Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44501) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Sziasztok, az 500 érc bányászataás mérnök miatt elkezdtem bányászni, 10 painite megvan meg az 50 bro valami is a másik mérnöknek, de csak 200 ércnél járok az 500 ból. Jól olvasom, h a meglévőeket nem tudom sehol eltárolni biztonságban, amíg a maradék 300 akármit kibányászom? Mindenképp a hajón marad?
Solo módban csak nem fognak a kraitomból kiszedni, jött már kalóz, de simán kilőttem, csak így ez nekem elég fura.

(#44502) gabranek


gabranek
aktív tag

Üdvöz cmdr-ek! Végre megjött a thrustmaster t.flight stick x-em, és megszűnt az egérrel szendvedés :) imádom. Már csak valami tartót kell fabrikálnom neki, mert kicsit magasan van, ha felrakom az asztal lapjára (szerencsére bútoripari cégnél melózom, úgyhogy ezzel nem lesz gond).

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinéztem egy rendszert, akiknek elkezdtem csinálgatni a missionokat (árú beszerzés), szépen friendly is lettem velük. Megjelentek előbb 1-2-3 milliós küldik, majd 8-9 milliósak. Itt már vérszemet kaptam, de vérbeli traderként a cobrát már kicsinek találtam, ezért elugrottam 200 fényévet, hogy vegyek egy Asp explorert (azért ilyen messze, mert ahol épp voltam, nem lehetett kapni). Meg is vettem, felupgradeltem, még a retyó helyére is cargót raktam, aztán usgyi vissza...és meglepődve láttam, hogy eltűntek a jó pénzes questek, újra csak 1-200k-sakkal akarja kiszúrni a szemem. Ilyenkor mivan? Vagy a jó pénzeseknek van valami heti cap?

Másik: a https://spansh.co.uk/riches (road to riches) oldalon elkészített útvonalat ki tudom szedni csv-be...ezt valahogy tudom importáni az elite-be? Vagy folyamatosan alt+taboznom kell a következő célpontért?

田中れいな

(#44503) Peppo válasza Dreadloord (#44501) üzenetére


Peppo
őstag

Add el, ami nálad van, aztán bányássz tovább! De amúgy az 500-as questnél (tudtommal) csak az számít, hogy bányássz, az már nem, hogy mit csinálsz vele. Elvileg a quest attól lesz teljesítve, ha a hajódon lévő finomító feldolgoz 500 tonna ércet. Szóval megteheted, hogy kb. mindent kiszedsz az eléd kerülő aszteroidákból, aztán kidobálod az olcsóbb ásványokat, és csak azt viszed el eladni, aminek értéke is van. Így emlékszem, de már rég volt.

#44502 gabranek

Ilyesmit én is tapasztaltam már olyan helyeken, ahol egyébként sokat voltam, és minden frakció maximumra van húzva. Ha elkezded csinálni náluk a szállításokat, jönnek a jobbnál jobb ajánlatok, de ha otthagyod őket egy időre, és később visszamész, csak olcsóbbak lesznek. Annyit tehetsz, hogy elkezdesz nekik megint szállítani, akkor megint jönni fognak a jó küldetések is. Lesz pár gyengébb kör, de aztán beindul.

(#44504) Dreadloord válasza Peppo (#44503) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Igen így van, és ezt tudom, nem is a raktér a gond, kidobálom, ami nem kell.

A gond az, hogy ami értékes, mert kell a mérnöknek, azt addig nem tudom biztonságosan tárolni sehol, amíg a maradék 300 ércet kibányászom. Pl. ha kilő egy kalóz, akkor kezdhetem előről a 10 painite meg 50 bro akármi bányászatát, és az nem esne jól :)

(#44505) Raymond válasza gabranek (#44502) üzenetére


Raymond
félisten

A szallitokuldetesek meglete attol is fugg milyen statuszban van a rendszer es a frakcio. Ha mondjuk Boom kozben voltal ott akkor termeszetesen volt szallitas dogivel, lehet most mas statuszban vannak.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44506) gabranek


gabranek
aktív tag

Nahát, erre nem is figyeltem. Eddig úgy vettem, hogy a rendszer állapotok meglehetősen statikusak. Ahol háború van, ott mindig az van.

田中れいな

(#44507) 42861 válasza Dreadloord (#44504) üzenetére


42861
senior tag

Opció 1: Fleet Carrier, oda pakolhatsz. De valszeg itt még nem tartasz.

Opció 2: Elviszed az adott mérnöknek, amennyi van. Nem egyszerre kell neki odavinni, lehet apránként is.

(#44508) duvi válasza gabranek (#44506) üzenetére


duvi
nagyúr

Folyamatosan változnak a rendszerstátuszok. Sehol nem állandóak. Ezt szándékosan így tervezték és a BGS (háttérszimuláció) felel ennek az állandó mozgásban tartásáról.

(#44509) gabranek válasza duvi (#44508) üzenetére


gabranek
aktív tag

Pont most találtam meg a cikketeket erről az ed.hu-n, gyorsan átfutottam (most dolgozok, úgyhogy majd este alaposan átrágom :) ). Nagyon érdekes amúgy.

田中れいな

(#44510) duvi


duvi
nagyúr

Sziasztok! Jó készülődést és nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! 🎄🎁🙂

(#44511) bobalazs válasza duvi (#44510) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Köszi viszont kivánjuk-!

(#44512) oke válasza bobalazs (#44511) üzenetére


oke
senior tag

Boldog Karácsonyt!

(#44513) nubreed


nubreed
veterán

Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#44514) woryz válasza ToMy_ (#44485) üzenetére


woryz
senior tag

Tehát ezzel tudnám elhagyni a kezdeti zónát? Mert én még mindig a pilot federációban keverek...

(#44515) woryz válasza Submarine (#44438) üzenetére


woryz
senior tag

Keresem, kutatom, de hol tudok venni FSS / DSS-t?

(#44516) ledgeri válasza woryz (#44514) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha indulnál el, akkor érdemes futni 1-2 kört mindenhol felvenni a legnagyobb jutalmakat adó missziókat -20 darab lehet nálad (mindegy milyen: bányász, vagy ölős, nem számít)-, mert 2-4 millát kapsz, ha valahol kint leszállsz egy bázisra, mert mivel teljesíteni nem tudod - elveszítvén a kezdő zóna jogosultságát- így megkapod kompenzációként a végösszeget.

Az FSS az beépített (á betű magyar kiosztáson) DSS meg ezeken a helyeket Ha máshol vagy (reference system) akkor azt módosítsd!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44517) Submarine válasza woryz (#44515) üzenetére


Submarine
senior tag

Hali!
Vagy inarán is keresheted a mit-hol lehet kapnit, miután megadod a helyzetedetet a jobb oldali ablakban, majd felette begépeled, hogy Detailed Surface Scanner.
Érdemes beregelni - bejelentkezni, és összekapcsolni a frontier accountoddal, akkor sok mindent láthatsz, tervezhetsz ha a játékban offline vagy is.
Ami még fontos, hogy a Controls/Full Spectrum System Scanner menüben elég részletesen be kell állítani az irányítást, valamint alatta a Detailed Surface Scannerhez is.
Olyan nagyon nincs kifejezetten jelentősége a "kezdeti zóná"-nak. Úgy is kilépsz mert kinövöd (FSD kérdése), és mész amerre látsz. Máshol is ugyanaz a szisztéma vár, legfeljebb pepitában.

Boldog Ünnepet Mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

(#44518) 42861


42861
senior tag

Sziasztok. Carrieren van valami korlátja annak, hogy meddig lehetnek "suspended" állapotban a service-ok? Elindultam egy hosszabb explo útra, és "standby"-ra raktam a gépet, így csak kb. fele annyit kér hetente.

(#44519) woryz válasza ledgeri (#44516) üzenetére


woryz
senior tag

Szuper! Köszönöm!

És hogy tudom elhagyni? Simán keresek egy olyan rendszert, ami már nem tartozik a pilot federation-ba?

(#44520) ledgeri válasza woryz (#44519) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Jaja... csak arra kell menni, amerre még nem voltál :)

Egy két véletlenszerű rendszert nézz ki magadnak, hogy mennyire girbe gurba a generált út oda (economy-n). Ha az egyeneshez képest akad sok U forduló, akkor érdemes ránézni az FSD-re fejlesztési szempontból... Pl én tegnap indultam el, és az első rendszer amit csak kinéztem, is már egy U fordulóval volt csak elérhető (9-10 LY ugráson túli volt)... de 12-15-tel már okés volt minden (úgy is exploration-ra mentem, szóval a sok megálló nem zavart...)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44521) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Mit érdemes vennem harmincadikáig, akciósan egyszer 76 millából, másodszor meg 39? Mi lenne az amit ilyen összegből is inkább, annak ellenére, hogy vannak az akciósak?

A későbbi extrázandóság nem probléma, csak a hull megléte számít... garázs projekt is okés.
Nagyobbik összeges acc az inkább "lokális" dolgok, PV* nem vonz aktívan, csak védeném magam, ha valaki/mi támad. Kinézve a Type-7 nagynak, a keelback kicsinek... úgy is meglesz mind egyszer...
A kisebbik összeges felfedezős lesz... gondoltam lesz egy Dolphin első (nagy)körben, de már sok minden belefér. Nem hajtom a nagy neveket...

Még az alapozás megy, nem érzem még szükségét Engineerezésnek, miegymásnak. kell ilyen is, hogy érezzem a különbséget majd ha az is meglessz!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44522) woryz válasza ledgeri (#44520) üzenetére


woryz
senior tag

Köszi!
Mi a legbiztonságosabb módja a harci rang növelésnek? :) Mert még nem harcoltam, de a láncos küldetés leírása alapján mostly harmless az ajánlott..

(#44523) truefx válasza woryz (#44522) üzenetére


truefx
aktív tag

Elmesz low hazresekbe, es sutyibe ralosz azokra akiket mar a security amugy is lo. Egy loves is elegendo, hogy megkapd a fejpenzt, illetve a reput. Azert elotte scanneld le oket, hogy tutira wanted legyen.

(#44524) nTom válasza ledgeri (#44521) üzenetére


nTom
aktív tag

felfedezésre ajánlott a diamondback explorer és a asp explorer. Előbbi small, másik medium méret, több hely van rajta.
a coriolis.io oldalon válaszd ki amit szeretnél, láthatod hogyan alakul az ugrótáv ha variálod a cuccokat rajta.
Én dbx-et raktam össze felfedezésre, bubin belüli ugráláshoz, mérnök nélkül 35ly körül ugrik, 10milla körüli összegbe kerül. Asp exploreren több a hely, jobban variálható. Azt hiszem ez utóbbi az akciós most.

(#44525) Submarine válasza woryz (#44522) üzenetére


Submarine
senior tag

Ahogy Truefx kolléga írja.
A HazardousResourceExtractionSite-ekben(HazRES) annyi a finomság, hogy nem segít senki.
Legtöbbször a komplett wing neked esik, Ezért oda biztonságosabb ha van egy xharrá mérnökölt harci hajód, hozzávaló kigyakorolt hatékony stílusod, és türelmed ami a végtelenhez konvergál. Ehhez lehet zsíros missionöket felvenni, így még creditet is keres közben a jóképességű IPSZ-tag.
;]
De jó móka.

[ Szerkesztve ]

(#44526) pcnet


pcnet
addikt

A segítségeteket szeretném kérni:

Még nem tudom mit is szeretnék csinálni, de 2 dolgon töröm a fejem.

1. Mit érdemes most bányászni? Lézeres módszer érdekelne. Esetleg ha van valami bevált hely, azt szívesen fogadnám, vagy infót arról, hogy milyen paraméterekkel kell keresni a megfelelő helyet.

2. Végre rágyúrnék az elite combat rangra. Valahol dangerous 40% körül tartok. Valami jóféle hazres vagy CNB mellé beparkolnék a FC-vel és meg is lenne az újratöltő állomás. Tudom, lövöldözni küldivel érdemes, ha esetleg erre is lenne jó hely, szívesen vennék tippet, hova érdemes menni és haverkodni a frakciókkal a jobb hentelős küldikért.

Köszi szépen! :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#44527) Ice_Man22 válasza pcnet (#44526) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Szia, en triciumot banyaszok kb. 120 tonna esik orankent. Talaltam egy rendszert ahol 3 hazrest talalhato, ha wingbe mentek... Nem fogtok unatkozni. Ha gep elott leszek megirom a hazres rendszert ha szeretned.

[ Szerkesztve ]

(#44528) Peppo válasza pcnet (#44526) üzenetére


Peppo
őstag

1. Bányászat eléggé szét lett nerfelve, és eléggé ellentmondásos infókat olvastam róla. Jó lenne végre tényleg helyretenni, mi is éri meg manapság.

2. Ehhez már tudok adni tippet. Jelenleg a Heveri rendszerben a Wiberg Hubon szoktam ilyen küldetéseket szedni. Két szomszédos rendszerbe Logoni és Paitina is ad kalózirtós küldetéseket, és mindkét rendszerben van mindenféle res site. Magukat a küldetéseket összevadászni eltart egy ideig, mert van, mikor nagyon adja, máskor meg nagyon nem, de ha megvannak, akkor utána már ízlés szerint kiválasztható a helyszín, mert tényleg sok res site van mindkettőben.

Ha jó neked a has res site is, akkor még tudom ajánlani a Ngalinnt is, ahol birodalmi rangot húznak a népek. Ott minden küldetés a szomszédos Mainani rendszerbe szól, így pillanatok alatt össze lehet szedni jó sokat.

(#44529) pcnet


pcnet
addikt

Köszi mindkettőtöknek! :R Ngalin lesz az én rendszerem, mert ott egy helyre adja a küldiket, nem kell több felé rohangálni. :)

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#44530) Submarine válasza pcnet (#44529) üzenetére


Submarine
senior tag

Én sem szeretem túlbonyolítani, csináltam egy táblázatot, a Paitina Blue Rats-es küldik számontartásához.
Egy frakcióhoz értelemszerűen csak egyszer szabad egy időben felvenni, nem mindig kell mind a négy bázist végigjárni. Érdemes az egy heteseket, de még 70-80 hajót is le lehet szedni 2 este alatt.

(#44531) pcnet válasza Submarine (#44530) üzenetére


pcnet
addikt

Köszi Neked is! :R

Melyik küldiket érdemes felvenni? A wingeknek szólót 6 napra, vagy az egy naposakat? Egyedül játszok. Deadly 14% vagyok, MC fittes mérnökölt Corvetteel mennék. A winges küldikre elite rangot ajánl. Nem fognak szétkapni? Valamint azt írja, hogy a target ismeretlen, scan szükséges. Tuti resben lerendezett ügykezeléseket számolni fogja? Bocs a sok kérdésért, még nem csináltam ilyet. Szerencsére minden frakcióval jóban vagyok, mert itt húztam anno a birodalmi rangomat.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#44532) mrzed válasza pcnet (#44531) üzenetére


mrzed
senior tag

Ha van mérnökölt prismatic shield a corvette-n, akkor nem vészes. Ha csak sima van mérnökölve, akkor zabálni fogja a shield cell bankokat, alkalmasint futás is lehet a vége.

(#44533) pcnet válasza mrzed (#44532) üzenetére


pcnet
addikt

Sima mérnökölt shield generátorom van. Van prismatic is, csak nincs mérnökölve, mert nincs hozzá alapanyagom.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#44534) mrzed válasza pcnet (#44533) üzenetére


mrzed
senior tag

A wing-es fejvadász küldetések tudnak durvák lenni, amikor 10 körüli ellenség ront rád egyszerre. Alap pajzzsal hamar szétkapnak, a prismatic kibírja addig, míg megritkítod őket. Lehet próbálgatni mit bírsz, csak időben kezdj el futni, mert itt már nem esik jól a rebuy cost.

(#44535) Peppo válasza pcnet (#44533) üzenetére


Peppo
őstag

A shield boosterek legyenek húzva, az nagyon fontos. Azoktól lesz igazán strapabíró a hajó.

Ezért is ajánlottam először a Heverit, mert mind a Paitinában, mind a Logoniban sokféle res site van, ki tudod választani a neked valót.
Haz res csak fullra húzott hajóval ajánlott. Erős ellenfelek jönnek, nem ritkán wingben, és nincs segítséged.
High res ugyanez, viszont vannak őrhajók is (magas szintű wingek), akik segítenek, ha lövöldözni kezdesz. Sokkal könnyebb így a dolog, el lehet boldogulni kevésbé erős hajóval is, de azért mérnököletlen géppel ez is életveszély.
Low ill. normál res site alacsony szintű ellenfelekkel és magas szintű őrhajókkal van tele. Sétagalopp egy mérnökölt hajóval de még egy simával is lehet könnyedén szerezni a killeket.

Küldetést szerintem bármilyet felvehetsz. Ha res site-ba mész, ott a kalózok nem támadnak meg automatikusan, csak ha te előbb beléjük kötsz (vagy van nálad rakomány, de ilyet nyilván nem csinálsz). Egyetlen kivétel, ha a küldetés miatt utánad küldenek valakit, és beugrik utánad a res site-hoz. Ő azonnal támad, és tud kellemetlen lenni.

Röviden. Ha bírod a has rest, vagy csak alacsony szintűbe mennél akkor Ngalinn-Mainani ill. HIP 8444-HIP 8758 páros valamelyike (azért előbb derítsd fel őket, lehet, hogy a res site-ok is változnak). Ha high res site-ot szeretnél, ami szerintem a legjobb, akkor viszont Heveri, mert sajnos a másik két helyen nincs high res site. Sajnos itt a küldetések lassabban jönnek, én ezért azt szoktam, hogy tízpercenként ránézek, hogy hátha jött olyan, ami nekem kell, amúgy meg közben nézek valami filmet, vagy játszok közben másik játékkal.

(#44536) pcnet


pcnet
addikt

Valamit nagyon elrontottam. Felvettem a küldiket, átugrottam a cél rendszerbe, mindjárt dobott fel mission targeteket. Signalokat. Átültem a Corvettebe, beugrottam egy signalba, mission target. Én figyelmetlen bele is lőttem, így wanted lettem. Remek! 2 ugrásnyira tudtam rendezni a tartozást. Nyomás vissza. Hazres. Kihalt. Elkezdtek jönni a wanted hajók, de nem számítja bele minden küldibe ha kilövök egyet. Egy 24es küldiből megcsináltam 12-t. Van amelyik wanted mission target is, de a legtöbb nem. Hamar elfogyott a muninició. Újratöltöttembegy közeli FC-n és elkezdtem a mission target signálokban vadászni. Van vagy 10 hajó, mind mission target, de 8 clean. Ha kilövöm wanted leszek. Mit csinálok rosszúl? Nem a hazresben kellene a kalózokat lőni? Miért signalokat ad be? Massacre küldetéseket vettem fel. De ott csempészeket kell kilőni, nem kalózokat. A put down küldik kérnek kalózokat. Akkor most milyen küldiket kell felvennem?

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#44537) pcnet válasza pcnet (#44536) üzenetére


pcnet
addikt

Látogatom(látogatnám) sorra a signalokat. A legtöbb a gázóriás és a gyűrűje között van. Lelassulok, alig közeledek hozzá, de persze ID-znek. Volt, hogy senki nem várt mikor megadtam magam. Anacondák ID-znek, aztán persze távol kerülök a signaltól és kezdődik az egész előről. Nyamvadt Addereket meg T6okat gyilkolok a signalokban.

Azt hiszem eladom a gyémántot és a void opalt, majd az FC-t is és nyugdíjazom Elitet. Legalábbis a fő accot. A kis accon meg repkedek, küldizek, bányászok. Engineerektől engem már nem nagyon vonz a játék. :( Odyssey sem fog, mert FPS-ektől beszédülök 5 perc után. Kis accon meg megpróbálom több módszerrel elérni az Anacondát, majd clear save. Elszórakozok vele. Gondolkoztam, hogy Corvettet átépítem lézeres fittre, de megint hozzávalókért kellene futkosni, az meg nem az én műfajom. Keveregni mindenfelé, és mégsincs ott aminek ott kellene... Meh... Engem Colonia, Sag A*, trade vonzott anno. Nem fogom fikázni a játékot, mert azért bele tettem ezer órát, de engineereknél elindult olyan irányba ami nekem nem jön be. Nem játszok, bevételem nincs, FC költségét meg vonják hetente. Anno nagy reményeim voltak, hogy majd tele bányászom és viszem eladni a szajrét, de sajnos nem így alakult. :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#44538) 42861 válasza pcnet (#44526) üzenetére


42861
senior tag

Én platinára megyek mostanában. Bármelyik pristine rendszerben lévő gázóriás metallic gyűrűjében nagyon jól adja, persze platina hotspotban. Igen, nerfelve lettek az árak alaposan. De nekem az az elméletem, hogy inkább a jelenlegi árazás volt a terv, nem az ami volt. Azt csak azért túrták fel, hogy a népnek legyen pénze Carrier-re. Én is azzal szedtem össze. Majdnem fél milliárdot kaptam egy fuvar kibányászott painite-ért. 10 milliárdot szedtem össze így. Most el kell felejteni az 1.6 millás void opal, és a 800k-s painite árat. A platina jelenleg 200-300k között fizet, hasonlóan megy az osmium és a painite is. Void opal felmegy 6-800k-ra, de az ugye nem lézeres. Sajna ez van, ebből kell élni.

(#44539) Peppo válasza pcnet (#44536) üzenetére


Peppo
őstag

Massacre küldetést kell felvenni (és abból is olyat, amelyik kalózokat akar irtani, mert van másféle is). Az ilyeneket aztán több módon lehet teljesíteni.
Vagy beugrasz a mission target signal source-ok valamelyikébe, ahol általában jó erős ellenfelek csoportja vár (küldetés szintjétől függően), és olykor akár azonnal meg is támadnak. Ilyen helyen lehet, hogy az összes ott lévő hajó mission target, de az is lehet, hogy vannak ott mások is.
Vagy pedig bemész egy res site-ba, és ott megvárod, míg érkezik olyan hajó, aki mission target, és te kezdeményezheted a harcot. Lesz ott másféle kalóz is, nem csak az, amelyik neked kell, ez sajnos ilyen. És van, hogy kicsit várni kell, mert nem spawnol olyan, aki neked kell. Máskor meg jönnek sorban egymás után.

Mérnökölés nélkül nincs harc. Legalábbis komolyabb szinten.

A bányászat meg működik, csak már nincs egymilliárd/óra haszon rajta, mint nyáron volt. Most kb. a tizede a reális. Ami igazából még mindig nem kevés, tekintve, hogy kockázat nem sok van benne.

(#44540) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Sziasztok,

az 50 market látogatáshoz hiányzik még 10, be akartam állítani, hogy csak a nem visited rendszerket mutassa a map, de nálam nincs ilyen szűrő.

A 4. fülön hiába kattintok a MAP-ra, nincs filter by color opció, pedig neten találtam több kéeprnyőképet, ahol ott volt.

Ezt kivették a játékból, vagy én bénázok valamit?

Szerk: Megtaláltam, csak lentebb kellett görgetnem, sorry

[ Szerkesztve ]

(#44541) Deaxus


Deaxus
tag

Sziasztok
Azt találtam ki,hogy veszek egy nagy hajót.A kérdés,hogy melyik lenne jobb?Fed Corvett vagy egy Cutter?Most van egy anacondám felmérnökölve,frankón felszerelve,de ha már nagy hajó,akkor legyen nagy.Kalózvadászatra,és szállítós küldikre(és az azzal járó harcra) akarom használni,szóval semmi extra.
Ránézésre a Cutter jobb,de jó lenne egy tapasztaltabb játékos véleménye is.A rangok kétharmada mindkét oldalra megvan.

(#44542) Peppo válasza Deaxus (#44541) üzenetére


Peppo
őstag

Tök jó lenne a Cutter, ha lehetne vele fordulni. Minden más szempontból nagyon jó, de ez a része tud idegesítő lenni. Egyébként, ha csak szállítóküldetésre használnád harc mellett, vagyis nem kell óriási raktér, a Corvette felé húznék. 1-200 tonna abba is belefér, és harcra meg sokkal jobb. Azért az nem véletlenül hadihajó, még ha lehet másra is használni.

De elég jó harci/szállító hajó építhető Pythonból is, és azzal meg bárhol le lehet szállni.

Vagy, ha nem zavar a fordulékonyság teljes hiánya, és nagy hajót akarsz, ott a T10-es is. ;]

(#44543) Deaxus válasza Peppo (#44542) üzenetére


Deaxus
tag

Igen,minden vágyam egy T10 :D
Egyszer kipróbáltam...inkább hagyjuk. :D
Van pár hajóm a condán kívűl, mindenféle célra,többek között egy krait is,ami nagyon jó univerzális hajó.Most a megalomán énemet próbálom kielégíteni.
Igazából pont egy ilyen érvet vártam,mert nekem még a conda is lassan fordul néha,ezért a Corvette lesz a nyerő.Köszi.

(#44544) ledgeri válasza Dreadloord (#44540) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Van beállítási lehetőség erre (csak nem látogatott rendszerek), a Starmap középső megjelenítése felületén, a csillagtípusok alatt...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44545) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Galactic powershez tudtok valami jó guide-ot? Kit érdemes választani, hogy működik, stb.? Akár angolul is jó.

(#44546) nTom válasza Dreadloord (#44545) üzenetére


nTom
aktív tag

Jutúbon keress rá, nézd meg melyiknél milyen extra fegyvert ad, döntsd el, mit szeretnél előbb ezekből, az alapján válassz

(#44547) Peppo válasza Dreadloord (#44545) üzenetére


Peppo
őstag

Ez kicsit összetettebb kérdés. Először is azt kell eldöntened, hogy ténylegesen be akarsz állni valamelyikhez, vagy csak az általa kínált speciális modult/fegyvert akarod megvenni, aztán menni máshoz újabbért. (Szerintem érdemes mindet megszerezni, még ha nem is mind jó.)

Szerintem még mindig a videók a legjobbak az ilyen dolgok bemutatására. Kicsit talán tömény, de a lényeg benne van.

(#44548) Dreadloord válasza Peppo (#44547) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Köszi a választ :)

Amit még tapasztalok:

1) A KWS a más rendszerekben levő bountyt is hozzáadja az értékhez, ez alapján, ha az adott rendszerben leadok autoritiynél pl. 10 milla bountyt, akkor az interstellarnal kb. 2 milliót ad még, ha jó a logikám ez a KWS plussza. +20%-ért lehet inkább feldobok mégegy pajzs boostot, vagy Ti megtartottátok a kill warrant scannert is?

2) Pajzsból a prismatic pve-re hasznosabb lenne, mint a bi-ware? Néztem, hogy kb. 20%-al több pajzsot ad, de végtelen idő, mire újratölt, és rengeteg powert is eszik.

3) Jelenleg a Kraitom: [link] (most végeztem minden kellő mérnökkel, már csak a mostani clean hajtást kell dirtyre áttennem, a többi, az, mint a linken.
HazRES-ben 1 tárral ki tudtam lőni 16 mission target ellenfelet, és 1 szer sem esett le a pajzsom, ami ahhoz kéepst, hogy 5 hete játszom, nem rossz szerintem :)

Krait kapcsán: Néztem orientx-nél, hogy nála a 3 nagy helyen van a shotgunk és a 2 közepesen az MC, megérné megcserélnem? Illetve láttok valamit a buildben, amit érdemes lenne cserélni? PVE massacre küldik, meg conflict zone lenne a cél (azt még nem próbáltam).

+A 3 nagy közül pve-re melyiket ajánlanátok, mint end game ship? Vagy simán maradjak a Kraitnál, és keressek más célt a játékban? :)

(#44549) nTom válasza Dreadloord (#44548) üzenetére


nTom
aktív tag

a Frag cannon lövedéke lassú, vedd figyelembe hogy közel kell lenni az ellenséghez

meg nagy a szórása

[ Szerkesztve ]

(#44550) Peppo válasza Dreadloord (#44548) üzenetére


Peppo
őstag

1. Nem használtam szinte sosem KWS-t. Nem volt kedvem vacakolni vele, és a pénzt úgyis nagyrészt a küldetések adták, nem a bounty. Nekem Shield Booster van mindenhol.

2. Attól függ. A prismatic szerintem akkor jó, ha durvább harcba mész (valami nevesített kalóz és wingje vagy conflict zone), ahol nincs ideje a pajzsnak visszatöltenie, mert folyamatos a harc. Oda jobb a prismatic pár shield cell bankkal, és addig kint lenni vele, míg csak bírja.
Res site vagy nav beacon melletti lövöldözéshez már lehet, hogy jobb a bi-wave, mert ott rendszerint nincsenek nagy csaták, inkább csak az megy, hogy egy-két hajót szétlősz, aztán vársz új célpontra, és addig van ideje a pajzsnak tölteni.
Én mondjuk prismaticot használok mindkét helyen. Nem volt gondom a pajzstöltéssel túl sokszor, ha meg igen, egy SCB van a hajón vészhelyzet esetére.

3. Ő szeret közel menni az ellenséges hajókhoz. :D Neki a frag cannon ideális választás. Másnak lehet, más jön be jobban. Próbáld ki a többi fegyvert is, hátha valamelyik megtetszik.

Egyértelműen a Corvette-et. A Cutter lassú fordulása idegesítő tud lenni, az Anaconda meg szerintem semmiben nem jobb, mint a Corvette, de legalább egy-két dologban gyengébb. És valljuk be őszintén, nem nagyon van a játékban impozánsabb látvány, mint egy Corvette. Az tényleg úgy néz ki, ahogy egy hadihajónak ki kell néznie. :D

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.