- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
Szevasztok!
Megint elakadtam egy makróval, egy táblázat beolvas nevű füléről a bevitt (kézi vonalkód szkennerrel beolvasott) adat függvényében egy másik lapra másolok, a makrónak kéne feloldania a lapvédelmet a cél lapon, de mihelyst bekapcsolom a lapvédelmet, elakad a másolásnál, ebből arra következtetek, hogy nem sikerül feoldani a lapvédelmet, de hogy miért, azt nem értem. Lapvédelem nélkül jól működik. A kód:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim usor, usor2, lReply As Long
Dim lapnev As String
If Range("A2") <> Empty And Range("A4") = "OK" Then
Range("D2").Copy
lapnev = Range("F2")
Sheets(lapnev).Select
Sheets(lapnev).Unprotect Password:="xy"
usor = WorksheetFunction.CountA(ActiveSheet.Range("b6:b13"))
usor = usor + 6
usor2 = WorksheetFunction.CountA(ActiveSheet.Range("e6:e13"))
usor2 = usor2 + 6
If usor = 14 Then
If usor2 = 14 Then
lReply = MsgBox("Betelt a lap, nyomtass!", vbOK)
Exit Sub
Else: ThisWorkbook.Sheets(lapnev).Range("E" & usor2).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End If
Else: ThisWorkbook.Sheets(lapnev).Range("B" & usor).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End If
Sheets(lapnev).Protect Password:="xy", DrawingObjects:=False, Contents:=False, Scenarios:=False _
, AllowUsingPivotTables:=False, AllowFiltering:=False
Sheets("beolvas").Select
Range("A6").Select
Selection.ClearContents
End If
End Sub -
Mutt
senior tag
válasz
fresa01 #19294 üzenetére
Hello,
A feladat valójában, hogy 100 db véletlen, nem ismétlődéses számot kell előállítani.
Ha engedélyezett nem beépített függvények használata, akkor a Morefunc ingyenes kiegészítő tud segíteni, az MRAND függvény képes véletlenszerű eltérő számokat visszaadni.
A fenti képen I:K oszlopokban van egy játékos azonosító (1-100-ig számok), név és poszt.
A-oszlopban MRAND segítségével az egyedi számok, mellettük pedig FKERES-sel ki van írva a poszt és név.
Ha csak beépített függvény használható, akkor az I:K oszlopokban az azonosító egy véletlenszám a VÉL függvénnyel. Az A-oszlopban pedig a KICSI függvénnyel keressük ki a már generált véletlenszámokat.
A többi része ugyanúgy működik mint az első változatban.üdv
-
Sziasztok!
A kérdésem a következő: Eontól letöltöttem az eddigi bejelentéseimet .xls formátumban. Openofficeba szeretném a táblázatban lévő értékekkel függvény létrehozni, de nem sikerül, mert a számok előtt ' jel van. Tehát nem 5 hanem '5 van a cellákban, ezért nem tudok számoltatni velük, ráadásul a ' jel csak a beviteli sorban látható. Amit próbaként kézzel töröltem, utána szépen számol, ahogy kell. Hogy tudnám egyszerűen kitörölni a ' jelet? A keresés és csere nem találja
-
Mutt
senior tag
Hello,
Tehát ne külön-külön, három szám az oszlopra mindegyik színhez (értékhez), hanem X Y és Z összege?
2 megoldást mondanék:
Mindkét esetben legyen egy plusz adatsorod, ahol az összegek vannak, ez nálam az E-oszlopban van.
1. Hasznos program az XY Chart Label-er, letölthető innen: http://www.appspro.com/Utilities/ChartLabeler.htm
Itt már csak meg kell adnod, hogy az E-oszlopban található adatokkal iratozzon fel.Az eredmény változó, de egy próbát megér, mivel gyors az egész.
2. Az összesítő oszlopot tedd másodlagos tengelyre, formázd meg a másodlagos tengelyt és az adatsort hogy ne látszódjon, végül vedd fel az adatsor megjelenítését.
A mintán kijelöltem az összesítő adatsort, hogy lásd hogy valójában arra írjuk rá az értékeket.
üdv.
-
fresa01
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ebben segíteni? A 2. feladatnál megakadtam :S
Készítsd el a kézilabda NB.II. ifjúsági bajnokságban résztvevő játékosok adatbázisát az alábbiak szerint!
1. Ebben a korosztályban 100 játékos van, mindegyikük 1994.01.01 és 1996.12.31 között született. (A születési dátumnál a jól ismert hosszú képletet használd!)
2. Töltsd ki a 'Poszt' oszlopot, ha tudjuk, hogy a játékosok
18%-a kapus
15%-a irányító
28%-a átlövő
22%-a szélső
17%-a beálló.Köszönöm előre is
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19290 üzenetére
Hello,
Ha jól értem, akkor a sSheetsToPrint = "Export,Import" részben interaktívan szeretnéd a lapok nevét.
Ez a kódrészlet megoldja ezt:sSheetsToPrint = ""
For Each cell In Range("A1:Z1")
If cell <> "" Then
sSheetsToPrint = sSheetsToPrint & cell & ","
End If
Next
sSheetsToPrint = Left(sSheetsToPrint, Len(sSheetsToPrint) - 1)Az első mondatodból kiindulva van alternatív megoldás is?
Én csak akkor tenném külön szubrutinba őket, ha teljes más eredményt/feldolgozást kell elvégezni 0 és 1 esetén. Ha van átfedés, akkor egyben hagynám mert ekkor csak 1x kell a közös részt megírni és csak a megfelelő részeken ágaznék el.üdv.
-
danih
veterán
Elakadtam egy charttal, forgatókönyv a következő: Vannak nevek, mindhez három érték, X Y és Z.
Csináltam egy chartot ahol az X tengely a név, az Y pedig az értékeket mutatja, a három különbözőt egymásra pakolva egy szimpla oszlopra (különböző színekkel).
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az oszlopon, vagy afelett, mutassa az értékek ÖSSZEGÉT? (Tehát ne külön-külön, három szám az oszlopra mindegyik színhez (értékhez), hanem X Y és Z összege?) -
the radish
senior tag
+1
Makróban az alábbi munkalapok vannak megjelölve nyomtatásra.
sSheetsToPrint = "Export,Import"
Szeretném, ha az A1, B1,C1, stb. cellákban elhelyezett szövegű munkalapok nyomtatódjanak.
Hogy írjam be?
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19287 üzenetére
Hello,
Lehet az általad megírt módon is megcsinálni.
pl.
Sub Indit()
Select Case ActiveSheet.Range("A1")
Case 0
makro0
Case 1
makro1
End Select
End Sub
Sub makro0()
MsgBox "Első ág"
End Sub
Sub makro1()
MsgBox "Másik ág"
End Subüdv
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Az A1 cellában van egy változó érték, mondjuk legyen 0 vagy 1.
Ennek a cellának az aktuális értékétől függően szeretnék két fajta makrót lefuttatni egy gombnyomásra. Azaz, ugyanarra a gombra klikkelve végződjön el az a feladat, ami éppen kívánatos.
Gondolom erre a makróba kéne írni pár parancsot, hogy ha az A1=0 fusson tovább a "makró1", ha A1=1 ugorjon a "makró2"-re.
Szerintem nincs más megoldás, bár javítsatok ki, ha tévedek.Segítene valaki megírni pontosan?
Köszönöm.
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19283 üzenetére
Hello,
Az ÖSSZEFŰZ függvény szöveges eredményt ad, ezért hiába állítasz be számformátumot, nem fogja használni.
Az én javaslatom a SOKSZOR függvény.
pl. =SOKSZOR(0;3-HOSSZ(HÓNAP(MA())))&HÓNAP(MA())A fenti példa mindig 3 karakter hosszan fogja megjeleníteni az aktuális hónap sorszámát; annyiszor ismétli a 0-t, hogy 3 karakteres legyen a végeredmény.
üdv.
-
the radish
senior tag
válasz
the radish #19283 üzenetére
Megoldva... Bocsi, megint láma voltam.
-
the radish
senior tag
Van egy nap értékem, ÖSSZEFŰZ függvénnyel szeretnék belőle dátumot kreálni. A 10-nél kisebb számokat (01, 02...) 0 nélkül fűzi össze, holott szeretném a 0 értéket is látni a végeredményben és hiába állítottam be a forráscella formátumát két számjegyűre.(01,02,)
pl. 2009101. helyett 20091001, a 201211 helyett 20120101.
Köszi előre is.
-
lomajpure
csendes tag
Üdv!
Köszönöm a segítséget!
Egyetlen bajom van még vele, hogy a formázott cellát másolja. Az egyik kérdésem pedig az lenne, hogy lehet csak értéket átmásolni?A pontos dolog így nézne ki:
Van egy táblázat. Gombra kattintva megnyitja ugye a másikat, kimásolná belőle a 11 sor utolsó cellájának a tartalmát (ha nincs érték, akkor a cél cella is üresen lenne), és bemásolja az F2-es cellába a másolt értéket. -
Mutt
senior tag
válasz
lomajpure #19262 üzenetére
Hello,
És fájl megnyitásnál kapok egy 438-as hibakódot.. Debug módban a "range" sorra hivatkozik, de nem értem a hibát.....
wb1.Range("Z2").Copy wb.Range("F6")
Workbook objektumnak nincsen Range nevű tulajdonsága, mert ilyen a Worksheet objektumnak van.
Vagyis hivatkoznod kell hogy melyik lapon akarod a füzeten belül a műveletet végrehajtani.pl. wb1.Sheets(1).Range("Z2").Copy wb.Sheets(1).Range("F6")
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19277 üzenetére
Hello,
Ha D-oszlopban vannak a sor azonosítók, akkor az INDIREKT függvény segít:
=HA(INDIREKT("Q"&D3)<CD$1;0;INDIREKT("M"&D3))üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
alfa20 #19266 üzenetére
Hello,
olyat tudok, hogy van egy szövegem amiben van két szám amire szükségem lenne számoláshoz?
A1: rendelhető 10-10 kg, ill. dinnye, kókusz, 3-3 db-ot.
B1: 10
C1: 3Előre szólok, hogy csúnya lesz a képlet és csak 2007-es vagy újabban működik!
Kell segédoszlop, ez D és E nálam.
D-be ez a CSE képlet kell:
{=ÖSSZESÍT(15;6;HOL.VAN(SOR($A$1:$A$10)-1;--(KÖZÉP(A1;SOR(INDIREKT("A$1:A"&HOSSZ(A1)));1));0);1)}
E-be pedig ez:
{=ÖSSZESÍT(15;6;HOL.VAN(SOR($A$1:$A$10)-1;--(KÖZÉP(A1;SOR(INDIREKT("A"&SZÖVEG.KERES(",";A1)&":A"&HOSSZ(A1)));1));0);1)}A segéd képletek megadják, hogy honnan kezdődik a keresett szám első számjegye.
A második számnál valójában az első vessző utáni pozícíót kapjuk meg.Hogy meddig tart a szám az pedig a kötőjelekből tudható meg.
B1-be ez a képlet menjen:
=KÖZÉP(A1;D1;SZÖVEG.KERES("-";A1)-D1)
C1-be pedig ez:
=KÖZÉP(A1;E1+SZÖVEG.KERES(",";A1)-1;SZÖVEG.KERES("-";KÖZÉP(A1;E1+SZÖVEG.KERES(",";A1)-1;HOSSZ(A1)))-1)Ha kell elmagyarázom, hogyan működik azonban itt inkább javaslok egy UDF-et, amely átláthatóbban adja vissza a kért számokat.
A függvény végigmegy a cella tartalmán és a nem-összefüggő számokat megjegyzi, és a kért számot kiírja.
B1-be ez mehet:
=SzamokSzovegben(A1;1)
C1-be ez:
=SzamokSzovegben(A1;3)A függvény kódja pedig:
Function SzamokSzovegben(be As Range, ki As Integer)
Dim c As Long, i As Long 'általános változók számláláshoz
Dim arrySzamok() 'átmeneti tömb az eredmények tárolására
Dim blnSzam As Boolean 'logikai változó hogy tudjuk mikor váltunk szám és betű között
i = 1
blnSzam = False
'elkezdjük karakterenként feldolgozni a szöveget
For c = 1 To Len(be)
Select Case Mid(be, c, 1)
Case 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
'ha számot találunk, akkor megjegyezzük és a tömbhöz hozzáfűzzük
blnSzam = True
ReDim Preserve arrySzamok(1 to i)
arrySzamok(i) = arrySzamok(i) + Mid(be, c, 1)
Case Else
'ha eddig szám volt és most nem számot látunk, akkor növeljük a tömböt
'hogy egy újabb számot külön rögzítsünk
If blnSzam Then
i = i + 1
blnSzam = False
End If
End Select
Next c
'kiírjuk a kért értéket
SzamokSzovegben = arrySzamok(ki) * 1
End Functionüdv
-
the radish
senior tag
válasz
the radish #19268 üzenetére
Szerintem lükén kérdeztem:
Szóval nem jövök rá, és nem sorozatról van szó a képletben.
Köszi előre is.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Eastman #19271 üzenetére
Ráállsz a képletet tartalmazó cellára.
Ha vannak a balra mellette lévő oszlopban adatok a sok sorban, akkor az ábra szerinti kis fekete négyzeten duplaklikk végig lemásolja a képletet addig, ameddig a mellette lévő oszlopban valamilyen adatot talál.
Ha nincs adat mellette, ugyanezt a kis négyzetet megfogod az egérrel, és lehúzod, ameddig szükséges. -
Eastman
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy az F oszlopban egymás alatt lévő nettó árakhoz egyenként adja hozzá az áfát, ami így soronként az I oszlopba kerülne, a J oszlopba pedig soronként listázza ki a bruttó (I oszlop) kétszeres szorzatát?
Remélem, hogy jól kérdezem.
-
the radish
senior tag
Hogy tudom megoldani azt, hogy ne kelljen egyesével beírogatni a cellába a sorszámot?
=A60
=A66
=A72stb.
Szerettem volna, ha a cella mellé írom az értéket, de "&"-al nem jött össze.
-
alfa20
senior tag
olyat tudok, hogy van egy szövegem amiben van két szám amire szükségem lenne számoláshoz?
pl:
A1: rendelhető 10-10 kg, ill. dinnye, kókusz, 3-3 db-ot.
B1: 10
C1: 3A "B1" és "C1" cella az "A1"-ből szedné az értéket az első szövegrész váltózó hosszúságú.
-
Mutt
senior tag
Kicsit elgépeltem: >100 helyett >1000 kell. És a magyar változat pedig:
{=INDEX(A:A;HOL.VAN(1;((A:A>1000)*(A:A<10000));0))}
Illetve, egy kis magyarázat is hozzá:
1. A kulcs a képletben a (A:A>1000)*(A:A<10000) rész, amely attól függően, hogy van találat 0-t és 1-est fog visszaadni.{0;0;0;1;1;0;1;0...}.
2. Ebből már csak ki kell keresni az első helyet ahol 1-es (vagyis egyezés van). Erre a HOL.VAN függvény a megoldás; ez vissza is adja hogy hanyadik helyen van 1-es.
3. INDEX segítségével már csak a megkapott helyre kell menni és kiírani az értéket. -
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19259 üzenetére
Hello,
Szóval van egy számhalmaz pl. 100-10000 között. Kéne belőle az első, ami 1000-nél nagyobb...
CSE-képlet:
{=INDEX(A:A;MATCH(1;((A:A>100)*(A:A<10000));0))}üdv.
-
lomajpure
csendes tag
Üdv!
Lenne egy ilyen kódom:Private Sub CommandButton1_Click()
Dim fd As FileDialog, SelFile
Set fd = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
Set wb = ActiveWorkbook
If fd.Show = -1 Then
SelFile = fd.SelectedItems(1)
Workbooks.Open Filename:=SelFile, ReadOnly:=True
End If
Set fd = Nothing
Set wb1 = ActiveWorkbook
wb1.Range("Z2").Copy wb.Range("F6")
wb1.Close
End SubÉs fájl megnyitásnál kapok egy 438-as hibakódot.. Debug módban a "range" sorra hivatkozik, de nem értem a hibát..
Előre is köszi a segítséget!! -
lappy
őstag
válasz
the radish #19259 üzenetére
Szia!
Ez a képletet használd:
=INDEX(A1:A20;HOL.VAN(MIN(ABS(A1:A20-D1));ABS(A1:A20-D1);0))
De CSE módban!! (Ctrl + Shift + Enter)
és a segédcellába az 1 nagyobb számot írd be majd. -
the radish
senior tag
Sziasztok.
Megint elakadtam, de már egy kicsit össze is vagyok zavarodva.
Szóval van egy számhalmaz pl. 100-10000 között. Kéne belőle az első, ami 1000-nél nagyobb. Tehát nem a legnagyobb, hanem ami a kritériumnál nagyobb.
Vagy túl egyszerű és Én bonyolítom túl, vagy már magam sem tudom.
10
80
900
20
120
50
1010
80
20
10000Érték: 1010
Köszi előre is.
-
lomajpure
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget.
Lenne egy munkafüzet, ahova szeretnék lerakni egy gombot. Kattintásra VB scriptre lenne szükségem, ami a következőt hajtja végre:
Megnyit egy dialogboxot, ahol egy exel fájlt nyitna meg, és edott cella tartalmat (5db) beilleszt ebbe a táblázatba. Segítségeteket előre is köszönöm! -
zhari
csendes tag
Ha Excelből készítek Word körlevelet, hogy tudom megtartani a cella formátumban beállított ezres elválasztó szünet karaktert? Jelenleg Excelben még látom, de mikor átrakja a cella tartalmát Wordbe elveszíti a formázását. Van erre megoldás?
-
Salex1
őstag
Egyik sem volt azok közül, amit írtatok. Nem tudom, hogy hogy, de belekattintottam a képletbe, újra kiválasztottam a célterületet és néha így megjelent az eredmény, ha nem elsőre akkor 2. 3. próbálkozás után...az a baj, hogy ki tudja hány gépen és office-on ment keresztül a file, mert ilyen közös nyilvántartás szerűség.
-
Mutt
senior tag
válasz
autox3c #19242 üzenetére
Hello,
Erre van a SZORZATÖSSZEG függvény, előny hogy még kritériumokat is tud kezelni.
=SZORZATÖSSZEG(--(eszközök ára<25000);eszközök költsége;darabszám)Ez megadja 25k alatti készülékek teljes árát. Ezt alapul véve lehet a 25k felettieket is számolni.
=SZORZATÖSSZEG(--(eszközök ára>25000);eszközök ára;darabszám)
A kettő összege a végeredmény.
üdv.
-
nimmy001
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy módszerre, amivel egy adott fájlt munka közben rendszeresen el tudok menteni, hogy az adatai meg is maradjanak, egyszerre többen dolgoznak benne, alapból 5 percenként ment, de időnként előfordul, hogy mégis több sornyi adat elvész, ha valami probléma lép fel a hálózatban például, úgyhogy ez az alapból beállítható lehetőség úgy tűnik, nekünk nem elegendő vagy nem megfelelő. Van valami mód arra, hogy a háttérben csináljunk biztonsági mentéseket, miközben a többiek dolgoznak benne? Jó lenne elkerülni az adatvesztést.
-
Delila_1
veterán
válasz
autox3c #19242 üzenetére
A képlet arra az esetre vonatkozik, mikor a költségek a B oszlopban vannak.
Ha a B oszlopban a számításkor figyelmen kívül hagyandó adatok is vannak, akkor a B:B (teljes oszlopra hivatkozás) helyett a pontos hivatkozást add meg, a sorok feltüntetésével.=SZUMHA(B:B;">25000";B:B)*25000+SZUMHA(B:B;"<25000";B:B)*DARABTELI(B:B;"<25000")
-
autox3c
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem excelben.
Hogy lehetne kivitelezni a következő dolgot valami csodálatos képlettel?
- eszközök áraiból szedje ki ami 25000-nél nagyobb, ezeknek a darabszámát szorozza meg 25000-el
- valamint a 25 000 alattiaknál az árat szorozza meg a darabszámmal
- mindezt adja össze -
VásRló
tag
Sziasztok
Olyat lehetséges, hogy a munkalapokat több sorba rakjam? Így nem kellene vízszintesen lapozgatnom a munkalapok füleinél, hogy megtaláljam azt, amit keresek.
-
-
Salex1
őstag
Találkoztatok már olyannal, hogy a függvényt az excel csak kiírja, és nem működik?
Simán beírom, hogy =DARAB2(C7:E7) és ugyanezt kiírja a cellába.... mi lehet a baj? -
Mutt
senior tag
Sziasztok,
Máshol jelent meg az alábbi kérdés:
Van egy Mf ahol 2013.01.01-től 2013.12.31-ig fel vannak sorolva a dátumok. Azt a dátumot szeretném meghatározni amelyik utoljára még aktív. F-oszlopban Aktív és Inaktív, A-ban a dátumok.Tömbképlettel az alábbi működik:
{=MAX((F1:F366="Aktív")*(A1:A366))}Kacifántosabban:
{=INDEX(A1:A366;NAGY((F1:F366="Aktív")*SOR(F1:F366);1))}Az első SZORZATÖSSZEG-es változata:
=SZORZATÖSSZEG(MAX((F1:F366="Aktív")*(A1:A366)))Az első és harmadik megoldásnak az alapja, hogy a dátumok is számok, tehát műveletet (itt egy szorzást) is lehet rajtuk végezni.
Az F1="Aktív" képlet rész egy cellára megnézi, hogy az értéke "Aktív"-val egyenlő vagy sem. IGAZ vagy HAMIS eredményt fog visszaadni, képletben használva ezek pedig 1 vagy 0-ként fognak viselkedni. Az (F1:F366="Aktív") értéke már egy tömb eredményt add vissza pl {HAMIS;HAMIS;IGAZ;...}.
Ezt megszorozva a mellette található dátummal már ezt fogjuk kapni {0;0;41277;...}
Innen már csak a maximum értéket kell kikeresni a végeredményhez.Az első esetekben azért kell tömbképlet mivel az (F1:F366="Aktív") összehasonlítást sima képletként nem tudja kiértékelni az Excel. Az utolsó esetben a SZORZATÖSSZEG viszont ezt a problémát le tudja kezelni.
A középső megoldás, akkor használható ha az A-oszlopban nem számok/dátumok vannak, itt a cellák aktuális sorszámával szorozzuk össze az összehasonlítás eredményét, ezzel megkapjuk a pozicíóját az "Aktív" soroknak. Ebből a maximumot véve az INDEX-el már ki tudjuk választani a kívánt elemet.
üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19232 üzenetére
Hello,
Megnéztem 2003-asban és a #Szám# hiba azért van mert a teljes oszlopra hivatkozva túlcsordul a számítás; de egy sorral kevesebbre már jó. Szóval A:A hivatkozás helyett A1:A65535 -el működik. Természetesen ha van sejtésed, hogy az adatsor maximum mennyi elemet tartalmazhat, akkor inkább azt add meg a gyorsabb működés érdekében.
Az első képlet pedig egy tömbképlet, vagyis kapcsos zárójelek nélkül kell bevinni, majd a végén Ctrl+Shift+Entert nyomni. Ez is jól működik ha nem teljes oszlopra hivatkozol.
üdv
-
the radish
senior tag
Az első nem jól működik, csak a tömbben lévő legkisebb értéket adja vissza, vagy 0-t.
A második tökéletes lenne, 2013 excelben jó is, de 2003-asban -annak ellenére, hogy elvileg ismeri a SZORZATÖSSZEG függvényt, #SZÁM# értéket ad eredményül. Ez utóbbit nem lehetne valahogy működésre bírni? -
atillaahun
veterán
Akkor felejtsem el teljesen, hogy EZ működni fog?
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #19225 üzenetére
Hello,
A listából az a szám kell, melyek a kritériumnál kisebb...
CSE képlettel (C1-ben van a határérték, A oszlopban a számok):
{=MAX((A:A<C1)*(A:A))}Szorzatösszeggel pedig:
=SZORZATÖSSZEG(MAX((A:A<C1)*(A:A)))Ha két szám (C1,C2) közötti legnagyobb kell akkor:
{=MAX((A:A<C1)*(A:A>C2)*(A:A))}
=SZORZATÖSSZEG(MAX((A:A<C1)*(A:A>C2)*(A:A)))A képletek 0-t adnak vissza ha nincs megfelelő szám!
üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #19228 üzenetére
Ugyanannyiszor szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
A
If WorksheetFunction.Max(Range("A:A")) > krit Then
sor helyesen:
If WorksheetFunction.Max(hol) > krit Then
-
Delila_1
veterán
válasz
Írtam hozzá egy kis makrót. Mivel ez funkció, úgy kell alkalmaznod, mint bármelyik függvényt.
A cellába, ahol az eredményt akarod megkapni, az=Max_1(A1:A7;E1)
képletet írd be. A képlet 2 paramétere a keresés területe (hol As Range), és a kritérium helye (krit As Range).
A felsorolt értékeidet az A1:A7 tartományba írtam, a 120-at az E1-be.
Function Max_1(hol As Range, krit As Range)
Dim szam As Single, CV As Object
If WorksheetFunction.Max(Range("A:A")) > krit Then
For Each CV In hol
If CV < krit And CV > szam Then szam = CV
Next
Else
Max_1 = krit.Value
End If
Max_1 = szam
End Function -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1 #19224 üzenetére
Nem, nem.
A listából az a szám kell, melyek a kritériumnál kisebbek. Eddig jó is volt az eredeti függvény.
Azonban eredeti formában az adatbázisban szereplő 2. legnagyobbat adja vissza.
Tegyük fel: 110, 120, 270, 100, 90, 80, 280A képlet szerint ha a kritérium 120, akkor is a 270-et kapom meg, mert az a 2. legkisebb.
Ha a NAGY függvényt használok, ott meg csak azt tudom megadni, hogy hanyadik legnagyobb legyen az eredmény, nem pedig azt, hogy pl. a 130-nál kisebb legnagyobb érték.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #19223 üzenetére
Akkor feltétel (Ha függvény) nélkül írd be a NAGY függvényt.
A kérdésed az előbb nem így szólt. -
the radish
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #19221 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #19219 üzenetére
A példában az E1 cella tartalmazza azt a számot, aminél kisebb max értékre van szükséged.
=HA(MAX(A:A)<E1;MAX(A:A);NAGY(A:A;2))
-
the radish
senior tag
Az előzőt bejegyzésemet egyszerűen megoldottam, csak nem jól gondoltam végig.
A következő viszont még megoldásra vár:
Adott egy számhalmaz, kell belőle a legtöbb, de csak akkor ha ez egy megadott (változó) értéknél kisebb. Azaz a legnagyobb értékű kell az az A:A tartományból de pl. csak a 120 alatti legnagyobb érték. Gondoltam, egyszerűen a HA függvényre, de mi van akkor, ha nem teljesül? Nekem akkor a nála kisebb, de legnagyobb érték kell.
Köszi előre is.
-
the radish
senior tag
Tulajdonképpen az lényegtelen, de nem titok, gps track állománnyal munkálkodok.
De más csv-t is ha megnyitok "kézzel", akkor pl. az A1 cellába ";", ",", vagy szóközzel, vagy bármi mással elválasztva, de egy cellában jelennek meg az adatok. Ha azonban makróval nyittatom meg, akkor már külön oszlopokban jelennek meg az előbb említett módon tagolt adatok. -
Attas
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy makró kellene, ami egy munkafüzet mentésekor autómatikusan jelszavas lapvédelemmel látná el a Munka1 lapot. Van rá megoldás? Előre is nagyon köszönöm. Már nagyon sokat segítettetek itt a fórumon.:-)
-
lappy
őstag
válasz
the radish #19211 üzenetére
Pontosan miből mit szeretnél?
-
the radish
senior tag
CSV-ből másolnék munkafüzetre adatokat, ez tökéletesen is működik mindaddig, amíg ezt makróval nem akarom futtatni. Abban a pillanatban "szétszedi" az adatokat oszlopokra, holott ezt pont nem akarom. Próbáltam irányított beillesztéssel, de nem vezetett eredményre. Meg lehet ezt valahogy oldani?
Így szeretnék vele dolgozni:
1,T,2013/09/28,05:11:52,SPS,46.413020,N,17.380993,E,163.0 M,0.0 km/h,0.0,0.0 M, -
Delila_1
veterán
válasz
the radish #19209 üzenetére
Nincs mit.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #19207 üzenetére
D1 cella -> =MAX(A:A)
E1 cella -> =INDEX(A:B;HOL.VAN(D1;A:A;0);2) -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Office 2003 -ban szeretném megoldani a következőt:
A oszlop: kb. 5000 szám
B oszlop: a számokhoz tartozó időpontokSzeretném kikeresni a maximum számot (a szűrés majd a szumha függvénnyel megy majd), de úgy, hogy a szám mellett a hozzátartozó időpont is megjelenjen a szomszédos cellában.
50 10:15
70 10:20
80 10:30
40 10:50
60 10:55=MAX() 10:30
Köszi előre is.
-
djsunny
aktív tag
válasz
moklys1 #19200 üzenetére
Köszi de végül tegnap éjjel csak sikerült megfejteni a rejtélyt.
Valamilyen objektumok voltak a dokumentumban melyeket csak úgy lehetett észrevenni ha az Ugrás -> Objektumra funkciót használtam. Ekkor mejelentek ilyen képeknek látszók valamik (amik egyébként teljesen transzparensek voltak ezért nem láttam őket) és ha ezeket az objektumokat töröltem akkor a 1.5MB-ból lett 20kb.
-
Caipi
tag
válasz
djsunny #19199 üzenetére
Szia,
Nálam is előfordult már többször, hogy átmásolás után hirtelen megnőtt drasztikusan a fájl mérete, és nem indokolta semmi.
Akkor csökkent vissza, amikor a munkalapon kijelöltem a nem használt sorokat (összeset) majd kitöröltem és ugyanezt a nem használt oszlopokkal is eljátszottam.
Kerregett a gép egy ideig rajta, de utána visszacsökkent a fájl mérete normálisra.Üdv,
Caipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest