Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Callisto

őstag

válasz Smiley #57987 üzenetére

CamillaDSP ami jó és ingyenes. Illetve fizetősek vannak.
    Viszont az EQ APO nagy előnye az egyszerűsége. Ezt el kell ismerni. Legtöbb ember számára nem éri meg a tökölés és szívás és rendszerfüggő is, hogy mennyire hallható az a hangminőség különbség.

Sokat használtam eleinte. Tesztelgettem, összevetettem másokkal is és nálam nagyon hallható volt gyengébb minősége. Szakik pedig azt mondják, hogy a convolver engine-je rosszul van implementálva. Nem felel meg a hivatalos matematikai definíciónak. Persze ezt lehet helyretették azóta, de fogalmam sincs.

De ismétlem: más megoldásokkal vagy sok szopás van mire összeáll egy jól működő rendszer vagy hátrányai vannak amikkel nem tudnak sokan együtt élni.
    EQ APO óriási előnye, hogy nem kell az effektek használatához semmilyen más program, mert rendszerszinten működik. Ez pedig óriási előny.
    Rendszerszintű DSP-zést meg lehet oldani mással is. ASIO-t vagy WASAPI Exlusive módot is lehet használni a convolvernek, de mivel az ASIO vagy WASAPI exlusive csak módot csak egy alkalmazás használhatja (ami itt a DSP/convolver lenne) ezért kell egy virtuális hangkártya, vagy Asio bridge plusz még egy audio repeater is stb. Ezek mind-mind plusz szoftverek a PC-s windowsban és sok kellemetlenséget okozhatnak.

Rengeteg idő mire egy ember megért mindent és utánajár. Megmondom őszintén, hogy ha valakinek nincs audiofil/high-end rendszere talán nem is éri meg a nyüglődést.

Mindenesetre aki nem sajnál időt rá, annak érdemes lehet kipróbálni pl. egy CamillaDSP-t. Megismerkedik vele kicsit és hátha azt mondja a végén, hogy megérte. Vannak hozzá teljeskörű, komplett leírások.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés