Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) RedCat


RedCat
senior tag

Akinek Zotac 9300 ITX alaplapja van meg tudná mérni a fogyasztását? Kíváncsi vagyok egy atomhoz képest mennyivel több?

(#9002) Barnes


Barnes
aktív tag

Tud valaki segíteni abban, hogy az imon távirányítót hogy állítsam be xbmc-hez?

(#9003) balage25 válasza Barnes (#9002) üzenetére


balage25
senior tag

Bitlisz már belinkelte, de belinkelem még egyszer [link]. Az imon szoftverben kiválasztod az xbmc progit. Ott felsorolja, hogy milyen bill. kombinációk vannak, ezt kitöltöd, ha valami nincs, azt pedig hozzáadod. Nagyon egyszerű.

Érdemes olvasgatni is a fórumot, azután kérdezni. Ha nem is az egészet, de legalább ezt az oldalt. Illetve van a kereső.
Itt van még három fórum, itt mindent megtalálsz:
XBMC iMON HTPC szoftverek

[ Szerkesztve ]

(#9004) Barnes válasza balage25 (#9003) üzenetére


Barnes
aktív tag

bocsi és köszi :)
igazából ezt megtaláltam, viszont van néhány billentyűkombináció, amit nem enged, mert már használatban van a windows által, de azokat nem engedi törölni :S

(#9005) M@trixfan válasza GerykO (#8878) üzenetére


M@trixfan
addikt

Kérlek nézz utána, hogy mit jelent angolul a troll kifejezés mielőtt kikiáltod valakire, jó? Miért veszed biztosra az alapján, hogy "van akinek már megy"? A Brazos még messze nem optimális ha kicsit is igényesebb az ember. Hűtést azonnal cserélni kell a gagyi kerregő miatt, normális HTPC-ben ez kizáró ok. Linux meghajtók is hiányosak. Későbbiekben problémás lehet az "általam trollkodott" MVC támogatás hiánya, lehet csak AMD driver hiányosság. A Brazos tetszetős, de most még nagyon sok a majd, majd, majd... A kis fogyasztás is csak annak előnyös akinek egész nap megy. Egyéb esetben lényegtelen ha csak médialejátszás idejéig megy a gép. Egyelőre egy kiforrott ion jobb élményt ad, sajnos még várni kell. Hidd el sokkal menőbb a szakmailag hozzáértők közé tartozni és nem beállni az irigységgyanús "minek az neked" sorba. Egy angol vagy német fórumon elsőre az a reakció, hogy megköszönik az értelmes észrevételt, de mi merjünk kicsik lenni...

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#9006) GerykO válasza M@trixfan (#9005) üzenetére


GerykO
aktív tag

Az a véleményem, hogy általánosítasz egy gyártó terméke alapján, illetve egy negatív tapasztalat alapján. Semennyire nem volt pártatlan a hozzászólásod, és csak a saját véleményed akarod erőltetni...
De ha a Brazos klubba benéznél, és az ott leírt tapasztalatok alapján alkotnál képet, más lenne a véleményed, ha megvárnád a gigabyte, msi, asus deszkáit, vagy megnézed a netbookokat, nettopokat, akkor szerintem jelentősen megváltozna a véleményed. Persze az Intel szemüveg mögül vizsgálva a világot nem biztos. :(((
Hidd el nyugodtan, hogy egy-két gép már megfordult a kezemben, és nem vaktában lövöldözök, mivel nem játszom, nem hajszolom a legújabb hardvereket magamnak(láthatod az adatlapomon), de most már szeretnék alacsony fogyasztásra váltani. És ismét 5~7 évre tervezek konfigot venni, és csak és kizárólag arra a célra ami az igényeimnek kell. És mivel az igényem a HTPC, és mivel ebben a topicban vagyunk, szerintem itt van helye elmondani a véleményem. Mellesleg az asrock lapjában az APU nem tuningolható, de a gigabyte lapjában 2360.3MHz-n jártak a magok, 42W LOAD fogyasztással, ami hogy is mondjam, annyi mint az ION rendszeré, és a 47.5%-os tuning a k8-as architektúrában bizony ~45% teljesítménynövekedést eredményez. Az IGP része, pedig elég erős általános célra (még a nagy klasszikus címekre is bőven CS,SC...) Linuxra is vannak már létező megoldások, és nem a sok éves sztereotípiád szerint kéne elítélni egy olyan rendszert, ami még épphogy csak megjelent. De ha megnézed a statisztikákat, akkor a felhasználok igencsak meghatározó része microsoft op-rendszert használ, egy kisebb rész mac os-t, és ennél is kisebb része linuxot. Ha legalább a PH-s híreket olvasnád, láthattad volna, hogy rájött az AMD is, hogy szoftveres támogatásra gyúrniuk kell itt-ott. De ehhez megint csak a linkelt topikot tudom javasolni, mert elég jól körbejárták ezt a témát, és biza se ubuntu, sem egyék disztribúciók alatt nem volt olyan amit valaki ne tudott volna megoldani. Persze volt egy-két user error, de: "Ha kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.". :U
De persze merek kicsi lenni, nem akarok én egyből egy teljes virtuális világot.
És ha már teszek egy tunert a HTPC-be, hogy tudjak felvenni is értelmes adást, vagy tovább streamelni a többi gépre, és a közös tárhelyet is kiszolgálja majd, ezért elég sokat megy, akkor nem mindegy mennyit fogyaszt. Bár amíg nem én fizettem a villanyszámlát én is leszartam, és minden hardvert szénné tuningoltam, csak azóta már benőtt a fejem lágya. És szem előtt tartom az ÁR/TELJESÍTMÉNY/FOGYASZTÁS trilógiát, azóta megfontoltan vásárlok. És akik tőlem kértek tanácsot, eddig mind megköszönték az útmutatásom. :R

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#9007) dabadab válasza RedCat (#8996) üzenetére


dabadab
titán

"Nem akarok ismét Ion-t venni, ha elkelt kicsit előrébb kellene lépni."

Ez ugyan nagyban függ az "előre" definíciójától, de szerintem nincs nagyon hova előrelépni, Ionnál csak többet fogyasztó (és emiatt hangosabb) cuccok vannak.

A Zotac 9300 ITX esetén meg a nem működő WoU közismert hiba, azzal nem lehet mit csinálni.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#9008) GerykO válasza GerykO (#9006) üzenetére


GerykO
aktív tag

Ha nekem nem hinnél, akor javaslom ezt a hsz-t: (#386) sarpba. :R
Tuning: (#377) Oliverda.
Három "gagyi" gyártó a notipiacról, meg egy tablet: (#373) GIJoe (#295) GIJoe
A "zajos" légkeverő téma /cserélhető másra is :Y /: (#367) Kendek
Linuxról: (#294) Csicsóka
Ők mind buták ugye? És nem ért hozzá egyik sem, és mind hazudik is ugye? :W
Nem személyeskedni akarok, csak a tisztánlátás végett. Erre csak ez ugrik be: "Ha csendben maradtál volna..." :C

[ Szerkesztve ]

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#9009) M@trixfan válasza GerykO (#9006) üzenetére


M@trixfan
addikt

Megmondom őszintén nem akarok én semmit sem erőltetni a korrekt tájékoztatáson és egy kis matekon kívűl, hogy ki lehessen számolni mennyit lehet nyerni ténylegesen a fogyasztással és mikor is térül meg. Nagyon régen én is azt hittem, hogy az ért hozzá aki rakott már össze pár gépet, magamra ismertem :)

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#9010) xtremetuning


xtremetuning
addikt

Sziasztok Guruk !

(Talán...) HTPC-re lenne szükségem.

Fő felhasználási terület : hd mkv, blu-ray iso menüvel, hd hang lejátszása lehetőleg high-end közeli minőségben.Tudjon lemezborítókat hozzárendelni a filmekhez, katalogizálni, de gondolom ez szoft kérdése csak. Jelenleg egy hdi dune bd prime-ot használok, ezt kellene mindenben (kép,hang) túlszárnyalnia. Fogyasztás nem érdekel.

Vetítőre küldjön hdmi képet 2d-ben. Hd hangot hdmi-n és coaxon egyaránt tudjon. Tudom, hogy coaxon csak a dts 'core' jön, de ez nem probléma.
Fontos szempont lenne a stabil működés. A házon legyen egy giga kijelző, ami nem baj, ha (kék)monochrom, csak tudjak rajta a mappák közt navigálni (ne kelljen más megjelenítőt használnom !). Nem vagyok oda a winfosért, de ha azt mondjátok, hogy stabil, nem érdekel más op.rendszer. Távval lehessen vezérelni, jelenleg egy logitech harmony one-val tolom (lehetőleg ezzel legyen kompatibilis).

Nem ezzel torrentezek, játszani sem szoktam. Egy multimédia lejátszót kellene helyettesítenie, semmi plusz nem kell. Csak a kép és a hangminőségre legyen kihegyezve, stabil működéssel.

Elnézést, hogy így rátok török, olvastam vissza nem keveset, de hasonló igényekkel nem találkoztam. Előre is köszönöm a válaszokat. Már az is válasz, ha azt mondjátok nem érdemes egy célgépet (dune) lecserélni egy htpc-re.

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#9011) RedCat válasza dabadab (#9007) üzenetére


RedCat
senior tag

Azt olvastam külföldi forumokon, hogy a WoU hibát a G szériában javították. Erről tudsz valamit?

(#9012) Jag válasza dabadab (#9007) üzenetére


Jag
senior tag

Mi az a WoU, ami nem működik? :-)

(#9013) RedCat válasza Jag (#9012) üzenetére


RedCat
senior tag

Wake on USB, azaz egy usbre dugott eszközzel, pl távirányítóval fel tudod ébreszteni a gépet. Ez mozizásra használt htpc-nél nem elhanyagolható szempont.

(#9014) dabadab válasza RedCat (#9011) üzenetére


dabadab
titán

Hm, ez viszonylag friss fejlemény :) Az avsforum alapján az történt, hogy kiadtak egy revision 03-at (2009 szeptembere táján én meg még nyáron nézegettem) és azon már működik a WoU.

(#9012) Jag: wake on USB, ha elmegy suspendbe a gép, akkor USB-n (HTPC-knél tipikusan USB-s távirányítóval) keresztül fel lehet ébreszteni. HTPC-knél szerint alapvető feature.

DRM is theft

(#9015) okiman válasza xtremetuning (#9010) üzenetére


okiman
tag

Ha Hi-End-et akarsz keresd fel a THX.hu-t Ők tudnak segíteni a problémádon. Kérdés, van e minimum 3000€-d 1 kis Cinemasterre( a nagy olyan 6000€ körül van ). Abban 1 asus xonar hdav1.3 deluxe kártya dolgozik. Hangtalan,full passzív; hőcsöves hűtésű Quad core proci és videokártya 1 HFX házban, a videokártya HD 5600 sorozat fölött. De az igazi pláne a szoftver. Az van igazán összerakva. W7 vagy Vista alapú WMC rendszer tuningolt Mymovies borítóhostinggal és Arcsoft TMT3 Platinum van integrálva a WMC-be ( érdekesség, alapban a WMC csak a WMP-el hajlandó működni. Ha valaki tudja hol kell a W7 lelkivilágába beletúrni, hogy más lejátszóval is játszon, az szóljon mert érdekelne a téma.) Ez a rendszer full távirányítós vezérlésű, és igen, azt kell megfizetni, hogy ebben a minőségben stabilan, csont nélkül működik. SIM2 vetítővel, JBL Synthesis hanggal azért 1 kicsit ütött.

Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!

(#9016) xtremetuning válasza okiman (#9015) üzenetére


xtremetuning
addikt

Köszönöm a választ.
Igen ismerem a cinemastert. Pláne a Thx tulaj Schnell Sanyit. :(
Ezért nem fogok soha venni tőle semmit.
Egyébként a nagy 8000, a kicsi 4000 euro. És azt is tudom, hogy nagyjából tized árból gyártják le. Belső info.... :( Van elég pénze, én nem fogok a zsebébe rakni még 7000 eurót tisztán..... :N
Azt gondolom, hasonlót épiteni nem olyan nehéz, ha van lé rá. A dune, mint célhardver már egy éve halogatja a pro kategóriás beharangozott készülékét. És az is min. 500k lesz.
a nagy neveké pedig 5-6000 euro... :((
Ezért kérdezek Tőletek, mert egy 'kevés' szakértelmet látok a topic tagjainál.... :R

Sim2-vel minden üt.... :DDD

Látod a belső szervekről már van is infom, hála neked és ezért köszönet ! :R

Mellesleg Te honnan tudod, mi lakik benne ? ;]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#9017) xtremetuning válasza okiman (#9015) üzenetére


xtremetuning
addikt

A stabil működésről pedig annyit 8000-ért, hogy a tavalyi HM shown megfagyott demo közben... :P A Sanyi meg exkluzálta magát, hogy operátorhiba.... ;)
És kb. 2 hete vittek vissza egy nagyot, mert nem tudta lejátszani az iron man2-t blu-ray formátumban....

Azért még ott is vannak hiányosságok...... :F

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#9018) dabadab válasza okiman (#9015) üzenetére


dabadab
titán

"azt kell megfizetni, hogy ebben a minőségben stabilan, csont nélkül működik"

Egészen konkrétan mennyivel stabilabb meg jobb minőségű egy ilyen, mint egy 200 EUR-ból összerakható ionos, xbmc-s gép?...

DRM is theft

(#9019) pH03N1xM válasza dabadab (#9018) üzenetére


pH03N1xM
tag

A szokasos +20-30% minosegdiff (picit jobb anyagok, esetleg kicsit egyedibb software) hozza a szokasos x3-x10 arat... maradok a sajat nas/htpc combo verziom mellett (silverstone lc20/vfd hazban), szamomra nem volt jobb alternativa.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#9020) dabadab válasza pH03N1xM (#9019) üzenetére


dabadab
titán

"A szokasos +20-30% minosegdiff"

Ez az, amit nem igazán látok sehol. A hatalmas árcédula mögött nem látok semmit az ég világon.

DRM is theft

(#9021) okiman válasza xtremetuning (#9016) üzenetére


okiman
tag

Mivel úgy látom, hogy ilyen kicsi a világ ( mindenki ismer mindenkit ), maradjunk annyiban, hogy volt lehetőségem látni a belvilágát 1x-er. Egyébként én úgy gondolom nem is a hardver a lényeg, hanem a szoftverek működése, valamint az egymással való kompatibilitás. Ennek 1 része szellemi termék, ami azzal jár, hogy az embernek saját magának kell kitalálnia mi hogyan működjön és az még értékesíthető is legyen, magyarul hülyebiztosnak kell lennie és vezérelhető kell hogy legyen 1 távirányítóval. A lényeg: Azért is raktam össze a sájátomat ( low cost ), hogy megmutassam ugyanez occóér is megy ( Dell GX745, 4Gb ram, HD5450 1Gb, Xonar D1. Win 7 Ultimate alap, WMC, Media Control a hangok és a feliratok választhatósága miatt(WMC alatt ez sajnos távirányítóval nem megy másképp ( speedlink távirányítóm van ), MyMovies a borítók miatt ( csak a DVD-k nél automata, az mkv-nél manuálisan kell beállítani( menne automatán is csak az már Donate pay-pal )), Media Center Studio a WMC menü változtatása miatt. Kopp-Kopp... Stabilan működik, nem akad, elég jól konfigolható, kezelése könnyen megtanulható ( még az asszonynak is könnyen megy ). Zajtalan mert a Dell házkialakítása és hűtése ilyen.
A fogyasztás nem érdekel, mert nem megy állandóan csak filmnézés idejére ( van még 1 lapitopim meg 1 desktopom ). Következő project: Intel alaplap, Core 2 procival, ugyanaz a hang és VGA kártya mint ami most van, csak passziv táppal, és hőcsöves hűtőbordás hűtéssel mint a cinemacinál, úgyhogy házmodding lesz alapoktól, mivel nincs "hangulatom" akcióban 287€-ért házat venni. ...Kérdés neked mennyi pénzed van erre a projektre. Mibe kellene beleférni?

Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!

(#9022) okiman válasza dabadab (#9018) üzenetére


okiman
tag

Erre is megvan a fizetőképes kereslet. Viszont ne felejtsd el azt sem, hogy ha a többségnek most az ION a fétis az még nem jelenti azt, hogy valaki nem szeretne normál ATX deszkára konfigot építeni( jelen esetben én tudtam olcsón szerezni 1 GX745 Dell-t és ebből építkeztem ). A következő konfig is ATX-es lesz, nem érdekel az ION és a Braz nem a kisfogyasztásra megyek. XBMC? Kipróbáltam nem jött be... ennyi... . Minőségről meg csak annyit, hogy kétlem, hogy 1 JBL Synthesis hangrendszert meg 1 SIM2 projektort ki tudsz szolgálni 1 sima ION-nal, meg XBMC-vel. Azért oda már minőségi vas kell. Jóóó nem kell hogy ennyibe kerüljön de hát a szolgáltatást meg kell fizetni.

Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!

(#9023) okiman válasza pH03N1xM (#9019) üzenetére


okiman
tag

Pontosan.Mindenki megtalálja azt az alternatívát ami az igényeit a legjobban kielégíti.

Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!

(#9024) dabadab válasza okiman (#9022) üzenetére


dabadab
titán

"ha a többségnek most az ION a fétis az még nem jelenti azt, hogy valaki nem szeretne normál ATX deszkára konfigot építeni"

Ez hogy jön ide? Aki épiteni akar, az épít, nem egy készre dobozolt Cinemaster HD-t vesz.

"Minőségről meg csak annyit, hogy kétlem, hogy 1 JBL Synthesis hangrendszert meg 1 SIM2 projektort ki tudsz szolgálni 1 sima ION-nal, meg XBMC-vel. Azért oda már minőségi vas kell."

Konkrétan milyen minőség? Ne viccelj már, full digitális cuccokról beszélünk, tök ugyanazt tudja csak produkálni más is.
Egyébként meg az XBMC messze jobb és sokkal többet tudó megoldás, mint a Windows Media Center.

"de hát a szolgáltatást meg kell fizetni."

Milyen szolgáltatást?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#9025) DuDieHUN


DuDieHUN
aktív tag

valaki tudna segíteni nekem egy kicsit XBMC Live + 24p beállításba?

(#9026) pH03N1xM válasza dabadab (#9024) üzenetére


pH03N1xM
tag

A vegen meg itt is hitvitak lesznek (mint a proj forumon), hogy melyik digitalis kabel a jobb... :P

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#9027) dabadab válasza pH03N1xM (#9026) üzenetére


dabadab
titán

Ez a marhaság soha nem hal ki?... :(

DRM is theft

(#9028) pH03N1xM válasza dabadab (#9027) üzenetére


pH03N1xM
tag

Sajnos nem... engem konkretan az oruletbe kerget ez a hulyeseg, de jopar ember csodakat bir latni (esetleg hallani) meg mindig.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#9029) okiman válasza dabadab (#9024) üzenetére


okiman
tag

"Ez hogy jön ide? Aki épiteni akar, az épít, nem egy készre dobozolt Cinemaster HD-t vesz."

Nem tudom láttad-e, hogy ez a komment már nem a cinemasterről szólt...

"Egyébként meg az XBMC messze jobb és sokkal többet tudó megoldás, mint a Windows Media Center."

Fejtsd már ki légyszi, hogy mi alapján állítod ezt? Tesztelted? Mondták a fórumon? Én nem mondtam azt, hogy szar, lehet, hogy jobb mint A WMC amit pld én Media Browser plugin-el használok, én azt írtam, hogy nekem nem jött be....

"Milyen szolgáltatást?"

Ne máááár... A Cinemaster 1 termék, gazdag laikusoknak készült, nem olyan embereknek akiket érdekel a készülék számitástechnikai lelki és belvilága. Ők 1 olyan célterméket vásárolnak terméktámogatással ( na ez a szolgáltatás ), amihez nem kell érteni a számítástechnikához csak 1 távirányítót kell kézbe venni aztán "mukodik" és kész. Ne keljen azon agyalni, hogy 1 metadata-t hogyan nyersz ki, amit lehet, hogy te meg én csípőből megoldunk, de van az a réteg akit ez nem érdekel ilyen mélységben. Tudja a készülék gombnyomásra azt jólvan.

Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!

(#9030) anti22


anti22
tag

Sziasztok.Valaki meg tudná nekem mondani hogyan tudom azt megcsinálni hogy csak az imon szoftvert és kijelző drivert telepítem?Az imedian hd szoftvert nem akarom felrakni mert egy nagy szar.Windows média center jött be és ezért feleslegesen nem akarom az imedian hd-t feltenni ha nem is használom.

Üdv:Anti

(#9031) pH03N1xM válasza anti22 (#9030) üzenetére


pH03N1xM
tag

Kulon csak az imon managert (imon kezelo talan magyarul) is fel tudod rakni, siman vedd ki a pipat az imedian hd elol. (7.90.0702 telepitojenel lehet, a tobbinel is gondolom)
Imedian HD szerintem is idegesito, nincs is fent...

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#9032) brazso


brazso
tag

Sziasztok!

HTPC építésén töröm a fejem. Kiváltaná mind az asztali (SD) DVD lejátszómat, mind a DVD felvevőmet. Kábel tv van nálunk, mind analóg, mind digitális műsort szeretnék tudni rögzíteni. Ugyan egyelőre csak SD-s STB (set top box)-om van a kábel tv szolgáltatómtól scart és kompozít video kimenetekkel, ami a CRT TV-mhez elegendő is, de hosszú távra gondolva jó lenne HDMI bemenet is a HTPC-be. A kinézet mini-ITX-es alaplapon egyetlen PCI-E-es csatoló van csak, ebbe kerülne a tv tuner. Tudtok vmi hibrid tuner-t ajánlani amelynek van S-Video/kompozít és HDMI bemenete is?

Unus pro omnibus, omnes pro uno

(#9033) pH03N1xM válasza brazso (#9032) üzenetére


pH03N1xM
tag

Olyan tuner, amin lesz HDMI input szerintem eleg ritka (speciel nem lattam, de nem kizaro, hogy van). Kommersz kategorias AVerTV HD DVR pl. tud hdmirol capturet, de azon nincs tuner. Szerintem 1 kartyaval nem, vagy nagyon nehezen tudod csak megoldani a tuner es a hdmi in kerdest.

Beleposzintu hibrid TV kartyakbol nalam bejottek az Avermedia eszkozei (laptopomban gyarilag az volt), HTPCbe pedig azt vettem direkt (nemet ebayen brutalis 1.5 euroert lottem...). Ha komolyabb celok vannak (felvetel es kozben masik csatorna nezese & stb) akkor Pinnacle 7010ix egy kellemes darab.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#9034) dabadab válasza pH03N1xM (#9033) üzenetére


dabadab
titán

A digitális részt tudod használni? Nincs titkosítva a DVB-C adat?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#9035) brazso


brazso
tag

Kösz a válaszokat! A digitálishoz nem kell tuner, tényleg titkosított a DVB-C, az STB-ben vmi kártya van hozzá. Az STB video kimenetét akarom elkapni. Egyelőre csak analóg videó jön, de később (új STB-vel) már lesz HDMI is. Hibrid-et azért írtam a tuner-hez, hogy talán abban inkább van HDMI bemenet, valamint nem árt ha DVB-T tuner is van benne.

Unus pro omnibus, omnes pro uno

(#9036) pH03N1xM válasza dabadab (#9034) üzenetére


pH03N1xM
tag

En csak DVB-T-t hasznalok (ingyenes magyar/osztrak adokat), a titkositott nem is menne itt sem, sajnos kartyakat fogado eszkozbol sincs tul sok ;/

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#9037) brazso válasza pH03N1xM (#9033) üzenetére


brazso
tag

Találtam itt egy klassz videorögzítő kártya keresőt. Egyetlen találatot dobott a keresési feltételeimre, egy AVerTV CaptureHD kártyát. Azt hiszem meg is felelne a céljaimnak (hibrid tuner pci-e kártya analóg és hdmi videó bemenettel, de sajnos nem működik Linux-on :(

Unus pro omnibus, omnes pro uno

(#9038) sb válasza GerykO (#9006) üzenetére


sb
veterán

"Mellesleg az asrock lapjában az APU nem tuningolható, de a gigabyte lapjában 2360.3MHz-n jártak a magok"
Mi miatt nem tuningolható, fizikailag nem ment vagy nincs támogatva? :F

(#9039) zodes válasza brazso (#9032) üzenetére


zodes
aktív tag

Szia!
Nálam a szolgáltató a Tréhóm és nem használom a fos STB-jüket. :)
Egyenlőre a Sony TV-ben van egy Connax kódolású CI kártya abba bedugtam a T kártyáját és lőn gyönyörű digitális adás.

Tegnap megvettem a HTPC-mhez az összes cuccot. A héten rakom össze.
Vettem hozzá egy DVB-C CI bemenetes connax kódolású USB-s tunert.
Kipróbálom és referálok mit tapasztaltam.
Ha találnék egy olyan szoftvert ami kezelné is a broadcastingot pl. megcsinálnák már végre az XBMC-t ilyenre akkor annak nagyon örülnék.
:)

Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***

(#9040) GerykO válasza sb (#9038) üzenetére


GerykO
aktív tag

1683 MHz-t sikerült kisajtolni, több oldal tesztjeiben is ez az eredmény volt. Ezzel a memóriát ugyan 1333MHz felett tudták használni, de 83MHz-et még a pentium I-en is lehetett emelni.
Én arra tippelnék, hogy maga a lap felépítése miatt nem lehet okés valami, vagy esetleg az UEFI ami nem az igazi még az Asrock lapokon, ugyanis eléggé gyorsan megjelentek vele a piacon, és úgy látszik, a tuning és a stabilitás kárára. PowerLED müködési zavar, meg amiket még a Brazos klubban leírtak tapasztalatokat a tulajok. De az Asus, illetve MSI lapok tesztjében sem voltak igazán emelhetők az órajelek, de lehet a korai teszterek épp antituning példányokat fogtak ki. Míg a Gigabyte lap tesztje nem jött ki, már épp azon agyaltam, hogy ennyire nem hagytak semmit az architektúrában.
Bár ami még lehet, hogy elég komoly szelektálás van a legyártott APU-k közt, és az Asrock azért adja 25 alatt, míg a többi gyártó 35 felett, de ebbe pedig az Asus, és MSI eredményei nem passzolnak.
Azért még kivárok egy kicsit, aztán majd kiderül.

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#9041) brazso válasza zodes (#9039) üzenetére


brazso
tag

Köszönöm, várom a tapasztalataidat! A tuner gyártóját/típusát megadnád? Nem tudtam, hogy DVB-C-s USB-s tunerek is vannak.

Unus pro omnibus, omnes pro uno

(#9042) GerykO válasza brazso (#9037) üzenetére


GerykO
aktív tag

Jut eszembe, én is ezen a mindent egybe tuneren törtem a fejem, de aztán rávilágítottak arra, hogy létezik USB-s konexant kártyaolvasó, amit egy "mezei" digitális tuner mellé bepakolva, már alkalmas lesz set-top box funkció kiváltására. Ellenben vagy dual-, vagy quad-tunert javasolnék, esetleg hybrid-et, és akkor felvétel közben mehet a time-shift is, sőt quad esetében pedig lehet a hálón tovább streamelni az adást.
Itt ph-n is megjelent egy 5570-es radeonról is szóló cikk, amihez alapból jár a szoftver, ami támogatja a beépített tunerja képének tovább streamelését, akár az internetre is. Vagyis ha gyors neten csatlakozol az otthoni HTPC-dhez, akkor tudsz tévézni, vagy a rögzített műsorokat megnézni, vagy a saját filmjeid nézni. Ha nyaralsz nem egy rossz dolog :K
Nem is értem miért tüntek el a piacról az ATI AIW modellek, de örömmel látom a visszatérésüket. :C

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#9043) zodes válasza brazso (#9041) üzenetére


zodes
aktív tag

Ez az! Bár kerestem máshol is, de csak itt leltem rá. :)

Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***

(#9044) sb válasza GerykO (#9040) üzenetére


sb
veterán

Köszi az összefoglalót. :R

(#9045) Sea-you


Sea-you
csendes tag

Sziasztok,

HTPC hazat keresek, mar szetturtam a netet es bar talaltam par szimpatikusat, de meg nem leltem ra az ultimate hazra, ugyhogy a tapasztaltabbak segitseget kernem.

Alapvetoen egy hasonlo specifikacioval rendelkezo hazra lenne szuksegem:

- 5 x 2.5" HDD (ez fontos, mert igy kisebb lesz az egesz)
- eSATA, 2x USB, kartyaolvaso a front panelen
- VFD, LCD, touchscreen, TFT _ne_ legyen, max kicsi.
- Jol nezzen ki (OrigenAE, Moneual, Karmadigital)
- Ne keruljon 200 ezerbe

Megneztem mar joparat, es vacilalok az NmediaPC 6000B es a Karma TF11ese kozott, de gondoltam hatha van jobb otletetek :)

Elore is koszi,
Sea-you

(#9046) Bitlisz


Bitlisz
aktív tag

Abszolút nem reklámnak szánom, mivel ezek az Xtreamerék egy hihetetlen pofátlan társaság (nekem elsők között volt annó Xtreamerem):
http://www.xtreamer.net/Ultra/
ION2+D525 mini pc + 4gb ram(ddr3 de nem dualban) + távirányító, winyó nélkül.
~75ezer Ft (200EUR+ ~20EUR szállítás+25%áfa)
Hogy ez valóban tudja a bitstream audiot ...

(#9047) zsola32 válasza Sea-you (#9045) üzenetére


zsola32
őstag

Lian Li PC-C50B

[link]

(#9048) anti22 válasza Sea-you (#9045) üzenetére


anti22
tag

Szia.Ezt a házat ajánlanám figyelmedbe.INTERTECH 2008-V 8db 3.5" beépítő hely.Ebből 1 floppynak vagy kártya olvasónak is jó. Németországból házhozszállítva 48k kb. Fekete vagy ezüst színben.

[ Szerkesztve ]

Üdv:Anti

(#9049) Sea-you válasza zsola32 (#9047) üzenetére


Sea-you
csendes tag

Koszi, pont ilyet kerestem, neztem a Lian-li hazakat, valoszinuleg elsiklottam felette, mar meg is rendeltem :)

(#9050) Sea-you válasza anti22 (#9048) üzenetére


Sea-you
csendes tag

Szia,

Neztem mar, csak valahogy nem nyerte el a tetszesemet, viszont a Lian Li haz annal inkabb :)

cU

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.