Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58001) Smiley válasza VoidXs (#57999) üzenetére


Smiley
őstag

Az biztos, sot en is azt mondom hogy PC-vel lehet igazan faszara megcsinalni mindent. Csak ugye az ido, foleg ha nem is latod at az egeszet.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#58002) Callisto válasza attiss66 (#57997) üzenetére


Callisto
őstag

A 80Hz csak ajánlás, nem biztos hogy az a legjobb crossover. Azért ez az ajánlás, mert az emberi hallás átlagban ennél alacsonyabb frekvenciájú hang helyét nem tudja már lokalizálni. Fentebb írtam hogy miként lehet viszonylag gyorsan és jól megállapítani a crossovert. Ha valaki máshogy látja javítson ki (vagy jobb megoldása van).

Nálam pl. 60Hz a crossover, mert a front hangfalaim és a szub-om karakterisztikája, illetve a szoba akusztikája (room mode), a hangszórók pozícionálásával elérhető lehető legjobb SBIR (aminél a hangfalak pozíciója szó szerint pár centiket számít) együttesével így lesz mélytartományban legkisebb csillapítások és kiemelések nélkül jó az átmenet a szubról a többi hangszóróra.

Sokat fogsz még kísérletezni és olvasgatni, ha érteni is szeretnéd mit, hogyan és miért is csinálsz. A lényeg, hogy a mérésnél sehol se legyen crossover. Úgy állíts be mindent, hogy minden hangszóró/szub a lehető legteljesebb tartományt szólaltassa meg önállóan.
A crossovert (ha aktív crossovert akarsz) a Cavernben állítsd majd be ami a beállított crossover-hez fogja elkészíteni a FIR filter. Ezt (is) tudod módosítani akárhányszor új mérés nélkül.

Nem kell mindig mérned ahhoz, hogy más paraméterekkel számoltass a Cavernnel filtert.
Tudsz gyorsan kísérletezni, hogy egyes paraméterek változtatásával (pl. célgörbe) hogyan változik a hangzás: beállítasz paramétereket Cavernben, elmented a filtert, kicseréled az EQ APO-ban és teszteled. Majd ha nem tetszik megint paramétereket állítasz és így tovább.

Nagyon sok tesztelgetés lesz mivel nem tudod még, hogy mi mire is való. A jó, hogy ezeknek utána tudsz olvasni vagy hosszú öntanulási folyamat során megtapasztalod mivel mi változik. Nem tudom angol olvasás mennyire megy, de rengeteg fórum és cikk, guide van ezzel kapcsolatban. Igaz nem pont Cavern, de FIR filterek és szoba akusztika korrekcióban használt görbékről, paraméterekről és ezek többnyire közös pontok a különböző programokban.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58003) attiss66 válasza Smiley (#57998) üzenetére


attiss66
senior tag

Az erősítőm, Denon AVC-A11SR. BBéci írta valahol/2021/, hogy ezt a hangminőséget a mostani 7-800 000 Ft-os erősítők közt kell keresgélni/na jó, ha így van, ha nem, azért egy ilyen kijelentést nem tesz csak valaki úgy :)/ . Ennek is az ára 2002-ben kb 700 000 Ft volt. Na nem igazán van kedvem ennyit költeni egy erősítőre, ennek az 1/10-éért vettem, 75 000 Ft-ért. Nem mindig a könnyebb út a célravezetőbb , ez nekem érdekesnek tűnik. Az, hogy még nem teljesen látom át a működést, az csak egy dolog. Majd kiderül, hogy mire jutok vele. Érdekesnek találom, és kedvem van foglalkozni vele. Az , hogy mikor "kapom el a fonalat", tehát mikor lesz annyi tudásom, hogy átlátom a folyamatot, az majd kiderül. Mindenesetre kíváncsian kutatom.

"gondold es szamold at, hogy mennyivel olcsobb es egyszerubb lett volna venni egy par eves kozepkategorias AVR-t HDMI-vel, osszedugni egy lejatszoval aztan csak hasznalni."

persze, annak akit nem érdekel ez a folyamat, annak egyszerűbb, de engem érdekel.
A Denon3910-ben 180 000 Ft-al vagyok benne/és még nincs vége :) /, 70e-ért vettem. És nem foglalkoztat, nem egyszerre fizettem, hanem imitt-amott. A lényeg, hogy a kitűzött célt elérje az ember. És én addig hajtom, amig jó nem lesz. :) Itt már nincs visszatánc/a mikrofont is megvettem :DDD /. Ha mégse lenne olyan jó, mint gondolom, ez a kockázat benne van. Az ember vállalhat kockázatot is imitt-amott. Ha tegyük fel, egyáltalán nem sikerülne a kalibrálás, akkor is ott van az az opció, hogy a HTPC-t/az Asus Xonar D2 hangkártyával/ digitális koax-on kötöm az erősítőhöz, és még úgy is jobb lesz a hang, mint most a Himedia Q10pro-val.
Itt nem számít a tempó, ha csigatempóban jövök rá a dolgokra, úgyis jó, nem sürget :DDD a tatár. :)

[ Szerkesztve ]

(#58004) attiss66 válasza Smiley (#58001) üzenetére


attiss66
senior tag

"Csak ugye az ido"
jó munkához idő kell, hát még a rosszhoz :DDD mit számít az, hogy mennyi idő?! nem versenyre megy, mint a tv-ben a főzősversenyek :DDD

(#58005) attiss66 válasza Callisto (#58002) üzenetére


attiss66
senior tag

"A lényeg, hogy a mérésnél sehol se legyen crossover."
Csak az érdekelne, hogy a hapi a videóban a cavern-ben mit állított be 100 Hz-re/ez kavart be/? Nekem ott le kell venni nullára akkor?
[link]

(#58006) attiss66 válasza Callisto (#57970) üzenetére


attiss66
senior tag

"Most már látom, hogy akkor PC hangkártya analóg kimenetekkel lesz a Denon erősítőre csatlakoztatva.
Ehhez az útmutatód teljesen jó. Kövesd az ott írtakat."

Ha itt mindent követek, ami a videón van, akkor a nagyja megvan, nem? A további kísérletezgetés csak hab a tortán. :) Persze, ha majd tudom, hogy hogy kell kísérletezni tovább. :DDD

(#58007) Callisto válasza attiss66 (#58003) üzenetére


Callisto
őstag

:R

Szerintem jól csinálod és gondolkodsz. Igyekszel a számodra lehető legjobbat kihozni ár/érték arányban és még érdekel is a dolog.
(bbéci sokat hallott már és egyetértek azzal is, hogy egy hasonló minőségű erősítő újonnan többszöröse lenne.)

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58008) Callisto válasza attiss66 (#58005) üzenetére


Callisto
őstag

Amit Cavernben állítasz be crossovert az az aktív crossover számoláshoz kell a filter generálása során. Annak nincs hatása a mérésre (nem kéne hogy legyen), de azért ezt VoidXs erősítse meg. :)
A videóban (nem néztem meg) Ő 100Hz-es aktív crossovert használ, de ahogy már párszor írtam a jó crossover pont sokmindentől függ és mindig az adott rendszerhez kell belőni.
Sőt ha tud az AVR pure diorect módot, akkor azt használd mind a méréskor, mind az általános használat során hiszen úgyis a PC fog csinálni mindent. Pure directben jobb hangminőség lesz.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58009) Smiley válasza attiss66 (#58003) üzenetére


Smiley
őstag

Nekem is ezer eves cuccom van, nalam is igy van megoldva, hogy legyen 4k meg a normalis hang. Csak nalam ad akkora kenyelmet a 15 eves bemero rendszere meg azt hogy PCM-ben mindent at tudok tolni, hogy ebben a felallasban is kurvajo mozit csinal, es nem kell 3-4 honapig basztatni hogy valahogy kinezzen.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#58010) VoidXs válasza Callisto (#58008) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Megerősítem. A videó viszont nem én vagyok, hanem Tamoo. :D

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#58011) attiss66 válasza Callisto (#58008) üzenetére


attiss66
senior tag

Olvasom egy leírásban, hogy tudja a Pure Direct módot.

[ Szerkesztve ]

(#58012) attiss66 válasza Callisto (#57989) üzenetére


attiss66
senior tag

"Rengeteg idő mire egy ember megért mindent és utánajár. Megmondom őszintén, hogy ha valakinek nincs audiofil/high-end rendszere talán nem is éri meg a nyüglődést."

Ezt a cavern féle kalibrációra is érted?

(#58013) Callisto válasza attiss66 (#58012) üzenetére


Callisto
őstag

Szerinted abban abban a hozzászólásban a szobakorrekcióról volt szó? :)
Arról beszéltünk, hogy az EQ APO helyett egy jobb, de bonyolult, problémás rendszerszintű convolver-t állítsunk be és használjunk.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58014) python1 válasza Callisto (#58013) üzenetére


python1
veterán

"Rengeteg idő mire egy ember megért mindent és utánajár. Megmondom őszintén, hogy ha valakinek nincs audiofil/high-end rendszere talán nem is éri meg a nyüglődést.'

Ez gondolom csak vicc. :F

(#58015) Callisto válasza python1 (#58014) üzenetére


Callisto
őstag

Micsoda? Te lennél a második aki elolvassa, ahol egyértelmű mivel kapcsolatos a hsz és miről szól, majd ennek ellenére másra vonatkoztatja. :)
Ha mégsem...
A rendszerszintű jó minőségű convolver elég macerás tud lenni.
Mondjuk van még egy EQ APO-nál jobb minőségű egyszerű megoldás, a JRivert használni hangkártyának., de ennek is megvan a hátránya. Sok lehetőség van, de kitapasztalni ezeket sok idő és egy kezdő láncban nem biztos, hogy ad annyi minőség pluszt, de ki kell próbálni ha valaki nem sajnálra rá az idejét.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58016) python1 válasza Callisto (#58015) üzenetére


python1
veterán

Mi az az audiofil/high end, vagyis a pontos leírása, mik azok az eszközök amik ezt tudják?
Hallottam már jó és rossz rendszereket, nagyon drágát rosszul szólni, az előbbinél töredékébe kerülőt jobban szólni.
A többi irreleváns a számomra.

[ Szerkesztve ]

(#58017) Callisto válasza Callisto (#58015) üzenetére


Callisto
őstag

Illetve van még nagyon egyszerű megoldás, ha arra kíváncsi valaki, hogy EQ APO-nál jobban szól-e másik convolver akár DirectSound, akár WASAPI exkluzív audio módban.
Pl. foobar2000-hez van FIR convolver bár én nem próbáltam, de más lejátszókhoz is lehet találni. Talán VLC-hez is van. Jriver-ben alapból van.
Kikapcsolni az EQ APO-ban a filterezést, effekteket. foobar2k-ba, jriverben a convolverbe betölteni a filtert és meghallgatni ami probléma lehet, mert akkor kézzel kell azt megcsinálni pl. jriver-hez.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58018) Callisto válasza python1 (#58016) üzenetére


Callisto
őstag

Persze, pl. ha sarkítani akarok berakok egy drága rendszert egy üres beton kockaszobába rosszabbul fog szólni, mint egy töredékébe kerülő egy berendezett jó akusztikájú szobában és van egy csomó más tényező. Ugyancsak ha rosszul vannak elhelyezve a hangszórók az nem lesz a legjobb stb.
Természetesen van példa arra is, hogy egy erősítő tud úgy szólni, mint a 3x annyiba kerülő.

Ettől függetlenül annak amiről szó volt és amire reagáltál semmi köze "a jól szól egy rendszer" témához... Amire reflektáltál az az, hogy EQ APO-ról egy jó minőségű konvolverre váltás minőségjavulása mennyire lesz hallható.
Egy jobb DAC-kal és erősítővel, jobb hangfalakkal jobban hallható lesz, mint pl. egy alap soundbar-os hangszórórendszeren (sarkítás ismét). Utóbbin nem lesz égbekiáltó a különbség. Minél részletezőbb és zajmentesebb egy egy rendszer, annál inkább lesz hallható.

A legfontosabb az akusztika és, hogy a frekvenciagörbe a rendszer árától függetlenül a lehető legegyenletesebb legyen.

(Nem emlékszem, hogy árat írtam volna, ezt Te hozod fel. Azt írtam, hogy kezdő lánc. A minőségről van szó, nem az áráról. Használtan is töredékébe kerül egy DAC ami tudja azt, mint egy másik újonnan, de ez nem fair összevetés ár szempontjából. Az elektronika a lényeg, nem az hogy mennyibe kerül bár többnyire azért van párhuzam a minőség és az ár között.)

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58019) attiss66


attiss66
senior tag

"viszont ha házimozink van, akkor EQ APO-ban az LFE sávot át kell keverni a frontokra, különben elveszítenénk a tartalmát"

ez még mindig nem tiszta. Ez konkrétan mit jelent, mit kell nekem ott konkrétan csinálni, amikor az LFE sáv át van keverve a frontokra? :)

[ Szerkesztve ]

(#58020) python1 válasza Callisto (#58018) üzenetére


python1
veterán

Világos, kezdtem már azt hinni, hogy ide is beszivárogtak a kemènyvonalas, elvakult hifi rajongók. ;]

[ Szerkesztve ]

(#58021) Callisto válasza attiss66 (#58019) üzenetére


Callisto
őstag

Ezt én sem értem. Itt arra gondol a költő szerintem, hogy ha nincs sub, akkor kell átkeverni. Ha van sub-od (5.1, 7.1 stb.) akkor nem kell hiszen az LFE a sub-ra megy.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58022) Callisto válasza python1 (#58020) üzenetére


Callisto
őstag

Én talán keményvonalas vagyok (amíg a takaróm ér) abból a szempontból, hogy valóban sokat számítanak a jobb hangfalak és hangeszközök és a minőség többe kerül, de azért elvakultnak nem gondolom magamat. Igyekszem saját magam kitapasztalni amit lehet, de reálisan gondolkodni és a földön maradni. :)
Pl. attiss66 hozzáállása és gondolkodása szimpatikus és egy egészséges egyensúly szerintem: [link]

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58023) python1 válasza Callisto (#58022) üzenetére


python1
veterán

Azzal nincs is baj, nekem is van egy becsípődèsem, vagyis egy elkèpzelèsem a high- end cuccok felè, csak az tènyleg a nevèhez mèltó is, vagyis a magas minősèget illeti meg.
A többivel egyetèrtek veled.

(#58024) attiss66 válasza Callisto (#58021) üzenetére


attiss66
senior tag

"Ezt én sem értem. Itt arra gondol a költő szerintem, hogy ha nincs sub, akkor kell átkeverni" a költőnek kéne ezt megerősítenie :DDD

Szerintem nem. ha van sub, akkor is át kell keverni, mert van benne egy olyan, hogy Apply subsonic filtering. Elméletileg, ha az be van kapcsolva, akkor ott vágja, amit a hangfal még elbír, a többi megy a sub.-ra. De ez a centerre és a sourrand-okra is érvényes? Mert azok kevesebb mélyet bírnak, magasabban kellene akkor vágni őket. pl, ha a frontok még tegyük fel bírják a 60 Hz-et, akkor a center és a sourrandok pl 80 Hz-et. azokat is különveszi?

De technikailag mit kell nekem csinálni, hogy azt átkeverje a sub.-ra, leveszem nullára, balra, mert voltaképpen az lenne az, nem? És majd a subsonic filtering kiválogatja magának, hogy melyik hangfalon mi kell neki.

a költőnek kéne ezt megerősítenie :DDD hogy mi van itt voltaképpen

[ Szerkesztve ]

(#58025) VoidXs válasza attiss66 (#58024) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Crossover pontot a crossover fülön tudsz állítani, és az visz át subra, a subsonic csak védelmi dolog, ami minden csatorna alját ott vágja, ahol már nem tud megszólalni. Majd fogok azon dolgozni, hogy teljesen magától keresse a crossover pontot és azt is észrevegye, hogy amúgy már van a rendszerben, akkor pedig bypass-re teszi.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#58026) attiss66 válasza VoidXs (#58025) üzenetére


attiss66
senior tag

Akkor én szerinted hány Hz-re tegyem a crossovert a cavern-ben, amit a videóban a srác 100 Hz-re tett?
És ő mi alapján tette 100 Hz-re, honnan vette azt az értéket?

[ Szerkesztve ]

(#58027) python1 válasza attiss66 (#58026) üzenetére


python1
veterán

A szoba válasza miatt, nálam 120Hz-n van.

(#58028) VoidXs válasza attiss66 (#58026) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Kezdetnek jó lesz a 80, aztán próbálgasd.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#58029) attiss66 válasza VoidXs (#58028) üzenetére


attiss66
senior tag

Köszi. merre felé, mindkét irányban? Felfelé szerintem már nem, mert a thx 80 Hz-et ajánl. Nézzem meg majd 70-el, 60-al is pl? de a sourrund-oknak és a centernek nem gond, a 60 vagy 70 Hz?
na a lényeg, hogy kiderült, hogy a 80 Hz indulásnak, ez volt az a pont, amit nem tudtam. Szerintem a többit tudom, már így elméletben úgy látom. :) Na majd kiderül a gyakorlatban. :)

[ Szerkesztve ]

(#58030) attiss66 válasza python1 (#58027) üzenetére


attiss66
senior tag

De milyenek a hangfalaid? Azokon is múlik, hogy milyen mélyet tudnak, nem? vagy nem?

(#58031) VoidXs válasza attiss66 (#58029) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A THX nem ajánl semmit, ez a házimozis topikban valaki agyszüleménye volt. A 3 közül egyik vizsgán sem jelenik meg a 80-as érték, csak az Advanced Integrator-on az egyik kérdés rossz válaszaként, az sem crossoverrel kapcsolatos. A legtöbb installeri képzés úgy tanítja, hogy lépkedj végig, és a legkisebb, ami nem okoz beszakadást, az maradjon.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#58032) attiss66 válasza VoidXs (#58031) üzenetére


attiss66
senior tag

"...lépkedj végig, és a legkisebb, ami nem okoz beszakadást, az maradjon."

na itt a kulcs :) köszi

[ Szerkesztve ]

(#58033) python1 válasza attiss66 (#58030) üzenetére


python1
veterán

A sugárzóim bőven tudják a 80Hz-t is, de a szoba úgy kívánja, egyelőre az adott eszközparkkal ezt tudtam összehozni.
A THX ajánlását el is felejtheted, ha csak nálad nem tökéletes hozzá minden akusztikai követelmény
VoidXs megelőzött

[ Szerkesztve ]

(#58034) attiss66 válasza python1 (#58033) üzenetére


attiss66
senior tag

Ha a kalibrálás előtt mérni akarnám a frontok ferkvencia görbéjét, azt az umik1-el és a REW-el tudom? és ha igen hogyan?

(#58035) python1 válasza attiss66 (#58034) üzenetére


python1
veterán

Helyezd a mikrofont kb 80cm-re a hangsugárzóktól, a magassugárzó és a mélyközepek középpontjára és ne a 90 fokos filét töltsd be a REW- beállításiba hanem a 0-át.

(#58036) Callisto válasza attiss66 (#58029) üzenetére


Callisto
őstag

80Hz (illetve legtöbben 100Hz) alatt nem nagyon tudják lokalizálni a hang forrását. Ezért van ez az ún. ajánlás, de ahogy én is írtam már ez nem kőbe vésett. Ahogy mondták a legkisebb ahol nincs beszakadás és a legsimább a frekvencia átmenet a frontokra.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58037) python1 válasza Callisto (#58036) üzenetére


python1
veterán

Ez az érték bőven kitolódhat 100Hz fölé is, én még 120-150Hz-nél sem érzékelem, viszont ott már nagyon túlsúlyba kerülnek a mély hangok.
Nálam 120Hz- nél teljesedik ki a hangkép, pedig 12"-osak a mélyközepeim.

[ Szerkesztve ]

(#58038) ctrlaltdel13 válasza python1 (#58035) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Szerintem a hallgatási pozícióban levő frekvenciaválaszra kiváncsi, nem közeltérivel, a hangdoboz képességére.

(#58039) attiss66 válasza ctrlaltdel13 (#58038) üzenetére


attiss66
senior tag

Nem arra, annak ott lesz a görbéje, a kalibrációs görbe mellett.
A front közelire vagyok kiváncsi. Meg a többire is, ha meg lehet oldani/sourrundok és a center/
A mélyközép/egy van, bár a mély is ugyanolyan, de az nincs vágva tudtommal/ közepe és a magas közepe közt húzott vonal felezési pontján?

Python1:58035 Akkor ott a mikrofon a hangfal felé fog nézni, nem a plafon felé.

[ Szerkesztve ]

(#58040) attiss66 válasza attiss66 (#58039) üzenetére


attiss66
senior tag

"A mélyközép/egy van, bár a mély is ugyanolyan, de az nincs vágva tudtommal/ közepe és a magas közepe közt húzott vonal felezési pontján?"

ezt még Pythonnak írtam

(#58041) python1 válasza ctrlaltdel13 (#58038) üzenetére


python1
veterán

Ja, az megegyezik a kalibrálási metodikával, csak akkor A REW-be is a 90fokos file-t kell betölteni a beállításoknál.

(#58042) attiss66


attiss66
senior tag

Az umik1 usb vezetéke és az 5m-es hosszabbító is , ami ahhoz lesz csatlakoztatva, számít e, hogy mi mellett halad el, össze van e tekerve stb?

(#58043) Callisto válasza attiss66 (#58042) üzenetére


Callisto
őstag

Az összetekerés szerintem nem igazán számít. A mi mellett halad el sem nagyon. Persze hacsak nem egy trafóházon vagy mikrohullámú sütőn megy keresztül :D

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#58044) attiss66 válasza Callisto (#58043) üzenetére


attiss66
senior tag

A mikrohullámú sütő messze van onnan , trafóház sincs a közelben, akkor rendben. :DDD

(#58045) attiss66


attiss66
senior tag

Aztán lenne itt még egy dolog. A Cavern szoftvert ZIP -et letöltöttem a C meghajtóra és az Equalize APO-t is és azt kitettem az asztalra.
Ha mérésnél minden csatlakoztatva van, mikrofon a helyén, felfelé és a 90'-osra állítva, erősítőben minden levéve a hangkártyán 5.1 beállítva, crossover nullán, akkor úgy kezdem, hogy kibontom a Cavern ZIP-et és ráklikkelek a cavenr exe-re és azzal bejön a kép, ami a videón van?

(#58046) attiss66 válasza attiss66 (#58045) üzenetére


attiss66
senior tag

Ja, nem először az EQ APO-t telepítem és az újraindítja magát.
És akkor jön be az a kép.

[ Szerkesztve ]

(#58047) attiss66 válasza attiss66 (#58046) üzenetére


attiss66
senior tag

ne találom a régi cavern-t

(#58048) VoidXs válasza attiss66 (#58047) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Milyen régit keresel? Van egy elrendezés menüpont, ami a régi főoldal, illetve egy külön QuickEQ gomb, ahol a haladó a régi felületet hozzá elő.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#58049) attiss66 válasza VoidXs (#58048) üzenetére


attiss66
senior tag

Akkor a Quick EQ gombot nem találom. Amivel azt a képet tudom előhozni, mint amit
feltöltöttem 58045-nél.

[ Szerkesztve ]

(#58050) VoidXs válasza attiss66 (#58049) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Azt a képet a hangszórókiosztás hozza elő, a QuickEQ-t alatta találod a főmenüben.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.