Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44301) duvi válasza Dreadloord (#44300) üzenetére


duvi
nagyúr

A Krait MK II. 200 millió körül van, ha normálisan felszereled. Alapmodulokkal meg semmilyen hajót nem szabad megvenni, mert az csak repülő céltáblának jó! A Chieftain éppen kijön 100 millából, de a biztosítással már kicsit túl is lépi ezt, szóval mindenképpen a kínai (Li Yong-Rui) rendszereiben vásárold meg a hajót és az összes modulját! Így 15%-ot spórolhatsz a teljes vételáron és a biztosításod is kevesebb lesz. Itt egy lehetséges combat fitt kezdésnek, de mindenképpen állítsd be a prioritásokat és kapcsold ki az egyik Shield Cell Bankot (ha kimerült az aktív, akkor azt kapcsold ki és az eddig inaktívot be), különben ha kiengeded a fegyvereket, leáll az egész hajó!!!

(#44302) Dreadloord válasza duvi (#44301) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Köszi, így fogok tenni. Ezzel a hajóval még gyorsabban fog menni a pénzszerzés, lassan az nem lesz gond, hogy tovább maxoljam ezt a hajót.

Olvastam, h engihez jól jön ha elkezdek limpettel harc után begyűjteni. 1 cargo és limpet akkor kellene rá, ugye?

Illetve a supercruise assist tök felesleges, jól érzem? Látom te is kihagytad.

(#44303) Peppo válasza Dreadloord (#44302) üzenetére


Peppo
őstag

Hasznos lenne pár limpet meg némi cargo. A Chieftain esetében nyilván a hatos helyre pajzs menne, így maradna az ötös cargonak (hamar fogynak a limpetek harctéren, kell belőlük bőven) , a négyesen a fentebb is ajánlott shield cell bank, baj esetére, és a két kettes ill. egy egyes helyekből legalább kettőre mehetnének 1a collector limpet controllerek. Arra figyelj, hogy legyen elég energia!

Aztán később egy Krait II vagy Python már sokkal jobb lesz erre a célra, de arra most még nincs pénzed. Szóval azt is megteheted, hogy egyelőre a fenti buildet összerakod, aztán később farmolsz csak materialt egy nagyobb hajóval.

[ Szerkesztve ]

(#44304) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Eddb-n rákerestem,
powersnél Li Yong-Rui-t állítva a chieftainre 1 találatot sem hoz :( Mit bénázok el?

Paitinában vagyok, onnét nézem, hogy melyik rendszer lenne a legközelebb, ahol él a -15% a hajóra+cuccokra, de így nem boldogulok :(

[ Szerkesztve ]

(#44305) duvi válasza Dreadloord (#44304) üzenetére


duvi
nagyúr

Sajnos én se látok akciós Chieftaint, egyedül Jameson Memorialon (itt minden hajó és modul -10%), Shinrarta Dezhraban, de ez permites rendszer. Ha bármiből megvan az Elite rankod, akkor beléphetsz ide.

[ Szerkesztve ]

(#44306) Dreadloord válasza duvi (#44305) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Össze is raktam, elvileg az energy management is oké, de azért ránézne valaki? :)
[link]

(#44307) duvi válasza Dreadloord (#44306) üzenetére


duvi
nagyúr

Elvileg rendben, de ha nem viszel magaddal Fuel Scoopot, akkor fél szemed mindig a tankon legyen! Gyakori jelenség az új játékosok körében, hogy útközben kifogynak a naftából.

(#44308) Dreadloord válasza duvi (#44307) üzenetére


Dreadloord
senior tag

1-szer így jártam még első nap, gondolhatod, telepítés után 2 órával :)
Economy tervezéssel így is elmegyek 50 fényévet simán, ha meg engizni mék, majd teszek fel fuel scoopot :)

Mégse jó az energy management, a limpetet ha ki akarom lőni, bekapcsol a fegyverzet, és nem lövi ki, mert nincs elég energia. be leeht állítani, hogy úgy működjön, mint a D-scanner, h ne kelljen hozzá elővenni a fegyvereket?

[ Szerkesztve ]

(#44309) nTom válasza Dreadloord (#44308) üzenetére


nTom
aktív tag

az energia menedzsmenten variálj. Sok az 1-es, tegyél többet a 2esre
SCB, SB, KWS, fegyverből is mehet

[ Szerkesztve ]

(#44310) Peppo válasza Dreadloord (#44308) üzenetére


Peppo
őstag

A collector limpetet előrébb kellene sorolnod, de úgy nézem, még az is pont kevés egy kicsit. Valamit még le kellene lőni. Esetleg az egyik shield boostert kisebbre cserélni. Elvileg ha az egyiket B-re cseréled, akkor limpettel együtt is pont belül vagy a 100%-on. Az a kevés pajzscsökkenés meg úgysem számít, mérnökölés nélkül meg pláne nem.

Valamikor majd érdemes ellátogatni a Guardianokhoz is. Lehet tőlük egész jó power plantot szerezni.

[ Szerkesztve ]

(#44311) duvi válasza Dreadloord (#44308) üzenetére


duvi
nagyúr

Attól függ, hogy akarod használni. Azt hittem, hogy szándékosan osztottad így ki. Behúzott fegyverekkel minden működik, a limpetek is.

[ Szerkesztve ]

(#44312) 5150head


5150head
senior tag

Srácok, szeretnék egy kis segítséget kérni a feketepiaccal kapcsolatban.
A Dwellert szeretném feloldani, de sehogyse boldogulok az 5 db blackmarkettel.
A térképen kiválasztom, hogy pl drogot szeretnék elvinni A-ból B-be, de nagyon kevés áruvonal jelenik meg. Pl Kappaból kiindulva Udebogba megy, de Kozayeven azt írja a blackmarketre hogy disabled. Ez időszakos?
A wiki szerint, pl narcoticot anarchy rendszerekben is vesznek. Eddb-n rákerestem egyre a közelemben, ahol van feketepiac is (Belyanin Mines - Ocshongzi) Idejöttem, erre a contactoknál nem jelenik meg a még a blackmarket sem. Eddb-n meg írja hogy aktív :F
Ahol blackmarket van ott miért nem aktív a buy fül?
Kicsit meg van kavarva a rendszer ezzel hogy egyes rendszerek a sima piacon árulnak feketepiaci motyót, és ahol van feketepiac ott meg nem mindent lehet elpattintani.
Hogy a legegyszerűbb ezt megcsinálni, mert narkóból 4-et már elvittem, de nem hiszem, hogy ez ennyire túl van bonyolítva.

(#44313) 5150head válasza 5150head (#44312) üzenetére


5150head
senior tag

Közben berongyoltam az egyik narkó tiltott állomásra, amilyen gyorsan csak tudtam hogy a scant kikerüljem és elpasszoltam az utolsó packokat :))
Ha valaki leírná röviden, hogy ezt mégis hogy érdemes csinálni anélkül hogy a hajam égnek álljon tőle azt megköszönném. :R

(#44314) Dreadloord válasza duvi (#44311) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Valószínűleg nekem nem világos még a power management működése :)

Szóval azt szeretném, ha harc közben működne minden, ami ahhoz kell, harc után meg csak behúzom a fegyvereket (U betű), átváltok discoery módba, és mehet a limpetelés, térugrás, stb.

De a fegyvereket disabledre gondolom manuálisan kellene tennem minden harc után, az meg elég macera.
Szóval a limpetelés csak akkor megy, ha U-val kint van a gear? Mert akkor sehogy sem látom, hogyan lehetne beállítani, hogy kinti gearnél is legyen elég energiám rá, hacsak nem manuálisan kapcsolgatom ki a fegyvereket minden alkalommal :(

(#44315) Submarine válasza 5150head (#44313) üzenetére


Submarine
senior tag

Valahogy úgy csináltam meg, hogy itt-ott lehet venni máshol illegálisnak számító piát dohányt, és azt kalóz állomáson adtam el, ott nem volt scannelés, valami ilyesmire emlékszem, bár itt narcotic-legal drugs-ot ad el:
How to unlock The Dweller DEA

(#44316) Submarine válasza Dreadloord (#44314) üzenetére


Submarine
senior tag

Ha jól értettelek, nem tudod megoldani, csak ha kikapcsolod a fegyókat.
Engineer ezen is segít majd.

(#44317) Peppo válasza 5150head (#44312) üzenetére


Peppo
őstag

Én annyit csináltam, hogy felvettem valami olcsó szállítóküldetést, bepakoltam a rakományt, majd lemondtam a küldetést, így az áru lopottá minősült át. Aztán bedokkoltam vele öt olyan helyre, ahol volt black market, és eladtam mindenhol 1-2 tonnát. Fél óra alatt megvan.

#44314 Dreadloord

Arról szól a dolog, hogy a hajód abban az esetben, ha túllépnéd a 100%-os energiafelhasználást és talál alacsonyabb prioritású modult, akkor azokat lekapcsolja. Ha több különböző szint van beállítva, akkor addig halad, ameddig szükséges. Tehát először lekapcsolja az ötösöket, aztán, ha nem elég, akkor a négyeseket, ha ez sem elég, akkor folytatja tovább.

A te fent linkelt hajódnál annyit kellene csinálnod, hogy a limpeteket és a cargot hatchet átállítod mondjuk hármasra, az egyik shield boostert négyesre, a többit meg hagyod, ahogy ott van, és elvileg ezzel működnie is kell.

[ Szerkesztve ]

(#44318) Apollyon válasza Peppo (#44317) üzenetére


Apollyon
Korrektor

bepakoltam a rakományt, majd lemondtam a küldetést, így az áru lopottá minősült át. Aztán bedokkoltam vele öt olyan helyre, ahol volt black market

Ez így nem jó ötlet, előbb szét kell szórni az árut 5 black marketen, és ha megjött az invite csak utána lemondani a küldetést. Különben ha lopott áruval cirkálsz leszednek a stationön. Black marketnek mindegy, hogy lemondtad-e a küldit vagy sem, elfogadják ígyis-úgyis a cuccokat.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#44319) Peppo válasza Peppo (#44317) üzenetére


Peppo
őstag

De még ennél is egyszerűbb, és áttekinthetőbb, ha kettesre rakod az egyik shield boostert, az FSD-t és a dokkoló computert, és minden mást meg egyesre.

#44318 Apollyon

Simán dokkoltam mindenhol, nem volt idejük szkennelni. De valóban, úgy még biztonságosabb, ahogy te mondtad.

[ Szerkesztve ]

(#44320) Dreadloord válasza Peppo (#44317) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Igen, ezzel combatban 100% alatt marad a hajó, de nem tudok limpetelni, mert ahhoz deploy állapotban kell lennie a hajónak, akkor meg pont lekapcsolja a limpetet és a cargot is.

Vagy rosszul értek valamit?

A második üzidre: Ezt asszem értem, harci módban így csak 1 shield boostert kell feláldoznom, de menni fog limpetelés, dokkolni/ugrani meg úgyis retreacted módban fogok.

[ Szerkesztve ]

(#44321) Peppo válasza Dreadloord (#44320) üzenetére


Peppo
őstag

Igazából ha azt az egy boostert kicseréled egy E kategóriásra, akkor akár maradhat is 1-es szinten. Még pont befér, ha jól látom. 20 helyett csak 4% bónusz, de a semminél több.

(#44322) Dreadloord válasza Peppo (#44321) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Köszi szépen.

Picit jobb powerhez kellene az a mérnökölés, amihez 5000 fényévet kellene utaznom?

Másképp nem is lehet ezen javítani? Vagy a többit cuccot úgy mérnökölni hogy azok ne fogyasszanak annyit esetleg?

(#44323) Peppo válasza Dreadloord (#44322) üzenetére


Peppo
őstag

Nem, az 5-ös thrusterhez kell az 5000 fényéves túra. Jó PP-hez Hera Tani kell, aki nem éppen a legkorábban elérhető mérnök. Persze azért nem vészes.

Alternatív megoldás lehet az, amit már említettem, hogy ellátogatsz a Guardian régióba, és megszerzed a Guardian Power Plant modult. Mivel ott van még pár érdekes és hasznos cucc, pl. a szinte kihagyhatatlan Guardian FSD booster, amúgy is érdemes elmenni oda valamikor.

(#44324) nTom válasza Dreadloord (#44320) üzenetére


nTom
aktív tag

variálj a menedzsmenten az állomáson kívül

[ Szerkesztve ]

(#44325) ezoltan válasza Peppo (#44323) üzenetére


ezoltan
tag

Számomra ez a mérnökös téma totálisan ködbe vész sajnos...
Ez az emlegetett túra a “küldetés” indításakor indul,vagy esetleg figyelembe veszi hogy már túl vagyok egy Sag-expedíción?

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#44326) Dreadloord válasza Peppo (#44323) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Utána olvastam, köszi a tippeket. Felicit tervezem először feloldani, a Guardian látogatást meghagyom még későbbre, de az tuti, hogy sokat kell utazni hozzájuk.
Jól gondolom, h a chieftainről otthon szereljek le minden nem kellőt, tegyek fel jó fuel scoopot, még 1 üzemanyag tartályt, hogy legyen kb. 30-40 rangem, menjek el a célhoz (400 ly) oldjam fel, majd jöjjek haza és szereljek vissza mindent?

Vagy pl. felicity feloldása utána még ott kell maradni az fsd felfejlesztés miatt sokáig, és veszélyes gyenge hajóval menni?

(#44327) Raymond válasza Dreadloord (#44326) üzenetére


Raymond
félisten

Falicity feloldasahoz kell 1T Meta Alloys, azt a Maia rendszerben vehetsz. A hajora eleg a Fuel Scoop, nem kell plusz tartaly mert attol csak tobbet tudsz ugrani es nem hosszabbat. Az uttervezeskor csak a KGBFOAM csillagokat engedelyezd es akkor mindig tudsz scoop-olni barhova is ugrasz. Az FSD fejlesztos blueprint-et tudod pin-elni es akkor nem kell ott maradnon a fejleszteshez. Solo-ban menj ne Open-ben. Leszerelni nem kell semmit a hajorol.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44328) Peppo válasza ezoltan (#44325) üzenetére


Peppo
őstag

A Codexben megnézheted a commander menü alatt, hogy milyen távra mentél el "otthonról". Nyilván ha te már elmentél a Saggitariusig (nem rossz egy mérnököletlen hajóval), akkor bőven teljesítve van a dolog.

#44326 Dreadloord

Inkább vennék a helyedben egy másik hajót ugrándozni. Egy AspX ugrásra építve kb. 10 millából kijön, és ha még Felicity is megpiszkálja, akkor 50-60 körül lehet vele ugrani. Bele egy nagyobb hangár a kisautóknak, aztán mehet a móka. 15-30 perc alatt odaérsz vele. Mostanában úgyis biztosan van a Guardian régióban pár Fleet Carrier, szóval a tankolás, újratöltés sem probléma.
De ha ennyit nem akarsz rá költeni, egy Diamondback Explorer is jó lehet.

Arra viszont készülj fel, hogy a guardianozás hosszú elfoglaltság. Egy napot érdemes rászánni, és kifarmolni sok materialt meg tervet. Modulból van 6, azok kb. mind jók is valamire. Fegyver meg a vadászgép ráér. Bár utóbbiak nagyon jópofák.

[ Szerkesztve ]

(#44329) duvi válasza Peppo (#44328) üzenetére


duvi
nagyúr

+1 a DBX-re. Mérnökökhöz mindenképpen kelleni fog egy gyors ugrálós hajó :K

(#44330) baphomet válasza 5150head (#44313) üzenetére


baphomet
senior tag

Pont az adja a szakma szépségét, hogy közben égnek áll tőle a hajad. :)

Egyébként bármelyik módját választod a csempészésnek - silent running, cold running, speed running - a lényeg az, hogy minnél kevebb időt/lehetőséget hagyj az álomásnak, vagy a közegnek a szkennelésre. Ennek a legjobb módja: minél kevesebbet tökölni a dokkolással.

Egy jó módszer a dokkolás megrövidítésre annak a pilótaovi középsőcsoportos tananyagnak a gyakorlati alkolmazása, hogy a levélbedobó mindig a bolygó felé néz. Ezért, ha már SC-ben úgy navigálsz, hogy a bolygó a mögötted az állomás pedig előtted van, akkor SC-ből kilépve többé-kevésbé szemben lesz veled a bejárat és így gyoran meg lehet csinálni, hogy még 7, de legfeljebb 5 km-nyi távolságon kívül szépen pont a bejárattal szembe navigálod magad és ezután viszonylag nagy biztonsággal és elég gyorsan tudsz bedokkolni majd.

(#44331) Submarine


Submarine
senior tag

Eltekertem Coloniara, unlockoltam a 4 itteni mérnököt, ezt a leírást követve pineltem mindegyiktől egy egy tervrajzot. Mennék tovább Saggihoz, érdemes itt még valamit csinálni előtte? Aztán valszeg vissza tekerek a bubihoz.

(#44332) Peppo


Peppo
őstag

Most nézem az árakat, szépen lement a gyémánt is meg kb. minden. Lehet, a végén tényleg a lövöldözés fog a legjobban fizetni? Exploration változott valamit? Vagy tervezik változtatni?

#44331 Submarine

Szerintem kb. ennyi van, ami miatt érdemes odamenni. Én is ugyanezt a túrát csináltam (terveket is hasonlóan pinneltem), azzal a különbséggel, hogy a Sag felé útba ejtettem a galaxis egyik "legmagasabban" lévő rendszerét. Nem emlékszem a nevére, de nem nagy kitérő, legalábbis a teljes út hosszához képest, és a látvány miatt szerintem megéri. Alattad az egész Tejút, fölötted meg kb. semmi.

(#44333) Submarine válasza Peppo (#44332) üzenetére


Submarine
senior tag

Köszi, nézem én is hol, milyen látványosság van, párat megsasolok.

(#44334) Peppo válasza Submarine (#44333) üzenetére


Peppo
őstag

Ez az. Coloniáról Sag felé nem vészes kitérő.

[ Szerkesztve ]

(#44335) Dreadloord válasza duvi (#44329) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Oké, 10 millió nem tétel :) Akkor az nem lesz gond, hogy nincs a hajón, amiket tuningolnék, mert azok Paitinában vannak a fő hajómon?

(#44336) Peppo válasza Dreadloord (#44335) üzenetére


Peppo
őstag

Nem egy hajót fogsz tuningolni úgysem. De mikor egy mérnököt először látogatsz meg, akkor ott kell lennie annak a modulnak, amelyiket húzni akarod. Utána, mikor már a mérnöknél jó vagy, megteheted, hogy nem mész el hozzá személyesen. Szóval ha már Felicitynél kezdesz, oda érdemes az ugróhajót vinni, az profitál legtöbbet az FSD tuningból. Pláne, ha utána meg kimennél Guardianfalvára. Az kb. 800 fényéves út.

(#44337) duvi válasza Dreadloord (#44335) üzenetére


duvi
nagyúr

Elugrasz DBX-el Farseer mamához. Ott kimaxolod (grade 5-ig) az FSD range fejlesztést. Ezután kipineled nála ezt a fejlesztést. Onnantól kezdve bármelyik nagy állomáson felteheted a többi hajódra is, ha lesz hozzá elegendő materialod. Egyedül az experimental effectekért kell majd visszamenned, de ezek úgyis ráérnek...

(#44338) raymi16


raymi16
tag

A dátumot azért érdemes felvésni, és nincs is messze! :U

[ Szerkesztve ]

Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!

(#44339) Dreadloord válasza duvi (#44337) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Vagyis mire odamegyek, addigra grade 5-ig ki kell minden nyersit farmolnom előre ugye?

És akkor az fsd 6At húzom fel, ha jól értem, ami a hajón lesz.
A többi felicitis dolgot nem is tudom utána húzni? A PP még jól jönne, még ha csak félútig húzható is.

(#44340) Peppo válasza Dreadloord (#44339) üzenetére


Peppo
őstag

Nem kell mindet kifarmolni, legfeljebb érdemes. Arra viszont figyelj, hogy új mérnöknél minden szinten kb. 5 pörgetéssel érdemes számolni, hogy biztosra menj, szóval amit az inara ír material költségnek, azt szorozd meg öttel.
Ha ez megvan, akkor fel tudod húzni kb. 4,7-4,8 szintig az FSD-t, ami már elég jó. Addigra Felicity nénivel is maximálisan jóban leszel. Aztán, ha majd a jövőben már belefulladsz a materialokba, akkor felhúzhatod maximumig is az FSD-t, de egyelőre ez bőven elég.

Ha viszel azokhoz is materialt, akkor persze, húzhatod azokat is. Pl. thruster tuning 3-ig, az nem rossz kb. mindegyik hajó örül neki. PP-t csak egyes szintre tud, azzal azért túl sokat nem segít, bár a Chieftaint legalább elviheted majd hozzá, utána kicsit kevesebbet kell bűvészkedni az energiaelosztással.
Amúgy a guardian PP az kb. 3.5 körüli mérnökölt PP-nak felel meg. Ezért lehet érdemes hamar kiszedni, mert egyelőre jobb, mint amit mérnökölni tudnál. Meg ezt csak egyszer kell unlockolni, és utána material nélkül, simán pénzért megveheted bármilyen méretben.

(#44341) nubreed válasza raymi16 (#44338) üzenetére


nubreed
veterán

Na ez érdekes lesz! Reméljük akkor tényleg láthatjuk majd mozgásban az Odesseyt.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#44342) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Bőszen limpetelek, csak nagyon zavaró a térképen a sok fsd drive nyom. Be lehet állítani a térképet, hogy azokat ne mutassa?

Illetve a fegyverek gombokra kiosztásának van valami trükjje? Combat módban a lézerek és kws egyik gomb, ágyuk a másik, 2-es kiosztáson meg az explorer mód limepetei és a horn scanner. Csak mikor egyik módban vagyok bezavar a többi mód eszköze pirossal. Van erre valami bevett szokás, hogy hogyan lehetne beállítani hatékonyan?

[ Szerkesztve ]

(#44343) zeno79


zeno79
őstag

Sziasztok!
Egyelőre még szóló módban játszok, és azt szeretném kérdezni, hogy amikor az NPC ki akar szedni, akkor honnan tudom hogy érdemes-e leállnom vele harcolni? Mindig tudom követni az Escape Vectort, de fejleszteném a harci ügyességem. Ne vele tegyem? Arra egyszerűen nincs idő, hogy átkapcsoljak 1-es navi panelre, ellépegessek a Contact fülre, majd kiválasszam a személyt, miközben követem a vektort. Hogy van ez? :F

A másik, hogy ha jól értem, felszerelhetem a hajómat összességében 100%- teljesítményt meghaladó "fogyasztókkal", csak a prioritásokkal kell szórakoznom. Ezt egyszerűen hogy lehet kapcsolgatni? Hozzá kell rendelnem valami billentyűkombinációt, hogy az egyiket gombnyomásra letiltsam, vagy ha fegyver kell, akkor 2-esre teszi mondjuk a Supercruise Assistantot meg az Advanced Dockingot? Erre nincs idő a 4-es panelen menükben bogarászni...??? :F

Kezd egy kicsit unalmas lenni az adatokkal való futárkodás meg a cuccok szállítása, jelenleg egy ASP Explorerem van, nagyjából minden "B"-s, 4db "A" shield boosterrel, 72T cargóvalmerre tovább?

(#44344) gentlelynx válasza zeno79 (#44343) üzenetére


gentlelynx
tag

Ha még kezdő vagy, jobb, ha tudod, hogy az npc-k mérnökölt verdákkal csapatnak, így okozhatnak meglepetést minden szinten. Ha van nálad áru vagy küldetés, akkor tuti lőni fog, ha kirángatott, ha üresjáratban vagy, akkor valószínűleg egy felháborodott üzenet kíséretében - miszerint: "ehh nincs nálad semmi, akkor minek vagy itt egyáltalán!" - odébbáll.
Érdemes bind-elni egy gombot az enemy targetre meg a legmagasabb ellenséges targetre, mert amikor élesíti az interdiktort, akkor ezzel ki tudod jelölni és akkor már látod, hogy kb. milyen szintű ellenféllel állsz szemben... akarommondani épp háttal...
Veled egy szintű, vagy alacsonyabbal azért lehet sansz, de menekülésnél mindenképp gondolj arra, hogy a high wake-elj egy másik rendszerbe, mielőtt a biztosítótársaság ügynökét kellene felkeresned ;)
Ha a combat-ot akarod gyakorolni, akkor arra inkább olyan helyeket érdemes választani, ahol biztos jelen vannak a biztonsági erők, hogy baj esetén elvegyülhess közöttük.

[ Szerkesztve ]

(#44345) Raymond válasza zeno79 (#44343) üzenetére


Raymond
félisten

"azt szeretném kérdezni, hogy amikor az NPC ki akar szedni, akkor honnan tudom hogy érdemes-e leállnom vele harcolni? Mindig tudom követni az Escape Vectort, de fejleszteném a harci ügyességem."

Szerintem nem erdemes leallni vele harcolni, idopocsekolas. Solo-ban azert akar kiszedni mert valami van nalad ami legtobbszor kuldeteshez kotott aru/adat. Az interdiction is mar eleg idopocsekolas, nem kell meg a harcal bibelodni. Ha azt akarod gyakorolni akkor a harcos hajoddal menj egy RES-hez es lovoldozz.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44346) zeno79 válasza gentlelynx (#44344) üzenetére


zeno79
őstag

Ahh, nem mindent értek, de a lényegét igen (hogy kb. ne álljak le vele :N ).
"bind-elni egy gombot az enemy targetre meg a legmagasabb ellenséges targetre, mert amikor élesíti az interdiktort, akkor ezzel ki tudod jelölni és akkor már látod, hogy kb. milyen szintű ellenféllel állsz szemben"
Kezdő vagyok, és persze nem látom az ellenséget, csak azt veszem észre, hogy hirtelen ki akar szedni vki, nemhogy még előbb észrevegyem hogy "élesíti az FSDID-t" vagy lássam a radaron is? :D és ez a rész még nem világos, de köszi, majd fokozatosan rájövök/megértem.

(#44347) zeno79 válasza Raymond (#44345) üzenetére


zeno79
őstag

szóval csak keressek ott körözött hajót, vagy ha látok valakit valakire lőni, segítsek be neki?

(#44348) Peppo válasza zeno79 (#44347) üzenetére


Peppo
őstag

Igen. Lehetőleg Low Resource Site-hoz menj először, ott alacsony szintű kalózok, és erős őrhajók vannak. Mikor már egymásnak estek, akkor szállj be te is, és lődd a kalózt! Arra jó, hogy gyakorold a lövöldözést, ill. megfigyeld az NPC-k viselkedését. Igazából mehetsz normál meg high res site-hoz is, utóbbiban már durvábbak a kalózok, de vannak őrhajók is, így a taktika hasonló. Hazardous res site-ba viszont ne menj! Ott nincs rendőr, csak kalózok, ráadásul az erősebb fajtából. Oda csak fullos hajóval szabad bemenni.

Egyébként az AspX nem kifejezetten harcra való hajó, de ilyen zavarosban halászgatásra megteszi.

Interdictiont sose hagyd! Ha ki tudod védeni, akkor ki is kell. 99%, hogy nálad erősebb hajó próbálkozik. Ha van nálad rakomány, vagy küldetésben vagy, akkor támadni is fog, amint kiszedett. Később lehet trollkodni, harci hajóval kiszedetni magad, de az még odébb van.

Én a joyon egy görgőre tettem a célpontváltást, így mindkét irányban villámgyorsan végig tudok köztük ugrálni. De érdemes enemy targetnek is rendelni egy gombot. Tömegben hasznos lehet.

(#44349) zeno79 válasza Peppo (#44348) üzenetére


zeno79
őstag

Köszönöm! :R
Akkor az ASPX-en nincs is szükség fegyverzetre...
A kreditjeimhez mérten veszek mondjuk egy Viper MKIII-t, és ha bukok akkor is csak a Viper bukik/veszem újra, az AXPX-em megmarad úgy, ahogy van?
Low Resource Site-ot hol találok?
Én a joyon egy görgőre tettem a célpontváltást, így mindkét irányban villámgyorsan végig tudok köztük ugrálni. De érdemes enemy targetnek is rendelni egy gombot. Tömegben hasznos lehet.
Ezt egér-billentyűzettel hogy, hol tudom megcsinálni?

(#44350) gentlelynx válasza zeno79 (#44346) üzenetére


gentlelynx
tag

Ha a radaron közvetlenül mögötted megy valaki "huzamosabb ideje" (és nem T6) ;) , akkor az valószínűleg előbb-utóbb csak rápróbálkozik az ID-re...
A lényeg, hogy a gombok beállítását nézd meg és a target-eknél keresgéljél, hogy ne csak az előtted lévő célpontot tudd kijelölni. :K

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.