bonyolítom.
Ha olyat szeretnék, hogy az A1 értékétől függően kerüljön be a c3 cellába az előre kijelölt adatok közül a megfelelő.
Vagyis
A1=0-500között van , akkor a c3 értéke f6
A1=501-1000 között van, akkor a c3 értéke F7
A1=1001-1200 között van, akkor a c3 értéke F8
stb. -
Delila_1
veterán
válasz gabor222 #20452 üzenetére
Igen, működik az & "" nélkül is. A változó egész szám típusú, az üres string hozzáfűzésével alakítottam stringgé, hogy a right-ot érvényesíteni tudjam. Nem jutott eszembe, hogy a VBA enélkül is tudja értelmezni.
-
Delila_1
veterán
válasz csongi #20454 üzenetére
B2-be
=HA(ÉS(A1>=0;A1<=600);F2;"?")A kérdőjel helyére írd be, mi legyen, ha a megadott értéktartományon kívülre esik az A1. Ha ebben az esetben üresnek kell látszania a B2-nek, akkor dupla idézőjel kell a "?" helyett.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
2007-es excel.Ilyen függvényt szeretnék.
PL
A1 cella értéke 0-600 között van, akkor a B2cella = F2 cella értékével. -
gabor222
tag
válasz Delila_1 #20451 üzenetére
Ez a 2. hét, hogy tanulom. Mi általában egy betűből álló neveket szoktunk adni.
Amit írtál abban ez a rész fontos? & "", Mert anélkül is működik.
Kicsit átfogalmazva a feladat:
1. A százas helyi értéken nem 8 áll.
2. Az egyes helyi értéken nem a 7 áll.Sub nyolcszac()
Dim i As Integer, db As Integer
For i = 100 To 999
If Right(i, 1) <> "7" And Left(i, 1) <> "8" Then db = db + 1
Next
MsgBox db
End SubElvileg jó, igaz? Utánaszámolva igen
-
Delila_1
veterán
válasz gabor222 #20450 üzenetére
Megszokásból adtam a ciklusváltozónak sor nevet, mert az Excelben legtöbbször 1-1 oszlop sorain lépkedünk végig. Ehhez a feladathoz mást kellett volna.
Azért keress még más megoldást is, biztosan sikerül.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20445 üzenetére
Küldd el a füzetedet, privátban megadom a címet.
-
antikomcsi
veterán
válasz Delila_1 #20442 üzenetére
Köszönöm, próbálkozom.
Így azt csinálja, hogy a H cellák értékeit menti az "Adatok"-ra, az F cellákat nem.
Aztán ha dátumot váltok az F cellák tűnnek e,l a H cellák maradnak, ha pedig visszaváltok ugyan arra a dátumra, a H cellák értékei, amik az Adat részen vannak kerülnek az F cellákba.
Most már ott tartok, hogy jutalmat ajánlok fel a megoldásért.
-
Delila_1
veterán
válasz gabor222 #20443 üzenetére
Egy megoldás a sok közül:
Sub nyolcszac()
Dim sor As Integer, db As Integer
For sor = 800 To 899
If Right(sor & "", 1) <> "7" Then db = db + 1
Next
Range("A1") = db
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
gabor222
tag
Sziasztok
Egyetemen Építőmérnöknek tanulok, de Informatika 2 című tárgy alatt a VBA-val foglalkozunk.
Olyan kérdésem lenne, hogy ezt a feladatot, hogyan kellene megoldani ?
"Írjon szubrutint az alábbi probléma megoldására.
Hány olyan háromjegyű pozitív egész szám van, amelyre a következő két állítás mindegyike igaz?
1. A százas helyi értéken 8 áll.
2. Az egyes helyi értéken nem a 7 áll."Köszi
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20441 üzenetére
Az If Target ... End If részt másold a jelenlegi End If alá.
A Target.Column értékét a jelenlegi 2-ről írd át az oszlop számára, ahonnan a H, J, stb. oszlopokhoz a dátumot megadod.
A másolatokban ahol F-et találsz, írd át H-ra, J-re, stb.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
antikomcsi
veterán
válasz Delila_1 #20440 üzenetére
Az eredeti amit feltöltöttél az jó.
Aztán mindig más nem jó, ahogy próbálkozok.
Vagy nem menti el a többi cella értékeit, az "Adatok" munkalapra, vagy nem üríti a cellákat dátum váltáskor, vagy üríti, de nem rakja vissza, ha visszalépek a dátummal, vagy ezek variációja.
Egyszerűen nem tudom megcsinálni, hogy úgy működjön mint a Tiéd, ha nem csak az F8-21 cellákat szeretném, hanem ugyan úgy a H,J,L,N 8-21 és 24 cellákat is.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20437 üzenetére
Mi nem működik?
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Sajnos béna vagyok, és nem akar összejönni a dolog, pedig már kaptam itt nagyon nagy segítséget!
Ide írtam, hogy mit szeretnék.
Az előzménybe van a [link]
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki megnézi!
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
PivotTábla => Diagram ??
Lehetséges-e PivotTábla adataiból diagramot készíteni?
Természetesen a Pivot adatai állandóan változnak. "A" oszlop vevők nevei "B" oszlop a hozzájuk tartozó sum számlázott érték. A "B" oszlop alján van GrandTotal. Az A és B oszlop adataiból szeretnék egy kördiagramot készíteni amelyben %-osan mutatná, hogy mely vevőnek hány % lett számlázva a GrandTotal-ból.
Angol Excel 2007köszi
-
Mutt
senior tag
Hello,
Képletekkel nehézkesen oldható meg, de ez nagyjából működik ha Excel2010-ed van.
=INDEX(lista;HOL.VAN(NAGY(GYAKORISÁG(HOL.VAN(lista;lista;0);SOR(lista)-SOR(C2)+1);xxx);GYAKORISÁG(HOL.VAN(lista;lista;0);SOR(lista)-SOR(C2)+1);0))
Ahol
- a lista egy dinamikus tartomány,amelyet a nékezelőben tudsz definiálni az alábbi módon:
=ELTOLÁS(Munka1!$C$2;0;0;DARAB2(Munka1!$C$2:$C$999))
- az xxx pedig az n-edik leggyakoribb kereseztt érték.Azonban a 19478-as hozzászólásban van egy saját függvény, amely sokkal jobban végzi el ezt a feladatot.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz konyi79 #20381 üzenetére
Hello,
Az alábbi CSE képlettel megoldható (vidd be majd Ctrl+Shift+Enter-t nyomsz és kapcsos zárójelbeteszi):
=INDEX(M!K:K;HOL.VAN(MAX(HA(M!F:F=E!B1;M!A:A;-9^99))&"@"&B1;M!A:A&"@"&M!F:F;0))
A működése az alábbi:
1. HA(M!F:F=E!B1;M!A:A;-9^99) rész az M munkalap F oszlopán megy végig ls ahol az E lap B1 cellájával egyezik ott veszi az M lap A oszlopából a sorban található értéket, ha nincs egyezés akkor egy nagyon kicsi számot (-9e99-et) használ. Mivel az eredmény egy halmaz, már itt használni kell a CSE bevitelt.
2. A kapott halmazból a legnagyobb számot keresi meg a MAX(előbbi képlet).
3. HOL.VAN függvény segítségével megkeressük, hogy az A oszlopban hol van az előbb kapott érték.
4. INDEX segítségével a K oszlopban addig a sorig megyünk el, ahol az A-ban a keresett érték van.Javaslom, hogy a gyorsabb számolás miatt ne a teljes oszlopot vizsgáld, hanem csak annyit amibe biztos beleférsz! pl. A:A helyett A$1:A$20000 legyen ha nem vársz 20000-nél több adatot.
üdv
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan lehet kiíratni az n-edik leggyakoribb cellatartalmat egy adattömbből?
Adott a C2:C999 tartomány, változó hosszúságú stringeket tartalmaz. Egy másik oszlopba (mondjuk M) szeretném kiírni sorban a leggyakoribb cellatartalmakat, valahogy így:|__C__|__M__|
| asd |ertzu|
| asd | qw |
| qw | asd |
| qw |
| qw |
|ertzu|
|ertzu|
|ertzu|
|ertzu|Fontos lenne, hogy dinamikusan változzon, mint például a KICSI és a NAGY függvény eredménye, ha módosítom az adatokat.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Mutt
senior tag
válasz Melack #20397 üzenetére
Hello,
Excel2010...alapból külön "ablakba" nyissa a filokat, és ne egy programba...
Ezt a fícsört nem lehet kikapcsolni. Excel2013-ban viszont megtalálható Single Document Interface névvel.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz mokus1 #20422 üzenetére
Hello,
...amivel súlyozott átlagot tudok számolni...
SZORZATÖSSZEG és a SZUM függvények kellenek neked.
pl. számok az A-oszlopban, szorzók a B-ben
=SZORZATÖSSZEG(A:A;B:B)/SZUM(B:B)...egy excel dokumentum amiből majd szeretném a képleteket a többi munkalapra másolni az értékek megtartásával....
A cella értéke a képletben használt változóktól függ, ha a változók rögzítve vannak akkor a képlet másolásakor a rögzített értékek nem változnak. Ha munkalapok között másolsz, akkor a cella hivatkozáskor a munkalap nevét is add meg.
pl.=SZORZATÖSSZEG(Munka1!A:A;B:B) képlet esetén mindig a munka1 lap A-oszlopának elemeit szorozza meg az aktuális lap B-oszlopával.Ha arra gondoltál, hogy a képlet eredményét akarod egy másik lapra másolni, akkor a beillesztés helyett az irányított beillesztés kell. Értékek beillesztése opció, a képleted ilyenkor elveszik a cél cellában.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz the radish #20380 üzenetére
Hello,
Meg lehet azt oldani, hogy a helyette függvénnyel két, vagy több szót is kicseréljek egy menetben?
Saját függvénnyel megoldható.
Public Function Cserek(bemenet, ParamArray keres())
Dim i As Long
Cserek = bemenet
For i = LBound(keres) To UBound(keres) Step 2
Cserek = WorksheetFunction.Substitute(Cserek, keres(i), keres(i + 1))
Next i
End Function.Használata: =Cserek("56 alma 64 banán";"alma";"magyar";"banán";"déli")
Termeszetesen cella hivatkozásokat is használhatsz. Ha páratlanul adod meg a szövegpárokat, akkor hibára fut!
üdv
-
xavix13
őstag
válasz Delila_1 #20424 üzenetére
Még egy utolsó finomítást kérdezhetek?
Most, hogy kitöröltem a próba adatokat, a win rates táblában, az átlagok helyére, sok helyre nulla került, mivel ugye még nem játszottam azokkal.
Meglehet valahogy oldani, hogy a nullákat figyelmen kívül hagyja az átlagból?Itt lehet látni. Az átlagnak itt kerek 4-nek kéne lennie nem pedig 0,89-nek.
A Totals táblában megtudtam úgy oldani, hogy nem átlag fv. használtam, hanem az össz.win-t osztottam az össz.win+össz.lose összegével.
Így:
Viszont ezt a Win Rates-nél nem tudom hogy lehetne megcsinálni. Ötlet?
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
2 kérdésem lenne. Egyik hogy egy olyan függvényre, vagy képletre lenne szükségem amivel súlyozott átlagot tudok számolni. Pl: egyik cellában egy 5-ös szerepel ez 60%-ban számít a másikban egy 4-es és ez viszont csak 40%-ban. Mi erre a megoldás?
Illetve van egy excel dokumentum amiből majd szeretném a képleteket a többi munkalapra másolni az értékek megtartásával.
Köszönöm -
Delila_1
veterán
válasz xavix13 #20420 üzenetére
Az más.
K17
=DARABHATÖBB($B$5:$B$100;"<=3";$A$5:$A$100;$J17)L17
=DARABHATÖBB($B$5:$B$100;">3";$B$5:$B$100;"<=7";$A$5:$A$100;$J17)M17
=DARABHATÖBB($B$5:$B$100;">7";$A$5:$A$100;$J17)Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
xavix13
őstag
válasz Delila_1 #20419 üzenetére
Annyi a bökkenője, hogy így most azt mutatja. hogy összesen hány winem volt az adott classal.
Nekem pedig az kéne hogy hányszor játszottam 0-3 közti wines játékot. (Mint a minta táblázatban.)
Tehát ha a táblázatban ilyen játszmáim vannak druiddal hogy: 1-3, 2-3, 1-3, 3-3. Akkor ne az jelenjen meg hogy 7 (a winek összege), hanem hogy 4 (vagyis 4x játszottam, 3 vagy az alatti wines játszmát.)
Remélem nem fogalmaztam túl kacifántosan.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz xavix13 #20418 üzenetére
K17
=SZUMHATÖBB($B$5:$B$100;$B$5:$B$100;"<=3";$A$5:$A$100;$J17)L17
=SZUMHATÖBB($B$5:$B$100;$B$5:$B$100;">=4";$B$5:$B$100;"<=7";$A$5:$A$100;$J17)M17
=SZUMHATÖBB($B$5:$B$100;$B$5:$B$100;">7";$A$5:$A$100;$J17)Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
xavix13
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna ebben segíteni?
Igazából már kész van szinte az egész egyedül a winrates tábla hiányzik. Annyit módosítanék rajta hogy Ten/Less, Eleven+, Tweleve felosztás helyett nálam 0-3, 4-7, 7+ felosztás volna.
-
the radish
senior tag
válasz Delila_1 #20416 üzenetére
Igen, így gondoltam. Nagyon kár, hogy nem lehet egy menetben megoldani, de ne legyünk telhetetlenek. .
+1 kérdés felmerült bennem: Van-e arra lehetőség, hogy hőmérsékleti adatokat importáljak pl. az Accuweather.com-ról, vagy akár az időkép.hu-ról (stb.)?
Pl. A1= mai átlaghőmérséklet
Vagy ez már megint a telhetetlenség jele?
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20415 üzenetére
Szívesen. Sajnos nem tudok jobbat. A második függvény a B2-re hivatkozzon.
-
Delila_1
veterán
válasz Salex1 #20386 üzenetére
A textbox tulajdonságainál add meg a LinkedCell értéknek pl. az L1-et.
Duplaklikk a textboxra, a kódlapon megkapod a change esemény első és utolsó sorát.Egyetlen sort kell közéjük írni:
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:=Range("L1") & "*"
Az autoszűrő a textboxba bevitt karakterek szerint szűr. Az első karakter beírására az összes adat látszik, ami azzal a karakterrel kezdődik. A második karakter leütésére a két bevitt karakterrel kezdődő adatok jelennek meg.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #20380 üzenetére
A második részt a C2-be tedd.
-
the radish
senior tag
Sziasztok.
Erre van megoldás?
-
Delila_1
veterán
Bocsi, én vagyok a hibás. A mentés sora helyesen:
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & "0" & WSE.Cells(sor, "A") & ".xls"
Kimaradt az eredeti (WSE) lapra történő hivatkozás.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Delila_1 #20404 üzenetére
Tényleg nem direkt nem írtam le hamarabb. Sorry.
xls-et természetesen elírtam a nagy kapkodásban ami azért történt, mert nagyon kész akartam vele lenni, annyira felcsigázott, hogy van megoldásNagyon-nagyon hálás vagyok a segítségért!
Még annyi, hogy ezzel az utolsó javítással csupán egy "0" elnevezésű fájlt hoz létre.
valamit rosszul írhattam?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Delila_1
veterán
Végre elárultad a nagy titkot! ...de miért kellett erre többször külön rákérdezni?!
Figyelj! Nem xlx, hanem xls a kiterjesztés.
A mentés sora
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & sor & ".xlsx"
helyett
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & "0" & Cells(sor, "A") & ".xls"Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
psg5
veterán
válasz Delila_1 #20396 üzenetére
Összefoglalva:
Tökéletesen működik.
Kijavítottam xlxs-et sima xlx-re, így már megnyitható.Akkor ami kérdés még vissza lenne:
1. Első két sor is fixen kellene az eredetiből.
2. mentési név az egyik oszlopban szereplő számok, eléjük egy nullát írva. (A oszlopból lennének a mentési elnevezések)SZERKESZTVE:Közben olvasom a válaszaidat, így már csak a 2. kérdés van vissza
Köszi!
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Delila_1
veterán
A felső két sor másolásához a
WSE.Rows(1).Copy WSM.Range("A1") helyett írj WSE.Rows("1:2").Copy WSM.Range("A1")-t.
A WSE.Rows(sor).Copy WSM.Range("A2") helyett pedig WSE.Rows(sor).Copy WSM.Range("A3") legyen.Az ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & sor & ".xlsx" sor végéről töröld az x-et.
Titok, hogy melyik oszlopból akarod venni a fájlok címét? Ha igen, akkor találd ki a mentés módját, nem tudok segíteni nélküle.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest